Dodaj do ulubionych

Single na urlopie

IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.pl 20.07.04, 15:30
Komu z Was zdarzało się wyjeżdzać za granicę (wczasy lub wycieczka) w
pojedynkę? Czy są szanse, że singiel nie będzie się czuł jak wyrzutek
społeczeństwa na takiej imprezie?
Obserwuj wątek
    • Gość: monika Re: Single na urlopie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 15:56
      a nie możesz wybrać się ze znajomymi, przyjaciółkami?
      jeśli nie mogą i nie jesteś zamknięta w sobie, to spróbuj.
      byłam na wycieczce (ok. 70 osób), nikogo nie znałam. na początku było
      rzeczywiście drętwo, ale później towarzystwo się rozkręciło.
      miło wspominam ten pobyt we włoszech - poznałam inny kraj, mam znajomych
      właśnie z tej wycieczki. było naprawdę super.
    • Gość: dagbe Re: Single na urlopie IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.04, 21:01
      Jeśli masz odpowiednie fundusze, polecam: www.clubmed.pl. Tam raczej
      zatęsknisz za samotnością ;)

Pozdrowienia,
      Dagmara
      • Gość: ron5 Re: Single na urlopie IP: *.sienna14.enetwork.pl 21.07.04, 13:04
        Czy byłaś w clubmed??Czy nie czuje sie tam presji,czy integracja jest i czy
        następuje w sposób naturalny??Mam problem bo ja uwielbiam podróżować a moja
        rodzina niestety nie.Wyjazd do hotelu samotny jest dla mnie bez sensu więc może
        clubmed.Będę wdzieczny za informacje, za które z góry dziekuję.
        • dagbe Re: Single na urlopie 21.07.04, 13:38
          Byłam w Athenii w Grecji 5 lat temu. I żałuję, że tam pojechałam ;) A to
          dlatego, że były to bezwarunkowo najlepsze nasze wakacje. I niemożliwe do
          powtórzenia. Wszystkie późniejsze wyjazdy wypadały bardzo blado w porównaniu z
          ofertą ClubMed.
          Opisałam niedawno na Forum naszą wyprawę:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=595&w=14180356
          Presja... hmmm... Tam raczej wszyscy są przyjaźnie do siebie nastawieni. Gdy
          siedzisz sam przy posiłku, ktoś z G.O. podchodzi do stolika i pyta, czy może
          się przysiąść. Ja mam problemy z nawiązywaniem kontaktów i akurat mi pasowało,
          że inicjatywa wychodzi z drugiej strony. Organizatorzy rozgrywek sportowych
          zachęcają do wzięcia udziału w turniejach. Naturalna integracja jest przy Crazy
          Dances, gdzie wszyscy wspólnie się wygłupiają ;) Każdy robi to, na co ma
          ochotę. Widywałam też osoby spędzające cały dzień na leżakach koło basenu i
          nikt ich na siłę nie zaciągał na rozgrywki siatkówki ;)
          Ja byłam w klubie rodzinnym. Są też kluby tylko dla dorosłych. Właśnie w jednym
          z nich urlopuje się Moje Ślubne Szczęście w charakterze singla. Więcej
          informacji będę miała więc w połowie sierpnia.

Pozdrowienia,
          Dagmara
    • Gość: bebe Re: Single na urlopie IP: *.citysat.com.pl / *.citysat.com.pl 22.07.04, 20:00
      Parokrotnie byłam sama na wycieczkach zagranicznych z różnych powodów: a to
      znajomi oszczędzaja na samochód, a to nie otrzymali urlopu w tym samym
      terminie, albo nikomu znajomemu się nie chciało. Wybieram wycieczki objazdowe,
      bo lubię zwiedzać, najczęściej z biurem podróży Itaka, gdyż tolerują singli i
      nie każą dopłacać do pokoju jednoosobowego.Właśnie wróciłam z objazdówki po
      Francji i jestem bardzo zadowolona.Okazuje się ,że takich pojedynczych osób,
      ktore chciały być do innej pojedynczej osoby dokwaterowane, było dużo, chyba z
      15 osób. Często skojarzone osoby siedzą obok siebie, więc można nawiązać
      pierwsze kontakty w autokarze. Czasami ludzie zmieniają towarzyszy podróży po
      poznaniu się i nie ma z tym problemu np. palacz z palaczem itp. Mne przypadkowo
      poznane osoby na wycieczce nie przeszkadzają i nie mam żadnych obaw przed
      kolejną podróżą w pojedynkę, gdyż jestem tolerancyjna i nie krytykuję innych,
      nie grymaszę.
      • Gość: agulha Re: Single na urlopie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.07.04, 13:03
        Wypycham to UP, bo bardzo mnie zainteresowałam. Też uwielbiam objazdy
        (samochodowe albo zorganizowane). Wolę jechać z kimś, ale są problemy z urlopem
        (moim zresztą) albo z kwestią finansową (np. mnie stać, a kogoś nie, i nawet
        nieładnie byłoby namawiać). Większość biur podróży tępi singli, każąc im słono
        dopłacać za pokoje jednoosobowe itd. Muszę się w tej Itace w takim razie
        wywiedzieć...
        Byłam w singlowym ClubMed. Oni dokwaterowują singla do drugiego singla (chyba,
        ze się dopłaci za samotność). Na pewno znacznie lepiej singlowi w CM niż na
        zwykłych wczasach (liczne zajęcia zorganizowane - strzelać z łuku można w
        pojedynkę; wioska strzeżona, więc nie ma stresu pt "kto mi popilnuje rzeczy,
        jak wejdę do morza"). Jednak dominowały pary (małżeństwa), sporo Francuzów, a
        oni są grzeczni, ale do nawiązywania znajomości nieskorzy.
        • Gość: Singiel Re: Single na urlopie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 00:19
          pojedź na Mykonos albo do Ayia Napa
      • Gość: ewe Re: Single na urlopie IP: 213.25.3.* 26.07.04, 15:48
        od niedawna znow jestem singlem i chcialabym na pocieszenie zafundowac sobie
        wycieczke (we wrzesniu/pazdzierniku -bo wczesniej nie mam co liczyc na urlop):-)
        wydaje mi sie, ze masz spore doswiadczenie w tej kwestii wiec moze moglabys mi
        cos doradzic.gdzie jechac i z jakim biurem?
        i jak to jest samemu na wycieczce, czy nie bede czuc sie wyobcowana?
        dlatego wybralam wycieczke objazdowa, zeby nie siedziec w jednym miejscu i nie
        miec czasu na myslenie np. o samotnosci itp....
        myslalam o Włoszech, ale moze masz jakies inne propozycje?
        pozdrawiam
        • Gość: ana Re: Single na urlopie IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 27.07.04, 21:34
          Mam też ochotę na wyjazd w tym terminie, myślałam o Hiszpanii. Znajoma była na
          wycieczce tydzień objazdu, tydzień na miejscu, jest zachwycona. Jedźmy razem:)
          • Gość: ewe Re: Single na urlopie IP: 213.25.3.* 28.07.04, 15:42
            Hiszpania? nie myslalam o Hiszpani,
            ale mozemy o tym pomyslec :-)
            • Gość: ana Re: Single na urlopie IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 28.07.04, 20:50
              Będę miała namiar na Polkę, która tam mieszka już 6 lat, współpracuje z biurem
              podróży jako rezydentka a przy okazji sama organizuje pobyty. Podobno bardzo
              fajna dziewczyna.
              • Gość: ewe Re: Single na urlopie IP: 213.25.3.* 30.07.04, 08:18
                napisz na: quack@op.pl
                pozdrowienia
    • Gość: Malinka Re: Single na urlopie IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 27.07.04, 13:09
      Ja byłam sama na wycieczce, było super ( Italia). W czasie podróży poznałam
      bardzo dużo ludzi i było super. I nie czułam sie wyrzutkiem społeczeństwa:)
      Dodam tylko że np Japończycy podróżują tylko sami po całym świecie. I tam jest
      to normalne a nie tak jak w tej zacofanej Polsce.
    • Gość: Meggie Całkiem sympatycznie IP: *.proxy.lucent.com 27.07.04, 16:06
      Ja 2 razy bylam sama na wakacjach i to pobytowych, cel był zawsze ten sam
      wyjechac, oderwac sie od problemów nabrac dystansu i moze poznac nowych ludzi.
      Raz bylam na Krecie drugi raz Turcji, najsmieszniejsze jest to ze wiecej
      znajomosci zawarlam na Krecie w malym hoteliku z 10 pokojami niz teraz w
      tłocznej Alanyi...w obu przypadkach cel zostal osiagniety dystans i sila jakiej
      nabralam do rozwiazania problemow.
      Znajomosci z Krety a było to ze 3 lata temu prztrwaly i duzo mi daja caly
      czas...
      Polecam...naprawde, ja dłuzej niz tydzien bym bez towarzystwa nie wytrzymala...
    • Gość: kasia Re: Single na urlopie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.07.04, 07:05
      Mi sie zdarzylo wyjechac samej na wczasy. Wiecej tego bledu nie popelnie. W
      grupie wyjazdowej byly same starsze malzenstwa albo matki z malymi dziecmi,
      ktore szybko sie zapoznaly. Na miejscu, do posilkow dostalam stolik dla jednej
      osoby!!! Czulam sie jak fatalnie.
      Nie wspominam o tym jak czulam sie pytajac o "singlowy" wyjazd na wczasy w
      biurach podrozy. W kilku uslyszalam - a nie moze pani z kolezanka jechac?
    • monu Re: Single na urlopie 30.07.04, 21:59
      tez mam ten dylemat. Chcialabym wyjechac gdzies ale najgorsze chyba sa wieczory
      kiedy za oknem zaczyna sie zycie, tetnia kawiarnie i deptaki a ty sama jak
      kolek. Macie jakies pomysly? kwatery? moze byc tez w Polsce
      • Gość: foreksz Re: Single na urlopie IP: *.crowley.pl 01.08.04, 17:07
        absolutnie nie wolno samotnie wyjeżdżać. zbyt duże prawdopodobieństwo na smutne
        rozczarowanie.
    • Gość: jas Re: Single na urlopie IP: 213.17.227.* 03.08.04, 14:54
      1 raz byłam snglem na urlopie /Majorka/ i mimo fajnych 2 sąsiadek uważam to za
      porażkę życiową. Najgorsze sa wieczory, bo w dzień bez wiekszych problemów.
      Wiem, ze to niełatwe, ale radze wybrać jakąs przyjazna duszę do pary.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka