Dodaj do ulubionych

Internet jest mały

23.11.10, 20:20
No taki tyci tyci.
Wrzuciłam dziś w Google pewien skrót, klikam w jakiś link z pierwszej strony wyników i co widzę?.. Otwiera mi się strona internetowa firmy pewnego forumowicza (ale nie piszącego na FK). Tak że znam już jego nazwisko, adres i adres w miejscowości, z której pochodzi. Nie ukrywam, że dużym ułatwieniem było to, że ten Pan wysłał mi kiedyś swoje zdjęcie, bo znałam tylko jego imię, więc gdybym nie zobaczyła facjaty, to samego imienia bym nie skojarzyła przecież. ;)

Ale tak czy siak - uważajcie na siebie w necie. :)

PS. Niezłe pozycjonowanie. :)
Obserwuj wątek
    • zawsze-soffie Re: Internet jest mały 23.11.10, 20:30
      jo tam uwożać na siebie nie bede, u nas na wsi specjalnie sie zostawio niby przypadkiem dane ładresowe a potem takie łapetyczne rozbójniki sie zjawiajo i od razu weseli sie robi.
    • grassant Re: Internet jest mały 23.11.10, 20:44
      kitek_maly napisała:

Ale tak czy siak - uważajcie na siebie w necie. :)
      >
      > PS. Niezłe pozycjonowanie. :)

pewna laska nie chciała nic o sobie powiedzieć, ale dała swój numer. po wrzuceniu do gugla i supporcie fb i nk, można było niemal wszystkiego dowiedzieć się o niej i rodzinie:D
      • jane-bond007 Re: Internet jest mały 23.11.10, 20:49
        no to dlaczego tego nie blokuje? nie rozumiem tego
    • lacido Re: Internet jest mały 23.11.10, 23:14
      no ja tak mogę śledzić mojego ex - normalnie baran
      • kombinerki.pinocheta Re: Internet jest mały 23.11.10, 23:17
        po co go sledzisz?
        • lacido Re: Internet jest mały 23.11.10, 23:21
          a bo taka podstępna jestem i mam nieudane życie osobiste, frustracja mnie dopadła bla bla bla

a tak naprawdę to nie muszę przynajmniej detektywa zatrudniać bo mam go jak na tacy ;)
          • kombinerki.pinocheta Re: Internet jest mały 23.11.10, 23:27
            nie glupio ci, ze bylas z baranem?
            • lacido Re: Internet jest mały 23.11.10, 23:37
              nie, a wiesz dlaczego? bo zmądrzałam :)
              • miss.yossarian Re: Internet jest mały 23.11.10, 23:41
                lacido napisała:

> nie, a wiesz dlaczego? bo zmądrzałam :)

zmądrzenie po związku z baranem objawia się tym, że odpuszcza się przeczesywanie internetu w jego poszukiwaniu, tak myślę..
                • lacido Re: Internet jest mały 23.11.10, 23:42
                  hmmm
                  może masz rację ale... wszystko zależy od przypadku :) jakby eks wisiał Ci kupę kasy też byś tak nazwała próbę namierzenia go?
                  • miss.yossarian Re: Internet jest mały 23.11.10, 23:45
                    lacido napisała:

> hmmm
                    > może masz rację ale... wszystko zależy od przypadku :) jakby eks wisiał Ci kupę
                    > kasy też byś tak nazwała próbę namierzenia go?
                    >

od śledzenia na facebooku nikt jeszcze kasy nie oddał, od tego są sądy i komornicy
                    • lacido Re: Internet jest mały 23.11.10, 23:50
                      :DDDD
                      o święta naiwności, portale społecznościowe to obecnie główne narzędzie namierzania również policji

powiedz mi jak wyegzekwować coś nie wiedząc czy i gdzie ktoś żyje?
                      • miss.yossarian Re: Internet jest mały 23.11.10, 23:54
                        lacido napisała:

> :DDDD
                        > o święta naiwności, portale społecznościowe to obecnie główne narzędzie namierz
                        > ania również policji
                        >
                        > powiedz mi jak wyegzekwować coś nie wiedząc czy i gdzie ktoś żyje?
                        >

no dobra, a jak planujesz egzekwować cokolwiek, kiedy nie masz żadnych sankcji w ręku? szantaż, kradzież konta na fb?
                        • lacido Re: Internet jest mały 24.11.10, 00:00
                          ehhhh

od prawomocnego wyroku jest są a na razie póki co wiem gdzie mają mu wysłać zaproszenie :)
              • kombinerki.pinocheta Re: Internet jest mały 23.11.10, 23:54
                musze szczerze przyznac, ze nie chce mi sie z toba gadac
                • lacido Re: Internet jest mały 24.11.10, 00:01
                  niezwykle błyskotliwa wypowiedź tylko... po co pisałeś skoro CI się nie chce?
                  • kombinerki.pinocheta Re: Internet jest mały 24.11.10, 08:34
                    o ku...
                    nowy dzien nowe mozliwosci

> po co pisałeś skoro CI się nie chce?

nie chcialem cie obrazac, w sumie to sama siebie obrazilas
                    dla mnie to debilizm czystej postaci obrazac kogos z kim bylo sie w zwiazku
                    jak to wyglada? tzn ze dalas sobie wlozyc przez barana?
                    • jan_hus_na_stosie Re: Internet jest mały 24.11.10, 23:48
                      no widzisz jakiś ty biedny, baran sobie wsadzał a tobie biednemu żadna dać nie chce :)
                      • kitek_maly Re: Internet jest mały 24.11.10, 23:55
                        Rozmawiasz ze sobą? Bo chyba nie chcesz powiedzieć, że 'wsadzasz swojej kobiecie'. Chyba po takiej ostrej selekcji nie wziąłeś puszczalskiej??
                        A kysz z mojego wątku.
                        • jan_hus_na_stosie Re: Internet jest mały 25.11.10, 00:02
                          z tobą nie dyskutuję, więc spadaj :)
      • miss.yossarian Re: Internet jest mały 23.11.10, 23:19
        lacido napisała:

> no ja tak mogę śledzić mojego ex - normalnie baran

może nie przewidział z kim ma do czynienia?
        • lacido Re: Internet jest mały 23.11.10, 23:22
          trzeba być kretynem żeby mieć z kimś na pieńku (nieliczni mogą się domyślić co to znaczy w mojej sytuacji) i jeszcze sie nie ukrywać
          • miss.yossarian Re: Internet jest mały 23.11.10, 23:30
            lacido napisała:

> trzeba być kretynem żeby mieć z kimś na pieńku (nieliczni mogą się domyślić co
            > to znaczy w mojej sytuacji) i jeszcze sie nie ukrywać

no nie wiem, może się nie boi
            • lacido Re: Internet jest mały 23.11.10, 23:37
              no to zacznie :)
              • jan_hus_na_stosie Re: Internet jest mały 24.11.10, 23:41
                jeśli zamierzasz zrobić to co myślę lub już to zrobiłaś to dobra decyzja, trzeba ponosić konsekwencję swoich czynów i decyzji :)
    • silic Re: Internet jest mały 23.11.10, 23:20
      Prawie jak kitek.
      Wiadomo, że chodziło o przemycenie informacji, że otrzymujesz zdjęcia o forumowiczów ;).
      • lacido Re: Internet jest mały 23.11.10, 23:23
        no to pech bo jakoś nikt na to uwagi nie zwrócił ;)
      • madzialenka_live Re: Internet jest mały 23.11.10, 23:24
        jak to lacido możesz sledzić swojego exa? wstukujesz jego nr telefonu w google??
        • lacido Re: Internet jest mały 23.11.10, 23:39
          to też podał swój tel na stronie firmowej he he, ale o tym dowiedziałam się....z ... uwaga... facebooka ;) brak słów
      • kitek_maly Re: Internet jest mały 24.11.10, 23:33
        > Wiadomo, że chodziło o przemycenie informacji, że otrzymujesz zdjęcia o forumow
        > iczów ;).

That's right. :))
        Jak bym miała dziś zły humor, to byś mi go właśnie poprawił. :P

Oraz - hmmm sprawdzam na liście i widzę, że Ty z tym obowiązkiem się ociągasz. :P
        • lonely.stoner Re: Internet jest mały 24.11.10, 23:44
          internet jest maly. Nie od dzis wiadomo, jedyna opcja zeby nikt o nas sie nic nie dowiedzial to musielibysmy sie pozbyc wszytkich naszych profili, i nasi przyjaciele/rodziny musialyby zrobic to samo.
          A poza tym co w tym takiego ze ktos sie dowie kim jestes albo jak wygladasz??? bo z tego watku wynika jakby to bylo cos straaaasznego!
          • kitek_maly Re: Internet jest mały 24.11.10, 23:53
            > A poza tym co w tym takiego ze ktos sie dowie kim jestes albo jak wygladasz???
            > bo z tego watku wynika jakby to bylo cos straaaasznego!

No wiesz, internet jest pełen psycholi - wielu jest nawet na tym forum. ;)
            Nigdy nie wiesz, czy jednemu z drugim nie odbije jak np przeczyta, że nie chciałabyś prawiczka - zidentyfikuje się z tym i zacznie Cię obsmarowywać w necie.
        • silic Re: Internet jest mały 25.11.10, 01:45
          To ja jestem na jakiejś liście ? Rezerwowej czy priorytetowej ? Oby nie Macierewicza.
    • brzydal-is-me Re: Internet jest mały 25.11.10, 07:54
      Wow, niesamowite.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Internet jest mały 25.11.10, 08:37
      Może nie tyle jest mały, co do każdego jest w nim blisko.

To wrażenie że można zachować anonimowość korzystając intensywnie z internetu to oczywiści iluzja. Iluzję tą trzeba zlikwidować ze swojej świadomości i postępować i pisać w internecie tak jakby każdy post i każdy wpis na blogu był podpisany z imienia i nazwiska i przesłany na skrzynkę aktualnej/byłej/pracodawcy/matki/ojca :)
      Bo jak będzie im zależeć to i tak znajdą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka