Dodaj do ulubionych

Prywatna skarbnica pomysłów

01.10.11, 13:57
Macie coś takiego?

Np. jakiś zszargany już kajet albo elegancki notatnik w ślicznej oprawie, w których zapisujecie Wasze pomysły na cokolwiek (na karierę, na własny biznes, na proszoną kolację, na makijaż, na list do gazety, na stylizację, na wystrój swojego przyszłego domu itp., itd.), na kiedyś tam, żeby nie zapomnieć, rozwinąć, przemyśleć.
Albo puzderko, do którego wrzucacie zapiski robione pod wpływem impulsu na serwetkach, strzępkach gazet, wycinki artykułów prasowych, stanowiących inspirację.
A może sprytnie ukryty folder w komputerze, w którym "wala" się każdy najdrobniejszy pomysł zapisany w pliku tekstowym, zdjęcia, pół wiersza skleconego po butelce wina, projekt prezentacji.

Macie? Korzystacie?
Obserwuj wątek
    • raohszana Re: Prywatna skarbnica pomysłów 01.10.11, 14:00
      Macie i notorycznie umieracie ze śmiechu czytając własne "genialne" pomysły sprzed paru lat :]
      • funny_game Re: Prywatna skarbnica pomysłów 01.10.11, 14:11
        Hahahahaha, ten wątek powstał właśnie przez takie "przeczytanie i umarcie ze śmiechu" :D
        Czy Ty wiesz, że ja miałam kiedyś genialny plan nawiązania współpracy ze Stellą McCartney (sic!!!), Reni Jusis oraz Jolantą Słomą na raz, celem propagowania mody eko na zaprojektowanym i prowadzonym przeze mnie portalu?
        Musiałam być nieźle zjarana i schlana :DDD
        • raohszana Re: Prywatna skarbnica pomysłów 01.10.11, 14:24
          A co powiesz na pomysł szeroko zakrojonej kampanii wyborczej kandydata na... prezydenta świata!
          I do tego ze trzy nowatorskie teorie fizyczne, w dodatku jakieś bazgroły odnośnie planu teleportu!
          • funny_game Re: Prywatna skarbnica pomysłów 01.10.11, 14:27
            Wygrałeś, Mr. President :DDD
            Tylko najpierw może jeszcze raz "Muchę" obejrzyj albo "Wehikuł czasu" przeczytaj ;)
            • raohszana Re: Prywatna skarbnica pomysłów 01.10.11, 19:11
              Dziękuję, dziękuję, będę wami dobrze rządzić - nikt wam tyle nie da, co ja wam naobiecuję, że zacytuję klasyka ;)
              A, no i jeszcze cały zestaw działań dla zlikwidowania głodu i biedy też był.
              A z mniejszych - projekty własnej linii ubrań!
    • maly.jasio won mi z ta prywata ! 01.10.11, 14:32
      mamy w kraju prywatne pomysly na prywatyzacje szpitali (horrror)

to jeszcze mi tu prywatnej skarbnicy pomyslow brakuje .

skarbnica ma byc spoleczna i juz !
      • funny_game Re: won mi z ta prywata ! 01.10.11, 14:36
        Chyba mnie nie zrozumiałeś. Pytam o prywatne skarbnice pomysłów na siebie i swój świat, a nie na państwo czy kontynent.
        Nie podoba mi się słowo "won".
        Więc napiszę:
        Jaka szkoda, że musisz już iść :P
        • maly.jasio Re: won mi z ta prywata ! 01.10.11, 14:44
          funny_game napisała:
          Więc napiszę:
          > Jaka szkoda, że musisz już iść :P

Musialem, to w epoce bledow i wypaczen.
          teraz to sobie pojde, jak laskawie zechce,
          a nawet wiencej: bende sie tego trzymiel rencami i nogami.
          >
          • funny_game Re: won mi z ta prywata ! 01.10.11, 14:48
            To won mi z tym "won".
            • maly.jasio wykluczone 01.10.11, 14:50
              funny_game napisała:
              To won mi z tym "won".

wykluczone.
              jakiejkolwiek prywacie mowimy stanowcze - NIE !
              • funny_game Re: wykluczone 01.10.11, 14:59
                Kosz kliknięty? :P
                Musisz, Jasiu, przestać stawiać spacje pomiędzy wyrazami, a znakami przestankowymi. Spacje stawiamy dopiero po znakach przestankowych. Wyjątkiem jest myślnik i chyba tylko on.
    • gocha033 Re: Prywatna skarbnica pomysłów 01.10.11, 14:52
      funny_game napisała:
      Macie? Korzystacie?

Za glupie i za leniwe jestesmy na to.
      Dobre pomysly po prostu kradniemy innym.
      • funny_game Re: Prywatna skarbnica pomysłów 01.10.11, 15:02
        :D
        Ale najpierw i tak musisz wykonać pracę umysłową, celem oszacowania czyjegoś pomysłu i wrzucenia go do kategorii wartych kradzieży lub odrzucenia na śmietnik ;)
        To pewnie czasem zabiera więcej czasu, niż nagły przebłysk geniuszu. Własnego, oczywiście, a co!
        • gocha033 Re: Prywatna skarbnica pomysłów 01.10.11, 15:08
          funny_game napisała:

> :D
          > Ale najpierw i tak musisz wykonać pracę umysłową, celem oszacowania czyjegoś po
          > mysłu i wrzucenia go do kategorii wartych kradzieży lub odrzucenia na śmietnik

Na to tez jestem za glupia i za leniwa. pytam po prostu kolezanek i rodzicow, co warto krasc :)
          • funny_game Re: Prywatna skarbnica pomysłów 01.10.11, 15:13
            A może po prostu nie wierzysz, że możesz mieć super pomysł? :)
            I przypominam, że to nie jest Światowy Dzień Samokrytycyzmu :D
          • maly.jasio jeszcze lepiej... 01.10.11, 15:14
            gocha033 napisała:
            pytam po prostu kolezanek i rodzicow, co warto krasc :)

no tak. jeszcze lepiej. jak nie aspoleczna prywata, to zwykle kradziejstwo.
    • eat.clitoristwood Kiedyś zapisywałem 01.10.11, 21:42
      karteczki z godziną i tekstem "jestem trzeźwy".
    • green-chmurka Re: Prywatna skarbnica pomysłów 02.10.11, 00:32
      ja nie mam ani pomyslow ani pizderka na pomysly.
    • qw994 Re: Prywatna skarbnica pomysłów 02.10.11, 08:53
      Nie mam :) Mam tylko listę książek do przeczytania. To jedyna rzecz, jaką zapisuję.
    • tanebo Re: Prywatna skarbnica pomysłów 02.10.11, 09:10
      Widzę że jeśli baba nie ma konkretnej roboty zadanej to schodzi na manowce :)
      • jael53 Re: Prywatna skarbnica pomysłów 02.10.11, 11:14
        Mam od lat taki folder. A tam różności - pomysły-niewypały i takie, które z formy zalążkowej rozrastały się w dojrzałą i przechodziły do realizacji.
    • princessjobaggy Re: Prywatna skarbnica pomysłów 03.10.11, 14:49
      Mam ktorys tam z kolei notatnik, zawsze pod reka, lezy obok lozka. Zapisuje tam wszystko, co tylko przyjdzie mi do glowy - tytuly filmow/ksiazek/plyt, slowa piosenek, mysli, cytaty, przepisy, ciekawostki, informacje, adresy, slowka czy pomysly na sceny komediowe (same przychodza do glowy to zapisuje ;)), z ktorych pozniej sie smieje. Wszystko w zupelnie przypadkowej kolejnosci.

Mam w nim rowniez swoja "liste skarg". Jak mnie np. stacja telewizyjna, prezenter lub gazeta czyms wkurzy albo gdy wracam wku.rwiona z lotniska, na ktorym nic nie dzialalo to obiecuje sobie, ze napisze skarge. Jeszcze ani razu mi sie nie zdarzylo, szybko mi przechodzi. ;)

Kiedys mialam tez zeszyt z wycinkami z gazet, publikacjami, zdjeciami itd., teraz wszystko zachowuje na kompie.
    • funny_game Re: Prywatna skarbnica pomysłów 20.10.11, 19:50
      Wiem, że jestem żałosna z tym odgrzebywaniem własnych wątków ;)))
      Ale cholernie się taki kajet czy cokolwiek z pomysłami przydaje. Bo właśnie, dzięki niemu, mam super pomysł na jutrzejszą pracową burzę mózgów, a zapomniałam, że o czymś takim myślałam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka