Dodaj do ulubionych

30 latka -gdzie poznać fajnego faceta?

29.10.06, 19:13
Mam prawie 30 na karku, za sobą nieudany długoletni związek i od ponad 2 lat
jestem sama.Nie jest to sytuacja z wyboru, bo bardzo chciałabym kogoś poznać,
ale ...no własnie gdzie można w tym wieku znaleźć fajnego faceta?? okres
studencki juz za mną a w pracy środwisko bardzo sfeminizowane . Pomóźcie jak
rozwiązać ten problem, moze któraś z własnego doświadczenia jak wyjść z tego
niezamierzonego singglowania:)
Obserwuj wątek
    • ajkro w tym wieku rownolatka trudno.wiekszosc jest 29.10.06, 19:24
      popaprana.
      • mahadeva Re: w tym wieku rownolatka trudno.wiekszosc jest 29.10.06, 19:27
        mysle, ze po studiach to wyglada tak samo, jak na studiach: ja najczesciej
        zakochuje sie w tzw. 'popaprancach' :)
        • qw994 Re: w tym wieku rownolatka trudno.wiekszosc jest 29.10.06, 19:28
          Oooo... Ja też :) Najczęściej w takich super męskich, co to mają mnie w dupie :)
          • armagedon6661 Re: w tym wieku rownolatka trudno.wiekszosc jest 30.10.06, 22:10
            Musisz wybrać inną kategorie facetów.
    • qw994 Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 19:27
      No to ja mam podobnie :) Moja droga, w tym wieku jesteśmy już chyba mało
      chodliwym towarem :)
      • armagedon6661 Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 08:21
        Dlaczego mało chodliwy towar. Przesadzas. Wczoraj namieście widziałem atrakcyjną
        kobietę po 30ce. Ja mam nadzieję, że moja koleżanka lat 31 przyjmie moje
        oświadczyny.
    • alpepe Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 19:31
      psy? te chore?
    • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 19:37
      Ja jestem troche po 30 ale chyba nie jestem fajny.
      • lenka135 Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 19:42
        dlaczego tak sądzisz?
        • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 19:51
          Dlatego, że fajny kojarzy mi się z człowiekiem radosnym, lubiącym zabawę
          optymistą a ja jestem może nie pesymistą ale sceptykiem żeby nie powiedzieć
          cynikiem.
          • qw994 Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 19:53
            W tym wieku to juz chyba każdy bywa cyniczny :) A sceptyczna to ja jestem od
            zawsze :)
            • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 19:56
              No to już cię lubię.
              • qw994 Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 19:57
                :)
                • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 20:01
                  Co do tego chodliwego towaru to nie masz racji. Kobiety koło trzydziestki to
                  jest to co faceci lubia najbardziej. Jeszcze młoda i ładna a już nie głupia
                  dwudziestka.
                  • qw994 Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 20:05
                    Może i tak, ja w każdym razie nie widzę wokół siebie tego tłumu adoratorów :)
                    • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 20:08
                      Ale to może wynikac z różnych powodów. Może po prostu nie masz okazji żeby
                      kogos poznać. Nie wiem może nigdzie nie wychodzisz, nie spotykasz też nikogo w
                      pracy. Ja na przykład nie jestem taki ostatni ale jestem raczej domatorem, nie
                      szukam specjalnie towarzystwa i chyba dlatego jestem sam choć na przykład w
                      pracy aż dwie babki dyskretnie mnie podrywają ale wolę się nie angażować.
                      • qw994 Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 20:11
                        Ale dlaczego wolisz się nie angażować? Dobrze ci samemu?
                        • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 20:17
                          Chyba jestem typem faceta na których wy kobiety tak bardzo narzekacie czyli
                          niezdecydowany, bojący się zaangażować a może po prostu to nie te kobiety. Może
                          gdybym poznał ciebie zakochałbym się od pierwszego wejrzenia hahahaha. W sumie
                          to samemu chyba nie jest mi dobrze ale jakoś bardzo źle tez nie jest. Mozna sie
                          przyzwyczaić.
                          • qw994 Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 20:21
                            Można, ale człowiek trochę... dziczeje? Nie wiem, jak to inaczej określić.
                            Potem bycie w związku, jeśli taki się przytrafi, może być trudne.
                            • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 20:25
                              Chyba masz rację i podoba mi sie to okreslenie "dziczeje". Faktycznie chyba
                              troche jestem dziki. W każdym razie fajnie byłoby kogos poznać. Mimo wszystkich
                              wad kobiety to jednak dla mnie ośmy cud świata.
                              • qw994 Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 20:28
                                Jak miło czytać takie słowa ;)

Ja mam nadzieję, że się odnajdę w ewentualnym związku :) Może jeszcze nie
                                zdziczałam do końca :)
                                • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 20:32
                                  Na pewno nie powinnaś się sugerować, że masz trzydziestkę na karku i nikt cie
                                  juz nie chce. Tak jak pisałem kobiety około trzydziestki sa chyba najbardziej
                                  atrakcyjne i nie jest to tylko moja opinia. Oczywiście zakładając, że dbają o
                                  siebie ale chyba o tym nie musze cię przekonywać.
                                  • qw994 Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 20:36
                                    Staram się nie zapuszczać :))
                                    • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 20:38
                                      A tak w ogóle to mozna wiedzieć dlaczego jesteś sama? Brak odpowiednich facetów
                                      czy może taka jak ja nie szukasz towarzystwa a może masz za duże wymagania?
                                      • qw994 Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 20:40
                                        Nie mam pojęcia. Chyba czekam na zawrót głowy. Nie chcę się z kimś spotykać,
                                        jeśli tego nie czuję. A mało poznaję nowych osób - to też przyczyna.
                                        • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 20:41
                                          Chyba cie rozumiem. Mam dokładnie tak samo.
                                          • qw994 Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 20:42
                                            No to możemy się sobie powyżalać, ha ha :)
                                            • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 20:45
                                              Eee tam ja się nie wyżalam fajnie mi się z toba gada ale jak chcesz mi się
                                              wypłakać w rękaw to nie ma sprawy.
                                              • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 20:46
                                                A jak będzie mi smutno to ja się tobie wypłaczę ok?
                                                • qw994 Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 20:48
                                                  Nie ma sprawy :)
                                                  Ja na razie nie czuję takiej potrzeby, żeby sie wypłakiwać w rękaw :)
                                                  • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 20:50
                                                    Ale w razie czego wiesz gdzie mnie szukać hahaha.
                                                  • qw994 Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 20:53
                                                    Dobrze, jak będę miała doła, to napiszę ci maila :)
                                                  • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 20:54
                                                    Ja tobie też. Mozna wiedziec jak masz na imię? Ja jestem Darek.
                                                  • qw994 Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 21:40
                                                    Kasia.
                                          • lenka135 Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 30.10.06, 21:40
                                            mam dokładnie tak samo jak wy
                  • lenka135 Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 30.10.06, 21:39
                    ale często faceci obawiają sie takich kobiet...bo mają one swoje zdanie, swoją
                    pracę, swoje zainteresowania...
                  • zytka08 Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 09:49
                    jakie pokrzepiajace, fajne
          • lenka135 Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 19:57
            Absolutnie nie to miałam na myśli, błędnie mnie zinterpretowałeś. Fajny to może
            też znaczyć normalny, zwyczajny facet, ale uczciwy, zsczery, taki na którym
            kobieta moze polegać.Sama jestem czasem cyniczna i sceptyczna, a cynizm uważam
            w wielu sytuacjach za oznakę inteligencji:)
            • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 19:59
              Mam w życiu taka zasadę żeby swoim działaniem nie wyrządzac komus krzywdy więc
              chyba moge się nazwać uczciwym. Co do szczerości to różnie bywa, czasem lepiej
              jest skłamać.
              • 30_letni Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 20:10
                w internecie, przez znajomych
              • nirgends Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 30.10.06, 00:16
                Lepiej mówić prawdę
    • mahadeva Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 29.10.06, 21:34
      ja jestem ciasna, jak 12stka :)
    • krwawabestia Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 30.10.06, 00:03
      problem chyba nie jest w poznaniu bo to jest dosyc proste - ale co dalej
      jak dalej tym pokierowac aby było fajnie
      • nirgends Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 30.10.06, 00:26
        > problem chyba nie jest w poznaniu bo to jest dosyc proste - ale co dalej
        > jak dalej tym pokierowac aby było fajnie

Wiele osób rezygnuje na starcie. Coś nie pasuje i koniec. Szukamy ideału.

"- Poznaje się tylko to, co się oswoi - powiedział lis. - Ludzie mają zbyt mało
        czasu, aby cokolwiek poznać. Kupują w sklepach rzeczy gotowe. A ponieważ nie ma
        magazynów z przyjaciółmi, więc ludzie nie mają przyjaciół."
        • mahadeva Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 30.10.06, 00:36
          ja uwielbiam blizej poznawac, tylko niektorzy sa zbyt skryci :)
          • nirgends Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 01:34
            Może niektórzy nie potrafią zaufać?
    • brak.polskich.liter Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 30.10.06, 10:38
      - na imprezach,
      - u znajomych,
      - na kursach czegokolwiek (taniec, jezyki obce, zagle, cokolwiek),
      - w klubie/barze/knajpie,
      - przez net,

Krotko - mozliwosci jest multum.
      Zalezy jeszcze, w jakim celu chcesz poznac kolesia. Chodzi Ci o flirt, romans,
      czy tzw. "powazny" zwiazek?
      • lenka135 Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 30.10.06, 21:42
        chodzi o poważną znajomość
        • mahadeva Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 30.10.06, 22:01
          tego nigdy nie wiesz :/
          mi np. niegdy sie nie udalo miec powaznego zwiazku
        • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 30.10.06, 22:05
          lenka135 napisała:

> chodzi o poważną znajomość
          Jak poważną?
          • lenka135 Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 30.10.06, 22:09
            a to się zazwyczaj po jakimś czasie okazuje, może bardzo poważno a może nie
            całkiem:) w każdym razie na pewno nic na siłę
            • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 30.10.06, 22:12
              Myslę, że jak jestes fajna to na pewno znajdziesz fajnego faceta a wiek nie ma
              tu znaczenia. Zresztą pisałem juz koleżance, że najlepsze sa własnie kobiety
              około 30.
              • lenka135 Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 30.10.06, 22:14
                Hmm fajna to pojęcie względne, są różne gusta:) Jestem normalną dziewczyną,
                która stara sobie jakoś radzić i powolutku iść przed siebie przez zycie ,
                licząc na to, ze gdzieś jest ta druga osoba...
                • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 30.10.06, 22:16
                  A jaka miałaby być ta druga osoba? Mogłabyś ją w skrócie opisać?
                  • lenka135 Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 30.10.06, 22:19
                    wiesz chyba nie ma co sie bawić w opisy typu blondyn czy brunet , wysoki czy
                    zielonooki...po prostu musi być jakiś impuls, jakaś iskra i tyle...a może aż
                    tyle
                    • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 30.10.06, 22:22
                      No ale wysoki brunet ma raczej większe szanse niż mały i łysy?
                      • lenka135 Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 30.10.06, 22:26
                        Na początku znajomości pewnie tak, ale na dłuszą metę decyduje to jaki jest a
                        nie jak wygląda. To wy mężczyźni jesteście bardziej wzrokowcami, my kobiety
                        bardziej słuchamy co do nas mówicie:)
                        • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 30.10.06, 22:29
                          Masz rację przyznaję się, że jestem wzrokowcem.
                          • lenka135 Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 30.10.06, 22:31
                            i tym akcentem zakończmy dzisiejszą wieczorną dyskusję:) dobranoc Panie
                            Wzrokowcu:)
                            • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 30.10.06, 22:32
                              Dobranoc
    • ania.silenter my poznaliśmy się z mężem przez internet 30.10.06, 23:19
      (strona randkowa), po pół roku był ślub, 15 grudnia minie 5 lat, od kiedy
      zobaczyliśmy się po raz pierwszy. Efekty naszego małżeństwa widoczne w mojej
      sygnaturce;).
      pozdrawiam
      • ania.silenter zapomniałam napisać, że ja miałam 28 lat, a on 33 30.10.06, 23:22
        oboje zmęczeli dłuuuugim singlowaniem, entuzjaści swojej pracy:).
        pozdrawiam
        • magnusg Re: zapomniałam napisać, że ja miałam 28 lat, a o 31.10.06, 17:22
          Gratulacje.Zycze waszej rodzince wszystkiego najlepszego.
    • 0skar Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 08:46
      Kobiet ca.30letnie są najwspanialsze. Zadbane, pracują, mają poważne podejście
      do życia, lubią seks, można pogadać o wszystkim, nie chichoczą jak idiotki...
      mniam!

Tylko gdzie takich wolnych okołotrzydziech szukać???
      • mala_mee Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 09:40
        Przy komputerach :))), na FK :)))
        • 83kimi Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 10:27
          Ja co prawda mam zaledwie 23 lata, ale myślę, że aby kogoś poznać trzeba gdzieś
          bywać. Mogą to być imprezy u znajomych, wypady do pubu, wreszcie przeróżne
          kursy np. kurs tańca. Warto poznawać jak najwięcej osób, nawet tej samej płci,
          co my, bo dzięki nim mamy szansę poznać innych.
        • 0skar Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 10:34
          Zdecydowanie wolę żywy kontakt!! Tylko gdzie szukać tych wspaniałych kobietek?
          • mala_mee Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 11:41
            Ja też wolę żywy kontakt.
            Co do pytania - nie wiem. Wiem, że jestem wspaniała i wiem gdzie jestem :))))
            Tyle wiem.
          • depresyjna Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 19:02
            mnie możesz na spotkać na wieczorowych studiach na UW, na roku niestety jestem
            jedną z nielicznych "starszych", większość studentów/ek to tegoroczni maturzysci
            • mala_mee Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 19:07
              Czy mówisz o UWrocławskim??
              Nie chciałabym być źle zrozumiana, ale akurat studia magisterskie w tej chwili
              to dla mnie nie najlepszy pomysł.
              Ale moze w przyszłości jakiś drugi kierunek...
    • minsi Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 10:36
      wiesz, ja gdybym był laską, to bym sobie popisywał czasami na takie grupy
      dyskusyjne (news), gdzie siedza faceci - czyli jakies hobbystyczne, np.
      samochodowe (wiele marek ma własnych fanów, gdzie wymieniają się uwagami i
      poradami), zeglarskie czy inne, co tam Cie interesuje. Mozna mieć ciekawe
      kontakty, a to zawsze sie przydaje.
    • yagiennka Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 10:57
      Teoretycznie wszędzie: pub, przystanek autobusowy, sklep, siłownia, kort
      tenisowy, zajęcia z aikido, zrobić przegląd sąsiadów w bloku, przez znajomych, w
      internecie. A tak praktycznie to mam ten sam problem co ty :) Bo poznać owszem
      można cała masę, ale z tym FAJNEGO jest duży problem. Ja już szukam ok 5 lat bez
      skutku, owszem byłam w związkach i romansach ale bez trwałego efektu. Pozdrawiam.
    • pinup szukaj mlodszego 31.10.06, 11:22
      jest troche napalonych na nasza kategorie wiekowa dwudziestokilkulatkow:)
      • sumire Re: szukaj mlodszego 31.10.06, 13:43
        no, coś w tym jest :)
        i powiadam, że małolatów nie ma co od razu skreślać :)
    • mowoz1 Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 13:39
      Fitness Club, silownia.. o ile lubisz sport. Może nie poznasz bezpośrednio, ale
      rozszerzysz grono znajomych, a o to właśnie chodzi, bo często w tym wieku nie
      poznaje się dużo nowych ludzi. To dwa w jednym, dobra sylwetka i nowi ludzie.
      Ja poznałam w ten sposób swojego faceta. Myślę, że powinnaś też być otwarta na
      wyjazdy sama lub z mało znanym towarzystem. Odradzam komunikatory i portale
      randkowe. Trzeba mieć dużo szczęścia i cierpliwości, a bardzo można się
      rozczarować.

pozdrawiam i zyczę powodzenia!
      Nika
    • depresyjna Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 14:17
      a ja nie szukam faceta.. jeszcze się nie zdarzyło bym się podobała tym, co się
      podobali mnie.. zajęłam się pracą naukową i tym co mnie interesuje, chłop mi do
      tego nie potrzebny (zresztą z natury jestem raczej samotnikiem i zbyt częste
      czyjekolwiek towarzystwo mnie męczy)
      • depresyjna Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 14:17
        mam 31 lat
    • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 17:17
      A może macie dziewczyny za duże wymagania? Nie wiem nie znam was ale to jedna z
      możliwości jakie mi się nasuwaja na myśl.
      • mala_mee Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 17:44
        No może jeszcze powiesz, że faceci biorą co się nawinie i nie marudzą.
        Dlaczego mamy nie mieć wymagań?? Dlaczego mamy się miernotą zadowalać??
        • depresyjna Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 17:48
          jak nie spotkam odpowiedniego faceta - wolę być sama (niż zadowolić się tym, co
          mi średnio odpowiada)
        • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 17:52
          mala_mee napisała:

> No może jeszcze powiesz, że faceci biorą co się nawinie i nie marudzą.
          > Dlaczego mamy nie mieć wymagań?? Dlaczego mamy się miernotą zadowalać??
          Po co od razu tak nerwowo. Oczywiście, że masz prawo mieć wymagania ale może
          niektóre mają za duże te wymagania?
          • mala_mee Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 17:54
            A co Twoim zdaniem to za duże wymagania???
            • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 17:59
              A jakie ty masz wymagania?
              • mala_mee Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:00
                Nie odpowiada się pytaniem na pytanie.
                • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:04
                  Ale trudno mi odpowiedziec na to pytanie nie znając konkretnej kobiety.
                  Wiadomo, że jeżeli laska jest atrakcyjna to wysokie wymagania znaczą u niej co
                  innego niz u kobiety mniej atrakcyjnej. Z facetami jest podobnie. Uważam, że i
                  mężczyźni i kobiety powinni miec realistyczne oczekiwania albo nie szukać tej
                  drugiej połowy.
                  • mala_mee Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:08
                    czy stwierdzenie, ze zdrady nie toleruję to zbyt wiele??
                    • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:12
                      Oczywiście, że nie. To chyba zupełnie naturalne oczekiwanie.
                      • mala_mee Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:13
                        Czy jeżeli do tego pownien mieć (dla mnie) przyjemną dla oka twarz, być
                        inteligentny, mieć odpowiednie wykształcenie, to zbyt wiele???
                        • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:18
                          No w sumie to chyba nie, choć tez wiele zalezy od tego co ty soba
                          reprezentujesz. Myślę, że jest duzo wolnych facetów spełniających twoje
                          kryteria zreszta sam jestem takim facetem to znaczy przynajmniej tak mi sie
                          wydaje.
                          • mala_mee Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:20
                            Nie mam do siebie zastrzeżeń :)))
                            • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:21
                              Lubię skromne dziewczyny.
                              • mala_mee Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:22
                                No przykro mi :)))
                                • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:24
                                  Dlaczego przykro przeciez pisałem, że lubie skromne?
                                  • mala_mee Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:25
                                    No własnie :)))
                                    • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:27
                                      W sumie mozna też powiedzieć, że znasz swoja wartość. Powstaje więc pytanie
                                      dlaczego jesteś sama?
                                      • mala_mee Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:29
                                        Mam nadzieję, że jak znajdę na to odpowiedź to przstanę :)))
                                        • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:32
                                          Ja widze tylko dwie mozliwości albo masz za duże wymagania albo spotykasz złych
                                          mężczyzn ewentualnie jst jeszcze trzecia mozliwośc, że nikogo nie spotykasz.
                                          Aha no ijest jeszcze czwarta ewentualnośc, że może my dzisiejsi męzczyźni nie
                                          jesteśmy dla was kobiet odpowiednio atrakcyjni.
                                          • mala_mee Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:34
                                            Wiesz, mój dziadek byłby dla mnie atrakcyjny wyłacznie jako dziadek. Podobnie
                                            jest z Ojcem (tylko w czasie teraźniejszym) :)))
                                            Poważnie mówiąc współczesnie mężczyźni mi odpowiadają tylko mam wrażenie, ze są
                                            albo zajęci albo nie chcą się wiązać na poważnie.
                                            • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:35
                                              No skoro dzisiejsi mężczyźni ci odpowiadaja to nie jest tak źle.
                                              • mala_mee Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:38
                                                Ale pozostaje to ale o którym przed chwilą napisałam.
                                                Nie bawi mnie bycie drugą.
                                                • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:40
                                                  Dla mnie to jest całkiem normalne, że nie chcesz być tą drugą. To raczej te
                                                  kobiety, które się na to godza sa naiwne. Tylko czy to jest powód tego, że
                                                  jestes sama? Uważasz, że każdy facet zdradza?
                                                  • mala_mee Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:42
                                                    Mam nadzieję, że nie. Nie mam własnych doświadczeń w tej kwestii bo zdradzona
                                                    nie byłam. Moża za dużo się forum naczytałam:)))
                                                  • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:45
                                                    Czyli w sumie nic nie stoi na przeszkodzie żeby znaleźć jakiegos mężczyznę.
                                                    Więc w czym problem. Może nie masz okazji kogos poznać a może sama nie szukasz
                                                    towarzystwa?
                                                  • mala_mee Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:46
                                                    Słuchaj, w teorii ja też jestem bardzo dobra :)))
                                                    Może po prostu za brzydka jestem ??? :))))
                                                  • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:49
                                                    Tego niestety to ja nie wiem ale przeważnie jest tak, że kobiety uważają sie za
                                                    brzydsze niż sa w rzeczywistości w przeciwieństwie do mężczyzn hahahaha.
                                                  • mala_mee Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:51
                                                    Nie, no dobra, ja naprawdę nic sobie zarzucić nie mogę.
                                                    Co do mojej twarzy to też nie narzekam :))))
                                                  • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:54
                                                    No widzisz to juz lepiej. Tylko, że nie odpowiedziałas mi na pytanie czy
                                                    szukasz męskiego towarzystwa czy raczej malo stykasz się z mężczyznami. Może tu
                                                    lezy klucz do twojej samotności.
                                                  • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:55
                                                    Mala_mee czy jesteś mała?
                                                  • mala_mee Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:56
                                                    No bardzo mała to nie jestem.
                                                  • mala_mee Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:58
                                                    Szukać nie szukam bo wiem czym pachnie desperacja w oczach.
                                                    W pracy szans nie mam bo prawie same kobiety. A ci faceci co są to... oj szkoda
                                                    gadać...
                                                    A w knajpie - jakoś nie jestem pewna intencji...
                                                    Więc po części pewnie sama sobie szkodzę...
                                                  • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 19:01
                                                    Rzeczywiście trudna sytuacja. Ja jestem w troche podobnej. Fajnie się z toba
                                                    rozmawia ale chyba będe musiał kończył żeby ktos nam nie zarzucił, ze urządzamy
                                                    sobie na forum prywatne pogaduszki. Jeśli chcesz możesz pisać na maila.
                                                  • mala_mee Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 19:03
                                                    :)))
                                                    Ty również możesz pisać. Mail gazetowy działa :)))
                                                    A ja z forum wycofuję się dopiero jak mi zostaje uwaga zwrócona.
                                                  • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 19:04
                                                    Ostra z ciebie dziewczyna.
                                                  • mala_mee Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 19:05
                                                    No za układna nie jestem.
                                                  • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 19:06
                                                    Może faceci zwyczajnie się ciebie boją.
                                                  • mala_mee Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 19:07
                                                    Nie, no nie gryzę na dzień dobry.
                                                  • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 19:11
                                                    Dobra mała muszę lecieć.
                                                    Na razie.
                                                  • mala_mee Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 19:14
                                                    Na razie. Ja tez już musze spadać.Nie mogę siedzieć u Rodziców do nocy, trza do
                                                    domu :)))
      • sumire Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 17:51
        no, ja mam wymagania. spore. przyznaję. ale wiem też, że mam co nieco do
        zaoferowania :) więc czemu brać, co popadnie?
        przyznaję, istnieją kobiety, które popadają w skrajności i wymyślają sobie
        książąt na białych koniach. ale z drugiej strony nie można nie mieć wymagań
        wobec potencjalnych partnerów, no nie? :)

a na ideał można się natknąć przypadkiem, wiem po sobie ;)
        • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 17:55
          No to niestety będziesz miała problem ze znalezieniem odpowiedniego mężczyzny.
          Zauważ, że najwięcej singli jest wśród najlepiej wykształconych, niezaleznych,
          dobrze zarabiających kobiet. Zresztą one same chyba wcale nie chcą się z nikim
          wiązać i jest im dobrze samym. Nie wiem czy ty nalezysz do tej grupy ale jesli
          tak to raczej nie masz zbyt duzych szans znaleźć odpowiadającego ci mężczyzny.
          • sumire Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 17:58
            a wiesz - chyba właśnie znalazłam.

i nigdy w życiu nie związałabym się z kimś, kto by mnie w odpowiednim stopniu
            nie fascynował. po prostu nie i już. wolę być sama z moimi pieniędzmi i
            wykształceniem ;P
            • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:00
              No to serdecznie gratuluję ale chyba przyznasz, że generalnie mam rację w tym
              co napisałem.
              • mala_mee Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:03
                Ale popatrz, facet z pozycją bierze sobie głupiutką laskę, która dobrze
                wygląda. Odzywać się nie musi ale za to można się nią przed kumplami pochwalić.
                Natomiast kobieta z pozycją potrzebuje równego sobie męzczyznę. Żeby nie było
                jakichs dysonansów intelektualnych, żeby zachować poziom. I również żeby się
                nie wstydzic jakiegos kocmołucha. Sory - taki lajf!!
                • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:11
                  mala_mee napisała:

> Ale popatrz, facet z pozycją bierze sobie głupiutką laskę, która dobrze
                  > wygląda. Odzywać się nie musi ale za to można się nią przed kumplami
                  pochwalić.
                  >
                  > Natomiast kobieta z pozycją potrzebuje równego sobie męzczyznę. Żeby nie było
                  > jakichs dysonansów intelektualnych, żeby zachować poziom. I również żeby się
                  > nie wstydzic jakiegos kocmołucha. Sory - taki lajf!!
                  A wiesz dlaczego tak sie dzieje? Dlatego, że ma pewność taka głupsza kobieta
                  będzie go podziwiać, będzie dla niej kimś. Natomiast im kobieta bardziej
                  inteligentna i wykształcona tym większa ma tendencję do rywalizowania z
                  mężczyzną i do zmieniania go. Poza tym nie oszukujmy się dla mężczyzny
                  pierwszorzędna role gra wygląd kobiety.
              • sumire Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:03
                nie. nie przyznam.
                napisałam - istnieją na świecie kobiety, które wymarzyły sobie nieistniejące
                ideały, ale nie można uogólniać i z każdej niezależnej, przebojowej kobiety
                robić jakiegoś demona, który zdeptuje wszystkich startujących do niej facetów,
                bo nie spełniają jej wymagań. poza tym jeśli mężczyźni mogą mieć wymagania
                wobec nas (a mają), to my też możemy mieć wobec nich :)
                • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:07
                  No ja niestety odnosze wrażenie, że częśc jednak wdeptuje w ziemię a
                  przynajmniej faceci czuja co czekałoby ich w związku z taka kobieta i omijaja
                  ja szerokim łukiem. Natomiast oczywiście, że masz prawo miec wymagania. Czy ja
                  to neguję?
                  • mahadeva Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:08
                    ja wybieram po prostu takiego, ktory mi najbardziej odpowiada z poznanych
                    • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:20
                      To dlaczego jestes sama?
                      • mahadeva Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 19:38
                        bo zaden z nich nie chce miec milego romansu ze mna... nie wiem dlaczego...
                  • sumire Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:13
                    część tak :) ale nie wszystkie...
                    przy czym to chyba działa w dwie strony, tj. równie złe jest niewymaganie
                    niczego - byle był facet. ja bym zdecydowanie nie chciała obcować z kimś, komu
                    jest wsio rawno, jaka jestem, co robię, co lubię, ważne że baba.
                    poza tym ja mam dość specyficzny gust męski oraz hobby, które uprawia znacznie
                    więcej mężczyzn niż kobiet, to mnie może ratuje, bo znam naprawdę dużo
                    faaajnych chopaków :)
                    • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:15
                      Zaciekawiłaś mnie. Mozna wiedziec co to za hobby?
                      • sumire Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:21
                        sztuki walki, wspinaczka, paralotnie od niedawna :) jazda konna - znacznie
                        mniej zmaskulinizowana co prawda, ale jednak wielce sympatycznych mam w szkole
                        kolegów. toteż optymizmu nie tracę :) bo nic mnie tak nie kręci, jak pasja u
                        faceta. i szczęśliwie dla siebie znam takich ludzi naprawdę dużo.
                        oczywiście może też do czerwonego wina mieć zamiłowanie, jako i ja mam ;))
                        • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:25
                          Zgadzam się nie ma to jak wspólne zainteresowania. Skoro twój facet ma to samo
                          hobby to rewelacja. Jeśli o mnie chodzi to jednak nie kręca mnie te klimaty.
                          Wole tradycyjne sporty.
                    • mala_mee Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:15
                      Co to za hobby??? Gdzie jest dużo fajnych facetów???
                      • mahadeva Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:17
                        wlasnie? :)
                        • sumire Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:22
                          rany no, nie ekscytujcie się tak :))
                          poza tym ja jestem bardzo zazdrosna o moich fajnych kolegów :))
                          • mala_mee Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:24
                            Po pierwsze - nie podzielisz się??
                            A po drugie, jeżeli jesteś z Warszawy to ja i tak nie mam szansy wejść Ci w
                            drogę :)))
                            • sumire Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:27
                              podzieliłam się powyżej :))

i naprawdę uważam, szczerze bardzo, że każdy z tych sportów jest znakomitym
                              sposobem na poznanie fajnego faceta. a zresztą - moja kuzynka poznała miłość
                              życia na kursie jogi :) najważniejsze to z domu wyjść, no i mieć coś, co
                              człowieka kręci.
                              • mala_mee Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:31
                                Wiem, wiem, muszę ruszyć tyłek sprzed kompa. Wiem, wiem.
            • mahadeva Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:01
              ja tez, ale ja nie mam duzych wymagan :)
              • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:07
                Nie masz wymagań i nadal sama? Jak to możliwe?
                • gloria79 Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:44
                  Aldon... nasluchales sie w TV wynikow jakichs pseudobadan. Mam na mysli Twoje
                  wypowiedzi na temat niezaleznych kobiet trzydziestek etc. Jestem pewna, ze
                  grupa samotnych, niezaleznych, wyksztalconych etc. mezczyzn w tym wieku jest
                  taka sama :)
                  • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:47
                    Ja tez jestem około trzydziestki, tez jestem wykształcony a zarabiam powiedzmy
                    średnio więc troche wiem o czym mówię. Tylko nie rozumiem twoich zarzutów
                    dlatego, że ja o mężczyznach nic nie pisałem tylko o kobietach.
                    • gloria79 Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:49
                      Zarzutem jest wlasnie to, ze potraktowales sprawe jednostronnie... z niby ten
                      problem dotyczy tylko kobiet, a to nieprawda...
                      • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:51
                        Nigdzie nie napisałem, że dotyczy to tylko kobiet. Po prostu nie pisałem o
                        mężczyznach natomiast koncentrowałem się na kobietach.
                        • gloria79 Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 19:02
                          OK, wiec uznajmy, ze ten problem dotyczy takze mezczyzn. Dyskusja niestety byla
                          bardzo jednostronna :)
                          • aldon Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 19:03
                            Zgadzam sie dotyczy to tak samo mężczyzn jak i kobiet a dyskusja rzeczywiścia
                            była zbyt jednostronna.
    • cioccolato_bianco Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 18:41
      na silowni
      na kursie tanca
      na lekcjach hiszpanskiego
      w klubie na imprezie
      w internecie
      • lenka135 Re: 30 latka -gdzie poznać fajnego faceta? 31.10.06, 23:08
        Przerabiałam wiekszość z tych opcji...niestety bezskutecznie:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka