IP: *.magma-net.pl 17.07.02, 09:21
Witam wszystkich i prosze o rade :). Jade do Pragi i mam klopot z pieniedzmi.
Otoz chcialabym sie dowiedziec, czy bardziej oplaca sie na miejscu wymienic
zlotowki na korony, czy w Polsce.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Sawa Re: Praga IP: 157.25.128.* 17.07.02, 09:41
      A po co wymieniać? Może łatwiej i wygodniej skorzystać z karty kredytowej?
      Wydaje mi się to dobrym rozwiązaniem.
      Pozdrawiam
      Sawa
      • Gość: gfh Re: Praga IP: *.kul.lublin.pl 17.07.02, 13:41
        kup sobie w polsce korony,tam mazna sprzedac zlotowki ale nie zawsze sie
        oplaca,bankomat tez prowizja
        • Gość: jupek Re: Praga IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.07.02, 23:54
          zdecydowanie polecam kupic korony w Polsce, rok temu p[odczas mojego pobytu w
          Pradze byly pewne trudnosci ze sprzedaza polskiej waluty, transakcji nie mozna
          bylo dokonac nawet w Komercni Banka
    • Gość: ***** Re: Praga IP: 212.244.170.* 18.07.02, 12:05
      Bywam w Pradze parę razy do roku, więc mam sprawdzone opcje. Jeśli jedziesz
      samochodem i przekraczasz granicę w Kudowie, to zaraz za granicą, po stronie
      czeskiej jest taka budka (1mx1m) gdzie najlepiej kupisz korony za złotówki.
      Druga opcja jest taka : bierzesz z sobą dolary lub euro (absolutnie złotówki) i
      wymieniasz tam w kantorze, których jest mnóstwo. W większości płaci się prowizje
      i jeśli napis krzyczy no commision to i tak znaczy prawie zawsze, że przy kupnie
      euro czy dolarów.A ponieważ Ty będziesz sprzedawać im tą walutę to zapłacisz
      prowizję.Ale są ze dwa kantory w samym centrum, tyle że jakby na uboczu, które
      nie pobierają żadnej prowizji. oczywiście okresowo może się to zmieniać, więc
      trzeba się upewnić przed dokonaniem transakcji. Przez to właśnie mają one zawsze
      najkorzystniejsze kursy. Prowizja wynosi wszędzie 3%.
      Jeśli będziesz chciała podam Ci adresy tych kantorów, ale muszę namierzyć je na
      mapie.
      Pozdrawiam.
    • Gość: Andrzej Re: Praga IP: *.sbone.cz 01.08.02, 14:18
      Zdecydowanie polecam kupno waluty w Polsce, lub jednorazowe pobranie z
      bankomatu, w kazdym przypadku odradzam sprzedawanie zlotowek w kantorach w
      Pradze.
      pozdrawiam

Andrzej, andrzej@infoczeechy.pl/ www.praga.infoczechy.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka