Dodaj do ulubionych

kolor paneli

13.10.05, 10:04
Bardzo proszę podpowiedzieć mi jaki kolor paneli podłogowych będzie pasował
do ścian: żółtej i zielonej (tzn.dwa oddzielne pomieszczenia). Zastanawiam
się nad dębem do zielonych ścian i coś jak wiśnia(chyba w firmie Fachowiec na
zywa się to Akazja) do żółtych. Bardzo proszę podpowiedzcie mi coś
Obserwuj wątek
    • lolajna7 Re: kolor paneli 16.10.05, 14:13
      Dzięki :-(
      • woodpecker_from_mars Re: kolor paneli 18.10.05, 14:01
        jak dla mnie z dwojga zdecydowanie dąb
    • decoartel Re: kolor paneli 18.10.05, 14:57
      Witam!
      Ja bym dała dąb lub zimny jasny klon zwłaszcza do zielonego. Co do żółtego to
      wszystko zależy od jego intensywności i odcienia.

Adrianna
      www.decoartel.pl
      • denim81 Re: kolor paneli 20.10.05, 20:59
        Ja mam żółty intensywny kolor ścian i panele dąb deska, ale mam również zielony
        groszek i tam są panele wiąz deska. Jak dla mnie i to i to wygląda fajnie.
        Tylko że te pokoje są na dwóch różnych piętrach a nie wiem jak Ty planujesz.
        Polecam wiąz. Naprawdę fajny. Pozdrawiam.
        • alewe Re: kolor paneli 20.10.05, 21:41
          Trudne pytanie,ponieważ wszystko zależy od mebli jakie tam bedą stały i od
          samego pokoju i efektu jaki chcesz w nim osiągnąć.Jeśli nie masz jeszcze mebli
          to w zasadzie mozesz z tymi ścianami łączyć różne odcienie paneli.Żółty z
          wiśnią da Ci dość energetyzujący efekt-szczególnie jeśli jest to intensywny
          zółty.Z jasną podłogą pokój stanie się bardziej stonowany-chłodniejszy,
          spokojniejszy i mi osobiście wydaje się,że w tym połączeniu ładniejszy.Przy
          zielonych ścianach jasna podłoga daje wrażenie spokoju, chłodu ale dobrze
          wyglada przy jasnych meblach.Osobiście bardziej podoba mi jednak się połączenie
          zieleni z ciemną podłogą-pokój staje sie wtedy bardziej prztulny, cielejszy.
          pozdrawiam
          • lolajna7 Re: kolor paneli 14.11.05, 14:44
            Chyba jednak zrobię jeden kolor paneli we wszystkich pokojach no i zastanawiam
            się nad bukiem (nie mam na myśli konkretnego tylko generalnie kolor buk) bo do
            wiśni i dębu może być cieżko dobrać meble (ostatnio na to wpadłam ;-) ) Tylko
            drzwi mam w kolorze olchy - czy poiwinnam dobierać panele pod kolor drzwi?
          • lolajna7 Re: kolor paneli 14.11.05, 14:44
            Chyba jednak zrobię jeden kolor paneli we wszystkich pokojach no i zastanawiam
            się nad bukiem (nie mam na myśli konkretnego tylko generalnie kolor buk) bo do
            wiśni i dębu może być cieżko dobrać meble (ostatnio na to wpadłam ;-) ) Tylko
            drzwi mam w kolorze olchy - czy powinnam dobierać panele pod kolor drzwi?
    • peloponez81 Re: kolor paneli 17.11.05, 07:23
      podobno najlepiej drzwi wybrać w zupełnie innym kolorze niż panele. ja tak
      zrobiłam, ale jeszcze nie wiem jaki będzie efekt, bo jestem w trakcie remontu...
      pozdrawiam
      • lolajna7 Re: kolor paneli 17.11.05, 15:54
        Ale mam teraz mętlik :-) a powinnam już się zdecydować żeby zdążyć z zakupem w
        tym roku...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka