fordewind 23.10.05, 20:29 Pogratulujmy sobie nowego Prezydenta Rzeczpospolitej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamikaze_pkow1 Re: 3:0 dla Polski 23.10.05, 20:32 to zalezy od punktu widzenia. Ja uwazam ze Polska przegrala z kretesem. Gorzej byc nie moglo chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
fordewind Re: 3:0 dla Polski 23.10.05, 20:52 kamikaze_pkow1 napisał: > to zalezy od punktu widzenia. Punkt widzenia zależy od punktu... Podobnie jak Prezydenta, Pierwszej Damy możesz mi pogratulować. Nie nakręcaj się tak, bo Ci żyłę wyrwie. Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: 3:0 dla Polski 23.10.05, 20:58 spoko przezylem juz komunizm (na spory kawalek sie zalapalem) przezylem cos co nazywano demokracja to i kaczyzm sie przezyje:) W koncu optymistycznie patrzac to tylko 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
edek-od-kredek 10 lat. Dwie kadencje. 23.10.05, 21:36 kamikaze_pkow1 napisał: > spoko przezylem juz komunizm (na spory kawalek sie zalapalem) przezylem cos co > nazywano demokracja to i kaczyzm sie przezyje:) W koncu optymistycznie patrzac > to tylko 5 lat. Mam nadzieję, że się okaże - iż jak zwykle - nie będziesz miał racji. Ta prezydentura - daj Boże! - może trwać 10 lat. Dwie kadencje. P.S. Ruszą prokuratury do roboty, więc powściągnij swoje opinie, bo balansujesz na krawędzi. Wiesz, IP, kawiarenka domowa i te sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: 10 lat. Dwie kadencje. 23.10.05, 21:54 2 kadencje ? jak zmienia konstytucje to moze i nawet 3 jak Lukaszenka :) chyba zartujesz. Zeby 1 wytrwal to bedzie dobrze. Mam nadzieje ze szybko minie owe 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_mela Re: 3:0 dla Polski 23.10.05, 21:51 kamikaze_pkow1 napisał: > to zalezy od punktu widzenia. Ja uwazam ze Polska przegrala z kretesem. Gorzej > byc nie moglo chyba. Gorzej, ale chyba dla ciebie, zapomniałeś dodać. Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: 3:0 dla Polski 23.10.05, 21:55 dla wszystkich - zapomnialem dodac. Niektorzy wiedza to juz teraz, inni sie dowiedza pozniej.... chcoiaz pewna rzesza ludzi przetrwa wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: 3:0 dla Polski 23.10.05, 20:45 czy nowej pani prezydentowej tez mamy sobie gratulowac czy wspolczuc ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: 3:0 dla Polski 23.10.05, 22:21 gratulowac tez trzeba poparcia tak znacnych i cenionych ludzi jak Andrew Lepper i Tede Rydzyk. Panowie IV RP jest wasza. Odpowiedz Link Zgłoś
fordewind Re: 3:0 dla Polski 23.10.05, 23:03 Panowie IV RP jest wasza. Polska jest nasza. Jeśli żyje tutaj Jaruzelski, Kiszczak, Urban, Piotrowski to jest też miejsce dla Rydzyka i Leppera. Jeśli uważasz, że lepsze jest poparcie Kwaśniewskiego i Borowskiego to uzasadnij to proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: 3:0 dla Polski 23.10.05, 23:14 czym innym jest zycie w kraju (vide Jarzuzelski, Kiszczak i reszta gromadki) a czym innym jest czynne poparcie takich ludzi jak Lepper czy Rydzyk. Kim sa ci panowie przedstawiac nie trzeba. Roznice jakosciowe miedzy tymi panami a Kwasniewskim i Borowskim tez widac. Notabene z tego co pamietam ani Kwasniewski ani Borowski nie poparli jednoznacznie Tuska. Nie pamietam co powiedzial Kwasniewski ale Borowski powiedzial z tego co mi sie wydaje cos w stylu "zaglosuje na Tuska ale wy glosujcie na kogo chcecie bo namawiac nie bede". Wiec pudlo kolego Odpowiedz Link Zgłoś
fordewind Re: 3:0 dla Polski 23.10.05, 23:33 Roznice jakosciowe miedzy tymi panami a > Kwasniewskim i Borowskim tez widac. Poparli obydwaj oraz Urban w swoim szmatławcu nie zasłaniaj się krótką pamięcią. Rzeczywiście różnice widać. IV Rzeczpospolita to miejsce w którym będą żyli ludzie o różnych poglądach i rodowodzie, więc znajdziesz miejsce również dla siebie. PS Często słuchasz Radia Maryja ? Odpowiedz Link Zgłoś
koalamis Re: 3:0 dla Polski 23.10.05, 23:50 Taa a w IV RP wszyscy znajdziemy miejsce dla siebie, tylko dlaczego część z nas w gettach wolności słowa otoczonych niezrozumieniem i oszołomstwem a`la LPR , poparcie Giertycha i uznanych autorytetów z rodzin radia maryja i tv trwam dało Kaczyńskiemu dużo punktów nie zapominajmy o tym gdy bedzie tworzył IV RP :) Odpowiedz Link Zgłoś
fordewind Re: 3:0 dla Polski 24.10.05, 00:07 Taa a ty chciałbyś wolność słowa ograniczoną do GW, Nie oraz publicznej TV pod przewodnictwem Kwiatkowskiego, a w gettach pozostawić TV Trwam oraz Radio Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
koalamis Re: 3:0 dla Polski 24.10.05, 00:19 Prawie trafiłeś, GW, Rzeczpospolita tak ale już TVP pod Kwiatkowskim, tv trwam oraz radio ma ryja rzeczywiście powinny trafić do gett, chociaż mamy wolność słowa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zjawiskowa Mniej wódki żłopać 24.10.05, 00:29 koalamis napisał: > Prawie trafiłeś, GW, Rzeczpospolita tak ale już TVP pod Kwiatkowskim, tv trwam > oraz radio ma ryja rzeczywiście powinny trafić do gett, chociaż mamy wolność > słowa :)) Mniej wódki żłopać albo jakąś lepszą gatunkowo. Kwiatkowski od dawna nie kieruje przecież TVP. Tylko Dworak. Konkretnie od lutego 2004. Może więcej wam snu trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
fordewind Re: Mniej wódki żłopać 24.10.05, 00:51 Kwiatkowski od dawna nie > kieruje przecież TVP. Naprawdę ? No toś mi powiedziała nowinę. Odpowiedz Link Zgłoś
fordewind Re: 3:0 dla Polski 24.10.05, 00:49 Różnica między nami jest taka, że ja nikogo nie chcę zamykać w gettach. Wierzę, że Polska z Prezydentem Kaczyńskim, to kraj bez ludzi którzy za swoje poglądy są określani moherowymi beretami, oszołomami lub filcowymi jarmułkami. Odpowiedz Link Zgłoś
koalamis Re: 3:0 dla Polski 24.10.05, 01:04 Więc wcale ta różnica między nami nie jest duża bo ja obawiam się zamknięcia w gettach przez ludzi, których wymieniasz, większości ktora jednak chce normalnej dostępnej dla wszystkich światopoglądow Polski - wolnej i dostatniej. Wszyscy ludzie są potrzebni nawet moherki ale nie mogą narzucać innym swoich poglądow. Czego wg mnie nie gwarantuje Kaczyński bo korzystał z ich poparcia i zaciągnął poprzez to dług, który wcześniej czy późnej spłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
fordewind Re: 3:0 dla Polski 24.10.05, 01:25 Teraz to zalewasz. Kilka postów wyżej chciałeś zamykać w gettach wszystkich którzy myślą inaczej od Ciebie i pozwalają sobie na wygłaszanie własnych opinii. Pozwolisz, że uznam to za swój osobisty sukces, że ja elektor Prezydenta Kaczyńskiego, odwiodłem Ciebie od takiego ksenofobicznego radykalizmu trącającego ubogim, niewykształconym zaściankiem. Odpowiedz Link Zgłoś
koalamis Re: 3:0 dla Polski 24.10.05, 22:09 to raczej upajasz się niezasłużonym sukcesem :), ja nadal chcę zamkniecia wszystkich oszołomów nie pozwalających wypowiedzieć się innym w gettach, żeby sami poznali jak to jest być poddanym indoktrynacji i być odsądzonym od wszelkiej czci i wiary, więc pozwól że zostanę w swym zaścianku i utopii o wolnej prasie i powszechnej tolerancji Odpowiedz Link Zgłoś
fordewind Re: 3:0 dla Polski 24.10.05, 22:34 ja nadal chcę zamkniecia > wszystkich oszołomów nie pozwalających wypowiedzieć się innym w gettach Twój wybór. Błądzić jest rzeczą ludzką. Myślę, że kiedyś będzie Ci wstyd za to co teraz wypisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: 3:0 dla Polski 24.10.05, 07:23 fordewind napisał: > Często słuchasz Radia Maryja ? Tobie sie cos chyba pomylilo. Przeciez to za Kaczynskim byl Rydzyk. Tak na marginesie.... niejaki ksiadz Boniecki z Tygodnika Powszechnego powiedzial otwarcie ze Radio Maryja to nie jest radio katolickie i nie reprezentuje wartosci katolickich. Odpowiedz Link Zgłoś
fordewind Re: 3:0 dla Polski 24.10.05, 22:29 Tobie sie cos chyba pomylilo. Ton jaki przebija z twoich wypowiedzi świadczy o tym, że słuchasz tego radia, no bo skąd wiedziałbyś tak wiele na ten temat. niejaki ksiadz Boniecki z Tygodnika Powszechnego > powiedzial otwarcie ze Radio Maryja to nie jest radio katolickie i nie > reprezentuje wartosci katolickich. Niejaki ksiądz Rydzyk z Radia Maryja powiedział otwarcie, że Tygodnik Powszechny to nie jest pismo katolickie i nie reprezentuje wartości katolickich. I jakie to ma znaczenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: 3:0 dla Polski 24.10.05, 23:12 tresc tego co jest podawane w tym radiu jest powszechnie znana. O niektorych audycjach sie glosno mowi. Znaczenie ma duze i chocby takie ze Tygodnik Powszechny ma poparcie episkopatu a takie Radio Maryja juz nie bardzo. Pozatym doprawdy nie widzisz roznicy jakosciowej pomiedzy Tyg. Powsz. a Radiem Maryja ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
fordewind Re: 3:0 dla Polski 25.10.05, 00:30 Tak, tak najgłośniej się mówi w GW i TVN. Radio Maryja ma poparcie wiernych.Różnice widzę, masz rację jakościowo TP nawet się nie uwywa, ale nadal nie wiem jakie to ma znaczenie. Moglibyśmy zapewne jeszcze długo kontynuować rozmowę w tym tonie, ale odbiegła ona już od głównego tematu. Kończąc Tobie i wszystkim tym którzy boją się IV RP coś z klasyki "Nie lękajcie się" Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: 3:0 dla Polski 25.10.05, 08:07 Mowi sie wszedzie :) NIe tylko w wymienionych przez ciebie mediach. Radio Maryja ma poparcie wiernych ale nie ma poparcia wsrod episkopatu. Wiec sam widzisz jak to jest. Dol tak gora nie. Tylko co to sa w takim razie za wierni wierni skoro nie sluchaj tego co maja do powiedzenia biskupi ? Aczkolwiek gwoli sprawiedliwosci nalezy dodac ze episkopat nie mowi jasno tak ani jasno nie. O RM wypowiada sie po prostu sceptycznie jako o medium ktore nie zawsze postepuje zgodnie z naukami kosciola. I miejmy nadzieje ze IV RP zostanie na papierze. To niestety chory pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś