leny20-4-7
20.04.11, 16:28
widzac, ze dorotka moze jednym zdaniem wprowadzac nowe watki na Forum, ktore do tego zawieraja tresci co najmniej watpliwej tresci, to w ramach pluralizmu i ja rozpoczynam nowy watek:
wedlug najnowszego sondazu zdaje sie obop-u
"Negatywną opinię obecnemu rządowi wystawiło 63 proc. badanych; pozytywnie o pracy gabinetu Donalda Tuska wypowiedziało się 29 proc"
"Zdaniem 52 proc. ankietowanych Tusk źle, a według 39 proc. dobrze, wypełnia obowiązki premiera."
czyzby trend spadkowy kontunowany? czy zakonczy sie on wielkim "stop lossem dla po" i nasz "cudotworca z kaszub" BĘDZIE MIAŁ Z KIM PRZEGRAC? czy najblizsze wybory parlamentarne beda traktowane przez niego jako "boj ostatni"??? te i inne pytania na razie pozostaja bez odpowiedzi, ale nie ulega watpliwosci, ze wraz ze wzrostem letniosci "cieplej wody w kranie" nawet najbardziej zagorzali apologeci "tu i teraz" obudza sie i "PODZIEKUJA ZA SLUZBE".
w kazdym razie przygotowanie do wspomnianego "boju" juz trwaja. z frontu walki naplywaja informacja, ze media publiczne zostaly juz odzyskane i TVPo bedzie moglo dolaczyc do grona "zaprzyjaznionych telewizji" i razem skutecznie "informowac" w jedynie slusznym kierunku wypowiedzi otumaniajac wszystkich juz bez wyjatku. ciekawe czy p. posel Halicki z rzadzacej partii bedzie mial jeszcze tupet aby wolac:
"to mord dokonany na mediach publicznych".(...) nie wywiązuje się z konstytucyjnego zadania stania na straży wolności słowa, niemylenia misji publicznej z misją specjalną, walki o to, by publiczne radio i telewizja służyły całemu społeczeństwu".
PODKRESLĘ - WYKRZYCZĘ WRECZ - MORD DOKONANY NA MEDIACH PUBLICZNYCH!!!
albo taki p. posel Celinski ( podobno niezrzeszony) przypomni sobie te wypowiedziane przez siebie slowa:
"(...)odrażający podział poszczególnych mediów między uczestników pewnej zmowy politycznej".
mysle, ze jak mnie przycinek nie zbanuje to od czasu do czasu dorzuce kwiatek zarowno dla "super rzadu" jak i "extra prezydenta" ( na tego mysle, ze bede mogl, niestety, liczyc jak na Zawiszy).
Popatrz na wspaniałe autostrady
Na drogi, na których nie znajdziesz wybojów
Rosną nowe bloki i nie ma wypadków
W czystych szpitalach ludzie umierają rzadko
Mamy extra rząd i super prezydenta
Ci wszyscy ludzie to wspaniali fachowcy
Ufam im i wiem, że wybrałem swoją przyszłość
Za rękę poprowadzą mnie do Europy
Jest super
Jest super
Więc o co Ci chodzi
Mamy tolerancję wobec innych upodobań
Kościół zaciekle broni najbiedniejszych
Bogaci są fajni i w miarę uczciwi
Policja surowo karze złych przestępców
Jest super
Jest super
Więc o co Ci chodzi
-------------------------------------------------------------------------------------
*zdaje sie dwa badz 5 dni temu: "Rada nadzorcza TVP wyznaczyła do zarządu: jako prezesa Juliusza Brauna, byłego polityka Unii Demokratycznej i Unii Wolności, obecnie związanego z PO, Mariana Zalewskiego, wiceministra rolnictwa z PSL, oraz Bogusława Piwowara kojarzonego z lewicowym Stowarzyszeniem "Ordynacka".