02.06.11, 08:18
Wiem, ze ten temat poruszany był juz mnóstwo razy, ale nie mogę sie powstrzymac. Oglądajac piotrkowską telewizje zwijam sie z zażenowania. Co to za kicha???Te materiały z miasta sa na poziomie kółka dziennikarskiego , a język komiczny. Podoba mi sie tylko program kulturalny - pan Bartek jest ok, swobodny, dobrze mówi po polsku, ciekawe tematy i fajni goscie. Reszta do bani.
Co o tym myslicie?
Obserwuj wątek
    • k-bay Re: Telewizja 02.06.11, 11:39
      Hmm... a kogo to obchodzi? Przecież w umyśle przeciętnego piotrkowianina zachował się schemat myślowy w rodzaju "wszystko jest do d...", w związku z tym "nasze" media też (np. niesławne radio).

Pan B. z tego co pamiętam kończył pewien kierunek humanistyczny na piotrkowskiej filii kieleckiej uczelni (oczywiście filia też "do de", nie mówiąc już o kierunkach) i obcowanie z kulturą to jego chleb powszedni. Stąd ta siła przyciągania... ;-)

Wystarczy mieć kulturę; a to, że mało kto ją tu wykazuje to chyba nie wymaga komentarza.
      • piotrkowiankaanka Re: Telewizja 02.06.11, 11:59
        Daleko mi do malkontentów, którzy twierdzą, że wszystko jest bee. Ale obserwuje i zauważam pewne rzeczy, które mnie denerwuja lub zenuja i dlateo pisze. Przeciez ci "dziennikarze" maja tyle dobrych wzorców, tyle profesjonalnych programów informacyjnych, z których można cos podpatrzec, nauczyc sie.
        A tu nie dosc, ze poziom przedszkolny, to jeszcze grafika przedszkolna i muzyczka ..aa szkoda gadac...
        Kim sa "dziennikarze"?Kto tym kieruje, zarzadza, decuduje o całokształcie???Moze ktos mnie oswieci.
        • k-bay Re: Telewizja 02.06.11, 13:28
          Właściciele się zmieniają jak w kalejdoskopie, jeno gęby te same (poza krótkim etapem, gdy to telewizję miejską prowadzili bełchatowianie).

Ale już spieszę z odpowiedzią. Zajmuje się tym nowy-stary MOK, proszę sobie poczytać:
          mok.piotrkow.pl/informacje-piotrkowskie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka