Dodaj do ulubionych

jesienny shopping

04.10.11, 11:29
jak ja nie cierpię kupować sobie ubrań!
a muszę coś nowego:( bo jakoś mi się moja garderoba za luźna zrobiła tu i ówdzie

grrrr
czy jest jeszcze gdzieś taka druga varia-tka, co nie znosi kupować ciuchów, butów, dodatków, spędzać dni w galeriach handlowych ?
Obserwuj wątek
    • swiete.jeze Re: jesienny shopping 04.10.11, 11:39
      Za luźna? Możemy się zamienić na pralki, bo mi się kurczy (wierzę w to, że w praniu).
      • jael53 Re: jesienny shopping 04.10.11, 11:47
        Nie znoszę po trzykroć. I bez absolutnej konieczności nie praktykuję. Toteż w lot pojmuję każde wrr na tę okoliczność.
        • varia1 Re: jesienny shopping 04.10.11, 11:50
          bratnia duszo ! pójdź w me ramiona :D
          • jael53 Re: jesienny shopping 04.10.11, 11:53
            Gdyby nie tak daleko, to z ochotą - bo nie w tej jednej kwestii się zgadzamy. I pewnie wyciągnęłabym od Ciebie kilka adresów kameralnych księgarni oraz zbliżonych instytucji.
            • varia1 Re: jesienny shopping 04.10.11, 12:21
              mam nadzieję że mnie z nikim nie mylisz, bo ja mam dość kontrowersyjne poglądy na niektóre sprawy;)
              • jael53 Re: jesienny shopping 04.10.11, 12:26
                Masz dorzeczną nadzieję - a co do tych kontrowersyj, to i tak wolałabym z Tobą zgubić, niż z pouczającymi Cię (zwłaszcza pewnym tonem) znaleźć. Nawet gdyby do znalezienia był koszyk pereł.
                • varia1 Re: jesienny shopping 04.10.11, 12:32
                  dzięki !
      • varia1 Re: jesienny shopping 04.10.11, 11:50
        no to już, zamieniajmy się:)
    • six_a Re: jesienny shopping 04.10.11, 11:50
      jaaaa to na przykład nie spędzam dni w galerii, tylko wchodzę, kupuję i wychodzę. a szwendać to się lubię tylko po empiku.
      • tabeletka Re: jesienny shopping 04.10.11, 11:51
        oo po ksiegarniach tez lubie
      • charles_chaplin Re: jesienny shopping 04.10.11, 16:55
        Mam podobnie.
        Od kilku tygodni ćwiczę wchodzenie do Empiku i wychodzenie bez zakupionej płyty - nadal się nie udaje, ale nie tracę wiary;-) Dlatego staram się omijać w ogóle. Też nie do końca wychodzi:-)
    • tabeletka Re: jesienny shopping 04.10.11, 11:51
      od zawsze nie znosilam, teraz troche mi sie odmienilo. w sensie, ze jak mam kupic cos co potrzebuje to jestem chora, ale jak jakas sukienke na poprawe humoru to chetnie :)
      na zakupy chodze sama, wchodze do sklepu, przerzuce kilka lachow, wychodze. jak mam dosc, robie odwrot
    • triismegistos Re: jesienny shopping 04.10.11, 11:53
      Ja też!

:)
    • alpepe Re: jesienny shopping 04.10.11, 11:58
      dobre sklepy online załatwiają sprawę. Też nienawidzę łazić i wybierać.
      • jael53 Re: jesienny shopping 04.10.11, 12:07
        Nie załatwią - nie zobaczę rodzaju szycia, wykończenia; ani nie sprawdzę faktury tkaniny. Z rozmiarami też bywa różnie.
        • alpepe Re: jesienny shopping 04.10.11, 12:18
          dlatego napisałam: dobre. Ja patrzę na fotki i wiem, jaka faktura, jak coś źle skonstruowane, to widać po photoshopie, że coś jest nie tak, skoro poprawiano. Udzielam się na forum Moda i tam też niektóre forumki się dziwią, skąd to wiem. A wystarczy uważnie obserwować i czytać opisy. Jak coś wygląda podejrzanie na zdjęciu i jest z nieciekawego materiału, od razu odrzucam, mimo, że sfotografowane na płask wydaje się być ok. Ja kupuję głównie albo na amazonie zniemieckim, albo w esprit.de, albo w landsend.de, albo w promod.de W Polsce nie wiem jak jest, ale ja wybieram zawsze takie zamówienie, by zwrot był bezpłatny. Uwielbiam stronę esprit, tam jest wszystko opisane idealnie, no, ale ja też mam wymiary i urodę podobną do modelek, czytaj karnacja, oczy i włosy, więc i tu wiem, czy coś mi kolorystycznie podejdzie, czy nie.
          • vandikia Re: jesienny shopping 04.10.11, 20:13
            alpepe a zamawiałaś z promowanego w mediach asosa? mają ładne całkiem rzeczy ale nie wiem na jakieś zasadzie zamawia się i płaci?
            jak masz ciekawe linki i mechanizm zamawiania do Polski, to podrzuć coś, plis :)
            • mama_jasia_33 Re: jesienny shopping 05.10.11, 13:39
              Ja zamawiałam parę razy w Asos. Płacę przez PayPal lub kartą kredytową.
              Przesyłka jest darmowa, a jak raz mieli się spóźnić z realizacją zamówienia (ostatecznie przyszła na czas), to dostałam 10 funtów extra do następnego zakupu.
            • anekameba Re: jesienny shopping 17.10.11, 07:23
              zerknij na llullu.eu, maja tam swietne plaszczyki z alpaki peruwianskiej, polecam, takie przytulne i ciepluche
      • anais_66 Re: jesienny shopping 05.10.11, 03:34
        alpepe napisała:

> dobre sklepy online załatwiają sprawę. Też nienawidzę łazić i wybierać.

O to, to. Od lat ubieram się na allegro, a galerie wszelakie omijam szerokim łukiem. Nie znoszę przymierzać (rozbierać się i ubierać) oraz przemierzać kilometrów po sklepach.
    • wez_sie Re: jesienny shopping 04.10.11, 11:58
      wystarczy regularnie uzupelniac garderobe i wtedy nie ma sie takiego problemu.
      no i polowanie na okazje tez jest dobre.

ja np. w lipcu kupilem sobie kurtke za 90 ojro, ktora dzisiaj kosztuje juz 190, co przy dodatkowym wzroscie kursu o 50 groszy daje spora kwote.
      • jael53 Re: jesienny shopping 04.10.11, 12:27
        To już nie wątek zakupowy - ale się przyznam: mam poważną wadę wzroku i okulary jej tak do końca nie skorygują. Więc na takie szczegóły wolę "patrzyć rękami".
    • princessjobaggy Re: jesienny shopping 04.10.11, 14:14
      Jest, jest. Nie cierpie zakupow i calej tej zwiazanej z nimi otoczki. Galerie handlowe mnie stresuja.

Najlepiej nie doprowadzac do sytuacji, w ktorej musisz kupic cos na teraz. Lubie wpasc do sklepu przy okazji i na szybko wziac to, co mi sie w danym momencie podoba, a przyda sie w mniej lub bardziej odleglej przyszlosci.
    • marguy Re: jesienny shopping 04.10.11, 14:32
      varia,
      zapewniam cie, ze nie jestes sama.
      Nie dosc, ze czlowiek sie nachodzi, to trudno znalezc cos co nie jedzie z daleka sezonowa sztampa i mundurkiem. Do tego stopnia, ze wraca mi chec do uszycia sobie czegos niebanalnego, z jajem i nie majacego nic wspolnego z Chinami (niezaleznie od marki).

Co do ksiegarni, to znam kraj w ktorym ksiegarnie, tak jak we Francji bistra, pozostaja otwarte do 'ostatniego klienta'. :)
    • czarnyedka Re: jesienny shopping 04.10.11, 14:43
      ja:
      jestem grubsza i starsza a tam same mlode!
    • green-chmurka Re: jesienny shopping 04.10.11, 14:55
      a ja uwielbiam, jak mozna nie lubic sie stroic, ja bym nie zarla a na dupe zawsze musze miec cos nowego.
    • takajatysia Re: jesienny shopping 04.10.11, 15:02
      Żadna nie lubi, a galerie handlowe pełne... :D
    • charles_chaplin Re: jesienny shopping 04.10.11, 16:46
      Nie znoszę kupować spodni - zbyt długie nogi skutkują trudnościami ze znalezieniem spodni o odpowiedniej długości. Poza tym radzę sobie jakoś.
      Poza tym:
      - nie znoszę przebieranek w przebieralniach, męczą mnie
      - nie znoszę kolejek do przebieralni, potrafię zrezygnować z ciuchu jeśli stoję dłużej niż 5 minut
      - nie znoszę tłumów w centrach handlowych
      Uwielbiam kupować torebki, bo nie towarzyszy temu przebieranie się:-)

• samuela_vimes Re: jesienny shopping 04.10.11, 17:20
      Chwali się, że chudnie! ;-)
      • varia1 Re: jesienny shopping 04.10.11, 18:23
        no proszę, jedyna co czyta między wierszami ze zrozumieniem :D

od ubiegłej jesieni minus 20 kg;)
        • samuela_vimes Re: jesienny shopping 04.10.11, 19:16
          Serio? To gratuluję i podziwiam, ale nie jesteś jedyna. Moja dobra kumpela schudła 30 kg. Szacun.

Co do pierwszego chodzenia po sklepach też nie lubię, męczą mnie.Zwykle musi mi się coś od razu spodobać. Przymierzanie i szperanie mierzi mnie.
          • varia1 Re: jesienny shopping 04.10.11, 19:23
            ie znoszę szperania, jeśli chodzi o kupowanie ciuchów dla siebie... zupełnie mi nie przeszkadza, kiedy moje córki buszują w poszukiwaniu ciuchów czy butów:D

ale wtedy najchętniej wysyłam z nimi mojego mężczyznę, jest najlepszym doradcą:)
        • anais_66 Re: jesienny shopping 05.10.11, 03:38
          varia1 napisała:

> od ubiegłej jesieni minus 20 kg;)

Pochwal się, jak to uczyniłaś :)
          Gratulacje!
          • varia1 Re: jesienny shopping 05.10.11, 08:24
            dzięki:)
            w zasadzie to tylko nie jem węglowodanów plus dość intensywny tryb życia
            paradoks polega na tym, że chociaż moja praca jest bardzo związana ze sportem, a osobisty chłop też ex sportowiec, a teraz sędzia, to nie mam czasu na systematyczne ćwiczenia... hmm, albo po prostu szukam wymówki;)
      • doral2 Re: jesienny shopping 04.10.11, 18:26
        nienawidzę ciasnych przebieralni.
        takich metr na metr, że się nawet obrócić nie można i do tego jeszcze złachana zasłonka, która w sumie nie zasłania rozebranej osoby od otoczenia :/
        • anais_66 Re: jesienny shopping 05.10.11, 03:40
          doral2 napisała:

> nienawidzę ciasnych przebieralni.
          > takich metr na metr, że się nawet obrócić nie można i do tego jeszcze złachana
          > zasłonka, która w sumie nie zasłania rozebranej osoby od otoczenia :/

O tak, człowiek się namęczy i napoci, że aż mu się zakupów odechciewa :)
    • hotally Re: jesienny shopping 04.10.11, 18:23
      Ja lubię, ale nie w Polsce :)
      • marguy Re: jesienny shopping 04.10.11, 23:15
        hotally napisała:

> Ja lubię, ale nie w Polsce :)

To zadna z ciebie patriotka! Zwykly warchol jestes.
    • virtual_woman Re: jesienny shopping 04.10.11, 19:26
      Też nie lubię. A już szlag mnie trafia jak muszę kupić buty i sprzedawca kieruje mnie na dział dziecięcy.
      Całe szczęście istnieje internet, bo inaczej nosiłabym buty w kwiatuszki i inne takie.
    • vandikia Re: jesienny shopping 04.10.11, 20:02
      ja ja nienawidzę
      a musze też, tylko że u mnie wiekszosc za ciasna sie zrobila :P wreszcie.

a poza tym nie mam butów i kurtki jesiennej.. na samą myśl wielkich zakupów mnie mdli, nienawidze przymierzać w przymierzalniach przy tym dzikim świetle, nie cierpię szukać miejsc parkingowych, mieszać się z tłumem ale co zrobić :(

może mi się uda skoczyć do Maximusa - to taki jakby jarmark tyle, że cywilizowany i pod dachem :P masa polskich producentów i dobrze uszytych niemasowych ubrań, tyle że tam aby oddzielić ziarna od plew, to trzeba z 10 km po tych butikach zrobić, co tez nie napawa optymizmem
      a w weekend tłumy
      • kitek_maly Re: jesienny shopping 05.10.11, 08:36
        > może mi się uda skoczyć do Maximusa - to taki jakby jarmark tyle, że cywilizowa
        > ny i pod dachem :P masa polskich producentów i dobrze uszytych niemasowych ubra
        > ń

A ceny?
    • lolcia-olcia Re: jesienny shopping 04.10.11, 20:26
      ja !
    • maple_syrup Re: jesienny shopping 05.10.11, 08:00
      Nienawidzę. Jak muszę kupić jakieś ubrania, to zaczynam chorować ze stresu.
    • kal_ho_naa_ho Re: jesienny shopping 05.10.11, 10:06
      ja mam taką długą listę rzeczy do kupienia, że aż mnie to przeraża, przyznam się szczerze, że przydałoby się wymienić u mnie całą garderobę, ale nie wiem czy mi pieniędzy starczy. Kiedy się zaczynają jakieś promocje ??
      • wez_sie Re: jesienny shopping 05.10.11, 13:41
        wlasnie sie skonczyly
    • sid-sid Re: jesienny shopping 06.10.11, 19:25
      Ja coraz bardziej tak mam - muszę mieć wenę, żeby łazić, przymierzać i kupować ciuchy. Jak nie mam weny, to się meczę.
      • khadroma Re: jesienny shopping 06.10.11, 19:30
        Ja kocham zakupy. Wlasnie sobie kupilam kolejna świetna torebke. Cos w stylu Birkin.
        • sid-sid Re: jesienny shopping 06.10.11, 19:32
          Też tak kiedyś miałam, ale mi przeszło.:)
    • princess_yo_yo Re: jesienny shopping 17.10.11, 11:22
      nie przepadam, chyba ze mam wyjatkowa wene i akurat to co jest w sklepach mie sie podoba. z zasady nie lubie kupowac ubran zimowych ale ze nie jestem w stanie zbojkotowac zimy to do zamiany klimatu musze to jakos przezyc.
    • wez_sie szalik 17.10.11, 11:24
      sobie kupilem wczoraj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka