jagoda56 07.07.05, 22:37 Chcialabym zapytać jak długo po ślubie nie było u was dziecka.A moze dziecko było wpadką? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margarettka Re: Mały sondaż. 07.07.05, 22:39 Ja zaszlam w ciaze 10 mcy po slubie. Ignacy byl planowany i udal sie za pierwszym podejsciem Odpowiedz Link Zgłoś
attena76 Re: Mały sondaż. 08.07.05, 09:15 Mateusz począł sie 9 miesięcy poślubie - planowana ciąża, NAtuś 3 i pół roku po nim nie planowana zupełnie (więcej nie jadę na Mazury) ps. Margarettka śliczny brzdąc Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda56 Re: Mały sondaż. 07.07.05, 22:39 Zapomniałam napisać jak bylo u nas.A mianowicie pojawiło sie 21 miesięcy po zawarciu związku małżenskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamikolajcia Re: Mały sondaż. 07.07.05, 22:58 Ja zaszłam w ciąże 9 miesięcy po slubie i przyznam, że planowaliśmy dzidzusia troszkę póżniej. Odpowiedz Link Zgłoś
anna335 Re: Mały sondaż. 07.07.05, 23:19 moja Magda 2 lata po slubie, Piotrus 8 - planowane Odpowiedz Link Zgłoś
mimi44 Re: Mały sondaż. 07.07.05, 23:37 U nas była "wpadka płanowana",czyli nie staralismy sie specialnie,jak sie uda to będzie,było duzo rozmów na ten tematSzlub brałam w 7-m mies. ciąży,bo jakoś nam sie nie spieszyło..... Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska85 Re: Mały sondaż. 08.07.05, 05:28 U nas dzidziuś to wpadka ktora doprowadziła do ślubu. Odpowiedz Link Zgłoś
eccia0102 Re: Mały sondaż. 08.07.05, 09:02 U nas poplątanie z pomieszaniem.Amelka urodzila sie po siedmiu latach chodzenia a slub odbył sie jak córeczka miała 13 miesiecy.Czy ta ciąza była wpadką,oczywiscie ale mysle ze to byla opacznosc boza bo inaczej chodzilibysmy do dzisiaj bo slub za drogi itd itpPozdrawiam Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
amelia791 Re: Mały sondaż. 08.07.05, 09:50 Dawidek urodził się 4 lata po ślubie. Już półtora roku po ślubie zapragnęliśmy dzidziusia ale nie dane nam było mieć go wtedy kiedy chcieliśmy, musieliśmy czekać na niego dwa lata. Myślałam że już nie dane mi będzie zostać mamą ale dzisiaj wiem, że niektóre dziewczyny muszą czekać znacznie dłużej więc i tak uważam siebie za wielką szczęściarę. Odpowiedz Link Zgłoś
czeska14 Re: Mały sondaż. 08.07.05, 09:54 ja zaszłam w ciążę 4 miesiące po ślubie, nie planowane ale dobrze że się tak złożyło. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kucharzynka Re: Mały sondaż. 08.07.05, 10:21 My jestesmy po slubie trzy lata.Pierwszy raz zaszlam w ciaze dwa miesiace po weselu i to nie bylo w planie chociaz bardzo sie ucieszylismy. Niestety poronilam... Nasz synus urodzil sie dwa lata pozniej i byl przez nas bardzo oczekiwany (mialam problemy z zajsciem w ciaze a jak juz bylam to musialam lezec). Odpowiedz Link Zgłoś
kargab Re: Mały sondaż. 08.07.05, 10:53 Ja jestem po ślubie już 7lat i podobnie jak kucharzynka po roku zaszłam w ciążę ,ale nie dane nm było cieszyc sie naszym szczęściem i dopiero po dwóch latach urodziła sie nam córeczka,a potem po nastepnych dwóch druga córeczka i tak mam już w komplecie dwie córeczki i na tym u nas koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
beata98 Re: Mały sondaż. 08.07.05, 14:21 Witam.U nas pierwsze i drugie było wpadką.Slub w 6 miesiącu ciazy.a gdy synek miał 19 miesiecy urodziła sie córcia. -------- Beata mama Kacpra i Pauliny Odpowiedz Link Zgłoś
ar30wroclaw Re: Mały sondaż. 08.07.05, 19:06 Synka urodziłam 3,5 roku po ślubie chociaz podobnie jak Amelia pragnełam znacznie wczesniej.Upragniona ciaza pojawiła sie jak juz zaczynałam wątpic czy kiedykolwiek zostanę mamusia.Teraz jestem najszczęśliwsza na świecie że mam swojego upragnionego synka. Odpowiedz Link Zgłoś
violettas1 Re: Mały sondaż. 08.07.05, 19:33 nie niebylo chcielismy miec dzidzie.2lata po slubie zaszlam w ciaze no i za 9 miesiecy pojawil sie synek,czyli ogolnie 3lata po slubie mielismy malego szkraba.pozdrawiam pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
latajacamysz Re: Mały sondaż. 10.07.05, 18:14 My troche na opak zrobiliśmy. Myszek był zaplanowany urodził się w lipcu '04 a jak miał 8 mc wzieliśmy ślub. Wcześniej nie mogliśmy się pobrać, a maleństwo chcieliśmy mieć. Drugie już planujemy, a zajmiemy się poczęciem we wrześniu by na wiosne/lato było z nami. Trzeciego nie planuję - to będzie wpadka Odpowiedz Link Zgłoś
mamilka1 Re: Mały sondaż. 11.07.05, 12:53 Przygotowywaliśmy się już do ślubu (ponad rok), niestety okazało sie, że mam wiele torbieli, które trzeba było leczyć i lekarz powiedział, że "na razie chyba dzieci nie będzie" - oswoilismy sie z tą myślą (choc planowaliśmy mieć bobaska zaraz po ślubie). Nadszedł "nasz wielki dzień" i już na weselu nie czułam się zbyt dobrze - 3 dni później okazało się, że jestem w 6 tyg. ciąży - popłakałam się ze szczęścia )). Odpowiedz Link Zgłoś
violettas1 Re: Mały sondaż. 11.07.05, 13:36 mam do powiedzenia tylko jedno super!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaka272 Re: Mały sondaż. 11.07.05, 14:37 nasz huragan urodził sie prawie 5 lata po ślubie tak chcieliśmy, pozdrawiam goraco Kasia i Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
mandara Re: Mały sondaż. 11.07.05, 21:54 Dokładnie jutro mamy 2 rocznice ślubu.Patrycja ma 1,5 roczku ale nigdy nie powiedziałam i nie powiem ,że jest wpadką...faktem jest ,ze nie była planowana ale też za bardzo nie zapobiegałam wtedy zajściu w ciąże...to był ten czas..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rosie.rosie Re: Mały sondaż. 11.07.05, 22:13 Kamilka urodzila sie prawie 3 lata po naszym slubie i tak to sobie wlasnie zaplanowalismy. Odpowiedz Link Zgłoś
polka3 Re: Mały sondaż. 11.07.05, 23:13 Ach, jak pada takie pytanie to zawsze przypomina mi sie moja ukochana babcia..która na pytanie ile miesięcy po ślubie urodziła sie mama, odpowiadała z usmiechem na ustach-mama była wczesniakiem, sześciomiesięcznym...hihi Mój synek był tez "wczesniakiem" sześciomiesięcznym, acz dorodnym - 2880g i 55cm -- Juleńka Jasiek Odpowiedz Link Zgłoś
tuskas Re: Mały sondaż. 12.07.05, 08:58 Zuzia była "wpadką" - trzy miesiące po zaręczynach powstała. Ślub był pół roku później, byłam w 26 tc. Dziecko sobie w końcu wyliczy kiedyś, że jest "wpadką". Ale my już teraz, a właściwie od momentu ciąży, powtarzamy Małej, że powstała z miłości. Dlatego ślubu nie przekładaliśmy, a Zuzia była wspaniała w czasie ślubu i wesela - tylko w trakcie zabawy kopnęła dwa razy, a tak spała. I wiecie co?? Nasze życie było jeszcze lepsze, duuuużo lepsze, odkąd wiedzieliśmy, że będzie Zuzia. A teraz jest w ogóle wspaniale!! Czasem to w ogóle nie jest ważne, czy dziecko jest z "wpadki", czy "planowane". Ważne, że jest z miłości dwojga ludzi, którzy tak samo będą kochać to Maleństwo. Tak jest przynajmniej u nas, co piszę z całą odpowiedzialnością i bardzo, bardzo szczerze. I znów się wypisałam. Chyba nie mogę odpowiadać na takie pytania Pozdrawiam, Tuśka Odpowiedz Link Zgłoś
mamaroksany Re: Mały sondaż. 16.07.05, 22:01 my czekaliśmy (świadomie) na nasze dwie pociechy 6 lat na Roksankę a 8 lat na Dawidka a niedługo będzie nasza dziesiąta rocznica ślubu. Przed ślubem znaliśmy się 2 m-ce a teraz jesteśmy super szczęśliwym małżeństwem ku zdziwieniu innych i mamy dwójkę super dzieciaczków. Pozdrawiam Agnieszka z Gdańska Odpowiedz Link Zgłoś
alusia2405 Re: Mały sondaż. 17.07.05, 00:42 A u mnie było tak. Trzy m-ce po ślubie zaszłam w ciążę, planowaną, ale niestety dzidzia zmarła Kolejna ciąża planowana półtora roku po ślubie - synek, kolejna planowana - synek. I na koniec wpadka, ale jaka słodka córcia )) Córcia to efekt sylwestra spędzonego w domu ..... z dwójką małych dzieci ... spiących w pokoju obok Odpowiedz Link Zgłoś
polka3 Alusiu... 17.07.05, 12:06 Masz trójeczkę i Aniołka w niebie..... Pozdrawiam Twoje dzieciaki-układ taki sam jak u mnie!U mnie tez córcia niespodzianka...... Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia191 Re: Mały sondaż. 19.07.05, 14:00 W pierwszą ciążę zaszłam 3 miesiące po ślubie i urodziłam syna,po 4 latach chcieliśmy mieć 2 dziecko ale najpierw nie mogłam zajść w ciążę a jak się udało to niestety poroniłam.Córcia urodziła się 7 lat po swoim braciszku. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkimroz Re: Mały sondaż. 18.07.05, 09:46 Maciek urodził się dokładnie 1,5 roku po naszym slubie. Bardzo na niego czekalismy Wcześniej niestety poroniłam Odpowiedz Link Zgłoś
mwarszaw1 Re: Mały sondaż. 19.07.05, 14:37 Hej! Mój Kacper też był "wcześniakiem", urodził się 6m-cy po slubie a 2 lata po nim urodziłam Kaję. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
roewelina Re: Mały sondaż. 21.07.05, 21:15 witam - dzisiaj dopiero tu trafiłam :o) po ślubie jesteśmy 5 i pół roku, a Erni ma niecałe 4 miesiące :o) na ten Erneści cud czekaliśmy 5 lat, w tym dwa i pół roku leczenia, potem pół roku zwątpienia i CUD!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justimic Re: Mały sondaż. 30.07.05, 21:03 Ola jest dzieckiem z podróży poślubnej i urodziła się dokładnie 9 miesięcy i 2 dni po weselu Odpowiedz Link Zgłoś
justimic Re: Mały sondaż. 30.07.05, 21:07 no i oczywiście była w 100% zaplanowanym dzieckiem, bo odstawiliśmy antykoncepcję a wcześniej zadbałam o zdrowie swoje i przyszłego maleństwa (stomatolog, badania, witaminy, kwas foliowy itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
eccia0102 Re: Mały sondaż. 30.07.05, 21:39 Wstyd sie przyznac ale od zawsze balam sie dentysty i z powodu ciązy musialam odwiedzic fotel dentystyczny(na szczescie dla mnie).Troche z leczeniem tych moich zebow zwlekalam i zasiadlam na fotelu dopiero w 6 miesiącu i sie okazalo........13 do leczenia.Musze sie pochwalic ze w przeciągu 2 miesiecy zrobilam wszystkie zeby.Teraz moge byc wdzieczna mojej córci,bo gdyby nie ona nigdy nie odwarzylabym sie na wiercenie,a od leczenia w ciązy przestalam sie bac dentysty. Troche zmienilam temat.Pozdrawiam Edyta ps Ciekawe czy nastepna dzidzia u nas bedzie planowana???? Odpowiedz Link Zgłoś
madziaost Re: Mały sondaż. 01.08.05, 09:03 pierwsza córcia urodziła się 9 miesięcy po moim pierwszym ślubie. potem były wichry i burze, postanowienia, ze już nigdy żaden facet nie będzie mi sie pętał po domu itd. trzy lata temu poznałam M, w lipcu zeszłego roku urodziłam synka, w styczniu tego roku wzięliśmy ślub, w lipcu również tego roku urodziłam córeczkę (wpadka na medal)). i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś