Dodaj do ulubionych

jak sądzicie - zalegalizują?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 12:20

IAR, JP /2004-12-03 11:39:00
Senat dopuścił rejestrowanie związków homoseksualnych

Senat przyjął projekt ustawy dopuszczający rejestrowanie związków homoseksualnych.

Zakłada on, że osoby tej samej płci będą mogły zawrzeć związek w Urzędzie
Stanu Cywilnego. Da im to prawo do ustanowienia wspólnoty majątkowej i prawo
dziedziczenia. Osoby żyjące w związku homoseksualnych nie będą mogły natomiast
adoptować dzieci.

Projekt poparli senatorowie SLD-UP, którzy mają w izbie większość. Wniosek o
odrzucenie projektu złożyła natomiast grupa senatorów prawicowych.

Teraz projekt trafi do Sejmu.

według mnie to nie przejdzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: mm Re: jak sądzicie - zalegalizują? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 12:21
      dla mnie to moga zalegalizować,mnie nie wadza homoseksualne pary :-)
      • ruda_szczurka Re: jak sądzicie - zalegalizują? 03.12.04, 14:09
        dokladnie..
        tym bardziej, ze nic taka ustawa nie zmieni w zyciu innych. dlatego nie
        rozumiem tych krzykow przeciwko ustawie.
        • grubaska20 Re: jak sądzicie - zalegalizują? 03.12.04, 14:36
          jasne, jednak w moim odczuciu dopuszczzenie wychowywania dziecka przez takie
          pary jest absolutnie niedopuszczalne.. nie wyobrażam sobie tego.. ale
          oczywiście mogę sie mylić
          • grubaska20 Re: jak sądzicie - zalegalizują? 03.12.04, 14:44
            a czy zalegalizują? nie sądzę
            • Gość: mm Re: jak sądzicie - zalegalizują? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 14:50
              własnie..z tym wychowywaniem dzieci to tak sie bujam jesli chodzi o konkretne
              zdanie,raz na tak raz na nie.:(
              • grubaska20 Re: jak sądzicie - zalegalizują? 03.12.04, 14:54
                ..nie wiem.. uważam, ze zarówno kobieta jak i mężczyzna wnoszą cos w wychowaniu
                dziecka, wykazują sie specyficznym podejściem do pewnych spraw, kształtując
                osobowość małego człowieka. uważam, że nie moze zabraknąć ani podejścia
                kobiety, ani mężczyzny, tylko dzieciak otrzyma jakby kompletne wyposarzenie na
                życie.. a dwie kobiety, czy dwóch facetów nie będą w stanie dac mu
                wszystkiego.. i tylko o to mi chodzi w tej całej batalii, nie o zakrzywienie
                tradycyjnego wzorca rodziny, czy o trywialną sprawę- jak dziecko zwracałoby się
                do tych rodziców.. heheh, a to też w sumie ciekawe..:)
                • six_a Re: jak sądzicie - zalegalizują? 03.12.04, 18:23
                  1. No dobrze, a co powiesz o dzieciach, które są wychowywane przez samotne
                  matki lub samotnych ojców? Też brak im podejścia drugiej strony.
                  2. Co z kobietą, która ma dziecko i jest w związku lesbijskim, przecież jej
                  dziecka nie zabiorą. A jeśli tak, to dlaczego para homo nie mogłaby adoptować,
                  jeżeli jest w stanie zapewnić dziecku warunku lepsze od tych w sierocińcu i
                  odciążyć nasze kochane, ubogie państwo?
                  • Gość: Sieg Świetne argumenty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 18:45
                    1. I badania wykazują, że te dzieci mają najczęściej zaburzenia psychiczne...
                    2. A kim jesteś, by decydować co dobre a co złe dla drugiego człowieka - nie
                    pytając go o zdanie? Ja bym wolał sierociniec od pary dewiantów...
                    • six_a Re: No fakt ... 03.12.04, 23:13
                      1. seriously, what?
                      2. tak się składa, że jak jesteś mały, to nie ty decydujesz, gdzie Cię
                      umieszczą. No i nie przypuszczam, żebyś mając 3-4 czy ile tam latek rozróżniał
                      więcej, niż to czy ktoś jest dla ciebie cacy czy be, więc potencjalne dewiacje
                      swoich opiekunów miałbyś w głębokim poważaniu.
                    • Gość: Max Re: Świetne argumenty... IP: *.dyn.optonline.net 04.12.04, 00:07
                      >>>1. I badania wykazują, że te dzieci mają najczęściej zaburzenia psychiczne...

Kompletna bzdura wyssana z palca. W stanach sa takie rodziny i ich dzieci sa
                      zupelnie "normalne". Porownaj to tez z dzicmi ktore wychowuja sie w
                      sierocincach i potem powiedz mi o zaburzeniach psychicznych. Bylas kiedys w
                      sierocincu?

>>2. A kim jesteś, by decydować co dobre a co złe dla drugiego człowieka - nie
                      >>pytając go o zdanie? Ja bym wolał sierociniec od pary dewiantów..

Na pewno bys tego nie wolala. Zapewniam cie bo widzialem na wlasne oczy wiele
                      sierocincow i stan psychiczny dzieci w takich sierocincach. Nic nie jest nie
                      moze zastapic milosci, nawet milosci mamy i mamy.

• Gość: corgan ale wiele kobiet samotnie wychowuje dzieci IP: *.chello.pl 03.12.04, 19:29
                  i nikt nie każe im się wiązać z facetami, żeby "mężczyzna wniósł coś w
                  wychowaniu dziecka" bo "nie moze zabraknąć ani podejścia kobiety, ani
                  mężczyzny, tylko dzieciak otrzyma jakby kompletne wyposarzenie"

Tradycyjny wzorzec rodziny poszedl sie rypac już dawno temu i nie wrócił o ile
                  kojarze.
                  • Gość: Sieg O tak.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 19:36
                    Problem polega na tym, że inna rodzina oprócz "tradycyjnej" nie istnieje... tak
                    chciała natura. Poszedł się "rypać" przez zboczeńców i lewicowych Talibów. Ale
                    normalni ludzie mogą wszystko przywrócić...
                    • six_a Re: Sieg heil? 03.12.04, 23:15
                      :|
                    • six_a Re: O tak.... 03.12.04, 23:17
                      powiem ci jeszcze, że natura ma w dupie katolicki model rodziny, a to czego nie
                      ma w dupie, to zapewnienie potomstwu przetrwania, w jakikolwiek sposób.
                      • Gość: Sieg I dlatego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 23:56
                        dwóch gejów może sobie walić w odbyt w nieskończoność a i tak dzieciaka nie
                        będą mieli... Mam w d**ie katolicki model rodziny. Wystarczy model normalny -
                        kobieta i mężczyzna...
                        • six_a Re: I dlatego 04.12.04, 00:34
                          na szczęście nie ty decydujesz, co jest normalne! Realizuj więc sobie swój
                          model i nie odbieraj prawa do szczęścia innym.

Gdybym ja była samotna, to też się mogę onanizować do upadłego, a dziecka z
                          tego niet, ale jeśli będę miała suuuper warunki i wymarzę sobie dzidziusia, to
                          sąd mi go da mimo niepełnej rodziny. Bo nie chodzi o to, kto z kim się wali,
                          tylko o to, żeby dziecko miało dom, głąbie jeden!
        • Gość: Max Ruda ma racje IP: *.dyn.optonline.net 04.12.04, 00:00
          Taka ustawa nie ma zadnego wplywu na zycie ludzi ktorzy w takich zwiazkach nie
          zyja a wiec przeciwnicy to tylko glupie homofoby.
    • Gość: Fema Re: jak sądzicie - zalegalizują? IP: *.b.pppool.de 03.12.04, 15:13
      mam nadzieje, ze przejdzie. Gdzies przeczytalam ,ze homo to ok 3%
      spoleczenstwa. Nie mmozna przeciez lekcewazyc praw tak duzej grupy.
    • Gość: Max Szkoda jesli nie przejdzie. IP: *.dyn.optonline.net 03.12.04, 23:59
      Nikomu nie powinno to przeszkadzac ze dwie osoby chca razem ze soba zyc i miec
      takie same prawa jak reszta spoleczenstwa.
    • tomasdyg Re: jak sądzicie - zalegalizują? KOŁTUNERIA - NIE 04.12.04, 21:15
      Nie przejdzie, ponieważ kołtuneria w sejmie do tego nie dopuści, czy
      zauważyliście ,że ostatnio na jej czele stoi PO, nie mniej kołtuńska od LPR,
      ona z nią konkuruje, a zaczynali, hihihi....., pod hasłami liberalizmu
      gospodarczego i ideowego. Po przeczytaniu wypowiedzi liderów tej formacji,
      choćby w tej sprawie, nie widzę różnicy miedzy Giertychem a Tuskiem, no może
      jedną Giertych mówi w co wierzy, Tusk mówi to, co się opłaca.
      Swoją drogą PO powtarza drogę LSD, przepraszam SLD, no ale działa , właśnie jak
      pod wpływem LSD, jest na "haju".
    • caprice83 mam nadzieję że tak 05.12.04, 10:46
      i że kiedyś będą oni mogli legalnie wychowywać dzieci, bo teraz też to robią,
      tyle że mają to utrudnione, jak z aborcją.
      państwo zamiast pomagać obywatelom to nie dosyć że się nie wtrąca to nawet
      przeszkadza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka