k-bay 03.06.09, 22:59 Jak uprzejmie podaje UM, mamy Dni Miasta, edycja 2009: piotrkow.pl/portal.php?aid=news&news=12439631384a255f024b32b A nasz umiłowany felietonista pisze na ten temat tak: mojpiotrkow.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=1057 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annadeyas Re: [MP] Wesołe Dni Miasta 03.06.09, 23:56 Zgadzam się z opinią p. Lareckiego, nie znoszę chamstwa i prostactwa, bardzo mnie drażni brak reakcji nie tylko odpowiednich słuzb, ale i społeczeństwa. Mamy na chamstwo społeczne przyzwolenie, prawie nikt nie reaguje . Ja próbuję i - o dziwo - nigdy nie zostałam "obsypana" gustowną wiązką odpowiednich słów , wręcz przeciwnie - zaskoczeni młodzieńcy...przepraszali (sic!). Pewnie jednak wkrótce zarobię (oby tylko słownie). Odnośnie Dni Miasta -sądzę, że to zły argument. Idąc tokiem rozumowania p. Lareckiego należałoby w mieście w ogóle zrezygnowac z jakichkolwiek imprez masowych i to na czas wychowania sobie całego pokolenia..Absurd. Należy reagowac W KAŻDYM PRZYPADKU wulgarnego zachowania w miejscu publicznym, w szkole, w pubie, na stadionie itd. Bezwzględnie karać . Ostro reagować. Ale się rozmarzyłam ... A tak przy okazji : Panie Redaktorze - wsadzanie na piec bezbronnej słabej nauczycielki, o czym Pan swego czasu pisał z rodzajem dumy - to tez to samo chamstwo (wręcz naruszanie prawa do nietykalności cielesnej urzędnika państwowego|), cóz z tego, że bez wulgarnych słów... Odpowiedz Link Zgłoś
pawellarecki annadeyas napisała 04.06.09, 13:05 annadeyas napisała: > A tak przy okazji : Panie Redaktorze - wsadzanie na piec bezbronnej > słabej nauczycielki, o czym Pan swego czasu pisał z rodzajem dumy - > to tez to samo chamstwo (wręcz naruszanie prawa do nietykalności > cielesnej urzędnika państwowego|), cóz z tego, że bez wulgarnych > słów... Wdzięczny jestem Pani za konstruktywne zabranie głosu w sprawie mojego materiału. Z jednym wyjątkiem: z Pani słów wynika, że ja brałem udział we wsadzaniu tej nauczycielki na piec. Nie, nie było mnie przy tym. O ile sobie przypominam, opisałem to zdarzenie na forum "Chrobrego" na Naszej-Klasie. Fakt ten, powtarzany przez dziesięciolecia, miał miejsce 10 lat wcześniej, aniżeli ja przekroczyłem próg tego liceum. Ponadto - jeżeli Pani wie, o którą nauczycielkę chodzi, to nie należy zapominać, że była to bardzo, bardzo charakterystyczna i barwna postać. Tak, po latach i ja byłem Jej uczniem i uczniowie zawsze coś wymyślali, żeby było wesoło. Miała Ona bowiem taką osobowość, że sama często prowokowała, a przynajmniej usposabiała do nadmiernej aktywności młodzieży na lekcjach. Nie zmienia to faktu, że wiele nas nauczyła, choć niekoniecznie w zakresie wykładanego przedmiotu. Pozostała w pamięci kilku pokoleń uczniów na zawsze. Stała się jedną z legend "Chrobrego" i z całą pewnością dziś takich nauczycieli (profesorów) już nie ma. I jeszcze jedno: w porównaniu z tym, co dzisiaj się dzieje w polskiej szkole, jak zachowują się (i ubierają) obecnie uczniowie, to zachowanie młodzieży z lat 50., 60. i 70. było wzorowe! Pozdrawiam. > Odpowiedz Link Zgłoś
aniaweasy Re: [MP] Wesołe Dni Miasta 04.06.09, 11:50 Feel nie należny do zespołów punktualnych co organizatorzy przygotowali na czas ewentualnej zwałki? Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynek6 Re: [MP] Wesołe Dni Miasta 05.06.09, 08:36 Jakie to są Wesołe Dni Miasta?Kolejna porażka.Jeszcze tańszym kosztem Pan Prezydent mógł zorganizować Msze Polową.A pózniejsze hasła-frekwencja dopisała - uzależniona jest od tego iż atrakcji w Pt Ci dostatek.Pozwole sobie przypomnieć jak przebiegają w PT Sylwestry organizowane przez UM. Odpowiedz Link Zgłoś