Dodaj do ulubionych

Najpiekniejsze miejsce w Polsce!

IP: *.mpsa.pl / 10.2.0.* 15.07.02, 22:04
Wybierzmy razem najpiekniejsze miejsce w Polsce! Ja stawiam na doline
Narwii... Cisza spokoj i cudowna zielen... Zapraszam do dyskusji
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: malop Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.02, 22:15

W CZASIE WAKACJI MOŻNA KILKA Z NICH ODWIEDZIĆ.
      A TE MIEJSCA TO PERŁY MAŁOPOLSKI
      republika.pl/malopolska/www/perelki.html
      PROSZĘ O OPINIE

• Gość: Pokero Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: 2.3.STABLE* / *.telia.com 22.07.02, 19:38
        Bez watpienia SOPOT !!!!!!
        • Gość: Iza Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.wolomin.leased.ids.pl 02.08.02, 15:06
          Jest to bez żadnych wątpliwości Szczawnica.
          • Gość: Oslo Norway Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: 62.179.177.* 20.09.02, 14:16
            Moja super "10"
            1.Starowka w Warszawie
            2.Rynek w Krakowie
            3.Bieszczady
            4.Iwonicz-zdroj
            5.Zakopane
            6.Gdansk
            7.Starowka we Wroclawiu
            8.Sopot
            9.Kazimierz Dolny
            10.Lubatowa
          • Gość: Pielik Re: Dukla Dukla i 1 raz Dukla IP: *.interprojekt.pl / 10.0.10.* 30.10.02, 17:51
            Nie byliscie to załujcie zima latem i jesienią kraina gdzie czas stoi a zabytki
            i historia kłanija sie co kroku. Dzicz w lasach ludzie jak ze starych książek
            ale co tu dużo pisać zobzczcie sami. Ja polecam mimo że jestem z Gliwic.
            Oczaruje Was ta kraina.
          • Gość: kama Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.02, 18:45
            W Polsce jest tyle pięknych miejsc... Jednym z takowych, dla mnie, są
            Karkonosze, ale też Beskid Niski i Sądecki oraz Płw. Helski. Uwielbiam także
            Gdańsk, który jest miejscem magicznym i wiele innych. ;)
      • Gość: dziadek Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.telkab.pl 25.09.02, 23:54
        Znam cala Polske. Odwiedzilem w swoim zyciu wszystkie regiony turystyczne i
        wiekszosc miejscowosci.Jest wiele pieknych miejsc - trudno wsrod nich
        wybrac.Ale jesli juz - to gory Izerskie z przepieknym uzdrowiskiem Swieradow
        Zdroj, a wspominany dzisiaj Zamek Czocha kolo Gryfowa to rzeczywiscie miejsce
        magiczne. Polecam o nim wspaniala ksiazke Janusza Skowronskiego TAJEMNICE
        ZAMKU CZOCHA
    • Gość: Kasia Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.dialog.net.pl / *.lubin.dialog.net.pl 16.07.02, 10:04
      Zamek Czocha kolo Lesnej (byle woj. jeleniogorskie)
      • Gość: zoroaster Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.tpnet.pl / *.gliwice.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 10:17
        czy możliwe jest dokonywanie porównań pomiedzy Łebą a Kazimierzem
        pomiedzy Mikołajkami a Czorsztynem -sądzę iz wszelkie zło bierze sie z
        dokonywania porownań..piekne są Mazury..góry..Bieszczady..de gustibus non
        disputantum..
        • Gość: ANDRZEJ Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.utah-inter.net 24.07.02, 16:24
          Gos´c´ portalu: zoroaster napisa?(a):

> czy moz˙liwe jest dokonywanie porównan´ pomiedzy ?eba˛ a Kazimierzem
          > pomiedzy Miko?ajkami a Czorsztynem -sa˛dze˛ iz wszelkie z?o bierze sie z
          > dokonywania porownan´..piekne sa˛ Mazury..góry..Bieszczady..
          de gustibus non disputantum..
          Drogi zoroaster! Jesli juz chcesz cytowac po lacinie, to przynajmniej napisz
          poprawnie! DE GUSTIBUS NON EST DISPUTANDUM - Nie nalezy dyskutowac o
          upodobaniach. A u Horacego :
          Denique non omnes eadem mirantur amantque - W koncu nie wszyscy podziwiaja i
          lubia to samo
          • Gość: POLAK Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.02, 18:31
            Gość portalu: ANDRZEJ napisał(a):

> Gos´c´ portalu: zoroaster napisa?(a):
            >
            > > czy moz˙liwe jest dokonywanie porównan´ pomiedzy ?eba˛ a Kazimierzem
            > > pomiedzy Miko?ajkami a Czorsztynem -sa˛dze˛ iz wszelkie z?o bierze sie z
            > > dokonywania porownan´..piekne sa˛ Mazury..góry..Bieszczady..
            > de gustibus non disputantum..
            > Drogi zoroaster! Jesli juz chcesz cytowac po lacinie, to przynajmniej napisz
            > poprawnie! DE GUSTIBUS NON EST DISPUTANDUM - Nie nalezy dyskutowac o
            > upodobaniach. A u Horacego :
            > Denique non omnes eadem mirantur amantque - W koncu nie wszyscy podziwiaja i
            > lubia to samo

TY JESTEŚ ANDRZEJ CZY JAKIŚ ADREW? ZAMIAST POPRAWIAĆ PEDERASTO JĘZYKOWY INNYCH
            PISZ POPRAWNIE PO POLSKU-Z OGONKAMI!!!
        • Gość: reb@poczta.gazeta. Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.hcm.com.pl / 9.67.96.* 30.07.02, 11:46
          NIEDAWNO MIAŁAM OKAZJĘ PODZIWIAC DOLINĘ PIĘCIU STAWÓW POLSKICH. ZACHĘCAM
          DOWYBRANIA SIĘ WŁASNIE TAM. EWELINA
          • Gość: pawo Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.acn.waw.pl 16.11.02, 11:10
            Gość portalu: reb@poczta.gazeta. napisał(a):

> NIEDAWNO MIAŁAM OKAZJĘ PODZIWIAC DOLINĘ PIĘCIU STAWÓW POLSKICH. ZACHĘCAM
            > DOWYBRANIA SIĘ WŁASNIE TAM. EWELINA
            Rzeczywiście to jedno z najpięknieszych miejsc jakie widziałem. Pozdrawiam
      • Gość: Industrial Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.dashofer.pl / 192.168.0.* 26.07.02, 15:38
        A co to znaczy najpiekniejsze?
        Jak bylem maly, to duze wrazenie zrobila na mnie Nowa Huta :)
        • Gość: paweł i paweł Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.ae.krakow.pl 25.10.02, 19:25
          Gość portalu: Industrial napisał(a):

> A co to znaczy najpiekniejsze?
          > Jak bylem maly, to duze wrazenie zrobila na mnie Nowa Huta :)

A na nas na studiach .Zwłaszcza Os.Jagiellońskie!!!
        • Gość: pawo Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.acn.waw.pl 16.11.02, 11:11
          Gość portalu: Industrial napisał(a):

> A co to znaczy najpiekniejsze?
          > Jak bylem maly, to duze wrazenie zrobila na mnie Nowa Huta :)
          Nie na darmo mówią na ciebie Industrial haha :))))))))
      • Gość: curry Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.02, 12:16
        Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Zamek Czocha kolo Lesnej (byle woj. jeleniogorskie)

oooo...a ja stąd jestem!!!
    • Gość: i-bell Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.kliper.pl 16.07.02, 10:32
      Jeziorko Turkusowe na Wolinie
      no i dla mnie Jura Krakowsko-Częstochowska zawsze jest piekna.
      • Gość: Olo Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.bydgoszcz.multinet.pl / *.paroc.pl 17.07.02, 15:00
        O tak! Jazioro Turkusowe i w ogole Wolin. Oraz Mierzeja Wislana i Hel zima i
        wczesna wiosna. Pojezierze Drawskie tez.
        • Gość: rio Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 17.07.02, 21:14
          Plaza w Gorkach Zachodnich, 10km od centrum Gdańska. Świerkowy las, cisza,
          czysta i rzadko uczeszczana , plywajace jachty w oddali. Bylem w niedziele,
          totalny odlot. Mozna tu spedzic cale wakacje.
          • filut Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! 06.08.02, 07:34
            Miejsce urocze, ale po południu komary psują intymny nastrój!
            • tatinek Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! 18.10.02, 19:59
              moje najpiękniejsze miejsce na Ziemi,to SINDRY ,uroczy las spacerowo-
              grzybowy w okolicy wielkopolskiego miasteczka ZDUNY k/Krotoszyna.Uwielbiam
              spacerować po piaszczystej ziemi,zaglądać w rozłożyste jałowce,rozmawiać z
              brzozami i słuchać odgłosów lasu.Poza tym jest tam mnóstwo grzybów,które nie
              mają szansy osiągnąć imponujących rozmiarów.Lubię to miejsce nawet w czasie
              deszczu...
              • Gość: T.M.Gutek Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.lodz.supermedia.pl 16.11.02, 19:02
                Wiznera Borek przy Karpackiej w Łodzi!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Gość: Dorota Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.csk.pl 22.07.02, 21:52
        w Jurze krakowsko-Czestochowskiej byłam raz ale widoki do zapamiętania na całe
        życie
    • melitele Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! 17.07.02, 21:21
      Podawajcie, proszę, adresy stron z informacjami o takich miejscach.
      me
      • Gość: :))) Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: 199.166.186.* 17.07.02, 21:28
        to polaczenie pomoze wam poznac rowniez wasz kraj:
        www.poczta-polska.pl/mw/index.html
    • Gość: Jankes Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.broadcom.com 17.07.02, 21:51
      Suwalski Park krajobrazowy a w szczegolnosci Jezioro Jaczno o malachitowym
      kolorze.
      • Gość: Fred Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.wolsztyn.sdi.tpnet.pl 18.07.02, 15:03
        Zgadzam się. Najpiękniejszy jest Suwalski Park Krajobrazowy. Właśnie stamtąd
        wrociłem.
      • flora1 Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! 24.07.02, 09:36
        Gość portalu: Jankes napisał(a):

> Suwalski Park krajobrazowy a w szczegolnosci Jezioro Jaczno o malachitowym
        > kolorze.

Chciałabym wybrać się w tym roku w okolice jeziora Jaczno, może polecisz mi
        fajne miejsce gdzie można przenocować?
        Zauważyłam, że najbardziej rozreklamowaną wsią są Smolniki, czy warto tam
        zatrzymać się na jekieś dwa tygodne???
      • gtomek Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! 02.08.02, 17:04
        Suwalszczyznę zjeździłem wzdłuż i wszerz i... zakochałem się w niej. Jedno z
        nielicznych miejsc w Polsce, które nie zostało jeszcze zadeptane.
      • Gość: Majda Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: 217.153.51.* 12.09.02, 10:52
        Gość portalu: Jankes napisał(a):

> Suwalski Park krajobrazowy a w szczegolnosci Jezioro Jaczno o malachitowym
        > kolorze.

Zdecydowanie sie zgadzam. Szczerze to miejsce wszystkim polecam. Nawet Wajdę
        zauroczyło i postanowił nakręcić tam "Pana Tadeusza".
        • Gość: Krzycho Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: proxy / *.qumak.pl 15.11.02, 16:08
          Zgadzam się, że Suwalszczyzna jest jednym z najbardziej urokliwych miejsc w
          Polsce. Jest też parę innych np. Wysowa koło Gorlic. Przepiękne i dzikie tereny
          leśne i górzyste.
    • Gość: Nina Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.toya.net.pl 17.07.02, 22:16
      Zawsze i nieodmiennie,o kazdej porze dnia i roku,w sloncu,deszczu i kopnym
      sniegu-droga miedzy Szczytnem a Mragowem.Przymykam oczy i widze zawsze to samo
      zachwycajace piekno pagorkow szczelnie porosnietych lasem,mchu takiego,jaki nie
      rosnie nigdzie indziej,jezior zawsze inaczej blyszczacych...Widzialam wiele
      pieknych miejsc,ale ta droga jest jedyna.
    • Gość: ania Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.02, 22:41
      Oczywiście Tatry. I cerkiew w Uluczu (Beskid Niski)
      • Gość: bogdan Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.proxy.aol.com 18.07.02, 08:03
        Sopot we wrzesniu
        • Gość: Magdalena Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.lax1.dsl.speakeasy.net 07.08.02, 21:26
          Gość portalu: bogdan napisał(a):

> Sopot we wrzesniu

TAk, Sopot we wrzesniu! kiedy juz nie ma turystow, spokoj, kawa w
          Kawiarecie,opustoszale Molo, jeszcze mozna poczuc slonce na twarzy. Spedzilam
          tam 25 lat, teraz jestem za oceanem (juz 4 lata), ale wracam do Sopotu- do Domu.
          Magda
          • Gość: wzrokowiec Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.trentn01.nj.comcast.net 17.08.02, 05:27
            powodzenia
          • Gość: wzrokowiec Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.trentn01.nj.comcast.net 17.08.02, 05:28
            powodzenia
          • Gość: wzrokowiec Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.trentn01.nj.comcast.net 17.08.02, 05:30
            powodzenia
          • Gość: wzrokowiec Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.trentn01.nj.comcast.net 17.08.02, 05:32
            powodzenia
          • Gość: wzrokowiec Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.trentn01.nj.comcast.net 17.08.02, 05:34
            powodzenia
          • Gość: wzrokowiec Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.trentn01.nj.comcast.net 17.08.02, 05:35
            powodzenia
      • Gość: alek Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: 195.136.36.* 18.07.02, 18:34
        Widok ze szczytu Koziego Wierchu na Dolinę Pięciu Stawów Polskich w pochmurno-
        słoneczny dzień. Nigdy mi się nie znudzi.
        • Gość: Dorota Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.csk.pl 22.07.02, 21:58
          Nie mówcie już o Tatrach, bo ja ich w tym roku nie zobaczę i robi mi się
          przykro z tego powodu.
    • kilroy_was_here Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! 18.07.02, 09:46
      Bieszczady, a zwłaszcza kilka szczytów leżących poza najczęściej deptanymi
      trasami, np. Rabia Skała albo Dwernik-Kamień.
    • Gość: Wisien Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.leased.inmedia.pl 18.07.02, 10:20
      Ja jestem zakochany w polskich wsiach , pod Mławą , we wsi Dąbek mam swój domek
      i zawsze tam jeżdzę , dla mnie to jest najpiękniejsze miejsce w Polsce , tzn.
      najpiękniejsze miejsce jakie dane mi bylo odwiedzić , a w wielu zakątkach kraju
      już bywałem. Dąbek jest niesamowity , całe tamte okolice , zboża , domy ,
      ludzie ... wspaniała rzecz. To nie to samo co agroturystyka , aby poczuć
      prawdziwą duszę wsi trzeba mieć tam coś swojego. Być uzależnionym od codzienej
      wędrówki do pobliskiego sklepu i wpajania się w przyrodę... Kocham to miejsce i
      zapraszam serdecznie tam wszustkich , wspaniała polska wieś .. na marginesie
      powiem że w Dąbku znajduje sie ośrodek dla chorych na stwardnienie rozsiane,
      wszuscy chorzy znjadą takm ukojenie i opiekę. Jak dla mnie , prawdziwego
      mieszczucha , urodzonego i ciągle mieszkającego w mieście Dąbek to wspaniała
      odskocznia , chciałbym tam mieszkać w przyszłości , gdy nie będę już
      ograniczony obowiązkami życia codziennego....
      • Gość: Anka Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: 207.6.220.* 19.07.02, 07:52
        Piekne skaly "Przadki" i ruiny zamku w Odrzykoniu kolo Krosna, a takze okolice
        Dukli wraz z Pustelnia Sw.Jana z Dukli.
        • tuli_pan Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! 19.07.02, 08:37
          Kaszuby
          • flora1 Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! 19.07.02, 10:05
            Szwajcaria Kaszubska - piękny krajobraz, niezwykle czyste jeziora (w niektórych
            ryby łapałam ręką :-)), niewielu turystów, ceny niższe niż na Mazurach i ta
            gwara kaszubska...... mogłabym słuchać godzinami.....
            • Gość: Sawa Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: 157.25.128.* 19.07.02, 11:13
              Jest całe mnóstwo pięknych miejsc w Polsce. Ja uielbiam Mazury, rzeka Krutynia,
              Kazimierz Dolny, krakowska Starówka, gdanska Starówka...
              Pozdrawiam
              Sawa
              • Gość: ala Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: 195.116.45.* 19.07.02, 14:02

Ustron Jaszowiec,także widok z Równicy
              • Gość: Dorota Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.csk.pl 22.07.02, 22:04
                Pływałeś tą rzeką kajakiem?
                Obcowanie z naturą jak nigdzie indziej.
                Starówki uwielbiam, ale nie w upalne dni.
                W takie dni lepiej uciec od gwaru miasta u nas Białowieza , cały kompleks
                leśny, to cuda natury.
            • Gość: małgosia Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.szczecinek.net.pl / *.Szczecinek.Net.PL 04.08.02, 20:05
              Pojezierze Drawskie - cudo! Mało ludzi, ceny umiarkowane a jeziora............
              grążele, nenufary, łabędzie, kaczki i ryb całe ławice :):):)
              • Gość: ~Małgosia J. Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.drawsko.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 09:39
                Najpiękniejsze jest Pojezierze Drawskie. Jeziora CZYSTE i pełne ryb.
                Najcudowniejsze jezioro nad które zawsze wracam, to SIECINO (koło Złocieńca).
                Przyjedziesz, zakochasz się i będziesz tu zawsze wracać.
    • Gość: kasik Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: 194.202.96.* 19.07.02, 14:49
      BOry Tucholskie sa przesliczne i czyste i ogolnie to ach, och itd
      • Gość: Dorota Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.csk.pl 22.07.02, 22:06
        a Dolina Bobrowa , czy ktoś miał okazje tam zawitać?
        • Gość: ala Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.edusoft.pl 20.09.02, 08:47
          Ale gdzie jest ta dolina
      • apart Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! 08.08.02, 16:47
        Gość portalu: kasik napisał(a):

> BOry Tucholskie sa przesliczne i czyste i ogolnie to ach, och itd

Oooo tak!!!!! W szczególności okolice Chojnic; Charzykowy, Swornegacie (moja
        ulubiona nazwa:)) UROCZO!!! Dookoła same lasy i jeziora a i zabawić jest sie
        gdzie. Charzykowy latem tętnią życiem. Ceny w porównaniu z
        Warszawą...nieporównywalnie niskie. Polecam gorąco!!!
    • Gość: ks Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.netia.pl 19.07.02, 16:31
      roztocze, roztocze i jeszcze raz roztocze
      • Gość: MM Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.ny5030.east.verizon.net 20.07.02, 15:51
        wydmy w Slowinskim Parku Narodowym pare kilometrow od Leby
        Po jednej stronie baltyk, po drugiej jezioro
        malo ludzi, wspaniale widoki
        zakochalem sie w tamtym miejscu!!!!!!
        • Gość: Cekin Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.qc.sympatico.ca 20.07.02, 18:13
          Stolica - stadion Legii Warszawa
          • Gość: Dorota Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.csk.pl 22.07.02, 22:10
            Gratatuluje gustu, jeszcze podczas meczu, miejsce w sam raz na urlop dla
            Warszawiaka.
            • Gość: WS Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: proxy / *.gds.pl 16.10.02, 16:48
              Problemy z kompleksami?! Jestem z Warszawy i wyobraź sobie, że nie wybrał bym
              tego miejsca do spędzenia urlopu.
          • Gość: godbody Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.trentn01.nj.comcast.net 17.08.02, 05:49
            cekin jestes w bledzie,najpiekniejszy jest OLSZTYN i oczywiscie stadion STOMILU!
          • Gość: Staszek Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.ae.krakow.pl 25.10.02, 19:39
            Przyjedż na stadion Wisly w Krakowie to pogadamy.
        • Gość: Dorota Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.csk.pl 22.07.02, 22:08
          to podaj dokładniejsze namiary tego miejsca może kiedys skorzystamy
          • Gość: staszek Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.ae.krakow.pl 25.10.02, 19:43
            ul. Reymonta Kraków
    • Gość: Tomekk Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.rsk.pl 20.07.02, 23:09
      najpiekniejsze miejsce w Polsce ?

zdecydowanie PRZEŁOM DUNAJCA W PIENINACH .
      • Gość: Dorota Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.csk.pl 22.07.02, 22:12
        To jest zdecydowanie jedno z tych cudownych miejsc
      • Gość: Dorota Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.csk.pl 22.07.02, 22:15
        Mielismy wspaniałego przewodnika jak opowiadał nam historię DU JAJACA, KPN-
        rozszyfrujcie ten skrót (inaczej księżycówka)
      • czarnooka Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! 23.07.02, 11:08
        Szczawnica, Krościenko - piękne widoki, cudowne okolice. No i faktycznie
        przełom Dunajca w Pieninach jest nie do pobicia !!!
    • pete79 Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! 21.07.02, 00:11
      Kalatówki! (www.kalatowki.com.pl)
      • Gość: ewa Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.stella.net.pl 21.07.02, 20:14
        Szczeliniec Wielki
      • Gość: Dorota Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.csk.pl 22.07.02, 22:18
        Wiecie chyba sama skocze choć na 2 dni wezmę Anie i chociaż popatrzec troszke
        na tatry choć z Gubałówki( tam zawsze tak dużo ludzi-to jest mankament Tatr)
        • Gość: pas1 Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 31.08.02, 21:48
          Gość portalu: Dorota napisał(a):

> Wiecie chyba sama skocze choć na 2 dni wezmę Anie i chociaż popatrzec troszke
          > na tatry choć z Gubałówki( tam zawsze tak dużo ludzi-to jest mankament Tatr)

Co prawda nie byłem już chyba 3 lata ale w końcu jadę !!!!
          polecam wrzesień i Tatry Słowackie. Można trafić na zupełnie puste szlaki
          GS
          • Gość: pas1 Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 31.08.02, 21:49
            Gość portalu: pas1 napisał(a):

> Gość portalu: Dorota napisał(a):
            >
            > > Wiecie chyba sama skocze choć na 2 dni wezmę Anie i chociaż popatrzec tros
            > zke
            > > na tatry choć z Gubałówki( tam zawsze tak dużo ludzi-to jest mankament Tat
            > r)
            >
            > Co prawda nie byłem już chyba 3 lata ale w końcu jadę !!!!
            > polecam wrzesień i Tatry Słowackie. Można trafić na zupełnie puste szlaki
            > GS

....zapomniałem dodać: toż to prawie Polska ;-)
    • Gość: Eko Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 21.07.02, 21:29
      Wiele jest pięknych i godnych polecenia miejsc w Polsce.
      Zgadzam się z większością moich "przedmówców" co do piękna wymienionych przez
      nich miejsc.
      Nie zauważyłem jednakże aby ktoś wymienił miejsce, które od kilkudziesięciu lat
      jest dla mnie prawdziwym "miejscem magicznym".
      Dlatego właśnie chciałbym zaznajomić wszystkich z nazwą Łagów Lubuski.
      Niewielka miejscowość gminna w woj. lubuskim, nad dwoma prawdziwie czystymi
      jeziorami, ze wspaniałym zamkiem, i, co najważniejsze, wspaniałą atmosferą.
      Na uwagę zasługuję także dobrze rozwinięta miejscowa baza turystyczna!
      Eko
      • Gość: M. Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: 217.153.25.* 22.07.02, 10:17
        Pałuki
        Janowiec k. Puław
        Gdańska Starówka - nie wiem co takiego ma w sobie, ale lubię tam być
        • nin15 Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! 22.07.02, 16:00
          ŚWINICA. Szczególnie przy lekkim witrzyku okołó 80km/h i słońcu.
      • Gość: Witek Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.09.02, 19:27
        Gość portalu: Eko napisał(a):

> Wiele jest pięknych i godnych polecenia miejsc w Polsce.
        > Zgadzam się z większością moich "przedmówców" co do piękna wymienionych przez
        > nich miejsc.
        > Nie zauważyłem jednakże aby ktoś wymienił miejsce, które od kilkudziesięciu
        lat
        >
        > jest dla mnie prawdziwym "miejscem magicznym".
        > Dlatego właśnie chciałbym zaznajomić wszystkich z nazwą Łagów Lubuski.
        > Niewielka miejscowość gminna w woj. lubuskim, nad dwoma prawdziwie czystymi
        > jeziorami, ze wspaniałym zamkiem, i, co najważniejsze, wspaniałą atmosferą.
        > Na uwagę zasługuję także dobrze rozwinięta miejscowa baza turystyczna!
        > Eko
        Cieszę się, że podoba Ci się Łagów (bez Lubuski). Ten z przydomkiem Lubuski
        leży przy szosie Zielona Góra-Krosno Odrzańskie (brzydki).
        Łagów nazywany jest często perłą Pojezierza Lubuskiego. Miejscowość ta idealnie
        nadaje się do odpoczynku dla osób lubiących aktywnie spędzać wakacje. Wokół
        jeziora i dużo szlaków dla pieszych i rowerowych wycieczek. Z innych atrakcji
        których nie wymieniłeś mogę dopisać: fragmenty puszczy bukowej, MRU czyli
        ciąg podziemnych fortyfikacji oraz niezapomniany widok z szosy Trzemeszno
        Lubuskie-Wielowieś na jezioro Buszno nad którym góruje piękne, zalesione
        wzgórze morenowe. Ładnie!!!
        • Gość: voyy Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: 195.205.183.* 11.10.02, 08:23
          dla mnie Łagów też jest miejscem jeśli nie najpiękniejszym to na pewno jednym z
          najpiękniejszych. małe sprostowanko Łagów o którym piszemy z zamkiem joannitów
          to Łagów Lubuski, Łagów między Z. Górą o Krosnem Odrz. (nieciekawy) to po
          prostu Łagów.
          • Gość: doma Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.birmingham.gov.uk / 195.70.71.* 14.10.02, 15:00
            biala plaza w krynicy morskiej w styczniu
          • Gość: Witek Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.11.02, 12:10
            Gość portalu: voyy napisał:

> dla mnie Łagów też jest miejscem jeśli nie najpiękniejszym to na pewno jednym
            z
            >
            > najpiękniejszych. małe sprostowanko Łagów o którym piszemy z zamkiem
            joannitów
            > to Łagów Lubuski, Łagów między Z. Górą o Krosnem Odrz. (nieciekawy) to po
            > prostu Łagów.

Tak jak nie ma Sławy Śląskiej, tak również nie ma Łagowa Lubuskiego.
            Przykro mi ale powielasz błąd, który jest bardzo mocno zakorzeniony. Musimy się
            pogodzić z tym, że są dwa Łagowy w woj. lubuskim.
            Patrz "Katalog miejscowości woj. lubuskiego" wydany przez Urząd Statyst. w
            Zielonej Górze 2000
    • Gość: gunio Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.ipartners.pl 22.07.02, 19:25
      Morskie Oko. Dziękuję.
      • Gość: Dorota Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.csk.pl 22.07.02, 22:26
        Ja lubię Tatry, Karkonosze, całą Kotlinę Kłodzką,a miejsce którego chyba nigdy
        nie zapomne to Tałty ( na Mazurach), mała wioska , mało ludzi szczególnie na
        końcu wsi, blisko las, czysta woda.
        CISZA SPOKOJ TO POTRZEBNE JEST KAZDEMU Z NAS.
    • Gość: kasia Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.skokowka.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 22:22
      nowa huta
      • Gość: Dorota Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.csk.pl 22.07.02, 22:38
        Ta w Krakowie nie należy zapomnieć,że dziś jest rocznica oddania tego molochu,
        ale nie mam ochoty na polityke i wspominanie okropnych czasów socjalizmu.
        Bo ja będąc córką trepa miałam nieżle,ale to wszystko było fałszem i obłudą.
        Jak zastanawiam się nad buntami studentów , to coraz bardziej ich rozumiem,
        byli to młodzi,inteligentni ludzie i nie mogli patrzec co z nimi robią.
        Mój ojciec był typowym trepem i tak mnie wychowywał, nie wychylać się być
        zawsze z władzą.
        To jest małostkowość i brak dumy przyklaskiwać na wszystko co nam proponują.
        Ja dalej nie wiem którą drogę wybrać, mam chwile zwątpienia ( prawica sama
        sobie jest winna,że ludzie mają jej dość dziś mnie znowu do siebie zniechęcili,
        przez rządze władzy, w takich przypadkach wychodzi prawdziwa natura człowieka).
    • Gość: luis Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 13:52
      Bielice w Kotlinie Klodzkiej rozdzielaja Gory Bialskie od Zlotyc.Spokoj, cisza
      fantastyczne miejsce do pieszych i rowerowych wedrowek-poezja.
    • mawyr Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! 25.07.02, 14:40
      Szczawnica, ale jedno miejsce, które jest przepiękne to wąwóz Homola, naprawdę
      polecam ale z dobrymi butami.
    • Gość: mariusz Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.reykir.is 25.07.02, 22:32
      Ludzie , piszecie o miejscach pieknych, ale chodzi o najpiekniejsze, czyli
      oczywiscie Suwalszczyzna.

• Gość: Jacek Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: 209.11.22.* 30.07.02, 16:40
        Poloniny Biszczadzkie,
        Opuszczone (raczej wysiedlone) Doliny w Beskidzie Niskim,
      • Gość: Fred Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.wolsztyn.sdi.tpnet.pl 18.09.02, 17:29
        Zwiedziłem prawie całą Polskę. Najpiękniej jest na Suwalszczyźnie. Trasa ze
        Smolnik do Wodziłek i dalej do Bachanowa, czy też jezioro Hańcza. Mam gęsią
        skórkę, gdy myślę o tamtych pejzażach.
    • Gość: Rafał Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.mpsa.pl / 10.2.0.* 28.07.02, 22:20
      Czyzby skonczyly sie Wam pomysly!?:((
    • Gość: Leoncio Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.02, 20:38
      Dla mnie najpiękniejsze miejsca w Polsce to:J.Wdzydze z Borskiem oraz tereny na
      północ od Chojnic /J.Laska,Rolbik,J.Czarne.../ i chojnicka
      starówka /szczególnie nocą/.
      • Gość: nika Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.pozn.gazeta.pl 02.08.02, 13:17
        a Szwajcaria Pońska w Drawskim Parku Krajobrazowym - był ktoś, widział? Cudo-
        jeziora, lasy, spokój! Jest przepięknie. Polecam.
        • Gość: nika Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.pozn.gazeta.pl 02.08.02, 13:19
          Gość portalu: nika napisał(a):

> a Szwajcaria Pońska w Drawskim Parku Krajobrazowym - był ktoś, widział? Cudo-
          > jeziora, lasy, spokój! Jest przepięknie. Polecam.

Sorrki - miało być Szwajcaria Połczyńska
          • Gość: Krzys Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.logos.cy.net / *.marlow.com.cy 02.08.02, 13:43
            Wiele jest pieknych miejsc w Polsce. Ja mam krecka na punkcie Jastrzebiej Gory i 'Kaszubowa".
            • Gość: Łamacz Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.lubaczow.sdi.tpnet.pl 02.08.02, 23:27
              nie ma to jak zachód słońca w Lubaczowie najpiękniejszy widok na świecie i
              przepiękna panorama na najniebezpieczniejsza ulice w tym mieście czyli ulice
              Kosciuszki tych wrażeń nie da sie opisac to trzeba
              zobaczyć pozdrawiam wszystkich
              • Gość: CaPoCosmo Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 04.08.02, 15:24
                jedno z najladniejszych miejsc jakie polecam wszystkim to widok z sopockiego
                mola, gdy stoi sie tam najlepiej rano (gdy tlumu jeszcze nie ma) a wzrok
                kierujac na Grand Hotel badz na kepe orlowska. Przydaloby sie jeszcze piwo w
                reku no i lekka bryza by twoje poliki odczuly co to morze to tyle pozdrawiam
                • Gość: martolaj Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: CENTRALA:* / *.zus.pl 05.08.02, 14:17
                  głupcy dlaczegto nikt nie wymienił Podlasia,na całej jego długości od Kocka na
                  południu po Augustów na północy od Terespola po Siedlce,
                  o głupcy
              • Gość: eta Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.przeworsk.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 22:25
                A w okolicach Lubaczowa dokładnie koło Horyńca Zdr.jest piekna cerkiew w
                Radrużu wybudowana bez użycia gwożdzi.Warto zobaczyć również Przemyśl i pogurze
                Przemyskie - dolinę rzeki Wiar z Posadą Rybotycka / cerkiew obronna / i
                Kalwarią Pacławska z położonym na szczycie klasztorem O.O. Franciszkanów.
                • Gość: eta Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.przeworsk.sdi.tpnet.pl 09.08.02, 19:15
                  Gość portalu: eta napisał(a):

> A w okolicach Lubaczowa dokładnie koło Horyńca Zdr.jest piekna cerkiew w
                  > Radrużu wybudowana bez użycia gwożdzi.Warto zobaczyć również Przemyśl i
                  pogurze
                  >
                  > Przemyskie - dolinę rzeki Wiar z Posadą Rybotycka / cerkiew obronna / i
                  > Kalwarią Pacławska z położonym na szczycie klasztorem O.O. Franciszkanów.

Prosze o zamieszczenie sprostowania oczywiście pogóóórze
    • krzysztof_kk Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! 05.08.02, 14:17
      NAJPĘKNIEJSZYM MIEJSCEM W POLSCE SĄ SUDETY
      WAKACJE W GÓRACH WWW.DUSZNIKI.PL/IDYLLA
    • Gość: gardena Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.02, 23:38
      Oczywiscie moj ogrodek
    • Gość: gardena1 Re: Najpiekniejsze miejsce w Polsce! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.02, 23:39
      Oczywiscie moj ogródek
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka