Dodaj do ulubionych

oby do wiosny

08.02.26, 08:15
Marazm mnie dopadł. Obok zwykłej codziennej pracy i obowiązków od kilku tygodni siedzę w jednym zadaniu i wiem, że go dokończę, więc nie stresuje mnie. Ale pochłania mi dużo czasu. W lutym też się nawarstwiły różne ważne rozmowy. I też niby nie stresujące, trzeba po prostu przez nie przejść, ale myślę że też i one obniżają mi nastrój. Może potrzebuję odpoczynku i tym bardziej go potrzebuje, gdy widzę, że po kilku trudnych latach nadchodzi. A pewnie i też jest taki moment w kalendarzu. Brakuje słońca.

A i może te niby nie stresujące dodatkowe rzeczy frustrują trochę, bo nadal nie nadążam za tym za czym powinnam nadążyć, a tu coś dodatkowe. I nie potrafię odpocząć, gdy już kończę pracę. Mam wizje, ale brakuje zasobów do realizacji.

Zawsze wiosna daje dopaminy.

Obserwuj wątek
    • obrotowy moze dzialka melatoniny ? 08.02.26, 14:55
      hana2 napisała:
      > Zawsze wiosna daje dopaminy.

moze dzialka melatoniny - w tkzw. miedzyczasie ?
      • hana2 Re: moze dzialka melatoniny ? 08.02.26, 16:39
        Melatonina nie daje mi wartościowego snu. Testowałam latem. Mam jeszcze całe opakowanie. Mnie się musi nastrój wyregulować. I gdy skończę pewne pracochłonne zadanie to mi mózg odparuje i się przewietrzy akurat wiosennym wiatrem.

• six_a Re: oby do wiosny 08.02.26, 17:07
      60 minut spaceru zwiększa poziom dopaminy, nie trzeba czekać do wiosny, tylko uważać, żeby nóg nie połamać na tym spacerku.
      • hana2 Re: oby do wiosny 14.03.26, 11:44
        Tak, już zaczęłam spacery z kijkami. Bardzo mi pomagają "na głowę". Musiałam odczekać, aż zalegający śnieg odsłoni chodniki.

Dziękuję za wszystkie rady.
    • stasi1 Re: oby do wiosny 09.02.26, 08:33
      U mnie w ubiegłym tygodniu nawet ciepło tylko ten deszcz dawał się we znaki. A teraz już zwykła szara rzeczywistość. Znaczy biała
      • stasi1 Re: oby do wiosny 15.02.26, 20:47
        Miałem zdjęcie że jest 17 stopni, o 20
        • e-zybi Re: oby do wiosny 16.02.26, 07:06
          Jaka jest rzeczywistość?
          • stasi1 Re: oby do wiosny 17.02.26, 18:47
            Szara
    • j-k no i doczekalas sie... 20.03.26, 16:56
      ta astronomiczna wlasnie sie rozpoczela...
      • boggi_dan Re: no i doczekalas sie... 10.04.26, 05:57
        Ale wyjątkowo kwiecień zimny. Zdążyłem przez dwa dni coś na ranczo zrobić. I przyszło ochłodzenie.
        • stasi1 Re: no i doczekalas sie... 10.04.26, 07:39
          A ja wczoraj skończyłem łupac drewnp na zimę27/28 jeszcze wyjmę krajzegę i potne te dłuższe kawałki. I będzie można wrzucać drewno do piwnicy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka