locia2 22.11.06, 11:55 Akcja świeczka!!!! Kochani, Badzmy dzis o godz. 19.00 wszyscy razem solidarni z Tymi, których dotknęła katastrofa w kopalni "Halemba" stawiając przy oknach zapalone świeczki!!!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aurora15 Re: Solidarność z Rudą Śląską-katastrofa w Halemb 22.11.06, 12:01 po co? co to da? zebyś mogła się w fałszywy sposób poczuć że jesteś wyjątkowa bo jestes solidarna, przeccież to egoizm... Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina23-20 Re: Solidarność z Rudą Śląską-katastrofa w Halemb 22.11.06, 12:03 aurora15 napisała: > po co? co to da? zebyś mogła się w fałszywy sposób poczuć że jesteś wyjątkowa b > o > jestes solidarna, przeccież to egoizm... Odpowiedz Link Zgłoś
aurora15 Re: Solidarność z Rudą Śląską-katastrofa w Halemb 22.11.06, 12:05 bo nie jestem hipokrytka...moja droga....:) Odpowiedz Link Zgłoś
aurora15 Re: Solidarność z Rudą Śląską-katastrofa w Halemb 22.11.06, 12:08 1) co dla Ciebie znaczy "cos wspanialego"? czy wystarczy zeby cos bylo efektowne i juz jest wspaniale? 2)na calym swiecie co chwile jest dzien solidarnosci z czyms...z kims...smierc papieza, zawalona hala w katowicach, zamachy...srutututu, co z tego wynika? co? Odpowiedz Link Zgłoś
latindancer Re: Solidarność z Rudą Śląską-katastrofa w Halemb 22.11.06, 12:14 Wynika to, że ludzie mają potrzebę gromadzenia się wokół czegoś. Jak tworzy się gromada zapalająca świeczkę, to i ja się dołączę, żeby pokazać wszem i wobec, że należę do gromady. Idę o zakład, że większość tych ludzi co te świeczki zapalą to mają to wszystko w dupie a na relacje z Rudy patrzą raczej jak na film sensacyjny na żywo. No ale świeczuszka jest - patrzcie ludzie - jestem z wami. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina23-20 Re: Solidarność z Rudą Śląską-katastrofa w Halemb 22.11.06, 13:01 aurora15 napisała: > 1) co dla Ciebie znaczy "cos wspanialego"? czy wystarczy zeby cos bylo efektown > e > i juz jest wspaniale? > 2)na calym swiecie co chwile jest dzien solidarnosci z czyms...z kims...smierc > papieza, zawalona hala w katowicach, zamachy...srutututu, co z tego wynika? co? Odpowiedz Link Zgłoś
tomasdyg aurora15 - Solidarność z przemysłem świecowym 22.11.06, 20:39 aurora15 napisała: "po co? co to da? zebyś mogła się w fałszywy sposób poczuć że jesteś wyjątkowa b > o jestes solidarna, przeccież to egoizm" Auroro! -wykaż się zrozumieniem, może założycielka wątku, ma udziały w firmie produkującej świece, a wzrost sprzedaży świec, to więcej miejsc pacy, więcej miejsc pracy, to bogatsze społeczeństwo, to... itd., etc., etc. Pozdrawiam i gratuluję zdroworozsądkowego podejścia. Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Solidarność z Rudą Śląską-katastrofa w Halemb 22.11.06, 12:29 Ludzie, po co te swiyczki? To nic niy do tym borokom, co łoddali Sakrbnikowi soje zycie. Chcecie byc dobrzy? Idom Swiynta. Dziecka, matki i zony tych borokow siednom do wiliji i niyjedna placzka wleci do siemniotki. Fto chce i wierzy, niych porzyko za nich, fto chce, niych cieplo ło nich pomysli. Zaswiycynie tyj swieczki to taki som gest jak Kaczek, co na codzien na nasz Slansk paczec niy poradzom, a teraz slatujom sie sam, bo chcom zbic kapital polityczny i poczuc sie rozgrzyszyni. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Solidarność z Rudą Śląską-katastrofa w Halemb 22.11.06, 12:29 a co to da? po co ta hipokryzja? po co ten egoizm? pokazujesz zobaczcie wy na forum ja jestem solidarna i zapalam swieczke. a w piatek albo w sobote pojdziesz na impreze, i tyle z twojej solidarnosci dla rodzin ofiar! ot tylko zeby zapalic swieczke. a co to da? powiedz mi co?!?! i na jak dlugo bedziesz solidarna? Odpowiedz Link Zgłoś
locia2 ??? 22.11.06, 12:40 Tak duzo was kosztuje zapalenie jednej swieczki???? To czy bede pamietac o tej katastreofie za pare dni to moje sumienie i prosze aby nikt mnie nie rozliczal, bo wydaje mi sie, ze ja wiem lepiej jak to bedzie niz Wy? A jezeli nie stac Was na taki gest to szkoda...ja napewno zapale.. Odpowiedz Link Zgłoś
karmapa5 Re: ??? 22.11.06, 12:45 Nie zapalę świeczki, tak jak nie gasiłem światła po papieżu i tym podobne. Co innego być na miejscu, znać rodziny górników, wtedy żałoba i współczucie ma sens. A tak to sobie możemy na forum pożałować, równie dobrze głodnych dzieci w Etiopii. To moim zdaniem pusty gest. Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: ??? 22.11.06, 12:47 Dziołszko, mosz dobre serce, ino prosza cie o jedno- niy rób niczego na pokaz. Wierzej mi, że rodziny tych hajerów niy poczebujom swieczki, ani spektakularnych pokazów. U nos na Slasku, jak fto mo kogos w famili co robi na grubie, to zawdy musi sie liczyc, ze moge byc s tego łostuda. Ludzie sam twardzi, godni. Na pewno niy zycom sie tyatru w momyncie kiedy sami ciyrpiom. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: ??? 22.11.06, 13:02 to moze codziennie zapalaj swieczki o dobra duszyczko? bo codziennie ktos umiera z glodu, codziennie ktos umiera w meczarniach, codzienniektogos morduja. zapalaj codziennie a nie wtedy kiedy to sie stalo medialna sprawa dla pasozytow. Odpowiedz Link Zgłoś
locia2 Re: Solidarność z Rudą Śląską-katastrofa w Halemb 22.11.06, 13:20 dostalam dzis taka informację i chcialam przekazac to dalej, aby uczynilo to jak najwiecej osob...nie spodziewalam sie takiego ataku z Waszej strony... Odpowiedz Link Zgłoś
aurora15 Re: Solidarność z Rudą Śląską-katastrofa w Halemb 22.11.06, 14:02 uwierz...myslenie nie boli... Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Solidarność z Rudą Śląską-katastrofa w Halemb 22.11.06, 14:08 A kolor symbolicznej wstążeczki już ktoś zaproponował? Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Solidarność z Rudą Śląską-katastrofa w Halemb 22.11.06, 14:12 dopiero poczatek medialnej mody na zalobe, wiec wstazeczki jeszcze sie pojawia. Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: Solidarność z Rudą Śląską-katastrofa w Halemb 22.11.06, 14:43 albo silikonowe bransoletki :/ macie rację, te gesty solidarności - łącznie z żałobą narodową to farsa. Ja też czuję żal, ale nie mam ochoty tego manifestować na siłę Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Porabalo Cie? 22.11.06, 14:16 Dlaczego w obliczu jakiejs katastrofy zawsze znajda sie jakies buraki, obnoszace sie z tym jacy to oni sa wspolczujacy, dobrzy.I nagabuja do "pospolitego ruszenia" Puknij sie w glowe ,chocby z szacunku dla ofiar,jesli rozumiesz co to znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
rasgeea Re: Porabalo Cie? 22.11.06, 14:21 nie masz racji. To, ze Ty nie masz takiej potrzeby to nie znaczy, że wszyscy mają jej nie mieć. Każdy człowiek jest inny i ma inne potrzeby. Forum jest dla wszystkich i każdy ma prawo pisać co chce. Jeśli Ciebie tak bardzo to denerwuje to poprostu tego nie czytaj i daruj sobie kąśliwe komentarze!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: Porabalo Cie? 22.11.06, 14:36 To tez niech ma swoje potrzeby i moze sobie zapalac nawet sto swieczek dzis wieczorem, ale czemu robic z tego sensacje? Tak dla was wyglada smutek,zaloba?? To jest zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
rasgeea Re: Porabalo Cie? 22.11.06, 14:37 a moze dla niej wlasnie tak ona wyglada!! moze lepiej sie czuje wlasnie wtedy kiedy tym sie podzieli i rozpowie dookola! to ze tak pisze nie oznacza ze Ty musisz tak robic! Mniej szacunek dla innych! Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Szkoda slow 22.11.06, 14:42 Jak takie spedy na okazje zaloby nazywasz szacunkiem, to nie mamy o czym rozmawiac.Ogladaj dalej Dzien na zywo i podniecaj sie ludzka tragedia. Moze jakis lancuszek machniesz na GG,zeby stawiac swieczki.... Odpowiedz Link Zgłoś
rasgeea Re: Szkoda slow 22.11.06, 14:45 nie świeć inteligencją bo oślepnę! Wniosek jaki wysunełaś na temat mojej osoby mówi mi wszystko... Niestety przykro mi ale muszę Cię rzczarować. Nie oglądam programów na żywo, nie słucham radia, nie zapalam świeczek i tym bardziej nie wysyłam łańcuszków szczęscia na gg. A mówiąć o szacunku nie miałam na myśli samej tresci tegio co napisala ale szacunek do jej osoby, do niej jako do czlowieka!!!!!!! no ale dla niektórych może to być niezrozumiałe..... Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: Szkoda slow 22.11.06, 14:52 A gdziez to okazalam brak szacunku? Mowiac co mysle o takim dzialaniu na pokaz.Wytknelam brak zdrowego rozsadku, napisalam prawde to nie rowna sie brakowi szacunku.A co do opinii o tobie ,no coz skoro tak zaciekle bronisz bezmyslnej postawy tej forumowiczki,to mialam prawo pomyslec,ze przejawiasz podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
rasgeea Re: Szkoda slow 22.11.06, 14:54 ok, ,miałaś prawo tak myslec ale też nigdzie nie było napisane, że tak jest. Nie ma sensu się kłócić:) Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Szkoda slow 22.11.06, 14:59 proponuje zamknąc poniższy wątek ,przestańcie sie klócic o swieczki ,to sie robi niesmaczne naprawde. Rozumiem ,ze w pracy wieje nudą i fajnie jest sie pokłocic ale bez przesady.Uszanujcie tragedie tamtejszych rodzin i przestancie pisac na temat celowsoci wystawiania swiec w oknach ,nikt nikogo do tego nie zmusza ,mnie sie ten pomysl nie podoba ale moze ktos lubi zachowania na pokaz ,a moze faktycznie poczuje sie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
locia2 Re: Szkoda slow 22.11.06, 15:35 Dlaczego uwazacie,ze to na pokaz??? A te wszystkie wpisy do ksiegi kondoloncyjnej np. na onecie, to tez na pokaz? Czy tylko na pokaz ludzie w takich sytuacjach się jednoczą???? Ja mam w rodzinie gorników, mieszkam na Śląsku i po prostu chcialbym,aby mozna było zrobić, anie tylko krytykowac innych za ich inicjatywy i chec jednoczenia sie w obliczy takiej tragedii!!! I prosze nie mowcie mi o codziennych wypadkach na drogach...bo to nie ma zwiazku... Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Szkoda slow 22.11.06, 15:55 powiem jasniej ,dla niekotrych tak to moze wygladac ,wiec moze dajmy sobie spokoj ze swieczkami itd. acha,mam tradycje gornicze w rodzinie ,a moj dziadk byl sztygarem wiec solidaryzuje sie tym bardziej, Odpowiedz Link Zgłoś
jack79 Re: Szkoda slow 22.11.06, 16:39 Ja zapalę dziś świeczkę za ofiary wypadków drogowych, codziennie ginie przecież kilkanaście osób. Jutro zapalę za umierających z głodu, codziennie w Afryce właśnie z głodu umiera kilkadziesiąt tysięcy ludzi. 8 górników? to bardzo bardzo smutne, ale to kropla w morzu w porównaniu z tym co się dzieje dookoła, tyle że jest to kropla bardziej medialna po prostu... Odpowiedz Link Zgłoś
chyara Re: Szkoda slow 22.11.06, 18:26 dr.verte napisał: >> żenada To jest wlasnie zenada... Panie dr.verte i wszyscy, ktorym zachcialo sie krytykowac ta cala akcje - jaki macie cel czepiac sie w taki dzien w obliczu takiej tragedii!!!! Takie czepianie sie, digryzanie i krytykowanie jest zenada!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
klawy_marian Re: Szkoda slow 22.11.06, 19:08 > Panie dr.verte i wszyscy, ktorym zachcialo sie krytykowac ta cala akcje - jaki > macie cel czepiac sie w taki dzien w obliczu takiej tragedii!!!! Taki, że to w przeważającej części hipokryzja - te internetowe książki kondolencyjne i świeczki z nawiasów. Dlaczego ci ludzie nagle tacy współczujący robią się akurat teraz, kiedy zgineli górnicy? Dlaczego nie nawoływali do zapalania świeczek, kiedy jakieś auto z pijakiem wewnątrz potrąciło matkę z dzieckiem, albo jakiemuś robotnikowi budowlanemu piła obcięła głowę co? Bo wtedy nikt nie robił z tego szumu medialnego, więc się nie opłacało, ot co. > Takie czepianie sie, digryzanie i krytykowanie jest zenada!!!! Niby dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
polla4 Re: Szkoda slow 22.11.06, 19:47 Głuptas z Ciebie jak tak sądzisz. Ja nie mogę nic dla nich zrobić, więc dlaczego mam nie wyrazić swojego smutku w ten sposób? To nie jest kwestia 'opłacalnosci' bądż nieopłacalności'. Dla mnie to niewyobrazalna tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_gpw ja się nie piszę... 22.11.06, 20:04 .. katastrofy z mediów nic a nic mnie nie ruszają. Równie nijako reaguję na newsa o wypadku samochodowym jak i o tsunami w Indonezji. LIczba ofiar i skala cierpienia w ogóle mnie nie ruszają o ile moje gały nie chłoną tego na żywo. Co innego naoczne świadectwo. Na przykład dwa miesiące temu widziałem dogorywającego motocyklistę. Nie to, bym nie mógł później usnąć, ale widok ów zrobił na mnie zdecydowanie przygnębiające wrażenie. Też tak reagujecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
polla4 Re: ja się nie piszę... 22.11.06, 20:26 Jaka 'katastrofa z mediów'!! Człowieku, obudź się. To miało miejsce NAPRAWDĘ a nie w telewizorze. Odpowiedz Link Zgłoś
latindancer Re: ja się nie piszę... 22.11.06, 20:51 głuptas z ciebie, że nie załapałaś o co chodzi. Autorowi wpisu chodziło zapewne o prawdziwe tragedie, które obserwuje jedynie na szklanym ekranie. Odpowiedz Link Zgłoś
polla4 Re: ja się nie piszę... 22.11.06, 20:59 Z tonu wypowiedzi powiało mi znieczulicą, a tego nie toleruję u ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś