12.05.07, 21:59
Czy w tym prowincjonalnym miasteczku jest jakis basen albo sa widoki na budowe
nowego?co robia wladze miasta zeby zadbac o sprawnosc fizyczna
obywateli?przeciez jako miasto to staczamy sie po rowni pochylej, zero
inwestorow,zero kutury,zero rozrywki,masakra slowem.
Obserwuj wątek
    • ebusia_fam_fatal Re: basen 12.05.07, 22:06
      o, odezwał się malkontent ;]
      z charakteru Twej wypowiedzi wnoszę, że tu mieszkasz.
      i nie wiesz czy jest basen?
      btw. archiwum się kłania, wszystkie Twoje wątpliwości się (przynajmniej
      częściowo) rozwieją, gdy poczytasz conieco..

a widoki mame przepiękne :D
      • rahimm Re: basen 12.05.07, 22:15
        posluchaj,nie interesuja mnie obietnice politykow.mialem nadzieje ze ktos cos
        wie konkretnego,czy sa juz jakies plany budowy ujete w planie zagospodarowania
        przestrzennego,jakies pieniadze ewentualnie potencjalny inwestor.a nie ze ktos
        kiedys chlapnal o aquaparku ch.. wie gdzie.A nawiasem nie jestem malkontentem
        tylko realista a oceniajac to miasto to moze nawet zbyt je wychwalam.
        • ebusia_fam_fatal Re: basen 12.05.07, 22:40
          dobra dobra, oszukuj się dalej ;]
          a wątek wystarczy odświeżyć, a nie zakładać n-ty na ten sam temat
        • paenka Re: basen 12.05.07, 23:32
          rahimm w archiwum jest sporo o nie obietnicach a o tym co jest, gdzie co bylo i
          kiedy tzn o historii Sieradza, która sama w sobie jest ciekawa. no moze nie sa
          to fajerwerki, i rozrywka na guzik rodem z XXI wieku, bo czyzbys oczekiwal
          wlasnie tego?
          na guzik masz symulator golfa na mickiewicza
          • ebusia_fam_fatal Re: basen 12.05.07, 23:39
            wiesz co, paenka? mowienie o mieście, że jest prowincjonalne i że jest w nim
            zero kultury i zero rozrywki to wychwalanie go ;)
            ja tego nie wiedziałam :D

myślałam, że co jak co, ale juwenalia i inne biesiady, festiwale, kino
            wakacyjne etc. to już jest jakaś kultura/rozrywka, ale widocznie jest to tylko
            ZERO :D
            • wpm1 Re: basen 13.05.07, 09:21
              Basen w SP 10 ma być w środku tego lata zamknięty na wiele miesięcy i poddany gruntownemu remontowi, wg. wyborczych obiecanek będzie rura i inne atrakcje, a niestety słynny już sieradzki park wodny trochę chyba zszedł na drugi plan, bo ostatnio wadze miasta stawiają ostro na kajaki. Według ostetnich obiecanek ma być budowana stanica, aby płynąc z Warty do Jeziorska(?) można sie było w niej zatrzymać. Tak wyraził się niedawno w wywiadzie prasowym nowy sekretarz miasta, wchodzi więc w grę nawet odwrócenie biegu rzeki Warty, ale przeciez za umijne pieniądze mozna zrobić naprawdę wiele.
            • zodiak72 Re: rozrywki kulturalne dostepne dla Sieradzan 14.05.07, 11:42
              ebusia_fam_fatal napisała:

>
              > myślałam, że co jak co, ale juwenalia i inne biesiady, festiwale, kino
              > wakacyjne etc. to już jest jakaś kultura/rozrywka, ale widocznie jest to
              tylko ZERO :D

Jeżdmy po kolei:
              -juwenalia - są RAZ w roku
              -"inne biesiady" - a konkretnie JAKIE biesiady masz na mysli?
              -festiwale - jesli masz na mysli Festiwal recyklingu - to też jest on RAZ w roku
              -kino wakacyjne - 2 MIESIACE w roku

Wychodzi z grubsza na to, że wymienione przez Ciebie formy kultury są dostępne
              Sieradzanom przez 3 MIESIACE w roku.
              A co przez pozostale 9 miesięcy?

Nie jest to na pewno NIC, ale ... dla mnie za malo i na zbyt niskim poziomie.
              • ebusia_fam_fatal Re: rozrywki kulturalne dostepne dla Sieradzan 14.05.07, 12:00
                > Nie jest to na pewno NIC(...)

czyli nie jest to ZERO ;] a ja się czepiam słówek ;)
                • anonimowy_internauta Re: rozrywki kulturalne dostepne dla Sieradzan 14.05.07, 14:16
                  Tak to nie jest ZERO, ale za to darmo. Odnoszę wrażenie ,że dla znacznej grupy sieradzan rozrywka i kultura jest OK pod warunkiem,że płacić nie trzeba. Z basenem pewnie by było podobnie - może mała sonda: ile jesteście w stanie przeznaczyć miesięcznie na basen?
                  • zodiak72 Re: rozrywki kulturalne dostepne dla Sieradzan 14.05.07, 15:04
                    anonimowy_internauta napisał:

> Tak to nie jest ZERO, ale za to darmo. Odnoszę wrażenie ,że dla znacznej grupy
                    > sieradzan rozrywka i kultura jest OK pod warunkiem,że płacić nie trzeba.

to jest prawda - mniejsza o przyczyny takiego podejscia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka