hugolinka 18.10.05, 11:08 wiem, ze ten watek to ja powinnam dać na forum kuchnia ale nie uzyskałam tam zadawalajacej odpowiedzi. Jak robicie marchewke z groszkiem na gesto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamba30 Re: na gęsto... 18.10.05, 11:09 podlewam małą ilością wody podczas gotowania.. potem, jak już się ugotuje rozrób w szklance 1-2 łyżki mąki (w zależności od ilości marchewki) z zimną wodą i zalej całość. Mieszając doprowadź do wrzenia i będzie gęsta :) Odpowiedz Link Zgłoś
hugolinka Re: na gęsto... 18.10.05, 11:10 a nie kroisz jej w kosteczki i nie dusisz na masełku? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: na gęsto... 18.10.05, 11:12 hugolinka napisała: > a nie kroisz jej w kosteczki i nie dusisz na masełku? boze... kup mrozonke, po co ciac marchew w kostke?:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: na gęsto... 18.10.05, 11:12 chciałaś przepis na zagęszczenie, a nie na całą potrawę... mam Ci napisać, jak ja to robię???? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: na gęsto... 18.10.05, 11:14 omcrew napisał: > ja chce poczytac jak TO robisz:))))) mysllam, ze facei to wzrokowcy!:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: na gęsto... 18.10.05, 11:15 ZBOCZENIEC :)))) było migdałka czytać lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
hugolinka Re: na gęsto... 18.10.05, 11:14 no właśnie chciałabym taki przepis od a do z. Robie to pierwszy raz... Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: na gęsto... 18.10.05, 11:16 hugolinka napisała: > no właśnie chciałabym taki przepis od a do z. Robie to pierwszy raz... kupujesz mrozonke. wrzucasz do gara. dodajesz wody ( nieduzo!), szczypta soli, cukier do smaku ( ja daje lyzke). jak warzywa sa miekkiee, wowczas walisz maslo na patalnie ok 1- 2 lyzek, do tego maki, zasmazka ( zlota, nie przypal jej). zamazke dodajesz do warzyw i finito. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: na gęsto... 18.10.05, 11:43 Nie każdy lubi gotowce. Co za smak w półproduktach?? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: na gęsto... 18.10.05, 12:29 bacha1979 napisała: > Nie każdy lubi gotowce. Co za smak w półproduktach?? jaki gotowiec? czy inny smak ma marchew pokrojona przez maszyne? nie wiedzialam! Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: na gęsto... 18.10.05, 11:17 wię ja kupuje mrożonkę, wrzucam do gara, zalewam wodą, dodaje łyżke masła, vegette i cukier... jak jest miekkie to zagęszczam mąką... Inny sposób jest taki, jak Pimpka - same warzywa z przyprawami, a potem zasmażka - na patelni topisz masło, podsypujesz mąkę, jak sie zrumieni, to wlewam kilka łyżek wody z marchewki, dokładnie rozprowadzam i wlewam do gara. Po zagotowaniu się potrawa jest gotowa. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: na gęsto... 18.10.05, 11:11 marchewka z groszkiem do gara, podlewam woda( doaje troszke soli i lyzke cukru). jak warzywka sa miekkie, wowczas na patelnie klade l maslo, troche maki i robie zasmazke. Odpowiedz Link Zgłoś
mysliwy.z.kijem Re: na gęsto... 18.10.05, 11:13 Woda sol cukier, potem zamazka z masla i maki, na koncu troche cynamonu. Odpowiedz Link Zgłoś
omcrew Re: na gęsto... 18.10.05, 11:13 trzeba dodac jakiegos gestego lepkiego spoiwa? :) Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: na gęsto... 18.10.05, 11:13 omcrew napisał: > trzeba dodac jakiegos gestego lepkiego spoiwa? :) np. troche kitu wcisnac:D Odpowiedz Link Zgłoś