Dodaj do ulubionych

Wyszłam na durnia wobec ludzi. Dzięki prezydencie!

21.06.07, 10:20
Głosowałam na Chojniaka w ostatnich wyborach. I nie kryłam sie z tym. Więcej -
namawiałam znajomych i rodzinę. Wielu przekonałam. Już w pierwszej turze
oddałam głos na Chojniaka. Dlatego, że mu zaufałam. Początkowo nawet miałam
zamiar zignorować te wybory, bo już zaczęłam tracić wiarę w moc kartki
wyborczej. Ale po przyjrzeniu się kandydatom i po dostrzeżeniu w ich gronie
Chojniaka, postanowiłam skorzystać z praw wyborczych.
W II turze oczywiście, też poparłam Chojniaka.
Szybko jednak pryskać zaczęły moje nadzieje. Z początku nie wierzyłam co się
dzieje, nie bardzo ufałam wieściom docierającym z magistratu. Nawet nie do
końca wczytywałam się relacje prasowe, coraz bardziej niepokojące. Jeszcze jak
czytałam tekst Lareckiego z MojPiotrkow.pl o Chrobrym, pomyślałam - faceta
ponosi pióro, znany jest z tego. Niestety, rzeczywistość okazała się bardziej
czarna, aniżeli mogłam sobie wyobrażać.
Jest mi ciężki wstyd, że wobec ludzi wyszłam na durnia.
Ale najbardziej palą mnie własne wyrzuty sumienia.
Taka duża, a taka głupia!
Przepraszam za Chojniaka.
Obserwuj wątek
    • saviera1 Re: Wyszłam na durnia wobec ludzi. Dzięki prezyde 21.06.07, 10:40
      Gdybyś była facetem, to mogłabyś się zaciąć, patrząc w lustro przy porannym
      goleniu. Co do reszty - masz rację. Trapią mnie podobne odczucia. Też mi łyso.
      Całe szczęście, że dziś pierwszy dzień lata!
    • prapradziad Re: "Taka duża, a taka glupia..." 21.06.07, 11:18
      Prawdę powiedziawszy niewiele kogo obchodzą Twoje wyrzuty sumienia, jak również
      to czy wyszłaś na durnia czy za durnia. Najlepiej będzie jak wyjdziesz za mąż
      bo to chyba jest Tobie najbardziej potrzebne.
      • widze.wszystko Re: "Taka duża, a taka glupia..." 21.06.07, 11:45
        prapradziad napisał:

> Prawdę powiedziawszy niewiele kogo obchodzą Twoje wyrzuty sumienia, jak również
        >
        > to czy wyszłaś na durnia czy za durnia. Najlepiej będzie jak wyjdziesz za mąż
        > bo to chyba jest Tobie najbardziej potrzebne.

Hm, a skąd ty prapradziadzie masz taka wiedzę, kogo czyjeś wyrzuty sumienia
        obchodzą albo kogo nie obchodzą? Jeżeli już, to mów, ale tylko w swoim imieniu.

Cóż, tym swoim postem przynajmniej określiłeś się dość jasno i mimo wyrazów
        ubolewania, a nawet współczucia, że nie wiesz, po której stronie powinieneś
        stać, należy to twoje zdanie uszanować.

A swoją drogą, ty zza grobu przemawiasz? Prapradziadowie na forum?
        Wróć, człowieku do mogiły, złóż swe pobielałe kości na powrót w piachu!
        Ludzi nie strasz!

• annadeyas Re: Wyszłam na durnia wobec ludzi. Dzięki prezyde 21.06.07, 15:19
      Słabe to pocieszenie, ale zawsze, że ...nie tylko ja wyszłam na durnia!
      Odczucia mam dokładnie takie same, jak "brzeskaa" - od zadowolenia przed
      głosowaniem i podczas niego ("młody, aktywny, rozsądny" ), aż do kompletnego
      rozczarowania : mało aktywny, bez pomysłów i polotu, zbytnio obnoszący się ze
      swoimi uczuciami religijnymi, co trąci świętoszkowatością -i tak dalej. Długo
      mozna by jeszcze wymieniać. Nie uczestniczyłam w referendum w sprawie W.
      Matusewicza, bowiem uważałam go za prawdziwego menedżera, natomiast na
      zapowiadane referendum w sprawie obecnego Prezydenta pójdę z ochotą. Może
      przynajmniej w takiej formie naprawię swój błąd, bo wiadomo, jak będę tym razem
      głosować...
      • obserw1 Re: Wyszłam na durnia wobec ludzi. Dzięki prezyde 25.06.07, 15:05
        Biedna,biedniutka annadeyas! Oczywiście,ze masz odczucia takie jak brzeskaa;wszak chyba nia jestes? nią i moze jeszcze kimś? hihi. Nie rozsmieszaj inteligentnych ludzi! A może jesteś chora psychicznie i masz rozdwojenia jażni?....
        • annadeyas Re: Wyszłam na durnia wobec ludzi. Dzięki prezyde 25.06.07, 19:11
          Naoglądałeś się "Matrixa", ale uwierz, że na ewentualne referendum w sprawie
          odwołania Prazydenta nie przyjdą same klony ! A co w sprawie "Chrobrego" i SP
          nr 16 ? Czy to też moja chora wyobraźnia każe mi produkować te wszystkie
          opinie? Wyobraź sobie, że nie mam tak dużo czasu. No, ale myśl sobie, co
          chcesz. Wcale mnie to nie obchodzi. Wystarczy poczytać, jakie masz poglądy na
          temat demokracji... O ile wiesz, co to znaczy, bo mam watpliwości. I na tym
          kończę dyskusję z tobą, może Brzeskaa się odezwie...O , przepraszam, to
          przecież ja , podobnie ,jak i wszyscy inni internauci, którzy piszą niezgodnie
          z twoimi oczekiwaniami.
          • guzgu Re: Wyszłam na durnia wobec ludzi. Dzięki prezyde 25.06.07, 21:31
            annadeyas napisała:

> Naoglądałeś się "Matrixa", ale uwierz, że na ewentualne referendum w sprawie
            > odwołania Prazydenta nie przyjdą same klony ! A co w sprawie "Chrobrego" i SP
            > nr 16 ? Czy to też moja chora wyobraźnia każe mi produkować te wszystkie
            > opinie? Wyobraź sobie, że nie mam tak dużo czasu. No, ale myśl sobie, co
            > chcesz. Wcale mnie to nie obchodzi. Wystarczy poczytać, jakie masz poglądy na
            > temat demokracji... O ile wiesz, co to znaczy, bo mam watpliwości. I na tym
            > kończę dyskusję z tobą, może Brzeskaa się odezwie...O , przepraszam, to
            > przecież ja , podobnie ,jak i wszyscy inni internauci, którzy piszą
            niezgodnie
            > z twoimi oczekiwaniami.
            Trafione,ale zgaga!!!
          • obserw1 Re: Wyszłam na durnia wobec ludzi. Dzięki prezyde 25.06.07, 21:40
            Biedulinki! Cały czas o demokracji! Zasłońcie się czymś innym. A co do czasu-masz go,masz,a inni(a może ci sami?) biją ci brawo. Miotasz się pom wszystkich wątkach,a może odpowiesz na coś bardziej konkretnego? Jesteś wszędzie i zawsze;do boju DZIELNA DZIEWUSIO! pisz dalej,nie bede ci odpowiadal. Zal mi cię...
          • obserw1 Re: Wyszłam na durnia wobec ludzi. Dzięki prezyde 25.06.07, 21:51
            Dodam jeszcze na koniec: cos w tym jest,ziarenko prawdy jakies. Jest odpowiedz annadeyas więc zabolało. A wyobrażnię serio masz chorą...Odpowiesz mi niebawem :)
        • guzgu Re: Wyszłam na durnia wobec ludzi. Dzięki prezyde 25.06.07, 21:30
          Trafione!!!
    • sticker1 wyszłasz, wyjdź.... 21.06.07, 18:11
      Znów jak w czasach referendum pojawiają się dziesiątki nowych nicków jednej lub
      kilku osób.
      Pewne Prezydent zrobił coś nie pomyśli tej biednej osóbki i teraz pojawi się
      wielka ilość niezadowolonych internautów posiadujących to samo IP ;)
      Prawda jest taka, że ma klasę i nie jest zarozumiały i pełen buty jak jego
      poprzednik.
      • maddox84 Re: wyszłasz, wyjdź.... 21.06.07, 18:45
        > Prawda jest taka, że ma klasę i nie jest zarozumiały i pełen buty jak jego
        > poprzednik.
        Tylko akurat to nie jest najważniejsze przy rządzeniu miastem :/
        • asasello44 Re: wyszłasz, wyjdź.... 21.06.07, 19:57
          Całe obecne działąnie magistratu to jedna wielka amatorszczyzna. Smutne ale prawdzie.
          • roboll Re: wyszłasz, wyjdź.... 21.06.07, 21:24
            a w czym ta klasa Chojniaka sie przejawia ? Jakos nie moge sie dopatrzyc....w
            klamstwach ? czy w niezliczonek ilosci patronatow ? co drugi dzien to
            patronat...zeby Krzysztof Chojniak nie zostal patronem patronatow....napewno
            zostanie swietym za swoja "szlachetnosc", szacunek dla innych,
            prawdomownosc...bo Pan Bog chyba nie czyni swietymi tylko tych co stoja w
            kosciele tak, zeby ich wszyscy widzieli
    • witch47 Zawiodłem się 26.06.07, 09:26
      Ja też głosowałem na Prezydenta Chojniaka, wydawało mi się, że będzie lepszym
      gospodarzem, nie uwikłanym w polityczne układziki. Myliłem się, widzę teraz
      sfrustrowanego człowieka, który układa się ze wszystkimi byle tylko nie pojawiła
      się krytyka jego poczynań a w zasadzie krytyka jego zaniechań.
      Wszystkie procesy inwestycyjne obecnie realizowane przygotowane zostały przez
      poprzedniego Prezydenta,
      - ul. Sulejowska,
      - ul. Sienkiewicza,
      - kolejne etapy obwodnicy
      - Teatr Jaracza w MOK
      - modernizacja Rynku Trybunalskiego
      - przygotowanie inwestycji oczyszczalnia ścieków

Obecny gospodarz nie ma pomysłu na miasto, nie podejmuje decyzji. Wystarczy
      wejść na stronę miasta. Prezydent otwiera, zamyka, spotyka się z dziećmi, jeździ
      na rowerze, odwiedza w niedziele po kilka kościołów (widuje go bardzo często w
      kościele i jest to żenujący spektakl). Minęło już pół roku i proszę może ktoś
      napisze co zrobił dla miasta Prezydent Krzysztof Chojniak. Bo z pewnością zrobił
      zamieszanie w szkołach z konkursami, zmierza ku katastrofie finansowej miasta w
      związku z realizacją (w innej niż wszystkie miasta w Polsce formule)
      oczyszczalni ścieków, chce budować hale sportową, gdzie obok inna hala stoi i
      niszczeje (Batorego), chce budować bibliotekę (fajnie) ale nie ma pieniędzy. I
      nie trzeba się wysilać, żeby to wszystko dostrzec. Takie odczucia ma coraz
      więcej Piotrkowian, szczególnie Ci, którzy na Pana Chojniaka głosowali.
    • jestemzwami Re: Wyszłam na durnia wobec ludzi. Dzięki prezyde 26.06.07, 10:00
      a co masz przeciwko dzieciom.Dzieci to przyszłość nasza, to oni mają w przyszłości , pracować i utrzymywać starsze pokolenie.Teraz trzeba o nich zadbać , by mieć w przyszłości z nich pożytek.Inwestycia w młode pokolenia to dobra inwestycja.
      • roboll Re: Wyszłam na durnia wobec ludzi. Dzięki prezyde 26.06.07, 13:25
        oczywiscie, ze dobra, najlepsza z mozliwych inwestycji....szczegolnie ostatnio
        w wykonaniu Pana Prezydenta, ktory dzieciom, ich rodzicom pokazal jak uczciwie
        przeprowadzac "konkursy" na dyrektorow szol, ktorzy to dyrektorzy za te dzieci
        beda odpowiedzialni...
        ta kadencja skonczy sie wielkim blamazem, zaniechaniem, oby nie skandalem i oby
        jak najszybciej, pozdrawiam
    • witch47 Referendum 29.06.07, 19:53
      Wśród osób, które są zaangażowane w polityczne życie miasta słyszałem (trochę
      ukradkiem, hehe) o potrzebie zorganizowania referendum w sprawie odwołania
      Prezydenta Miasta. Choć jako wyborca nie wystawiam mu dobrej oceny to jednak
      dałbym mu szanse, bo raczej referendum nie będzie udane. Już jedno referendum
      pokazało, że nie chętnie chodzimy do wyborów. Czy ktoś wie coś więcej o tej
      inicjatywie czy to tylko raczej "wakacyjne ogórki".
      • roboll Re: Referendum 30.06.07, 21:32
        a swoja droga to ciekawe...jeszcze takiej wladzy w Piotrkowie nie bylo, zeby po
        paru miesiacach urzedowania toczyla sie taka ozywiona dyskusja nt.
        referendum...bez powodu ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka