Dodaj do ulubionych

Nie mam z kim iść na wesele

04.06.11, 10:37
Jestem singielką, przyjaciółka zaprosiła mnie na swoje wesele. Zastanawiam się czy wypada mi iść samej a może wynająć partnera na taką imprezę ? Poradźcie
Obserwuj wątek
    • rozczochrany_jelonek Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 10:43
      a jaką kwotę jesteś w stanie przeznaczyć na taką przyjemność ? :)
      • misbehave Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 11:06
        Nie wiem, nie myślałam o tym. Zresztą to sprawa drugorzędna :) Zastanawiam się CZy ... ?
      • six_a Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 12:13
        no wiesz, kombi by za darmo poszedł.
        • grassant Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 14:14
          a dojazd?
          • six_a Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 17:59
            dojazd jest w cenie odjazdu.
        • rozczochrany_jelonek Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 21:46
          ale inni może się cenią ;)
          • six_a Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 22:07
            > ale inni może się cenią ;)
            jak się chcą sprzedać, to się cenią?:)

wot, jaka ciekawa teoria i odważna.
    • wersja_robocza Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 11:03
      A sama to co? Co znaczy wypada czy nie wypada? Jeśli nie jesteś muzułmanką to jak najbardziej wypada. Kamienowanie cię za to nie spotka.
      Kolegów nie masz? Takich normalnych wolnych facetów w swoim otoczeniu?
      • e-no-kolego Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 11:14
        Zostałem zaproszony na taką właśnie imprezę i właśnie podobnych okolcznościach. Koleżanka po prostu. Pewien problemik jest bo mam akurat weekend z dzieckiem- Ten jednak rowiążę.
        Da się. :) Gdybym był ja zaproszony na wesele, to bym nie kombinował. Poszedłbym sam. Uważam, że to nie fair obcążać imprezę nieznajomymi dla MP.
        • misbehave Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 11:56
          no tak, masz rację. jednak samotny facet na imprezie to zupełnie co innego niż samotna kobieta ... taka prawda
          • checkinnetwork Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 12:01
            Jakiś czas temu miałam podobny problem. Postanowiłam wynająć partnera i powiem Ci to była najlepsza decyzja , z której jestem super zadowolona. Facet miał prezencję, był dowcipny, świetnie tańczył. Dawno tak dobrze się nie bawiłam. A i jeszcze jedno, podczas gdy większość facetów ledwo stała już na nogach, to mój nadal miał klasę ( prawie w ogóle nie pił ) Polecam :)
            • misbehave Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 12:02
              No tak, to by rozwiązało problem A gdzie go znalazłaś , jeśli mogę spytać ?
            • zamysleniee Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 13:31
              checkinnetwork napisała:

> Jakiś czas temu miałam podobny problem. Postanowiłam wynająć partnera i powiem
              > Ci to była najlepsza decyzja , z której jestem super zadowolona. Facet miał pre
              > zencję, był dowcipny, świetnie tańczył. Dawno tak dobrze się nie bawiłam. A i j
              > eszcze jedno, podczas gdy większość facetów ledwo stała już na nogach, to mój n
              > adal miał klasę ( prawie w ogóle nie pił ) Polecam :)

A można taki okaz wynająć nie tylko na wesele, ale np. na 20 lat?
              • wersja_robocza Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 13:37
                A w razie niewywiązywania się z obowiązków rozwiązać umowę? Znaczy wywalić na zbite usta?:D
                • zamysleniee Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 13:43
                  wersja_robocza napisała:

> A w razie niewywiązywania się z obowiązków rozwiązać umowę? Znaczy wywalić na z
                  > bite usta?:D

A jak! Wywalić i domagać się odszkodowania, za nie wywiązanie się z określonych obowiązków :D
              • grassant Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 14:21
                spytaj, ile dziennie kosztuje takie wynajęty i co należy do jego obowiązków, hehe.
                • zamysleniee Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 14:28
                  grassant napisał:

> spytaj, ile dziennie kosztuje takie wynajęty i co należy do jego obowiązków, he
                  > he.

Cena nie gra roli :D W sumie jakie tam obowiązki, to tylko spełnianie zachcianek, np. kupno cukru w sklepie, gdy w domu zabraknie!
    • misbehave Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 12:08
      Dziękuje .. nawet nie wiedziałam, że są takie serwisy. Miło :)
    • berta-death Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 12:15
      To jest kryptoreklama serwisu żigolowego, czy ja mam manię prześladowczą i wszędzie widzę marketing?
      • misbehave Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 13:26
        nie wiem czy reklama, problem jest realny niestety
      • bonnie79 Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 13:33
        kryptoreklama czy nie - dla mnie to jakiś problem z kosmosu. Ja w podobnych okolicznościach poszłabym sama - chyba, że miałabym jakiegoś bliskiego kumpla, z któym wiem, że się można fajnie bawić.....czemu dla wszystkich pójście w pojedynkę to taki wielki problem?....
        • wersja_robocza Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 13:39
          > czemu dla wszystkich pójście w pojedyn
          > kę to taki wielki problem?....

Dla wielu, nie dla wszystkich. A dlaczego? Bo wg wielu bycie samemu to porażka życiowa. I o wartości człowieka świadczy to czy jest w związku. Jeśli nie jest, znaczy że nikt go nie chciał (zwłaszcza w przypadku kobiet).
    • ka-mi-la789 Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 13:36
      Gdzieś kiedyś czytałam (a może usłyszałam), że szukanie pary na wesele to noszenie drewna do lasu. Jeśli o mnie chodzi, wesel nie cierpię i miarę możności omijam szerokim łukiem, ale jeżeli już w żaden sposób nie mogę się wykręcić, to nie widzę powodu, dla którego nie miałabym iść tam sama.
      • misbehave Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 13:39
        też bym najchętniej nie poszła ... ale to bliska koleżanka, co robić ?
        • ka-mi-la789 Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 17:11
          Ja bym się wykręciła z udziału w balandze (pretekstów jest od groma) albo idź dla pozoru, a po dwóch godzinach się zmyj, też pod pierwszym z brzegu pretekstem. Swoją drogą, to zabawne: coraz częściej nowożeńcy nie mają ochoty wywalać forsy na wesela, ale "trzeba, bo co ludzie powiedzą", a ci sami ludzie, w imię których balanga jest organizowana, dużo chętniej spędziliby "ten radosny dzień" na działce albo przed telewizorem, ale z zaciśniętymi zębami dyrdają na "przyjęcie", bo "wypada", bo przecież żeni się wujeczny kuzyn teścia spokrewniony przez stryjeczną prababcię Marynię, bo ciocia Lodzia się obrazi i jak my będziemy żyć. W rezultacie wypieprza się pięciocyfrowe kwoty na imprezy, w których nikt nie ma ochoty uczestniczyć. Ale to temat na zupełnie inny wątek.
    • fiigo-fago 2 razy ;) 04.06.11, 13:58
      Dwa razy byłem na ślubach i weselach sam, gdy akurat byłem singlem. I faktycznie to noszenie drewna do lasu, bo świetnie się bawiłem na tych weselach z niby zajętymi pannami. I dwa razy panny były na tyle chętne że gdybym chciał to bym je przeleciał. Na jednym weselu mąż wolał pić z kumplami niż tańczyć ze swoją młodziutką żoną, a na drugim chłopak dziewczyny jakiś niewydarzony był i w połowie wesela się zmył nie mogąc patrzeć jak jego dziewczyna się ociera o mnie w tańcu. Gdyby nie to że obydwie panny były z rodziny państwa młodych na których przyjaźni mi zależało, i przez to nie chciałem wywoływać skandalu, to bym się bawił jeszcze lepiej. ;)
      • grassant Re: 2 razy ;) 04.06.11, 14:13
        fajna zabawa - ocieranie w tańcu...:)
        • lolcia-olcia Re: 2 razy ;) 04.06.11, 14:14
          nie tylko ocieranie ;-P
          • grassant Re: 2 razy ;) 04.06.11, 14:17
            myślisz o macankach? :)
            • lolcia-olcia Re: 2 razy ;) 04.06.11, 14:19
              oczywiście, a na koniec jeszcze taki nr telefonu chce o jakiś spotkaniach mówi... horror ..;)
              • grassant Re: 2 razy ;) 04.06.11, 14:24
                przerąbane. czasem taki na kawe wprasza się, smsuje a nawet do siorki dzwoni.
                • lolcia-olcia Re: 2 razy ;) 04.06.11, 14:26
                  nie wyrywam dup na swoim terenie, rozdajesz swój nr ??? po co mało to drzewa w lesie ?
                  • grassant Re: 2 razy ;) 04.06.11, 14:29
                    jechać z drzewem do lasu? toż to polish joke. :)
                    • lolcia-olcia Re: 2 razy ;) 04.06.11, 14:31
                      i jeszcze są tacy co wożą ;p
                      toż ... tak ;p
                      • grassant Re: 2 razy ;) 04.06.11, 14:45
                        cioty popie...lone :)
                        • lolcia-olcia Re: 2 razy ;) 04.06.11, 14:52
                          hahaha chyba już Cię lubię ;d
                          • grassant Re: 2 razy ;) 04.06.11, 15:03
                            chcesz mi TO okazać ;)
                            • lolcia-olcia Re: 2 razy ;) 04.06.11, 15:11
                              zaczęło się ;-P rozumiem, że już po konsultacji z Jaśkiem ;-D
                              • grassant Re: 2 razy ;) 04.06.11, 15:15
                                co tu konsultować, nie wystarczy instynkt łowiecki? ;))
                                • lolcia-olcia Re: 2 razy ;) 04.06.11, 15:20
                                  ja mam kobiecą intuicję, czy Ty masz instynkt...hmm do sprawdzenia ;D
      • lolcia-olcia Re: 2 razy ;) 04.06.11, 14:13
        Popieram, najlepsze wesela na jakich byłam to te "samotne" ;-)
    • grassant Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 14:12
      wynajmij dwóch.
      • lolcia-olcia Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 14:15
        po co wynajmować jak zawsze tylu chętnych jest
        • grassant Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 14:18
          dziwne, ze misbehave ma z tym problem. :)
          • lolcia-olcia Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 14:20
            bardzo dziwne... no chyba, że jest o nienachalnej urodzie dla konesera.. dodać do tego radiowy głos... ;-P
            • grassant Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 14:25
              dziewica pewnie.
              • lolcia-olcia Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 14:28
                dziewica jak dziewica może sierściuch z niej jakiś, uważam, że zakładając takie wątki powinni swoje zdjęcia wstawiać
                • grassant Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 14:33
                  a mało, to pyta: powiedzcie, czy dobrze byłoby mi w tej kiecce. tu link do kiecki, ale swojej foty brak :)))
                  • lolcia-olcia Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 14:36
                    czego się wstydzić, skoro codziennie to takie łazi po ulicach ...

te linki w dupę niech sobie wsadzą
                    • grassant Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 14:46
                      łazi, ale budzi niechęć i psuje pejzaż.
                      • lolcia-olcia Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 14:55
                        zawsze możesz sobie wmawiać, że to obojnak ;p
    • maly.jasio ja bym tam poszedl sam :) 04.06.11, 14:22
      a nusz widelec, cos zaskoczy ? :)
      • grassant Re: ja bym tam poszedl sam :) 04.06.11, 14:25
        to ić, jasiu...;)
        • maly.jasio Re: ja bym tam poszedl sam :) 04.06.11, 14:34
          grassant napisał:

> to ić, jasiu...;)

ite, ite... zatankowac - gablote
          (Szanowna kazala)

a przy okazji i gardziel :)
          • lolcia-olcia Re: ja bym tam poszedl sam :) 04.06.11, 14:36
            Jaśku może jakąś dupę wyrwiesz :-)
            • maly.jasio Re: ja bym tam poszedl sam :) 04.06.11, 14:50
              lolcia-olcia napisała:

> Jaśku może jakąś dupę wyrwiesz :-)

lolcia:
              przy Twojej to mi ochota na kazda inna przechodzi :)
              • lolcia-olcia Re: ja bym tam poszedl sam :) 04.06.11, 14:52
                no wiem, ale poza mną są też inne równie piękne, mądre i wspaniałe ;-)
              • grassant Re: ja bym tam poszedl sam :) 04.06.11, 14:54
                lolcia, to Ty taka dupiasta jesteś? ;)
                • lolcia-olcia Re: ja bym tam poszedl sam :) 04.06.11, 14:56
                  akurat z jaskiem się poza forumem się znamy, jaki kufer mam wie ;d
                  • grassant Re: ja bym tam poszedl sam :) 04.06.11, 14:58
                    czyli jest wiarygodny. :)
                    • lolcia-olcia Re: ja bym tam poszedl sam :) 04.06.11, 14:59
                      nie wiem, to jego zdanie więc z nim rozmawiaj ;) ja wiem jak wyglądam
    • klawiatura_zablokowana Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 17:20
      Oczywiście, że wypada iść samej. Od kiedy bycie samotnym "nie wypada"?
      Mój własny małżonek poszedł na wesele, jak byłam na drugim końcu Europy i raczej nie było szans, żebym dojechała. Dostał honorowe miejsce niedaleko pary młodej i był dosłownie dyżurnym panem do tańca dla wielu osób, które też przyszły same. Bawił się świetnie :)
      A koleżanka poznała na weselu swojego obecnego faceta, więc z tym drewnem jest cosik na rzeczy :>
    • kiira_korpi Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 17:46
      Droga autorko, to jeszcze zależy, czy znasz kogoś z gości weselnych, bo jeżeli nie, to będzie Ci trudno samej. To też zależy od towarzystwa, bo na dwoje babka wróżyła, albo panowie będą Cię prosić do tańca, albo całą imprezę przesiedzisz sama za stołem.
      Ja bym sama nie poszła.
      Zdarzyło mi się być ładnych parę lat temu bez pary (z rodzicami) na weselu kuzynki i bawiłam się tak sobie. Co prawda byłam wtedy we wczesnej ciąży, więc wiadomo, samopoczucie raczej podłe. Pamiętam, że po razie zaprosili mnie do tańca kuzyni, wujkowie, no i oczywiście tata:). Gdyby nie oni, to nie miałabym z kim się bawić.
      Moim zdaniem, jeżeli chcesz iść sama, to idź na ślub, następnie rozpoznaj sytuację na weselu i jeżeli będzie kiepsko, to po prostu się wcześniej zmyjesz.
      Albo spróbuj znaleźć jakiegoś mężczyznę do towarzystwa. Sama jestem ciekawa, ile kosztuje taka usługa.
    • lacido Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 18:07
      mam plan iść sama :)
      • lutea Re: Nie mam z kim iść na wesele 04.06.11, 22:02
        idź sama i baw się dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka