przykosci100 20.02.07, 11:02 Proszę poradźcie mi, co mam zrobić, aby zrzucić zbędne kilogramy. Nadmieniam, iż nie mam możliwości chodzenia na siłownie ze względu na chorobę kręgosłupa. Może ktoś z forumowiczów ma jakiś wypróbowany sposób. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milutka50 Re: Odchudzanie 20.02.07, 11:47 Znowu to odchudzanie:)No tak wiosna idzie i chce się być pięknym i szczupłym, żeby dziewczyny się oglądały!Najlepiej z tym chorym kręgosłupem to na basen!!! Popływasz ze 3 razy w tygodniu,nie przeciążysz chorych kości i na pewno schudniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
norbi117 Re: Odchudzanie 20.02.07, 15:54 mam wyjście w studiu ergoline na słowackiego 77 mają takie zabiegi co się chudnie a nie trzeba ćwiczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
lumos2 Re: Odchudzanie 20.02.07, 18:50 Najlepszym sposobem jest dieta "ŻP" co oznacza "żryj pół". Odpowiedz Link Zgłoś
milutka50 Re: Odchudzanie 21.02.07, 15:56 Zapraszam na aerobik:)Lżejszą wersję:P Odpowiedz Link Zgłoś
milutka50 Re: Odchudzanie 21.02.07, 15:58 Zamiast tego basenu, bo chyba Ci się nie spodobał? Odpowiedz Link Zgłoś
zadowolona1 Re: Odchudzanie 21.02.07, 18:06 A ja Ci proponuję jogę:)Co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
lopezmiki Re: Odchudzanie 21.02.07, 20:08 Mam taka oto propozycje.Kup jogurt pitny,platki kukurydziane,jablka,chlebek Wasa.Rano wleje sobie do kubka pol jogurtu i dosyp garsc platkow(jak masz male dlonie to dwie garscie),zostawisz na 10 minut i konsumujesz,gwarantuje ci ze sie najesz do syta.Na obiad dwie kromki chleba Wasa z jakims dodatkiem a w miedzy czasie jablko jedno czy dwa.Na kolacje to samo co rano i napewno troche zrzucisz. Idzie teraz wiosna wiec wyczysc rower i smigaj po lasach. Odpowiedz Link Zgłoś
przykosci100 Re: Odchudzanie 21.02.07, 23:12 Dziękuję za dobre rady i zaproszenie na jogę i aerobik. Ale tak się zastanawiam czy bym nie wystraszył kobiet tam ćwiczących. Odpowiedz Link Zgłoś
zadowolona1 Re: Odchudzanie 21.02.07, 23:15 Proszę Pana męskie towarzystwo jak najbardziej wskazane;) Odpowiedz Link Zgłoś
przykosci100 Re: Odchudzanie 21.02.07, 23:26 O to brzmi bardzo zachęcająco, chętnie skorzystam tylko gdzie mam się udać? Odpowiedz Link Zgłoś
zadowolona1 Re: Odchudzanie 21.02.07, 23:35 Zapraszam do Studio Expert na ul,Kostromską.To już będzie Was dwóch;):P Odpowiedz Link Zgłoś
kameleon46 Re: Dobre wyjście!!! 22.02.07, 21:28 Przede wszystkim ruch, ruch i jeszcze raz ruch. chciałbym Ci pomóc ale musiałbym dowiedzieć się o Tobie trochę więcej. Przede wszystkim ile masz lat, jaka jest waga Twojego ciała,jaki wzrost, jakie problemy masz z kręgosłupem i czy byłeś u lekarza który przedstawił Ci diagnozę, jaką pracę wykonujesz czy siedząca, czy może wymagających dużo ze strony Twojego organizmu... Jak narazie to mogę Ci powiedzieć, że przede wszystkim powinieneś zacząć chodzić na basen, ponieważ pływanie odciąża Twój kręgosłup i bardzo korzystnie wpływa na stawy, powoduje ogólne rozluźnienie... Kolejna sprawa to dieta, uboga w tłuszcze i węglowodany, za to z większą podażą białka... Płyny również niesłodzone, czyli ograniczenie spożycia również słodzonej herbaty... Przybliż mi bardziej swoje dane dotyczące typu budowy i powiedz co tak naprawdę dzieje się z Twoim kręgosłupem, bo to są bardzo istotne sprawy... Jeśli typowy trening siłowy rzeczywiście odpadnie, to wtedy możesz przecież jeździć na rowerze, pływać i spacerować... Możesz tez zakupić sobie, jeśli tylko fundusze na to pozwolą jakis suplement diety wspomagajacy spalanie tłuszczu takie jak L- karnityna, chitosan lub Fat Burner, ale zaznaczam, że jak się nie będziesz ruszać to nawet i one Ci nie pomogą. Owe suplementy można spotkać w sklepie kulturystycznym lub aptece... Skonsultuj z lekarzem czy są przeciwskazania do tego by uprawiać typowy trening siłowy... Odpowiedz Link Zgłoś
zadowolona1 Re: Dobre wyjście!!! 23.02.07, 11:52 Ewentualnie możesz zapisać się do szkoły tańca:)Kręgosłup nie ucierpi na pewno!! Odpowiedz Link Zgłoś
lebelt Re: Dobre wyjście!!! 23.02.07, 11:56 Ja jeszcze dodam by nie łączyć w posiłkach węglowodanów z białkiem, jeść dużo warzyw i owoców w zastępstwie mięsa. No i oczywiście więcej ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
sldprl Re: Odchudzanie 26.02.07, 23:00 Ja nie jadam kolacji i to mi pomaga utrzymać odpowiednią wagę. Powodzenia w odchudzaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
katapulta25 Re: Odchudzanie 27.02.07, 00:02 Myślę, że dobre efekty można osiągnąć przyłączając się do jakiejś protestującej grupy zawodowej, która robi to w formie głodówki. W tym kraju wszyscy przeciwko komuś i czemuś protestują. Wybór jest duży, bo protestują kolejarze, górnicy, lekarze, pielęgniarki, energetycy, a ostatnio ekolodzy. Po dwóch tygodniach wspólnego głodowania będzie można spokojnie zamienić ubranka na mniejsze co niesie z sobą również pewne oszczędności. A ile różnych przyjaźni można przy okazji nawiązać! Odpowiedz Link Zgłoś
sldprl Re: Odchudzanie 27.02.07, 00:13 Kiedyś za młodych lat uczestniczyłem w 45 minutowy proteście głodowym z półgodzinną przerwą na sniadanie i ciutkę schdłem, bo nie wziąłem 2 śniadania.:D Odpowiedz Link Zgłoś
zadowolona1 Re: Odchudzanie 02.03.07, 09:10 To było chociaż ze dwie godziny lekcyjne protestować:)Może by to coś pomogło? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
sldprl Re: Odchudzanie 02.03.07, 12:03 Jak byśmy mieli tą wodę goryczy, która na ostatnim proteście była to może i by się udało trochę dłużej oprotestować? Odpowiedz Link Zgłoś