ta.z.wroclawia 21.01.26, 10:59 Wiecie co według osób bodypozitiw jest fatfobią? Ano odchudzanie się i próba powrotu do zdrowia. Inspoirwane profilem "Stasiu od wagi" na FB. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
35wcieniu Re: Fatfobia 21.01.26, 11:09 I co i co? Liczymy na to że w kimś jeszcze wzbudza emocje fakt że ktoś może mieć inną własną definicję czegokolwiek? Ehe... XD Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: Fatfobia 21.01.26, 11:15 Bodypozytywy będą miały teraz ciężko bo od 1,5 roku jest odwrót, już nie ma poklasu dla duzych szczęśliwych ciał, albo jestes fit albo jesteś leniwym grubasem. Holiłud pięknie to pokazuje. To dobrze, ileż mozna tolerować mówienie, ze gruby który nawet butów nie może zawiązać to ktos bodypozytywny. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Fatfobia 21.01.26, 11:20 Od leniwych grubasów na szczęście też jest odwrót. Coraz częściej mówi się o chorobie, z którą nie zawsze jest sobie łatwo poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
ta.z.wroclawia Re: Fatfobia 21.01.26, 11:49 Nie. Nareszcie się mówi, że otyłość to choroba przewlekła na którą choruje się do końca życia. Ale tutaj jest też możliwość dozywotniej remisji. Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: Fatfobia 21.01.26, 13:17 No nie, to się mówiło przez ostatnie 10 lat, teraz się mówi, ze są leki. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Fatfobia 21.01.26, 11:16 Mnie się podoba ageizm. Kojarzy mi się z pasjonatami podróży na greckie wyspy. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Fatfobia 21.01.26, 11:18 >Inspoirwane profilem "Stasiu od wagi" na FB. Taaa, i najlepsze, choć nie dziwi zupełenie, że zarzuciła mu to osoba otyła. No jak ktoś śmie redukować masę ciała Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Fatfobia 21.01.26, 11:25 No to proste - redukuje, czyli nie chce być gruby. Nie chce być gruby, bo jest fatfobem. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Fatfobia 21.01.26, 11:30 >Nie chce być gruby, bo jest fatfobem. Myslenie lvl zaburzony otyły Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Fatfobia 21.01.26, 11:31 No przecież jakby lubił grubych (w tym siebie), to by się nie odchudzał 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Fatfobia 21.01.26, 11:49 A to body positive jeszcze kogoś obchodzi w 2026? Odpowiedz Link Zgłoś
dekoderka [...] 21.01.26, 12:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fatfobia 21.01.26, 15:55 Chyba Farmonę. Mam taki znaczek na maśle do ciała :p Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Fatfobia 21.01.26, 12:25 na szczęście nie tylko fat-ludzie są w odwrocie, ale i inni w zeszłym roku bardzo znana azjatycka influencerka (znana z tego, że była owłosiona i nie miała piersi) poszła w końcu na depilację i zrobiła sobie implanty, no ale najwyraźniej musiała najpierw na to zarobić głosząc body positive Odpowiedz Link Zgłoś
campari.spritz Re: Fatfobia 21.01.26, 20:51 Ale to nic nowego, pierwszy raz usłyszałam o tym kiedy aktorka Rebel Wilson schudła. Dla mnie gorszym odpałem jest wmawianie zaburzeń odżywiania każdej kobiecie, która próbuje mieć kontrolę nad tym co je. Ostatnio w społecznosciówkach mignęły mi też dodatkowy kawałek sernika jako przejaw mikrofeminizmu (widocznie dbanie o figurę i/lub zdrowie jest antfeministyczne) czy też teoria, że powrót mody na szczupłe sylwetki też jest antykobiecy, bo szczupłe kobiety są głodne i słabe. Odpowiedz Link Zgłoś