Dodaj do ulubionych

CZESKIE MORAWY?

IP: *.inteligo.com.pl 18.07.02, 09:29
Razem z mężem chcemy jechać do Czech na Morawy, poradzcie gdzie najlepiej się
zatrzymać zależy nam na niedużym mieście z kilkoma knajpkami i sklepami.
Dodam że jedziemy samochodem
dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: blanka Re: CZESKIE MORAWY? IP: *.skb.pl / 192.168.1.* 19.07.02, 10:11
      • Gość: blanka Re: CZESKIE MORAWY? IP: *.skb.pl / 192.168.1.* 19.07.02, 10:12
      • Gość: blanka Re: CZESKIE MORAWY? IP: *.skb.pl / 192.168.1.* 19.07.02, 10:22
        jeszcze raz blanka, która mam problemy z komputerem ;)
        jeśli chodzi o morawy, to polecam morawy południowe, okolice brna - znojmo,
        mikulov, valtice, lednice... na niewielkich pagórkach roztaczaja się po sam
        horyzont winnice. Poza tym jest tam duzo godnych zobaczenia zabytkow. Jak juz
        bedziecie koło blanska, to nie zapomnijcie o jaskini Macochy - cudo!
        Jeśli natomiast nie chce wam sie jechać aż tak daleko, to z morawskich
        miasteczek godnych polecenia jest Kromeriz, ale niestety to miejsce często
        odwiedzaja niemieccy turyści, więc noclegi są drogie. Ceny noclegów możesz
        sprawdzić na czeskich stronach inter. www.levneubytovani.cz. A co do atrakcji -
        jest taka stronka www.zamky-hrady.cz - znajdziesz tam opisy i zdjęcia
        najciekawszych miejsc w Czechach.
        Miłego urlopu!
        blanka
    • algirdas Re: CZESKIE MORAWY? 19.07.02, 13:52
      Polecam tak jak "blanka" przede wszystkim Morawy Południowe. Czechy są moim
      zdaniem rajem dla turystów samochodowych, lubiacych zwiedzać zamki i pałace. Co
      do hoteli i knajp to jest tam ich tak duzo, że spokojnie mozna jechać w ciemno
      i napewno znajdzie sie jakiś nocleg. Trzeba przyjąć górną granicę za dwuosobowy
      pokój w hotelu na 1000 koron (ok.100zł) ale jest wiele miejsc tańszych.
      Zazdroszcze tej podróży, sam przez dwa lata jeździłem na samochodowe eskapady
      do Czech i Moraw i wiem, że było to wspaniałe spedzenie wakacji. Zwiedziłem
      prawie 50 zamków i pałaców.
      W pierwszej napotkanej czeskiej ksiegarni trzeba kupić tylko mapę "Zamki a
      hrady" i zwiedzać, zwiedzać, zwiedzać.

Pozdrawiam
      Algirdas
      • Gość: ana Re: CZESKIE MORAWY? IP: *.inteligo.com.pl 19.07.02, 14:58
        Dzieki za wszystkie odp. wlasnie z mysla o Czeskich zamkach i palacach
        wyruszamy na te wakacje.
        jeszcze raz dzieki
    • Gość: blanka Re: CZESKIE MORAWY? IP: *.skb.pl / 192.168.1.* 19.07.02, 15:54
      ostatnio byłam w Ołomuńcu - bardzo ładne miasto. Słynie głównie z serków o
      wyjątkowo intensywnym zapachu... Jest tam wiele ciekawych miejsc. Mnie
      osobiście zauroczyły małe uliczki, cos na styl włoski. Poza tym jest tam wiele
      fontann i zieleni, co dodaje uroku starówce. Jeśli będzie wam po drodze, to
      również polecam. Acha, jak już zajedziecie do Znojma, to koniecznie spróbujcie
      tamtejszych małosolnych - słyną na całe Czechy. No i wino...
      Pozdrawiam
      Blanka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka