24.03.04, 08:07
dr mirska - CZDIM Ligota- fenomenalny pediatra neonatolog
agapolo
Obserwuj wątek
    • agapolo Re: Katowice 14.04.04, 23:09
      A mnie się coś pomyliło i wpisałam pediatrę, czasem piszę bardzo zmęczona i to
      chyba tylko dlatego. Ale może komuś przyda się pediatra.
      Aga
      • 24ania Re: Katowice 02.06.04, 21:05
        Czy ktos moze polecic jeszcze jakiegos dobrego ginekologa w Katowicach?!!!
        sprawdzonego!
        • ewelinuska Dr. Tomasz Ślęczka znacie? 28.02.05, 14:11
          Czy zna ktos tego lekarza i jakie macie opinie na jego temat?
          • domika78 Re: Dr. Tomasz Ślęczka znacie? 09.03.05, 09:29
            tak, ja osobiście u niego nie byłam
            ale sie wybieram poleciał mi go koleżanka
            z tym że nie wiem w jakim szpitalu pracuje a to dla mnie wazne
            wybieram sie do nie go na badanie owu
            a on przyjmuje we wtroki i czwartki wiec nie bardzo wiem jak to wygląda
            ale mam nadzieje że sie dowiem
            pozdro
            • agatasun Re: Dr. Tomasz Ślęczka znacie? 10.04.05, 13:12
              podobno przyjmuje w bogucicach w szpital rydygiera
          • maxia5 Re: Dr. Tomasz Ślęczka znacie? 07.06.05, 13:04
            ajajaj!!!uciekaj jak ci zycie mile!
            • krztyna Re: Dr. Tomasz Ślęczka znacie? 07.06.05, 14:42
              Maxiu, nie wolno tak obsmarować takim hasłem bez słowa wyjasnienia. Napisz
              podstawy Twojego osądu: co źle zdiagnozował, czy był niemiły czy wykazał się
              niekompetencją.

Pamiętaj, że Ty ujawniasz tutaj tylko swój login, który za chwilę możesz
              zmienić, zaś lekarze tutaj opisywani mają niezmienne imię i nazwisko pod
              którymi fynkcjonują i pracują.

Pozdrawiam - Krztyna

--------
              A Dzieciątko przyszło jesienią...
              • claudynkaa Re: Dr. Tomasz Ślęczka znacie? 23.03.07, 11:54
                Uważam że to bardzo dobry lekarz. Po poronieniu szybko zdiagnozowła u mnie
                przyczynę i dzięki niemu mam teraz synka.
                Oprócz tego jest miły, wesoły i kontaktowy.
                • yola13 Dr. Tomasz Ślęczka - polecam:) 05.09.07, 20:24
                  dobry lekarz, sympatyczny człowiek z poczuciem humoru i fachowymi
                  chirurgicznymi rękami, przyjmuje w Prywatnym szpitalu na Ochojcu na
                  ul. Łubinowej, własnorecznie wykonywal mi cesarskie cięcie, jestem
                  bardzo zadowolona z pobytu tam i z pana ordynatora Ślęczki, cięcie
                  wykonane na medal, miesiąc po operacji mam tylko cienka kreskę nad
                  spojeniem łonowym i żadnych dolegliwości, wizyta w gabinecie
                  kosztuje 100zł w tym USG 3D, naprawdę warto
        • beamat Re: Katowice 28.02.05, 14:36
          Dr Rokicki ze szpitala MSWiA. Wspaniały lekarz. Polecam.
          • joga11 Re: Katowice 14.08.08, 14:05
            Ja osobiście dr Rokickiego nie polecam. Przez długie lata chodziłam
            do niego prywatnie. Przez dwa lata leczył mnie na zapalania
            grzybiczne które u dwóch innych lekarzy okazały sie ostrą nadżerka
            którą mimo mojego młodego wieku musiałam wypalać. Natomiast moja
            przyjaciółka miała ponad cztero centymetrowego torbiela na jajniku i
            tez cały czas twierdził ze wszystko jest w porzadku.
        • gori1079 Re: Katowice 31.05.07, 12:15
          dr koza przyjmuje w bogucicach na wroclawskiej tel 203 06 03
          • sarna38 Re: Katowice dr Teresa Orwat 21.06.07, 00:14
            Co oniej sądzicie
            • dorota.811 Re: Katowice dr Teresa Orwat 28.06.07, 15:57
              Ja bardzo polecam Dr. Orwat.
              jest naprawde swietnym lekarzem. jak kazdy czlowiek ma dobre i zle dni ale mozna powiedziec ze jest naprawde bardzo odpowiedzialnym czlowiekiem....
              Pamietajcie ze najwazniejsza zecza przy wyborze lekarza jest to, zeby pracowal rowniez w szpitalu do ktorego poziej mozna szybko sie dostac. Z dr. Orwat jestem bardzo zadowolona !!!!
              • irena.rydygier Re: Katowice dr Teresa Orwat 31.03.09, 18:37
                Jeśli chcesz poczuc się konfortowo pod opieką świetnego fachowca,
                serdecznej, jakże "ciepłej" Pani doktor Teresy Orwat - Ginekologa w
                szpitalu Im. St. Leszczyńskiego w Katowicach polecam, podpisując się
                oburącz wdzięczna "kajzerka"
                • dziunius18 Re: Katowice dr Teresa Orwat 23.11.09, 10:35
                  wg mnie doktor Orwat ma jednak czesciej gorsze dni.jestem w ciazy. niedosc ,ze
                  na wizyte czekalam 3 tyg (gdzie zaczyna prace od 8 ale pierwsze wizyty zapisuje
                  na 9) to jeszcze gdy czekalam na wejscie pani doktor normalnie wyszla z
                  gabinetu(konczyla prace w przychodni 25 min pozniej) do szpitala!niestety nie
                  zostalam juz tego dnia przyjeta choc pani doktor miala zaznaczona ciaze w swoim
                  notesie.nawet nie wyszla nie zapytala czy jest jeszcze jakis pacjent do niej!
                  gdzie wiekszosc lekarzy tak robi. poprostu wyszla i kiedy poprosilam ja zeby
                  mnie przyjela to z wielka obraza powiedziala,zebym zapisala sie na inny termin(a
                  moja wizyta trwalaby wlasnie jakies 3-4min)
                  • dziunius18 Re: Katowice dr Teresa Orwat 15.12.09, 19:45
                    hmm mtak jak wczesniej wspomnialam dr orwat ject lichym lekarzem. przez to
                    nieodpowiedzialna kobiete, niedosc,ze stracilam dziecko to jeszcze moglabym
                    stracic nadzieje w przyszlosci na ciaze. dr owszem stweirdzila ja u mnie ale
                    badania beta-HCG powinny ja nakierowac ,ze polod jest za maly jak na 9
                    tydzien(mialam dolna granice niby 5). teraz zmagam sie u innego lekarza i ide
                    jutro na lyzeczkowanie ,bo przeciez plamienia w ciazy to nic takiego i bole.
                    uogolnianie pani doktor widac nie sluzy,bo ja tak tego nie zostawie.przez ta
                    kobiete nie tylko stracilam upragnione dziecko razem z moim partnerem ale i
                    moglam stracic zycie gdyby nie szybka interwencja innego lekarza bardziej
                    kompetentnego. Mam nadzieje,ze kiedys w przyszlosci dojdzie ta wiadomosc do pani
                    doktor bo brak slow na taka niekompetencje i brak zainteresowania pacjentem.
                    • vanilla4 Re: Katowice dr Teresa Orwat 16.11.10, 20:55
                      Zgadzam się z opinią dziunius18. Miałam tę nieprzyjemność i pecha, że podczas porodu trafiłam na dr Orwat. Zachowywała się skandalicznie. Podczas całej pierwszej fazy nie raczyła wejść do mnie na salę mimo próźb położnej - akcja niemrawo postępowała. Dobrze, że położna była zaangażowana i dzięki jej zabiegom poród się posuwał do przodu. Dr Orwat pofatygowała się do mnie w trkacie trwania II fazy czyli parcia. Od progu usłyszałam jak to lekarze są źle oplacani, obciążeni pracą itp. Mialam wrażenie, że jest obrazona, że musi ten poród odbierać. Byłam zszokowana tymi uwagami i to w takiej sytuacji. Lekarka była opryskliwa i niesympatyczna - na moje grzeczne pytania kiedy już mnie szyła - zareagowała wrogim wybuchem. Okropne przezycie - już sam poród to trudna sytuacja a jeszcze trafić na takiego lekarza to już pech. Odradzam.
      • krys7 Katowice 16.02.06, 10:34
        czy ktos zna panią dr.Ewę Kapuśniak z przychodni na Różanej?
        Czy można do niej iśc śmiało?
        Proszę o opinię.
        Jestem w ciązy i właśnie przyjechałam do Katowic i muszę teraz szukać lekarza,
        ktoś mi polecił Panią dr. ale czy ktoś ja zna i moze mi cos powiedzieć o niej?
        Bardzo proszę
      • krys7 Ginekolog , dobry, ciąża z problemami 16.02.06, 10:36
        Czy ktos zna panią dr.Ewę Kapuśniak z przychodni na Różanej?
        Czy można do niej iśc śmiało?
        Proszę o opinię.
        Jestem w ciązy i właśnie przyjechałam do Katowic i muszę teraz szukać lekarza,
        ktoś mi polecił Panią dr. ale czy ktoś ja zna i moze mi cos powiedzieć o niej?
        Bardzo proszę
      • joanna3m Ciąża i nadciśnienie tętnicze 17.03.06, 14:44
        Witam,
        czy ktoś zna jakiegoś dobrego lekarza ginekologa w Katowicach i okolicy który
        zajmuję sie kobietami z nadciśnieniem w trakcie ciąży. Bardzo prosze o
        polecenie kogoś.
        • bea-71 Re: Ciąża i nadciśnienie tętnicze 18.08.07, 12:50
          Witam ja jestem po takim nadciśnieniu w ciazy.Niestety lekarz
          zawinił i o mały wlos ja tez bym była na tamtym świecie razem z moim
          synkiem. Lekarze nie chca takich pacjantek z takimi problemami ale
          ja nie poddaje sie i ciągle szukam lekarza.Może Ty mi podpowiesz lub
          kogoś już znalazłas?Dziękuje z góry za odpowiedz. bea
          • smerfetka-only Re: Ciąża i nadciśnienie tętnicze 25.08.07, 07:55
            Niestety nie znalazłam jeszcze odpowiedniego ginekologa szukam w calym woj.
            slaskim i narazie "echo" nikt nie zna, nikt nie choruje.Jak narazie to tylko Ty
            sie odezwałaś, ale trzeba byc dobrej myśli.Pozdrawiam smerfetka-only.
            • mamut777 Re: Ciąża i nadciśnienie tętnicze 31.08.07, 22:51
              WitajsmilePolecam Ci doc.Bogdana MIchalskiego, wspaniały człowiek z
              dużym doświadczeniem/prowadził moją ciąże/. Jest ordynatorem w
              Szpitalu Kolejowym w Katowicach-Ligocie.Przyjmuje rownież w
              gabinecie na ul.Moniuszki8 w poniedziałki i czwartki od 16-18, nie
              trzeba się rejestrować. Pozdrowionka
              • alehan Re: Ciąża i nadciśnienie tętnicze 11.09.07, 21:18
                uf, po poprzedniej (straconej w 6 miesiącu) ciąży myślałam, że już
                tu nie zajrzę...,też szukam, narazie mam dwa typy. Pierwszego
                poleciła mi moja kardiolog (też mam nadciśnienie a do tego chore
                nerki), prof. Witek, ordynator jednej z klinik Szpitala Klinicznego
                w Katowicach. U drugiego byłam tydzień temu, dr Witold Nowak,
                przyjmuje na Dworskiej, ordnator szpitala na Raciborskiej. Ten drugi
                wywarł na mnie bardzo dobre wrażenie, pierwszy trochę gorzej. Obaj
                zgodzili się poprowadzić ewentualnie następną ciążę. Teraz jestem w
                kropce bo trudno się zdecydować. Dla mnie ważne jest żebym w
                szpitalu leżała pod okiem ginekologa prowadzącego całą ciążę.
                Zresztą moja kardiolog twierdzi, że ciężarne z nadciśnieniem powinny
                leżeć na jej oddziale bo ginekolodzy boja się stosować nowsze leki.
                • beniocek Re: Ciąża i nadciśnienie tętnicze 13.09.07, 12:55
                  Witam ja zaczełam chodzić do Pana dr.Nowaka na poczatku czerwca od roku staram
                  sie zajść w ciąże i mój powracający problem to były torbiele zmiana lekarzy to
                  był koszmar a teraz już mam to za sobą. Jestem na dobrej drodze do tego żeby
                  mieć dzidziusia na prawde polecam może i faktycznie jest drogi ale skuteczny
                  zawsze ma czas dla pacjentki.Pozdrawiam trzymam kciuki żeby się udało nam.
      • monia10000 Re: Katowice 24.07.06, 20:59
        Kto zna dr.Wilka Rafała i gdzie on przyjmuje w katowicach w jakim pracuje
        szpitalu????bardzo prosze o namiary dziekuje...

mama aniołka Nikoli..
        • anka-maj Re: Katowice Rafał Wilk 07.08.08, 11:57
          Dr Rafał przyjmuje na ul Teatralnej w ALFA- MED
      • natalia205 Re: Katowice 09.10.07, 19:15
        czy ktos moze był lub mial kontakt z pania dr flaszą? prosze o
        opinie...
        pzdr.
        • eduro Re: Katowice 31.01.08, 22:50
          Dr Flasza to już się nadaje na emeryturę (zresztą pewnie od jakiś 10 lat już na
          niej jest) tylko nikt nie ma serca jej wyrzucić, a sama jakoś nie może się
          zebrać żeby zrezygnować.
      • ewrzosek Re: Katowice 14.08.08, 20:03
        Witam serdecznie wszystkichsmile Planujemy z mezem zaczac leczenie nieplodnosci w
        Klinice "PROVITA". Moze ktoras z Was ma juz doswiadczenie z jakims lekarzem z
        tejze kliniki? Prosze o wiescismilePozdrawiam Ewa
      • ewrzosek KLINIKA "PROVITA" 14.08.08, 20:06
        Planujemy z mezem rozpoczac leczenie w tej klinice. Moze ktoras z Was miala z
        nia stycznosc i wie cos na teat lekarzy?? Prosze o porade. Pozdrawiam Ewa
    • rasia1 Re: Katowice 21.04.04, 23:45
      dr Marek Kudła, przyjmuje w lecznicy na Kościuszki 42
      polecam!!!
      • m-y-s-z-k-a23 Re: Katowice 03.03.05, 11:00
        To, że jest dobrym lekarzem, to sie zgodze w 100 %!!!! Bardzo mi pomógł jako
        lekarz, i jako przyjaciel. Ale niestety, jest baaardzo drogi. Nie chodzi tutaj
        tylko o koszt samych wizyt, bo to można przełknąć, ale szukanie zarobku gdzie
        tylko się da...
        Ale polecam go z całego serca!
    • driadea Dr Rafał Stojko 24.04.04, 01:13
      Rafał Stojko, adiunkt SPCSK ŚlAM na Ligocie, genialny, cudowny lekarz,
      fenomenalny położnik, dobry, ciepły człowiek. Każdej kobiecie życzę takiego
      ginekologa. Stojko ma gabinet:
      Katowice, ul. Mariacka 36
      • asik282 Re: Dr Rafał Stojko 10.12.04, 23:02
        a ja z czystym sumieniem mogę polecić doktora Stojko. prowadził moje dwie
        ciąże. bardzo kompetentny, wizyta 50zł, w gabinecie usg. niestety trzeba się
        umawiać na wizytę i odczekać swoje w poczekalni.
        • simba27 Re: Dr Rafał Stojko 20.12.04, 09:56
          owszem jest dobrym lekarzem ale na leczeniu bezpłodności zupełnie się nie zna a
          nie potrafi sie do tego przyznać.
          • 30asia Re: Dr Rafał Stojko 24.01.05, 13:40
            Ja zupełnie sie z tym nie zgadzam! Leczyłam sie bardzo długo miałam zabiegi i
            udało mi się zajść w ciąże naturalnie!!! Jest świetnym fachowcem i do tego
            super człowiekiem.
            • simba27 Re: Dr Rafał Stojko 03.03.05, 15:12
              owszem Pan doktor jest super człowiekie:dobry, uczynny, pomocny, człowiek o
              bardzo dobrym sercu. Niestety zmarnowałam u niego 3 lata bo:NA LECZENIU
              NIEPŁODNOŚCI ZUPEŁNIE SIE NIE ZNA
      • simba27 Dr Rafał Stojko 23.05.05, 08:35
        cześć, chciałam przeprosić za poprzednie posty na temat Dr. Stojko. Nie uważam
        tak, było to rozgoryczenie. Przepraszam za to. Pozdrawiam serdecznie. Jest on
        wspaniałym lekarzemsmile
        • ania0301 Re: Dr Rafał Stojko 11.07.05, 09:47
          cześć mam pytanie" Czemu zmieniłaś tak radykalnie zdanie na temat
          doktora?????????
          własnie sie do niego wybieram czy możesz coś wiecej mi na jego temat
          powiedzieć ??? Moje GG 4674142 ania
          • karotka74 Re: Dr Rafał Stojko 23.08.05, 17:33
            Cześć! Aniu zmień proszę nr gg na prawidłowy, ponieważ ten który wpisałaś jest
            mój. Częste jestem wypytywana o niego, aja go niestety nie znam.
            • ania0301 Re: Dr Rafał Stojko 05.09.05, 14:01
              Ciekawe jak to sie mogło stać,że mamy takie same numery GG.Coś mi sie porobiła
              z komputerem i juz ponownie nie mogłam żałozć tego samego numeru GG. Teraz
              wpisuje mój nowy numer gg 4523009.
              • azija1 Re: Dr Rafał Stojko - polecam!! 12.06.06, 11:17
                Dołączam do osób polecających pana doktora. Chodzę do niego od roku prawie,
                prowadził moją ciążę, z pewnych powodów (nie ginekologicznych) nie taką
                najłatwiejszą. Bardzo kompetentny,a przy tym miły lekarz.
                • aleksandra_2378 Re: Dr Rafał Stojko - polecam!! 25.09.07, 22:38
                  A ja chciałabym się dowiedzieć jak jest z nadżerkami? Leczę się u
                  doktora Stojko już od 8 lat, troskliwie prowadził moją ciążę, to
                  bardzo miły, dobry lekarz i świetny człowiek, ale... Mam mieszane
                  uczucia, ponieważ od kilku lat mam nadżerkę i Pan doktor nic z nią
                  nie chce robić, tłumacząć że dopóki mam IIgr cytologii wszystko jest
                  ok. Ja chciałabym wiedzieć czy może ktoś spotkał sie już z taką
                  sytuacją?? Zastanawiam się nawet nad zmianą lekarza, wszędzie
                  czytam, że nadżerki się usuwa a ja sama nie wiem czy mam dalej ufać
                  panu doktorowi że wszystko jest ok... Proszę pomóżcie
                  • aspyra Re: Dr Rafał Stojko - polecam!! 16.11.07, 12:02
                    nie martw sie, ze II st. cytologii jest normą i prawidłową. obecnie
                    Dr Stojko prowadzi moją ciążę. Przed ciążą mam II st.cytologii, poza
                    tym do niego pierwszy raz z moją pierwsza ciążą. a poprzedni lekarz
                    dobrze zna choroby kobiece powiedział mi, ze juz po usunięciu
                    nadzerki mam ponowne nadzerkę troche wyleczona,juz zlecił lek
                    dopochwowy Nystatyna. Lub mozna poprosic o usuniecie nadzerki
                    laserem. jest to bezpieczny. pozdrawiam..
                    • olgreg Re: Dr Rafał Stojko - polecam!! 19.11.07, 14:55
                      w jakich godzinach przyjmuje p.doktor
                  • aspyra Re: Dr Rafał Stojko - polecam!! 02.02.08, 23:31
                    Spoko, ja tez mam nadżerkę kilka razy powtórzyła mi,ostatnio miałam
                    laparoskopię i znow nadżerka, ale małą i tez mam 2 gr.teraz w ciązy
                    jestem, i nie załuje.. powodzenia
                    • megii7705 Re: Dr Rafał Stojko - polecam!! 28.03.08, 21:39

Dr Stojko to świetny lekarz.Jest"moim"lekarzem od prawie dziewięciu
                      lat....Polecam
                      megii7705
      • agnieszkad80 Re: Dr Rafał Stojko 09.01.07, 12:01
        Zgadzam się z driadea, świetny lekarz, dzięki niemu jeszcze chodzę po tym
        świecie a moja córeczka ma się dobrze. Dobry diagnostyk. Oby takich więcej.
        • gosienka_69 Re: Dr Rafał Stojko 29.03.07, 15:01
          byłam we wtorek w katowicach na ul.Mariackiej 36 gdzie ak przeczytałam
          przyjmuje dr Rafał Stojko i nie widziałam jego wizytówki na kamienicy i mam
          pytanie czy wiesz czy lekarz zmienił adres gabinetu?
          pozdrawiam gosienka
          • urodnica Re: Dr Rafał Stojko 15.04.07, 21:59
            Tak zmienil smile Teraz przyjmuje niedaleko osiedla Paderewskiego w Katowicach w
            budynku dawnego sklepu "U Belga" ( obecnie jest tam Champion ). Niestety nie
            wiem dokładnie jaka to jest ulica. Przyjmuje teraz dodatkowo w srody a nie jak
            dotychczas tylko w poniedzialki i srody. Warto wspomniec takze ze wizyta
            zdrozala z 60 na 80 zl co jest prawdopodobnie wynikiem zmiany lokalizacji
            gabinetu i podwyzszeniem tym samym jego standardu smileAle naprawde lekarz jest
            cudowny takze czasami zupelnie zapomina sie, ze jest sie u ginekologa smile
            Baaaaaaaardzo mily , polecam z czystym sumieniem smileOby wiecej takich lekarzy smile
            • aspyra Re: Dr Rafał Stojko 02.02.08, 23:33
              to na ul.Przemysłowej, trzeba tam poprostu zgłosić do rejestracji
            • megii7705 Re: Dr Rafał Stojko 28.03.08, 21:50
              Witam!
              Dr Stojko jest nie tylko miłymwink, ale przede wszystkim bardzo
              rzeczowym i konkretnym lekarzem....no i ma wiedze....Pozdrawiam
              serdecznie
          • michasia1309 Re: Dr Rafał Stojko 01.04.08, 13:32
            Do gosienka_69
            Podaje Ci nowy adres dr.Stojko
            Katowice ul.Przemysłowa 3 (w Belgu koło solarium)
            tel do rejestracji sad032)256-55-33
            Przyjmuje w pon i w pt od 15.00 chyba do 20.00
      • a_gnieszka0 Re: Dr Rafał Stojko 16.04.08, 14:58
        zgadzam się najlepszy lekarz jakiego znam od 7 lat do niego chodzę nawet teraz
        kiedy mieszkam pod Warszawą jeżdżę na wizytę do niego
        • iii-i Re: Dr Rafał Stojko 30.04.08, 22:45
          Doktor Rafał Stojko to najlepszy ginekolog z jakim miałam do czynienia,
          wspaniały operator i człowiek. Histeryczne opinie oczerniające jego osobę, które
          pod wpływem emocji zostają z dnia na dzień zmieniane, świadczą jedynie o ich
          autorkach, nie o lekarzu.
          • nikiseba Re: Dr Rafał Stojko 26.08.08, 11:12
            Calkowicie popieram wszystkich tych, ktorzy potrafia w obiektywny sposob ocenic
            dr Stojko. Dla mnie to rewelacyjny specjalista, wspanialy ginekolog,
            niesamowity poloznik i dusza czlowiek. Lecze sie u niego juz 4 lata i tylko
            dzieki temu cieszymy sie naszym malenstwem.
            • marta773 Potrzebny dobry ginekolog na Bogucicach? 08.09.08, 10:07
              Witam czy ktoś zna dobrego ginekologa na Bogucicach ,może być
              prywatnie. W lutym tego roku poroniłam ciaże i dlatego szukam nowego
              lekarza,najlepiej w Bogucicach.
            • olgreg Re: Dr Rafał Stojko 10.09.08, 21:09
              a czy nie macie wrażenia,ze pan doktor ostatnio ma za dużo pacjentek i za mało
              czasu na każdą
              • madziorek21075 Re: Dr Rafał Stojko 24.09.08, 12:20
                Zgadzam się z Twim zdaniem już 2 razy na wizytach PAN DOKTOR cały
                czas patrzył na zegarek i zbywał moje pytania!!!
    • rugatek Re: Katowice 24.04.04, 22:30
      Też gorąco polecam doktora Kudłę. Na pewno warto się do niego wybrać choćby na
      USG połówkowe. Bada bardzo dokładnie na dobrym sprzęcie
      • mayorka Re: Katowice 14.08.04, 08:37
        rugatek napisała:

> Też gorąco polecam doktora Kudłę. Na pewno warto się do niego wybrać choćby
        na
        > USG połówkowe. Bada bardzo dokładnie na dobrym sprzęcie

Ja byłam w tym tygodniu na USG polówkowym u dr Kudły i jestem pod ogromnym
        wrażeniem. Rzeczywiście ma bardzo dobry sprzęt, badanie jest dokladne pod kątem
        ewentualnych wad plodu, a pan doktor to bardzo przyjemny człowiek. Polecam!

• luska111 Doktor Mniszek 24.11.06, 10:19
        Witam.Chciałabym sie z wami podzielić swoimi doświadczeniami jeżeli chodzi o
        jednego lekarza w katowicach.Musiałam szukać sobie lekarza ze względu na
        przeprowadzke w te strony i zaczelo sie tak ze wylądowałam w szpitalu w
        boguciacach...co wiem teraz było pomyłką i koszmarem!Tam przyjmnował mnie dr
        Mniszek i po wyjściu skorzystałam z jego uslug w gabinecie na
        ul.Wojewodzkiej.Moja ciąża nie jest łatwa i było wiele problemów na co Pan
        doktor mówił jedynie...to nic nie szkodzi,prosze sie nie martwic.Nie skieroał
        mnie na usg ani nic tylko wiadomo umówił na następną wizytę....ja znów trafiłam
        do szpitala tyle ze do Mikołowa i dopiero tam poznałam co to znaczy mieć
        dobrego lekarza.Dowiedziałam sie ze wcale nie jest tak pieknie i ładnie jak
        mówił pan doktor i trzeba o wiele wiecej zrobić aby utrzymac ciąze.On tylko na
        zadawane przez mnie pytania mówił "dobrze,prosze sie nie martwic" ale nic mi
        nie wyjaśnił i nic nie powiedział...nie polecam tego lekarza po swoich
        doświadczeniach.Podobie jest ze szpitalem w Boguciach.Tam jak sie nie ma
        swojego lekarza to nikt na ciebie nie spojrzy i jest strasznie z opieką
        poloznych i lekrzy...zero zainteresowania i o wszystko trzeba sie upominać.
        • gori1079 Re: Doktor Mniszek 31.05.07, 11:59
          co do szpitala w bogucicach-KOSZMAR!!!!!mozesz miec swojego lekarza a i tak i
          tak szptal do d.....uciekac stamtad jak najdalej
        • swigonka Re: Doktor Mniszek 16.09.08, 23:27
          jak najbardzej polecam !!!!!!!! dobry lekarz, dobry człowiek. nic
          dodać, nic ująć.
          • gosi-a77 Re: Doktor Mniszek 18.09.08, 09:55
            czy doktor Miniszek pracuje może w CSK w Ligocie?
            • graminis Re: Doktor Mniszek 18.09.08, 11:28
              jeśli już mowa o CSK w Ligocie, czy któraś z Was miała do czynienia z dr Sikorą?
    • wierzgalska1 Re: Katowice 10.06.04, 02:47
      Katowice
      Dr. Damian Osiecki (dusza człowiek w 1 i 2, a sprzęt ma w 2 (na NFZ), jak się
      jest w 1 to w razie czego sam zabiera do 2)
      1/Była Przychodnia OLK - Kolejowa (Branżówki)
      ul. Dworcowa 3 8:30-15:30
      2/POLIS -Prywatna Opieka Lekarska i Stomatologiczna
      ul. 1 Maja (Zawodzie, za Ak.Ekonomiczną w strone PKP K-ce Zawodzie) popołudnia
      • j.zab Re: Katowice dr Jerzy Świtała 09.07.04, 18:42
        Dziewczynki polecam goraco dr J.Switale jest bardzo dobrym ginekologiem,
        specjalista , poloznikiem i ordynatorem oddzialu polozniczo-gin. w szpitalu na
        Raciborskiej! Przyjmuje wt,sr w godz 16-18 ul.Kosciuszki 44/8 K-ce
        • magda1208 Re: Katowice dr Jerzy Świtała 23.08.04, 12:13
          Mam pytanko,czy ktos zna dr.Krzysztofa Koze?? Pracuje w szpitalu w Katowicach
          na Raciborskiej?Czy jest godny polecenia?
          • kamelek Re: Katowice dr Jerzy Świtała 25.11.04, 13:08
            Odradzam - prowadzil moja ciaze. Jezeli masz duzo pieniedzy to OK, ale nie daj
            boze spotkac go w szpitalu. Nie mam pojecia skad sie wziela jego slawa w
            Katowicach.
            • azi102 dobry lekarz po poronieniu 03.12.04, 10:48
              szukam dobrego lekarza który zajmuje się problemem poronienia. w kwietniu br.
              poroniłam, chodziłam do lekarzy w Tychach i Mysłowicach ale raczej nie są
              specjalistami w tej dziedzinie. Szukam lekarza który zleciłby mi badania i
              podszedł to tej sprawy poważnie, a nie tylko: zdarza się. Jeśli któraś z Was ma
              podobny problem to proszę napiszcie. Pozdrawiam
              • krztyna Re: dobry lekarz po poronieniu 03.12.04, 14:14
                Hej, Azi
                ja straciłam synka 12 dni temu. Nosiłam go 22 tygodnie. Zostaję u mojego
                dotychczasowego lekarza, bo mu ufam. Znasz powód swojego poronienia? Czy
                zrobiłaś już jakieś badania? Możesz napisać na priva gazetowego, jeśli
                chcesz "pogadać".
                Pozdrawiam
                • azi102 Re: dobry lekarz po poronieniu 03.12.04, 17:17
                  Hej krztyna
                  nie bardzo wiem jak tam wejść do tego prywatnego forum,może dam Ci mój numer
                  gadau: 3386231
                • gosiaczek55 Re: dobry lekarz po poronieniu 07.12.04, 01:08
                  Witam! Ja rowniez w tej sprawie. Dzidzie stracilam niecale 2 tygodnie temusad
                  Chcialabym znalezc kompetentnego i odpowiedzialnego lekarza. Jezeli mozecie
                  kogos polecic, prosze o namiary na adres: gosiaczek55@interia.pl. Pozdrawiam
                  cieplutko.
                  • azi102 Re: dobry lekarz po poronieniu 07.12.04, 08:27
                    Witam Was dziewczyny. Ja również nie mogę natrafić na dobrego lekarza (byłam u
                    trzech i zadnemu nie ufam). Za niedługo zacznę starania o dziecko i chiałabym
                    mieć dobrego lekarza. Co dzienne zaglądam na forum z nadzieją że kogoś znajdę
                    ale nikt mnie jeszcze nie przekonał.Też czekam jak WY. Bedziemy w kontakcie.
                    Pozdrawiam
                    • jolka17 Re: dobry lekarz po poronieniu 11.12.04, 20:12
                      Mogę polecić dr Piotra Buchacza. Przyjmuje w Katowicach na ul. Powstańców 31,
                      we wtorki i czwartki, od godz. 15, na kasę chorych.
                      Doktor przede wszystkim zaczyna od zrobienia dokładnych badań, nie przepisuje
                      leków na zasadzie "a może pomoże". Za badania trzeba płacić (badania
                      hormonalne, test PCT).
                      Doktor zajmuje się problemem niepłodności i oczywiście "wyszukuje" przyczyny
                      poronień. Warto spróbować. Doktor bardzo miły i przede wszystkim konkretny.
                      Polecam też stronkę www.nasz-bocian.pl tam można zasięgnąć opinii na temat
                      różnych lekarzy, porozmawiać z dziewczynami o problemach dotyczących
                      niepłodności, poronień i ciąży.
                      • b.nowaczyk Re: dobry lekarz po poronieniu 03.05.05, 20:03
                        jolka17 napisała:

> Mogę polecić dr Piotra Buchacza. Przyjmuje w Katowicach na ul. Powstańców 31,
                        > we wtorki i czwartki, od godz. 15, na kasę chorych.
                        > Doktor przede wszystkim zaczyna od zrobienia dokładnych badań, nie przepisuje
                        > leków na zasadzie "a może pomoże". Za badania trzeba płacić (badania
                        > hormonalne, test PCT).
                        > Doktor zajmuje się problemem niepłodności i oczywiście "wyszukuje" przyczyny
                        > poronień. Warto spróbować. Doktor bardzo miły i przede wszystkim konkretny.
                        > Polecam też stronkę www.nasz-bocian.pl tam można zasięgnąć opinii na temat
                        > różnych lekarzy, porozmawiać z dziewczynami o problemach dotyczących
                        > niepłodności, poronień i ciąży.

Witam!!!!

ROWNIEZ JESTEM PO PORONIENU(MINEŁY DWA MIESIACE)
                        LEKARZA SUGESTIA KTOREGO OSTATNIO ODWIEDZIALM TO TYLKO POWIEDZIAL (BRAC
                        TABLETKI-ZEBY NIE WPASC) I TYLEsad
                        TO JEST MOJE GG 9141684,JESLI MASZ OCHOTE POGADAC-ZAPRASZAMsmile
                      • monika10013 dobry lekarz 12.09.05, 14:26
                        Czesc jestem nowa w Katowicach czy ktoś moze mi polecic dobrego lekarza.Bardzo
                        prosze o rade. Dobrze by było gdyby pracował na Raciborkiej bo duzo dobrego
                        slyszałam o tym szpitalu
                        pozdrawiam
                    • ola772 Re: dobry lekarz po poronieniu 08.03.05, 17:40
                      polecam dr Stojke z Katowic ul. MARIACKA 36/6
                      po 2 poronieniach u innych lekarz ten poprowadził moja ciaze z sukcesem mam 2
                      letnia vcorke
                • odyma Re: dobry lekarz po poronieniu 10.02.09, 01:41
                  hej krztyna,
                  ja tez straciłam córcie w 22tyg, tzn musialam miec wywołane poronienie. prosze
                  napisz jesli mozesz co u ciebie było nie tak. jesli wolisz podaje moje GG
                  3707617. pozdrawiam
              • sopel_asia Re: dobry lekarz po poronieniu 06.12.04, 17:58
                cześć ja poroniłam w styczniu i do tej pory nie umiem zajść w ciążę. Byłam u
                trzech lekarzy i twierdzili że nie ma żadnego problemu że do roku jak nie
                zachodzę to nie przeprowadza się żadnych badań. Nikt nie przepisał mi nawet
                żadnych tabletek. Dopiero teraz trafiłam na dr Zembrzyckiego (szpital na
                Raciborskiej, MED5 Katowice-Zadole)i okazało się że jednak jest przyczyna
                dlaczego nie mogę ponownie zajść w ciążę. Szkoda że tak późno, mam nadzieję że
                uda mi się to wyleczyć... Gdybyś dowiedziała się o jakimś dobrym lekarzu daj
                znać (sopel_asia@poczta.onet.pl). Tobie również życzę powodzenia
              • 23a3 Re: dobry lekarz po poronieniu 24.01.05, 14:54
                ja tez poronilam, w 10 tygodniu, moja lekarka ( dr Ewa Borkowska) prywatnie
                przyjmuje na Staromiejskeij w Katowicach powiedziala mi ze mam za mala
                macice ..... bez komentarza! zmienilam lekarza na Dr Marka Bielewicza który
                przyjmuje na koszarowej 3 w Katowicach nr telefonu 2513769 - zrobil mnóstwo
                badan , znalazł przyczyne, błyskawicznie wyleczył i teraz mam juz zdrowego 10
                miesiecznego synka a ciaza przebiegła bez jakichkwolwiek problemów
                • gosiaczek55 Re: dobry lekarz po poronieniu 08.02.05, 22:19
                  Hejsmile Mam prosbe: czy moglabys napisac cos wiecej na temat tego lekarza? Czy
                  przyjmuje równiez na kase chorych? Bo rozumiem, ze te namiary na Koszarowa to
                  prywatnie. Ile kosztuje wizyta, czy doktor ma usg? Z gory dziekuje za wszelkie
                  informacje no i pozdrawiam smile
              • ola772 Re: dobry lekarz po poronieniu 08.03.05, 17:21
                Polecam dr Stojkę przyjmuje na ul. Mariackiej 36/6 w Katowicach w poniedziałki
                i piątki w godzinach od 14 do 16
              • kasiek44 Re: Roman Spyra Katowice, Chorzów 15.04.05, 21:43
                Świetny lekarz! Moja znajoma była u niego po poronieniu. Zadbał nie tylko o jej
                ciało ale także o duszę, tzn. dał jej namiary na dobrego psychologo bo
                zauważył, ze sobie z tym nie radzi.
                Ja w wieku 16 lat miałam ogromną torbiel na jajniku i też leczył mnie dr Spyra.
                Miałam zabieg (laparoskopię czy coś takiego) w prywatnej klinice jednodobowej,
                która ma podpisana umowę z kasą chorych. Wspaniały lekarz. przyjmuje w
                przychodni na ul. Granicznej w Katowicach i w prywatnym gabinecie w Chorzowie
                (na przeciwko szpitala na ul. Karola Miarki). Jeżeli chodzi o ceny wizyt
                prywatnych... 50 zł ( jeżeli sa potrzebne jakieś dodatkowe badania, np:
                cytologia to nie trzeba nic dopłacać).
              • dorkalos Re: dobry lekarz po poronieniu 05.07.06, 12:03
                Witam!Ja rowniez szukam dobrego lekarza, miesiac temu poronilam w 7 tygodniu i
                nikt mi nie powiedzial dlaczego,moj dotychczasowy lekarz stwierdzil ze moze
                dobrze sie stalo bo plod mogl byc z wadami(takie gdybania mnie nie
                pocieszyly).Zrobiono mi lyzeczkowanie i badania histopatologiczne,z wynikami
                poszlam do innej lekarki ktora mnie przyjmowala w szpitalu( myslalam ze okaze
                sie kompetentna a ona zrobila wielkie oczy na te wyniki, i kazala mi powtorzyc
                test ciazowy (po zabiegu lyzeczkowania!!!!!!Myslama ze uszom nie wierze! i ze
                padne z wrazenia w tym gabinecie!
                Pozytywnym efektem tej wizyty jest to ze skierowala mnie na badania hormonalne!
                Jestem z Myszkowa w woj slaskim !!Z wynikami chcialabym sie udac juz do
                profesjonalisty ,ktory pomoze mi w staraniach o dzidzie ,ktorej tak z mezem
                pragniemy.Prosze o kontakt osoby po podobnych przezyciach
                Podaje maila: dorkalos@interia.pl
                pozdrawiam wszystkie dziewwczyny o podobnych przezyciach
            • da77 Re: Katowice dr Jerzy Świtała 15.04.05, 09:47
              oczywiście chodzi o dr Kozę, a nie o dr Świtałę...??!!!
              uważajcie jak piszecie bo można kogoś obrazić i niopatrznie zaszkodzić!!!
              bo na dr Świtałę nie pozwolę powiedzieć żadnego złego słowa!!!
              To lekarz Anioł, wierzcie, sprawdzone przeze mnie i rzesze kobiet!!!
              Polecam z całą odpowiedzialnością!!!
              • smegi1 Re: Katowice dr Jerzy Świtała 15.04.05, 18:30
                dr Switała to wspaniały czlwoiek i wspaniay lekarz!!!
                Został wyróżniony przez Twój Styl tytułem "Lekarz przyjcielem kobiety"...
                w każdej chwili gotowy udzielić pomocy i zawsze robi to z uśmiechem!
                Uwielbiam go za jego dobroć i bezinteresowność!!!
                dla zaintereswanych podaje jego numer komórki: 502 263 696
              • b.nowaczyk Jerzy Switala????odpiszcie:) 03.05.05, 19:55
                Napiszcie coś wiecęj o dr.Switale???gdzie przyjmuje prywatnie i ile bierze za
                wizytę??
                Jestem po poronieniu smilejesli ktos ma ochote pogadac to jest moj numer gg 9141684

Pozdrowionka:
              • anett8 Re: Katowice dr Jerzy Świtała czy Koza?? 07.05.05, 01:05
                A ja nie pozwolę powiedzieć złego słowa na dr Kozę. Więc lepiej niech Karmelek
                napisze o kogo chodzi, bo to naprawdę dobry lekarz i szkoda by było obrażać go
                na forum
              • anett8 Re: Katowice dr Jerzy Świtała 07.05.05, 01:13
                A ja będę broniła dr Kozę...
                Uważajcie co piszecie bo takie dwuznaczności nie są dobre zwłaszcza w takim
                miejscu jak to!!! Niech lepiej kamelek określi o kogo chodzi!!
                Dr Koza to jeden z nielicznych których spotkałam (a jestem środowisko medyczne)
                którzy nie "lecą na kasę", kompetentny, przemiły człowiek. zna sie na
                ginekologii i położnictwie! Dlatego da77 skoro nie znasz tej drugiej osoby to
                proszę nie pisz, że jest to oczywiste, że chodzi o Kozę, bo ja szczerze w to
                wątpie!!!
              • anett8 Re: Katowice dr Jerzy Świtała czy Koza? 07.05.05, 01:13
                A ja będę broniła dr Kozę...
                Uważajcie co piszecie bo takie dwuznaczności nie są dobre zwłaszcza w takim
                miejscu jak to!!! Niech lepiej kamelek określi o kogo chodzi!!
                Dr Koza to jeden z nielicznych których spotkałam (a jestem środowisko medyczne)
                którzy nie "lecą na kasę", kompetentny, przemiły człowiek. zna sie na
                ginekologii i położnictwie! Dlatego da77 skoro nie znasz tej drugiej osoby to
                proszę nie pisz, że jest to oczywiste, że chodzi o Kozę, bo ja szczerze w to
                wątpie!!!
                • kiwi_77 Re: Katowice dr Jerzy Świtała czy Koza? 13.10.06, 07:54
                  Niestety to mogło chodzić o dr Kozę. Ja się do tego lekarza bardzo zraziłam.
                  Owszem, na początku był miły ale w pewnym momencie potraktował mnie jak
                  męczącego pacjenta, który wymyśla i zawraca mu głowę sad a wszystko przez to, że
                  w trakcie mojej ciąży nie zauważył tak prostej i widocznej rzeczy jak polip sad
                  gdy wciąż krwawiłam mimo leczenia powiedział, że nie chce brać odpowiedzialności
                  za tą ciążę i zostawił mnie kompletnie na lodzie. Byłam zdruzgotana, na
                  szczęście potem trafiłam na przemiłą lekarkę, która wytłumaczyła mi skąd moje
                  problemy. Więc jeśli chodzi o dr Kozę to wątpię w jego kompetencje bo jak mógł
                  nie zauważyć polipa ? a może nie chciał się mną zająć bo byłam zwykłą pacjentką
                  z przychodni i tylko zawracałam mu głowę zbyt skomplikowaną ciążą sad na pewno
                  dla swoich prywatnych pacjentek jest milszy... bardzo to przykre sad
                • gori1079 Re: Katowice dr Jerzy Świtała czy Koza? 31.05.07, 11:48
                  Koza wspanialy ginekolog i lekarz
              • mjka_83 Re: Katowice dr Jerzy Świtała 16.10.09, 18:01
                Stanowczo odradzam. Dr Świtała doprowadził do tego że moje dziecko
                po porodzie walczyło o życie. Podczas badania zbagatelizował sprawę
                i podał oksytocynę co doprowadziło do spadku tętna dziecka i było
                przyczyną utworzenia się w jego główce krwiaka. Moje dziecko musiało
                być operowane i do tej pory jest rehabilitowane gdyż ma niedowład
                lewej strony. Znam kobiety które podobnie jak ja zawiodły sie na tym
                jakże cudownym specjaliście!!!!!!!!!!!!
        • ald1 Re: Katowice dr Jerzy Świtała 07.03.05, 22:37
          Bardzo mile wspominam doktora Switałę. Rodziałam niedawno na jego oddziale i
          robił mi cesarkę. Bardzo kompetentny, fachowy i przy tym miły.
          • b.nowaczyk Re: Katowice dr Jerzy Świtała 03.05.05, 20:11
            tak??a gdzie rodziłaś??
            CZYTAŁM BARDZO WIELE POZYTWYNYCH OPINI O WW LEKARZU I CHCE SIE DO NIEGO WYBRAĆsmile
            POZDRAWIAM CIEPŁOsmile
            • jojopeda Katowice Raciborska 2013 11.12.13, 16:43
              Odświeżam temat i proszę o pomoc forumowiczki. Poszukuję ginekologa, która/który:
              - pracuje w szpitalu na Raciborskiej i nie patrzy na ludzi jak na chodzącą (bądź leżącą) zarazę,
              - potrafi i chce skutecznie pomagać aż do wyleczenia...
              - w jej/jego gabinecie prywatnym jest się umawianym na godziny (bardzo dużo pracuję)
              Poszukuję zatem lekarza z prawdziwego zdarzenia!Pomocy dziewczyny!
              Mile widziana możliwość badań dodatkowych na NFZ, ale nie to jest najważniejsze...
          • dziewcze_z_sadu Re: Katowice dr Jerzy Świtała 09.06.05, 11:30
            Bardzo proszę o dokładne namiary na dr Świtałę- czy nadal przyjmuje w
            Superjednostce codziennie od 15 ? Czy jest to na NFZ ? Czy zajmuje się
            leczeniem neipłodności ?
          • pilotek5 Re: Katowice dr Jerzy Świtała 15.09.05, 13:06
            Proszę o namiary na doktora Świtałę. Jestem po poronieniu
        • loginka1 Re: Katowice dr Jerzy Świtała 23.04.05, 14:36
          A może ktoś wie, ile kosztuje teraz wizyta u pana doktora Świtały?
        • maarzenka Re: Katowice dr Jerzy Świtała 29.06.05, 09:11
          Hej. Czy możesz powiedziec ile kosztuje wizyta u tego lekarza? Dzieki z góry,
          Marzena.
          • magda_bb Re: Katowice dr Jerzy Świtała 25.08.05, 11:28
            Bardzo proszę o namiary na doktora Świtałę: gdzie w Katowicach mieści się jego
            gabinet? Ile kosztuje wizyta?
            • psytulanka Re: Katowice dr Jerzy Świtała 09.10.05, 12:07
              bylam 2 dni temu u lekarza super!!!!smilebalam sie jak...jak weszlam od razu mi przeszlo facet naprawde jajcarz bylam 1 raz u ginekologa naprawde polecamsmile)badania na miejscu jedyny minus duzo kobitek chodzi do niego pomoimo zapisu trzeba czekac smile)pozdrawiam
        • misiunia85 Re: Katowice dr Jerzy Świtała 23.11.05, 10:54
          Zna ktos moze maila do jakiegos lekarza ginekologa????bede bardzo wdzieczna za
          info
          • miranda8 Re: Katowice dr Jerzy Świtała 11.07.06, 09:44
            Jest dobrym lekarzem, ale drogo za wizyte bierze, moja siostre skasował na
            pierwszej wizycie (kontrolnej, nie ciąza) 130 pln, mnie 100 zł, bo juz
            wczesniej do niego chodziłam. Wydaje mi się, ze strasznei na kase leci, bo
            nawet przy problemach z zajściem w ciąże, lekarze w specjalistycznych klinikach
            biora 60 pln za wizyte z usg, a tu 100-130. Dużo. Co do fachowości, to ma
            rzezywiście dużą wiedzę i doświadczenie, ale dla mnie jest jakis
            roztargniony... spieszy sie ciągle, trudno sie z nim umówić na telefon, nie
            przyjmuje w szpitalu, TYLKO w prywatnym gabinecie. Ale polecam. Nie wiem jak
            jest z tymi zapisami, ale pamiętam, ze czekałam na wejście ponad godzinę, dużo
            pacjentek ma
        • gabi11 Re: Katowice dr Jerzy Świtała 28.03.06, 13:09
          czy mogłybyście podać namiary telefoniczne na dr Świtałę?
      • monikamm Re: Osiecki Damian 02.12.04, 11:33
        Ja niestety nie polecam dr Osieckiego.....
        Poszłam do niego zachęcona jego obecnością na tej liście...
        Nie zrobił na mnie dobrego wrażenia....
        Pomijam jego sposób wysławiania się ("a teraz zobaczymy piersiątka..." - cytat)
        bo choć denerwujący nie jest istotny...
        Najgorsze jest to, że p. doktor nie zamierzał zrobić mi żadnych badań
        (urodziłam swoje dziecko martwe i sekcja zwłok nie wskazała jednoznacznie na
        przyczynę)...
        Na moją sugestię, że w klinice adiunkt zasugerował zrobienie krzywej cukrowej,
        odpowiedział, że niewiele mi to da...
        W ogóle stwierdził, że urodzenie martwego dziecka się zdarza i tyle...
        Jestem zdegustowana...
        • wierzgalska Osiecki Damian - jednak polecam 09.12.04, 12:52
          Myślę, że to jest indywidualne nastawienie do lekarzy danej osobowości.
          Osobiście polecam, gdyż po doświadczeniach z innymi doceniłam co jest naprawdę ważne:
          * wolę lekarza, szczerego, który mówi zawsze prawdę, choćby najbrutalniejszą, lub przedstawia oprócz zalet wsie zagrożenia, ale nie obiecuje i nie udaje, że wszystko umie, wszystko da się przewidzieć i wszystkiemu zapobiec (w niektórych przypadkach jeszcze za pieniądze wyraźnie zainsynuowane przez samych "lekarzy" - bardzo często za pieniądze wykazują ochotę starania się, ale znam gro przypadków w których się nie udało, mimio, że poszły całe oszczędności pary - indywidualne podejście do sprawy) w każdym razie...
          * dr.Osiecki należy do grona lekarzy, którzy uznają, że nam, kobitkom, pewne rzeczy się należą i nie ma mowy o kasie (znam lekarzy-tupeciarzy, którzy sugerują kwotę i zaznaczają, że ich czas jest cenny, a będą za pieniądze próbować dojść dlaczego ci się tak stało - myślisz, że dojdą sprawy?)
          * dr.Osiecki, jest co prawda gadułą, ale mam wrażenie, że robi to w celu polepszenia swoich stosunków z pacjentkami i uznaję, że nadmierne poświęcenie czasu na jedną pacjentkę, wysłuchanie wsiego i powiedzmy "wyluzowanie" innymi tematami jest lepsze niż otwieranie drzwi gabinetu, gdy poprzednia pacjentka się jeszcze ubiera (w geście - sprawdzę ile tam jeszcze, następna proszę -znam i takich)
          * czasami ma trochę dziwny język, przyznaję, jednak nie uznałabym za ujmę zdrobnień typu "zobaczymy piersiątka". Wolę tak niż gest nakazujący "prosze się rozebrać i pokazać mi piersi". Forma "zobaczymy" wskazuje na jakąś współpracę z pacjentką, szczególnie, że najczęściej pojawia się to u niego w formie lekko pytającej o przyzwolenie i potrzeby pacjenki.

P.S.(1) do Monikam: krzywa cukrowa, coś dałaby w trakcie trwania ciąży, ja miałam robioną jak miałam wysokie ciśnienie i objawy gestozy, ale teraz jak już nie jesteści w komplecie to mogło się przecież wszystko zmienić. Mnie się zaraz po porodzie zmieniło, więc... może naprawdę by to nic nie dało. Może czasami warto zaufać czyjemuś doświadczeniu. Sprawdź to u innych lekarzy, może Ci zrobią to badanie.

P.S.(2) do Monikam: Przykro mi, że straciłaś dziecko, ale pomyśl tylko może to był błąd innego lekarza (przecież robi się KTG - nikt nie zauważył , że tętno ustało?)
          Osobiście wiem, że czasami tak się zdarza po wieloletnim braniu pigułek (może brałaś), gdy za wcześnie po odstawieniu zajdzie się w ciążę, uwalniane komórki jajowe są nie dojrzałe i powoduje to na pewnym etapie obumarcie płodu (koleżanka tak miała w 5 m-cu. Przez m-c nie wiedziała, że nosi martwe już dziecko. Po tym bardzo szybko zaszła w ciąże i urodziła zdrową córeczkę. (ona zaś chwali sobie dr.Świtałę ze Szpitala na Raciborskiej, ja trafiłam na niego podczas poronienia, tez uważam, że jest dobry, spróbuj, koleżankę uspokoił po tym martwym płodzie)
          Czasami takie obumarcie jest potrzebne, jakby się coś nieprawidłowo miało rozwinąć, to biologiczny mechanizm chroniący nasz gatunek. Wiele poronień jest też tym mechanizmem (chyba, że notoryczne, kilka z rzędu).
          Też mam charakter, że bym chciała wszystko wiedzieć, do wszystkiego przyczyn dojść, tyle, że nie zawsze nam, śmiertelnikom, jest dane czegoś sie dowiedzieć, i chyba trzeba się z tym pogodzić, bo rozpamiętywani i roztrząsanie przeszłych już spraw nic nie daje.
          Po za tym trzeba myśleć i iść w życiu wprzód. Twoje pragnienia na pewno sprawią, że znów zajdziesz w ciąże i urodzisz zdrowe dziecko. Tego jestem pewna i tego Ci Życzę.

w.
          • molly_m Re: Osiecki Damian - jednak polecam 11.12.04, 22:10
            do wierzgalska:

mam do Ciebie pytanie.
            coraz bardziej sie przekonuje do wizytu u pana doktora.. z tym, ze moj problem
            to nawracajace grzybice, lecze sie od 4 lat, jest coraz gorzej. czy mialas
            doswiadczenie w tej sprawie? lub moze inna z dziewczyn? czy warto do niego sie
            wybrac??
            • wierzgalska Re: Osiecki Damian - jednak polecam 12.12.04, 12:22
              do molly_m:

Epizodycznie miałam podobne problemy, ale nie nawrająco...więc nie wiem. Ale jak już coś miałam to zawsze był wynalazcą jakiś super tanich globulek, propolisowych, płynów ziołowych. Wiadomo, na grzybice to coś silniejszego typu Pimafucin, a tych dopochwowych to zapomniałam nazwy, ale wiadomo, że trochę droższe. Często miałam nie firmowe, ale coś robione w aptece.
              Nie wiem, musisz sama spróbować, w każdym razie ja już nie zachwalam, jednym odpowiada taki lekarz, innym inny.

P.S. A swoja droga skąd wiesz, że to grzybicze a nie bakteryjne infekcje? Czy na podstawie jakiegoś badania typu wymaz, czy tak po prostu jakichś namacalnych objawach, widocznych dla lekarza?

Chętnie usłyszę odpowiedź. Pozdr.
              • molly_m Re: Osiecki Damian - jednak polecam 12.12.04, 13:58
                Z badaniemi problem jest włsnie tego typu, ze moj gin nie kieruje mnie na
                ZADNE!! Lecze te infekcje od kilku miesiecy i nie zrobil nawet cytologii..
                Wiadomo ze moge je robic sama, ale chyba nie o to chodzi zebym sie sama
                leczyla. Zalezy mi wiec na lekarzu, ktory nie tylko wepchnie we mnie kolejne
                leki ale skieruje na badania.
                Tak wiec moj lekarz zawsze mowil po ogladnieciu mnie: "grzybica". Ale czy mogl
                byc pewny na 100% bez badan.. nie wiem.
                A jak dr Osiecki wypada w kwestii badan? Daje jakies skierowania czy leczy w
                ciemno? Wiesz czego mniej wiecej moge sie spodziewac..?
                Czekam na odpowiedz,
                Pozdrawiam!
              • molly_m Re: Osiecki Damian - jednak polecam 12.12.04, 14:10
                PS. jeszcze mam pytanie...
                czy do doktora Osieckiego na Dworcowa moge przyjsc bez wczesniejszego
                rejestrowania sie??
                • wierzgalska Re: Osiecki Damian - jednak polecam 12.12.04, 17:52
                  Możesz przyjść bez wcześniejszego terminu, zapisane wcześniej mają pierwszeństwo, więc wtedy trzeba się uzbroić w cierpliwość na przeczekanie 1,2,czy 3 pacjentek.
                  Co do badań, to o cytologię dba bardzo (1x na rok, bezpłatnie)- sam sobie notuje i wręcz mnie przypomina, a wymaz bakteriologiczno-grzybiczy robi mi na życzenie (chodzę z dzidziusiem na basen i jest tam to potrzebne do okazania). Na wyniki takiego wymazu czeka się ok.30 min, laboratorium jest na miejscu, jednak to badanie trzeba uzgodnić wcześniej i przyjść z samego rana, żeby dostosować się do laboratorium.
                  Na jakieś tam posiewy czy antybiogramy- jaki antybiotyk czeka się dłużej.
                  Najpierw poproś go o badanie - wymaz bakteriologiczny - bo długo ciągną się Twoje objawy i nikt nie stwierdził co naprawdę jest źródłem Twoich dolegliwości, i że długo sie leczysz w ciemno (i czym - zapisz sobie wsie nazwy specyfików, to jest cenna informacja).
                  Jednak, jeżeli "grzybicę" widać gołym okiem, a są na nie leki z jednej wiadomej grupy, to może uznać jakieś tam badania za zbędne. Poproś go wtedy uzasadnienie takiej decyzji. Odpowiada rzeczowo. Raz mnie przekonał, że dane badanie nic nie wnosi. Ale jak sie z czymś nie zgadzm to drążę. Pytam. Raczej nie wywala z gabinetu za uciążliwe pytania. A ja na pewno takie zadaje...
                  Zawsze pyta czy wszystko jasne i czy mam jakieś pytania. To dobry moment na prośbę o uzasadnienie dlaczego. Nidgy nie sugeruje, ze to koniec wizyty mówiąc dziękuje. Ale zawsze to ja decyduję, kiedy powiem "dziękuję-do widzenia".

Mam tylko prośbę - jak już zajdzie konieczność powołania sie na kogoś, jak tu trafiłaś, proszę nie wspominaj o tym moim celu wymazów - ż e n a b a s e n, żeby mnie nie zidentyfikował, że piszę o nim w internecie, nie wiem czy by chciał..., a jak już by wiedział, że przez internet, to żeby nie skojarzył tego tak jednoznacznie ze mną. Powiedz np., że widziałaś kiedys u dziewczyny, która tu chodzi wynik takiego badania wydzieliny z pochwy (inaczej bakteriologicznego), że jest tam wyszczególniona pewna ilość bakterii i grzybic i, że może warto by to zrobić w Twoim przypadku.
                  To jest oczywiście tylko sugestia, powiesz co zdecydujesz, ale z góry dzięki za uszanowanie mojej prośby i pozostawienie mnie anonimowej.
                  W innym razie będę się czuła trochę niezręcznie w przyszłości.

Dzięki i powodzenia
                  smile

• wierzgalska Re: Osiecki Damian - jednak polecam 12.12.04, 18:30
                    A w sprawie nawracającej grzybicy(?)- oprócz wymazu wydzieliny z pochwy pomocny też posiew z kanału szyjki macicy.
                    Zajrzyj tu:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20515&w=14888072
                    • molly_m Re: Osiecki Damian - jednak polecam 13.12.04, 13:34
                      do wierzgalskiej.

Wrocilam od pana doktora BARDZO POZYTWNIE zaskoczona i co najwazniejsze, z
                      nadzieja, ze moze jeszcze uda sie mnie wyciagnac z teko pakudztwa.
                      Na wstepie dokladny wywiad, zerknal na liste moich lekow i chyba go to
                      zmartwilo smile Podczas badania bardzo delikatny, cytologie pobral od razu, nie
                      musialam nic wspominac. Byl rowniez juz slawny tekst "a teraz zobaczymy
                      piersiatka" ale zupelnie nie odebralam tego jako obrazliwe. Rowniez mnie
                      pokazal jak sie badac, czego zaden inny lekarz nie zrobil wczesniej.. Zapisal
                      mi lek, powiedzial ze podejrzewa infekcje bakteryja. Po swietach mamy zrobic
                      wymaz bakteriologiczny, ktory rowniez on sam zaproponowal. Jestem maksymalnie
                      szczesliwa smile Mam tylko nadzieje ze to nie bylo wszystko tylko zeby zrobic na
                      mnie dobre pierwsze wrazenie, ale ze w przyszlosci rowniez bedzie taki chetny
                      do robienia badan...??
                      Ogolny klimat bardzo luzny, gosc ma naprawde swietny kontakt z ludzmi.
                      Wygadany, wesoly kiedy trzeba, ale tez konkretny i odpowiada wyczerpujaco na
                      pytania...
                      Coz zobaczymy co dalej.
                      Na razie 100% zadowolenia smile
                      Bardzo Ci dziekuje za ten namiar. Mam nadzieje, ze w koncu zagrzeje miejsce u
                      jakiegos gina na dluzej smile A moge spytac jak dlugo Ty juz sie u niego leczysz?
                      Pozdrawiam.
                  • molly_m Re: Osiecki Damian - jednak polecam 12.12.04, 20:58
                    wierzgalska smile wielkie dzieki!

oczywiscie nie obawiaj sie, nie wspomne nawet ze mam jego namiary z netu, o
                    Tobie wiec ani slowa rowniez..
                    Jesli chodzi o badania to bardzo mi zalezy ale mysle rowniez ze jak mu
                    przedstawie swoja historie leczenia w ciemno to smialo, jesli propozycja nie
                    wyjdzie od niego, moge sama poprosic o jakies badania i ustalenie przyczyn..
                    Wybieram sie zatem jutro, napisze Ci juz po wizycie co i jak.
                    Po Twoich wypowiedziach ide z jak najbardziej pozytywnym nastawieniem smile
                    Dieki!
          • monikamm Re: Osiecki Damian - jednak polecam 13.12.04, 23:04
            Wierzgalska - sprawdziłam to u innego lekarza i oczywiście okazało się, że
            adiunkt miał rację. Cukier mógł być tu przyczyną.....
            Nie chodzi mi bynajmniej o to, ze pan doktor nie pasuje mi osobowościowo...
            Dlatego napisałam, że pomijam jego specyficzny sposób mówienia.
            Chodzi mi o to, że doktor poza standardową cytologią nie zaproponował mi innych
            badań, które z całą pewnością powinien zaproponować (dodam, że to także zdanie
            innego lekarza)
            Poza tym p. doktor koniecznie chciał mi wypalić nadżerkę, której nie mam (nie
            potwierdziło nadżerki dwóch lekarzy)...
            To tyle... ale oczywiście masz prawo do innego zdania.....
            • molly_m Re: Osiecki Damian - jednak polecam 14.12.04, 09:54
              Monikamm:
              Jesli zatrzezenia ktore mialas do doktora Osieckiego sie potwierdzily u innego
              lekarza, to moze podasz namiary na tego DOBREGO...? Celem listy tej nie jest
              chyba jedynie ostrzegac ale przede wszystkim polecac.. smile
              Pozdrowienia.
              • cwiekala Osiecki - odradzam!!! 18.02.05, 22:29
                bylam z kolezanka u osieckiego. mowil do niej "dziecko"(dziewczyna ma 23 lata),
                traktowal ja protekcjonalnie. czekalam przed drzwiami gabinetu; facet mowil do
                mojej kolezanki tak glosno, ze slyszalam przynajmniej 50 % rozmowy. wprawdzie
                przepisal jej postinor, o ktory prosila, ale zaznaczyl ze jest to srodek
                wczesnoporonny (bzdura) i nie chcial przepisac recepty na zapas, podczas gdy
                swiatowa organizacja zdrowia zaleca takie profilaktyczne przepisywanie
                postinoru. ODRADZAM!!!
                • anna508 Re: Osiecki - odradzam!!! 21.03.05, 09:06
                  co do protekcjonalnego podejścia to nie komentuje bo nie lubię czegoś takiego
                  ale jeśli chodzi o postinor to zgadzam sie co do jego niechęci do wypisywania
                  opakowania "na zapas". jest to środek totalnie przestawiający funkcjonowanie
                  hormonalki (co dokładnie odzwierciedla samopoczucie po zastosowaniu go) i
                  myślę,że gdybym była lekarzem zachowałabym sie podobnie. co innego zastosować w
                  awaryjnej sytuacji a co innego stosować jako środek antykoncepcyjny- myślę że
                  tego się obawiał w tym przypadku. domyślam się że twoja przyjaciółka chciała
                  mieć recepte na wszelki wypadek. co do tego że jest to tabletka wczesnoporonna-
                  dlaczego się z tym nie zgadzasz? uważam że lekarz powinien pokazać wady
                  wspomnianego środka, tzn. jego zastosowania, ale takie minusy z medycznego
                  punktu widzenia a nie zwiazanę ze swoimi pogladami. nie znam tego lekarza ,
                  dlatego nie kieruję sie tutaj żadną sympatią czy antypatią co do jego osoby.
                  myślę jednak że dobrze zrobił, ale źle to uzasadnił
                  pozdrawiam
                • kalak777 Re: Osiecki - odradzam!!! 30.11.10, 11:57
                  Nie mogę słuchać kobiet które z jednej strony chcą żeby ginekolog był miły a jak jest to twierdzą, że za bardzo i jest to podejrzane!!! Czego wy kobiety chcecie!!! A koleżanka niech się kontroluje a nie lata do lekarza po Prostinor!!!
                  Ja do doktora chodzę od 6 lat. Też mam 23 lata i nie razi mnie to że czsem powie do mnie "dziecko". Jest profesjonalny i bardzo miły. Potrafi rozluźnić atmosferę. Interesuje sie pacjentka jak mało który lekarz. Pan doktor zna mojego męża zawsze pyta się co u niego, pamięta czym się zajmuje. Nie muszę prosić się o badanie, cytologię czy badanie piersi jak u wcześniejszych lekarzy u których wizyta trwała 30 sek. Do dr Osieckiego chodzę z przyjemnością i wiem, że jak zajdę kiedyś w ciążę to dr Osiecki będzie ją prowadził.
                  Każdy lekarz powinien brać z Niego przykład!!!
                  • izabela.1212 Re: Osiecki - odradzam!!! 24.01.11, 10:43
                    Może przydatna będzie strona z opiniami o ginekologach.
              • bobi1985 Osiecki Damian hmmm 24.04.06, 10:28
                bylam u doktora Osieckiego 2 razy , wczesniej chodzilam do lekarza prywatnie
                ale to wiadomo- kasa. kiedys mialam leczona nadzerka solcogynem. na pierwszej
                wizycie u doktora Osieckiego stwierdzil ze wczesniejszy lekarz bardzo ladnie
                usunal nadzerka i ze nie ma po niej ani sladu, jednak podczas ostatniej wizyty
                stwierdzil calkiem cos innego- ze sa jakies pozostalosci po nadzerce i ze
                zabieg bedzie trzeba powtorzyc. i niewiem co teraz myslec, a moze isc do innego
                lekarza i zobaczyc co powie?
            • wierzgalska Re: do monikamm 14.12.04, 12:53
              Krzywa cukrowa mógła być wskazówką zatrucia ciążowego, ale to powinni Ci badać
              w trakcie ciąży. Co najmniej raz w ciąży to sie robi zawsze.
              Spytaj się tego lekarza czy zrobiego tego badania na cukier coś da w tym
              momencie, po takim czasie ile minęło od twojego poronienia. Bo to, że mogło być
              to WTEDY przyczyną nieszczęścia, nie kwestionuję.

A co do nadżerki, to Osiecki do rozprawienia się z nimi uznaje wyższość
              wymrażania, krioterapii, niż elektrokoagulacji (więc zdziwiło mnie, że mówisz
              koniecznie o wypalance, może chodziło po prostu o rozprawienie się z nią? a
              słowo wypalić sama dodałaś?) U mnie też zauważył nadżerkę po dwóch innych
              lekarzach, którzy jej nie zauważyli.
              Określił nawet pi razy oko od kiedy mogę ją mieć. Po wymrożeniu i odklejeniu
              się jej sama widziałam ją na własne oczy. Na wymrażanie, choć sam to robi,
              zabiera do prywatnej opieki POLIS , ale wsio (wtedy jak ja miałam) było na Kasę
              Chorych.
              Masz prawo do innego podejścia, ale ja nie byłabym taka pewna, czy jej nie masz.
              Może sprawdź to jeszcze innego lekarza. Może u tego adiunkta również!
              Nie chcę być tu złośliwa, ale widzę, że działa na ciebie statystyka, dwa głosy
              do jednego. Chronologia zdań gra tu rolę, ale o niej nie nic piszesz.

Życzę, Ci udanych ciąż w przyszłości, niezależnie od tego czy znajdziesz
              przyczynę tamtego zdarzenia...
              • agatasun Re: do monikamm 28.12.04, 16:23
                hej, ja też długo chodziłam do dr Osieckiego i byłam bardzo zadowolona z
                opieki. Miałam wymrażaną nadżerke, wszystko pszło ok.
                Pan doktor to dusza człowiek -ma może specyficzne poczucie humoru i śmieszne
                powiedzonka, ale to dodaje mu tylko uroku. Dzięki temu kobieta nie czuje się
                tak skrępowana. Wymrażanie nadżerki też miałam w prywatnej klinice -ale również
                na kasę chorych. Także gdyby nie to że się przeprowadziłam dalej bym u niego
                się leczyła.
                a propos - może znacie dobrego gin z Chorzowa??
                pozdrwaiam
                • wierzgalska Re: do agatasun 20.01.05, 23:40
                  Z Chorzowa nie masz wcale tak daleko... W końcu sam Osiecki dojeżdża dziennie
                  do pracy właśnie z Chorzowa. Ja wolę dojeżdżać z innego miasta niż chodzić do
                  takich lekarzy na których alternatywnia trafiłam... bo chciałam pod nosem.
                  A co do specyficzności humoru... święta prawda, czasami nawet trudno zrozumieć
                  o co mu chodzi w tych żartach. Ale w sprawach zdrowia komunikacja na szczęście
                  nie jest zaburzona.
                  Może powymieniamy suę na e-mail śmiesznymi przygodami z Mr. dr.Osiecki? Mam
                  tego niezłą kolekcje...
                  Możesz pisać na wierzgalska@... lub wierzgalska1@gazeta.pl
                  Pozdr.
          • agastonek Re: Osiecki Damian - jednak polecam 28.10.05, 23:35
            Ja tez chodzę do dr.osieckiego i sama go w necie wiele razy polecalam. Tez mi
            zapadlo w pamieci okreslenie "piersiatka" i tez zapamiatalam to raczej
            negatywnie....
            ale ogolnie wydaje mi sie ze pan dr. tyle mowi zeby pacjentke jakos odstresowac
            w czasie wizyty. I wydaje mi sie OK.Chociaz narazie tylko mi tabletki
            przepisywal.
            Ale moze faktycznie ma cos z ta nadzerka??;p bo ja bylam jeszcze dziewica i
            wspominal iz "nie moze sprawdzic czy mam nadzerke". Pozyjemy zobaczymy.
      • aga2504 Re: Katowice 10.12.04, 20:07
        tez go goraco polecam wink
      • bozena.29 Re: Katowice 14.03.05, 11:01
        Mam pytanie o dr Osieckiego dzwoniłam do POLIS i ponoć tam nie przyjmuje wiec
        mam pytanie o jakiś telefon kontaktowy
      • almy Re: Katowice 05.03.06, 21:00
        Hej Ja polecam Pana Romana Spyrę, jest ginekologiem - położnikiem i pracuje
        także na nfz w centrum medycznym "graniczna" na paderewie. Przyjmuje także
        prywatnie oraz w szpitalu w Chorzowie. Jest niezwykle serdecznym lekarzem, ja
        do Niego chodzę z kartką z pytaniami (aby czegos nie zapomniećsmilei On zawsze
        rozwiewa wszystkie moje wątpliwośi. Był moim pierwszym ginkiem i teraz prowadzi
        moją ciążę.
        Pozdrawiam
        • majka9944 Dr Pośpiech. prosze o informacje 01.08.06, 22:58
          prosze o informacje na temat dr Pospiecha przyjmuje w Piotrowicach i w
          Katowicach na Wojewódzkiej
    • gagat100 dr Lidia Tomana (Katowice Dzieciołów 18) - polecam 28.07.04, 21:31
      CYTAT

dr Lidia Tomana (Katowice Dzieciołów 18) - polecam
      Autor: joannamizera
      Data: 14.06.2004 14:08 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

dr Lidia Tomana (Katowice Dzieciołów 18) - polecam
      Autor: joannamizera
      Data: 14.06.2004 14:08 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

• dr Lidia Tomana (Katowice Dzieciołów 18) - polecam - joannamizera
      14.06.2004 14:08

• dr Lidia Tomana (Katowice Dzieciołów 18) - polecam - joannamizera
      14.06.2004 14:08

• madziaw_24 Re: Katowice 13.08.04, 08:59
      Kto zna dobrego ginekologa,który ma podpisana umowe z NFZ ?
      W miare blisku centrum,najlepiej śródmieście lub Koszutka.
      • wiki4 Re: Katowice 18.08.04, 20:03
        Witam.Mnie również interesują te rejony.Proszę o namiary.
        • wierzgalska1 Re: Katowice-centrum 24.08.04, 12:24
          Bez opłat, wsio na NFZ i dostępny codziennie (!) - jestem zachwycona "jakością
          obsługi" , choć pierwsze wrażenie było inne... sypiąca sie przychodnia.
          Mam pozytywne wrażenia min. z krio-rozprawienia się z nadżerką (mrożenia),
          prowadzenia ciąży, założenia wkładki.
          Dr.Damian Osiecki, ul. Dworcowa 3. Post z dokładnymi namiarami mojego autorstwa
          kilka cm wyżej.
          Polecam.
          Niestety chwilowo przychodnia nie ma stacjonarnego nr.telefonu. Proponuje
          pierwszy raz udac się osobiście.

Zadowolona, ze tacy lekarze jeszcze istnieją...
          • wiki4 Re: Katowice-centrum 25.08.04, 13:17
            Witam.Dzięki bardzo już myślała,że nikogo takiego nie znajde.
            Ide w przyszłym tygodniu.Jeszcze raz dzięki.
            Pozdrawiam Wiki
            • agulenka Re: Katowice-centrum 09.09.04, 14:43
              Hej. Chciałabym się bardzo dowiedzieć jak wypadła wizyta u Dr.
              Osieckiego. Jeżeli mogłabym Cie baaardzo prosić napisz, czy
              polecasz tego lekarza, bo szukam kogoś odpowiedzialnego, co
              potraktuje moje problemy powaznie i ze zrozumieniem. Czy Dr.
              Osiecki przyjmuje z Kasy Chorych? Czy kieruje na badania albo sam
              jakieś wykonuje?
              • wierzgalska Re: Katowice-centrum 17.09.04, 01:43
                Chodzę od paru dobrych lat do Osieckiego i uważam, że należy do pokroju ludzi,
                którzy jako lekarze uważają,(i nawet to sam powtarza), ze są dla nas
                (pacjentek), i do każdego problemu podchodzą nie tylko ze zrozumieniem, ale i
                poświęceniem (moje wrażenie) oraz radą podpartą niemałym doświadczeniem.

Na pewno Cię nie wyśmieje z jakimkolwiek problemem nie przyjdziesz.

Możliwości badań - jak trzeba to robi się wszystko. Osobiście wykonuje USG
                ginekologiczne(na miejscu) i pobiera materiał do wszelkich tj. cytologia,
                czystość pochwy i in. Ma też praktykę w innym miejscu, w którym ma większe, jak
                myślę, możliwości niż w przychodni zasobów sprzętowych, przez co wykonania
                badań czy zabiegów. Dużo robi sam, nie przekazując w ręce innych.

Wszystko jest na NFZ.

Czegóż chcieć więcej? (jest brzydki korytarz w przychodni...smile..., znam
                miejsca, gdzie są ładne korytarze, ale................)
                • majka9944 Re: Katowice-centrum 01.08.06, 22:51
                  cześc znacie dr Grzegorza Pośpiecha? Prosze o informacje
          • kkusia Re: Katowice-centrum 29.10.06, 12:27
            No to chyba wybiorę się do Pana dr. Osieckiego... Co prawda jestem z Chrzanowa,
            ale takich ginekologów jakich mamy w Chrzanowie... mało kto poleca. Juz wole
            przemierzyć 1,5 h w jedną stronę a zostać dobrze zbadanasmile
            Ide po 1 na kontrole, a po 2 nastał mały problem: od tygodnia swędzi i piecze
            mnie wejście do pochwy, do tego mam taki nalot białawy i moje upławy co
            najmniej brzydko pachną crying Jak myślicie? co to może być? Czy Pan dr Osiecki
            zrobi mi wszystkie potrzebne badania? (zaznacze ze dwa razy jak byłam u różnych
            gin. to żaden nie wykonał mi cytologii) a długo czeka sie na wyniki?
      • ewakaszek Re: Katowice 15.04.05, 18:46
        lek med Katarzyna Zawadzka ! - specjalista ginekolog położnik ! umowa z NFZ !
        miła i ok ! tel 2596476 . Katowice Lubuska 23
        • klaudia0061 Re: Katowice 17.12.06, 19:08
          a moze ktos opisac jak wyglada pierwsza wizyta u pani dr Zawadzkiej??czy
          badanie jest calosciowe tzn wlacznie z badaniem piersi??itd
    • ada263 Re: Katowice 07.10.04, 12:53
      Dr Marek Bielewicz Ma najnowszej generacji USG, jest dokładny, serdeczny. Czy
      ktoraś z Was korzysta z jego pomocy
      • ewciap Re: Katowice 22.10.04, 13:47
        Cześć!! Czy ktoś może mi polecić dobrego ginekologa i położnika w Ligocie,
        konkretnie chodzi mi o Centralny Szpital Kliniczny w Ligocie!!
        • zoryba Re: Katowice 28.10.04, 20:09
          CSK w Katowicach Ligocie: dr Krzysztof Wilk
          prowadził moje 2 ciąże.Polecałam już moim znajomym, które miały problemy z
          zajściem w ciąże - są zadowolone.dr Wilk kompetentny, sympatyczny człowiek z
          sercem
      • jopika Re: Katowice 12.01.05, 09:03
        Aktualnie jestem w ciąży. Dr Bielewicz jest moim lekarzem prowadzącym. Polecam.
        • ewciap Re: Katowice 02.03.05, 14:15
          A gdzie on przyjmuje??
      • 23a3 Re: Katowice 24.01.05, 14:58
        tak jak do niego przyszłam to znalazł mi przyczyne poronienia i wyleczył teraz
        mam juz 10 miesięcznego synka, tylko te dłuuugie czekanie czasem wkurza ale cos
        za cos
    • malgola100 Re: Katowice 28.10.04, 22:15
      czesc dziewczyny, czy znacie jakas sympatyczna pania doktor? najlepiej NFZ albo
      ponizej 100zl za wizyte? pozdrawiam
      • mika.j Re: Katowice 07.11.04, 08:19
        Polecam Panią doktor Ilonę Pietuchę -Kośmider fantastyczny lekarz i
        fantastyczny człowiek. Nie jest to tylko moja opinia.Przyjmuje w przy
        szpitalnej poradni na ul.Raciborskiej w Katowicach i w Med 5 w Katowicach -
        Ligocie ul. Zadole 30 tel. 32/ 252 10 00. Co do prywatnej praktyki to brak mi
        na ten temat informacji. Polecm w 100 %, prowadziła mnie przez całą ciążę aż do
        szczęśliwego finału na stole zabiegowym (cesarka)- niestety. SUPER !!!
        POZDRAWIAM
        • malgola100 Re: Katowice 08.11.04, 21:56
          dziękuję za odpowiedź smile
          byłam ciekawa, czy rzeczywiście nie ma dobrych kobiet ginekologów? bo tutaj
          występuja prawie sami panowie! pozdrawiam i dużo radości z dzieciaczka
          • mika.j Re: Katowice 09.11.04, 07:30
            Może wynika to z tego,iż uważa się ,że to właśnie mężczyźni są lepszymi
            ginegologami niż kobiety.Choć ja wcale się z tym nie zgadzam dowód - Pani
            doktor Kośmider.Pozdrawiam smile
            • askad2 Re: Katowice 30.08.05, 18:16
        • mayen Re: Katowice 18.11.04, 18:00
          >Co do prywatnej praktyki to brak mi
          > na ten temat informacji.

Kiedyś byłam prywatnie u p. Kosmider, tel. 2584458, przyjmowała (r. 2002) na
          ulicy (chyba ) Brzozowej, w każdym razie niedaleko GiG-u w okolicach M. Oblatów.
          Niestety uchował mi sie tylko telefon.
          M
          Acha, za wizytę płaciłam 80PLN
          • malgola100 Re: Katowice 23.11.04, 22:06
            Och, pozdrowienia dla kolejnej kobiety, która się nie boi ginekologów-kobiet! smile
          • misiunia85 Re: Katowice 23.11.05, 10:55
            Zna ktos moze maila do jakiegos lekarza ginekologa????bede bardzo wdzieczna za
            info

• adrlec Re: Katowice 24.11.05, 11:03
              oplawski@poczta.onet.pl - ma swoja www- moj znajomy z krakowa
          • misiunia85 Re: Katowice 23.11.05, 21:50
            Proszę podac namiary na doktora Jerzego Switała gdzie dokladnie przyjmuje i
            ile kosztuje wizytasmiledzieki z gory za odp
            • adrlec Re: Katowice 24.11.05, 15:24
              Polecam dr Damiana Osieckiego. Byłam dzis I raz u niego z Waszego polecenia.
              Wspaniały człowiek, zobaczymy czy diagnoza sie sprawdzi i leczenie. Ale od razu
              widać ze fachowiec, do tego uczciwy. Przyjmuje codziennie i można wejść z ulicy
              do niego. Od 8-15.35 na ul. Dworcowej 3
        • jaga241 Re: dr Kośmider 31.01.05, 18:54
          potwierdzam, chodzę do pani dokor Kośmider prywatnie. Żaden lekarz do tej pory
          nie zadał mi na pierwszej wizycie tyle pytań co ona, jest ciepła, kochana,
          szczera .....
          pozdr
          Jaga241
          • pawliba Re: dr Kośmider 23.05.05, 09:36
            a znasz moze dokladne namiary gdzie przyjmuje w tej chwili???
          • klaudia0061 Re: dr Kośmider 17.12.06, 19:11
            a moze ktos dokladnie opisac jak wyglada pierwsza wizyta u pani dr Kośmider?
        • dominika272 Re: Katowice 07.03.05, 19:23
          Nie polecam dr Piechuty-Kosmider osobom z problemami niepłodności, zrobic
          cytologie i przepisac tabletki ok ale leczyłam sie u niej 5 lat i okazało sie
          ze mam praktycznie zerowe szanse zajścia w ciąże (konsultacje u innych
          lekarzy), 5 straconych lat! nie wiem dlaczego nie wpadła na pomysł zrobienia u
          mnie testów hormonalnych... oszczedziło by to mnóstwo mojego czasu i pieniedzy,
          pozdr.
          • megunia Re: Katowice 15.10.05, 14:24
            zgadzam sie ...
            świetny cieply lekarz jak...nie ma problemow...i prywatnie...
            nie ma w gabinecie usg i rzadko je robi w ciazy - to dla mnie duza wada teraz.
            prowadzila moja pierwsza ciaze, zaczela druga...
            druga ciaza obumarla w 7 tyg, co stwierdzil inny lekarz(dr Kudla, bo u niej na
            usg nie doczekalam sie) w ... 13 tyg. pani doktor zapewniala mnie wczesniej ze
            wszystko w porzadku...tego samego dnia z plamieniem i duphastonem wyslala mnie
            do ... pracy...
            w szpitalu nie widzialam jej ani przed , ani po zabiegu. nie uzyskalam zadnych
            informacji dot. postepowania po poronieniu (zabiegu).
            oczywiscie juz do niej nie pojde... wydaje mi sie, ze od lekarza prowadzacego
            mozna oczekiwac czegos wiecej w takiej sytuacji...
    • april89 Re: Katowice 29.10.04, 16:22
      A Jak Myślicie dr. Andrzej Witek ?Ma Własną Klinike w katowicah-Ligota. Byłam u
      niego fachowo mnie brzebadał, mam od 3 lat torbiele na jajnikach, stwierdzil ze
      konieczna jest laparoskopia sad Czy według Was moge Mu zaufac ? Piszcie prosze
      • brzoskwinia3 Re: Katowice 29.10.04, 17:35
        ja mogę polecić dr Buchacza, aż sie dziwię że nikt o nim nie wspomniał do tej
        pory, przyjmuje na Powstańców (fundusz) i na Moniuszki (prywatnie)
      • sevika Re: Katowice 02.11.04, 17:36
        no ja nie mam najlepszego zdania o tym lekarzu, wzial bardzo duzo pieniedzy a
        nie zrobil nic, przegladal z 20 minut index z lakarstwami, nawet nie zalozyl
        kartoteki, wybral w koncu lek, jak zadzwonilam ze zle sie czuje po tym leku i
        co dalej to powiedzial ze on nie wie co mam zrobic.
    • gagat100 Re: Katowice Autor: yen79 29.10.04, 18:08
      Katowice Chorzów
      Autor: yen79
      Data: 29.10.2004 17:57 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

Polecam dr Wojdaka, przyjmuje w przychodni Ewanmed w Katowicach, pracuje w
      szpitalu w Chorzowie i ma prywatną praktyke równiez w Chorzowie. Jest
      dokładny,rzeczowy - dokładnie zawsze wytłumaczy co jest nie tak. Dowcipny i
      miły. Polecam

• twinmama76 dr Adam Nowara 01.11.04, 09:21
      Chciałabym polecić świetnego ginekologa, który najpierw wyleczył mnie z
      niepłodności, a potem prowadził moja bliźniaczą ciąże. Dzięki niemu mam dwójke
      wspaniałych dzieciaków, choć kiedyś nie wierzyłam, że będzie to możliwe.

Gdy "zachciało" mi się rodzić w jego wolnym dniu, został w szpitalu po nocnym
      dyżurze i był przy mnie cały czas (urodziłam o 17.00!!!!) ZA DARMO!!!!!!!!!!!

Jest to lekarz, który bezustannie się dokształca, ostatnio specjalizuje sie w
      leczeniu nietrzymania moczu u kobiet, ale nie przeszkadza mu to także leczyc
      problemów ginekologicznych i endokrynologicznych oraz prowadzić ciąże.

Pracuje w szpitalu przy ul. Raciborskiej w Katowicach, przyjmuje w przychodni
      przy tym szpitalu.
      Ja chodziłam do niego prywatnie
      gabinet ma na Kościuszki 49 tel. 201-30-56(57)

jest niestety dość drogi - wizyta kosztuje 70 zł, badania także są płatne sad((
      KOlejnym minusem jest to, że nie ma USG w gabinecie, ale po prostu wychodzi z
      założenia, że akurat na tym inni znają sie lepiej. Ja miałam robione USG przez
      genialną dr Włoch (pediatra z CZDiM w Ligocie) w przychodni na Zadolu.
      • dzudi Re: dr Adam Nowara 03.12.04, 22:43
        a ja niestety nie mogę tak pochwlić tego pana, w tzrcim miesiący ciązy
        zrezygnowałam z jego PRYWATNYCH
        • dzudi Re: dr Adam Nowara 03.12.04, 22:45
          C.D... usług, bo nie byłam zadowolona z tego jak się mną znajmuje. miałam
          kłopoty zdrowotne, co prawda może nie bezpośrednio związane z cążą, ale on mnie
          zostawił na pastwę losu!
          • dagdem Re: dr Adam Nowara 03.04.08, 08:51
            Jeśli o mnie chodzi, to jestem zszokowana tą opinią.
            Dla mnie dr Nowara zrobił bardzo dużo. Dzięki niemu i prof. A.Witek,
            usunięto mi guza, a nikt nie chciał się tego podjąć. Zgodził się na
            pomoc i to bez "dodatkowych" kosztów.
            Polecam tego lekarza, jest świetny! Nie wyobrażam sobie trafić do
            kogoś innego.
            Pracuje teraz w II Klinice Położnictwa i Ginekologii - Klinika,
            ul.Medyków 14
        • maxia5 Re: dr Adam Nowara 07.06.05, 13:10
          no coz ja tego pana znam z dobrej strony przez kilka lat byl moim i moich corek
          lekarzem i nigdy sie na nim nie zawiodlam.chodzilysmy do przychodni na
          Raciborska.Bylam tez przez niego operowana i otoczona troskliwa BEZINTERESOWNA
          opieka.
      • kkc1 Re: dr Adam Nowara 24.01.05, 20:30
        HEJ PRZEZ CAŁĄ CIĄŻE CHODZIŁAM DO PRZYCHODNI PRZYSZPITALNEJ. TYLKO 2 RAZY NA
        KONIEC BYŁAM U NOWARY PRYWATNIE.TRAKTOWANA BYŁAM TAK SAMO. tO BARDZO FAJNY
        CZŁOWIEK I DOBRY LEKARZ. POLECAM.PROWADZIŁ MNIE PRZED CIĄŻĄ I PRZYJMOWAŁ MÓJ
        PORÓD. ALE TERAZ WIZYTA PRYWATNA KOSZTUJE 90 ZŁ NIESTETY.
        • madziara0777 Re: dr Adam Nowara 01.05.05, 12:36
          goroąco polecam Nowarę, rzeczowy, wyskształcony, dzięki niemu po 1,5roku
          leczenia mnie i męża zaszłam w ciążę. można mu ufać, cierpliwy, z poczuciem
          humoru. niestety, rzeczywiście bierze 90zł+badania.obecnie pracuje w CSK na
          Ligocie (i ma dyżury na Raciborskiej)
      • katarzynakk3 Re: dr Adam Nowara 07.07.05, 01:09
        ostrzegam przed tym lekarzem,ktory może i w prywatnym gabinecie się stara-w
        końcu za konkretne pieniądze,ale niestety takie przaktyki wprowadza też do
        szpitala publicznego,w którym leczenie powinno być bezpłatne.Powinno być, a nie
        zawsze jest, czego dowodem może być przypadek osoby z najbliższego mi
        otoczenia,której ww.dr zasugerował, iż wiecej starań w jej leczenie włożyłby za
        pewną opłatą...niemałą, tak swoją drogą. To obrzydliwe a niestety powszechne,
        co gorsza prawie niemożliwe do udowodnienia i zwalczenia,że nie wspomnę o
        upokorzeniu tak potraktowanej osoby, której zdrowie,bądź nawet życie wycenia
        się na kwotę tak niewielką a jednocześnie nieosiągalną.Nie mam zamiaru
        rozwodzić się nad morale tego Pana, bo lekarzem go nie nazwę-nie zasługuje na
        to. Ważniejsze to znależć teraz kogoś bardziej kompetentnego.
      • lautrec Re: dr Adam Nowara 12.09.09, 03:30
        Nie polecam!!!! Moze przyjmując prywatnie jet dobrym lekarzema ale z
        NFZ nie polecam.
    • gagat100 dr Nowak _______________________Autor: kerys 02.11.04, 17:03
      Katowice dr Nowak
      Autor: kerys
      Data: 31.10.2004 15:54 + dodaj do ulubionych wątków

dr Witold Nowak. Otrzymal tytul czytelniczek Twojego Stylu: LEKARZ
      przyjacielem Kobiety. Usmiechniety, pogodny, dokladny i mily czlowiek. Po
      prostu lubie do niego chodzic, nawet jak mam problem, i strasznie sie boje,
      on to widzi, i stara sie na poczatku podnies na duchu.

• alessa Re: dr Nowak _______________________Autor: kerys 19.11.04, 20:41
        Zgadzam się to najlepszy ginekolog na Śląsku, mam duże zaufanie.
        Pozatym daje się wygadać, ma zawsze czas dla swojej podopiecznej, nigdy nie
        patrzy na zegarek - a to ważne.
        • ossa98 Re: dr Nowak _______________________Autor: kerys 08.12.04, 09:03
          A gdzie przyjmuje ten lekarz,w jakim szpitalu pracuje i ile bierzez za wizytę?
          • siaba85 Re: dr Nowak _______________________Autor: kerys 11.12.04, 17:39
            Z tego co ja wiem to dr Nowak bierze 80 zł za wizytę. Ja rowniez go polecam.
            Ale chce tez napisac ppozytywnie o dr Gelner z Katowic- jest wspaniała. Juz
            miałam do czynienia z wieloma lekarzami i poniektorzy, moge smialo napisac
            przyczynili sie do mojego poronienia w 9 tygodniu ciazy, a przede wszystkim
            szczerze napisze ze jest to dr KOPYTA z Katowic- posluchajcie mnie- unikajcie
            jej!!! szczegolnie kiedy zajdzicie w ciaze. Mojej przyjaciolce m.in,. z jej
            przyczyny urodzilo sie dziecko z jelitami na wierzchu- cale szczescie ze
            przynajmniej sie urodzilo...
            • molly_m Re: dr Nowak _______________________Autor: kerys 12.12.04, 15:19
              Czy moze ktoras podac dokladny adres gdzie przyjmuje dr Nowak?
              Czy ma moze umowe z NFZ czy tylko prywatnie?
              I czy nie wiecie przypadkiem czy warto sie do niego wybrac z problemem
              nawracajacej grzybicy?
              Bede wdzieczna!
              • perezzoo Re: dr Nowak _______________________Autor: kerys 15.03.05, 20:36
                jezeli chodzi o Dr Zbyszka Nowaka to przyjmuje w klinice na ochojcu ma
                podpisana umowe z NFZ, pozdrawiam monika
      • czerwien-wschodu Re: dr Nowak _______________________Autor: kerys 14.12.04, 13:56
        czy ktos wie, gdzie doktor Witold Nowak przyjmuje?
        • kerys Re: dr Nowak _______________________Autor: kerys 29.01.05, 12:15
          Nowak Witold Gabinet Ginekologiczno-Położniczy
          do niedawna przyjmował pod adresem:
          Katowice, ul. Wojewódzka 48 m. 2, tel: (0-32) 256-24-64

ale o ile mi wiadomo, ostatnio zmienil siedzibe - przyjmuje w dalszym ciagu w
          Katowicach
          • szpr0cia Re: dr Nowak _______________________Autor: kerys 04.02.05, 13:04
            Cześć,
            dr Nowak ma nowy gabinet na ulicy Dworskiej. Faktycznie wizyta kosztuje 80
            złotych. Z tego, co wiem, dr pracuje też w szpitalu na ul. Raciborskiej.
        • joannamp1 Re: dr Nowak _______________________Autor: kerys 05.02.05, 00:57
          dr Witold Nowak przyjmuje codziennie oprócz wtorków od 17 do skutku w
          Katowicach przy ul. Dworskiej 4. Można się umówić na godzinę telefonicznie lub
          przyjść po 18 bez umówienia . Wizyta kosztuje 80 zł, badania dodatkowe extra.
          Jest super lekarzem - ja urodziłąm pod jego opieka dwójkę dzieci a między nimi
          miałam spore problemy i bardzo mi pomógł. Jak widać skutecznie.
          • sonique Re: dr Nowak -USG w gabinecie? 09.01.06, 20:17
            Czy ten lekarz ma usg w gabinecie?
            Pozdrawiam
      • ald1 Re: dr Nowak _______________________Autor: kerys 07.03.05, 22:26
        Polecam doktora Nowaka. Właśnie on opiekował się mną pod koniec ciąży i w
        szpitalu. Jest super jako lekarz i człowiek. Miałam do niego pełne zaufanie i
        nie zawiodłam się. Fachowy i konkretny.
        • ossa98 Re: dr Nowak _______________________Autor: kerys 21.11.05, 10:56
          Witeam,

Od 5 miesięcy jestem szczęśliwą mamą. W czasie ciąży szukałam dobrego lekarza.
          Zasugerowałam się Waszymi opiniami i nie zawiodłam się. Dr Witold Nowak jest
          wspaniałym lekarzem. Troskliwym, dbającym o pacjenta. W trakcie pobytu w
          szpitalu przed porodem i po, otrzymałam od niego duże wsparcie psychiczne
          dzięki czemu miałam duże poczucie bezpieczeństwa i nie czułam się zagubiona w
          tej nowej dla mnie sytuacji.
          Wszystkim ciężarnym kobietom, szukającym kompetentego specjalisty, będącego
          jednocześnie człowiekiem odpowiedzialnym i obdarzonym dużym poczuciem humoru
          polecam dr Nowaka.
          • bobi1985 a czy ktos moze podac nr telefonu do gabinetu 01.12.05, 16:55
            doktora Nowaka?tego na Dworskiej 4, i czy wizyta nadal kosztuje 80 zl?
            • krztyna Re: a czy ktos moze podac nr telefonu do gabinetu 01.12.05, 20:59
              Polecam stronę Panoramy Firm. Wpisując ulicę, numer domu i miasto masz resztę
              jak na dłoni. Szybciej i bez niepotrzbnego często angażowania innych.

• sevika Re: Katowice 02.11.04, 17:55
      a zna ktos dr Machalskiego? Wiem ze pracuje w klinice na ligocie
      • jusia3 Re: Katowice 07.12.04, 20:15
        Urodziłam u niego córeczkę, przez cesarkę niestety. Ale było gorąco. Trafiłam na niego w CSK w Ligocie przez przypadek w ostrym stadium gestozy III stopnia. Dokładne badania, szybka decyzja i niesamowite poczucie humoru. Chyba mogę polecić. Urodziłam dziecko w 33 tygodniu przy wadze niespełna 1700g. Dziś nie ma śladu po wcześniactwie.
    • mamm Re: Katowice 02.11.04, 23:06
      co myslicie o dr chromym,pracuje w ligocie???
    • azi102 Re: Katowice 03.11.04, 13:33
      Dziewczyny czy słyszałyscie cos na temat dr Ewy Puchały???, pracuje w szpitalu
      na Raciborskiej, a prywatnie przyjmuje na Staromiejskiej. Chciałabym wiedzieć
      czy ktos u niej byl i jakie wrazenia (czy jest dobra??)
      • twinmama76 Re: Katowice 04.11.04, 10:24
        Nie chodziałm do niej, ale pamiętam ją z moich kilku "odwiedzin" na
        Raciborskiej. Miła, fajna, kompetentna. Robiła mi USG i razem sie cieszyłyśmy,
        że dzieciaczki fajnie widać smile))
        • azi102 Re: Katowice 04.11.04, 14:01
          dziekuję, za informacje, czekam na więcej, chciałabym się jak najwięcej o niej
          dowiedzieć bo gdyby potwierdziły się informacje że jest dobrym lekarzem to
          wtedy zaczełabym do niej chodzić
          • nagim Re: Katowice 27.12.04, 01:15
            Bylam kilka razy na wizycie u dr Puchaly i jestem bardzo zadowolona. Jest
            bardzo delikatna, sama upomina sie o badanie cytologii. Moze jednak nie jestem
            dobrym doradca, bo nie mialam powazniejszych problemow zdrowotnych. Jesli
            chodzi o profilaktyke to super!
            Pozdrawiam.
          • zoe26 Re: Katowice 08.01.05, 20:33
            Razem wychodowałyśmy 4kilowego synka! Jest dokładna, miła , potrafi słuchać i
            szybko podejmuje decyzje. Chodziłam do niej od 5 miesiąca ciazy to ona wyleczyła
            nękajace mnie wtedy zakażenia dróg moczowych. Ale są tez duże minusy Lubi sie
            spóźniać nawet o 40minut do przychodni. Nie wiedziałam, że przyjmuje prywatni. I
            jeszcze bardzo mnie boli gdy mnie bada ale wiem, że ona się stara naprawde.
            Polecam mimo to.
          • anka-maj dr.Grzegosz Pośpiech ---------------dr.Rafał Wilk 08.08.08, 14:50
            Dziewczyny miałyście okazje być u tych lekarzy. Jakie macie
            wrażenia, doświadczenia z którymkolwiek. Prosze o odpowiedź, za
            tydzień mam wizytę u dr. Pośpiecha. Pozdrawiam
    • azi102 Re: Katowice 03.11.04, 13:36
      i jeszcze dr Anna Zacher - Gwiazda z Ochojca?? Zna ją ktoś???
    • agutek23 Re: Katowice 12.11.04, 19:17
      witajcie a czy ktoś leczył się u Radwańskiego na raciborskiej w katowicach od
      niedawna lecze sie w tym szpitalu w poradni leczenia niepłodości wydaje się ok
      może znacie pozdrawam aga
      • mamamata1 Re: Katowice 19.11.04, 22:17
        Pani Zuzanna Gierzyńska pracuje w CSK w Ligocie,przyjmuje w przychodni przy
        szpitalu geriatrycznym w Szopienicach.Niezwykle kompetentna,miła i osobiście
        zaangażowana w problemy pacjenta.
      • eduro Re: Katowice 22.02.05, 20:25
        Ja sie u niego lecze smile Jestem bardzo zadowolona - jak na
        razie to najlepszy ginekolog do jakiego trafiłam, a przeszłam
        juz kilku jak nie kilkunastu nawet takich z tytułami prof :]
        Jest przesympatyczny, kompetentny, pyta czy wyrażasz np. zgode
        na leczenie hormonalne (to był pierwszy lekarz, który zapytał
        o cos takiego) i pyta ile jestes w stanie zapłacic za leki -
        a to raczej niespotykane :] Od 8 lat leczenia (w ogóle) teraz
        dopiero widze jakies efekty - lepiej późno niż wcale, ale
        szkoda mi tylko tych straconych lat, żałuje że nie trafiłam
        na niego wczesniej.
        • eduro Re: Katowice 22.03.05, 10:45
          I dodam jeszcze, że po roku leczenia u niego są efekty!!! Pierwsze od 8lat smile
          Na jednym jajniku nastąpiła 100% poprawa smile))
      • nina5719 Re: Katowice 08.10.05, 15:19
        Leczyłam się u dr Radwańskiego przez ostatni rok. Właśnie zrezygnowałam. Za
        każdym razem muszę mu tłumaczyć w czym problem (mimo tego, że prowadzi kartę!).
        I za każdym razem słyszę to samo, a mimo to, proponuje kolejną wizytę, bo wtedy
        ma chyba zamiar wymyślić coś innego. Trafiłam do niego z diagnozą ebdometriozy,
        dr Radwański nie potwierdził, ale też nie zaprzeczył. Nie ma w gabinecie usg,
        więc polegał na zdjęciach zrobionych przez innego lekarza. I tu plus, mimo
        tego, że w opisie było wszystko w porządku, sam zobaczył prawdopodobnie ognisko
        endometriozy lub mięśniaka (nie jest w stanie dokładnie określić co to jest).
        Drugi plus - dba o regularne robienie cytologii i bada piersi. Niestety wg mnie
        nie był wstanie podjąć żadnej konkretnej decyzji, co do leczenia. W wieku 22
        lat zaproponował mi, żebym przedyskutowała z rodzicami możliwość zrobienia
        laparoskopii (zapytałam, czy mogę z mężem wink). Sam do tej laparoskpii nie był
        przekonany. Wydaje się kompetentnym lekarzem, ale chyba jednak mało
        zdecydowanym. Kolejny plus - potraktował moją chęć zajścia w ciąże w wieku 22
        lat jako coś normalnego ( a nie jak większość lekarzy, jako "widzi mi się").
        Minus - na moje pytanie jak najlepiej przygotować się do ciąży, wspomniał o
        dobrym odżywianiu. Na pytania o ewentualne szczepienia na WZW itp. poprosił,
        abym nie wydziwiała. Nie wspomniał również o kwasie foliowym. Generalnie nie
        mogę ani polecić, ani odradzić, choć zmieniam lekarza.
        P.S. Doktor przyjmuje również Śląskim Centrum Osteoporozy na ul. Opolskiej 11,
        cena wizyty 60 zł.
    • gagat100 dr.RENATE MARKWITZ --------Autor: yenka1 25.11.04, 14:39
      KATOWICE
      Autor: yenka1
      Data: 25.11.2004 04:30 + dodaj do ulubionych wątków

Polecam wszystkim Pania dr.RENATE MARKWITZ ktora przyjmuje w poliklinice
      MSWiA w Katowicach.Jest to przesympatyczna i dokladna osoba ktora kazda
      pacjetke obdarza sercem i cieplem, wchodzac do gabinetu przestajesz myslec o
      tym ze to wizyta lekarska.Wspanialy specjalista i czlowiek.Z cala
      odpowiedzialnoscia twierdze ze zyje dzieki Pani Doktor i wychowuje moja
      corke, chociaz inni lekarza postawili na mnie krzyzyk.Nigdy nie zapomne jak
      trzymala mnie za reke przed operacja i po niej, nie zapomne jej ze zyje, za
      co Dziekuje jej z calego serca.Naprawde warto odwiedzic Pania doktor po to
      zeby miec lekarza i przyjaciela w jednej osobie.

• eduro Re: dr.RENATE MARKWITZ --------Autor: yenka1 22.02.05, 20:19
        O nie nie !!! Chodziłam do tej pani dośc długo - to był mój
        pierwszy ginekolog! Lekarka mojej mamy, więc czemu i ja nie
        mam tam iśc...Pani przesympatyczna, zawsze pytała co słychać
        itp., ale za brdzo nie wiedziała na co mnie leczy a leczyła.
        Z tymi upławami to się zgodze - zawsze ten sam zestaw smile
        Dobrze, że szybko zmieniłam lekarza, przynajmniej "odkrył" moja chorobe.
      • mbobol Re: dr.RENATE MARKWITZ --------Autor: yenka1 17.03.05, 21:22
        A ja zdecydowanie nie polecam tej lekarki! I nadaje się ona raczej na czarną
        listę. Moim zdaniem nie posiada ona wiedzy lekarskiej. Nie informuje o
        rozpoznaniu (pewnie sama nie wie). Na wizytę są kolejki, gdy się już odstoi
        swoje Pani dr przepisze dziwne leki lub skieruje na badania i informuje żeby
        przyjść np. za tydzień, bo ona wtedy przyjmie. Tylko, że jak przyjdziesz to się
        okazuje nagle, że owszem przyjmie, ale PRYWATNIE! Jeżeli kogoś stać na płacenie
        to radzę wybrać innego ginekologa.
    • direta Re: Katowice - czy ktoś bywał u dr Jochemczyk? 29.11.04, 10:40
      Czy ktos moze coś powiedziedzieć o pani doktor Jochemczyk-Panek? (nie wiem jak
      ma na imię) Kiedyś pracowała w Klinice Ginekologiczno-Endokrynologicznej na
      ul. Medyków w Katowicach-Ligocie, ale teraz od nowego roku się przeniosła na
      ul.Powstańców do Katowic(chyba do Poradni), bo od nowego roku Klinika w
      Ligocie nie ma jeszcze kontraktu. Owa pani doktor "podobno" jest b. dobra,
      ale gdyby można było to sprawdzić
      • filipinkaa Re: Katowice - czy ktoś bywał u dr Jochemczyk? 29.11.04, 14:33
        Wiem ze dr. Jochemczyk przyjmuje też w prywatnym gabinecie w Mikołowie w
        zastepstwie Dr.Skrzypulec jesli jest nie obecna. A Dr. skrzypulec jest
        doskonała wiec ta z pewnością ma tez dobrą wiedze, ale z tego co mi powiedziała
        koleżanka (bo raz na nią trafiła bo dr. Skrzypulec nie było, ze jednak woli
        wizyty u dr. Skrzypulec). W tym gabinecie jak przyjuje to koszt wynosi 80zł z
        pełnym badaniem Usg
        • katepat Re: Katowice - czy ktoś bywał u dr Jochemczyk? 31.01.05, 18:28
          czy orientujecie się, gdzie (i czy wogóle) dr Jochemczyk - Banek przyjmuje na
          kasę chorych???
      • mkala79 Re: Katowice - czy ktoś bywał u dr Jochemczyk? 22.02.05, 21:38
        chciałą mnie faszerować tabletkami hormonalnymi bo na podst owłosienia i
        wykresów temp. z 2 lat stwierdziła ze mam za dużo męskich hormonów, 2 owulacje
        w roku i bede miała b. duze problemy z zajsciem w ciazę. Przepłakałam przez
        nią kilka nocy. Zdecydowałam nie brać leków do czasu aż sie upewnię. I dobrze
        zrobiłam... Po 1,5 roku od podjęcia współżycia byłam juz mama smile
        Odradzam tą lekarkę...
      • ewakaszek Re: Katowice - czy ktoś bywał u dr Jochemczyk? 15.04.05, 18:57
        Przyjmuje w poradni na Powstańców na NFZ ale termin za 100lat!(por
        endokrynologiczna)Ale ma też prywatny gabinet 2596476 Katowice Lubuska 23
        koszt wizyty 60 zł
    • bzubza Bytom/Chorzów/dr. Gabriel /gin-endokrynolog 01.12.04, 19:01
      Polecam!
      Lekarz zna sie na rzeczy. Lecze u niego tarczyce i po miesiacu mam bardzo duza
      poprawe. Dodam,ze bylam u kilku innych lekarzy nawet z tej listy
      i temat zlekcewazyli sad(
      (Jezeli chcecie wiecj poczytac o przypadku to podaje link:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=17099190)
      Tel. do gabinetu w Chorzowie 24-13-714.

pozdrawiam i powoszenia
      • bzubza Re: Bytom/Chorzów/dr. Gabriel /gin-endokrynolog 26.04.05, 20:52
        Z biegiem czasu muszę odwołać wczesniejsze wychwalanie tego lekarza ... a szkoda
      • halszka12345 Re: Bytom/Chorzów/dr. Gabriel /gin-endokrynolog 18.02.09, 20:04
        Leczę się u dr Gabriel na tarczycę,nie zrobił na mnie dobrego wrażenia,poświęca pacjentowi 2-3 minuty wypisując tylko recepty.O badaniach laboratoryjnych zapomnij.... trzeba się upominać,a najlepiej zrobić samemu prywatnie.
    • molly_m kto wyleczyl z grzybicy??? 04.12.04, 10:00
      dziewczyny bardzo prosze o kontakt do naprawde fachowego lekarza, ktory
      wyleczyl Was z nawracajacej, ostrej grzybicy pochwy.. Od kilku lat zmieniam
      lekarzy jak dotad bez skutku.
      Najlepiej gdyby mial umowe z NFZ.
      Z gory dzieki!
      • gosiaczek55 dr Kuberski? 06.12.04, 01:33
        Czy ktos go moze polecic? Dzieki z gory za wszelkie informacje.
        • ola.mama.kuby Polecam Dr Teresę Zaniewską! 06.12.04, 13:29
          Ja polecam dr Zaniewską. Przyjmuje z NFZ w Katowicach na Tysiącleciu w
          Przychodni na Zawiszy Czarnego 7. Telefon do przychodni: 254-50-86, prosić z
          poradnią K. Bardzo kompetentna, miła, sympatyczna lekarka. Prowadziła moją
          drugą ciąże. Jestem z Niej bardzo zadowolona. Chodzę do Niej juz około 2 lata.
        • rozmowy1234 Re: dr Kuberski? 25.02.05, 14:30
          A gdzie on przyjmuje i pracuje? To moze bede cos wiedziala, pozdrwaiam
      • agatasun Re: kto wyleczyl z grzybicy??? 28.12.04, 16:41
        dr Osiecki -jest juz wypisany na formum - gorąco polecam!
        • spring69 Re: kto wyleczyl z grzybicy??? 22.02.05, 16:59
          Polecam gorąco Dr Szarafińską ktora przyjmuje na ulicy Brzozowej!! Cudowna
          kobieta, mnie wyleczyla bez problemu, badania sama robi bez zapytania, zawsze
          komentuje wszystko co robi, wiec mozna sie u niej czuc pewnie!!
          • molly_m Re: kto wyleczyl z grzybicy??? 23.02.05, 14:47
            spring 69

podaj prosze daokladniejsze namiary, przynajmniej numer telefonu do pani
            doktor.. a ile kosztuje wizyta u niej? i cy nie orientujesz sie czy pracuje w
            jakims szpitalu?
    • ewus-27 Re: Katowice 06.12.04, 14:02
      polecam Dr.Zembrzyckiego -gabinet K-ce ul.Sowinskiego 21
      • sopel_asia Re: Katowice - dr Zembrzycki 06.12.04, 17:46
        cześć czy możesz coś więcej powiedzieć na temat dr Zembrzyckiego właśnie
        wybieram sie do niego na pierwszą wizytę, czy może jest dobry jeśli chodzi o
        leczenie bezpłodności?
        • ewus-27 Re: Katowice - dr Zembrzycki 07.12.04, 10:24
          Osobiście nie leczyłam się pod tym względem,ale wiem że dużo ma takich
          pacjentek.Jest naprawde kompetentnym lekarzem,jestem jego pacjentką już10
          lat ,prowadził dwie moje ciąże,naprawde o.k.
        • wania7 Re: Katowice - dr Zembrzycki 31.01.05, 19:43
          no witam Cie , moj wychowawca ze szkoly sedniej mial z zona problem jezeli
          chodzi o bezplodnosc zis ciesza sie 2 letnia Natalka wiec polecam Ci dr
          Zembrzyckiego
        • edurys Katowice - dr Zembrzycki 03.07.05, 22:23
          Asiu jeśli idziesz do dr. Zembrzyckiego na wizyte to wierz mi nie masz się
          czego obawiać. to jest najlepszy lekarz jakiego znam. Zwsze potrafi znaleźć
          odpowiedznie dla Ciebie rozwiązanie i wiele kobiet wyleczył już z bezpłodności.
          EDYTA
          • simba27 Re: Katowice - dr Zembrzycki 04.07.05, 16:40
            sory ze się wtracam ale mylisz pojęcie bezpłodności z niepłodnością.
            Bezpłodnośc - jest nieodwracalna , natomiast to niepłodnośc się leczy. Nie
            mylcie pojęć dziewczyny, bo to jest ogromna różnica!!
            • simba27 Re: Katowice - dr Zembrzycki 04.07.05, 16:45
              > sory ze się wtracam ale mylisz pojęcie bezpłodności z niepłodnością.
              > Bezpłodnośc - jest nieodwracalna , natomiast to niepłodnośc się leczy. Nie
              > mylcie pojęć dziewczyny, bo to jest ogromna różnica!!
              O niepłodności mówimy, gdy para nie może zajść w ciążę po roku współżycia
              seksualnego, bez stosowania środków antykoncepcyjnych lub gdy kobieta nie może
              donosić ciąży. Bezpłodność natomiast oznacza stan absolutnej niemożności
              reprodukcji. Bezpłodność jest stała i nieuleczalna, niepłodność ma pewne szanse
              na wyleczenie.
        • 100krotka9 Re: Katowice - dr Zembrzycki 12.09.05, 12:25
          Super lekarz, chodziłam do niego na USG w szpitalu jak byłam w ciąży. Chciałam
          się do niego wybrać teraz bo mam problemy. Czy moze mi ktoś powiedzieć gdzie
          przyjmuje i ile mniej wiecej kosztuje wizyta?
          • pilotek5 Re: Katowice - dr Zembrzycki 27.09.05, 17:16
            nie polecam!!! Wybrałam się do niego na wizytę i nie oceniam go pozytywnie.
            Niedawno poroniłam, a on zapytał mnie po co ja w ogóle przyszłam do lekarza. A
            co jest najlepsze to, to że powiedział ze wizyta kosztuje u niego 80 zł, a
            skasował sobie 100 zł
            • moniab28 Re: Katowice - dr Zembrzycki 20.08.08, 23:38
              Witam.No,nie moge go tak calkowicie skrytykowac.Mam jednak pewne
              zastrzezenia.Prowadzil moja ciaze i bardzo szybko dojrzal dziewczynke.W tym jest
              raczej nieomylny.Niestety zdzierca z niego niemilosierny.Jak przyszlo do
              porodu,to trzeba bylo pol dnia za nim dzwonic,z mizernymi efektami zreszta. Po
              porodzie kazal przyjsc na wizyte po tygodniu.Przyszlam po miesiacu,a on mi na
              to,ze mam przyjsc za dwa tyg,bo teraz wszystko jest za swieze i on nic nie
              widzi.Leci na kase.A w poczekalni za kazdym razem trzeba bylo czekac po dwie godz!
    • otylka1 dr Grzesiak-Kubica - czy ktoś zna?? 06.12.04, 15:52
      ??
      • 24ania Re: dr Ryszard Rokicki - czy ktoś zna?? 08.12.04, 12:35
        Pracuje w szpitalu na Głowackiego, prywatna przychodnia na Tysiącleciu?
        • 24ania RYSZARD ROKICKI KATOWICE 19.01.05, 21:55
          CZY KTOŚ BYŁ U TEGO LEKARZA? PROSZE O OPINIEsmile PILNE
          • beamat Re: RYSZARD ROKICKI KATOWICE 28.02.05, 14:40
            Byłam i polecam!
        • beamat Re: dr Ryszard Rokicki - czy ktoś zna?? 28.02.05, 14:39
          Znam. Bardzo dobry specjalista. Wspaniały człowiek.
          • 24ania Re: dr Ryszard Rokicki - czy ktoś zna?? 06.03.05, 13:44
            witaj, ciesze sie ze ktos moze mi cos wiecej powiedziec, mam kilka pytanie masz
            jakis namiar na GG?
            z gory wielkie dzieki
            Pozdrawiamsmile
          • sone Re: dr Ryszard Rokicki - czy ktoś zna?? 03.11.08, 00:47
            mi na przykład nie pomógł,poprzepisywał leki ale nie pomogły i tak
            naprawde spoczął na laurach i nie ma pomysłu co dalej
      • kawka12 Re: dr Grzesiak-Kubica - czy ktoś zna?? 20.12.04, 13:53
        Chodzę do niej juz 15 lat, urodziłam u niej dwoje dzieci, wykonywała mi też dwa
        nieskomplikowane zabiegi w ogólnym znieczuleniu. Jest z pewnością lekarzem
        posiadającym dużą wiedzę medyczną i podobno dobrym chirurgiem. Niestety jest
        bardzo droga. Obecnie wizyta kosztuje już 150 zł i to bez gwarancji zrobienia
        USG i badania piersi- trzeba się o to upominać. W gabinecie od zawsze są
        koszmarne kolejki, nie ma możliwości umówienia się na konkretną godzinę, nawet
        jeśli położna telefonicznie to obieca przychodząc jest się zawsze na końcu.
        Poza tym pani doktor przyjmuje w trakcie poza kolejnością swoje różne znajome z
        głośnym komentarzem "przecież służba zdrowia nie będzie czekać w kolejce". Co
        ciekawe, w karcie pacjentki znajduje sie też rubryka "miejsce pracy"-ciekawe po
        co? Kubicowa jest bardzo dobra jeśli chodzi o położnictwo i problemy
        hormonalne. Nieskomplikowane zabiegi wykonuje u siebie w gabinecie przy
        współpracy anestezjologa, oczywiście za dodatkową opłatą (np. abrazja wraz z
        badaniem wycinka 600zł).
      • dorota27 Re: dr Grzesiak-Kubica - czy ktoś zna?? 27.06.06, 17:19
        Prowadzila moja ciaze.Kamilek ma juz 11lat .wspominam ja b cieplo
        Jest b droga,ale ma pelna poczekalnie w gabinecie,to tez o czyms swiadczy
        polecam
        • 5_monika Re: dr Grzesiak-Kubica - czy ktoś zna?? 27.07.06, 14:15
          ja rodziłam z niż 9 lat temu w Ligocie, stała przy mnie smile, oczywiście całą
          ciążę też prowadziła, usuwałam u niej w gabinecie po urodzeniu nadżerkę.
          Pozdrawiam
      • gori1079 Re: dr Grzesiak-Kubica - czy ktoś zna?? 31.05.07, 12:03
        wiem ze pracuje w klinice na Ligocie,dobry lekarz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka