Dodaj do ulubionych

Przyszłość LMB

04.01.14, 14:27
Ruch na małym Lobby minimalny, nowych wątków brak, jedyny w miarę żywy wątek to rozmiarowy, w którym jednak nikt nie odpowiadał od października...

Oczywiście sama uderzam się w mą ostanikowaną pierś, bo czuję się współwinna :(

Czy małe lobby jest nam jeszcze potrzebne? Czy jest potrzebne światu i rzeszy nieuświadomionych jeszcze małobiuściastych?

Osobiście mam wrażenie, żę nasza stanikowa rzeczywistość się zmieniła i Lobby przestało już odgrywać taką rolę jak w przeszłości. Ale...

Może powinnyśmy coś zmienić, rewolucję jakąś przeprowadzić? A może po prostu pozwolić umrzeć śmiercią naturalną, skoro nie jest potrzebne?

PS. Ciekawe po jakim czasie, ktoś się tutaj w ogóle wypowie ;)
Obserwuj wątek
    • anulla1974 Re: Przyszłość LMB 04.01.14, 15:02
      Szczerze nie wiem co Ci odpowiedzieć. Sama widzę, że ruch minimalny - sama też teraz mało się udzielam /na dużym też mało - sprawy rodzinne, własnie skończyłam załatwiać sprawy pogrzebowe/. Jak powstało małe lobby większość staników ściągało się z Anglii i miało ułatwić wyszukiwanie informacji o dobrych stanikach w małych rozmiarach. Problemy małobiuściastych też były inne niż poruszane na dużym lobby. A teraz można się w większych miejscowościach przejść po sklepach i pomierzyć.
      • sbarazzina Re: Przyszłość LMB 04.01.14, 15:31
        anulla1974 napisała:

Jak powstało małe lobby większość staników ścią
        > gało się z Anglii i miało ułatwić wyszukiwanie informacji o dobrych stanikach w
        > małych rozmiarach. Problemy małobiuściastych też były inne niż poruszane na du
        > żym lobby. A teraz można się w większych miejscowościach przejść po sklepach i
        > pomierzyć.

Anulla, dokładnie. Kiedyś szukałyśmy na forum głownie informacji o firmach i modelach. Teraz kupujemy stacjonarnie lub modele, które już znamy.

To nasuwa mi jeszcze jedną myśl. No forum są głównie użytkowniczki uświadomione od kilku lat. Nie mamy problemów z dopasowaniem, każda zna swój rozmiar i pewnie ma staników więcej niż potrzeba :)
        No i jest nas niewiele, znamy sie nawzajem, wiemy o sobie sporo i dawno już przerobiłyśmy wątki w stylu Twój ulubiony stanik, ulubiony kolor, miękkie czy sztywne etc.

Dlatego (odpowiadając na pytanie scarlet_agty) NAM (starym wyjadaczkom) forum nie jest już tak bardzo potrzebne. Jest moim zdaniem potrzebne świeżynkom. Ale tych u nas prawie w ogóle nie ma i nie wiem za bardzo jak to zmienić :(

Jak sprawić żeby dziewczyny piszące w rozmiarowym (bo tych wpisów nadal jest sporo) do nas wracały?
        • kis-moho Re: Przyszłość LMB 05.01.14, 10:52
          Mnie nie ma przy necie od ponad miesiąca, będę za tydzień juz normalnie i postaram się napisać więcej. Teraz tylko na szybko - mi bardzo brakuje recenzji, szczególnie Ochanomizu. Nie tylko stanikow ale i ciuchow. Kiedyś łatwiej mi było kupować niż teraz, zwykle albo znam krój albo strzelam.
          Ale czy potrzebujemy oddzielnego forum czy moglibyśmy przeskoczyć na duże? Ja i tak powielam recenzje ciuchow, a w firmowych wątkach pisze tylko na LB, bo tu nikt nie zagląda.
          • ochanomizu Re: Przyszłość LMB 07.01.14, 20:03
            Mam wrażenie, że wszystkie okołolobbowe fora ostatnio zamilkły, chyba więcej jest tylko czytaczek, a coraz mniej osób piszących. Może powrót na duże lobby nie jest takim złym pomysłem - w końcu obie galerie też się mają łączyć. Przy czym nie wiem, czy sprawa nie wymagałaby przedyskutowania również na dużym lobby + może głosowania podobnego do tego przed decyzją o połączeniu galerii.
            Czuję się trochę wywołana do do odpowiedzi - może spróbuję zrecenzować i obfocić kilka staników, ale to najwcześniej za kilka dni. Ciuchów nie kupowałam od dość dawna - nowe kroje BiuBiu do mnie nie mówią albo na mnie nie leżą, Urkye też do mnie nie przemawia.
    • scarlet_agta Re: Przyszłość LMB 04.01.14, 15:05
      > Czy małe lobby jest nam jeszcze potrzebne?

To jest bardzo dobre pytanie. Małe lobby wydzieliło się z dużego, kiedy na LB ruch był bardzo duży i posty małobiuściastych "ginęły" wśród pozostałych. Wtedy było potrzebne, żeby ułatwić nam wyszukanie informacji o mniejszych rozmiarach. A teraz?
      • 60e Re: Przyszłość LMB 16.05.14, 10:55
        Ja tu trafiłam właśnie przez duże lobby :) Ale tam raczej nic dla mnie nie ma, kompleksów się tylko nabawię czytając o biustach w rozmiarze F lub G.
        Moje wiotkie E potrzebuje pomocy i stąd moja obecność tutaj.
        Według mnie fajnie że jest LMB, dla "nowych", jak ja, nawet stare wpisy są dużo warte :)
    • mokta Re: Przyszłość LMB 05.01.14, 16:59
      Fala ostanikowania przeszła już dawno. Dziewczyny się nasyciły, wybór modeli jest nieporównywalnie większy niż w czasach początkowych. Sklepów cała masa. Zauważcie, że kiedyś w wątkach odsprzedażowych rzadko co wisiało dłużej niż tydzien. Teraz okazje, perełki, wiszą miesiącami za psie pieniądze.
      Proponuje wrócić do Dużego Lobby, ono także zipie ale oddech ma jednak płynniejszy niż Małego.
      • sbarazzina Re: Przyszłość LMB 07.01.14, 22:52
        mokta napisała:

> Fala ostanikowania przeszła już dawno. Dziewczyny się nasyciły, wybór modeli je
        > st nieporównywalnie większy niż w czasach początkowych. Sklepów cała masa. Zauw
        > ażcie, że kiedyś w wątkach odsprzedażowych rzadko co wisiało dłużej niż tydzien
        > . Teraz okazje, perełki, wiszą miesiącami za psie pieniądze.
        > Proponuje wrócić do Dużego Lobby, ono także zipie ale oddech ma jednak płynniej
        > szy niż Małego.

Generalnie się z Tobą zgadzam, ale powyższe odnosi się tylko do uświadomionych, zaawansowanych stanikomaniaczek. Ciagle mamy mnóstwo małobiuściastych świeżynek, które szukają czasami u nas pomocy. Wystarczy zajrzeć do rozmiarowego, tam często pojawiają się nowe posty.

No i nie wiem czy nieuświadomione małobiuściaste przyjdą same z siebie na duże lobby...
        • kis-moho Re: Przyszłość LMB 08.01.14, 21:13
          Ale żadna z tych nowych tu nie zostaje. Nie wiem, czy forum w tym kształcie jest komukolwiek potrzebne? Dziewczyny tylko zadają pytanie, często nie wiemy nawet czy zajrzaly ponownie przeczytać odpowiedzi.
          • mokta Re: Przyszłość LMB 08.01.14, 21:36
            Dokładnie. Fora rozdzieliły się w pewnym monecie bo i forma gazety dla wielu jest nieczytelna i uciążliwa. To mialo sens kiedyś, teraz nie. Fala przeszła a my musimy podjąć jakieś decyzje.
        • roza_am Re: Przyszłość LMB 09.01.14, 12:20
          > No i nie wiem czy nieuświadomione małobiuściaste przyjdą same z siebie na duże
          > lobby...

To pewnie zależy od konkretnej osoby, ale w rozmiarowym na LB wpisy osób z małymi rozmiarami nie są wcale rzadkością.
    • miss-alchemist Re: Przyszłość LMB 08.01.14, 21:28
      Ja tak na szybko - ostatnio leżę z czasem, bo próbuję godzić magisterkę z pracą oraz czasem przyjemnościami ;)

Kiedyś byłam przeciwniczką połączenia for: Małego i Dużego. Teraz dokładnie odwrotnie. Dużo ciekawych dyskusji łączy oba fora, a odbywają się tak czy siak na dużym. Dlatego też chętniej się tam wypowiadam, bo są różne wątki. Tak samo jak chciałam połączenia galerii (i nadal chcę, nawet mam ją przygotowaną, ale potrzebuję pomocy, bo mnie termin magisterki goni, a motywacji na wszystko za mało :(). Wydaje mi się, że zmieniły się potrzeby i zmieniła się ogólna koncepcja forum, teraz ten rozdział bardziej szkodzi niż pomaga. Za przykład mogę podać Balko, gdzie małe i duże biusty żyją w szczęściu i pokoju (aczkolwiek z przewagą liczebną małych).

Dlatego też wydaje mi się, że naturalną drogą jest powrót na łono forum-matki, jakim jest LB.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka