kluska_27 11.05.07, 17:17 hej czy słyszeliscie cos na temat bomby, o co tam chodziło? mieszkam w tym wierzowcu ale akurat nie było mnie w domu, ponoc była ewakuacja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trybun2 Re: bomba na norwida 11.05.07, 17:40 Widziałem całą akcję bo mieszkam obok. Teren odgrodzony, straż, policja, pogotowie - wyglądało poważnie. Ewakuacja była. Jak słyszałem informację w Strefa FM - to wybryk bodajże dwóch 15-latków z woj. wielkopolskiego, którzy zadzwonili do jednej z mieszkanek z informacją, że podłożona jest bomba. Zostali już złapani przez policję. Wypada mieć nadzieję, że koszty akcji, którymi obciążeni zostaną rodzice (słyszałem że tak jest w takich przypadkach) będą nauczką na całe życie tych idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
bigos_kk Re: bomba na norwida 12.05.07, 10:14 www.piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/wydarzenia/729005.html Wczoraj po godz. 16, już po burzy, przejeżdzałem Al. Sikorskiego od Al. Armii Krajowej w stronę ul. Kostromskiej. Na pasie włączeniowym, który przechodzi w zatoczkę przystankową stały 2 samochody osobowe i autobus MAN z piotrkowskiego MZK, które normalnie tamtędy nie jeździ. Po ominięciu autobusu zauważyłem stojące 2 radiowozy Policji - 1 na jezdni, drugi na chodniku lub trawniku. Początkowo pomyślałem, że to jakaś kolizja, ale nie było widać śladów na pojazdach, a i same samochody i autobus po chwili ruszyły. Zauważyłem też zamnkięty biało-czerwoną taśmą wjazd w ul. Mieczysława Kobyłeckiego (a tak BTW - kim był patron tej ulicy????) - drugie skojarzenie - może podczas burzy drzewo zerwało jakieś przewody elektryczne i dlatego policja pilnuje, żeby tam nie wjeżdżać. A tu takie buty... A ww. MAN skręcił w prawo w ul. Kostromską - pewnie był użyty do ewakuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
trybun2 Re: bomba na norwida 12.05.07, 11:15 > Zauważyłem też zamnkięty biało-czerwoną taśmą wjazd w ul. Mieczysława > Kobyłeckiego (a tak BTW kim był patron tej ulicy????) - Odpowiedz Link Zgłoś