Gość: betty IP: *.magma-net.pl 17.07.02, 09:21 Witam wszystkich i prosze o rade :). Jade do Pragi i mam klopot z pieniedzmi. Otoz chcialabym sie dowiedziec, czy bardziej oplaca sie na miejscu wymienic zlotowki na korony, czy w Polsce. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sawa Re: Praga IP: 157.25.128.* 17.07.02, 09:41 A po co wymieniać? Może łatwiej i wygodniej skorzystać z karty kredytowej? Wydaje mi się to dobrym rozwiązaniem. Pozdrawiam Sawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfh Re: Praga IP: *.kul.lublin.pl 17.07.02, 13:41 kup sobie w polsce korony,tam mazna sprzedac zlotowki ale nie zawsze sie oplaca,bankomat tez prowizja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jupek Re: Praga IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.07.02, 23:54 zdecydowanie polecam kupic korony w Polsce, rok temu p[odczas mojego pobytu w Pradze byly pewne trudnosci ze sprzedaza polskiej waluty, transakcji nie mozna bylo dokonac nawet w Komercni Banka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***** Re: Praga IP: 212.244.170.* 18.07.02, 12:05 Bywam w Pradze parę razy do roku, więc mam sprawdzone opcje. Jeśli jedziesz samochodem i przekraczasz granicę w Kudowie, to zaraz za granicą, po stronie czeskiej jest taka budka (1mx1m) gdzie najlepiej kupisz korony za złotówki. Druga opcja jest taka : bierzesz z sobą dolary lub euro (absolutnie złotówki) i wymieniasz tam w kantorze, których jest mnóstwo. W większości płaci się prowizje i jeśli napis krzyczy no commision to i tak znaczy prawie zawsze, że przy kupnie euro czy dolarów.A ponieważ Ty będziesz sprzedawać im tą walutę to zapłacisz prowizję.Ale są ze dwa kantory w samym centrum, tyle że jakby na uboczu, które nie pobierają żadnej prowizji. oczywiście okresowo może się to zmieniać, więc trzeba się upewnić przed dokonaniem transakcji. Przez to właśnie mają one zawsze najkorzystniejsze kursy. Prowizja wynosi wszędzie 3%. Jeśli będziesz chciała podam Ci adresy tych kantorów, ale muszę namierzyć je na mapie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Praga IP: *.sbone.cz 01.08.02, 14:18 Zdecydowanie polecam kupno waluty w Polsce, lub jednorazowe pobranie z bankomatu, w kazdym przypadku odradzam sprzedawanie zlotowek w kantorach w Pradze. pozdrawiam Andrzej, andrzej@infoczeechy.pl/ www.praga.infoczechy.pl Odpowiedz Link Zgłoś