Dodaj do ulubionych

bomba na norwida

11.05.07, 17:17
hej czy słyszeliscie cos na temat bomby, o co tam chodziło? mieszkam w tym
wierzowcu ale akurat nie było mnie w domu, ponoc była ewakuacja
Obserwuj wątek
    • trybun2 Re: bomba na norwida 11.05.07, 17:40
      Widziałem całą akcję bo mieszkam obok. Teren odgrodzony, straż, policja,
      pogotowie - wyglądało poważnie. Ewakuacja była. Jak słyszałem informację w
      Strefa FM - to wybryk bodajże dwóch 15-latków z woj. wielkopolskiego, którzy
      zadzwonili do jednej z mieszkanek z informacją, że podłożona jest bomba. Zostali
      już złapani przez policję. Wypada mieć nadzieję, że koszty akcji, którymi
      obciążeni zostaną rodzice (słyszałem że tak jest w takich przypadkach) będą
      nauczką na całe życie tych idiotów.
      • bigos_kk Re: bomba na norwida 12.05.07, 10:14
        www.piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/wydarzenia/729005.html
        Wczoraj po godz. 16, już po burzy, przejeżdzałem Al. Sikorskiego od Al. Armii
        Krajowej w stronę ul. Kostromskiej. Na pasie włączeniowym, który przechodzi w
        zatoczkę przystankową stały 2 samochody osobowe i autobus MAN z piotrkowskiego
        MZK, które normalnie tamtędy nie jeździ. Po ominięciu autobusu zauważyłem
        stojące 2 radiowozy Policji - 1 na jezdni, drugi na chodniku lub trawniku.
        Początkowo pomyślałem, że to jakaś kolizja, ale nie było widać śladów na
        pojazdach, a i same samochody i autobus po chwili ruszyły. Zauważyłem też
        zamnkięty biało-czerwoną taśmą wjazd w ul. Mieczysława Kobyłeckiego (a tak BTW -
        kim był patron tej ulicy????) - drugie skojarzenie - może podczas burzy drzewo
        zerwało jakieś przewody elektryczne i dlatego policja pilnuje, żeby tam nie
        wjeżdżać. A tu takie buty...
        A ww. MAN skręcił w prawo w ul. Kostromską - pewnie był użyty do ewakuacji.
        • trybun2 Re: bomba na norwida 12.05.07, 11:15
          > Zauważyłem też zamnkięty biało-czerwoną taśmą wjazd w ul. Mieczysława
          > Kobyłeckiego (a tak BTW kim był patron tej ulicy????)
          -

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka