Dodaj do ulubionych

S 8 - Sieradz wykiwany

06.09.06, 17:55
Sieradz i poslowie z sieradzkiego grodu dzielnie wpierali Łodzian i ich wodzow
w walce o S8 przez te grody co sensu zadnego nie mialo. Taka wersja traktu
byla dluzsza, bardziej kosztowna no i nieuzasadnona ekonomicznie czego tamci
raczyli nie zauwazac. Jednak Lodz sie wypiela na Sieradz i jak donosi
uprzejmie dzisiejszy Dziennik rozpatrywany jest nowy wariant trasy omijajacy
Sieradz i Zdunska Wole. Z nowym projektem wyskoczyla GDDKiA no ale przeciez
ktos musial na ten wspanialy pomysl wpasc. Nowy wariant jest wyraznie krotszy
co znacznie moze zwiekszyc szanse na jego budowe a Sieradz nie bedzie mial
nic. No i Sieradz teraz sie bedzie mial z pyszna. Ciekawe co powiedza
sieradzaki hehe
Obserwuj wątek
    • kregi Re: S 8 - Sieradz wykiwany 06.09.06, 18:08
      kamikaze trasa którą zaproponowali w GDDKiA ci nasi geniusze nie miała racji
      bytu od początku i to żadna nasza wygrana Unia nie dopłaca do Dróg niezgodnych z
      TEN-T.

To co się stało, cóż dodać Sieradz był potrzebny Łodzi aby sie nim zasłaniać
      przed Piotrkowem i Bełchatowem. Mam nadzieje że Pani Prezydent z Sieradza nie
      będzie miała wątpliwości że z nami może najwiecej zyskać niż z miastem które ma
      gdzieś interes regionu.

pozdrawiam
    • o-bla-di-o-bla-da Re: S 8 - Sieradz wykiwany 06.09.06, 18:21
      Ale zaraz, zaraz. Po co niby Sieradzowi trasa? Gdzieś czytałem, że na miejscu
      tego miasta, po zaoraniu terenu, ma być posiana seradela.
      • kregi Re: S 8 - Sieradz wykiwany 06.09.06, 18:33
        Sieradz to takie samo miasto jak PT tacy sami ludzie i bardzo łatwo obrażać
        sąsiadów. Nie zostali wykiwani oni zostali wykorzystani i należy im tylko
        współczuć i wyciągnąć reke do współpracy.
        • ziontr Re: S 8 - Sieradz wykiwany 06.09.06, 19:11
          Obawiam się że współpraca z Sieradzem w sprawie przebiegu S8 jest bezprzedmiotowa.
          Łodzi zachciało się obwodnicy na wzór Berliner Ring. Zapomnieli tylko, że
          obwodnicy nie ma 2,5 większa Warszawa. Nic z tego również, że Berlin jest 5 razy
          większy i o nieboooo bogatszy.
          • isoxazolidine Re: S 8 - Sieradz wykiwany 07.09.06, 21:41
            Łódż chciała by miec u siebie wszystkie mozliwe drogi - a inni niech gniją. nic
            z tego!

maja skrzyzowanie dwu najwiejszych i najwazniejszych autostrad. kto ma wiecej w
            Polsce? nikt. starczy. niech dadza i innym sie rozwijac. S8 via Piotrkow to nie
            tylko kwestia interesu jednego Piotrkowa (jak usiłuje wmawiac ludziom paru
            przygłupkow z Łodzi) ale wielu miast przez Przysuche, Radom, Zwolen, Pulawy
            Lublin ...
            • ziontr Re: S 8 - Sieradz wykiwany 07.09.06, 22:13
              Kolejna bzdura. Tym razem v-ce prezydent Łodzi Tomaszewski: droga S8 przez Łódź
              to lepszy dojazd z Piotrkowa na łódzkie lotnisko. Niech się wypcha swoim
              lotniskiem z nocnymi czarterami, bo faktycznie ważniejsze jest połączenie
              najkrótszą drogą pd-zachodu Polski z Radomiem i ścianą wschodnią.
            • colosus Re: S 8 - Sieradz wykiwany 08.09.06, 07:33
              Zgadza się że to nie tylko Piotrków zyskuje na S8 ale miasta przez które
              biegnie.

Dziwię się że tak protestowano przeciwko powrotowi do starej wersji przebiegu
              S8, mówiąc że są to zmiany i nowe plany, a tu proszę na życzenie łodzi powstaje
              kolejny projekt przebiegu S8.
              Chronologicznie to wygląda tak :
              pierwszy był Wariant Piotrkowski
              drugi był Wariant Łódzki
              następnie zawirowania
              trzeci wariant Łódzki.
              Coś niesamowitego!!!!!!Czekam na czwarty wariant Łódzki, ciekawe przez co go
              przeprowadzą, może przez pietrynę???=))
              • colosus Re: S 8 - Sieradz wykiwany 08.09.06, 07:39
                Gdzie tu zdrowy rozsądek???
                Jako pierwszy był wariant piotrkowski i on powienien zostać.
                Jest naturalnym łącznikiem S8 z S12,S74 oraz A1.Po co tak zmieniać??
                Pozatym jaka to obwodnica Łodzi ta S8?
                20 km od granic miasta, kto nią będzie jeżdził??Może jacyś zabłąkani turyści??
                Dla Łodzi najważniejsza jest A1, powinni zabrać się za budowę A1 a nie
                zabierają S8.
                • ziontr Re: S 8 - Sieradz wykiwany 08.09.06, 17:48
                  Budowę obowodnicy A1 Łódź ma jak w banku. Projekt S8 przez Łódź to ekstra bonus.
                  • isoxazolidine Re: S 8 - Sieradz wykiwany 09.09.06, 11:53
                    to sie nazywa zachłannośc i pazernośc bez granic. gdyby Łódź musiała walczyć o
                    to by wogóle znaleźć się w sieci dróg szybkiego ruchu to byłaby inna rozmowa
                    ...dasz komus palec to zeżre cie do od stóp do głów. tak jest z łodzia. łódź nie
                    tylko dostała palec ale coś czego nie ma nikt - skrzyżowanie dwu najwazniejszych
                    autostrad. ale jeszcze im mało. czas ich lekko otrzezwić bo zaraz przy podziale
                    srodkow unijnych okaze sie ze piotrkow dostanie np. 50-tysiecy a łódź 2mld euro ....
                    • kregi Dziekuje Radom. 09.09.06, 14:04
                      Z tym podziałem środków unijnych to trafiłeś w sedno :-)). Kiedyś myślałem że to
                      Unia ocenia nasze projekty i przydziela fundusze, a tu się okazało że Urząd
                      Marszałkowski przydziela. No comment.
                      Dzieki, że tak nas wspierasz. Mimo że nie jesteś w naszym województwie to sprawy
                      które tutaj się dzieją dotyczą was też bo będziecie jezdzili na około do Wrocławia.

pozdrawiam

• isoxazolidine Re: Dziekuje Radom. 09.09.06, 21:33
                        to nie pierwsza i na pewno nie ostatnia nasza wspolna batalia o S8-S12 ...
                        do boju!
                        • kregi Re: Dziekuje Radom. 10.09.06, 09:43
                          Przydałoby się jakieś spotkanie na szczycie typu prezydent
                          Bełchatowa/Wielunia/Rawy/Radomia/Piotrkowa. Aby publicznie jeszcze raz w
                          zwiekszonym składzie zamanifestować poparcie.

Dla mnie interes Radomia w najkrótszej trasie S12iS8 jest bardzo wielki. We
                          Wrocławiu powstaje wielkie centrum technologiczne i bedzie współpracować z
                          wieloma dostawcami. Jesli Radom/Lublin ma krótszą droge do Wrocławia to
                          automatycznie wszystko tanieje bo wiadomo ceny transportu są ogromne dzisiaj.

pozdrawiam
                          • isoxazolidine Re: Dziekuje Radom. 13.09.06, 23:04
                            dokładnie. dzwoniłem do UM w Radomiu w tej sprawie.
                            pozdr!
                • hubar Re: S 8 - Sieradz wykiwany 13.09.06, 20:49
                  colosus napisał:
                  > Gdzie tu zdrowy rozsądek???
                  > Jako pierwszy był wariant piotrkowski i on powienien zostać.
                  > Jest naturalnym łącznikiem S8 z S12,S74 oraz A1.Po co tak zmieniać??
                  > Pozatym jaka to obwodnica Łodzi ta S8?
                  > 20 km od granic miasta, kto nią będzie jeżdził??Może jacyś zabłąkani turyści??
                  > Dla Łodzi najważniejsza jest A1, powinni zabrać się za budowę A1 a nie
                  > zabierają S8.
                  ==
                  Pytasz się o rozsądek, a sam pitolisz takie dyrdymały!
                  Naturalnym sposobem budowy drób ekspresowych i autostrad, to taki aby łączyć
                  największe aglomeracje. S8 jest dla połaczenia Wrocławia, Łodzi i Warszawy!
                  Argumentując że S8 ma być naturalnym łacznikiem z S12 i S74 się tylko
                  ośmieszasz! W jak odległych planach, są już takie wogóle, będa te trasy zbudowane?
                  Pytasz się o to jaką to obwodnicą dla Łodzi będzie trasa odległa o 20km od
                  miasta. Ja rozumiem, że takie odległości sa dla Ciebie tak abstrakcyjne, że nie
                  jesteś w stanie ich pojąć. Ile to długości Piotrkowa? Poza tym to ma być
                  obwodnica całej aglomeracji, a takich tras nie buduje się jak w Piotrkowie
                  Gierkówki - niemal za miedzą. I nie martw się też kto będzie po tej trasie
                  jeździć, obecnie już tranzyt do Łodzi i przez miasto jest ogromny. A gdy
                  powstanie S8 będzie już istnieć A1 i A2 w kierunku Warszawy, więc naturalnym
                  będzie to, że tranzyt Wrocław-Warszawa będzie jeździć tą trasą.
                  • kregi Re: S 8 - Sieradz wykiwany 13.09.06, 21:29
                    tak tak dla ciebie agromeracje powinny być polączone przez autostrady, drogi
                    ekspresowe, drogi zwykłe i drogi polne.
                    Nic do ciebie nie dociera że po to się robi plany rozwoju całego kraju aby każdy
                    sprawiedliwie dostał swoje. Łódz = aglomeracja = autostrada jak to trudno pojąc.

I tak tak jak powstanie S8 to wszyscy będą walic na autostrade płacąc za nią 10
                    zl od 50km :-)), przykro mi każdy z wrocławia pojedzie gierkówką za darmo i
                    jeszcze nadrabiając, no chyba ze powstanie tunel pod Łodzią :-)).
                    I pomysl czasami o tym że S8 to nie tylko Warszawa ale Radom, Lublin i cała
                    wschodnia polska. Co oni też mają jezdzić przez Łodz jadąc do Wrocłwia?

pozdrawiam

• hubar Re: S 8 - Sieradz wykiwany 14.09.06, 17:17
                      Wytłumacz mi tylko jedno, czy kiedy zbudują S8 koło Łodzi, to komuś się zabroni
                      jechac starą DK8 z Lublina, Radomia i Piotrkowa poprzez Złoczew dalej do Wrocławia?
                      S8 ma być dla tranzytu, a ten w przeważającej ilości jedzie w kierunku Łodzi, a
                      potem będzie jechać A1 i A2 do Warszawy.
                      • kregi To po co ta droga hubar?? 14.09.06, 19:06
                        To po co ta droga hubar jak ty zakładasz że wschód i zachód będzie jezdził po
                        staremu :-))).
                        Po drugie hubar kto pojedzie płatną autostradą jak obok ma darmową gierkówke :-))).
                        I proszę nie zakładaj że wszystkie auta jeżdzą miedzy Łodzią a Wrocławiem.

Co ty byś wybrał hubar pytam się jadąc z Wrocławia ? Darmową ekspesową starą
                        drogą czy nadkładasz z (tu pomine ile bo w tunel nie wierzę) jadąc przez Łodz i
                        płacąc jeszcze za płatną autostradą ?
                        Słucham tak szczerze.

• hubar Re: To po co ta droga hubar?? 14.09.06, 21:14
                          Bo na potrzeby o których Ty wspominasz obecna DK8 wzbogacona obwodnicą
                          Bełchatowa i tą planowaną koło Wielunia starczy.
                          Kto pojedzie? No ci których wszyscy z miast chcą się pozbyć, ci którzy jeżdżą
                          między nawiększymi centrami, ci którzy za nawet płatne autostrady nie płaca b
                          mają winiety! Słyszałes o tym, czy jeszcze nie dotarło, że TIRy tak własnie
                          poruszają się po autostradach.

Nie zakładam, że wszystki auta jeżdżą do Łodzi, ale zdaję sobie sprawę, że
                          wiecej jeździ do Łodzi niż do Piotrkowa, a dalej do Warszawy trasa wynosi tyle samo!

Facet, sory ale myślałem że patrząc na jakąś mapkę rozumiesz co na niej widzisz
                          i nie będziesz gadał głupot o tunelu! Trasa z Wrócławia do Warszawy w obu
                          wariantach jest niemal jednakowa (różnica jednego kilometra na korzyść wariantu
                          łódzkiego!)
                          Co bym wybrał jako kierowca tira: mam winietę, jadę autostradą bo jest
                          bezpieczniejsza i wygodniejsza
                          Co bym wybrał jako kierowca osobówki: jadę autostradą bo jest bezpieczniejsza i
                          wygodniejsza, a wydając kilka złotych zaoszczędzam czas i pieniądze na paliwo, o
                          nerwach na girkówce nie wspominając.
                          Szczerze!
                          • kregi Re: To po co ta droga hubar?? 14.09.06, 21:23
                            znów mijasz sie z prawdą porównaj mapy ktore ci dałem. teren miejski w Łodzi
                            konczy sie od wschodu na Andrespolu. A ty chcesz wczesniej prowadzic drogę
                            chyba tanimi liniami.
                            • hubar Re: To po co ta droga hubar?? 14.09.06, 21:57
                              Utwierdzasz mnie w przekonaniu, że kompletnie nie masz racjonalnych argumentów,
                              a te co miałes zostały wytrącone. Teraz już zapominasz o meritum (droga S8!) i
                              zaczynasz szukac dziury w A1 po wschodniej ścianie Łodzi. Szkoda, że zaczynając
                              kolejną dyskusję już na wstępie wykazujesz się kompletną nieznajomością tematu,
                              co wykazałem w tym wątku (jakieś osiedle Widzew, i stacja przez która ponoć ma
                              iść autostarda), choc kompletnie nie wiesz jak tak na prawde ta droga tam będzie
                              szła.
            • ebusia_fam_fatal Re: S 8 - Sieradz wykiwany 13.09.06, 21:26
              isoxazolidine napisał:

> Łódż chciała by miec u siebie wszystkie mozliwe drogi - a inni niech gniją.
              > nic z tego!
              >
              > maja skrzyzowanie dwu najwiejszych i najwazniejszych autostrad. kto ma wiecej
              > w Polsce? nikt. starczy.

niech dadza i innym sie rozwijac.

> S8 via Piotrkow to nie tylko kwestia interesu jednego Piotrkowa (jak usiłuje
              > wmawiac ludziom paru przygłupkow z Łodzi) ale wielu miast przez Przysuche,
              > Radom, Zwolen, Pulawy Lublin ...

pomijam fakt ze jestem z Sieradza
              ale.. skoro mowa o dawaniu szansy innym na rozwoj.....
              jesli chodzi o trasie przez sieradz to wlasnie ona da wieksze szanse na rozwoj -
              jako dluzsza - wiekszej ilosci malych miast :)
              a pietrkow ma juz gierkowke, wiec i tak ma dobrze :)

i to nie jest szpila od sieradzanki, tylko zauwazenie pewnego paradoksu tej
              rozmowy :)
              • ebusia_fam_fatal Re: S 8 - Sieradz wykiwany 13.09.06, 21:30
                niech dadza i innym sie rozwijac. << oczywiscie to zdanie rowniez napisal
                isoxazolidine :)
                pozdrawiam
              • kregi Re: S 8 - Sieradz wykiwany 13.09.06, 21:36
                proste pytanie czy ty byś chciała jezdzić do Warszawy przez Piotrków?
                • ebusia_fam_fatal Re: S 8 - Sieradz wykiwany 13.09.06, 21:38
                  ja w ogole nie chce tam jexdzic, tzn do Warszawy :)

ale jesli juz musze, to jeszcze przez Pietrkow wlasnie :)

• kregi Re: S 8 - Sieradz wykiwany 13.09.06, 21:44
                    ty może nie jezdzisz do wawy. Dlaczego inni mają jezdzić naokoło.
                    zobacz tak wyglada trasa S8 dla ludzi z Wrocławia,Lublina, Radomia, Warszawy w
                    tych kierunkach jadących.
                    pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:PL_droga_ekspresowa_S8.svg
                    • ebusia_fam_fatal Re: S 8 - Sieradz wykiwany 13.09.06, 22:39
                      no wlasnie, po co w ogole ten zakret do pietrkowa?
                      i powtorze: nie jest to szpila dla pietrkowa, po prostu mnie to zastanawia,
                      jesli wykorzystac gierkowke to mogli do razu zrobic prosto. jesli chcieli
                      zahaczyc o lodx, to po co wymyslali ten zawijas?
                      to samo sie tyczy bialegostoku.. tez mozna sie czepic ze sie nadrabia kilometrow..
                      no ale cos, takie juz sa drogi, nie wszystkie najkrotsze i proste...
                      czasem trzeba jechac troche dluzej...
                      a jaki bedzie wariant WYBUDOWANY taki bedzie i czy bedzie naokolo dla nas
                      (sieradz) czy dla Was (pietrkow) no to trudno, nie da sie uszczesliwic
                      wszystkich naraz :)
                      • ebusia_fam_fatal Re: S 8 - Sieradz wykiwany 13.09.06, 22:40
                        cholera, nie "Was (pietrkow)" tylko wroclawy i inne ;)
                        i nie coś a cóż tam w srodku gdzies :)
                    • ebusia_fam_fatal Re: S 8 - Sieradz wykiwany 13.09.06, 22:45
                      jeszcze cos
                      na tej samej zasadzie mozna pytac dlaczego od razu "kolo" wroclawia droga tak
                      jedzie na dol, mozna bylo prosto do sieradza zrobic i juz by bylo krocej ;)

czas pokaze :)
    • hubar Re: S 8 - Sieradz wykiwany 13.09.06, 20:39
      Sądziłem że tu na tym forum jest z kim rozmawiac w sposób merytoryczny, ale po
      tym poście widać, że komuś tu już ze złości się w główce powywracało cokolwiek
      tam było.
      • kregi Re: S 8 - Sieradz wykiwany 13.09.06, 21:39
        tak mniej wiecej tak to sie konczy. wy jesteście głupki ja wiem lepiej. Zabieram
        swoje zabawki bo mi sie to nie podoba. Tak zawsze jest najłatwiej.

Jeszcze raz podziekowanie dla ciebie za mapkę którą nam przesłałeś ten tunel pod
        łodzia dla S8 był na prawde super.

pozdrawiam.

• ziontr Re: S 8 - Sieradz wykiwany 13.09.06, 22:39
          gdzie można nabyć pocztówkę w sprawie poparcia budowy tunelu pod Łodzią?
          • ebusia_fam_fatal Re: S 8 - Sieradz wykiwany 13.09.06, 22:41
            hehe ziontr, smiej sie smiej, Wy macie metro, Łodzia tez chce ;)
            • ziontr Re: S 8 - Sieradz wykiwany 13.09.06, 22:49
              Sami je wykopaliśmy. Nie czekaliśny na pieniądze Sk. Państwa.
        • hubar Re: S 8 - Sieradz wykiwany 14.09.06, 16:55
          kregi napisał:
          >tak mniej wiecej tak to sie konczy. wy jesteście głupki ja wiem lepiej.Zabieram
          > swoje zabawki bo mi sie to nie podoba. Tak zawsze jest najłatwiej.
          ==
          Doskonale wiesz, że to nie tak wygląda!
          Po co argumenty, po co dyskusje, skoro i tak wiecie lepiej i sie upieracie przy
          swoim. Szkoda, że przy okazji wymyślacie jakieś teorie spiskowe.

>Jeszcze raz podziekowanie dla ciebie za mapkę którą nam przesłałeś ten tunel po
          >d łodzia dla S8 był na prawde super.
          ==
          Nie przypominam sobie żadnej mapki pod "łodzią" ani jakiejkolwiek mapy
          prowadzącej drogę ekspresową S8 koło Łodzi.

> pozdrawiam.
          ==
          I ja także
          • kregi Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argumenty. 14.09.06, 19:15
            hubar nie ma żadnej teorii spiskowej sa fakty i argumenty:

1. droga w istniejącym ciągu jest tansza.
            2. zgoda z TEN-T
            3. prowadzi do najbliższego skrzyzownia wschód-zachód, północ-południe.

A o to link do twojej wypowiedzi i mapki ktorą pokazałes nam może znów powiesz
            że to nie ty? Zobacz jakie kłamstwo ? Czekam na komentarz, może znów umkniesz ?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=164&w=45604327&a=46231827
            pozdrawiam
            • ebusia_fam_fatal Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 14.09.06, 19:54
              to moze ja tez cos wkleje

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=164&w=45604327&wv.x=2&a=46031636

miales konczyc temat i co? ;)
              • kregi Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 14.09.06, 19:58
                Ale rozczarowanie oczekiwałem że hubar coś powie. tak to jest gdzie diabeł nie
                może to kobietę pośle :-)).

No widzisz wciągnąlem się, niektóre tematy porywają czuć wiatr w skroniach.
                trzeba o coś walczyć w coś wierzyć w czasach w których co chwila kogos prowadzą
                w tv w kajdankach. :-((.

pozdrawiam serdecznie.
                • hubar Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 14.09.06, 20:04
                  Echhh wietrzysz kolejny spisek?

Ja tamtego wątku nie widziałem do teraz. Ciekawą rzecz tam napisałeś, o tym że
                  budowa S8 musi być zgodna z planem zagospodarowania przestrzennego województwa
                  łódzkiego. I co? Więc czemu tak zaciekle opowiadasz się za złamaniem tego planu?
                  • kregi Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 14.09.06, 20:17
                    przykro mi nie odpowiem na żadne twoje pytanie, aż nie wypowiesz sie na temat
                    mapki którą przesłałeś. uciekac od odpowiedzi to ja też umiem.
                    • hubar Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 14.09.06, 20:33
                      Ale co ja mam się wypowiadać na temat mapki, która pokazuje, że trasa w obu
                      wariantach jest co do liczby kilometrów niemal jednakowa! A przytoczyłem ją w
                      momencie, gdy ktoś wspomniał, że przez Piotrków jedzie sie krócej.
            • ebusia_fam_fatal Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 14.09.06, 20:00
              kregi, tak w ogole to widze, ze piszesz ze Sieradz zostal wykorzystany przez
              Łódź.. i ze przez to mamy odpuscic...
              odpuscilbys tak latwo?

ta droga zarowno dla pietrkowa jak i sieradza jak i wielunia, lublina i
              wszystkiego po drodze (tak wiem, lublin nie po drodze ;) ) - to szansa na rozwoj...
              moze dla pietrkowa mniejsza szansa (nie mowie ze mniejszy rozwoj) bo gierkowke
              maja, do lodzi maja, a pozostali, ktorzy mogliby skorzystac (w obu wariantach,
              nawet w trzech :D) nie maja teraz nic. wiec chyba to nie dziwne ze wszyscy walcza?

to juz bylo tak ogolnie, nie tylko do kregi :)
              • hubar Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 14.09.06, 20:15
                Zgadzam się. Kierując się tą zasadą powinno się dać S8 według zapisów planu
                zagospodarowania przestrzennego województwa łódzkiego. Dzięki czemu obwodnice
                zyskałyby miasta województwa, które nie powstaną gdyby komuś jednak przyszło na
                myśl aby S8 nie budować według obowiązującego i najbardziej rozsądnego planu!
              • kregi Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 14.09.06, 20:40
                trudne pytanie przyznam sie szczerze, pewnie bym nie odpuscił.
                Z drugiej strony wiedziałbym że ktoś się mną posłuzył. To jest bardzo wredne
                uczucie wiesz mi.
            • hubar Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 14.09.06, 20:00
              W takim razie mam pytanie: co Ty widzisz na tej mapie?
              img389.imageshack.us/img389/5885/s8ad7.gif ?????????????

Jaki tunel?

Ad1: Tańsza? Jednoczesna koniecznośc wybudowania obwodnic dla kilku miast w
              ciągu S8, konieczność stworzenia nowych planów i opracowań?

Ad2: Tylko jakim cudem te zapisy tam się znalazły, jakos nie wspominasz.
              Doskonale sobie zdajesz sprawę, że to niczego nie przesądza.

Ad3: O jakim Ty skrzyżowaniu mówisz? W momencie budowy S8 będzie istnieć już A1
              i A2, a pomysł prowadzenia ekspresówki przez Piotrków to wariant dalszy od
              skrzyżowania tych najważniejszych dróg.
              • kregi Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 14.09.06, 20:13
                hubar napisał:

> W takim razie mam pytanie: co Ty widzisz na tej mapie?
                Cwaniak wyciął komentarz na gorze :-)). Ale zagrywki hubar daj ty spokój
                wreszcie. Łodź ciągnie sie do Andrespola dzisiaj a ty chcesz przez dzielnice
                mieszkaniowe prowadzić drogę. Trudno przyznac sie do bledu prawda ?

> Ad1: Tańsza? Jednoczesna koniecznośc wybudowania obwodnic dla kilku miast w
                > ciągu S8, konieczność stworzenia nowych planów i opracowań?
                Obwodnica Bełchatowa w budowie, Wielun w planach. i to jest bardzo szybkie
                rozwiązanie tak wlasnie dwupasmową jezdnię wybudowano miedzy PT i Łodzia
                dostawili tylko następny pas.

> Ad2: Tylko jakim cudem te zapisy tam się znalazły, jakos nie wspominasz.
                > Doskonale sobie zdajesz sprawę, że to niczego nie przesądza.
                Oj bardzo przesądza, bo inaczej GDDKia tak by sie nie zastanawiało, wiesz mi.
                85% dotacje z Unii i duże ryzyko ze wrzucisz kilkadziesiąt milionów i nie
                dostaniesz grosza dotacji wezmiesz to na siebie?.

> Ad3: O jakim Ty skrzyżowaniu mówisz? W momencie budowy S8 będzie istnieć już A1
                To chyba bedzie juz 2012. wrtedy jest koniec swiata :-((.

pozdrawiam
                p.s. jak podciągniesz drogę S8/S12 do góry to wyjdzie na to że w odległosci 20km
                ciągną sie od siebie dwie drogi wschód zachód. (Stryków/Rzgów). Przecież to jest
                paranoja.

pytanie czy ty masz jakieś bazary w Rzgowie ze tak ci zalezy na S8?
                • hubar Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 14.09.06, 20:31
                  Jaki cwaniak? Facet o czym Ty gadasz? Podałem link do mapy o której wspominałem
                  w tym poście forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=164&w=45604327&a=46231827
                  który sam wspominasz. Wmawiasz mi jakieś tunele pod Łodzią dla budowy S8!!!

Ad1 No to sobie wyobraź, że bez S8 obwodnic pozbawia się kilka miast. Poza tym
                  dla mnie to komplenie nie jest argument, bo drogi buduje się tam gdzie jest
                  potrzeba, a nie gdzie łatwiej. Wyobraasz sobie np chodniki budowane tylko tam
                  gdzie łatwo i tanio, a nie tam gdzie potrzebne bo ludzie chodzą?

Ad2 To dlaczego GDDKiA się zastanawia to jest właśnie zagadka i ciekawostka,
                  którą może rozwiązać jedynie pan Jurek.

Ad3 Więc o czym my wogóle rozmawiamy? Kruszymy kopię o drogę która do tego 2012
                  nie powstanie. Więc skoro w to wierzysz, to przestań protestowac przeciwko
                  budowie drogi tam, gdzie będzie bardziej potrzebna i sa ludzie,którzy wierza że
                  będa ją użytkować po tym roku (po jej wybudowaniu).

Ad P.S. O jakich Ty drogach mówisz? Możesz się bardziej konkretnie wypowiadać,
                  bo nie za bardzo wiem co chcesz powiedzieć mówiąc, o drodze pociągniętej "do
                  góry" i trasie wschód-zachód ze Strykowa do Rzgowa.
                  Nie mam tam żadnych bazarów, ale w tym momencie zaczynam podejzewać że Ty masz
                  jakieś interesy na obecnej DK8, stąd tak się buldoczysz.
                  • kregi Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 14.09.06, 20:43
                    proszę przyczytaj komentarz nad tym linkiem który podałeś do mapy.
                    www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=9474500&postcount=269
                    • hubar Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 14.09.06, 21:03
                      Nie ośmieszaj się!! Tunel o którym tam mowa to jakas głupota!! W tej ramce jest
                      wypowiedź internauty "miras" zacytowana przez "miro", wzbogacona mapką jako
                      komentarz.
                      Głupota wersji z tunelem jest wytworem forumowicza "miras" z Puław!

Czy na tej mapie, na której liczone były km z Wrocławia do Warszawy S8 i DK8,
                      widzisz aby wariant "łódzki" był prowadzony przez środek miasta?
                      • kregi Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 14.09.06, 21:10
                        No nareszcie. teraz otwórz sobie mapkę polski.
                        o to link mapa.szukacz.pl/ wez powiekszenie 80m.

I powiedz mi gdzie jest konczy się teren miejski w Łodzi.
                        Dla mnie konczy się na takim mieście jak Andrespol.
                        Zobacz gdzie konczy sie teren miejski na twojej mapce i zobacz gdzie jest Andrespol.

Dla mnie ten miro miał w zupełności racje. czekam na odpowiedz.
                        • hubar Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 14.09.06, 21:29
                          Hehehehe ja rozumiem, że ja sie pokończyły argumenty dotyczące S8 to zaczynasz o
                          A1? Spokojna głowa, tereny pod tą autostrade czekaja od lat i nic tam nie ma
                          znaczacego.

A wracając do tematu S8 polecam poczytanie sobie tego:
                          www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=9693965&postcount=75
                          • kregi Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 14.09.06, 21:34
                            No tak po smiechu poznałem że zrozumiałeś.
                            twoja mapka prowadzi drogę dokładnie przez osiedle Widzew i stacje kolejową Łódź
                            Jędrzejów.

Temat uważam z mojej strony za zakonczony udowodniłem że posługujesz się kłamstwem.

pozdrawiam
                            • hubar Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 14.09.06, 21:52
                              Jakimi kłamstwami się posługuję? Ośmieszyłes się mówiąc o jakimś tunelu i robiąc
                              z tego argument przeciwko mnie (debilizm!). Najłatwiej sie obrazic i zabrać
                              zabaweczki z pisakownicy... hehehhehehe

Mam też prośbę, jak zaczynasz mówić o Łodzi, to wolałbym abyś cokolwiek o niej
                              widział, poza tym że istnieje. Mówienie że plany A1 idą przez "osiedle" Widzew i
                              przez "stację" Jęzdrzejów dowodą, że kolego nie masz kompletnie pojęcia o czym
                              mówisz. A o planach przeprowadzenia A1 przez te okolice i w jaki sposób ma to
                              być zrealizowane, najwyraźniej nie masz kompletnego pojęcia.
                              Ciekae, że dyskutowaliśmy o S8, na żaden mój argument nie odpowiedziałeś, a
                              wykręcasz sie czymś, o czym masz jeszcze mniejszą wiedzę.

A sądziłem, że jesteś jedynym, który tu cokolwiek wie. Skoro tak, to się nie
                              dziwię, że argumenty kogokolwiek innego za propozycją rozbudowy DK8, są tak denne.
                              • kregi Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 14.09.06, 22:02
                                ale ja nie mówiłem o żadnych planach. pokazałeś mapkę która pokazywala wariant
                                łódzki i na której bylo napisane 215km i że jest o kilometr prawie krótsza od
                                wariantu piotrkowskiego. Ja udowodniłem tylko że to jest kłamstwo i że user miro
                                miał racje.

co ty chcesz wiecej odemnie nie umiesz czytać to powieksz sobie mapa.szukacz.pl
                                na 20m.
                                • hubar Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 14.09.06, 22:39
                                  Nie wykręca sie teraz! Zacąłeś coś mówic o budowie A1 przez jakies osiedla i
                                  dworce kolejowe. Tu masz mapę tych okolic: tinyurl.com/mhg4c

I wytłumacz mi jakim cudem user miro mógł mieć rację z tunelem i jednoczesnie
                                  kłamać? ŁOPATOLOGICZNIE: w niebieskim okienku jest wypowiedź cytowana, która
                                  spłodził ktoś wcześniej, a na białym tle wypowiedź wraz z mapką obalająca tamto
                                  głustwo z jakimś tunelem!

Co ja chce od Ciebie? No ja widze że Ty kompletnie nie wiesz jż nawet o czym sam
                                  mówisz. Rozmawiamy o S8, sam zmieniłes na A1 i jej rzekomej lokalizacji przez
                                  osiedla mieszkaniowe w Łodzi. Zdaję sobie jednak sprawę, że Ty kolego siedzisz
                                  sobie jedynie za monitorkiem komputera i oceniasz miasto z perspektywy mapki na
                                  szukacz.pl szkoda, że nie widzisz różnicy pomiędzy terenami w granicach miasta,
                                  a terenami zagospodarowanymi. A jak juz chcesz serio dokładna mapę Łodzi to
                                  sobie wejdx tutaj: www.mapa.lodz.pl
                                  • ebusia_fam_fatal Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 14.09.06, 22:42
                                    a po co Wy sie tak klocicie?
                                    hehehehe

tak na zdrowy chlopski moj rozum ;) ta dyskusja jest zbedna :)
                                    "oni" i tak zrobia trase tam, gdzie ktorys Ktos wiecej zarobi i tyle :)
                                    • hubar Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 14.09.06, 22:53
                                      Smutna prawda :-(

A czemu wdałem się w dysputę? Bo nie lubię, jak ktoś struga kretyna i wmawia mi
                                      się powiedziałem coś innego niz powiedziałem. A jak jeszcze nie wie nic na temat
                                      na który się wypowiada, a jest pewien że ma rację... to jest śmiechu warta postawa!
                                      • ebusia_fam_fatal Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 14.09.06, 22:59
                                        a mnie sie zdaje ze obaj mowicie o tym samym, albo po prostu nie potraficie
                                        sobie czegos wyjasnic, bo wiadomo jak sie pisze na forum.. podejrzewam, ze
                                        jakbyscie pogadali na zywo to od razu byscie wyjasnili to i owo sobie nawzajem
                                        co kto mial na mysli i gdzie co napisal :)

juz, podajcie sobie rączki, buzi buzi i spać :) ;)
                                • devotional Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 15.09.06, 23:28
                                  > ale ja nie mówiłem o żadnych planach. pokazałeś mapkę która pokazywala wariant
                                  > łódzki i na której bylo napisane 215km i że jest o kilometr prawie krótsza od
                                  > wariantu piotrkowskiego. Ja udowodniłem tylko że to jest kłamstwo i że user
                                  mir
                                  > o
                                  > miał racje.

tak sie sklada ze user miro ze skyscrapercity to wlasnie ja i jakos nie bardzo
                                  rozumiem co tutaj piszesz. Hubar ma racje. odleglosci km mniej wiecej sa
                                  dobre, "przez" Łodz jest istotnie nieco blizej niz w wariancie piotrkowskim.

Nie wiem o co chodzi z tunelem , w kazdym razie nikt go nie planuje ani nigdzie
                                  nie byl rozwazany w tych wyliczeniach bo i nie ma takiej potrzeby. A1 nie
                                  przechodzi przez centrum Łodzi aby byla taka potrzeba, omija łodzkie osiedle
                                  Olechow i kieruje sie w kierunku osiedla Andrzejow, tutaj na drodze przyszlej
                                  austrady stoji kilka domkow ktore beda wyburzone.
                                  • kregi Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 15.09.06, 23:35
                                    przykro mi nie ma czegoś takiego "mniej wiecej są dobre" albo są dobre albo nie.

coś mapke nie mogę odświeżyć :-)).mam nadzieje ze za chwilę się pojawi bo to by
                                    świadczyło tylko o jednym.

Czy to twój był komentarz na górze z tym tunelem?

pozdrawiam
                                    • paenka Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 15.09.06, 23:55
                                      kregi napisał:

> przykro mi nie ma czegoś takiego "mniej wiecej są dobre" albo są dobre albo
                                      nie

oj oj widze ze argumetnow brak to sie inny arsenal wytacza :D
                                      • kregi Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 15.09.06, 23:58
                                        co ty :-)). jak to było w reklamie "prawie" to czasami wielka różnica.

pozdrawiam paenka mam nadzieje że dzisiaj bedziesz za piotrkowem bo ja tu w co
                                        drugim argumencie jestem kredyt i pajac. to dopiero brak argumentów nie sądzisz :-))
                                    • ebusia_fam_fatal Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 16.09.06, 00:02
                                      kregi, to nie bylo 'mniej wiecej dobre'
                                      tylko 'w odleglosci kilometra mniej wiecej' :)))))))
                                      • ebusia_fam_fatal Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 16.09.06, 00:03
                                        zapomnialam dodac:
                                        hihihi

sooory ale teraz to juz mi sie smiac chce ;) z Was oczywiscie :))
                                        • kregi Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 16.09.06, 00:08
                                          to dobrze smiech to zdrowie :-)), dzisiaj każdy umie się zwyzywac nie każdy
                                          potrafi smiac się z siebie :-)).
                                          już chyba sprawa się rozwiązała :-)). mapka znikła i spokojnie możemy iśc spać,
                                          jutro sobie znajdę następną :-)).

• ebusia_fam_fatal Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 16.09.06, 00:47
                                            > to dobrze smiech to zdrowie :-)), dzisiaj każdy umie się zwyzywac nie każdy
                                            > potrafi smiac się z siebie :-)).

jestes w porządku człowiek :)

a kto moze isc spac to niech idzie - dobranoc :)
                                            ja się będę uczyc teraz ;)
                                    • hubar Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 16.09.06, 00:53
                                      kregi napisał:
                                      > Czy to twój był komentarz na górze z tym tunelem?
                                      ==
                                      Już Ci to ŁOPATOLOGICZNIE tłumaczyłem
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=164&w=48162408&a=48630498

Facet, nie ośmieszaj się już!
                                    • devotional Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 16.09.06, 09:48
                                      pierwsze primo, mapka Ci sie nie odswieza bo przestalchwilowo dzialac serwer
                                      skyscrapercity, ale teraz powinno byc juz ok.

drugie primo czyli secundo, umiesz czytac ze rozumieniem ?
                                      napisalem wyraznie ze tunel to nie jestmoj pomysl, uwazam go za absurdalny i
                                      nerealny. Nie ma zreszta potrzeby budowania takiego obecnie. A jesli kiedys tai
                                      powstane to tylko na porzeby samej Łodzi a nie tranzytu.
                                      • paenka Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 16.09.06, 18:17
                                        dobra to skoro już zaczełam wszystkich ustawiać jeśli chodzi o stylistyke;p i
                                        związki wyrazowe to devotional nie pisze sie "pierwsze primo" ani"drugie primo"
                                        czy nawet "secundo" jest to tak zwany pleonazm np cofać się wstecz, masło
                                        maślane. primo to znaczy pierwszy, secundo to znaczy drugi (jakby ktos sie nie
                                        wiedzial. Masz do wyboru albo uzywasz Primo, Secundo itd przy wyliczaniu
                                        albo "po pierwsze", "po drugie" itd.
                                        :p Noo to by było na razie tyle ;)
                                        A i jeszcze ktoś pisał "jakiś" pisze sie kogo czego - jakichś dróg,
                                        niespodzianek w l.mn, jakiś kolor dom w l.poj
                          • swiadek24 Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 15.09.06, 12:08
                            Hubar przeciez Ty ciagle mowisz jedno i to samo, zadnych rzeczowych argumetow.
                            Juz kiedys pisalem ze jestem lodzianinem, chociaz obecnie mieszkam w
                            Piotrkowie, tak wiec nie jestem strona w tej sprawie, pisze to co widze i
                            uwazam ze juz sie powtarzasz.
                            • hubar Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 15.09.06, 12:23
                              Zgadza się, że powtarzam ciągle i te same argumenty bo są one nie do zbicia i
                              racjonalne. Szkoda, że rozmówcy opowiadający się za rozbudową obecnej DK8
                              ciągle wyszukują jakiś urojonych problemów dla poprowadzenia S8 w jej
                              naturalnym i zgodnym z logiką korytarzu, z Wrocławia przez Łódź do Warszawy.
                              • ebusia_fam_fatal Re: Dla hubara mapka aby sie nie wypierał i argum 15.09.06, 12:51
                                no ale hubar, co Cie to obchodzi ze oni se wynalexli argumenty? i tak to ni eoni
                                podejmuja decyzje :)

czy to tak trudno odpuscic? :)
                • hubar Ad Andrespola 14.09.06, 20:35
                  Kto chce prowadzić jakieś drogi przez dzielnice mieszkaniowe w Łodzi? Do jakiego
                  błedu ja mam sie przyznawać, facet przestań bredzić!
      • forms Re: S 8 - Sieradz wykiwany 13.09.06, 22:41
        hubar napisał:

> Sądziłem że tu na tym forum jest z kim rozmawiac w sposób merytoryczny, ale po
        > tym poście widać, że komuś tu już ze złości się w główce powywracało cokolwiek
        > tam było.

Źle sądziłeś i nie wtykaj w piotrkowskie sprawy swojego nochala.
        • ziontr Re: S 8 - Sieradz wykiwany 13.09.06, 23:05
          Nie no, tu jego wypwiedzi są bardzo powściągliwe. U siebie to napisał o P-kowie:

• Re: Wspólnie walczą o S8 i S14
          Przeczytaj komentowany artykuł »
          hubar 13.09.06, 12:57 + odpowiedz

A mówi to mieszkaniec miasteczka, które dostało w prezencie "gierkówkę"!
          Logicznym to jest taki układ, który pozwoli połączyć największe miasta w Polsce,
          a nie jakieś mieściny.
          • paenka aaaaa tam 13.09.06, 23:08
            zapraszam do sieradza na egzaminy z prawka ;) moze sie w koncu nauczycie
            jezdzic po drogach to moze wtedy rowniez wam sie one przydadza;p
          • isoxazolidine Re: S 8 - Sieradz wykiwany 14.09.06, 12:18
            ziontr napisał:

> Logicznym to jest taki układ, który pozwoli połączyć największe miasta w
            Polsce
            > ,
            > a nie jakieś mieściny.

własnie takim łącznikiem będzie S8-S12 Wrocław-Piotrków-Radom-Lublin - cztery
            duże miasta.
            • hubar Re: S 8 - Sieradz wykiwany 14.09.06, 16:56
              isoxazolidine napisał:
              > własnie takim łącznikiem będzie S8-S12 Wrocław-Piotrków-Radom-Lublin - cztery
              > duże miasta.
              ==
              Ale wymieniłes tylko jedno duże miasto - Wrocław!
              S8 ma łączyć duże miasta Polski - Wrocław, Łódź i Warszawę.
              • isoxazolidine Re: S 8 - Sieradz wykiwany 14.09.06, 21:07
                a Radom czy Lublin to wiochy wielkosci Wólki Twarogowej ;)) ?
          • hubar Re: S 8 - Sieradz wykiwany 14.09.06, 17:01
            ziontr napisał:
            > Nie no, tu jego wypwiedzi są bardzo powściągliwe. U siebie to napisał o P-kowie:
            ==
            Wybacz, ale tu wychodzą jakies Wasze kompleksy. Układ drogowy ma połaczyć duże
            miasta Wrocław, Łódź i Warszawę, a nie jak nazwałem to "mieściny". Nie wiem też
            czemu, powołując się w jakiejkolwiek dyskusji, stawiacie się w jednym szeregu z
            innymi miastami wojewódzkimi.
            • swiadek24 Re: S 8 - Sieradz wykiwany 14.09.06, 17:28
              Brawo Hubar!!! Teraz pokazales swoj intelekt. Na cale szczescie nie wszyscy
              lodzianie sa tacy jak Ty. W tak w ogole to jest watek dotyczacy trzeciej
              proponowanej tary przebiegu S8. Dlaczego tego nie komentujecie?
              • hubar Re: S 8 - Sieradz wykiwany 14.09.06, 17:34
                Masz rację poniosło mnie.
                Trzeci wariant? A kto niby go wymyslił, bo słyszałem kolejną wersję spiskową,
                jakoby to ktoś w Łodzi rzucił taki pomysł. Ale to i tak nic, w porównaniu do
                argumentów w stylu: będzie tunel przez Łódź, albo tranzyt wjedzie na łódzkie
                ulice itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka