Dodaj do ulubionych

Święto Kwiatów

21.09.06, 22:34
po raz pierwszy nie byłem na Święcie Kwiatów Owoców i Warzyw, ciekawi mnie
czy coś straciłem? Można gdzieś poza stroną Miejską znaleźć jakieś fotki z
tej imprezy?
Obserwuj wątek
    • karioka1985 Re: Święto Kwiatów 22.09.06, 09:44
      szczerze mówiąc to chyba nic nie przegapiłeś. w sobotę byłam chwilę, w
      niedzielę trochę dłużej. i jak na święto kwiatów owoców i warzyw to o ile
      stoiska z kwiatami były to z owocami już chyba tylko dwa. a ogólnie to pełno
      kiełbasek z grilla, chleba ze smalcem, piwa, lodów, waty cukrowej i balonów.
      stndardowy zestaw, jak co roku.
      • tomek_tomasz Re: Święto Kwiatów 23.09.06, 16:31
        no to chyba kierunek nie jest za dobry. zjeść kiełbaskę z grilla i napić sie
        piwka zawsze można ale podstawa to są właśnie te kwiatki których kiedyś było
        bardzo dużo,różnych iglaków itp oraz warzyw i owoców. Ciekawe czym miasto chce
        zachęcić ludzi spoza Skierniewic? na kiełbaskę z grilla moga sobie pójść w
        swoim mieście.
        • ela1975 Re: Święto Kwiatów 24.09.06, 08:34
          Ja byłam na paradzie było bardzo kolorowo i dzieciom się podobało, koncerty też
          mogły być ok (Kult i Kombi) ale dzieci za małe i zostaliśmy w domu
          • tomek_tomasz Re: Święto Kwiatów 24.09.06, 21:19
            a była jakas polityczna agitacja? wybory tuż tuż i zwykle było trochę
            przedwyborczej atmosfery na Święcie.
            • alelo5 Re: Święto Kwiatów 25.09.06, 18:53
              jakie swięto kwiatów owoców i warzyw????????? to jest ŚWIĘTO PIWA I
              INDIAN.Indian z Peru w strojach Indian z Am. Półn.-bo oni wiedzą,że takie nam
              sie podobają-no i stroje bardziej kolorowe.Rozmawiałem z jednym z nich-są z
              Peru ,u nas mieszkają już po 10-15 lat.Mówią,że prawdziwe ich stroje nam by sie
              nie spodobały........
              • tomek_tomasz Re: Święto Kwiatów 25.09.06, 19:52
                no tak jeszcze jakby marychę sprzedawali to byłby zupełny odlot :)
              • ugo Re: Święto Kwiatów 25.09.06, 22:45
                > jakie swięto kwiatów owoców i warzyw????????? to jest ŚWIĘTO PIWA I
                > INDIAN.Indian z Peru w strojach Indian z Am. Półn
                Jak dla mnie mogliby nawet wystąpić przebrani za teletubisie - i tak mi się
                podobało.
    • ola3100 Re: Święto Kwiatów 25.09.06, 22:01
      to może w przyszłym roku... zbierzemy co ludzie chcieliby oglądać na święcie-
      zwiększymy ilość stoisk z kwiatami, warzywami, owocami- nie wpuścimy do miasta
      indian, nie pozwolimy rozstawić budek z piwem... Złożymy taką propozycje w UM i
      jeśli się zgodzą- wtedy zobaczymy jakie będą opinie tych wszystkich którzy
      wybiorą się na święto... podejrzewam że dla większości będzie trochę za zielono

Każdy tylko marudzi... a ja w zasadzie to ciesze się że jest takie święto w
      naszym mieście, bo jest po prostu nasze... skierniewickie... i jak co roku jest
      mi przykro słysząc takie opinie...
      Trochę optymizmu i umiejętnośći dopatrywania się rzeczy pięknych w tym co nas
      otacza...
      Pozdrawiam
      • tomek_tomasz Re: Święto Kwiatów 28.09.06, 20:45
        pamiętam Święto z czasów świetności wtedy praktycznie cała Sienkiewicza i
        Reymonta była zajęta przez ludzi sprzedających różne roślinki i owoce. Także
        ważne były prezentacje obu Instytutów.
        Trzeba się zastanowić czy Święto ma być dla mieszkańców Skierniewic tylko czy
        też ma być promocją miasta i osiągnięć. Bo takich Świąt gdzie sprzedaje się
        piwo i kiełbasę z grila to w Kraju naszym są tysiące i nasze nie będzie się
        niczym odróżniać.
        • snajper23 Re: Święto Kwiatów 03.10.06, 14:03
          No dobrze dajmy na to nie ma budek z piwem i kiełbasek. Ale co mają zrobić
          ludzie którzy przyjeżdżają na to święto z daleka? Ja sam chociaż jestem ze
          Skierniewic skożystałem z gastronomii na święcie po prostu nie chciało mi się
          iść do domu. Ogólnie święto mi się bardzo podobało oby tak dalej a najbardziej
          to podobał mi się kabareton w przyszłym roku róniez czekam na jakieś
          gwiazdy!!!!!!!!
          • tomek_tomasz Re: Święto Kwiatów 07.10.06, 17:49
            ja nic przeciwko piwku i grillowaniu nic nie mam ale to nie powinno byc głównym
            celem Święta. Miasto powinno ustalić jakieś rozsądne proporcje, w końcu to oni
            sprzedają licencje na sprzedaż w poszczególnych miejscach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka