Dodaj do ulubionych

podłoga...

19.10.06, 20:02
Wiele osób narzeka na panele i twierdzi , że przenigdy by juz ich nie
położyła. Prosze użytkowników takowych o wypowiedzi - za i przeciw , jesli
nie panele to co?
Obserwuj wątek
    • edithea Re: podłoga... 20.10.06, 01:21
      A dlaczego? Zależy jakie panele, jesli ktoś położył sobie z OBI za 20 zł za metr
      to nic dziwnego że narzeka :) Panele lepszej jakości są grubsze, wytrzymalsze,
      mają różne stopnie ścieralności i są droższe. Najbardziej wytrzymała jest chyba
      deska. Ja tam mam tanie panele, leżą 2 lata i nic się z nimi nie dzieje, tylko w
      miejscu gdzie mam biurko i fotel na kółkach do komputera faktycznie wytarło mi
      się na nich kółko. Ale ja mam w ogóle inne podejście, jak się zniszczą za te
      kilka lat to po prostu wymienię je z radością na nowe, nie miałam zamiaru kłaść
      podłogi na 20 lat bo bym chyba nią za przeproszeniem już rzygała :)
    • saskiaplus1 Re: podłoga... 20.10.06, 17:57
      Ja mam (tanie!) panele i jestem zadowolona. A jak się zniszczą, to też z
      przyjemnością wymienię podłogę. W końcu to tanio wychodzi :)
      • kreatywni Re: podłoga... 22.10.06, 10:12
        Ja też mam tanie panele. Od półtora roku nic się z nimi nie stało. Pies na
        początku się ślizgał, ale szybko sie przyzwyczaił.
        A co do ogólnych wad paneli, odpieram zarzut że dziwnie stukają. Przynajmniej
        moje nie wydają żadnych dziwnych dzwięków. Faktem jednak jest, że są zimne.
        Wcześniej zawsze miałam wykładzinę dywanową i po położeniu paneli pokój zrobił
        się optycznie dużo większy.

Teraz kupiłam mieszkanie, w którym jest parkiet. Po długich namysłach
        postanowiłam go zachować. Doprowadzenie go do jakiego takiego stanu będzie
        nieco droższe niż tanie panele. No zobaczymy jak się sprawdzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka