Dodaj do ulubionych

SKALNE MIASTO W CZECHACH

05.06.10, 23:35
witam,pierwszy raz jadę z grupą do Skalnego Miasta w
Czechach.Wyjeżdżamy z Karpacza, na jaką miejscowość mam się
kierować, gdzie dokładnie położone jest Skalne Miasto? Wiem, że mogę
poszukać,ale wolę posłuchać doświadczonych pilotów.Za wszelkie
informacje dziękuję.
Obserwuj wątek
    • mountainguide Re: SKALNE MIASTO W CZECHACH 05.06.10, 23:50
      Adršpach, uważaj- w rejonie Trutnova na drodze 301 jest niski wiadukt- chyba
      3,5m, ale nie ma w ogóle zapasu(realnie tam jest nawet mniej).
      • monte_pilot Re: SKALNE MIASTO W CZECHACH 07.06.10, 10:26
        Rzeczywiście est w Trutnovie niski wiadukt 3.5 m, ale przechodziłem autokarem
        3.75 m spuszczonym na poduszkach i mieliśmy jeszcze z 10 cm zapasu....natomiast
        potem można sobie skrócić drogę, jest co prawda zakaz do 3.5 t, więc jak wolisz,
        ale jak nie masz doswiadczonego kierowcy to lepiej nie ryzykuj, bo serpentyny
        ostre....pozdrawiam
        • mateuszklimek Re: SKALNE MIASTO W CZECHACH 07.06.10, 13:51
          Byłem w podobnej sytuacji jak monte_pilot. Jest tam trochę zapasu - po prostu
          nie przejeżdża się całkiem z prawej tylko środkiem. Ale nie każdy kierowca
          zapewne się odważy.
    • pilot_poz Re: SKALNE MIASTO W CZECHACH 08.06.10, 07:35
      A ja zapytam z lekką ironią: o które skalne miasto chodzi???
      Skalnych MIast w Czechach jest chyba ponad 20 (a może więcej, wszystkich nie
      znam). Fakt - 90% grup jeździ TYLKO do Adrspachu (sam tam będę az 2 dni :) ),
      ale to jeszcze nie fakt, by fachowcy z turystyki (jakimi powinni być piloci)
      uważają Adrspach za synonim skalnego miasta! To tak samo, gdyby ktos powiedział,
      że jedzie w góry, mając na mysli tylko np. Karkonosze lub jedzie za granicę,
      mając na myśli Rzym.

A juz mówiąc serio: wiadukt ma dokładnie 3,53, jeśli auto ma dobre, solidnie
      opuszczane ;poduszki, przejdzie wyższe, ale tam naprawde uważaj. Z Pl
      najwygodniej pojechać przez b. przejście Golińsk-Mezimesti, potem lokalnymi
      drogami, ale dla autokaru zdatnymi bez kłopotów :)

Miłego łazęgowania po czeskiej Hejszowonie!
      • mountainguide Re: SKALNE MIASTO W CZECHACH 08.06.10, 15:49
        Z Karpacza raczej tylko tam patrząc po ofertach biur podróży- to może być wskazówka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka