slonko1335 25.11.24, 15:52 Ostatni raz byłam 20 lat temu. Nigdy nie byłam zimą i nigdy nie byłam z dzieciakami. Citybrejk w Pradze zimą (ferie) ze starszymi nastolatkami(16 i 18). Ematka poleca/odradza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mak_z_figa Re: Praga zimą 25.11.24, 16:40 Mój syn był pod wrażeniem muzeum KGB. Muzeum malutkie, ale przewodnik dużo opowiada, wyciąga różne eksponaty, pokazuje sposób ich użycia. Prywatny właściciel. Chyba zza wschodniej granicy. Jeśli dobrze pamiętam, to płatność była tylko gotówką i musiały być co najmniej 3 osoby. Mimo, że to nie moje klimaty, to dobrze wspominam. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Praga zimą 25.11.24, 16:42 Słonko ma córkę serio będzie zainteresowa na KGB? Nie sądzę Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Praga zimą 25.11.24, 16:41 Tak jak najbardziej jedźcie gdzieś wreszcie gdziekolwiek nosa nie wyjściu biaćie z tej Polski i po prostu na kogo te dzieci wyrosną Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: Praga zimą 25.11.24, 16:43 Poleca. Byliśmy w lutym już prawie trzy lata temu i ten wyjazd to jeden z lepszych do Pragi. Kojarzy mi się z . knajpką dla miejscowych w pobliżu Cerkwi Św. Cyryla i Metodego gdzie miała miejsce obława po zamachu na Heidricha (polecam) i syn dostał info na USOS-ie że zdał na 5 bardzo ważny egzamin. Oblewaliśmy ten jego sukces z Czechami. Poza tym polecam Pragę zawsze, byłam jeszcze kilka razy w listopadzie i kilka w sierpniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Praga zimą 25.11.24, 16:43 Byłam, był mróz, śnieg i wszędzie pusto, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Praga zimą 25.11.24, 16:49 U nas rzadko jest śnieg, więc byłoby fajnie no i to pusto też kuszące Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: Praga zimą 25.11.24, 16:56 Pusto to pojęcie względne. Mostem Karola można po prostu normalnie przejść, a nie się przedzierać. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Praga zimą 25.11.24, 17:03 Ja jednak wiem, co chciałam napisać i właśnie to napisałam: było pusto. Było tak zimno, że Złota Uliczka była pusta, a Most Karola podziwiały w sumie ze cztery osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Praga zimą 25.11.24, 17:26 Odradzam. Praga mocno juz trąci myszką względem tego pięknego miasta jakim była 20 lat temu. Czechy zatrzymały się w rozwoju. Już lepiej wybrać się do Torunia - tam jest bardzo dużo zabytków, bardzo ładnie, piękne położenie nad Wisłą. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Praga zimą 25.11.24, 17:32 W Toruniu mamy całą rodzinę i jesteśmy tam kilka razy w roku ale zgadzam się, że jest piękny. Uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Praga zimą 25.11.24, 17:50 No to ja właśnie przybyłem zimą do Pragi po prawie 20 latach i zdecydowanie poniżej oczekiwań. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Praga zimą 25.11.24, 19:36 Ematka była zimą z nastoletnim dzieckiem i przewodnikiem Szczygła. Sporo szwendania, ale w sumie na luzie. Dziecko zachwycone. Odpowiedz Link Zgłoś