Dodaj do ulubionych

wdowiec z Anglii

18.10.13, 11:20
chcialabym ostrzec Panie przed Panem, grasuje po FB, podaje się ze jest 52 letnim wdowcem, wychowujacym córke, podobno mieszka w Anglii, wyjezdza na ostatni kontrakt do Nigerii, zostaje napadniety, prosi o przesłąnie pieniędzy przez Moneygram, obiecuje zwrocic z nawiązką jak tylko wroci do domu, w miedzy czasie prosi o kolejną pomoc, w ten sposob wyłudził ode mnie 4500 $, kasy nie oddał, obiecywał złote góry, małżeństwo.....szczegóły na maila: Jolap01@poczta.onet.pl
Obserwuj wątek
    • melhiorr Re: wdowiec z Anglii 18.10.13, 19:59
      www.anti-scam-forum.net/openThread_1355142299.htm
      a tu wiecej ciekawostek o tym Panu
      • kama970 Re: wdowiec z Anglii 15.01.14, 21:06
        Miałam do czynienia na badoo z wdowcem, ale z Dublina, inżynierem pływającym na statkach.
        Miał portal jako Dave z Dublina. Nadal grasuje na badoo, ale teraz jako Dave z Moskwy. Nie dałam mu się oszukać, mimo, że były to moje pierwsze dni na badoo. To szajka murzynów z Nigerii grasuje na badoo i na innych portalach.
        • kharmapema Re: wdowiec z Anglii 30.07.14, 17:56
          Jednym z nich jest Robert Harry Carlson (matka była Polką, z Grudziądza, ale zawsze z pochodzenia jest tym, kim jest jego ofiara) posługuje się telefonem +447700009994. Ma syna Alberta. RHC jest inzynierem pracuje w branży nafciarskiej, mieszka w Portsmouth i jest/bywa na kontraktach w Nigerii
          robert.h.carson65@hotmail.co.uk - to jego adres mailowy

P.s. Od razu sie zakochuje do końca życia. Trochę sie dałam nabrać, ale na szczęście w porę sie otrząsnęłam

kama970 napisał(a):

> Miałam do czynienia na badoo z wdowcem, ale z Dublina, inżynierem pływającym na
          > statkach.
          > Miał portal jako Dave z Dublina. Nadal grasuje na badoo, ale teraz jako Dave z
          > Moskwy. Nie dałam mu się oszukać, mimo, że były to moje pierwsze dni na badoo.
          > To szajka murzynów z Nigerii grasuje na badoo i na innych portalach.
          • kama970 Re: wdowiec z Anglii 30.07.14, 18:51
            Wdowiec z Anglii jako Dave nadal ma profil na badoo na stronie rosyjskiej- Moskwa.
            Ma też swój profil na facebook jako Dave Jones z Londynu.
          • 1daisy5 Re: wdowiec z Anglii 11.12.14, 19:47
            do mnie pisze teraz wdowiec z Anglii joe48 i tez od razu się zakochał, a stara się o kontrakt w Afryce Zach. Z tego, co przeczytałam na forum, to przypuszczam, że też jak tam pojedzi, to go okradną
      • podejrzliwaityle Re: wdowiec z Anglii 20.06.15, 12:29
        Link nieczynny. Pozdrawiam
    • weroniczka2015 Re: wdowiec z Anglii 13.02.15, 17:35
      Ja jak wiele kobiet padłam ofiara oszusta z portalu randkowego i postanowił ze nie mogę tego tak zostawić. Jestem a raczej będę właścicielka strony internetowej oszukana.eu od strony graficznej strona jest już gotowa domena zarejestrowana ale brakuje mi materiałów gdyż na stronie będzie galeria oszustów a ja na szczęście miałam do czynienia tylko z jednym. Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Linki do profili lub zdjęcia z opisem. oszukana@autograf.pl
    • weroniczka2015 Re: wdowiec z Anglii 17.02.15, 10:37
      Dziewczyny Wy Mi nie piszcie że on się nazywa n.p. stasiek i jest na sympati bo ja nie mam czasu na poszukiwanie go jesli nie umiecie skopiować i wkleić linku lub zdjecia napiszcie do mnie pomogę wam to zrobić.oszukana@autograf.pl
    • amanda05 Re: wdowiec z Anglii 15.05.15, 23:36
      Witam. W lutym 2015r na LikedIn, gdzie poszukiwalam pracy, odezwal sie do mnie LEONARD ALMOND, lat 47, wdowiec z mala coreczka (czy tez wnuczka?!) Julie, rzekomo Wloch mieszkajacy w Teksasie, USA. Ale od polowy marca przebywa na kontrakcie w Nigerii, jako inzynier nadzorujacy prace przy wydobyciu ropy naftowej ;) Potwierdziłam dzis na stronie www.romancescam.com/ , ze to kolejny Scammer Nigeryjski, i pod tymi samymi zdjeciami grasuje pod roznymi pseudonimami na roznych portalach!. Moze znajde tu jakies jego inne polskie "ofiary"? Jego adres email: leoalmond921@gmail.com ; telefon oczywiscie nigeryjski. Z wygladu bardzo przystojny, biały, wysoki ok 188 cm, czarne oczy, wysokie odkryte czolo. Na zdjeciach jest m.in. w restauracji w ciemnej marynarce i jasnych jeansach, albo ubrany na sportowo w szortach do kolan i bejsbolowce na glowie jak lezy na drewnianym lezaku, albo w galerii malarstwa bo za nim jest duzy obraz. Nie ma profilu na FB a na LinkedIn zamrozil. Ale jego zdjecia załaczyłam w mojej galerii tu na formu. Jesli mialyscie z nim kontakt to dajcie mi znac.
      • oszukana84 Re: wdowiec z Anglii 23.02.16, 20:27
        witam,

opis twojej historii jest bardzo podobny do mojej, ja zostałam oszukana przez 47 letniego wdowca z anglii z synem 6 letnim. tez wyjechal na kontrakt z tym ze do Malezji. Inzynier który pracowal na platformie wiertniczej. z tym ze miał profil na fb. niestety prokuratura umorzyla sledztwo. On nadal jest aktywny na fb.
        • olja87 Re: wdowiec z Anglii 22.09.16, 09:43
          Możesz opisać szerzej swoją historie, pytam ponieważ mam wrażenie, ze wlasnie zostaje wplątana w podobna historie
      • pepsi37 Re: wdowiec z Anglii 22.02.17, 21:49
        Moge zobaczyc zdjecia bo nigdzie ich nie ma
      • yyygoodday Re: wdowiec z Anglii 30.01.23, 13:35
        Dzień dobry, parę lat minęło ale przypadek o ktorym Pani pisze grasuje do dziś teraz jako Leonardo Hutchinson , Włoch mieszkajacy w Houston Texasc geolog naftowy. Czy ma Pani do dziś zdjecia tego człowieka?
    • marcys1107 Re: wdowiec z Anglii 20.06.15, 00:14
      Witam tez zostalam oszukana przez anglika nazywa sie Nicolas brooks wdowiec z córka Andrea mam jego zdjecia oraz wzor paszportu zdjecia u mnie na forum moze ktoras z was go zna
    • marcys1107 Re: wdowiec z Anglii 20.06.15, 18:41
      Podobne ja mam zdarzenie tyle ze pojechal po towar nagle corka jest w szpitalu Nicolas Brooks mam zdjecia i foto paszportu jestem na gg 54429179
      • podejrzliwaityle Re: wdowiec z Anglii 20.06.15, 23:36
        Hmmm...nie ma takiego kontaktu. Sama sprawdz :)
        • marcys1107 Re: wdowiec z Anglii 21.06.15, 12:32
          O jaki ci kontakt chodz i ?
          • marcys1107 Re: wdowiec z Anglii 23.06.15, 15:07
            Mam foto tego wdowca z Anglii wiecej na e-meil marcela12@amorki.pl
    • nieoszukana Re: wdowiec z Anglii 01.08.15, 18:10
      Ktokolwiek tu zajrzy, prosze przeczytajcie moj wpis na sasiednch tematach o zolnierzu amerykanskim i o Amerykaninie z synem. Wyjasniam nie tylko jak dziala ten gang nigeryjskich oszustow, ale rowniez na co zwracac uwage przy zawieraniu znajomosci z agielskojezycznymi panami. Tzw. znaki ostrzegawcze wypunktowane, przetlumaczylam po tym, kiedy moja przyjaciolka o malo nie padla ofiara tego gangu. Naczytalam sie przez ostatnie dni i uswiadomilam zakres tej plagi. Mieszkam w Kanadzie od wielu lat, angielskim operuje swobodnie wiec wylawiam wszystko na temat, a jest tego sporo plus okropna afrykanska angielszczyzne rzekomych amerykanskich czy angielskich amantow. Prosze podajcie dalej i uwazajcie ! W tym temacie przetlumaczony wypunktowany artykul o tym na co uwazac: forum.gazeta.pl/forum/w,15277,158292601,158292601,Amerykanski_zolnierz_na_misji_w_Polsce_i_Ukrainie_.html
      • weronika2015 Re: wdowiec z Anglii 01.08.15, 21:22
        Kochana we wszystkim masz rację ale tamten wątek dotyczy cwanego polaka a nie oszustów nigeryjskich. Żaden oszust nigeryjski nie dzwonił do ofiar z polskiej stacjonarki z kierunkowym z Bydgoszczy. Nr ten jest już wyłączony ale on naprawdę z niego korzystał więc jeśli któraś z was może pomóc w ustaleniu właściciela nr bądź lokalizacji proszę o pomoc. oszukana@autograf.pl
        • nieoszukana Re: wdowiec z Anglii 01.08.15, 22:41
          O?! To znaczy ze polskie chlopaki szybko sie ucza od nigeryjskich kolezkow! ;) Na FB urzeduje w tej chwili niejaki Mark Anderson z Utah (Salt Lake City). Udalo mi sie ostrzec 5 czy 6 Polek z ktorymi sie "zaprzyjaznil" i nadawal juz jak zwykle gadke szmatke. Wdowiec z synem, hehe. Uwazajcie prosze! Postaram sie niedlugo dac Wam kilka wskazowek jak sprawdzic IP (skad nadaje) jak sprawdzic skad jest zdjecie(najprosciej przez EXIF) , skad dzwoni etc.
          • weronika2015 Re: wdowiec z Anglii 02.08.15, 00:22
            Super tylko tylko wiesz dobrze że ta strona jest po pierwsze po angielsku tak jak tine exe i nie działa tak jak to opisujesz ale ok uczcie się dziewczyny bez wątpienia strona
            exif nie wyszuka wam go na stronach takich jak romans.scam.
            • nieoszukana Re: wdowiec z Anglii 02.08.15, 05:11
              Nie bardzo rozumiem o czym mowisz, co dziala a co nie. Ale to niewazne. Wazne jest ze wszystkie wskazowki i rady maja na celu udzielenie pomocy i ostrzezenie innych pan ktore tu zagladaja badz zajrza. Jasne ze nie ma metody 100%. Podobnie jest z antykoncepcja czy programami antywirusowymi, nieprawdaz? ;) Ale im wiecej wiemy, jesli wiemy jaka mozemy zastosowac bron (choc nie kazda zadziala w kazdym przypadku), jak sprawdzac, gdzie poprosic o pomoc, im wiecej mamy mozliowsci zeby przeswietlic delikwenta, tym mniej bedzie takich przypadkow o ktorych czytam na tym i wielu innych forach. Nie tylko polsko czy angielskojezycznych. Ze zdjeciem mozna sprobowac przechytrzyc i pprosic amanta o przeslanie prywatnie " jak nalepszej jakosci, bo chce sobie dorobic ramki i postawic na szafce nocnej", prawda? ;) I a nuz wtedy dostaniemy fotke z pelna informacja, gdzie kiedy i jak zrobione bylo zdjecie (procz EXIFA sa jeszcze inne metody o ktorych pozniej). Jestem bardzo wyczulona na sieciowe oszustwa wszelkiego kalibru z kilku powodow. Sama wiele lat temu praktycznie padlam ofiara oszusta prawie psychopaty sieciowego. Dzialo sie to gdy internet byl w powijakach a o portalach randkowych nikt nie slyszal. Po drugie, mam dyplom specjalisty od zabezpieczen sieci i bezpieczenstwa informatycznego. Po trzecie, moja przyjaciolka w Polsce o mala nie dala sie omotac takiemu nigeryjskiemu szmatlawcowi. Mam nadzieje ze powyzsze wyjasnienia usprawiedliwiaja moja obecnosc na tym forum :). Pozdrawiam.
          • weronika2015 Re: wdowiec z Anglii 02.08.15, 01:11
            Możesz podać link do profilu tego Marka Andersona na facebooku.....
            • nieoszukana Re: wdowiec z Anglii 02.08.15, 05:16
              Choc wielu jest Markow Andersonow tylko jeden byl z Utah, Salt Lake City. Zawiadomilam juz FB o falszywym profilu i chyba jest inwigilowany. Drugi amant to Larry Mars Buffington. Tez wszystkie drogi prowadza do Nigerii. Tez zostal dzis przeze mnie zgloszony do admina FB.
              • weronika2015 Re: wdowiec z Anglii 02.08.15, 16:24
                Kochana podaj linki jeśli to nie jest problem oczywiście.
          • weronika2015 Re: wdowiec z Anglii 02.08.15, 20:07
            Hej nieoszukana jesteś....kurcze myślałam że nam dziś trochę rozjaśnisz.....itd....
            • nieoszukana Re: wdowiec z Anglii 04.08.15, 03:57
              Nie bardzo jestem, bo mam obecnie zycie poza netem dosyc intensywne i musze odpoczac od kompa kiedy nie pracuje, a moja praca niestety to siec, monitor i klawiatura :( No i nie bardzo chce rzucac Wam tutaj po kawalku, wolalabym w jakims jednym miejcu/temacie, zeby bylo latwiej wysztko znalezc. Wtedy bedzie mozna podac link do tych glownych porad we wszystkich tematach forum, co Ty na to?
              • weronika2015 Re: wdowiec z Anglii 04.08.15, 17:37
                Może to być nawet na stronie czołowej www.oszukana.eu/ lub plus.google.com/u/0/106435901690667006744/posts nie zapominajmy o fb www.facebook.com/StopSpamPl?ref=hl www.facebook.com/oszukana.eu?ref=hl oraz twitter.com/OszukanaEu......
    • oszukana84 Re: wdowiec z Anglii 23.02.16, 20:46
      uważajcie na oszusta na fb Leonardo Fabian, mechanizm działania typowy, uakatywnil sie
      • slonko-123456 Re: wdowiec z Anglii 29.03.16, 23:03
        Uważajcie na oszusta na Facebooku nazywa sie Amato Macarlo i mieszka w Manchesterze ale jest z pochodzenia pół wlochem pół Szkotem ma rownież inne konta fałszywe pod imieniem Antonio Macarlo Oraz Terry Macarlo.Wyslal mi jako drogi prezent pierścionki ,perfumy ,telefony komórkowe ,łańcuszek i torby a w jednej torbie pieniadze 60.000? i on jest teraz na morzu płynie statkiem bo jest inżynierem w firmie shell i ma taki kontrakt miesięczny na morzu i ta paczka utknęła w Malezji dostałam nawet SMS z Malezji o tej paczce i teraz mnie prosi o pomoc bo trzeba zapłacić 1550$ zeby ta paczka z powrotem powróciła z Malezji do mnie .Najgorsze jest to ,ze jak mu napisałam ,ze jest oszustem to mi groził bo napisał ,ze nie długo umrę
        • vestido33 Re: wdowiec z Anglii 27.02.17, 19:59
          Właśnie zaczepił mnie na fb. Jeśli miałaby Pani chwilę to proszę o więcej szczegółów na maila vestido.falda@o2.pl.
          • vestido33 Re: wdowiec z Anglii 27.02.17, 20:02
            vestido33 napisał(a):

> Właśnie zaczepił mnie na fb Amato Macarlo. Ta sama historyjka , wdiwiec, shell itd. Jeśli miałaby Pani chwilę to proszę o więcej szczegółów na maila vestido.falda@o2.pl.
    • stanho Re: wdowiec z Anglii 30.04.16, 18:35
      miałam kontakt z podobnym typem, identyczne miał problemy, tylko tyle ze nie dostał kasy odemnie, bo mi to pachniało kłamstwem. I tak się działo, ze fikcyjnie mu wysłałam euro 2 tys. Bo miał wypadek, a córka została sama i potrzebował dla niej na życie. On przedstawił się Josepf, znalazłam go jeszcze na innym portalu ale o innym nicku. Był wściekły ze musiał chodzic, jeżdzic po bankach a kasy nie dostał. Zrugałam go i powiedziałam ze jest oszustem, zaraz zerwał kontakt ze mną. Pisałam na forum o nim, ale nie wiem czy udało mi się przestrzec inne kobiety. Pozdrawiam
    • xpitera Re: wdowiec z Anglii 12.08.16, 14:53
      Dziewczyny uwazajcie

urbanlegend.pl/przetanczyc-z-toba-cala-noc/
      • kwartet_milosny Re: wdowiec z Anglii 10.10.16, 10:53
        ja wkleje korenspondencję jaką dostałam od niejakiego DAVIDa

how are you today?thanks for the email,well like i said i am from Uk and i live in london with my 2 kids.ok i came to poland for holiday sometime ago,i live in Warsaw i was only there for one week then i left back to uk.nice to know you live in the mountains,i have never been to the mountains but have been told about there.ok i prefare to talk in letters and i mean in English too because i dont understand or speak Polish.nice to know about your children of course they are your world like they are mine too,i live childrens alot and nice to know your children are 6 and 10,mine are just 4 and 5 they are called Kim and Terry what are the names of your children?and do you have their pictures to send to me?that will be all for now i look forward to read from you again i will send you some pictures of me and my kids and late wife hope you will love them?would be nice to see some pictures of you as well

Regards

your new friend

David

Uważajcie- oszust-
    • ewazdanowicz Re: wdowiec z Anglii 03.04.17, 17:35
      Witam. Ostrzegam przed facetem z Sympatii o nicku Heartfuul....Pan skomle, że jest z Ameryki..z Nowego Jorku..nikogo tu nie zna...Zapytałam, gdzie kokretnie mieszka w Nowym Jorku, bo mam tam synów....Od razu zablokował dostęp do profilu. Pewnie jakiś dziad z Koziej wólki....
    • justys321 Re: wdowiec z Anglii 04.04.17, 14:43
      Wszędzie się zdarzają oszuści tego nie zatrzymasz ja korzystałam z portalu randkowego portalrandkowy.pl i na chwilę obecną jestem szczęśliwą mamą 2 dzieci poznałam tam wspaniałego mężczyznę
    • uwagaben Re: wdowiec z Anglii 03.11.17, 17:22
      witajcie
      UWAGA!!! na Nigeryjczyka o iminiu BEN z warszawy!!!

www.facebook.com/oszukanaeu/posts/1495748493796392
    • stasi1 Re: wdowiec z Anglii 01.02.23, 07:50
      Ale tak dawać się zrobić tylko za obietniece małżeństwa?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka