Dodaj do ulubionych

Rozmiar biustu!

17.05.06, 12:46
Mam taka propozycje do wszystkich uczestniczek tego forum, aby pisząc o
swoim "małym biuscie" podawaly zawsze gdzies w nawiasie róznice miedzy
obwodem pod i w biuscie, bo wydaje mi sie, ze czasem niektóre kobiety na
prawde nie doceniaja tego, co maja w staniku i tym samym piszac o
miseczce "B" czy nawet "A" dołuja te, które nie maja na prawde nic. Na prawde
fakt, że jego włascicielka chciałaby miec po prostu wieksze piersi, nie
swiadczy o tym, ze są one małe.
Pozdrawiam wszystkie kobietki!
Obserwuj wątek
    • jooza Re: Rozmiar biustu! 17.05.06, 13:29
      Moje piersi wszyscy z tego forum znają :)
      Mam wymiary 76/84. Uważam, że to są bardzo małe piersi. Małe to takie ok. 12 cm
      różnicy. Tam myślę. Gdy różnica jest powyżej 12 cm, wtedy można powiedzieć, że
      "jest coś w tym staniku". Ale biust zawsze się komponuje z sylwetką, nie można
      go brać pod uwagę samego.
      • doorciaa Re: Rozmiar biustu! 20.05.06, 12:50
        ja mam takie malenstwa jak moja przedmowczyni=) tj 76/85 boze..za jakie
        grzechy..najgorsze jest to ze moj chlopak (ktory jeszcze nago mnie nie
        widzial..) nie wierzy w moje slowa o moich mikroskopijnych piersiatkach, bo ja
        noszac tzw push-upy optycznie koryguje swoja niedoskonalosc..no coz..chlopak
        przezyje szok ;) hehe pozdrawiam =)
        • lecia18 Re: Rozmiar biustu! 03.11.06, 17:13
          wiesz co mam ten sam problem właśnie co zrobi zeby nie przezył szoku ale wiesz
          co ci powiem jesli cie kocha to nie zrobi to na nim zadnego wrazenia chłopaki
          którzy leca tylko na ciało to chca sie przespac i rzucic taka laske wiesz mi
          mam starszego brata i wiem co oni cenia w kobietkach
        • aarturo72 Re: Rozmiar biustu! 09.01.08, 23:56
          doorciaa napisała:

> ja mam takie malenstwa jak moja przedmowczyni=) tj 76/85 boze..za
          jakie
          > grzechy..najgorsze jest to ze moj chlopak (ktory jeszcze nago mnie
          nie
          > widzial..) nie wierzy w moje slowa o moich mikroskopijnych
          piersiatkach, bo ja
          > noszac tzw push-upy optycznie koryguje swoja niedoskonalosc..no
          coz..chlopak
          > przezyje szok ;) hehe pozdrawiam =)

dlaczego szok, ja osobiście jestem fanem małych piersi i chłopak
          napewno też, pozdro
      • e.m.i1 Re: Rozmiar biustu! 14.06.06, 15:56
        Ja mam 70/85.
        Widzialam twoje zdjecia i mam biust rozmiarowo bardzo podobny do Twojego. Jak
        to mozliwe??
      • patii30 Re: Rozmiar biustu! 07.07.06, 17:33
        dla mnie to jest duza roznica 12 cm mi po porodzie i karmieniu zmiejszyly sie i
        roznicy mam 5cm :(:( wiec to jest dopiero koszmar
    • wiedzmablack Re: Rozmiar biustu! 20.05.06, 16:02
      ja mam 78/89
      • 83kimi Re: Rozmiar biustu! 17.06.06, 20:47
        Ja mam 69/78... wychodzi 9 cm różnicy... ale w kostiumie wclale nie ejst tak
        źle... no i mojemu facetowi też się podoba... :-)
        • maggie_90 Re: Rozmiar biustu! 18.06.06, 22:43
          Oj... Tak źle jeszcze chyba nie jest u nikogo... 79/84...
          • willow25 Re: Rozmiar biustu! 29.06.06, 14:56
            U mnie 75/90 ale nie narzekam,pozdrawiam!
            • magdaosie Re: Rozmiar biustu! 05.07.06, 23:02
              A nie słyszałyście nigdy, że małe jest piękne?? :) Ważne, że Wasze biusty
              podobaja się Waszym facetom!! I tylko to się liczy!!
              • e.m.i1 Re: Rozmiar biustu! 05.07.06, 23:52
                a jak nie mamy facetow to co? :|
                • nikitka84 Re: Rozmiar biustu! 08.07.06, 00:55
                  To trzeba cierpliwie poczekac;P
    • fruuzka Re: Rozmiar biustu! 17.07.06, 16:09
      ja mam pod biustem 65cm, w biuście 81-82... i noszę B. a wydaje mi się, ze nie
      mam biustu..
      • ashton Re: Rozmiar biustu! 21.07.06, 14:36
        83/89
        Tragicznie.
        Kiedyś miałam pod stówę...
      • marihuana11 Re: Rozmiar biustu! 22.07.06, 12:37
        Dziwne, 16-17 cm różnicy w obwodzie to rozmiar stanika C. tak więc 65C
        • kuramanosa Re: Rozmiar biustu! 22.07.06, 13:07
          72/86 więc wychodziłoby, ze b, ale noszę a. uważam jednak, ze są ładne i widac,
          że coś tam jednak mam :D
          • lucy57 Re: Rozmiar biustu! 25.07.06, 17:11
            eeeeh....wam to dobrze...ja mam 75/80:(
            to nawet nie jest biust-to naleśnik:(((
            • shiral Re: Rozmiar biustu! 14.08.06, 09:11
              ja mam 75/86 czasem mam wiecej czasem mniej nie wiem od czaego to
              zależy...mierze bez staniczka
              • majka1239 Re: Rozmiar biustu! 26.08.06, 21:18
                mam 80/94(14 cm różnica) i uważam,że to niestetyyyyy baardzo mało.noszę B,w
                porywach C.
                • 83kimi Re: Rozmiar biustu! 27.08.06, 12:48
                  Troche przesadzasz, masz normlany biust, wclae nie abrdzo mały...
    • bee85 Re: Rozmiar biustu! 27.08.06, 15:58
      mam roznice 7 cm, bardzo sie wstydze rozebrac przed chlopakiem, on nic nie mowi
      ze mu sie nie podoba ale ja widze jak jest :(
    • veronisia_28 Re: Rozmiar biustu! 29.08.06, 13:38
      JA MAM 74/80. PO PROSTU KOSZMAR. WYKARMIŁAM DZIECKO (PRZEZ 11 MIESIĘCY) I
      JESZCZE MAM PRZEZ TO JAKBY CIEŃSZY. NIC TYLKO SIĘ ZAŁAMAĆ.CO TEŻ UCZYNIŁAM....
      • olianka Re: Rozmiar biustu! 29.08.06, 22:31
        66/77
    • verona007 Re: Rozmiar biustu! 31.08.06, 12:45
      No a ja mam pod biustem 69cm, w biuście 80 cm... czekam, aż urośnie mi o ten 1cm
      i będę mieć pełne A:) mam 16 lat... Marzy mi się miseczka B:) Narazie jak ulał
      pasuje stanik A70 lub niektore A75. Jednak pasuje też 65B... :) muszę taki
      stanik kupić;) Samo to, że miseczka B jest budujące:)
      • songor Re: Rozmiar biustu! 02.10.06, 21:14
        65 b jak najbardziej moja droga :)
    • kinga_p.sc Re: Rozmiar biustu! 03.10.06, 22:04
      ja mam 73/80
      • thedutchess Re: Rozmiar biustu! 24.10.06, 17:12
        Ja nie mam biustu prawie wcale i wogole niepotrzebny mi stanik bo nie mam co do
        niego wlozyc!Ale nie wstydze sie rozebrac przed moim chlopakiem hociaz wiem ze
        on pewno by wolal kogos z ladnym cialem.Brak biustu to moj najwiekszy kompleks i
        wszystko bym zrobila zeby go miec! Czy sa na to jakies sposoby poza operacja
        powiekszania piersi??
        • nikitka84 Re: Rozmiar biustu! 24.10.06, 22:57
          www.wiekszepiersi.phorum.pl - skarbnica wiedzy o naturalnych metodach
          powiekszania piersi:)
    • avarja Re: Rozmiar biustu! 02.11.06, 22:58
      76/82 :D
      • jaketi Re: Rozmiar biustu! 07.11.06, 20:43
        78/87. Wiem, ze mój biuścik do najwiekszych nie nalezy. Ale jestem z niego
        zadowolona. Jest mały, ale jedrny i kształtny. Wole miec moje skarbenka niz
        wiszacy naleśnik rozmiaru C.
        • la_meuse Re: Rozmiar biustu! 10.01.07, 19:19
          (mniej wiecej) 68/80
          • bajdzi Re: Rozmiar biustu! 27.03.07, 09:30
            Witam.Chyba troche reaktywuje ten watek:-)Ja mam 72/84.Zawsze nosiłam 70B i
            byłam święcie przekonana,że to jest mój właściwy rozmiar dopoki nie spróbowałam
            65C , który jest wprost idealny!!!Nigdy nie dam się już namówić na zakup
            miseczki B i to jeszcze w 70 pod biustem .
            Moje Drogie Panie , jeśli posiadacie swoje ulubione sklepy w których zaopatrzyć
            się można w rozmiary miseczek A,B,C w 65cm pod biustem proszę o kontakt :-)
            • magdalaena1977 Re: Rozmiar biustu! 27.03.07, 11:09
              wejdź na lobby biuściastych
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203
              Jest tam dużo opisanych sklepów z odbiegającymi od 75B rozmiarami, łącznie z
              małymi obwodami.
              • bajdzi Re: Rozmiar biustu! 27.03.07, 11:56
                Znam to forum , tyle że nie znajduę tam ( prócz Bellissimy )sklepów oferujących
                miseczki A,B lub np.C w wąskich obwodach .
                Bellissimę już znam , jestem zresztą ich stałą klientką i wielbicielką :-) Tym
                bardziej , że to oni polecili mi zmianę rozmiaru z 70B na moje ukochane 65C hi
                hi :-)Z tego co wiem , to jedyny sklep oferujący np.65C z dodatkową atrakcją
                jaką jest wypełnienie kremowe bądź żelowe ( posiadam oba ) . Poprawcie mnie
                jeśli się myle .
                • denz Re: Rozmiar biustu! 27.03.07, 16:34
                  Dzieki Bajdzi za info o bellissimie. Maja super staniczki w waskich obwodach.
                  Juz zamowilam z linii Atlantis Spring Floral. Z opisu wynika, ze miseczki
                  wypelnione sa kremem i optycznie powiekszaja biust. Zobaczymy

www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1327&kategoria=ae
                  • maheda Re: Rozmiar biustu! 28.03.07, 08:35
                    Jest jeszcze www.intimo4you.com, wywiad z panią z tego sklepu na
                    Stanikomanii (www.stanikomania.blox.pl), ona też mówi, że ma staniki z
                    wkładem żelowym. Ale pewnie trzeba dopytać mailowo, bo to świeży sklep i jeszcze
                    stronę ma niedopracowaną.
                    • bajdzi Re: Rozmiar biustu! 28.03.07, 11:01
                      Wielkie dzięki za nowe adresiki :-)Co do strony tinyurl.com/yte7tk mają
                      tam spory wybór . Wieczorem rozejrzę się czy posiadają jakieś cuda z
                      wypełnieniem żelowym w 65C . Jeśli natomiast chodzi o nasz polski
                      www.intimo4you.com,/ , to z przykrością muszę stwierdzić , że ich
                      najmniejszy obwód pod biustem to 70 :-(( , więc wizja zrobienia u nich zakupów
                      odpada .
                      Denz opisz proszę swoje wrażenia z zakupionego Spring Floral z Bellissimy .
                      Może też się skuszę ( jeśli nie znajdę innego sklepu oferującego 65C , to na
                      pewno ). Ja , z ich nowej kolekcji posiadam Flirt w kolorze koralowym
                      www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1323&kategoria=
                      Jestem tak z niego zadowolona , że zamówiłam sobie jeszcze jeden w kolorze
                      kremowym . Już nie mogę się go doczekać :-))))
                • magdalaena1977 Re: Rozmiar biustu! 27.03.07, 23:39
                  bajdzi napisała:
                  > Znam to forum , tyle że nie znajduę tam ( prócz Bellissimy )
                  > sklepów oferujących miseczki A,B lub np.C w wąskich obwodach .
                  chociażby figleaves: tinyurl.com/yte7tk (rozmiary od 28AA)
        • magdalaena1977 Re: Rozmiar biustu! 27.03.07, 11:17
          jaketi napisała:

> Wole miec moje skarbenka niz wiszacy naleśnik rozmiaru C.
          Wydaje mi się, że nawet mało jędrne C jest zbyt małe, żeby uformować z niego
          naleśnik.
          • maheda Re: Rozmiar biustu! 28.03.07, 08:31
            Myślę, że z biustu typu 125C już by się spokojnie dało :)
    • czarna.czajka sklepy 28.03.07, 16:44
      sklepy z malymi obwodami:

www.lulalu.com/
      www.knowknockers.co.uk/
      www.daintylady.co.uk/

Nie rozumiem jak wiekszość z was moze nosic obwod 75 ?? Przeciez to sie
      zaokragla w DOL !!! I TO WCALE NIE 2/3 CM TYLKO 7/8.

Moze dziewczyny u mnie na forum maja racje i naprawde lwia czesc z Was Szanowne
      Forumki ma żle dobrany stannik...

Przeciez taka bielizna pomaga, nie tylko na wyglad piersi , ale i na samopoczucie:)
      Mam nadzieje ze mnie nie zlinczujecie

Pozdrawiam

• czarna.czajka Re: sklepy 28.03.07, 16:46

www.aalingerie.com/
        o tym zapomnialam
    • kasia1990bb Re: Rozmiar biustu! 06.04.07, 15:50
      a taki: 73 pod biustem i 87 w biuście :( jaki w takim razie biustonosz byłby
      dla mnie najlepszy?
      • ambeer Re: Rozmiar biustu! 06.04.07, 19:42
        kasia1990bb napisała:

> a taki: 73 pod biustem i 87 w biuście :( jaki w takim razie biustonosz byłby
        > dla mnie najlepszy?

65D - ale polecam się jeszcze upewnić.
        • a_gneskka Re: Rozmiar biustu! 07.04.07, 02:58
          Oczywiście, że obwód zaokrągla się W DÓŁ i dopiero od takiego obwodu się oblicza
          miseczkę! Ale to trzeba powtarzać wiele, wiele razy, choćby ze względu na
          niekompetentne ekspedientki i firmy nie schodzące z obwodamii poniżej 70.

Żeby nie było, że off topic: moje wymiary 80/90 = miseczka C ;)
          • a_gneskka Re: Rozmiar biustu! 07.04.07, 03:31
            Pobawiłam się i zebrałam wymiary z tego wątku. Po strzałce staniki, jaki moim
            zdaniem powiny pasować (zaznaczam, że miseczki oceniałam bez żadnych tabelek,
            więc 1-2 centymetry mogą się różnić od "oficjalnych"). Oczywiście obwód pod
            biustem też nie jest jeden jedyny, bo zależy od budowy, ilości sadełka etc.
            (dlatego najlepiej mierzyć 2 różne).

Wyniki:
            jooza: 76/84 -> 70B/C
            doorciaa 76/85 -> 70C
            emi 76/85 -> jak wyżej
            83kimi 69/78 –> 65/60 D/C
            maggie_90 79/84 -> 70/75 B
            fruuzka 65/82 -> 60 D
            ashton 83/89 -> 75C
            kuramanosa 72/86 -> 65D
            lucy57 75/80 -> 70B/65C
            majka1239 80/94 -> 75D/70DD
            veronisia28 74/80 -> 70/65B/C
            verona007 69/80 -> 65/60 D/C
            jaketi 78/87 -> 70C (no i masz naleśnik ;)

No i gdzie są te małe bisuty, hę?
            • toxisch Re: Rozmiar biustu! 07.04.07, 13:54
              Nawet nie wiecie jak wam zazdroszcze. Biust to jeden z moich najwiekszych
              kompleksow (poza tym, ze cierpie na hirsutyzm IV stopnia i nawet ten moj plaski
              biust mam owlosiony i tego sie nie da wyleczyc, a ktora z was sobie wyobraza
              depilowac caly biust co drugi dzien, a przy okazji caly brzuch i plecy, zeby
              nie bylo nienaturalnych gladkich plam? no wiec chodze jak malpa :(). Ja w
              przeciwienstwie do was mam roznice 4-5 cm (74-78,79). Mam 19 lat i wiem, ze
              jestem najmniej kobieca kobieta (?) na swiecie. No nic tylko sie pociac. Nie
              dosc, ze wasy i broda (ktore akurat usuwam, ale i tak to widac) to plaska jak
              deska. Znaczy nie tyle plaska bo tylek i brzuch mam olbrzymie probowalam
              przytyc, zeby biust urosl ale sie nie ruszyl ani o centymetr. Sorry, musialam
              sie wyzalic, bo sobie nie radze juz na tym swiecie pelnym gladkich, szczuplych
              kobiet z biustem. Miseczka B to moje marzenie, ale operacja nie wchodzi w gre.
              Nienawidze siebie :(
              No ale koniec zrzedzenia, chcialam zapytac jaki rozmiar stanika powinnam wedlug
              Ciebie kupowac.
              A wy dziewczyny cieszcie sie waszym kobiecym cialem, bo niektorzy maja dusze
              kobiety a cialo obojniaka :(.
              • boobsik Re: Rozmiar biustu! 05.08.07, 16:37
                To jeśli ja mam 68/87 w porywach do 89 to jaki ja mam nosic?! 65?
                Nie ważny jest rozmiar a kształ ;] Przy moich wymiarach i tak wygladam jakbym
                miała mały biust
                • maith Do Boobsik 05.08.07, 21:07
                  Ciekawe jaki obwód nosisz przy tych wymiarach?
                  Bo uwzględniając fakt, że miarka jest z całkiem innego materiału niż
                  obwód stanika - miarka jest całkiem sztywna, a obwód wyraźnie rozciągliwy, to
                  branie pod uwagę czegokolwiek powyżej 65 w ogóle nie wchodzi w grę.
                  Nie wiem, jak to przyjmiesz, jeżeli wierzysz, że literki same w sobie cokolwiek
                  znaczą, to pewnie nie uwierzysz ;)
                  W rzeczywistości przy obwodzie 60 czy 65 nawet miseczka J nie jest specjalnie
                  duża. Ale nieważne.
                  Prawda jest taka, że w Twoim przypadku wchodzi w grę 65E, a jeśli nie zmierzyłaś
                  sobie tego obwodu naprawdę ściśle i na wydechu, to nawet 60F-G.
                  65E możesz wypróbować w Melissie albo Avocado.
                  60F-G ma być od września w Avocado.
                  I żeby nie było wątpliwości - to nie są staniki na duże biusty.
                  Miseczki mają wielkości 75B, ale obwody uwzględniające szczuplejszą budowę.
                  Tylko mierząc stanik rób to zawsze prawidłowo:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=64532723&a=64534847
                  • boobsik Do Maith ;] 06.08.07, 00:04
                    No to odpowiadałoby z tą miseczką 75B nawet mam taki jeden biustonosz ;] Tylko
                    problem w tym ze z obwodem 65 mam jakby drobniejsze piersi nic z 75B chociaz
                    rozmiar niby ten sam... czy może jednak ta 65E jest jakby mniejsza na inny
                    rozstaw itp czy dokladnie taka sama jak 75B ... Największym problemem jest
                    jednak to że wszedzie można dostać tani biustonosz 75B a 65E to ceny
                    przekraczają 100 zł...
                    • magdalaena1977 Re: Do Maith ;] 06.08.07, 00:17
                      boobsik napisała:
                      > Największym problemem jest jednak to że wszedzie można dostać
                      > tani biustonosz 75B a 65E to ceny przekraczają 100 zł...
                      Wyobraź sobie, że masz stopę nr 41. Czy w ogóle bierzesz pod uwagę kupowanie
                      przecenionych eleganckich butów nr 37 ?
                      Po drugie, jak już nauczysz się swojego rozmiaru, będziesz mogła na niego
                      polować takiej. Na allegro znalazłam kilka modeli po 40 - 50 zł
                      na brytyjskim ebayu jest ponad 60 sztuk 30E nowych, cena od 99 pensów.
                    • maith Re: Do Maith ;] 06.08.07, 00:39
                      Biust będzie Ci się równie dobrze mieścił w miseczkach, ale wszystko będzie
                      lepiej leżeć, bo układ tych miseczek będzie lepiej dopasowany do Ciebie. W 75
                      miseczki Ci pewnie wjeżdżają pod pachy, bo obwód 75 uwzględnia jednak inne
                      proporcje biustu do klatki niż to, co Ty masz.
                      Pamiętaj tylko, żeby mierząc sobie dobrze wszystko zagarnąć do miseczek z boków,
                      ruchem masującym.

A co do ceny - wcale nie przekraczają, wejdź na
                      melissa.com.pl
                      Większość staników jest za 60-70 zł.
                      Jak już na Melissie wszystko dobrze ustalisz, to przeliczysz sobie rozmiar na
                      wersję brytyjską i zaczniesz polować na Allegro.
                      Przy dobrze dobranym staniku i dobrym wkładaniu biustu do środka jego kształt i
                      wypełnienie się poprawia. W efekcie po miesiącu możesz już mieć rozmiar więcej.
                      Dlatego przy zmianie rozmiaru nie należy początkowo szaleć z zakupami.
                      • boobsik Re: Do Maith ;] 06.08.07, 17:37
                        Ale na allegro nie ma mojego rozmiaru więc wybór jest bardzo mały,
                        chyba że znacie jakieś sklepy w Warszawie w których można dostać
                        taki rozmiar..

Dziekuje serdecznie za pomoc ;)
                        • maith Re: Do Maith ;] 06.08.07, 19:55
                          65E jest w Melissie
                          melissa.com.pl
                          i w Avocado
                          avocado.com.pl
                          (Avocado ma też sklep stacjonarny w Warszawie)
                          60-tki mają być w Avocado od września.
                          A w ogóle, to zapraszam do nas, na wątek 60-tkowy, czyli dla osób szukających
                          bielizny poniżej obwodu 70.
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=63349014
              • maith Do Toxisch 05.08.07, 20:14
                Masz więcej niż 4-5 cm :) Przecież miarka jest z całkiem innego materiału niż
                obwód stanika - miarka jest całkiem sztywna, a obwód wyraźnie rozciągliwy.
                Różnicę wylicza się zatem nie od wyniku pomiaru obwodu, tylko od obwodu, który
                powinnaś nosić. Już po doliczeniu poprawki na różnice materiałowe między miarką
                a obwodem stanika.
                W Twoim wypadku wchodzą w grę 2 możliwości rozmiarowe - 70AA i 65B.
                Jeżeli zmierzyłaś się ściśle i na wydechu, to jest większa szansa, że Twoim
                rozmiarem jest 70AA, ale ponieważ podejrzewam, że mierzyłaś się niezbyt ściśle,
                to warto by było przymierzyć to 65B. Podobno są w Realu, na stoisku
                nastolatkowym (no to jesteś nastolatką :) i wyglądają normalnie, a nie
                dziecinnie. Inne opcje są w tym wątku:
                wiekszepiersi.phorum.pl/viewtopic.php?t=504
                Na pewno nie wolno Ci nosić staników z obwodem 75, bo nimi sobie już ewidentnie
                rozpłaszczasz biust.
                70AA jest na pewno łatwiejszy do kupienia. Ale jakbyś miała szansę przymierzyć
                65B, to skorzystaj z tej możliwości.
                Pamiętaj, żeby mierzyć nowy stanik stosować się do tych zasad:
                Na pewno nie jesteś najmniej kobiecą kobietą na świecie. Natomiast rozumiem, że
                nie czujesz się z tą chorobą zbyt komfortowo wśród głupawych reklam wmawiającym
                ludziom konieczność dopasowania się do w gruncie rzeczy sztucznych wzorców.
                Aczkolwiek mogło być gorzej. Są ludzie, którym choroba wykręca twarze w
                strasznym grymasie i są przykuci do wózka.
                Nie masz powodu, żeby się nienawidzić, masz natomiast powód, żeby poszukać w
                necie grupy wsparcia dla osób z Twoją chorobą. A jak jej nie znajdziesz, to ją
                sama stworzyć :)
                • toxisch Re: Do Toxisch 06.08.07, 20:09
                  Dziękuję Ci bardzo Maith. Ale będę nudziarą. Tamten pomiar się zdezaktualizował
                  ;). Podejrzewam, że obwód zmierzyłam zbyt luźno, a w samym biuście doszły mi
                  centymetry bo przytyłam. Teraz mi wyszło 72/82. Czyli rozumiem, że raczej
                  celować w obwód 65. A miseczka dla różnicy 17 cm? Czyli C? 65C - takie coś w
                  ogóle istnieje? :) Bo nie wiem czy pojęłam zasade dobierania ;).
                  Co do choroby - jest grupka hirsutek, ich forum. Ale ja troche odstaję z moimi
                  problemami od nich. trudno, za 50 lat wszystkie bedziemy wyglądąły tak samo :).
                  Miewam gorsze dni i lepsze, dzis chyba jest ten lepszy :).
                  Mam nadzieje, że odnajdziesz mojego posta w tym gąszczu ;)
                  • maith Re: Do Toxisch 06.08.07, 21:02
                    Cieszę się, że odczytałaś moją odpowiedź :) Bo pytanie zadawałaś już jakiś czas
                    temu... no miałam nadzieję, że jednak tu zajrzysz i zajrzałaś :)
                    Tak, wychodzi 65C. Oczywiście że istnieje :)
                    Niestety jest pomiędzy 2 grupami. Większy wybór jest do A (jako małe biusty,
                    mylone z nastolatkami) i od D (jako duże biusty, mylone z dużymi biustami) ;)
                    A to oznacza, że trudniej jest o coś tańszego.
                    Zatem warto przejrzeć także Allegro oraz e-bay, gdzie zdarzają się nowe staniki,
                    z metkami, ale taniej.

A co do normalnych sklepów netowych(dobry pomysł, bo tam masz prawo zwrotu, jak
                    Ci się nie spodoba, w ciągu 10 dni), to:
                    Twój rozmiar jest np. w bellissima.com.pl
                    (niestety najtańsza - Zeta- jest rozciągliwcem, ale z drugiej strony jako stanik
                    na okres przejściowy może by i była ok...)
                    bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=672&kategoria=
                    Bo pozostałe propozycje są od 150 zł, a to znacznie drożej...

Masz sporą szansę, że do tego D dobijesz, jak tylko ponosisz trochę 65C,
                    prawidłowo zagarniając sobie wszystko aż spod pach do miseczek (bo nosząc
                    wcześniej za szerokie obwody mogłaś biust rozpłaszczać na boki, teraz trzeba
                    wyrównać straty, jeśli wystarczy ich na zmianę rozmiaru, to już będziesz
                    zaliczona do biuściastych, z większymi możliwościami wyboru staników :).
                    Jakbyś dobiła do 65D, to mogłabyś już korzystać z
                    melissa.com.pl
                    gdzie staniki są normalnie właśnie w okolicy 60-70 zł, a mają już ścisłe obwody.

Pozdrawiam i zaglądaj dodatkowo do naszego wątku 60-tkowego.
                    Dziewczyny z obwodami poniżej 70 szukają razem staników tu:
    • young_eve Prosze Was o pomoc Dziewczyny! 06.08.07, 17:50
      Po przeczytaniu tego watku widze, jak koszmarnie zle dobrany stanik
      nosze... Jestem masywna i mam malutki biust, ktory po prostu "ginie"
      przy mojej klacie i szerokich ramionach. Mam pod biustem 73cm
      (ciasno mierzone) a w biuscie 93cm (luzno mierzone). Jaki Waszym
      zdaniem rozmiar bedzie odpowiedni dla mnie? Jak wchodze do sklepow
      to panie ekspedientki biegna do mnie z 75A, albo wysmiewaja...
      • maith Re: Prosze Was o pomoc Dziewczyny! 06.08.07, 19:51
        Wyśmiewanie to ich metoda zastępcza. Zamiast pełnego asortymentu. Najłatwiej
        jest zamknąć wszystkich w świadomości 75A/B do 80A/B.
        Łatwiej jest sprzedawać 4 rozmiary na krzyż. Jedynym problemem są klientki, ale
        te przecież można zakompleksić...

Normalnie wychodzi Ci 70DD (a w firmach bez DD, to 70E).
        Ale skoro twierdzisz, że jesteś masywna, to może przymierz dodatkowo 70D.
        Najlepiej w sklepie bez napastliwych sprzedawczyń.
        Tylko pamiętaj, żeby mierząc stanik dobrze zagarnąć sobie wszystko spod pach do
        miseczki ruchem masującym. Zresztą tu masz instrukcję postępowania:
        • madzi1 Re: Prosze Was o pomoc Dziewczyny! 04.10.07, 00:50
          Ja sie dzisiaj zalamalam. Wiem ze nosze zly stanik, bo 70B.
          A moje wymiary to 67/8 - 82-3 czyli wychodzi z tego 65C albo 60DD?
          Poszperalam w sklepach internetowych i tam z obwodem 60 tez krucho i
          te ceny :((
          • effka454 Re: Prosze Was o pomoc Dziewczyny! 07.10.07, 18:22
            Zajrzyj tutaj:
            tam właśnie dziewczyny z obwodowymi 60 doradzają sobie, gdzie warto zajrzeć
            Wiem, że np. warszawskie Avocado (Bracka 1) właśnie w październiku miało
            wprowadzić do sprzedaży 60

A dla wszystkich zainteresowanych znalezieniem swojego prawidłowego rozmiaru
            biustonosza polecam
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=69863573
    • agusiaa200 Re: Rozmiar biustu! 10.04.08, 16:46
      mam problem bo nie wiem jaki nosze rozmiar stanika..pod biustem mam
      ok67 gdzie w biuście77..prosze doradzcie mi!!!
      • turzyca Re: Rozmiar biustu! 14.04.08, 01:47
        ales sie ukryla! rozmiar 60C lub D.
        Wiecej informacji tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50580
    • babka_herbaciana Re: Rozmiar biustu! 04.08.08, 18:31
      74/84 czy to bedzie 70B? bo w takim najlepiej sie czuje.
      • turzyca Re: Rozmiar biustu! 18.08.08, 13:04
        To moze byc 70B. Ale jak bedziesz miala okazje to wyprobuj tez 65D, moze lezec
        znacznie lepiej.
    • mala_mufinka Re: Rozmiar biustu! 08.10.08, 19:15
      62/79 róznica wprawdzie 17 cm, ale jestem szczuplutka, wiec piersi
      nie sa duze, bo przeciez one maja nie tylko wysokosc, ale tez
      szerokosc...
      • scarlet_agta Re: Rozmiar biustu! 27.10.08, 09:50
        To że jesteś szczupła oznacza głównie to, że musisz nosić mały obwód stanika.
        Stanik który ma obwód 70 lub 75 będzie po prostu za luźny. Przy wymiarach 62/79
        powinnaś nosić rozmiar brytyjski rozmiar 26E, polski 55F/G który niestety chyba
        nie jest produkowany seryjnie, a tylko czasem na zamówienie. Rozwiązaniem może
        być kupno rozmiaru 60D, który może być odrobinę za luźny, ale jest produkowany
        przez wiele porządnych firm i dość łatwo dostępny. Zapraszam na Lobby
        Małobiuściastych, tam dowiesz się znacznie więcej:
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50580
    • evolution2 Re: Rozmiar biustu! 16.12.08, 14:44
      Hej . Słuchajcie mam pyatnie ma 13 lat i mam rozmiar 75B to mało czy
      dużo. Z niecierpliwością czekam na odpowiedż. ;)
    • evolution2 Re: Rozmiar biustu! 16.12.08, 14:44
      Hej . Słuchajcie mam pyatnie ma 13 lat i mam rozmiar 75B to mało czy
      dużo. Z niecierpliwością czekam na odpowiedż. ;)
      • scarlet_agta Re: Rozmiar biustu! 20.12.08, 14:51
        To zależy na jakie wymiary nosisz ten rozmiar ;)
        Jeśli jest prawidłowo dobrany, czyli Ty masz ponad 81 cm pod biustem i około
        90cm w biuście, to powiedziałabym że w wieku 13 lat to ani dużo ani mało.
        • necia1986 Re: Rozmiar biustu! 10.02.09, 21:35
          78/86 :(
    • czarna.23 Re: Rozmiar biustu! 24.05.09, 17:46
      Witam ja też mam dylemat z doborem odpowiedniego biustonosza a moje
      pięrsiątka są masakrycznie male pod biustem mam 70 a w biuscie 79:((
      jaki powinnam nośic odpowieni biustonosz zeby to chociaż wygladało
      przyzwoicie? Ogólnie mosze staniczki typu pusz up bo coz innego
      pozostaje :((((( Prosze o pomoc z góry dziękuje za odpowiedz :))))
      • maja_sara Re: czarna.23 27.05.09, 21:34
        tu dostaniesz pomoc:
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50580

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka