Dodaj do ulubionych

co z tą TV

02.08.05, 11:46
i jak wam się podobają losy TV w Piotrkowie????
Obserwuj wątek
    • lolek998 nie róbcie jej tego ... 03.08.05, 16:30

No nie róbcie jej tego - pani Ewelina bardzo widać chce żeby jej wystawić
      cenzurkę za te kilka miesięcy prowadzenia przez siebie piotrkowskiej miejskiej tv.

Bardzo chce się dowiedzieć czy się podobało! Bo sama bidulka nie jest w stanie
      ocenić czy było dobrze czy było fatalnie. No taka pani Ewelina już jest. Nie
      wiele wie ... a i w tej sprawie nie potrafi być obiektywna ... choć niewiadomo
      czy kiedykolwiek w jakiejkolwiek sprawie była.

A prawdą jest że bardzo pani Ewelina lubi zmyślać i koloryzować wszystko – więc
      sama siebie w tej ocenie może oszukać - jakie to przykre.

Więc nie róbmy jej tego - ona zniesie wszystko dzielnie - jest odważna i
      utalentowana. Wiec piszta ludziska, piszta :P

Ja od się dodam: kiepsko, kiepsko pani Ewelino!!! U mnie pani by zatrudnienia
      nie dostała i nigdy nie dostanie. Szef pani wyznaje pewnie zasadę "na bezrybiu
      i rak ryba" (wszystkim wiadomo na jakich zasadach zatrudnia pan Marek - wiadomo
      że najlepsi wcześnie czy później odeszli - ostała się tylko pani :P nowi nie
      chcieli przyjść a jeśli przyszli szybko się z interesu wypisali) :P

Jak długo będzie trwać pani żenada. Ileż można się ośmieszać? Im szybciej
      skończysz tym lepiej!

• kregi Re: nie róbcie jej tego ... 03.08.05, 19:43
        lolek a ty nie pomyślaś że ona się pyta dlatego że chce wiedzieć czy się
        podobało czy nie ? Może pyta po to aby coś polepszyc/poprawić w swoim programie
        i chce wysłuchać uwag innych. Zamiast obrażać może sam byś coś zasugerował jak
        wogole ogladasz te programy.
        Kurcze polscy dzentelmeni jak dotłuc to kobiecie bo łatwiej.
        Tak samo było na mundialu drużyna dostała po d... i oczywiscie dowalili biednej
        Edytce. Co za kraj Już mam dosyć dowalania tv w PT, to własnie staje sie zenujące.

pozdrawiam
        • hatalay Re: nie róbcie jej tego ... 03.08.05, 22:15
          Bo ta pani jak każdy pracownik tej telewizji (chyba to za duża nazwa ) była po
          prostu tragiczna, śmieszna, bezmyślna i nie do oglądania. Dobrze, że tego już
          nie ma. Ja na miejscu tej pani nigdy bym się nie ujawniał, poszukał jakiejś
          przyzwoitej roboty ( np. w przedszkolu czy żłobku ) i spróbował dać o sobie
          zapomnieć. Tymczasem sama, jak pisze lolek, o sobie przypomina. Ciszej nad tą
          trumną!
          • hoteb Re: nie róbcie jej tego ... 05.08.05, 01:15
            Nie oglądam TV Piotrków z własnego wyboru. Zraziłem się dawno temu i do dzisiaj
            mi zostało. Można sparafrazować i powiedzieć: Jakie miasto taka Telewizja.
            Nie mogę się wypowiadać do co profesjonalizmu dziennikarzy ale i tak mam dla
            nich wiele podziwu, że potrafią z niczego zrobić jakikolwiek materiał. Przecież
            w tym mieście nic się nie dzieje, więc o czym tu pisać!

A co do tego, że lepsi pouciekali, a nowych ciężko znaleźć. Jak ktoś jest dobrym
            hydraulikiem, to nie będzie do końca życia kluczy majstrowi podawał. A i teraz
            jakoś ludzie zaczęli się bardziej cenić i mieć większe wymagania.
        • lolek998 Re: ... 03.08.05, 22:32
          Hm ale sobie obońce znalazła pani Ewelina w osobie Kregiego.

Może i ona chce wiedzieć co jest dobre a co złe, ale i tak to nic jej nie da!!!
          Bo ona po prostu nie nadaje się do tego!!! Dziennikarze Dziennika Łódzkiego i
          Tygodnia Trybunalskiego mniej czy bardziej szanowani przez nas powinni czasem
          posłuchać tekstów pani Eweliny. Zdziwili by sie jak by usłyszeli !!! Jeśli już
          coś zmienia to nieporadnie - mój ulubiony tekst pani Eweliny to - i tu cytuję
          "za własne pożyczone pieniądze". A programy nie tylko oglądam, ale nawet nie raz
          miałem przyjemność z pani Eweliną spotkać się podczas jej pracy - jako
          dżentelmen nie będę komentował co i jak wyglądało !!!

Jeśli chodzi o wymienianie niedociągnięć to nie ma na to ani miejsca ani
          czasu!!! Można to skwitować tylko jednym "potrzeba ludzi znających sie na
          rzeczy" I nie przemawiają jakoś do mnie argumenty ze jest tam ciężko i ze nikt
          nie uczy bo nie ma od kogo i sie star jak może. Sorry, ale to żadne tłumaczenie.

a gadanie o tv owszem , zgadzam sie z tobą stało sie nudne i nikogo juz nie
          kręci - widać to po ilości wpisów.

A i nie chodzi o to że pani Eweliny nie lubię i chce jej wkropić bo jest
          kobietą nie !!!! - ona mogłaby być moją córką - a jak by była ... to by była
          inna rozmowa - staram się być dżentelmenem – więc nie dokończę :P Taka postać
          to chyba efekt bez stresowego wychowania ...

• panbrzydki lolusiu flejtuszku 03.08.05, 22:57
            Te, co mógłbyś ojcem być. Dobrze by było, zanim skrytykujesz jedno beztalencie,
            postawił jakieś niezbyt zmatowione lusterko przed gębą i popatrzył na siebie.
            Jak się bierzesz za pisanie na publicznym (nomen omen) forum, to - jeżeli już
            pisać nie potrafisz - skorzystaj ze słowników pisowni polskiej. To są takie
            książki, a w nich sporo różnej wiedzy. Dajesz tu niezłe popisy analfabetyzmu. I
            zwyczajnego niechlujstwa. Że też wstyd jest dla ciebie obcym pojęciem. Młodzież
            tu pisuje, a ty takim, starcze, przykładem świecisz, tato? Jak się kogoś łaje i
            poucza, to wprzódy wypadałoby sobie postawić jakieś wymagania. Nie jestem
            klonem (w co i tak tu nie wierzą) zjawiskowej, ale popieram ją w jej
            fundamentalizmie językowym. Precz!
            • lolek998 Re: lolusiu flejtuszku 06.08.05, 20:02
              Więc się dowiedziałem że jestem starcem co nie potrafi zdania sklecić. Może i
              nie potrafię i dlatego dziennikarki się nie tykam. Brońcie nas od takich
              dziennikarzy jakim ja bym był i jakim jest pani Ewelina. Pozostanę przy swoim
              zawodzie.

Co do plagiatów. Sprawia wiadoma szerokiemu gronu. A konsekwencje? To leży w
              gestii autorów tekstów z których „inspiracje” czerpała pani „dziennikarka”.

A młodzież niech się uczy w szkole a nie na forum. Jak sam stwierdziłeś w
              książkach dużo wiedzy jest. Co polecam i tobie i pani dziennikarce naszej
              ulubionej i wszystkim bez wyjątku

Pozdrawiam.
          • kregi Re: ... 03.08.05, 23:46
            Nie jestem obrońcą nikogo stwierdzam tylko fakt że kobieta zapytała się czy
            podobają nam się losy piotrkowskiej telewizji.
            Na co usłyszała odpowiedz że jest głupia tragiczna i beznadziejna.
            Ponieważ uznałem że nawet jakby zapytała o pogode to i tak lolku dowaliłbyś jej
            wiec dla mnie to jest nie fair.
            Bardzo łatwo kogoś obrazic, może czas pomóc i wskazac jej konkrety ktore
            chcecie wyeliminowac. Praca na widoku jest malo przyjemna ale skonczy sie na tym
            ze zamkną to pudełko i bedzie po kłopocie. Może czas cos podpowiedziec, pomóc.

Być może mówie tak dlatego że nigdy nie widzialem tv PT i nie mam tych emocji co
            ty masz ale zawsze chcialem ogladac tylko nigdzie nie znalazlem informacji o tym
            jak moge to odebrac mieszkając w domku jednorodzinnym.

pozdrawiam
            • zjawiskowa Kregi, to ty panisko jesteś 03.08.05, 23:52
              No to wiemy już kolejne rzeczy o Tobie. Że za granicą się byczysz. Że w willi
              się rozwalasz. Ho, ho, ho! Na jedno i drugie trzeba mieć potężną kasiorę. Tak
              więc, i ty należysz do wąskiego grona piotrkowskich krezusów. Gratulacje więc,
              a zadrośnicy milczeć!
              • kregi Re: Kregi, to ty panisko jesteś 04.08.05, 00:17
                Nigdy nie należałem do krezusów, do wszystkiego doszedłem sam dzieki własnej
                cieżkiej pracy i jak duża ilość ludzi w PT musiałem wyjechać za chlebem.

Tobie tatuś daje to możesz sobie siedziec w PT i klonować się do woli.

pozdrawiam
                • zjawiskowa Kible z polędwicą sopocką 04.08.05, 00:41
                  kregi napisał:

> Nigdy nie należałem do krezusów, do wszystkiego doszedłem sam dzieki własnej
                  > cieżkiej pracy i jak duża ilość ludzi w PT musiałem wyjechać za chlebem.
                  >
                  > Tobie tatuś daje to możesz sobie siedziec w PT i klonować się do woli.
                  >
                  To jako chłopak zdążyłeś już tą własną i ciężką pracą na willę zapracować?
                  Tatuś mi nic nie daje, mój miły. (Kochankowie, owszem, tak)
                  Chleb albo na chleb te 2 złote co parę dni to ja bym ci dała, więc nie
                  piernicz. Pojechałeś, zgoda, ale pracować na szyneczkę wiejską albo polędwiczkę
                  sopocką, posmarowaną grubo majonezikiem Hellmansa.
                  Zmywasz gary? Kible szorujesz? Kurczę, i będzie ci później ta polędwica
                  smakowała? Nie stanie ci w gardle ta szczota do sedesu? Ja tam wolę jeść
                  czerstwy chlebek (przeceniony na trzeci dzień u pana Kazia), cieniutko
                  pociągnięty tylko margaryną, taką z Biedronki, 2,99 za kilogram! Na to kilka
                  plastereczków cebulki, słomkowa herbatka. Nie przesadzam, i najwyżej trzy-
                  cztery herbatki naciągam z jednej torebki "Minutki". Jak wpadam do koleżanki,
                  to wtedy ona parzy mi Earl Grey, więc po co szaleć? Oj, kregi,kregi. A ja
                  myślałam, że ty na plaży Copacabana laski zrywasz.
                  • kregi Re: Kible z polędwicą sopocką 04.08.05, 10:21
                    Niestety nie pracuje fizycznie, chociaż uwazam że zadna praca nie hanbi i też
                    jezdzilem do pracy sezonowej. Masz złe zdanie o polakach teraz jadą robic
                    kariery z duzymi ambicjami i zdolnościami. Czasy mycia kibli już się kończą.

A plaże mam rzeczywiscie niedaleko :-)).

pozdrawiam serdecznie

• kamikaze_pkow1 Re: Kible z polędwicą sopocką 05.08.05, 02:14
                    zjawiskowa napisała:

> Tatuś mi nic nie daje, mój miły. (Kochankowie, owszem, tak)

Tfuuuuj. Sa lepsze metody zarabiania na zycie. Uciwsze przede wszystkim. Ale
                    przeciez ty jestes zjawiskowa wiec wszystko jasne.
    • julka29 Od redakcji Informacji Piotrkowskich 05.08.05, 10:21
      Żenadą jest to co piszecie ...
      • gienia28 Re: Od redakcji Informacji Piotrkowskich 05.08.05, 15:31
        wystarczy posłuchać tekstów eweliny górnik aby zobaczyć istny plagiat z gazet.
        Chyba najwyzsza pora dobrać jej sie do dupy. Dziewczynka nie umie pisać i
        ściąga zywcem z kolegów po fachu
        • hatalay Re: Od redakcji Informacji Piotrkowskich 07.08.05, 12:49
          Bo to wstyd, podkreślam - wstyd, że coś takiego jak ta telewizja istniała!
          Wstyd dla miasta, bo ktoś zgodę na jejj nadawanie musiał wydać! Wstyd i hańba!
          Ludzie, którzy pojawiali się w szklanym okienku przyprawiali mnie i nie tylko
          mnie o wymioty: nie posiadając elementarnej wiedzy te wiedzę usiłowali
          przekazywać telewidzom! To było straszne i uwłaczające dla widza. Pani z TV
          była kompletna pomyłką i nie powinna wypowiadać sie gdziekolwiek publicznie, bo
          tylko dodatkowo się ośmiesza.
          • zjawiskowa Chwała Bogu, że tego gówna już nie ma 07.08.05, 15:13
            hatalay napisał:

> Bo to wstyd, podkreślam - wstyd, że coś takiego jak ta telewizja istniała!
            > Wstyd dla miasta, bo ktoś zgodę na jejj nadawanie musiał wydać! Wstyd i
            hańba!
            > Ludzie, którzy pojawiali się w szklanym okienku przyprawiali mnie i nie tylko
            > mnie o wymioty: nie posiadając elementarnej wiedzy te wiedzę usiłowali
            > przekazywać telewidzom! To było straszne i uwłaczające dla widza. Pani z TV
            > była kompletna pomyłką i nie powinna wypowiadać sie gdziekolwiek publicznie,
            bo
            >
            > tylko dodatkowo się ośmiesza.

Zgadzam się w 100 proc. Tak żenujący poziom, jaki ta tv w różnych, zresztą,
            konfiguracjach organizacyjnych próbowała nam pokazać, byłby może do przyjęcia -
            podkreślam - może - jako szkolna telewizja nadająca program na dużej przerwie w
            Gimnazjum w Woli Krzysztoporskiej, choć nie jestem tego wcale pewna. Nie chcę
            obrazić nikogo z tej gminy, czy szkoły, broń Boże. Kiedy oglądałam tę
            niezdarność w każdym słowie i geście, miałam ochotę pierdolnąć czymś ciężkim w
            ekran. Ale po chwili zdawałam sobie sprawę, że to tylko szyba. A żeby iść tam
            do tej redakcji i komuś przywalić w mordę, to już zbyt męcząca wyprawa.
            W ogóle, sądzę, że nikomu taka tv nie jest potrzebna. Chyba, że Dworowi
            Magistrackiemu. Wystarczy upomnieć się o więcej lokalnych aktualności z naszego
            terenu w publicznej TVP Łódź. Chwała Bogu, że skończyło się to gówno i to
            przepierdalanie moich pieniędzy na coś tak skandalicznego.
            • bercia15 Re: Chwała Bogu, że tego gówna już nie ma 07.08.05, 18:08
              Telewizja miejska w Piotrkowie ma swoją historię i to bogatą.

Zaczęto od nadawania z domu, potem weszli na pasmo Polsatu. Jeszcze niedawno
              należała ona do MOK-u a chwilę temu - bo zaledwie 16 miesięcy, przeszła w
              prywatne ręce. Przejście to odbyło się dziwnym i co za tym idzie niezbyt zgodny
              z prawem sposobem szeroko opisanym w miejskim tygodniku. Przez ten czas
              rzeczywiście ekipa się często zmieniała.

Co do poziomu nadawanych materiałów to trzeba przyznać tvn-em to oni nigdy nie
              byli!!! Ale sprawiedliwość trzeba oddać!! Pracowników tego tworu było
              kilkudziesięciu a tych najlepszych - a byli tacy !!! zliczył by można było na
              jednej ręce no może dwóch.

Ci najlepsi odeszli!! Została tam tylko jedna osoba Ewelina, o której nikt nigdy
              jako o dziennikarce dobrze się nie wypowiadał. Nie prezentowała ona i nadal nie
              prezentuje wysokiego a nawet dostatecznego poziomu. O to dokładnie zabawa
              małego dziecka w telewizję. Zgadzam się z tobą Zjawiskowa – mogłaby być to
              szkolna telewizja.

Co do pieniędzy. Akurat tu nie macie się o co martwić "szef" tego tworu i tak
              mniej zarobił na tym niż ma zapłacić MOK-owi za tą TV.

A jeśli chodzi o upominanie się o aktualności z naszego regionu w łódzkiej 3
              tudzież w ŁWD. Droga zjawiskowa do publicznej TV idą materiały właśnie
              dziennikarzy, teraz to już tylko jednej dziennikarki z naszej miejskiej TV!!!!!
              A poziom jej znasz więc nie dziw się że nie wszystko idzie na antenę co przyślą
              z Piotrkowa do Łodzi - u siebie ona może puszczać sobie co chce a Łódź klasę
              swoją powinna trzymać(jakiejkolwiektej klasy by nie miała)

I może TV miejska się skończy to i tak ta sama osoba będzie robić dla
              publicznej TV!!! Wiec nie wiem czy twoje prośby zostaną wysłuchane. No chyba że
              publiczna TV zrezygnuje z usług firmy pana Icha.

A propos może ktoś wie kto zajmie się teraz TV ??? Miał być przetarg ??? Czy
              wyłoniono już „SZCZĘŚLIWEGO” zwycięzcę ???
    • daniela25 Re: co z tą TV 08.08.05, 22:24
      Do autorki tego wątku.
      SRAK KRETYNKO.
      • gienia28 Re: co z tą TV 09.08.05, 10:50
        Ewelino prosze nie ośmieszaj się już i skończ zabawe w TV
    • czerwony.kapturek1 Re: co z tą TV 09.08.05, 19:01
      brawo gienia brawo daniela ... i brawo pozostali ...

więcej takich dziennikarzy świat stanie w miejscu

ps zjawiskowa a coś ty tu taka delikatna ... rozczarowałem sie
      • julka29 co z tą TV 11.08.05, 09:18
        A kto wie czy się nie skończy zabawa w TV ... :) Pozdrawiam ... życzę miłego
        dnia !!
        • hatalay Re: co z tą TV 11.08.05, 16:25
          A więc to była zabawa? Trzeba było tak od razu napisać Drogie Beztalencie z TV.
    • lolek998 Re: co z tą TV 11.08.05, 19:32
      no toś się udała ewelino tak publicznie sie przyznawac do tego ze jest to
      zabawa!!!!!!! no toś sobie na forum popisała :)

a co zabawa sie nie konczy twój ekstra szef poruszył niebo i ziemię zeby
      odzyskać tv ???? czy zostałaś zatrudniona przez nowego ( kimkolwiek jest )
      realizatora informacji piotrkowskich ????

a nie przeciez ty pracujesz dla telewizji polskiej !!!!!!!!!!!!!!!!!!

przepraszam co ja tu o jakieś miejskiej tv !!!!!!!

- jak pani robi w publicznej -

a dokładnie w piotrkowskiej medialnej agencji informacyjnej :)

a inie tylko do telewizji polskiej robi ale i do tvn-u

i niedługo przyjdzie do cnn robić

.............................

ludzie jesteście niewdzięczni tak źle sie o pani Ewelinie wypowiadać !!!! to
      nasz lokalny skarb !!! co wy do niej macie zazdrościcie jej 4587689 ????

..............

:P

• gienia28 Re: co z tą TV 12.08.05, 09:57
        Ewelinko nie ośmieszaj się i nie pisz więcej. A w ogóle nic nie mów to
        wypadniesz najlepiej
        • julka29 !! 13.08.05, 19:16
          Ja też jestem ekstra nie tylko moj szef
          • lolek998 Re: !! 15.08.05, 12:35
            Tak tak no może i jesteś tak samo ekstra jak twój szef, ale jeśli tak jest to
            sie do tego lepiej nie przyznawaj!!! Na dobre ci to wyjdzie!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka