IP: 195.117.14.* 08.05.02, 12:35
W telewizyjnych informacjach piotrkowskich była kolejna wzmianka o
zagospodarowaniu zbiornika Bugaj. Pokazano projekt zagospodarowania terenu.
Wszystko wygląda imponująco. Problem jest jeden - potrzebny inwestor. Takowego
nie ma. Myślicie, że projekt ma szansę doczekać się realizacji chociażby w
części?
Obserwuj wątek
    • Gość: Stefan Re: Aqua Park IP: 195.117.14.* 08.05.02, 13:39
      Może jak zbudują obwodnicę wróci temat inwestycji. Na razie teren przy ul.
      Sulejowskiej w obrębie jez. Bugaj jest wybitnie zaniedbany.
      • Gość: prawda Re: Aqua Park IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 14:13
        dokladnie dlatego ze zbuduja tam obwodnice zadan myslacy inwestor nie wyloza
        ani grosza na rekracje
        • Gość: Stefan Re: Aqua Park IP: 195.117.14.* 08.05.02, 14:19
          Fakt, że obwodnica będzie szła trochę za blisko jeziora, ale ma to pozytywny
          aspekt. Wszyscy będą wiedzieli o terenach rekreacyjnych i będzie znakomity
          dojazd. Bliskość obwodnicy można zniwelować chociażby ekranem dźwiękoszczelnym
          (co uważam za dobry pomysł).
          • Gość: prawda Re: Aqua Park IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.02, 01:03
            nie obrazaj sie na mnie - kocham nasze miasto nie mniej niz Ty, ale gdybys mial
            do wyboru kapiel w bugaju przy smrodzie spali z samochodow (nie wspominajac o
            huku) a np ciesze zalewu sulejowskiego - co bys wybral - (juz znam odpowiedz -
            mozesz ja przemilczec)
            • Gość: Stefan Re: Aqua Park IP: 195.117.14.* 09.05.02, 09:17
              Mogę Ci zagwarantować, że w Zalewie Sul. nie kąpie się z powodów takich samych
              dla jakich Ty nie wchodzisz do Bugaju. W Bugaju oczywiście też się nie kąpie.
              Gdyby faktycznie znalazł się inwestor takiego przedsięwzięcia, to jestem
              przekonany, że woda w kapielisku byłaby dużo, dużo czystsza. Na razie jest to
              jednak kwestia nieco futurystyczna, więc nie ma o czym dyskutować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka