Dodaj do ulubionych

Rusza budowa Centrum Słonecznego

24.11.08, 21:23
Kilka dni temu zostały przywiezione kontenery pod biura budowy Słonecznego
Centrum lub jak mi się wydaje pod budowę nowego osiedla Słonecznego
składającego się w pierwszej wersji z 13 budynków a w drugiej 15. Ciesze się,
że wreszcie coś drgnęło w tej największej inwestycji w historii Radomia.
Czekam jak każdy radomianin aby ta inwestycja zakończyła się sukcesem i to w
jak najszybszym czasie.
Obserwuj wątek
    • Gość: aaaby Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.08, 21:25
      My też skaczemy z radości. Z pewnością będzie to obiekt prawie taki jak w Płocku.
      • gregory_z_radomia Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego 24.11.08, 22:34
        Chyba ten w Płocku będzie prawie jak ten w Radomiu, wystarczy
        porównać:
        Galeria Słoneczna - 104 tys m2, do wynajęcia 36 tys m2 powierzchnii -
        170 lokali
        Galeria Mazovia - 54 tys m2, do wynajęcia 25 tys m2 powierzchnii -
        120 lokali
        Galeria Wisła - 54 tys m2, do wynajęcia 23 tys m2 powierzchnii - 120
        lokali
        Galeria Mosty - bd, do wynajęcia 19 tys m2 powierzchnii - ok 100
        lokali
        • Gość: w w w Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.08, 22:49
          To tam będzie trzy galerie, u nas raptem jedna!
          • Gość: KY Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: 93.105.144.* 24.11.08, 22:57
            U nas jest jeszcze M1 oraz to co Fenix stawia obok.
            • Gość: lipa Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 22:36
              Czyli inwestycje godne Siedlec...
    • Gość: autor Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.radom.vectranet.pl 25.11.08, 09:34
      wybudują tylko mieszkania i nic więcej , niestety:(
      • Gość: ASTRONOM DZWIGOWY Siedzę na dachu Teatru rozstawiłem lupę i widzę du IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 10:10
        Oj widzę nie budowę ale rozkopy .Juz myslałem ,że jako dzwigowy będę
        miał robotę.Zwiezli kontenery chyba z jakiejś zaprzestanej budowy do
        Radomia na wieczny spoczynek ,a tu larum ze ruszyła budowa . A
        gdzie stoja moje ukochane dzwigi ???????
        • Gość: marquez Pakuj się na dźwigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 22:41
          Ale chyba cie nie zatrudnią ... za wysokie jak dla ciebie, pajacu
    • Gość: Galek Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 13:12
      i co na to nasz cazio? znow pudlo!
      Deweloperzy ruszyli na zakupy
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33209,5986436,Deweloperzy_ruszyli_na_zakupy.html
    • rolnik_sam_w_dolinie_2006 Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego 25.11.08, 21:18
      Galerji słonacznej ni będzie. Ale stawiajmy tam budy póki jeszcze
      jest investor gotów je budować!
    • Gość: kol Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.radom.pilickanet.pl 27.11.08, 10:13
      W aspekcie co można "gdzieś" i "jak zwykle jest" w Radomiu. Dwa lata
      temu we wrześniu zadecydowano w Płocku, że będą budować galerię
      Wisła. Zaczeli na wisonę 2007, a 29 listopada 2008 otwierają.
      Inwestycję budował irlandzki inwestor. A my w Radomiu jesteśmy jacyś
      tacy inni.
      • Gość: kix Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: 88.156.227.* 27.11.08, 17:01
        Powinnes wiedziec , ze Radom to miasto - nieudacznikow a na
        dodatek , nic w tym miescie konkretnego i znaczacego dla prestizu
        tego miasta nie powstalo przez cale dziesieciolecia, to dlaczego ma
        powstac teraz ? , - dziwne ? - nie, MY - Radomianie - mamy niestety
        taki dziwny pech , ktory nie moze NAS nigdy - opuscic.
        • grudzwoj Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego 27.11.08, 19:12
          Gość portalu: kix napisał(a):
          Odpowiadam
          Po twojej reakcji odczuwam, ze pochodzisz z kieleckiego (obecnie
          Świętokrzyskiego) ale odpowiadam:
          Napisałeś - Radom to miasto nieudaczników - odpowiadam
          w przeszłości o ile pamiętam włodarze naszego miasta zawsze byli przywiezieni w tak zwanych teczkach. (pomijam pana Włodarczyka, który pochodzi z Radomia)- ci ludzie nie byli związani z naszym miastem patriotycznie tylko ekonomicznie ?????????
          Napisałeś - Nic w tym mieście konkretnego i znaczącego dla prestiżu
          tego miasta nie powstało przez cale dziesięciolecia - odpowiadam Moje zdanie jest inne tylko my nie możemy się równać z takimi miastami jak Gdynia, Toruń itp. (o Toruniu jest głośno dzięki Radiu Maryja- Gdynia leży nad Bałtykiem) Też bym chciał żeby Radom zmieniał się szybciej i był coraz piękniejszy ale jestem realistą i wiem że potrzeba czasu.
          • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 27.11.08, 19:30
            Jesteś realistą czy tylko piszesz, że nim jesteś? Wybierasz się na
            ten MASowy pokaz głupoty już jutro?
            Sądziłam, że chłopcy mają więcej oleju w głowie...
            To przez m.in. takie nieodpowiedzialne decyzje jak ta z MASĄ Radom
            jest źle postrzegany w kraju. Powtarzam: nie róbcie wiochy!! I sobie
            i mieszkańcom.
          • Gość: zbyszko z dyszką Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 22:42
            Jak już zaczynasz o Kielcach to tam przyjechał taki Gosiewski z Pomorza i jakoś związał się z Kielcami, wspierał ich na arenie rządowej, a w Radomiu czy rządzi PiS, PO, SLD, czy rządzi swój czy obcy jest myślenie na poziomie niestety powiatowym.
        • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 27.11.08, 20:53
          Wiesz w czym tak naprawdę tkwi problem? W głównej mierze to politycy
          na najwyższym szczeblu chcą taki stereotyp w Polsce wykreować. Czy
          to jest moralne? Etyczne? Zdroworozsądkowe? Poprawne politycznie?

Druga sprawa: sugerujesz, że gro radomian nie miała prawa zaufać
          kandydatowi PiS i oddać na niego swój głos w wyborach prezydenckich
          do samorządu lokalnego? Równie dobrze, możesz w takim razie
          nazywać "nieudacznikami" swoich rodziców, dziadków, dalszą rodzinę
          znajomych bo niewykluczone, że oni też oddali swój głos na PiS...

Jest pewne jak w banku, że Radom potrzebuje Prezydenta, a nie
          rezydenta. Ale nie przesadzaj z tą anonimowością miasta. Kojarzysz
          ot choćby Airshow?
          • Gość: nie dyskutant Co ma piernik do wiatraka -ocena wypowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 11:11
            Podobno chodzi o to czy ruszy budowa osiedla czy nie .A nikogo nie
            interesują wasze wypociny o przeszłosci czy przyszłosci Radomka.
            PISZCIE NA TEMAT.
            • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 28.11.08, 23:20
              Co Cię to obchodzi.
              LOL
    • Gość: Dorota Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: 82.139.56.* 28.11.08, 11:23
      Całkiem możliwe, że do realizacji tej inwestycji jest nadal bardzo daleko a
      ostatnie wypowiedzi ze strony inwestora i te kontenery to tylko uspokajające,
      pozorne ruchy.
    • Gość: artek Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: 82.139.56.* 28.11.08, 20:32
      Ja tam miałem mieszkać, i co, d..a mokra? (moja(: )
      • Gość: radomka Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.08, 10:31
        No to Ci właśnie bloki budują :) Przyjedź na budowę i popatrz -
        pracują aż miło ...
        • Gość: buahhahaha wiocha! Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.08, 10:44
          LOOOOOOOOOOOOL
          • Gość: green Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: 195.93.162.* 29.11.08, 11:28
            Widać że jesteś burakiem to nie ulega wątpliwości ludzie ignorujcie takich
            idiotów to że zostali pokrzywdzeni przez lost to nie nasza wina olewajcie ich
            • grudzwoj Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego 30.11.08, 12:06
              Gość portalu: green napisał(a):
              Widać że jesteś burakiem to nie ulega wątpliwości ludzie ignorujcie takich
              idiotów to że zostali pokrzywdzeni przez los to nie nasza wina olewajcie ich
              Odpowiadam
              Grenn masz rację w 100% to po co reagujesz na tak idiotyczne odpowiedzi. Temu
              osobnikowi tylko o to chodzi. Ignorujmy wszyscy tego typu ludzi
              • Gość: green Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: 195.93.162.* 01.12.08, 09:56
                www.inwestycje.radom.pl/forum/viewtopic.php?t=25&start=210
                Tu 2 zdjęcia dla niewierzących, że budowa się zaczeła
                • Gość: viki Czyli co, bloczki first IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 10:23
                  Czyli co, bloczki first, a galeryję i basenyję kiedy skończą?
    • Gość: ds Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.radom.vectranet.pl 01.12.08, 10:51
      jakby mieli to wybudować to stałyby już mury obiektów a tak to wybudują kilka
      bloków (bo muszą) a reszta nadal będzie niewiadomą, przecież ewidentnie widać że
      coś jest nie tak tylko ślepiec uważa że jest wszystko ok
      • Gość: kol Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.radom.pilickanet.pl 01.12.08, 11:00
        smuta prawda. I etap osiedla 3 bloczki i długo, długo nic. Czekają
        na rozwój sytuacji. Może kiedyś ruszą z resztą, ale wątpie by
        zdążyli w terminie. A my już naprawdę dajmy sobie z nimi spokój.
        Szkoda mi troche mojego miasta, że ma "takiego" farta. Ach niech
        to...
        • Gość: Rusz . prezydencie Czyma byc narada wtej sprawie u prezydenta miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 11:10
          Chodzą głosy ze ktos jak zwykle sprawę tak "załatwił", ze
          zostalismy z "ręka w nocniku".Napewno ruszą coś na budowie bo grożą
          im kary. a i moze zwrot terenu( nie znam umowy)????Ale to bedzie
          tylko pozorny ruch cwaniaczków warszawskich reprezentujacych kapitał
          zagraniczny.Moze miasto odkupi teren jak w przypadku Radomiaka za
          np. 100 mil.dolców???
        • Gość: kolec Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.08, 14:43
          Gość portalu: kol napisał(a):

> smuta prawda. I etap osiedla 3 bloczki i długo, długo nic. Czekają
          > na rozwój sytuacji. Może kiedyś ruszą z resztą, ale wątpie by
          > zdążyli w terminie. A my już naprawdę dajmy sobie z nimi spokój.
          > Szkoda mi troche mojego miasta, że ma "takiego" farta. Ach niech
          > to...

Wy chyba powariowaliście ... może by tak ktoś z Was wszedł sobie najpierw na
          stronę www.galeriasloneczna.pl/ i dopiero zaczął pisać ? Ludzie, czy
          jeżeli nie zamierzaliby budować Galerii, to wynajmowaliby tam powierzchnie pod
          handel ? Ostatnio podpisali umowę z H&M. Uważacie, że gdyby coś było "nie tak",
          to H&M wchodziłby w "śliski biznes" ? Na pewno 10 razy sprawdził inwestora nim
          podpisał. Mam dziwne wrażenie, że większość z tych dziwnych postów piszą ludzie,
          którzy maja związek z jakimiś konkurencyjnymi obiektami w mieście (np. z tą halą
          obok M1) i piszą to, żeby obrzydzić innym wynajmowanie w CS...
          • Gość: gość Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: 195.93.162.* 01.12.08, 15:16
            widać nie wszyscy potrafią czytać zostaw tych głąbów nie warto
            • Gość: BAron le seur Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.dti-static.cegetel.net 01.12.08, 15:52
              To Radomscy Kupcy, oni zawsze mają najwięcej do powiedzenia.

W końcu z nas żyją, ale swoja halkę, tudzież sklepik, to zamkną o 18:00 i do
              domciu. A później marudzo, że im Klient do M1 uciekł.

Pozdrawiam, niezmiennie radomskich optymistów. Ja osobiście, cały czas mam
              nadzieję, że jednak Galeria Słoneczna powstanie w zakładanym terminie.

• grudzwoj Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego 01.12.08, 17:18
                Gość portalu: BAron le seur napisał(a):
                To Radomscy Kupcy, oni zawsze mają najwięcej do powiedzenia.
                W końcu z nas żyją, ale swoja halkę, tudzież sklepik, to zamkną o
                18:00 i do domciu. A później marudzo, że im Klient do M1 uciekł.
                Pozdrawiam, niezmiennie radomskich optymistów. Ja osobiście, cały
                czas mam nadzieję, że jednak Galeria Słoneczna powstanie w
                zakładanym terminie.
                Tak zgadzam się co napisał BAron le seur
                Nie którzy Radomianie najlepiej potrafią tylko krytykować i to co
                najgorsze w tym wszystkim - swoje miasto. Czasami odnoszę wrażenie
                że to są radomianie przyjezdni, kórzy nie są związani z naszym
                miastem. Życzę wszystkim forumowiczom więcej optynizmu oraz więcej
                postów, które nikogo nie obrażają. Ja osobiście nawet jestem pewny,
                że cała inwestycja się zakończy sukcesem.
                • bohdankaras Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego 01.12.08, 18:50
                  Dziś pracowały na placu budowy koparki...
                  • Gość: LAL Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 23:52
                    A wczoraj spycharki....
                    • Gość: w w w Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.08, 00:50
                      A jutro będą pracowały 2 wywrotki.
                      • Gość: LUL Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 01:04
                        Myślałem, że 3.
                        • Gość: Arcadios Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.radom.vectranet.pl 02.12.08, 02:58
                          Była cisza, źle. Zaczęli budować, źle. Zbudują - okaże się, że nie takie.
                          • Gość: green Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: 195.93.162.* 02.12.08, 11:56
                            www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081202/POWIAT0206/544409505
                          • Gość: sssssssssss Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 13:59
                            Jak zaczną budować galerię i basen to wtedy będzie ok.
                            • Gość: beka Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 17:14
                              a co to za galeria, śmiech, w płocku są lepsze
                              • Gość: KG Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: 82.139.41.* 02.12.08, 18:00
                                Gość portalu: beka napisał(a):

> a co to za galeria, śmiech, w płocku są lepsze

Żartowniś z Ciebie.Aha wszyscy Ciebie rozumiemy
                                • Gość: beka Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 21:47
                                  36 000 metrów do kwadratu, całkowitej powierzchni
                                  • Gość: beka Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 21:55
                                    a widzę 42 000 powierzchi wynajmowanej, dziwne, raz piszą tak raz inaczej
                                    • Gość: KY Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: 93.105.144.* 02.12.08, 22:45
                                      Wcześniej miało być 36, ale ostatecznie będzie 42 tys wynajmowanej i 105 000
                                      całkowitej
                                      • Gość: nani Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 23:31
                                        To w skali kraju słabo.
                  • Gość: makowiec Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.xdsl.centertel.pl 25.03.09, 21:41
                    Myślę, że jednak szkoda tego terenu na centrum handlowe typu blaszak
                    plus największa rura w okolicy. Taka galeria i aquapark świetnie by
                    sprawdziły np. na Żółkiewskiego(Od Energetyków do Mieszka). Przy
                    Chrobrego mogłoby powstać prawdziwe nowe centrum Radomia. Centrum z
                    placem, wokół niego kamieniczki(np. takie jak w Bydgoszczy nad Brdą,
                    w Gdańsku na Ołowiance)nowoczesne ale już z klimatem. W kamienicach
                    domy handlowe(jak w Krakowie), kawiarnie, restauracje, butiki. Może
                    stanąłby radomski tower ze światełkiem do nieba widoczym z Jedlińska
                    czy Orońska.Zmieściło by się kilka uliczek z klimatem. Ale władza-
                    poprzednia- poszła na łatwiznę znalazła jednego, dużego inwestora i
                    mamy to co mamy czyli nic. A miejsce takie piękne na coś czego by
                    nam Polska zazdrościła, bo galeria i basen chyba na nikim wrażenia
                    nie robią.
    • Gość: kk Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.tktelekom.pl 02.12.08, 14:09
      >> Nie którzy Radomianie najlepiej potrafią tylko
      >> krytykować i to co
      >> najgorsze w tym wszystkim - swoje miasto

Przecież obiecali, że roboty ruszą w listopadzie. Wystarczy
      spokojnie poczekać do listopada. Tu rzeczywiście nie ma co
      krytykować. Siedzieć cicho i podziwiać dziurę. Żadne miasto nie ma
      tak dużej dziury.

• Gość: KY Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: 93.105.144.* 02.12.08, 14:32
        > Przecież obiecali, że roboty ruszą w listopadzie. Wystarczy
        > spokojnie poczekać do listopada. Tu rzeczywiście nie ma co
        > krytykować. Siedzieć cicho i podziwiać dziurę. Żadne miasto nie ma
        > tak dużej dziury.

Mają nawet większe, ot chociażby Wrocław po niedoszłym Sky Tower :-)
      • Gość: Kuba Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.68.udn.pl 02.12.08, 16:22
        Bełchatów ma większą.
        • Gość: HieHie Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 17:15
          zaleją i zrobią staw, postawią z 5 bloczków obok ot i cała inwestycja!!!
    • Gość: ben Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: 82.139.48.* 02.12.08, 18:08
      chwalą się:
      www.galeriehandlowe.pl/go.live.php/PL-H861/aktualnosci-biznesowe/SMTAzMQ%3D%3D/cushmanwakefield-wylacznym-agentem-przy-
      komercjalizacjicentrum-handlowego-galeria-sloneczna-w-radomiu.html
      • Gość: hoho Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.08, 16:33
        A widzieliście to: www.centrumsloneczne.pl/aktualnosci.php ?
        • Gość: odd Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 17:06
          Słabe to, z zewnątrz jeszcze może ujdzie, ale wewnątrz to już bieda... Spodziawałem się dużo więcej po tej inwestycji, szczególnie że to miała być jedyna galeria z prawdziwego zdarzenia w Radomiu z około 40 000 metrów powierzchni użytkowej. Widać inwestor jedzie po kosztach i już po wizualizacji widać, że będzie tanio i co najgorsze- tandetnie. Takie budynki to w normalnych miastach stawia się gdzieś na obrzeżach, ale w Radomiu to będzie stało w centrum.
    • Gość: marquez Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 22:43
      Ciekawe ... jak nic się nie działo, to każdy z dziką rozkoszą pisał, że nic nie
      będzie, że już padło ... a jak stanęły na placu budowy pierwsze żurawie, to nikt
      się nie zająknął. Tylko krytykować potraficie. I najbardziej was cieszy, jak się
      coś nie udaje. Żal mi was.
      • Gość: ''''''' Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.infoplus.com.pl 01.01.09, 22:50
        ja mysle,ze tam tylko bloki wybuduja, W centrum przestalam wierzyc. Podobno tak tak tylko obiecywali ale ze nie do konca obietnice sie pokryja- tak slyszalam- a czas pokaze... to bardzo dziwne- bo przeciez w warszawie jest mnostow galerii, sa centra i wszedzie sa ludzie, nasze biedne M1 juz nie wyrabia tego naplywu Radomian, oraz ludzi z okolicznych wsi pod Radomiem.
        • fnx1 Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego 01.01.09, 23:55
          Gość portalu: ''''''' napisał(a):
          > ja mysle,ze tam tylko bloki wybuduja, W centrum przestalam wierzyc. Podobno tak
          > tak tylko obiecywali ale ze nie do konca obietnice sie pokryja
          Zastanawiałem się nad tym trochę i to jest bez sensu. W sytuacji kryzysu jaki
          mamy obecnie budowa bloków ma wg mnie mniejszy sens niż Centrum, które jakieś
          zyski będzie stale przynosiło.
          • Gość: RADOMIAK Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: 82.139.59.* 02.01.09, 00:39
            "Nie wiedziałem że jest tylu kretynów dopóki nie odkryłem internetu"Stanisław
            Lem....Kocham to miasto ale jak na was patrze to rozpacz mnie bierze....i wiem
            już że nic z tego miasta nie będzie dopóki nie wyjedziecie...tylko gdzie wy
            możecie wyjechać?....jest taka moda osiedlać się na wsi więc wynocha z
            Radomia!!!!!!!!!
            • fnx1 Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego 02.01.09, 21:37
              Gość portalu: RADOMIAK napisał(a):
              > "Nie wiedziałem że jest tylu kretynów dopóki nie odkryłem internetu"Stanisław
              > Lem....Kocham to miasto ale jak na was patrze to rozpacz mnie bierze....i wiem
              > już że nic z tego miasta nie będzie dopóki nie wyjedziecie...tylko gdzie wy
              > możecie wyjechać?....jest taka moda osiedlać się na wsi więc wynocha z
              > Radomia!!!!!!!!!
              No ładny cytat... ale o co Ci chodzi? Coś piszesz... na coś narzekasz... Kogoś
              chciałbyś wysiedlać... Pomimo tego, że w internecie nie sami kretyni jednak są,
              to aby Cię ktoś zrozumiał - musisz napisać... o co Ci chodzi.
      • Gość: vc Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.radom.vectranet.pl 02.01.09, 08:13
        głupi jesteś, żurawie sa po to by budować bloki, a reszta to wielka niewiadoma.
        • Gość: seller Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.gprs.plus.pl 02.01.09, 21:48
          Jasne, i dlatego podpisują umowy z kolejnymi najemcami na handel w
          Galerii. Dlatego, żeby wynająć 100% powierzchni i nie wybudować
          obiektu, a następnie zapłacić potężne odszkodowania za nie
          wywiązanie się z umów. Czy wy w ogóle myślicie ?
          • Gość: vc Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 07:56
            już tyle czasu to stoi , doły pozarastane trzeba być slepym żeby uważać że
            wszystko jest ok i zgodnie z planem, czy ty wogóle myslisz?
            • grudzwoj Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego 03.01.09, 11:43
              Ile jest w tobie pesymizmu że mógłbyś obdzielić kilkanaście osób. Na pewno nie idzie to wszystko zgodnie z planem ale z góry zakładać że nic z tej budowy nie będzie to delikatnie mówiąc jest chore.Życzę ci więcej optymizmu w 2009 roku jeżeli coś cię łączy z naszym miastem.

• Gość: HJK Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: 195.93.162.* 27.01.09, 10:45
                Na koniec grudnia 2008 miał być znany generalny wykonawca aquaparku i galerii
                mamy koniec stycznia 2009 i nic cisza jak makiem zasiał. Takie coś zaczyna być
                naprawdę denerwujące. Jak długo mamy jeszcze czekać.
                • Gość: aaaaaa Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 14:49
                  PRZECIERZ JEST WYBRANY GENERALNY WYKONAWCA Eiffage Budownictwo Mitex SA
                  SCYZORYKI BEDA BUDOWAC BYLE ZEBY ZROBILI
                  • Gość: reen Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: 195.93.162.* 28.01.09, 09:55
                    To idz przeczytaj tablice informacyjną znajdującą sie obok biura sprzedaży
                    mieszkań i wtedy pisz.
    • Gość: ben Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.radom.pilickanet.pl 27.01.09, 10:58
      To wyjątkowa budowa, inwestor i zespół prasowy
      • Gość: HJK Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: 195.93.162.* 27.01.09, 11:43
        Aż powiedział bym za bardzo wyjątkowa.
      • Gość: HJK Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: 195.93.162.* 27.01.09, 11:44
        Aż powiedział bym że za bardzo wyjątkowe to wszystko.
    • Gość: sd Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.radom.vectranet.pl 27.01.09, 12:24
      nieoficjalnie już wiadomo że budowa będzie przesunięta na 2011 rok,śmiech na sali.
      • Gość: mankotex Kosztowniak wyegzekwuje kary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 15:07
        Kosztowniak wyegzekwuje kary za przekroczenie terminów czy jest za cienki? A
        może się ułoży? Co na to jego prawnicy, co mu doradzą?
        • Gość: KG Re: Kosztowniak wyegzekwuje kary IP: 82.139.41.* 27.01.09, 16:16
          Zbliża się luty a tu ani widu ani słychu żeby miała ruszyć budowa.Nawet forum
          zostało wyłączone na stronie inwestora
          • Gość: marjan Re: Kosztowniak wyegzekwuje kary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 22:54
            Sprawa jest jasna, wstrzymanie budowy i kombinacje jak to teraz zbudować najtaniej jak się tylko da, znowu obetną koszta gdzie się będzie dało, już ostatnia wizualizacja galerii słonecznej była ostro po cięciach. Teraz to aż strach co oni wypuszczą...Obawiam się jakiegoś blaszaka z neonami, będzie tanio i piknie! Oj, niestety nawet wydawałoby się porządny inwestor ma w dupie to miasto, bo przecież nie obciąży mu opinii to że w jakimś tam powiatowym mieście odwalił fuszerkę. Kogo to będzie obchodziło w Europie? Powiedzą, że kryzys ..
            • Gość: green Re: Kosztowniak wyegzekwuje kary IP: 195.93.162.* 28.01.09, 14:54
              Nie no tak źle chyba nie będzie ale fakt faktem h... to oni lecą z tym wszystkim.
              • Gość: bobik Re: Kosztowniak do pracy IP: 213.25.186.* 25.03.09, 23:34
                I dzieje sie tam co czy nic? zza plotu nic nie widac. w sumie nie
                widac bo pewnie nic sie nie dzieje :) Ma ktoś jakieś zdjęcia?
                • ketjowant Re: Kosztowniak do pracy 26.03.09, 08:37
                  Gość portalu: bobik napisał(a):
                  I dzieje sie tam co czy nic? zza plotu nic nie widac. w sumie nie
                  widac bo pewnie nic sie nie dzieje :) Ma ktoś jakieś zdjęcia?

Nic trudnego wystarczy wejść na stronkę i tam znajdziesz zdjęcia z
                  budowy trzech budynków wielorodzinnych o podwyższonym standardzie
                  www.nowecentrum.pl/aktualnosci.php
                  radomianin
                  • Gość: liczy Aż Trzy budynki???? Aż tyle?? Niemożliwe! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 12:27
                    Czyli krótko mówiąc 3 z 15, to jakieś 20 procent...

Czyli galeria będzie 5x mniejsza, zamiast basenu 5x mniejsza
                    fontanna, itp. itd... Szkoda.
    • Gość: ew Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 16:50
      no jakoś ta budowa rusza od dwóch lat i co? wielki kał, stoją dwa żurawie dla
      picu i garstka robotników tylko po to żeby wszyscy myśleli że budowa ruszyła z
      kopyta.
      • Gość: bobik Re: Rusza budowa Centrum Stolcowego IP: 213.25.186.* 26.03.09, 17:16
        To sie nazywa galeria handlowa:
        www.bonarkacitycenter.pl/pl/strony/budowa.html
        A swoją drogą: po co Nam kolejne sklepy skoro nie mamy pieniędzy i
        pracy? Pomyślał ktoś?
        • Gość: men Re: Rusza budowa Centrum Stolcowego IP: 82.139.48.* 26.03.09, 18:17
          bie to jest centrum:
          www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=334655&page=115
          • haxman Re: Rusza budowa Centrum Stolcowego 26.03.09, 19:02
            To jest centrum: www.echo.com.pl/powierzchnie_handlowe_i_rozrywkowe.php?o=62
            • Gość: bobik Re: Rusza budowa Centrum Stolcowego IP: 213.25.186.* 26.03.09, 21:46
              Nie no z tym ECHO w Kielcach to bez przesady :) byles kiedys w
              Krakowie (Galeria Krakowska) albo Arkadia w Wawie?

Ale o czym my tu piszemy. Przeciez kazda jedna galeria to syf!
              Powinno sie to wszystko nazywac "przestrzen handlowa" co najwyzej.
              • Gość: żal Re: Rusza budowa Centrum Stolcowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 22:44
                Bez jaj o czym ty piszesz, galeria krakowska przy echo jest lekko mówiąc cienka. Arkadia to rozumiem. A słoneczna przy tym wszystkim niestety to jest 3 liga pod każdym względem.
            • Gość: do haxhama Re: Rusza budowa Centrum Stolcowego IP: 82.139.45.* 27.03.09, 21:45
              haxman.... wiesz u nas też jest galeria Echo która w każdym momencie się może
              rozbudować ;))
              • Gość: hjk Re: Rusza budowa Centrum Stolcowego IP: 195.93.162.* 21.04.09, 16:08
                I tak jak już postawią tą galerie to wszyscy będziecie tam lecieli jak głupi
                • Gość: Emski Nie rusza budowa Centrum Słonecznego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 18:41
                  Stan budowy galerii na dzień dzisiejszy to nadal nie ruszone wykopy i pełny
                  zastój .Coś się ruszyło przy części mieszkaniowej ale ta akurat najmniej
                  interesuje przeciętnego mieszkańca .Niebawem minie kilka lat (chyba trzy) od
                  uroczystego rozpoczęcia grodzenia placu a tu normalna kicha...
                  • Gość: mentor Re: zmienic koncepcje zabudowy IP: 88.156.227.* 22.04.09, 13:51
                    W/g mnie to szkoda sie zajmowac ta sprawa , osiedle mieszkaniowe -
                    tak bo w dobrym miejscu i niech ono powstanie.
                    Handlu w miescie , czyli supermarketow mamy dosc , wiec nie budujmy
                    kolejnych w centrum miasta.
                    trzeba renegociowac umowe i zmienic koncepcie zabudowy tych
                    ogromnych wykopów, miastu potrzebna jest duza hala sportowa na wzor
                    tej w Kielcach i basenu plywackiego krytego z prawdziwego zdarzenia
                    i wlasnie to miejsce sie do tego najbardziej nadaje.
                    • teta1985 Re: zmienic koncepcje zabudowy 22.04.09, 14:01
                      Gość portalu: mentor napisał(a):

> W/g mnie to szkoda sie zajmowac ta sprawa , osiedle mieszkaniowe -
                      > tak bo w dobrym miejscu i niech ono powstanie.
                      > Handlu w miescie , czyli supermarketow mamy dosc , wiec nie
                      budujmy
                      > kolejnych w centrum miasta.
                      > trzeba renegociowac umowe i zmienic koncepcie zabudowy tych
                      > ogromnych wykopów, miastu potrzebna jest duza hala sportowa na
                      wzor
                      > tej w Kielcach i basenu plywackiego krytego z prawdziwego
                      zdarzenia
                      > i wlasnie to miejsce sie do tego najbardziej nadaje.

No bez przesady. To nie będzie supermarket!
                      A centra miast są od zawsze miejscem handlu. To przyciąga ludzi tak
                      samo jak muzeum czy teatr. Poza tym do centrum ludzi nawet trzeba
                      ściągać, bo ich obecność tam utrzymuje na powierzchni dzisiejszego
                      rynku te części miasta. Moim zdaniem jest to bardzo dobre miejsce na
                      tą inwestycję.
                      • Gość: Miki Kiedy ruzy budowa ? IP: 82.139.36.* 22.04.09, 14:39
                        No to kiedy zatem ta inwestycja w końcu ruszy .Może ktoś ma
                        wiarygodne informacje na ten temat ?Na chwilę obecną jest to kolejny
                        powód do kpin z naszego pechowego miasta .
                        • Gość: Miki Re: Kiedy ruszy budowa ? IP: 82.139.36.* 22.04.09, 14:40
                          No to kiedy zatem ta inwestycja w końcu ruszy .Może ktoś ma
                          wiarygodne informacje na ten temat ?Na chwilę obecną jest to
                          kolejny powód do kpin z naszego pechowego miasta .

• Gość: sen Re: Kiedy ruszy budowa ? IP: *.radom.pilickanet.pl 22.04.09, 14:52
                            dobra rada
                            Przestańmy sie tym interesować a będziemy zdrowsi
                    • Gość: makowiec Re: zmienic koncepcje zabudowy IP: *.xdsl.centertel.pl 22.04.09, 23:32
                      Też tak uważam. Umowę renegocjować i postawić tam zupełnie coś
                      innego. Nowe Centum Radomia.Pisałem już o tym na forum. Hala
                      sportowa z prawdziwego zdarzenia rzeczywiście jest w Radomiu bardzo
                      potrzebna, aquapark też by się przydał. Uważam jednak, że na te
                      obiekty lepsze są tereny wzłuż ul.Żółkiewskiego.
                      • overshoe Re: zmienic koncepcje zabudowy 23.04.09, 06:51
                        Basen z rurami do zjeżdżania będą budować przy Wyścigowe.
                    • Gość: zonk Re: zmienic koncepcje zabudowy IP: *.radom.vectranet.pl 23.04.09, 07:16
                      w dobrym miejscu?? kto by chcial tam mieszkac i za te cene za metr
                      mieszkania wdychac cala dobe smrod spalin z jednego z najbardziej
                      ruchliwych miejsc w R? Wiem ze paru sie znalazlo, no bo jakaz to
                      nobilitacja mieszkac w centrum slonecznym, prawda?
                      • Gość: Baron le seur Re: zmienic koncepcje zabudowy IP: *.dti-static.cegetel.net 23.04.09, 08:32
                        Miejsce i koncepcja uważam sa idelane. Łączą i handel i rozrywkę. Współczuję
                        tylko tym co będą tam mieszkać. Nie dość, że drogo to jeszcze prawie przy
                        centrum Handlowym. Wątpliwa dla mnie to przyjemność.
                        Pytanie tylko dlaczego jeszcze nic się nie dziej oprócz mieszkań.
                        Z zazdrością patrzę na np. Bielsko-Białą, gdzie wybudowali już dwa podobne
                        obiekty, Częstochowa już niedługo będzie miała Galerię Jurajską, a zaczynali
                        mniej więcej w tym samym czasie co Radom. Centrum Echo w Kielczech się
                        rozbudowuje aż miło popatrzeć. Ech!!!
                        A u nas co? Dziura w ziemi?
                        Jako mieszkaniec Radomia nie mogę na ten temat nie myśleć, bo ilekroć
                        przejeżdżam tamtędy to mi się "ulewa".
                        Pomimo wszystko optymistycznie pozdrawiam.
                        • Gość: Marzenka zmienic koncepcje zabudowy? lepiej nie... IP: 82.139.36.* 24.04.09, 07:38
                          Od początku kiedy to placem tym interesowała się Plaza miejsce bylo
                          dziwnie pechowe .Obecny inwestor pobił wszekie rekordy wystawiania
                          na próbę cierpliwosci mieszkańców .Oby tylko z paroletnim poslizgiem
                          budowa wypaliła i oby nie okazała się bublem w centrum miasta
                          którego będziemy się wstydzili .
    • Gość: ben Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.radom.pilickanet.pl 24.04.09, 08:36
      w tej całej sprawie zastanawia mnie jedno. Dlaczego władze miasta
      widząc to co sie dzieje zupełnie nie reagują. Przecież w
      pażdzierniku minie trzy lata od momentu kiedy inwestor wygrał
      przetarg!
    • Gość: hg Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.radom.vectranet.pl 24.04.09, 08:44
      najlepsze są te dwa żurawie co stawiają dwa bloki dla picu w tempie iście
      ślimaczym, o co quźwa w tym wszystkim chodzi????
      • Gość: hjk Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: 195.93.162.* 24.04.09, 10:27
        Nie 2 tylko 3 budynki i wcale nie w ślimaczym tempie tylko dość szybkim bo mają
        dość krótki termin realizacji.
        • Gość: qw Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.radom.vectranet.pl 24.04.09, 11:35
          taaaa
    • Gość: SD Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: *.radom.vectranet.pl 25.04.09, 08:29
      CZY ZBUDOWANO JUŻ ŚCIANKĘ LARSENA?????
      • Gość: hjk Re: Rusza budowa Centrum Słonecznego IP: 195.93.162.* 25.04.09, 15:55
        juz dawno została zrobiona to zadanie należało do pol-aqy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka