Gość: eilla IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.pl 20.07.04, 15:30 Komu z Was zdarzało się wyjeżdzać za granicę (wczasy lub wycieczka) w pojedynkę? Czy są szanse, że singiel nie będzie się czuł jak wyrzutek społeczeństwa na takiej imprezie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monika Re: Single na urlopie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 15:56 a nie możesz wybrać się ze znajomymi, przyjaciółkami? jeśli nie mogą i nie jesteś zamknięta w sobie, to spróbuj. byłam na wycieczce (ok. 70 osób), nikogo nie znałam. na początku było rzeczywiście drętwo, ale później towarzystwo się rozkręciło. miło wspominam ten pobyt we włoszech - poznałam inny kraj, mam znajomych właśnie z tej wycieczki. było naprawdę super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagbe Re: Single na urlopie IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.04, 21:01 Jeśli masz odpowiednie fundusze, polecam: www.clubmed.pl. Tam raczej zatęsknisz za samotnością ;) Pozdrowienia, Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron5 Re: Single na urlopie IP: *.sienna14.enetwork.pl 21.07.04, 13:04 Czy byłaś w clubmed??Czy nie czuje sie tam presji,czy integracja jest i czy następuje w sposób naturalny??Mam problem bo ja uwielbiam podróżować a moja rodzina niestety nie.Wyjazd do hotelu samotny jest dla mnie bez sensu więc może clubmed.Będę wdzieczny za informacje, za które z góry dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
dagbe Re: Single na urlopie 21.07.04, 13:38 Byłam w Athenii w Grecji 5 lat temu. I żałuję, że tam pojechałam ;) A to dlatego, że były to bezwarunkowo najlepsze nasze wakacje. I niemożliwe do powtórzenia. Wszystkie późniejsze wyjazdy wypadały bardzo blado w porównaniu z ofertą ClubMed. Opisałam niedawno na Forum naszą wyprawę: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=595&w=14180356 Presja... hmmm... Tam raczej wszyscy są przyjaźnie do siebie nastawieni. Gdy siedzisz sam przy posiłku, ktoś z G.O. podchodzi do stolika i pyta, czy może się przysiąść. Ja mam problemy z nawiązywaniem kontaktów i akurat mi pasowało, że inicjatywa wychodzi z drugiej strony. Organizatorzy rozgrywek sportowych zachęcają do wzięcia udziału w turniejach. Naturalna integracja jest przy Crazy Dances, gdzie wszyscy wspólnie się wygłupiają ;) Każdy robi to, na co ma ochotę. Widywałam też osoby spędzające cały dzień na leżakach koło basenu i nikt ich na siłę nie zaciągał na rozgrywki siatkówki ;) Ja byłam w klubie rodzinnym. Są też kluby tylko dla dorosłych. Właśnie w jednym z nich urlopuje się Moje Ślubne Szczęście w charakterze singla. Więcej informacji będę miała więc w połowie sierpnia. Pozdrowienia, Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Single na urlopie IP: *.citysat.com.pl / *.citysat.com.pl 22.07.04, 20:00 Parokrotnie byłam sama na wycieczkach zagranicznych z różnych powodów: a to znajomi oszczędzaja na samochód, a to nie otrzymali urlopu w tym samym terminie, albo nikomu znajomemu się nie chciało. Wybieram wycieczki objazdowe, bo lubię zwiedzać, najczęściej z biurem podróży Itaka, gdyż tolerują singli i nie każą dopłacać do pokoju jednoosobowego.Właśnie wróciłam z objazdówki po Francji i jestem bardzo zadowolona.Okazuje się ,że takich pojedynczych osób, ktore chciały być do innej pojedynczej osoby dokwaterowane, było dużo, chyba z 15 osób. Często skojarzone osoby siedzą obok siebie, więc można nawiązać pierwsze kontakty w autokarze. Czasami ludzie zmieniają towarzyszy podróży po poznaniu się i nie ma z tym problemu np. palacz z palaczem itp. Mne przypadkowo poznane osoby na wycieczce nie przeszkadzają i nie mam żadnych obaw przed kolejną podróżą w pojedynkę, gdyż jestem tolerancyjna i nie krytykuję innych, nie grymaszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulha Re: Single na urlopie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.07.04, 13:03 Wypycham to UP, bo bardzo mnie zainteresowałam. Też uwielbiam objazdy (samochodowe albo zorganizowane). Wolę jechać z kimś, ale są problemy z urlopem (moim zresztą) albo z kwestią finansową (np. mnie stać, a kogoś nie, i nawet nieładnie byłoby namawiać). Większość biur podróży tępi singli, każąc im słono dopłacać za pokoje jednoosobowe itd. Muszę się w tej Itace w takim razie wywiedzieć... Byłam w singlowym ClubMed. Oni dokwaterowują singla do drugiego singla (chyba, ze się dopłaci za samotność). Na pewno znacznie lepiej singlowi w CM niż na zwykłych wczasach (liczne zajęcia zorganizowane - strzelać z łuku można w pojedynkę; wioska strzeżona, więc nie ma stresu pt "kto mi popilnuje rzeczy, jak wejdę do morza"). Jednak dominowały pary (małżeństwa), sporo Francuzów, a oni są grzeczni, ale do nawiązywania znajomości nieskorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Singiel Re: Single na urlopie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 00:19 pojedź na Mykonos albo do Ayia Napa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewe Re: Single na urlopie IP: 213.25.3.* 26.07.04, 15:48 od niedawna znow jestem singlem i chcialabym na pocieszenie zafundowac sobie wycieczke (we wrzesniu/pazdzierniku -bo wczesniej nie mam co liczyc na urlop):-) wydaje mi sie, ze masz spore doswiadczenie w tej kwestii wiec moze moglabys mi cos doradzic.gdzie jechac i z jakim biurem? i jak to jest samemu na wycieczce, czy nie bede czuc sie wyobcowana? dlatego wybralam wycieczke objazdowa, zeby nie siedziec w jednym miejscu i nie miec czasu na myslenie np. o samotnosci itp.... myslalam o Włoszech, ale moze masz jakies inne propozycje? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Single na urlopie IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 27.07.04, 21:34 Mam też ochotę na wyjazd w tym terminie, myślałam o Hiszpanii. Znajoma była na wycieczce tydzień objazdu, tydzień na miejscu, jest zachwycona. Jedźmy razem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewe Re: Single na urlopie IP: 213.25.3.* 28.07.04, 15:42 Hiszpania? nie myslalam o Hiszpani, ale mozemy o tym pomyslec :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Single na urlopie IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 28.07.04, 20:50 Będę miała namiar na Polkę, która tam mieszka już 6 lat, współpracuje z biurem podróży jako rezydentka a przy okazji sama organizuje pobyty. Podobno bardzo fajna dziewczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewe Re: Single na urlopie IP: 213.25.3.* 30.07.04, 08:18 napisz na: quack@op.pl pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malinka Re: Single na urlopie IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 27.07.04, 13:09 Ja byłam sama na wycieczce, było super ( Italia). W czasie podróży poznałam bardzo dużo ludzi i było super. I nie czułam sie wyrzutkiem społeczeństwa:) Dodam tylko że np Japończycy podróżują tylko sami po całym świecie. I tam jest to normalne a nie tak jak w tej zacofanej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meggie Całkiem sympatycznie IP: *.proxy.lucent.com 27.07.04, 16:06 Ja 2 razy bylam sama na wakacjach i to pobytowych, cel był zawsze ten sam wyjechac, oderwac sie od problemów nabrac dystansu i moze poznac nowych ludzi. Raz bylam na Krecie drugi raz Turcji, najsmieszniejsze jest to ze wiecej znajomosci zawarlam na Krecie w malym hoteliku z 10 pokojami niz teraz w tłocznej Alanyi...w obu przypadkach cel zostal osiagniety dystans i sila jakiej nabralam do rozwiazania problemow. Znajomosci z Krety a było to ze 3 lata temu prztrwaly i duzo mi daja caly czas... Polecam...naprawde, ja dłuzej niz tydzien bym bez towarzystwa nie wytrzymala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Single na urlopie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.07.04, 07:05 Mi sie zdarzylo wyjechac samej na wczasy. Wiecej tego bledu nie popelnie. W grupie wyjazdowej byly same starsze malzenstwa albo matki z malymi dziecmi, ktore szybko sie zapoznaly. Na miejscu, do posilkow dostalam stolik dla jednej osoby!!! Czulam sie jak fatalnie. Nie wspominam o tym jak czulam sie pytajac o "singlowy" wyjazd na wczasy w biurach podrozy. W kilku uslyszalam - a nie moze pani z kolezanka jechac? Odpowiedz Link Zgłoś
monu Re: Single na urlopie 30.07.04, 21:59 tez mam ten dylemat. Chcialabym wyjechac gdzies ale najgorsze chyba sa wieczory kiedy za oknem zaczyna sie zycie, tetnia kawiarnie i deptaki a ty sama jak kolek. Macie jakies pomysly? kwatery? moze byc tez w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foreksz Re: Single na urlopie IP: *.crowley.pl 01.08.04, 17:07 absolutnie nie wolno samotnie wyjeżdżać. zbyt duże prawdopodobieństwo na smutne rozczarowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: Single na urlopie IP: 213.17.227.* 03.08.04, 14:54 1 raz byłam snglem na urlopie /Majorka/ i mimo fajnych 2 sąsiadek uważam to za porażkę życiową. Najgorsze sa wieczory, bo w dzień bez wiekszych problemów. Wiem, ze to niełatwe, ale radze wybrać jakąs przyjazna duszę do pary. Odpowiedz Link Zgłoś