Dodaj do ulubionych

Ja tylko chce 5kg!!

03.07.12, 13:43
Problem- 4 lata temu udalo mi sie schudnac 27 kg! Moja waga wyjsciowa to 87kg- pozniej 60!! Ogolnie super!!Ogolnie dieta a pozniej ciaza przy ktorej schudlam 8 kg i wlasciwie nic nieprzytylam bo cale 9miesiecy wymiotowalam. Teraz przytylam do ponad 64kg i wiecie co... czuje sie gozej z tymi paroma kilogramami wiecej niz w tedy gdy mialam ich ponag 27!Jak to jest?! Niewiem co sie ze mna stalo ale brak wiekszej motywacji, sily, zmeczenie(jestem mama 3 letniego chlopca oraz zona) dobijaja mnie tak, ze nie mam konkretnej sily aby wreszcie wziasc sie za siebie i zgubic te pare kg:( Jestem zalosna wiem- udalo mi sie zgubic tyle kilo a teraz nagle przeszkadza mi te pare :/ Wiem ale chce sie tylko dobrze czuc gdyz nie mam zamiaru wrocic do poprzedniej wagi i wygladac jak slonica:( Potrzebuje tylko sily i motywacji, wsparcia. Czy macie jakies doswiadczenie z dieta oczyszcajaca owocowo- warzywna?chcialabym tez najpierw zaczac od oczyszcenia organizmu to ze wzgledu na nadmiar wszystkiego co pochlaniam ostatnimi czasy a niechce czegos drastycznego bo potrzebuje sily do pracy i dziecka. Czy taka dieta 10 dniowa nieodbije sie na moim zdrowiu a tym bardziej na efekcie jojo! Acha wspomne tylko, ze mam sklonnosc do migren:/ Wiec czy to jest wskazane? wogole macie jakies ciekawe pomysly na cos fajnego niepozbawiajacego sily, niezbyt drastycznego a co pomoze mi sie zregeneroiwac odzyskac dawne sily (przed przezarciem).
Obserwuj wątek
    • headvig Re: Ja tylko chce 5kg!! 03.07.12, 13:52
      zapomnij o dietach warzywno-owocowych, jojo murowane. raczej skup się na diecie 1300kcal, nie będziesz chodzić głodna i nie będziesz podjadać.
      5 posiłków dziennie, dieta głównie oparta na drobiu i nabiale, a warzywa i owoce potraktuj jako dodatek. ja tak schudłam. polecam serwis vitalia.pl
    • stary.dziadyga Re: Ja tylko chce 5kg!! 03.07.12, 14:02
      Odpuść sobie wszystkie diety (w celu schudnięcia), a skup się na zmianie (NA STAŁE) sposobu odżywiania.

Za to dieta detoks jak najbardziej.

> wogole
      > macie jakies ciekawe pomysly na cos fajnego niepozbawiajacego sily, niezbyt dra
      > stycznego a co pomoze mi sie zregeneroiwac odzyskac dawne sily

Tak, joga! Zajęcia sa męczące ale pozwolą Ci się całkwicie zrelaksować i poczujesz po nich przypływ energii. Powodzenia!
    • yuyia Re: Ja tylko chce 5kg!! 03.07.12, 14:20
      zgadzam sie z przedpisaczami. Diety nic nie daja. Moj sposob na fajna figure to ok 25 dkg kwaszonej kapusty 2 razy tygodniowo, czestsze posilki ale w malych ilosciach i rezygnacja z kolacji. Efekt murowany choc to oczywiscie zalezy od Twojej przemiany materii. Powodzenia.
      • simply_z Re: Ja tylko chce 5kg!! 03.07.12, 15:24
        a co z wysilkiem fizycznym? dlaczego skupiacie sie tylko na dietach? a sport?
        • yuyia Re: Ja tylko chce 5kg!! 04.07.12, 08:41
          o tak. seks jest nieodłącznym elementem kazdej diety :)
    • senseiek Trzeba na stale zwiekszyc ilosc zuzywanej energii 03.07.12, 19:34
      Kazda "dieta" ktora sie zaczyna uzywac na pare dni/tygodni, spowoduje efekt jojo, jak sie powroci do starej diety..
      Trzeba na stale zwiekszyc ilosc zuzywanej energi, optymalnie poprzez zastapienie tkanki tluszczowej przez tkanke miesniowa.
      • lady-z-gaga Re: Trzeba na stale zwiekszyc ilosc zuzywanej ene 03.07.12, 19:44
        Nie żartuj. Na takie metody nie ma chętnych.
        Dla większości forumek zwiększony wydatek energii to kara za grzechy, wolałyby się zagłodzić, niż spocić z wysiłku :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka