17.05.04, 11:55
Dr Leon Kolny tel. 227-44-77, byłam bardzo zadowolona z jego podejścia do
mnie. Uprzejmy, ma dużo czasu. Wizyty w dogodnych godzinach (mnie np.
pasowało wieczorem w okolicy 19). Każda wizyta z USG bez dodatkowej opłaty.
    • alast Re: Tychy 17.06.04, 09:53
      polecam
      Janusz Pozowski - przyjmuje w Bytomiu przy ul. Jainty
      uprzejmośc to chyba cecha wszystkich tyskich lekarzy
      • magdaz86 Re: Tychy pierwsza wizyta 22.08.06, 15:09
        mam pytanko jaki jest dobry lekarz z NFZ panstwowy na pierwsza wizyte..i gdzie
        sie znajduje jego gabinet w tychach?? dzieki za info..pozdrawiam
      • karolkago82 Re: Tychy 17.09.09, 19:14
        Witam.
        Dziewczyny nie polecam gin.Janusza Spota z ul. Hutniczej w Tychach.
        Wprawdzie prowadził moją ciaże zakonczoną szczesliwie, ale przyznam
        że jego zachowanie pozostawia wiele do życzenia.W 9 miesiacu wypisał
        mi żle L4 a gdy wrociłam do niego proszac o poprawienie, nakrzyczał
        na mnie!Byłam w takim szoku, że nie zauważyłam, że L4 znowu jest żle
        wypisane!!
        A usg miałam przez pana dr robione 1 raz na całą ciąze, bo twierdził
        ze wiecej nie trzeba ( usg w 10 tyg).
    • mamcia32 Re: Tychy 12.08.04, 12:23
      doktor jacek kampa przyjmuje we wtorki i czwartki chyba od godziny 16 w tychach
      na "merino" obok zegarmistrza
      • iwonk-a Re: Tychy 03.04.08, 14:02
        Polecam bardzo serdecznie Janusza Pozowskiego przyjmuje w Bytomiu przy ul.
        Jainty. Nie tylko bardzo dobry w tym co robi ale przy tym jest człowiekiem o
        wielkim sercu.
        • iwonk-a Re: Tychy- Dr n.med. Janusz Pozowski - Polecam!!! 03.04.08, 14:22
          Polecam doktora Janusza Pozowskiego bardzo dobry specjalista!!! Przyjmuje w
          Bytomiu ul. Jainty 24 tel. 032 281 13 23 lub 602 298 985. Chcecie dobrego
          lekarza to dzwoncie!!!
          • dolores5 di iwonk-a 05.05.08, 13:00
            A czy dr Pozowski zajmuje się też problemami w donoszeniu ciaży? CZy przyjmuje
            też gdzieś w Tychach. Ile orientacyjnie kosztuje wizyta>?
    • agusmichal Dr Wojciech Gwara 21.09.04, 11:14
      Polecam! Jest taki jaki powinien być dobry ginekolog a i położną na super.
      Prywatny ale nie za drogi. Przyjmuje na Pl. Nowary. To przy ul. Paprocańskiej
      zaraz na przecieko kościoła. Pobliże TESCO i Miszteli. Nie pamiętam tel. Aga.
      • magdaparuch Re: Dr Wojciech Gwara 14.12.04, 12:42
        niestety nie zgadzam się ze zdaniem, że dr Gwara jest idealnym lekarzem.
        Niestety przez jego niedopatrzenie i badanie dopochwowe w na początku ciązy -
        poroniłam. Wiadomość o tym, że ciąża jest opumarła przekazał mi wrzeszcząc na
        mnie, i z pretensjami ze płacze ( ale jak tu nie płakac jak bardzo chciałam
        tego dziecka, juz sie nastawiłam i bardzo pokochałam to 10 tyg maleństwo)
        Reasumując nie polecam go kobietom w ciązy - pozdrawiam Magda
        • nusik1 Re: Dr Wojciech Gwara 29.12.04, 10:42
          Przeżyłam dokładnie to samo u tego lekarza. Poza tym trzeba się umawiać na
          długo przed wizytą, mnie akurat źle potraktował :o(
          • married_1982 Re: Dr Wojciech Gwara 20.05.08, 22:47
            nusik1 napisała:

> Przeżyłam dokładnie to samo u tego lekarza. Poza tym trzeba się umawiać na
            > długo przed wizytą, mnie akurat źle potraktował :o(

rozumiem, ze kazdy moze tego samego lekarza inaczej ocenic,ja akurat jak
            dzwoniła,m zeby sie umowic na wizyte to udało mi sie na 3 dzien juz,wiec jak na
            1szy raz czekałam krociótko
          • agajula3 Re: Dr Wojciech Gwara 27.06.09, 18:31
            Niestety nie mam dobrego zdania o tym lekarzu ale moje zdanie
            zmieniło się pod wpływem zaistniałej sytuacji jaka mnie spotkała Dr
            Gwara prowadził mnie praktycznie od początku ciąży do samego porodu
            przez cały czas ciąży twierdził że z dzieckiem jest wszystko w
            porządku a po porodzie okazało się że dziecko urodziło się z dwoma
            poważnymi wadami ( przepuklina przeponowa i koarktacja aorty)z tego
            co usłyszałam od lekarzy w Ligocie gdzie dziecko było operowane to
            te wady można było wykryć podczas badania USG.
        • musia2002 Re: Dr Wojciech Gwara 30.10.05, 01:16
          Calkowicie odradzam Gware-sugerowal mi usuniecie ZDROWEGO dziecka-dluga
          historia-jak ktos jest ciekawy prosze na gazetowy adres.Odradzam.
        • mip156 Re: Dr Wojciech Gwara 03.11.09, 20:03
          Przez wykonanie badania dopochwowego nie można spowodować poronienia, bo to
          prawie taka samo jak wkładanie członka do pochwy, a to jeszcze daleka droga do
          macicy. Widać, że autorka postu chyba nie uważała na lekcjach biologii w szkole
          lub chce zwalić winę na kogokolwiek.
      • daga191 Re: Dr Wojciech Gwara 29.01.05, 22:14
        Gorąco polecam Pana Dr Wojeciecha Gwara.
        Wprawdzie mam ogromne kłopoty . Trzy ciąże skonczyły się przed wczesnym
        porodem,ale opieka i pomoc,dotychczasowe leczenie Pana Dr W.Gwara jest na
        bardzo wysokim poziomie.Jestem przekonana że będe szczesliwo mama juz
        niedługo.Wspaniały lekarz szczerze polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • bieta0 ODRADZAM Re: Dr Wojciech Gwara 30.06.05, 18:56
          Ja osobiscie tego lekarza odradzam,poszłam do niego po smierci mojego dziecka na
          kontrolne badanie i wiecie co nawet nie chcial mi wypisać skierowania na badania
          genetyczne o które go prosiłam,powiedział.CYT. ((dam skierowanie jak znowu cos
          będzie!))On chyba nawet sobie nie zdawał sprawy co czułam po śmierci córeczki a
          badania genetyczne miały dowieść czy moge zdecydowac sie na kolejne
          dziecko.Szok.A ogólnie to nie wim czy jest lekarzem z powołania czy tylko zeby
          poogladać sobie kobiety,tak wywnioskowałam z jego zachowania.Co do położnej
          ,która u niego pracuje to zgadzam sie z opinia ze super uprzejma kobieta.Ela
          • eliop ODRADZAM Re: Dr Wojciech Gwara 15.09.07, 08:22
            Witam wszystkich.
            Ja opisze Wojciecha Gware z mojego subiektywnego punktu widzenia
            jako mężczyzny, meża którego żona jest w zagrożonej ciąży,
            przyszłego ojca.

Wg. mnie potwierdzają się opinie na jego temat a szczególnie ta "czy
            jest lekarzem z powołania czy tylko zeby poogladać sobie kobiety".
            Na poprzednim badaniu poinformował moją Agnieszkę, że od następnej
            wizyty będzie robione już tylko USG zewnętrzne. Po przyjściu do
            gabinetu Aga podwija bluzkę (do badania USG na brzuszku) a Gwara
            mówi - nie, nie, proszę się rozebrać. Zamiast zrobić USG pooglądał
            sobie i podotykał uncertain Całe badanie trwało (licząc rozbieranie się
            Agi) z zegarkiem w ręku 1,5 min. Sorry, ale gościu doskonale wie, że
            Aga jest w zagrożonej ciąży (sam to stwierdził) a nie zrobił jej
            badania USG !!! Nie wiemy przez to czy mięśniak się zmniejszył,
            pozostał taki sam, czy zwiększył się - a tym samym nie wiemy czy
            zwiększa się czy też nie zagrożenie dla naszego dzidziusia.
            Reasumując ma w d... to z czym Aga ma problem, wolał zamiast
            zrobienia USG, które by pokazało mięśniaka, sobie pomacać przez parę
            sekund i wziąść za to 50 PLN (nie jest to złośliwość - tak to się
            nazywa - źródło
            www.zdrowie.med.pl/uk_rozrodczy/badania/gin.html"). Moją
            osobę potraktował jako powietrze - jak Aga się rozbierała w
            pomieszczeniu obok nie zaminił ze mna nawet słowa. Gdybym ja był
            lekarzem i miał taki przypadek jak Aga, i była by kobieta z mężem,
            to napewno zrobił bym USG aby pokazać i uspokoić, napewno bym
            porozmawiał z mężem, żeby też uspokoić. Dużo czytałem jak Aga była w
            szptalu o mięsniakach i w każdej wypowiedzi w necie była mowa, że
            tylko USG pozwala ocenić wielkość i przebieg pozytywnego lub nie
            leczenia - a nie sprawdzania hmmm "manualne". I to jest lekarz,
            który ma tytuł "Lekarz przyjazny kobiecie" !?. Prosze mi pokazać w
            którym miejscu !!!
            • eliop ODRADZAM Re: Dr Wojciech Gwara 21.09.07, 15:51
              Kolejna opinia o Gwarze od mojej kolezanki "mogę z ręką na sercu
              powiedziec ze wykonczyl moją znajoma, leczyła sie u niego, placila
              slono za wizyty ....a dziś umiera, bo przez ten czas - 5 lat kiedy
              leczyla sie u niego, rozwijał sie w niej rak ."
            • milena176 ODRADZAM Re: Dr Wojciech Gwara 05.05.08, 12:57
              ja też odradzam dr. Gwarę - zdiagnozował moje dwie obumarłe ciąże i
              na zpytanie czy można coś zrobić, żeby uniknąć trzeciego poronienia
              powiedział, że nie da się nic zrobić. Żadnych badań nie chciał
              zlecić w ogóle nie chciał rozmawiać - stwierdził fakt - ciąża
              obumarła, wypisał skierowanie na zabieg, zainkasował kasę i do
              widzenia - bo w końcu jest kolejna pacjentka. Na moje pytania w
              zasadzie nie chciał odpowiadać... i to ma być lekarz?
              Rzeczywiście jak nic się nie dzieje, jest wszystko Ok to Pan Gwara
              jest miły, sypie dowcipami... ale jak coś nie tak to raczej pomóc
              nie chce...
              • agipaste ODRADZAM Re: Dr Wojciech Gwara 13.10.10, 10:28
                osobiście u niego nie byłam, ale mojej koleżance prowadził dwie ciąże, a teraz przy trzeciej zmieniła lekarza, bo stwierdziła, że już mu nie ufa. coś więc musiało się porobić, że po takim czasie postanowiła od niego odejść. może sodówa mu do głowy uderzyła, bo przez pewien czas mówiono o nim, że dobry lekarz, nałapał pacjentek, a teraz je olewa.
                ja straciłam dziecko tydzień temu, mój lekarz, nie dość, że ciągle powtarzał, że bardzo mu przykro i, że nie tak miało być, to jeszcze nie wziął pieniędzy za wizytę, choć zrobił więcej niż zwykle, bo sprawdzał kilka razy czy na pewno tętna nie ma. a w szpitalu osobiście zrobił mi zabieg. żałuję, że z pierwszą ciążą do niego nie chodziłam. mój obecny lekarz to doktor Marek Krzystyniak, którego serdecznie polecam, bo poprzedni, dr. Dyrda nawet się nie niego nie umywa!
            • becinka84 ODRADZAM Re: Dr Wojciech Gwara 13.12.11, 16:15
              Witam. Całkowicie sie nie zgadzam z tymi opiniami, szczególnie z tym poronieniem po badaniu, to chyba jakas kpina, proponuje sie podpisać imieniem i nazwiskiem jeśli sie kogoś obwinia o poronienie!!!!Sory, ale pierwsze słysze o poronieniu przez badanie, no ale widze, że niektórzy mają jakiąś inną wiedzę na ten temat. Najlepiej jest obwiniać o wszystko lekarza, bo przeciez w dzisiejszych czasach niektoóre kobiety traktują ginekologów jak jakichs Bogów którzy moga wszystko!!! A najlepiej by było gdyby ten ginekolog był na ich zawołanie i jeszcze duzo nie brał za wizyte, bo inaczej opiszą go, że leci na kase!! A co do Pana, który sie tak martwi o ciąże swojej kobiety to też proponuje sie troche podszkolić z wiedzy o badaniach ginekologicznych, a nie opisywać leakrza,że sobie maca laski. Bo to, że może i powinien zrobic usg, to jedno, ale napewno powinien zbadać szyjke macicy cieżarnej, co dla Tego Pana nazywa sie macankiem przez kilka sekund. Brak słów do tego co tu wypisujecie!!!!!Biedny ten lekarz!!!
              Osobiscie znam i polecam Doktora Gware. Prowadził moje 2 ciąże i mam dwoje zdrowych dzieci!!!!
      • musia2002 Re: Dr Wojciech Gwara 02.02.05, 17:10
        Mialam nadzieje,ze tego nazwiska tutaj nie znajde-pomylilam sie.Dr Gwara jest
        mily dopuki wszystko jest wporzadku.W pierwszym miesiacu ciazy bez wiedzy Dr
        Gwary zrobilam badanie na toxoplazmoze wynik byl dodatni wiec w te pedy do
        lekarza.Nigdy bysmy z mezem nie pomysleli,ze tak moze zachowac sie ten mily
        lekarz.Krzyczal na mnie,ze bez jego zgody robie nie zlecone przez niego
        badnia.Zabronil mojemu mezowi ingerowac w jego prowadzenie ciazy.I przerazliwie
        mnie nastraszyl,ze dziecko urodzi sie bez sledziony,watroby itp.[sugerowal
        usuniecie ciazy]Zmienilismy lekarza-dodatkowe badania,antybiotyki przez cala
        ciaze i co prawda nie urodzilam w polsce ale nasz syn ogolnie jest zdrowy[ma 7
        mm dziurke w sercu-w dolnej czesci,ktora prawdopodobnie sama sie zrosnie-na
        razie nasz kardiolog czeka-nasz syn rozwila sie ksiazkowo].Nie polecam dr Gwary
        ale za to polozna ma na 5+.
      • married_1982 Re: Dr Wojciech Gwara 20.05.08, 22:29
        hej, ja chodze do Dr.Gwary od 10.01'08, poleciła mi go znajoma
        I jestem zadowolona,bardzo miły i połozna tez
        Moge dzwonic o kazdej porze,i wiem, ze odbierze kom.
        Raz własnie mnie tak głowa bolała,, miałam Apap ale niewiedziałam czy moge
        wziac..jakos zasnełam z tym bolem, alemi przeszło
        Przy wizycie, wspomniałam połoznej o tym a p.Grazyna spytała czemu nie
        zadzwoniłam, mnie "zatkało" bo pow ze pozno juz było (w nocy)a ona, ze po to ma
        kom. zeby dzwonic do niej
        Co do Dr Gwary,to wiadomo, kazdy ma inne opinie na temat lekarza,ale ja
        jestem zadowolona i nie jest tak drogo u niego, i co najwazniejsze tez, pracuje
        w szpitalu
        • milena176 Re: Dr Wojciech Gwara 22.05.08, 10:50
          a ja jestem bardzo niezadowolona, dwa razy poroniłam , po pierwszym
          poroniniu lekarz nie kazał robić żadnych badań, po drugim też i
          jeszcze powiedział, że nie da się nic zrobić żebym mogła się ustrzec
          przed 3 poroniniem. Zrobiłam sobie badania na włąsną rękę, wcześniej
          umówiłam się do genetyka i pani dr dał mi listę badań, które powinnm
          sobie wykonać. No i najprawdopodobniej już wyszło, że mam problemy z
          tarczycą - a gdybym tak zrobiła badanie po pierwszym poronieniu to
          może nie musiałabym przechodzić przez to jeszcze raz. A pan gewara
          po prostu mnie zbył. Poza tym to nie jest chyba lekarz, który
          promuje rodzinę, bardziej interesują go ładne dziewczęta...
          ZDECYDOWANIE NIE POLECAM!!!
    • xin Re: Tychy 27.09.04, 14:15
      Ja polecam Dr Dyrdę w Tychach, Daria
      • daga191 Re: Tychy 29.01.05, 21:39
        Nie zgadzam się z opinią !!!!!, i nigdy nikomu nie polecam Dr Dyrdę.
        Odbierał przedwczesny poród u mnie i to co przezyłam to nie da sie opisać.
        Bardzo nie przyjemny, bez współczucia, krzyczał -podobno był zmęczony a to była
        nocna pora , przeszkodziałm.
        • nami4 Re: Tychy 15.03.05, 11:51
          Ja również byłam pacjentką dra Dyrdy - prowadził obie moje ciąże, był obecny
          przy porodach. Wspominam go jako rzetelnego, kompetentnego, a przy tym
          życzliwie nastawionego do swoich podopiecznych lekarza. Z racji przeprowadzki
          (przed pięcioma laty) do Warszawy zmieniłam lekarza i jak dotąd nie udało mi
          się trafić do specjalisty, którego byłabym w stanie obdarzyć podobnie dużym
          zaufaniem.
      • agipaste Re: Tychy 13.10.10, 11:19
        dr. Dyrda jest dobry, o ile ciąża przebiega bez komplikacji. jeśli coś jest nie tak to różnie bywa. nie poświęca pacjentkom zbyt wiele uwagi, niestety jest hurtownikiem. w szpitalu nie ma czasu dla pacjentek, bo w końcu ordynator ma sporo obowiązków, podobno. o wszystkim decyduje, choć nie ma pojęcia o stanie nie swoich pacjentek, to jednak zawsze on ma decydujące słowo, a żaden lekarz nie może mu się sprzeciwić. i oczywiście naciska na poród naturalny, u mnie o mało nie skończyło się to tragicznie. na szczęście wieczorem dyżurny lekarz zdecydował o cesarce i dzięki temu mam ślicznego synka!
    • adelek Re: Tychy 29.10.04, 19:01
      Z problemami to tylko do dr Piotra Micińskiego (ginekolog, endokrynolog).
      Świetna atmosfera - zawsze zachowuje pełen spokój, którym zaraża. Przyjmuje dwa
      razy w tygodniu w Tychach a dodatkowo ma swoją klinikę. Gorąco polecam.
      • filipinkaa Re: Tychy 28.11.04, 09:30
        adelek gdzie przyjmuje ten doktor Piotr Miciński??? W tychach nie umiem znależć
        żadnego ginekologa-endykrologa godnego zaufania. Jesli moge cie prosic o
        dokładniejsze namiary, ulica, osiedle, numer tel.
        • mrb62 Re: Tychy 24.01.05, 23:06
          Bardzo się cieszę ,że znalazłam tu nazwisko Pana Doktora Micińskiego, bo to
          jemu zawdzięczam to, że jestem szczęśliwą mamą dziś już 11-latka! Numer
          telefonu więc prehistoryczny, ale może jeszcze aktualny . Spróbuj - gorąco
          polecam! Tel: 2184333.
      • obserwator_ka Re: Tychy - dr Piotr Miciński 10.11.05, 00:59
        zgadzam sie. to naprawde swietny lekarz. wiem, ze bardzo, ale to bardzo duzo
        osob leczy sie u niego z roznymi problemami, niektorzy przyjezdzaja nawet z
        czestochowy. a wiem, poniewaz raz poszlam na wizyte /przed dluzszym weekendem
        czy jego wyjazdem na wakacje/ i byla niebotycznie dluga kolejka, ktora
        wychodzila poza pomieszczenie, az na zewnatrz. w takiej kolejce to kobiety
        rozmwiaja miedzy soba i wymieniaja sie uwagami. leczy rowniez problemy z
        zajsciem w ciaze. umawia na wizyty w klinice novomedica /nr tel.032/3163771/.
        nr do doktora na komorke /aktualny/602 641 802.
        • obserwator_ka Re: Tychy - dr Piotr Miciński 10.11.05, 01:03
          dodam jeszcze, ze wizyta kosztuje 50 zl. jesli przychodzicie tylko po recepte
          to nie bedziecie musialy placic. przyjmuje w prywatnym gabinecie we wtorki i
          czwartki chyba od 16 do ostatniej pacjentki.
          tez sie u niego lecze. chce zostac mamawink))
          • betiluka Re: Tychy - dr Piotr Miciński 17.09.06, 00:28
            Również szczerze polecam dr.Micińskiego dzieki niemu zostalismy szczęśliwymi
            rodzicami bliżniąt . Może nie jest zbyt wylewny , mówi co myśli bez owijania w
            bawełne natomiast jest konkretnym lekarzem. Polecam również dr.Gware i cenie za
            to że potrafi powiedzieć że nie jest w stanie pomóc a nie jak inni lekarze
            wyciągać piniądze od załamanych ludzi którzy marzą tylko o tym aby zostać
            rodzicami.
      • fumcia Re: Tychy 24.04.06, 19:08
        Mam prosbe do dziewczyn, ktore byly u dr Piotra Micińskiego, mozecie powiedziec
        gdzie w tychach przyjmuje?
    • mathilde17 Re: Tychy 01.11.04, 14:47
      Dr Izabela Sirko. Przyjmuje na ul. Owczarskiej, telefonu niestety nie pamiętam.
      Bardzo miła, uprzejma, delikatna, udziela zawsze wyczrpujących informacji i
      wyjaśnień. Bez problemu przepisuje pigułki na rok lub pół, co niestety nie jest
      jeszcze wcale normą. Przyjmuje we wtorki i czwartki od 16 do 19 (o ile nic się
      nie zmieniło).
      • samanta25 Re: Tychy 04.11.04, 14:25
        Polecam dr Marka Krzystyniaka - przyjmuje w Tychach w środy tel. 227-64-10
        Jest bardzo miłym lekarzem, ale jeżeli ktoś ma problemy z niepłodnością to
        niestety on tym się nie zajmuje

-------------
        czekam na cud 33 cykl
        www2.fertilityfriend.com/home/samanta
        • magdaparuch Re: Tychy 14.12.04, 12:33
          ja również polecam dr Krzystyniaka, dzięki jego opiece i wytrwałości ( po
          wcześniejszym poronieniu ) urodziłam 4,0 kg cłopczyka w maju tego roku -
          pozdrawiam - Magda smile
          • agipaste Re: Tychy 13.10.10, 11:38
            dr. Krzystyniak jest naprawdę świetnym lekarzem. polecam z czystym sumieniem! żałuję, że wcześniej do niego nie trafiłam!
      • nata_home Re: Tychy 06.12.04, 19:21
        Zanim ja zareklamujesz to dowiedz się czy pracuje jeszcze w szpitalu ,a jeśli
        nie ,to może warto byłoby poznać przyczynę , A TO ŻE PRZEPISUJE TABLETKI JUŻ
        NA PÓŁ ROKU DO PRZODU TO CHYBA WCALE NIE JEST TAKI DOBRY ARGUMENT , jak dla
        mnie to wręcz przeciwnie!
        Ale wiadomą rzeczą jest, że każdy lekarz jest okey -jeśli jest wszystko
        wporządku, z nami i ciążą , gorzej jak zaczną się problemy i traci się dziecko
        bo lekarz/lekarka/podczas USG nie zauważa po kilkunastu godzinach pracy że
        dziecko ma rozszczep kręgosłupa, i wodogłowie.Więc chyba zawsze warto jednak
        skonsultować się u dwóch lekarzy...
        • mathilde17 Re: Tychy 23.01.05, 14:52
          nata_home, nie interesuje mnie czy dr Sirko pracuje w szpitalu, czy też już nie
          pracuje, powody po temu mogą być bardzo różne. Istotne jest dla mnie to, jak
          się ze mną obeszła w czasie mojej wizyty u niej. Natomiast nie sądzisz chyba,
          że miałam na myśli to, że przepisuje piguły na rok do przodu dopiero co
          ujrzanej osobie; chyba fakt, że w takiej sytuacji każdy lekarz wysyła na
          odpowiednie badania jest czymś tak oczywistym, że nie trzeba go podkreślać na
          forum o dobrych ginekologach. Jeżeli wszystkie wyniki i ogólny stan zdrowia
          jest w porządku, to jest normą przepisywanie pigułek na pół roku czy rok do
          przodu, chyba że ma się ochotę latać co miesiąc do lekarza. Poprzednio leczyłam
          się u takiej pani doktor, która co miesiąc wydzialała mi receptę na jedno
          opakowanie (mimo wyników w normie) i oczywiście za każdym razem kasowała za
          wizytę.
          Oczywiście, istnieją jeszcze u lekarzy opory natury pseudoideologicznej, ale o
          tym chyba nie warto rozmawiać.
          W dalszym ciągu polecam p. dr Sirko.
          • agipaste Re: Tychy 13.10.10, 11:41
            dobry lekarz nie bierze pieniędzy za wypisanie recepty swoim pacjentkom. a wypisywać recepty na kilka m-cy można, ale na rok? to dla mnie dziwne...
      • katrin30 Re: Tychy 13.04.05, 07:51
        Ja też jestem pacjentką dr Izabeli Sirko. Bardzo kompetentny, rzetelny
        ginekolog. Za wizytę płacisz 40 zł i tylko wtedy kiedy jesteś badana. Wypisanie
        recepty, odebranie wyników, zwolnienia następuje poza kolejnością bez
        dodatkowych opłat. telefon 2181019. Serdecznie polecam
        • madziuja Re: Tychy 10.08.06, 12:12
          czy jest wiecej dziewczyn które chodzą do dr. Sirko? Zastanawiam sie nad zmianą
          mojego dotychczasowego gina...
          Mja znajoma chodziła do Sirko..leczyła ją i leczyła..w końcy dziewczyna w
          szpistalu wylądaowała...ale każdy lek. ma swoje złe opinie....
          • rysiek.k1 Re: Tychy 10.08.06, 14:36
            Witam!
            A czy ktoś wie co się dzieje z dr M. Biernat? Kiedy znowu będzie przyjmować?
      • agipaste Re: Tychy 13.10.10, 11:30
        dr. Sirko prowadziła ciąże mojej koleżanki. tak się skupiała na dziecku, że nie zauważyła, że jego mama jest poważnie chora. w 7 m-cu ciąży miała operację, rozcinali ją od szyi do pępka, żeby nie uszkodzić dzidziusia. na szczęście udało się, dzidzia jest zdrowa, jego mama też. ale ile ich to kosztowało to tylko oni wiedzą!
        i nie wiem czy wypisywanie recept na pigułkę na rok z góry jest akurat dobrą reklamą.
    • gagat100 dr. Monike Magner-Górny___autor: justyna-mati 05.11.04, 15:09
      Doskonały ginekolog
      Autor: justyna-mati
      Data: 04.11.2004 21:41 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
      Witam polecam wszystkim panią dr. Monike Magner-Górny z Tychów, jest świetnym
      diagnostą, wykonuje cytologię i USG dopochwowe za jednym zamachem.Polecam
      wszystkim gorąco.Tychy ul. Powsańców 20 tel 0-32 2272628, 0502725736.

• lampo Re: dr. Monike Magner-Górny___autor: justyna-mati 13.01.05, 18:37
        taaa wspaniały lekarz tyle tylko ze nie zauważyla że jestem w ciązy - byc moze
        teraz bylabym matką , ale przez jej opieszałości skończylo sie na zabiegu
        • prenumbra.div Re: dr. Monike Magner-Górny___autor: justyna-mati 17.02.05, 22:18
          odradzam tą lekarkę, złożyła mi spiralę bardzo boleśnie. To nie była moja
          pierwsza spirala, więc wiem ,jak to powinno wyglądać. A po założeniu nie
          sprawdziła na USG czy jest dobrze ustawiona. Na pewno już do niej nie pójdę.
          Nieprofesjonalna. Dobra dla kobiet, które w przyszłości nie chcą mieć dzieci.
          Moja koleżanka z jej powodu poroniła, przypisując jej tabletki bez badania. A
          była w bardzo wczesnym stadium ciąży. I narazie nie może zajść w ciążę. Bardzo
          rozpaczała.
          • barbasia1 TYLKO NIE dr. Monika Magner-Górny 16.04.05, 22:18
            ona nie potrafi leczyć prostych rzeczy (I TO OD DAWNA), a co dopiero zajmować się kobietą w ciąży!!!!!!!!! Nie dość, że nie kompetentna to jeszcze niekulturalna, nie słucha i lekceważy pacjenta!
            Kto jej dał dyplom lekarza????????????????????????????
            TYLKO NIE DO NIEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WSZTSTKIE POSTY POWYŻEJ I PONIŻEJ TO POTWIERDZAJĄ!
          • agipaste Re: dr. Monike Magner-Górny___autor: justyna-mati 13.10.10, 11:35
            nigdy do niej nie trafiłam, ale słyszałam, że bardzo boleśnie bada.
            • mamra77g Re: dr. Monika Magner-Górny 02.10.12, 17:57
              Lekarka, ktora zdaje sie miec za nic pacjentke. Nie chciala odpowiadac na moje pytania, czesc ignorowala, na czesc odpowiadala "a po co to pani?" czy cos w tym stylu. Badala nieprzyjemnie, pobieznie, nie zbadala piersi, choc o to prosilam, czulam sie u niej okropnie, ponizona i totalnie niezrozumiana. Porazka pod kazdym wzgledem. Dodam, ze to byla moja pierwsza u niej wizyta, wiec dziwne dla mnie bylo, ze jej sie nie chcialo o pacjentke zawalczyc. Chyba nie musze dodawac, ze byla to tez moja u niej wizyta ostatnia!
              ODRADZAM. Pozdrawiam forumowiczki i jednoczesnie pytam: kto moze polecic dobrego ginekologa-poloznika na teraz - jesien 2012? Z gory dziekuje za rady smile
      • dzieerlatka dr.Górny :/ 24.01.05, 22:38
        uwazam ze pani dr nie jest zbyt dobrym specjalista, jest niewyrozumiala,
        niedelikatna, "rzuca" nieprzyjemnymi komentarzami poprostu jest bezczelna...nie
        polecam
        • mika71 Re: dr.Górny :/ 21.03.05, 10:48
          Ja również odradzam dr Monikę Górny. Jest strasznie niemiła.Nie informuje o
          niczym.Gdy zadałam jakieś pytanie odpowiedziała z łaską,a nawet krzyczała. poza
          tym badanie przez panią Górny zostało przeprowadzone bardzo boleśnie. Jest
          najgorszym lekarzemu jakiego kiedykolwiek byłam.
          • dzieerlatka Re: dr.Górny :/ 05.04.05, 22:52
            ...pozatym pani dr Górny dokonała badania dopopchwowego po uprzedniej
            informacji o dziewicwie pacjentki...uncertain
            • titijka Re: dr.Górny :/ 10.10.05, 23:09
              ja również odradzam tą lekarkę! Jest okropnie niemiła, to najgorsza lekarka
              jaką w życiu spotkałam. W dodatku zarządała od mojego męża łapówki za
              wypisanie głupiego zaświadczenia !
              ODRADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • malalii Re: dr.Górny :/ 08.06.07, 11:37
              Ja również mam nie miłe wspomnienia z wizyty u tej kobiety. Jest okropna i nie
              polecam
              • lisia312 Re: dr.Górny :/ 16.06.07, 14:31
                byłam u tej lekarki na NFZ/ moja była na urlopie/ , powiedziała, że mam
                nadżerkę, którą trzeba wypalić, dała mi adres prywatny /200zł miałam zapłacić/.
                Po wakacjach poszłam do mojej, po badaniu pytam: jak nadżerka? a ona pyta jaka
                nadżerka?, szyjka czyściutka. Nigdy więcej do niej nie pójdę, ani nie polecam
    • agabaron1 Re: Tychy 19.11.04, 23:19
      JACEK KAMPA - troskliwy, opiekuńczy. Wspaniał w dobrych chwilach i jeszcze
      lepszy w tych trudnych... Każda wizyta z USG (bez opłat). Dokładny w
      badaniach... Polecam!!! Gabinet - Tychy, ul. Honoraty (obok MERINO)
      • klaudia-p Re: Tychy 25.11.04, 11:37
        Polecam Włodzimierza Ostrowskiego z przychodni na Żwakowie.
        Prowadził mnie przez całą ciążę, byłam bardzo zadowolona. Niestety teraz nie
        mieszkam już w Tychch ale takiego lekarza to ze świecą szukać.
        Centrum Medyczne ŻWAKÓW
        tel.219-56-61
        329-44-31,32
        • ivciaaa Re: Tychy 21.08.07, 23:50
          Nie zgadzam się z opinią że dr Ostrowski jest dobrym
          ginekologiem...przez niego wylądowałam w szpitalu i poroniłam ale
          według niego wszystko było ok...gdy już zaczął palić mu się grunt
          pod nogami to skierował mnie do szitala ale było już za
          pózno...pomocną dłoń wyciągnął do mnie dr Wętka i Wytych...to
          lekarze godni polecenia...ponad to Ostrowski nie jest miły i
          uprzejmy, krytykuje i można powiedzieć że wyśmiewa się z
          pacjentek...nie potrafi zdjagnozować co konkretnie dolega
          pacjentce...powinien iść już na emeryture aby żadna kolejna jego
          pacjentka nie spotkała się z krytycznymi uwagami i co najgorsze nie
          straciła dziecka...bardzo łatwo można zraźić się do lekarza i aby
          zaufać ponownie będzie trzeba dużo czasu...Zastanówcie się 100 razy
          zanim zdecydujecie się iść do Ostrowskiego...NIE POLECAM!!!!!!!!!!
          • smerfetka-only Ciaza nadcisnienie i niewydolnosc 25.08.07, 07:58
            Witam szukam solidnego i kompetentnego ginekologa na stale, bylam juz naprawde u
            wielu "specjalistów" szukam tego wspanialego za wzgledu na moja chorobę
            niewydolnosc nerki i nadcisnienie tętnicze szukam lekarza ktory zna sie na tym i
            kiedys poprowadzi moją ciążę bez przerazenia w oczach. Jezeli ktos ma podobny
            problem lub poprostu zna owego specjaliste bardzo prosze o podpowiedz, narazie
            po raz pierwszy umowiona jestem na wizyte u Doktora Szydełko w Sante ale to
            dopiero za miesiac, jeszcze raz bardzo prosze o odpowiedzi z gory dziekuje i
            pozdrawiam. Albo prosze o podpowiedz na adres e-mail jeanacmok@interia.pl jak
            komu pasuje ale prosze o podpowiedzi.
          • emila200612 popieram ostrowski na emeryture 12.11.07, 11:04
            chodziłam do niego z pierwszą ciaza tragedia w czwartym miesiacu nie
            zauwarzył ze zagraza mi poronienie w ostatniej chwili wylądowałam w
            szpitalu jest nie miły kiedys zapytał mi sie czy lubie seks z mezem
            i w jakiej pozycji lubie sie kochac bezczelny polecam dr witych
            • czarnula1983.pl Re: popieram ostrowski na emeryture 31.03.08, 18:33
              Ostrowski to najwiekszy zboczeniec jakiego znam zawsze dziwne pytania na temat
              seksu i ogolnie aaaa dziwak jeden nigdy nie umiał dokładnie mi wszystkiego
              wytłumaczyć i zawsze wychodziłam z gabinetu niewiedzac nic już tam napewno nie
              pójde.
    • bozena771 Re: Tychy - dr Leon KOLNY 25.11.04, 12:36
      Ja z całego serca polecam również dr LEONA KOLNEGO. Ten właśnie lekarz został
      mi polecony przez moje przyjaciółki, które u niego rodziły. Porody te nie były
      zbyt łatwe a doktor Leon dokładnie umiał zapanować nad każdą sytuacją. Na
      szczęście u mnie było bez żadnych problemów. Polecam jeszcze raz, jest sumienny
      i potrafi poświęcić swój czas, jest wyrozumiały i mogłabym tak bez końca.
      Oby takich lekarzy znalazło się jak najwięcej.
      Pozdrawiam,
      • bozena771 Re: Tychy - dr Leon KOLNY 25.11.04, 12:46
        Dodam jeszcze, że jestem z Żor i nie było dla mnie problemem jechać na wizytę
        kilkanaście kilometrów co miesiąc. Liczyło sie dla mnie zdrowie dziecka i
        profesjonalizm lekarza. Jeszcze raz gorąco polecam.
        • rasia1 do bozena771 07.12.04, 15:05
          hej,
          ja akurat jestem z Tychów, a do lekarza chodzę w Żorach - polecam dr Wiesław
          Koper - jest ordynatorem poł&gin w nowym szpitalu a prywatnie na Rybnickiej
          (wtorki i czwartki). całą ciąże sie mną opiekował, niestety zakończyła się
          cesarskim, które on też wykonał ale wszystko poszło dobrze. POLECAM JESZCZE RAZ!
          • bozena771 Re: do bozena771 17.12.04, 18:08
            Witam, widzisz jak to się miesza to nasze społeczeństwo, ja jeżdzę do Tychów z
            tego względu, że jest on sprawdzonym lekarzem i świetnym fachowcem. Jeżeli
            będzie mnie ktoś pytał o dobrego lekarza ginekologa w Żorach chętnie polecę
            Kopra. Dziękuję i pozdrawiam,
    • gagat100 ******cytaty 25.11.04, 19:20
      ****************** Tychy
      gbar 25.11.2004 08:09 + odpowiedz

czy znacie może naprwdę dobrą specjalistkę w Tychach ?
      szukam Pani doktor
      chodziłam do Moniki Górny - i nie polecam, kobieta niemiła, a poza tym nie
      informuje pacjenta o niczym, nawet po badaniu (przyjmuje w przychodni nr 4 na
      Al. Niepodległości - naprzeciwko AZ-etu)
      ostatnio byłam też u Pani dr Zawadzkiej (przyjmuje na ul. de Gaulle'a w
      przychodni HIPOKRATES (pierwsza przecznica do Al. Niepodległości, od wjazdu
      do Tychów) i jest bardzo przyjemna, poza tym zrobiła ze mną szeroki wywiad na
      temat chorób, leczenia jakie przebyłam, zbadała mnie , zrobiła cytologię -
      polecam
      jedyna wada to taka, że strasznie długo czeka się na wizytę do niej- chociaż
      świadczy to też o tym, że ma bardzo dużo pacjentek

************* Re: Tychy
      malle17 25.11.2004 12:19 + odpowiedz

Witam,
      muszę się pochwalić, że od dwóch miesięcy jestem już mamą, ale nadal azglądam
      czasem na forum - ze starego sentymentu. Polecam naprawdę ŚWIETNĄ lekarkę z
      Tychów - to pani doktor MAGDALENA BIERNAT. Prowadziła moją ciążę i zawsze miała
      dla mnie czas; mogłam zadzwonić o każdej porze i zawsze byłam traktowana z
      uwaga i troską. Żadna z wizyt nie trwała krócej niż pół godziny, a większość
      nawet dłużej. Wszystkie z moich pytań i wątpliwości doczekały się odpowiedzi,
      konkretnej i wyczerpującej. Pani doktor jest moim ginekologiem od sześciu lat,
      regularnie przeprowadza cytologię, badania piersi itd. Mam do niej
      stuprocentowe zaufanie. W tym roku otrzymała tytuł Lekarz Przyjacielem Kobiety.
      Pracuje w Szpitalu Wojewódzkim, prowadzi też prywatną praktyke na ul. Dołowej
      (z Mikołowskiej w prawo przed McDonald's). Polecam naprawdę gorąco i pozdrawiam
      wszystkich!

• filipinkaa Re: ******cytaty 28.11.04, 09:26
        malle17 czy mogłabyś powiedziec jak możnazarejestrować sie do tej Pani doktor
        BIERNAT??? Z tego co wyczytałam to w szpitalu wojewódzkim przyjmuje chyba na
        kase zdrowotna a w mikołowie prywatnie tak??? Ile kosztuje wizyta prywatna i
        czy długo sie czeka zarówno w szpitalu na wizytę jak i prywatnie???

Z góry dziekuje za pomoc.
        • malle17 Re: ******cytaty 02.12.04, 13:40
          Dr Biernat przyjmuje prywatnie w Tychach na ul. Dołowej; to przecznica
          Mikołowskiej, trzeba skręcić w prawo przed McDonald's. Wizyta kosztuje 50 zł,
          zwykle nie czeka się na termin. Umówić się można telefonicznie - 602157358.
          Pozdrawiam!
      • monika375 Re: ******cytaty 24.01.05, 11:57
        Pani doktor Monika Górny jest okropna ja byłam u niej dwa razy i podarowałam
        sobie,ale obok drzwi przyjmuje doktor.Michalik.Cudowny lekarz,do niego trzeba
        się rejestrować telefonicznie jakiś tydzień przed wizytą bo ma dużo pacjenteka
        w tym czsie doktor.Monika Górny ma zaledwie z 3 kobiety pod drzwiami.Wydaje mi
        się ,że o czymś to świadczysmile)) Polecam Doktora MICHALIKA.smile
        • agipaste Re: ******cytaty 13.10.10, 11:52
          dr. Michalik chyba już nie przyjmuje w "4-ce", ale kiedyś u niego byłam i niestety nie polecam. może i miły, ale niestety niezbyt kompetentny! uncertain a już na pewno nie do prowadzenia ciąży!
      • edytka73 Re: ******cytaty 21.08.05, 23:31
        W "Hipokratesie" wyszło cos nie tak z kontraktami na ginekologiczne i stąd te
        koszmarne kolejki do dr Zawadzkiej. Ale w sytuacji kryzysowej udaje się dostać
        w ten sam dzień. Polecam - konkretna, miła, wszystko wyjasnia. Dobrze mieć
        przygotowane wczesniej pytania. Jednorazowe wzierniki. Robiła mi
        elektrokoagulację - w gabinecie, częściowa odpłatność, bez problemów choć
        przwie jej tam zemdlałam.
        jest OK.
        • edytka_73 Dr Zawadzka - Hipokrates 02.07.06, 21:42
          Pół roku później - nieco inne doświadczenia:
          pani doktor nie jest w stanie wybadać prawie 5-cm mięsniaka sad
          Tego samego dnia byłam u innego gina, który wyczuł go bez problemu, dwa
          mniejsze (ok. 2cm) też. Konsultowałam jeszcze u innego lekarza - też wybadał
          wszytskie. A pani Zawadzka nie.
    • blady.jacek Re: Tychy 29.11.04, 22:07
      Witam w 100% polecam Doktora Dyrdę - porodówka Tychy oraz dr Wędka - też
      pracuje na porodówce, Krzystyniak - też porodówka - rodziłam tam i wiem z
      autopsji ze sa dobrzy !!!!!!!!!!!!!!
      • nusik1 Re: Tychy 04.03.05, 23:09
        Moja opinia jest taka, cóż to znaczy dobry gin w momencie prawidłowo
        przebiegającej ciąży i porodzie. Owszem może dobrze odbiera poród. Dla mnie
        dobry lekarz to taki który potrafi pomóc jak pacjentka ma problemy...
        Krwawienie przy niedoborze progesteronu, podawanie duphastonu i nakaz leżenia
        to i ja mogę doradzić. Może odezwą się dziewczyny którym lekarz pomógł przy
        problemach z zachodzeniem w ciążę lub przy poronieniach, szukaniu przyczyn.
        Żaden z wymienionych tu lekarzy mi nie pomógł, nawet nie zaproponował badań,
        nie porozmawiał rzeczowo... czy można powiedzieć że to dobrzy lekarze?
    • ahsam Re: Tychy 01.12.04, 09:50
      Polecam prof. Porębę, świety specjalista, miły człowiek.
      Przyjmuje Tychy-Paprocany. Przy każdej wizycie USG.
      • lampo Re: Tychy 13.01.05, 18:46
        tak usg ale dodaj jaka cena i że wizyty bez usg nie bedzie ..pan ani nie jest
        miły ani nie jest delikatny - leżalam w szpitalu i doczekałam sie tylko
        rzucenia moja karta i komentarza - jak pani byla w Mikołowie to niech pani
        sobie tam wraca ... potraktowal mnie jak smiecia - gdybym wtedy byla w stanie
        dotrzec do Mikołowa nigdy w zyciu nie trafilabym do Szpitala Wojewódzkiego do
        prof.Poręby
        • 7monika Re: Tychy 26.11.05, 21:55
          Profesor Poręba powinien trafić na czarną listę. facet nastawiony tylko i
          wyłącznie na kasę. wizyta z usg 150 zł. Leczyłam się u niego przeszło rok
          (wizyta co 2 tygodnie)i żadnych efektów. Bardzo bolesne badanie i niemiła
          atmosfera. Jedynym pozytywnym aspektem w tej sprawie była jego córka która robi
          usg. Większy fachowiec od swojego ojca profesora, nieraz go poprawiała !!!
          KATEGORYCZNIE NIE POLECAM PROFESORA PORĘBY !!!
          • pyzata25 poręba 03.01.06, 16:44
            zgadzam się z Tobą. Straszny naciągacz, mało zainteresowany pacjentką. nietety
            juz dawno minął okres jego swietności !!! Na czarną listę
            • lalisia78 Re:dyrda 03.01.06, 20:04
              a ja sie z wami nie zgodze uwazam ze jest dobrym lekarzem prowadzil moja
              pierwsza ciaze i teraz prowadzi 2 jestem z niego bardzo zadowolona. Przyjechal
              nawet do szpitala jak rodzilam i pomugl mi urodzic teraz zamierzam rodzic w
              mikolowie tam u niego. nie mowi niepotrzebnych rzeczy tylko same konkrety.
          • bedzin83 Re: Tychy 12.09.08, 17:44
            Zgadzam się-to bardziej weterynarz niz ginekolog. W mojej sali w
            tychach na 6 kobiet,2 przechodzily u niego badania-i to byl
            koszmar. Po jego badaniu od razu sie rodzi bez oxytocyny. Zero
            delikatnosci
      • bedzin83 Re: Tychy 12.09.08, 17:41
        Nawet nie żartuj-chyba jestes kimś z rodziny poreby--->ostrzegam to
        nie lekarz gin tylko weterynarz. każdy ko u niego rodził przeszedł
        traumę. bada kobiety jak prosiaki,cały szpital w Tychach o tym wie.
        Moe i był dobry le 50 lat temu. za to polecam jego córkę-uosobienie
        delikatności.
    • katia10 Re: Tychy 06.12.04, 11:55
      Witam! Ja polecam dr Dyrde.Dwie ciaze prowadzil mi wlasnie ten doktor i
      wszystko bylo w jak najlepszym porzadku.Plec okreslona idealnie i bez
      niespodzianek na porodowce.Na prawde dobry lekarz.
      • edytka73 Re: Tychy 21.08.05, 23:36
        Dr Dyrda prowadził moją ciąże - niezdowolona byłam tylko finansowo (co miesiąc
        a na koniec co 2 tyg. - 70zł, 4 lata temu). Cierpliwy, miły, kulturalny,
        dokładnie rozwiwał moje panikarskie wątpliwości. Nie było go przy porodzie
        (wcale tego nie oczekiwałam), ale przyszedł zobaczyc mnie po porodzie, sam z
        siebie dowiedział się, ze jestem na oddziale (połozniczym a on jest na
        ginekologii). Jest OK.

Trafiłam do niego po raz pierwszy, gdy z cystą na jajniku miałam skierowanie do
        szpitala na operację. Obeszło się bez.
    • ronja2 Re: Tychy 08.12.04, 13:09
      dr. Krzysztof Michalik , Przychodnia "Medico" Tychy, ul. Narcyzów (Czułów).
      Jestem Jego pacjentką już kilka lat. Polecam... A i przychodnia niczego sobie.
      Mają nawet pomieszczenie w którym można przygotować się do badania a nie tylko
      parawanik. Właściwie nigdy nie miałam żadnych komplikacji ale z oceny innych
      pacjentek w poczekalni wynika, że Pan Doktor jest godny polecenia...
      • nomani Re: Tychy 12.06.06, 21:26
        Popieram, dr Michalik jest cierpliwy, kompetentny, dokładny (40 minut w
        gabinecie!), no i ma poczucie humoru - czasem bardzo potrzebne.
        Pierwszy gin, który bez proszenia się zbadał mi piersi smile

A gabinet w "Medico" faktycznie przyjazny kobiecie: rozbierasz się w pokoiku,
        gdzie jest wc, umywalka i bidet, tam zostawiasz ubranko - wychodzisz wprost na
        fotel osłoniety prawie całkowicie parawanem (nawet, jak położna wchodzi to cię
        nie widzi). Kulturka smile
        • monikamajcher Dr michalik to nie lekarz 29.10.06, 21:41
          Kobieto to co on ci tam robi przez 40 minut,przeciez on nie ma w gabinecie ani
          USG on umi operowac tylko swoimi paluszkami niczym wiecej...ja wiem juz
          doskonale ze do niego nigdy w zyciu nie pojde przejechalam sie na nim 2 razy
          pierwszy raz moglam sie juz przewrocic na drugi bok a a drugi raz to
          stracilabym przez niego bejbika bo przepisal mi antybiotyki bo stwierdzil ze to
          bakterie a nie ciąża wiec zastanowcie sie czy dobrze robicie chodzac do
          niego...on nawet nie nadaje sie na weterynarza bo skrzywdzil by zwierzaka!!!nie
          mam do niego szacunku ani za jeden grosz i on o tym doskonale wie bo bylam mu
          powiedziec swoje zdanie. pozdrawiam!
          • meem Re: Dr michalik to nie lekarz 29.03.07, 16:41
            ja sie nie zgadzam !!! to świetny lekarz !!!
      • monikamajcher dr maichalik to nie lekarz 29.10.06, 21:34
        Dziewczyny i kobiety odradzam dr michalika jesli mozna go nazwac lekarzem,u
        mnie nie umial zdjagnozowac ani ciąży ani wyrostka robaczkowego-przy wyrostku
        stwierdzil ze to zapalenie jajnikow a przy ciąży (2miesiac)stwierdzil ze to
        bakterie!!!wiec zmienilam go na DOKTORA KRZYSTYNIAKA jestem z niego bardzo
        zadowolona jest dobrym i nie drogim lekarzem,przez michalika nie maialabym tego
        co mam teraz czyli moje najwieksze szczescie -kochana coreczke!!!Dr Krzystyniak
        byl przy moim porodzie...co tu pisac te kobiety co do niego chodza stwierdza
        tak jak ja jest wspanialym lekarzem pozdrowienia dla niego smilea pomiesczenie do
        przygotowania sie do badania to nie wszytko,
        • joasiawunsz Re: dr maichalik to nie lekarz 19.02.08, 19:07
          juz nie musisz tak lamentowac bo Michalik wyjechał z Polski-ja
          chodziłam do niego lata,dzwoniłam jak cos mnie niepokoiło-zawsze
          udzielił porady-nie mam powodu bu na niego narzekac.Jak poroniłam to
          trafiłam do szpitala i co i g...polezałam i kazali mi sie zaszczepic
          na wirusowe zapalenie watroby typu b i wypuscili do domu-nawt leki
          mialam swoje dopiero Michalik mnie wyleczyl i ulzył w
          cierpieniu.Zaden lekarz nie jest idealny i nieomylny to tylko
          ludzie!!!
        • agipaste Re: dr maichalik to nie lekarz 13.10.10, 12:07
          dr. Krzystyniak jest naprawde dobry!
    • gagat100 dr Marek Krzystyniak___________Autor: magdaparuch 14.12.04, 19:54
      dobry ginekolog
      Autor: magdaparuch
      Data: 14.12.2004 12:28 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
      Tychy - dr Marek Krzystyniak - jest świetnym lekarzem pomógł mi po poronieniu
      i 2 ciążę dzięki niemu przeszłam bardzo dobrze i dzięki jego pomocy urodziłam
      w maju tego roku 4,0 kg chłopczyka - pozdrawiam serdecznie wszystkie mamy

• monikamajcher Re: dr Marek Krzystyniak to WSPANIAŁY LEKARZ 29.10.06, 21:47
        Jestem bardzo zadowolona z dr Krzystyniaka jest cieplym milym lekarzem dba o
        swoje pacjentki nawet po porodzie ja jestem tego przykladem bo mialam taki maly
        konflikt poprodowy min. doktor ktory mnie szyl po porodzie odwalil troche
        robote i po 5 dobie szwy mi pekly wiec gdzie mialam szukac pomocy jak nie u
        mojego Doktora ktory prowadzil moja cala ciaze bardzo mi wtedy dr Krzystyniak
        pomogl i jestem mu za to bardzo wdzieczna przez jego pomoc nie mosialam drugi
        raz cierpiec i byc sszywana,pozdrawiam.
        • malalii Re: dr Marek Krzystyniak to WSPANIAŁY LEKARZ 08.06.07, 11:50
          Tak to wspaniały lekarza. Ja niestety poroniłam ale to nie z jego winy,
          poprostu zapozno do niego trafiłamsad Po poronieniu bardzo pomógł mi
          psychicznie, nastawił pozytywnie do zycia. Mam do niego stu% zaufanie
          • ulamarekpati Czy Dr Krzystyniak przyjmuje gdzies w przychodni?? 08.04.08, 18:14
            Bardzo prosze o informacje czy Dr Krzystyniak przyjmuje w jakiejs przychodni w
            Tychach???Jesli nie to moze Dr Kampa.Bardzo prosze odpowiedzcie.
            • agipaste Re: Czy Dr Krzystyniak przyjmuje gdzies w przycho 13.10.10, 12:12
              dr. Krzystyniak przyjmuje tylko prywatnie. teraz wizyta kosztuje 100 zł, ale warto zapłacić.
          • agipaste Re: dr Marek Krzystyniak to WSPANIAŁY LEKARZ 13.10.10, 12:11
            u mnie stwierdził obumarłą ciążę i przekazał mi to naprawdę w super sposób. miałam poczucie, że jest mu naprawdę przykro. nie wziął pieniędzy za tą wizytę, a zabieg w szpitalu osobiście wykonał. teraz czeka nas szukanie przyczyny i myślę, że mogę na nim polegać!
    • azi102 Czy dr Dyrda jest dopry w/s poronień??? 15.12.04, 14:56
      Słyszałam o tym dr wiele dobrego, ale czy dziewczyny nie wiecie czy w/s
      poronień jest dobrym specjalistą??? Potrzebuję dobrego lekarza. Pomóżcie
      • blady.jacek Re: Czy dr Dyrda jest dopry w/s poronień??? 16.01.05, 12:34
        witam dziewczyny, Dyrda jest super specjalistą, bardzo dobrze traktuje swoje
        pacjentki w szpitalu, żadnej nie przeoczy, przychodzi kilka rary dziennie i
        sprawdza czy wszystko jest w porządku. Polecam równiez dr Krzystyniaka
        dziewczyny też go polecały. Moją ciążę prowadził Dyrda, miałam problemawą ciążę
        gdyż najpierw miałam plamienia i musiałam leżec żeby utrzymac ciążę a później
        miałam rozwarcie i musiałam leżeć żeby donosić ciążę. Przez cały czas byłam z
        nim w kontakcie telefonicznym, jak tylko coś się działo odrazu mi radził co mam
        rodzić, nawet o 1 w nocy!!!!
        Naprawdę polecam z czystym sumieniem smile))))))
        • daga191 Re: Czy dr Dyrda jest dopry w/s poronień??? 29.01.05, 22:05
          Nie polecam Dr Dyrdy jest nie miły opryskliwy nie delikatny .Jak pisałam
          wczesniej miałam przedwczesny poród. To co przezyłam przez tego lekarza nie da
          sie zapomniec.
        • apis12 Re: Czy dr Dyrda jest dopry w/s poronień??? 14.12.05, 20:17
          Moją ciąże prowadził Dyrda (idealna ciąża), duże zainteresowanie moją ciążą.
          Myślałam, ze bedzie pięknie. odbierał Dyrda - i moje dziecko zmarło w wyniku
          niedotlenienia okołoporodowego. Nigdy sie nie dowiem, czy inna decyzja lekarza
          (cesarka, a nie wypychanie go) nie uratowałaby mu życia.
    • gwiazdeczka00 Tychy 17.12.04, 22:09
      Była któraś z was u dr Jerzego Torkowskiego? bo słyszałam, że jest świetnym
      ginekologiem. Poprostu nie umiem zdecydować się do którego lekarza powinnam
      iść. Mam 17 lat i chciałabym iść się przebadać i przekonać się, że wszystko
      jest ok smile
      • alkaant Re: Tychy 21.12.04, 16:47
        Torkowskiego nie poleczm.
        doktor Jacek Kampa zdecydowanieTAAAAAAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Przyjmuje przy ul. Honoraty we wtorki i czwartki od 16.
      • mika71 Re: Tychy 21.03.05, 10:51
        Tak, dr Jerzy Torkowski jest bardzo dobrym ginekologiem. Szczerze Go
        polecam,szczególnie dziewczyną,które idą do ginekologa pierwszy raz. Najlepszy
        ginekolog u jakiego do tej pory byłam.
      • mamaradzia Re: Tychy 10.05.05, 15:44
        do doktora Torkowskiego chodze juz pare lat i jestem bardzo zadowolona. Ciaze
        tez u niego prowadzilam- usg na kazda prosbe, serduszko przy kazdej wizycie.
        podoba mi sie jego spokoj- gdy ja przybiegam przerazona spokojnie wyslucha,
        wypyta zbada, wysle na jakies dodatkowe badania nie panikuje co juz spotykalam u
        lekarzy. i chyba żadne pytanie go nie dziwi i jak sam mowi nie ma glupich pytan-
        to on jest fachowcem i ma odpowiadac. polecam
        • syla.t Re: Tychy 11.05.05, 20:51
          ja chodzilam do dr Dyrdy i jestem bardzo zadowolona dobrze prowadzil moja ciaze
          zawsze moglam do niego zadzwonic nawet w nocy. Jak zaczely sie bule porodowe
          zadzwonilam do niego i przyjechal do szpitala byl przymnie jak rodzilam
          dodatkowo jako 2 lekarz. I cale szczescie ze byl bo nie moglam urodzic lozyska
          jakby nie on to musieli by mnie usypiac i czyscic ale on wkroczyl do akcji i
          uniknelam tego. W wakacje mam zamiar starac sie o 2 dziecko i tez bede chodzila
          do niego szkoda tylko ze nie pracuje juz w szpitalu w tychach ale jestem
          sklonna jechac rodzic do mikolowa tam gdzie on jest. polecam
          • apis12 Re: Tychy - Dyrda 15.12.05, 20:16
            Dyrda jest teraz ordynatorem w MIkołowie. Ja juz sie wypowiadałam na tym forum.
            urodziłam niedawno i nie jestem szczęśliwą matką, bo moje dziecko zmarło po
            porodzie w wynik niedotlenienia okołoporodowego. W czasie ciąży byłam bardzo
            zadowolona z jej prowadzenia przez doktora. Słyszałam o nim dużo dobrego, dużo
            dobrego słyszałam też o szpitalu w MIkołowie, dlateo z mężem zdecydowaliśmy sie
            tam rodzić (poród rodzinny w pokoju). Co do opieki - bardzo dobra, pokoik do
            rodzenia tylko dla przszłej mamy i jej partnera + ubikacja prysznic, miłe
            położne, tylko... Nie wiem czy zgubiła ich rutyna, nie mam pojęcia. Przy
            porodzie był Dyrda. Dostałam znieczulenie zewnątrzoponowe (bo mnie bardzo
            bolało). Widziałam, ze pod koniec porodu położna (bardzo sympatyczna) miała złe
            przeczucia, dzieciątko zaklinowało się (chyba) i bardzo długo główka nie mogła
            wyjść na zewnątrz, ustały skurcze. dr Dyrda zdecydował się wypychac moje
            dzieciątko naciskajac mi na brzuch. nagle zebrało się kilku lekarzy, dzieciatko
            sie wkońcu urodziło. w skali Apgart 3,2,2,1, a dr próbował mi wmówić, ze
            urodziło się w dobrym stanie, a potem stan sie pogarszał - a w niedotelnieniu
            okołopordowym jest na odwrót. Jak wynika ze skali apgart - dziecko urodziło
            sie juz niedotlenione. Szukano przeróżnych przyczyn, od infekcji po jakies inne
            rzeczy, ale zarówno lekarze w Zabrzu (gdzie moje dziecko jeszcze dwa dni
            walczyło o życie) jaki i inni ginekolodzy, do których potem zwracałam sie z
            wynikami badań histopatologicznych mówili, że to ewidentne niedotlenienie
            okołoporodowe. Powtarzam, ze nie wiem, czy sie kiedykolwiek dowiem, czy to był
            ewidentny błąd lekarzy, czy zgubiła ich rutyna (moze takich porodów jak moje
            jest wiele). Nie mam siły dochodzić do tego, spotykac się z tym lekarzem (byłam
            u niego jeszcze raz - barzo delikatnie ze mną rozmawiał, wiem ze dla niego to
            pewnie też było w jakimś sensie złe przeżycie, ale jednocześnie próbował znaleć
            inne przyczyny tego co sie stało, prosił, zebym zgłosiła sie do niego z
            wynikami badań po sekcji - juz tego nie zrobiłam, wiec ostatecznego stanowiska
            nie poznałam). Planujemy po raz drugi zostac rodzicami, ale do Dyrdy juz nie
            pójdę i nie polecę go nikomu innemu. Nie mówię, ze jest złym lekarzem, pewnie
            prowadził wele doskonałych ciąż i bardzo dobrze odbierał porody, ale nie w moim
            przypadku.
            PS. Szpital w MIkołowie jest bardzo dobry jeśli chodzi o opiekę - po porodzie
            przeniesiono mnie na ginekologię, abym nie oglądała innych szczęśliwych matek z
            dziećmi. Pielęgniarki bardzo delikatne, współczujące, przemiłe.
            • agipaste Re: Tychy - Dyrda 13.10.10, 12:24
              w Mikołowie bardzo naciskają na poród naturalny. u mnie też tak było. na szczęście wieczorem dyżurny lekarz postanowił o cięciu. może zrobiłby to wcześniej, ale w tym szpitalu rządzi Dyrda i nikt nie chce mu podpaść, więc nikt o cesarce nawet nie wspomniał do wieczora. potem poszło szybko i dzięki temu mam ślicznego synka, który jak się okazało nie miał szans na urodzenie się w naturalny sposób. ciążę dr. Dyrda prowadził dobrze, ale była bez komplikacji, więc nie miał okazji się wykazać.
      • alin9 Re: Tychy 03.08.06, 00:18
        Torkowski też leci tylko na kasę.Drze się z byle powodu.NIE POLECAM!!!
      • agipaste Re: Tychy 13.10.10, 12:16
        Torkowski jest dobry dla małolat, które potrzebują recepty na postinor albo coś w tym rodzaju. dla mnie to nie lekarz. mojej koleżance proponował usunięcie ciąży, choć nie dała mu powodów do pomyślenia o tym, że by chciała coś takiego zrobić. zasugerował się tym, że to jej trzecie dziecko i pomyślał, że może go nie chce.
    • laura301 Re: Tychy 02.01.05, 14:03
      Jeżeli chodzi o lekarzy w Tychach to mogę wypowiedzieć się ich temat bowiem
      odwiedziłam gabinety wielu z nich. Niestety nie potrafili mi pomóc bowiem mało
      było lekarzy którzy pofatygowali się aby poznać przyczynę moich problemów. Mam
      Zespół Policystycznych Jajników. Większość lekarzy mimo objawów które
      jednoznacznie wskazywały na zespół PCO podawała hormony. Nie zlecili zrobienia
      podstawowych badań. Dziwili się że nie zachodzę w ciążę lub też szukali
      przyczyn u mojego męża. Dr.W.Ostrowski mimo moich nalegań na skierowanie mnie
      na badania wielokrotnie odmawiał tłumacząc się tym, że koszt tych badań
      znacznie obciąża budżet przychodni na Żwakowie. Niedawno Dr. K.Michalik również
      odmówił mi wystawienia skierownia na ww. badania ( koszt ok.120 ).Dr. Dyrda nie
      poznaje pacjentek wkrótce po tym jak zrezygnują z wizyt prywatnych u niego.
      Najgorsza moja wizyta to u Dr. A. Chudego- poinformował mnie że jestem w ciązy
      mimo że nie byłam i nadal podawał Progesteron w zastrzykach na wywołanie
      miesiączki. Kpił sobie nawet z mojego wieku ( miałam 16 lat). Dziś mam 29 lat
      i 3,5 l.wspaniałą córkę. Zawdzięczam to Dr. Buchaczowi. Jest wspaniałym
      lekarzem. Ciepłym, serdecznym, troskliwym. Zawsze miał czas dla mnie. Z
      pierwszej wizyty od niego wyszłam ze stosem skierowań na badania. Jako pierwszy
      zanim podał jakiś lek sprawdził przyczynę moich problemów. Przepowadził zabieg
      laparoskopowy i pół roku póżniej byłam w ciąży. Odbierał również poród.
      Naprawdę gorąco polecam. Przyjmuje w Katowicach na ul. Moniuszki tel.
      0602330666 oraz pracuje w Szpitalu Wojewódzkim w Tychach.
      • kobieta23 Re: Tychy 21.01.05, 19:35
        ja polecam dr. KATARZYNA ZAWADZKA, przyjmuje w przychodni HIPOKRATES, obok
        straży ul. de Gaulle'a. potrafi porozmawiać, nie zbywa pacjentek, jedyny minus
        to długi czas oczekiwania na wizytę, czasami nawet ponad miesiąc
        • lelunia4 Re: Tychy 26.01.05, 17:36
          Witam laura301
          Mam do ciebie pytanko czy Dr Buchacz przyjmuje w tych Katowicach prywatnie czy
          na kase??? I czy w Tychach w wojewódzkim szpitalu też przyjmuje???
          Z góry dziekuję za odpowiedź.
          • laura301 Re: Tychy 11.02.05, 21:14
            Witam Cię serdecznie
            Dr.Buchacz w Katowicach przyjmuje prywatnie. Ostatnia wizyta ok.80 zł. W
            szpitalu nie przyjmuje pacjętek. Naprawdę gorąco polecam. Planuję właśnie
            drugie dziecko i nie wyobrażam sobie abym mogła zmienić lekarza. Wiem 80 zł to
            nie mało ale ...warto.
            Jak się zdecydujesz napisz proszę czy zgodzisz się z moją opinią.
        • agipaste Re: Tychy 13.10.10, 12:26
          słyszałam, że jest dobra, sama nie sprawdzałam, ale koleżanki polecają.
      • jiva Re: Tychy 30.07.05, 19:54
        jak najbardziej zgodzę sie z Laura.
        Ja również podważałabym fachowośc doktora Ostrowskiego, Dyrdy i Torkowskiego.
        Zgodze sie z wami, że może sa dobrymi lekazrami ale do wypisywania recept na
        szybko. Tez kiedys milam o niech dobre zdanie. Niestety sie zmienilo
        diametralnie.zaczne od początku. Moim pierwszym ginekologiem był Torkowski. Na
        moja prośbe, ze chce zacząc współzycie i myśle o antykoncepcji(pigulkach)lakarz
        zapytal jakie sobei zycze(jakiej firmy)to mi zapisze.Gdybym jeszczew iedziala
        jakie sa na rynku!!nie mówiąc juz o tym, ze przepisal tabletki bez badania , bez
        wywiadu.szkoda gadac. kolejnym "wspanialym" lekarzem był dr Ostrowski.Wizyty
        szybkie. 10 min 3 pacjentki.wypisuje recepte na co chcesz i do widzenia. po roku
        stwierdzilam, ze moze powinien mnie zbadac kontrolnie na co odrzejkł, ze nie ma
        takiej potrzeby. Przez jego lenistwo(bo inaczej tego ujac nei moge) znalazlam
        sie w szpitalu. widzilam, zę sie ze mna cos dzieje, nawet nei spojrzal, nei
        zbadal,zapisal masc dobra na wszystko. uniwersalna!!i dzieki temu wyladowalam w
        szpitalu na 2 tyg z ostrym podwójnym zapaleniem, gronkowcem i setka innych
        chorób. na izbie lekarze dziwili sie ze mój wspanialy lekarz mogł doprowadzic
        mnei do takiego stanu.Tym samym zakonczylam znajomosc z panem ostrowskim bo
        lekarzem ciezko go nazwac!!Kolejny to Dr Dyrda. Wszystko byloby ok, gdyby nie
        jego poblazliwe podajscie do pacjentek. Zeczywiscie nie apmieta zadnej
        pacjentki. powiedzilam mu ze mam zamiar zajsc w ciaze(liczylam ze da mi
        skierowanie na jakies badania kontrolne)na co on odpowiedzial, ze mam przyjsc do
        neigo jak juz zajde w ciaze. Bez badan!!Poszlam z tym do lekarza Cholewy
        Dariusza(przyjmuje w 4 kolo Azetu)na samym poczatku dal mis keirowania na
        wszstkie badania. zalatwil mi ej za darmo u siebie w klinice w Zabrzu. I
        oczywiscie wyszlo, że mam toxo i cytomeg.ładnie by wygladala ciąża z takimi
        wirusami. pogratulowac dr Dyrdzie!!!dr cholewa to bardzo mily delikatny
        czlowiek, kieruje na wszytskie badania(bez gadki ze to obciaza
        przychodnie)zalatwia nawet badania u siebie zeby pacjentka nei musial placic.
        Okazalo sie jednak ze mam problemy z zajsceim w ciaze i chce zmienic lekarza
        tylko z tego wzgladu, ze szukam spacjalisty ktory zajmuje sie tylko tym
        problemem(musle tu o dr buchaczu. przepraszam , ze sie tak rozpisalam ale mysle
        , ze ktos kto wybiera sie w szczególności do dr Ostrowskiego powienien sie
        zastanowic 2 razy.No chyba ze zalezy mu na wypisaniu recepty w 2 min.
        • edytka73 Re: Tychy 21.08.05, 23:43
          W zeszłym tygodniu trafiłam do dr Ostrowskiego, przypadkiem, bo musiałam na
          już, a moja gin na urlopie. Wizyta tego samego dnia, długa, facet miły i
          rozmowny, zbadał mnie (bardzo delikatnie i zupełnie bezboleśnie, z omówieniem
          tego, co tam wybadał), umówił na usg. Nie mam o nim zdania, ale to, co mnie
          spotkało odbiega od tego, co napisała jiva.
        • aa969 Re: Tychy 07.10.05, 15:39
          Czy któraś z Was była kiedyś u dr. Grabińskiego.
          • lalisia78 Re: Tychy 09.10.05, 20:24
            ja chodzilam do grabinskiego ale nie w ciazy tylko jak chcialam tabletki przez
            prawie 2 lata jak bralam zbadal mnie tylko raz. Kolezanka chodzila w ciazy i
            nie poleca go omalo ona nie umarla przy porodzi bo ma wade serca o czym mu
            muwila a on to zlekcewazyl i nie wyslal jej na zadne badania tylko mapisam ze
            moze rodzic norumalnie.
          • alin9 Re: Tychy 03.08.06, 00:20
            GRABIńSKI JEST DOBRY NA DWIE WIZYTY I NAJLEPIEJ NIC NIE CHCIEć-NIE!!!
          • agipaste Re: Tychy 13.10.10, 12:31
            ja byłam u Grabińskiego. ale nie byłam zadowolona. dla mnie był jakiś obleśny. jak mi badał piersi to czułam się jak molestowana. z żadnym innym lekarzem tak się nie czułam. faktem jest, że poszłam, bo potrzebowałam tabletek. przepisał mi, ale kazał przyjść na badanie za dwa tyg. (jak poszłam do niego to miałam okres, a tabletek potrzebowałam szybko). to dobrze o nim świadczy... jednak ja nie umiałam się przy nim rozluźnić i więcej do niego nie poszłam!
      • obserwator_ka Re: Tychy - dr Buchacz 10.11.05, 01:18
        mialam kontakt z tym lekarzem poniewaz staramy sie z mezem o dziecko.
        zmarnowalam u niego rok a moze wiecej. w obawie zebym nie zmienila go na innego
        lekarza zatrzymywal wyniki badan u siebie. mimo to poprosilam o zwrot wynikow i
        zmienilam go na dr micinskiego /jak sie okazalo dr buchacz byl jego studentem/.
        • obserwator_ka Re: Tychy - dr Buchacz 10.11.05, 01:21
          oj cos mi sie zle odpowiedzialo, nie pod tym watkiem. sorki.
    • abrakadabra19 Re: Tychy 31.01.05, 20:06
      Tak się składa,że jakiś czas temu byłam dwukrotnie pacjetka tutejszego
      szpitala (oddziału ginekologicznego) i większośc padajacych tu nazwisk nie
      jest mi obca.
      Przyjeta zostałam przez Dr Górny zgadzam się z opinią,że ta Pani jest bardzo
      niedelikatna,opryskliwa wręcz bezduszna biorąc pod uwagę zawód który
      wykonuje.Dr Kolny przez 3 dni nie mógł się zdecydować na wyłyżeczkowanie macicy
      chociaz było pewne,że płód obumarł.Dziewczyna przez kilka dni sie denerwowała
      czekając na zabieg.Do swojej pacjentki odnosił się niegrzecznie pomimo
      obecności innych osób.
      Natomiast Dr Kampa i Dr Krystyniak to osoby na których wsparcie mogą liczyć nie
      tylko ich pacjetki ale też inne pacjentki szpitala.
      natomiast jestem ciekawa Waszej opinii na temat Dr Siwinskiego?czy ktoś miał
      jakiekolwiek doswiadczenia?
    • molaj Re: Tychy 17.03.05, 23:36
      dr Bogdan Michalski pracuje w Wojewodzkim a prywatnie przyjmuje w Katowicach na
      Moniuszki i w Zawierciu na Kijowskiej skad pochodzi, bardzo przyjemny lekarz.MJ
      • mika71 Re: Tychy 21.03.05, 10:53
        Szczerze polecam dr Ninę Radziwiłowicz. Przyjmuje w przychodni na os A
        Tel. (032) 3270090
        • izula75 Re: Tychy 01.06.05, 15:07
          A ja polecam jak na razie dr Krzystyniaka. Miły,sympatyczny i kompetentny.
          Piszę jak na razie bo rodzę dopiero pod koniec lipca i zobaczę jak bedzie na
          porodówce.
        • agipaste Re: Tychy 13.10.10, 12:35
          super ginekolog dla młodych dziewczyn. bo tylko takimi się zajmuje. to była moja pierwsza pani ginekolog, chodziłam do niej, aż osiągnęłam pełnoletność i musiałam zmienić lekarza. bardzo delikatna, sympatyczna, wzbudza zaufanie, a to ważne przy pierwszych wizytach dla skrępowanych nastolatek.
    • anii7 Dr. Jacek Kampa 30.06.05, 09:39
      Witam. Czy macie może namiary na doktora Kampę? Telefon i adres, gdzie
      dokładnie przyjmuje w Tychach? i w jakie dni ?
      Z góry dziekuję i pozdrawiam
      anii
      • aniawiktoria Re: Dr. Jacek Kampa 28.07.05, 22:57
        Witam.Dr.Kampa przyjmuje: Wtorek od 15. do 19. i czwartek od 16. do 18. Osiedle
        H w niskim bloku przed merino jest tam też kwiaciarnia. Polecam ci pana
        dr.Kampe jest wspaniałym lekarzem.
        • edytka_73 Re: Dr. Jacek Kampa 02.05.06, 18:21
          Kampa robił mi ostatnio usg tvs - wyszło mu, ze mam tyłozgięcie macicy.
          Niby nic takiego, tyle, że od zawsze mam przodozgięcie - potwierdzone
          wcześniejszymi badaniami usg tvs...
          Poza tym - faktycznie miły, taktowny, ludzki.
        • joasiawunsz Re: Dr. Jacek Kampa 19.02.08, 20:08
          czy ten lekarz przyjmuje gdzies w przychodni???
      • astrid0509 Dr.Adam Czyeżewicz 03.03.08, 13:28
        Witam. Czy wiecie coś na temat Dr.Adama Czyżewicza przyjmuje prywatnie na
        ul.Jaracza oraz pracuje w Szpitalu Wojewódzkim.Pozdrawiam.
    • julicica Re: Tychy 11.08.05, 13:54
      Dla mnie najlepszym lekarzem po 11 latach staran i gechenn z innymi .. nie
      powiem brzydko .. okazał sie pan dr. MAREK KRZYSTYNIAK WSPANIAŁY CZŁOWIEK I
      LEKARZ poleca choc wiem,że jeszcze sie nie narodził taki żeby wszystkim
      dogodził ,ale dla mnie sprawił cuda a to jes najważniejsze pozdrawiam go i
      wszystkich którzy mieli z nim kontakt.
      • iwcia1001 polecam dr. Piotra Buchacza 30.08.07, 12:40
        Miły, rzeczowy lekarz, robi mnóstwo badań. Zajmuje się niepłodnością - szuka
        najpierw przyczyn a potem ją leczy. Delikatny.
        Już 5 lat staram się o dziecko - niestety Gwara chciał mnie leczyć tabletkami
        antykoncepcyjnymi (oczywiście bez żadnych badań - nie polecam go stanowczo, jest
        bardzo zmienny, co wizytę inaczej interpretuje wyniki tych samych
        badań,stanowczo odradzam).
        Natomiast P. Buchacz okazał wielki zainteresowanie i zrozumienie. GORĄCO GO POLECAM.
      • agipaste Re: Tychy 13.10.10, 12:41
        dobry lekarz, chciałam, żeby prowadził moją drugą ciążę, która niestety obumarła w 9 tyg, ale zdążyłam się już przekonać, że dr. Krzystyniak jest dobrym lekarzem i wspaniałym człowiekiem. zaznaczę jeszcze, że przy pierwszym badaniu powiedział, że mam tyłozgięcie macicy, czego przez całą pierwszą ciążę nie usłyszałam od dr. Dyrdy, nie widział czy jak? zakazał też współżycia na początku, bo przy tyłozgięciu to podobno niebezpieczne, dr. Dyrda nigdy mi o czymś takim nie powiedział.
    • bombonik Re: Tychy 28.08.05, 12:35
      dr n.med. Tadeusz Pasierbiński tel.501462500 i przyjmuje tez w "Medycynie
      Rodzinnej"ul.Damrota47a.Prowadzil cala moja ciaze i za pierwsza wizyta wykryl u
      mnie chorobe,ktorej inni lekarze nawet nie zauwazyli.Goraco polecam bardzo
      przyjemny i kulturalny specjalista.
      • kiko1980 Re: Tychy 10.11.06, 10:41
        Witam, ja również polecam Dr Pasierbińskiego. Podchodzi do sprawy
        profesjonalnie,wizyty trawają tyle ile wymaga sytuacja.Przy pierwszej wizycie
        przeprowadza wywiad. Zwrócił mi uwagę na kilka spraw, o których nie miałam
        pojęcia, pomimo tego że wczesniej regularnie chodziłam do lekarzy.Polecam.
    • ola9615 Re: Tychy 29.08.05, 13:51
      Czy ktoś z was chodził do doktora Czyżewicza?
      • katarynka001 Re: Tychy 04.09.05, 19:11
        Chodziłam do dr Czyżewicza - kiedyś miał bardzo dużo pacjentek, obecnie coraz
        mniej. Ma przestarzałe poglądy, na wizycie bardziej interesuje go co słychać np
        w mieście z którego pochodzisz niż to z czym przyszłaś. Zdecydowanie polecam dr
        Krzystyniaka - świetnie poprowadził moją ciążę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka