Dodaj do ulubionych

3:0 dla Polski

23.10.05, 20:29
Pogratulujmy sobie nowego Prezydenta Rzeczpospolitej.
Obserwuj wątek
    • kamikaze_pkow1 Re: 3:0 dla Polski 23.10.05, 20:32
      to zalezy od punktu widzenia. Ja uwazam ze Polska przegrala z kretesem. Gorzej
      byc nie moglo chyba.
      • fordewind Re: 3:0 dla Polski 23.10.05, 20:52
        kamikaze_pkow1 napisał:

> to zalezy od punktu widzenia.
        Punkt widzenia zależy od punktu...
        Podobnie jak Prezydenta, Pierwszej Damy możesz mi pogratulować.
        Nie nakręcaj się tak, bo Ci żyłę wyrwie.
        • kamikaze_pkow1 Re: 3:0 dla Polski 23.10.05, 20:58
          spoko przezylem juz komunizm (na spory kawalek sie zalapalem) przezylem cos co
          nazywano demokracja to i kaczyzm sie przezyje:) W koncu optymistycznie patrzac
          to tylko 5 lat.
          • edek-od-kredek 10 lat. Dwie kadencje. 23.10.05, 21:36
            kamikaze_pkow1 napisał:

> spoko przezylem juz komunizm (na spory kawalek sie zalapalem) przezylem cos co
            > nazywano demokracja to i kaczyzm sie przezyje:) W koncu optymistycznie patrzac
            > to tylko 5 lat.

Mam nadzieję, że się okaże - iż jak zwykle - nie będziesz miał racji. Ta
            prezydentura - daj Boże! - może trwać 10 lat. Dwie kadencje.
            P.S. Ruszą prokuratury do roboty, więc powściągnij swoje opinie, bo balansujesz
            na krawędzi. Wiesz, IP, kawiarenka domowa i te sprawy...
            • kamikaze_pkow1 Re: 10 lat. Dwie kadencje. 23.10.05, 21:54
              2 kadencje ? jak zmienia konstytucje to moze i nawet 3 jak Lukaszenka :)
              chyba zartujesz. Zeby 1 wytrwal to bedzie dobrze. Mam nadzieje ze szybko minie
              owe 5 lat.
      • ciocia_mela Re: 3:0 dla Polski 23.10.05, 21:51
        kamikaze_pkow1 napisał:

> to zalezy od punktu widzenia. Ja uwazam ze Polska przegrala z kretesem. Gorzej
        > byc nie moglo chyba.

Gorzej, ale chyba dla ciebie, zapomniałeś dodać.
        • kamikaze_pkow1 Re: 3:0 dla Polski 23.10.05, 21:55
          dla wszystkich - zapomnialem dodac. Niektorzy wiedza to juz teraz, inni sie
          dowiedza pozniej.... chcoiaz pewna rzesza ludzi przetrwa wszystko.
    • kamikaze_pkow1 Re: 3:0 dla Polski 23.10.05, 20:45
      czy nowej pani prezydentowej tez mamy sobie gratulowac czy wspolczuc ? :)
    • kamikaze_pkow1 Re: 3:0 dla Polski 23.10.05, 22:21
      gratulowac tez trzeba poparcia tak znacnych i cenionych ludzi jak Andrew Lepper
      i Tede Rydzyk. Panowie IV RP jest wasza.
      • fordewind Re: 3:0 dla Polski 23.10.05, 23:03
        Panowie IV RP jest wasza.

Polska jest nasza. Jeśli żyje tutaj Jaruzelski, Kiszczak, Urban, Piotrowski to
        jest też miejsce dla Rydzyka i Leppera. Jeśli uważasz, że lepsze jest poparcie
        Kwaśniewskiego i Borowskiego to uzasadnij to proszę.
        • kamikaze_pkow1 Re: 3:0 dla Polski 23.10.05, 23:14
          czym innym jest zycie w kraju (vide Jarzuzelski, Kiszczak i reszta gromadki) a
          czym innym jest czynne poparcie takich ludzi jak Lepper czy Rydzyk. Kim sa ci
          panowie przedstawiac nie trzeba. Roznice jakosciowe miedzy tymi panami a
          Kwasniewskim i Borowskim tez widac. Notabene z tego co pamietam ani Kwasniewski
          ani Borowski nie poparli jednoznacznie Tuska. Nie pamietam co powiedzial
          Kwasniewski ale Borowski powiedzial z tego co mi sie wydaje cos w stylu
          "zaglosuje na Tuska ale wy glosujcie na kogo chcecie bo namawiac nie bede". Wiec
          pudlo kolego
          • fordewind Re: 3:0 dla Polski 23.10.05, 23:33
            Roznice jakosciowe miedzy tymi panami a
            > Kwasniewskim i Borowskim tez widac.

Poparli obydwaj oraz Urban w swoim szmatławcu nie zasłaniaj się krótką
            pamięcią. Rzeczywiście różnice widać. IV Rzeczpospolita to miejsce w którym
            będą żyli ludzie o różnych poglądach i rodowodzie, więc znajdziesz miejsce
            również dla siebie.
            PS
            Często słuchasz Radia Maryja ?
            • koalamis Re: 3:0 dla Polski 23.10.05, 23:50
              Taa a w IV RP wszyscy znajdziemy miejsce dla siebie, tylko dlaczego część z nas
              w gettach wolności słowa otoczonych niezrozumieniem i oszołomstwem a`la LPR ,
              poparcie Giertycha i uznanych autorytetów z rodzin radia maryja i tv trwam dało
              Kaczyńskiemu dużo punktów nie zapominajmy o tym gdy bedzie tworzył IV RP :)
              • fordewind Re: 3:0 dla Polski 24.10.05, 00:07
                Taa a ty chciałbyś wolność słowa ograniczoną do GW, Nie oraz publicznej TV pod
                przewodnictwem Kwiatkowskiego, a w gettach pozostawić TV Trwam oraz Radio
                Maryja.
                • koalamis Re: 3:0 dla Polski 24.10.05, 00:19
                  Prawie trafiłeś, GW, Rzeczpospolita tak ale już TVP pod Kwiatkowskim, tv trwam
                  oraz radio ma ryja rzeczywiście powinny trafić do gett, chociaż mamy wolność
                  słowa :))
                  • zjawiskowa Mniej wódki żłopać 24.10.05, 00:29
                    koalamis napisał:

> Prawie trafiłeś, GW, Rzeczpospolita tak ale już TVP pod Kwiatkowskim, tv
                    trwam
                    > oraz radio ma ryja rzeczywiście powinny trafić do gett, chociaż mamy wolność
                    > słowa :))

Mniej wódki żłopać albo jakąś lepszą gatunkowo. Kwiatkowski od dawna nie
                    kieruje przecież TVP. Tylko Dworak. Konkretnie od lutego 2004. Może więcej wam
                    snu trzeba?
                    • koalamis Re: Mniej wódki żłopać 24.10.05, 00:37
                      albo mniej trolli :)
                    • fordewind Re: Mniej wódki żłopać 24.10.05, 00:51

Kwiatkowski od dawna nie
                      > kieruje przecież TVP.

Naprawdę ? No toś mi powiedziała nowinę.
                  • fordewind Re: 3:0 dla Polski 24.10.05, 00:49
                    Różnica między nami jest taka, że ja nikogo nie chcę zamykać w gettach. Wierzę,
                    że Polska z Prezydentem Kaczyńskim, to kraj bez ludzi którzy za swoje poglądy
                    są określani moherowymi beretami, oszołomami lub filcowymi jarmułkami.
                    • koalamis Re: 3:0 dla Polski 24.10.05, 01:04
                      Więc wcale ta różnica między nami nie jest duża bo ja obawiam się zamknięcia w
                      gettach przez ludzi, których wymieniasz, większości ktora jednak chce normalnej
                      dostępnej dla wszystkich światopoglądow Polski - wolnej i dostatniej. Wszyscy
                      ludzie są potrzebni nawet moherki ale nie mogą narzucać innym swoich poglądow.
                      Czego wg mnie nie gwarantuje Kaczyński bo korzystał z ich poparcia i zaciągnął
                      poprzez to dług, który wcześniej czy późnej spłaci.
                      • fordewind Re: 3:0 dla Polski 24.10.05, 01:25
                        Teraz to zalewasz. Kilka postów wyżej chciałeś zamykać w gettach wszystkich
                        którzy myślą inaczej od Ciebie i pozwalają sobie na wygłaszanie własnych
                        opinii. Pozwolisz, że uznam to za swój osobisty sukces, że ja elektor
                        Prezydenta Kaczyńskiego, odwiodłem Ciebie od takiego ksenofobicznego
                        radykalizmu trącającego ubogim, niewykształconym zaściankiem.
                        • koalamis Re: 3:0 dla Polski 24.10.05, 22:09
                          to raczej upajasz się niezasłużonym sukcesem :), ja nadal chcę zamkniecia
                          wszystkich oszołomów nie pozwalających wypowiedzieć się innym w gettach, żeby
                          sami poznali jak to jest być poddanym indoktrynacji i być odsądzonym od
                          wszelkiej czci i wiary, więc pozwól że zostanę w swym zaścianku i utopii o
                          wolnej prasie i powszechnej tolerancji
                          • fordewind Re: 3:0 dla Polski 24.10.05, 22:34
                            ja nadal chcę zamkniecia
                            > wszystkich oszołomów nie pozwalających wypowiedzieć się innym w gettach

Twój wybór. Błądzić jest rzeczą ludzką. Myślę, że kiedyś będzie Ci wstyd za to
                            co teraz wypisujesz.
            • kamikaze_pkow1 Re: 3:0 dla Polski 24.10.05, 07:23
              fordewind napisał:
              > Często słuchasz Radia Maryja ?

Tobie sie cos chyba pomylilo. Przeciez to za Kaczynskim byl Rydzyk.
              Tak na marginesie.... niejaki ksiadz Boniecki z Tygodnika Powszechnego
              powiedzial otwarcie ze Radio Maryja to nie jest radio katolickie i nie
              reprezentuje wartosci katolickich.
              • fordewind Re: 3:0 dla Polski 24.10.05, 22:29
                Tobie sie cos chyba pomylilo.

Ton jaki przebija z twoich wypowiedzi świadczy o tym, że słuchasz tego radia,
                no bo skąd wiedziałbyś tak wiele na ten temat.

niejaki ksiadz Boniecki z Tygodnika Powszechnego
                > powiedzial otwarcie ze Radio Maryja to nie jest radio katolickie i nie
                > reprezentuje wartosci katolickich.

Niejaki ksiądz Rydzyk z Radia Maryja powiedział otwarcie, że Tygodnik
                Powszechny to nie jest pismo katolickie i nie reprezentuje wartości
                katolickich. I jakie to ma znaczenie ?
                • kamikaze_pkow1 Re: 3:0 dla Polski 24.10.05, 23:12
                  tresc tego co jest podawane w tym radiu jest powszechnie znana. O niektorych
                  audycjach sie glosno mowi.

Znaczenie ma duze i chocby takie ze Tygodnik Powszechny ma poparcie episkopatu a
                  takie Radio Maryja juz nie bardzo. Pozatym doprawdy nie widzisz roznicy
                  jakosciowej pomiedzy Tyg. Powsz. a Radiem Maryja ? :)
                  • fordewind Re: 3:0 dla Polski 25.10.05, 00:30
                    Tak, tak najgłośniej się mówi w GW i TVN.

Radio Maryja ma poparcie wiernych.Różnice widzę, masz rację jakościowo TP nawet
                    się nie uwywa, ale nadal nie wiem jakie to ma znaczenie.

Moglibyśmy zapewne jeszcze długo kontynuować rozmowę w tym tonie, ale odbiegła
                    ona już od głównego tematu. Kończąc Tobie i wszystkim tym którzy boją się IV RP
                    coś z klasyki "Nie lękajcie się"
                    • kamikaze_pkow1 Re: 3:0 dla Polski 25.10.05, 08:07
                      Mowi sie wszedzie :) NIe tylko w wymienionych przez ciebie mediach. Radio
                      Maryja ma poparcie wiernych ale nie ma poparcia wsrod episkopatu. Wiec sam
                      widzisz jak to jest. Dol tak gora nie. Tylko co to sa w takim razie za wierni
                      wierni skoro nie sluchaj tego co maja do powiedzenia biskupi ? Aczkolwiek gwoli
                      sprawiedliwosci nalezy dodac ze episkopat nie mowi jasno tak ani jasno nie. O RM
                      wypowiada sie po prostu sceptycznie jako o medium ktore nie zawsze postepuje
                      zgodnie z naukami kosciola.

I miejmy nadzieje ze IV RP zostanie na papierze. To niestety chory pomysl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka