Dodaj do ulubionych

Ofensywa wybitnych

19.05.05, 19:52
"Niech to będzie kolejny dowód, że mamy we współczesnej literaturze polskiej
grupę autorów wybitnych, których kolejne dokonania niemal zawsze stają się
ważnym wydarzeniem literackim i księgarskim"

Mamy grupę autorów trzymających się razem i oklaskiwanych przez "salon".
I tyle niestety...
Obserwuj wątek
    • davidmors Re: Żydowski coctail, żydofilne jury i klimat GW 19.05.05, 20:36
      Za dużo tego dobrego, może zaszkodzić. I znowu knot literacki zostanie nagrodzony.
      • elfhelm Re: Żydowski coctail i debil davidmors na forum... 20.05.05, 01:07
        głupota ludzka nie zna granic...
    • elfhelm Głowacki! 20.05.05, 01:08
      "Z głowy" jest świetne, znacznie lepsze od np. Ostatniego ciecia.
    • Gość: MAGDA A kto jest tak naprawdę wybitny? IP: 80.51.228.* 20.05.05, 07:50
    • Gość: MAGDA SKANDAL W NIKE!!! A kto jest tak naprawdę wybitny? IP: 80.51.228.* 20.05.05, 08:01
      Z tej grupki książek, trzymam kciuki za 3 pozycje: Kapuścińskiego, Stasiuka i
      Grynberga.
      ALE NAJBARDZIEJ ŻAŁUJĘ I JESTEM ZŁA, ŻE NA TEJ "WYBITNEJ" (CO ZA SŁOWO) LIŚCIE
      BRAKUJE NAJLEPSZEJ KSIĄŻKI JAKĄ OSTATNIO PRZECZYTAŁAM, WCALE NIEWYBITNEJ (W TYM
      SENSIE, W JAKIM UŻYWA SIĘ TEGO OKREŚLENIA W ARTYKULE), ALE PRZECIEŻ ŚWIETNEJ I
      JAKŻE GENIALNEJ OLGI TOKARCZUK!!!! GDZIE SĄ "OSTATNIE HISTORIE"???
      SKANDAL!!!! NIE MA NAJLEPSZEJ POZYCJI!!!
    • Gość: ja-liryczne Krynicki i Soska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 11:26
      Każdy fundator Nagrody Literackiej i każde takie Jury ma prawo przyznać swoje
      laury komu tylko zechce. Trudno więc byłoby domagać się od żab, aby dały swoją
      premię bocianowi. Paradoks Nike polega na tym, że na liście nominatów znajdują
      się zarówno dzieła dużego formatu (tym razem np. Krynicki, Kapuściński.
      Hartwig, Stasiuk), jak i książki kolegów (tym razem Suska, ongiś Varga, tym
      razem Markowski, ongiś Franaszek, dziś w jury).
      Osobną kwestię – co wynika już z regulaminu – stanowi fakt nominowania po raz
      kolejny osób już raz nagrodzonych (Różewicz, Pilch). Wywołuje to nudę, pora
      chyba zmienić regulamin.
      Wstęp red. Marka Radziwona, napisany bez grama fantazji, przypomina mi akapit
      ze szkolnego wypracowania.
      • davidmors Re: Waldemara Łysiaka na salon klamców nie wpuszcz 20.05.05, 16:03
    • Gość: Vvoi Re: Ofensywa wybitnych IP: *.dsl.telepac.pt 20.05.05, 16:30
      Szkoda, że w tym roku nie było nominacji z wydawnictwa WAB. To zresztą symptom
      powrotu do "klasyków", braku chęci eksperymentowania.

new-art.blogspot.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka