Dodaj do ulubionych

DO Ż Ł O B A

16.01.09, 10:34
Dlaczego do rad ośiedlowych rwią się ciągle ci sami. Domyślam się,
że dla nich warto być przy złobie. Ale jest tyle nazwisk w
Piotrkowie ludzi uczciwych i nie zajmujących się tą brudną polityką
i inteligentnych (nie zapieniądze), których warto poznać. My mamy
dość tych wszystkich, którzy byli do tej pory. Co z tego, że wchodzi
do rady ten, czy drugi. Zaprosił sobie dziatków, posadził w
pierwszym rzędzie, wydał dwie diety radnego na głosy. Potrzeba nam
ludzi nowych i inteligentnych i młodych, a nie oszołomów. Mam prośbę
wybieramy w przyszłości ludzi całkiem nie znanych piotrkoweskiej
polityce. Tym wszystkim Paniom i Panom już dziękujemy.
Obserwuj wątek
    • piotrkowiankaanka Re: DO Ż Ł O B A 16.01.09, 11:35
      To proszę samemu się zgłosić, a nie narzekać tylko. Zawsze jest dla kogoś zle!
    • realnymen Re: DO Ż Ł O B A 16.01.09, 16:45
      wyborykupa napisała:

> Dlaczego do rad ośiedlowych rwią się ciągle ci sami. Domyślam się,
      > że dla nich warto być przy złobie. Ale jest tyle nazwisk w
      > Piotrkowie ludzi uczciwych i nie zajmujących się tą brudną polityką

no własnie: brudną polityką... Rady osiedlowe są, (chyba), najniższym szczebelkiem w drabinie politycznej... a polityka nie jest dla ludzi, którzy nie lubia smrodu, gooowna i klepania po plecach...
      Mimo że nie lubię obydwu wymienionych poniżej panów, to muszę ich zacytować:

wiele, wiele lat temu Pan Dziewulski wyraził opinię, że dla dobra sprawy każdy polityk musi mieć w sobie coś z prostytutki...
      Tak!!! Pan Palikot nie jest pionierem tego określenia w stosunku do polityków...
      Jeśli to nie jest plagiat, a własna myśl, to chyba coś w tym jest...

> i inteligentnych

... i dlatego ludzie inteligentni starają się trzymać jak najdalej od polityki...

Przepraszam, nie będę się już odnosił do dalszej części tego postu, bo istota sprawy zawiera sie w tych pierwszych zdaniach.
      • piotreek70 Re: DO Ż Ł O B A 17.01.09, 21:15
        wcześniej już o tym pisałem więc powtarzam że udział w Radzie Miasta oraz
        różnych komisjach np przeciwdziałaniu alkoholizmowi itp
        POWINNY BYĆ no profit bez żadnych diet itp
        ponadto radni i ci z różnych komisji powinni mieć zakaz pracy w instytucjach
        będących własnością lub współwłasnością miasta przez rok po wygaśnięciu mandatu
        i złożeniu funkcji
        a tak to wiadomo dlaczego do żłoba - zawsze się miękko wyląduje czytaj :
        były wiceprezydent, były przewodniczący rady , były prezydent miasta jakoś nie
        garną się do innej pracy np.w przemyśle czy służbie zdrowia tylko do miejskich
        spółek i instytucji publicznych gdzie kasa płynie bez względu na to czy kryzys
        jest czy nie
        • realnymen Re: DO Ż Ł O B A 17.01.09, 22:20
          piotreek70 napisał:

> wcześniej już o tym pisałem więc powtarzam że udział w Radzie Miasta oraz
          > różnych komisjach np przeciwdziałaniu alkoholizmowi itp
          > POWINNY BYĆ no profit bez żadnych diet itp
          > ponadto radni i ci z różnych komisji powinni mieć zakaz pracy w instytucjach
          > będących własnością lub współwłasnością miasta przez rok po wygaśnięciu mandat
          > u
          > i złożeniu funkcji
          > a tak to wiadomo dlaczego do żłoba - zawsze się miękko wyląduje czytaj :
          > były wiceprezydent, były przewodniczący rady , były prezydent miasta jakoś nie
          > garną się do innej pracy np.w przemyśle czy służbie zdrowia tylko do miejskich
          > spółek i instytucji publicznych gdzie kasa płynie bez względu na to czy kryzys
          > jest czy nie
          ============

Święta prawda. Były Prezydent m. PT. kieruje teraz hydraulikami w spółce wodnej, hehehe... ma przygotowanie.
          Do lania wody....
          • guzgu Re: DO Ż Ł O B A 18.01.09, 13:25
            Za przeproszeniem Waśmości goście mają kiepeły a niektórzy zadrośnicy
            ptasie móżdżki-prawda?
            • realnymen Re: DO Ż Ł O B A 18.01.09, 14:13
              guzgu napisał:

> Za przeproszeniem Waśmości goście mają kiepeły a niektórzy zadrośnicy
              > ptasie móżdżki-prawda?
              ========

Czyżby któryś z uczestników tego wątku uderzył w stół krawiecki???
        • wyborykupa Re: DO Ż Ł O B A 20.01.09, 09:28
          W całości tak. Ja mam nadzię, głęboką nadzieję, że obecna władza
          wprowadzi akt prawny, który z góry będzie mówił , iż kadencja na
          każdym szczeblu władzy będzie mogła trwać tylko cztery lata. Prawda
          jest taka, że każde następne cztery lata to jest chłapanie ze żłoba
          do własnej kieszeni i najbliższych. Dość okradania naszych
          pieniędzy. Jeśli są chętni pełnić władzę po czterech latach, to bez
          żadnej zapłaty. Zobaczymy ilu wtedy społeczników się znajdzie (i
          tych w radach osiedlowych także). Jestem zwolennikiem PO i wiem, że
          ta władza wprowadzi taki akt prawny.
          • piotreek70 Re: DO Ż Ł O B A 20.01.09, 19:39
            Nie mam nic do twoich zapatrywań politycznych ale cię rozczaruję. Żadna władza
            PO czy PIS ani żadna inna partia dzisiaj nie zlikwiduje warcholstwa i bezkarnego
            żłopania z koryta.
            Moim zdaniem należy zacząć od zmiany ustaw stanowiących prawo wyborcze tak aby
            liderzy partii kandydujących nie byli pewni swego uczestnictwa we władzy. Byśmy
            nie widzieli ciągle tych samych twarzy jak pana Kalisza , Tuska , Kaczyńskich i
            innych wiecznych posłów. Niech wreszcie przyjdzie ktoś kto wyleczy to państwo z
            chorób które je toczą- KRRiT, ZUS,KRUS, NFOZ i innych podobnych instytucji.
            Niech uzdrwi sytuację z polską energetyką i innymi monopolistami I niech stanie
            się regułą, że poliyk czy urzędnik raz skompromitowany już nie wraca - nigdy !
            To by było na tyle UTOPIA!!!!!!!!!
            • realnymen Re: DO Ż Ł O B A 24.01.09, 01:05
              właśnie: UTOPIA...
              Polecam "trylogię" Andrzeja Przypkowskiego:
              1. Taniec marihuany
              2.Palm City
              3.Victoria
              Pierwszy raz czytałem to za czasów komunistycznych... niedawno odświeżyłem sobie tą lekturę...
              I w tamtych i w obecnych czasach identyfikacja akcji z rzeczywistością jest szokująca... zwłaszcza ostatnia część: Victoria... przy żłobach zostaną jednak ci sami, choć byc może pod innymi hasłami...
              A koło historii toczy sie dalej...
              • piotreek70 Re: DO Ż Ł O B A 24.01.09, 18:52
                mogę polecić również Folwark Zwierzęcy Orwela

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka