Dodaj do ulubionych

punta cana 8 listopad relacja

IP: 196.32.128.* 09.11.05, 01:14
witam
jestesmy i dojechalizmy do punta cana by pes
jest wspaniale
krotka relacja w stopniowaniu ocenami 5 stopniowymi
wydanie biuletow na lotnisku ocena 5
podjazd atuobusikiem z terminala pod samolot ocena 3 siedzielismy z 20 minut
w autobusie z zamknietymi oknami i drzwiami pos damolotem i czekalismy
autobusik ma kijowe okna i sie zgrzalismy
lot
fisher da wszystkim cukierek krowka z logo i pocztowke z samolotem a dzieciom
kredki swiecowe i kolorowanke nieze zagranie co
ale poza tym lot to masakra kilku cfaniaczkow pod wplywem alkoholu wraz ze
swoimi wydziaranymi panienkami sowa niecenzuralne itp brak reakcji ze strony
personelu
natomiast pozostaa obsuga katering napoje i dbalosc o klienta na ocene 5
lot trwa 12,5 godz jakies 40 min po 7 godzinach londowanie w gander lub
gender na tankowanie
na lotnisku w pc odprawa wzorowa opieka rezydentow tez na ocene 5
transport do hotelu tez no i hotel jest bajeczny
i jeszcze jdeno ja lt sobie upiekrzylem, whisky double blended zs sklepiku w
strefie 12 latek robi swoje mniam
to tyle napisze za kilka dni
Obserwuj wątek
    • klut4 Relacja. 09.11.05, 05:43
      Gość portalu: czytalski napisał(a):

"...napisze za kilka dni ."

Koniecznie. Albo pozwol tej drugiej osobie napisac :).
    • Gość: Bernadeta Re: punta cana 8 listopad relacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 08:47
      Witam, czy można wiedzieć dlaczego na forum wakacje jest ta sama relacja ale
      autorem jest "Fasol" a tutaj występuje jako "Czytalski.."
      pozdrawiam
      Bernadeta
      forum.wakacje.pl/read.php?f=1&i=319479&t=319479&dest=&id_oferty=
    • Gość: Ewka Re: punta cana 8 listopad relacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 10:04
      Stary nie ściemniaj, jak ktoś oszczędza i kupuje w strefie whiski na drogę,
      to napewno następnego dnia po przylocie nie będzie płacił za dostęp do netu
      w hotelu 15 USD za 3 minuty!
      • Gość: aga Re: punta cana 8 listopad relacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 10:26
        z czym ściemnia ty chyba sama nie wiesz o co ci chodzi i o czym piszesz
        • Gość: Ewka Re: punta cana 8 listopad relacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 11:06
          Odpowiedź jest bardzo prosta.
          Czytalski przylatuje 16:55 (wczoraj tj. 8.11.05r.) na Dominikanę
          i w nocy około pierwszej "z kosmosu" nadaje do nas gorące wiadomości.
          Czytalski ściemniacz!
          • Gość: web Re: punta cana 8 listopad relacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 12:10
            IP jest dominikańskie.
            Tylko czytalski jakiś taki bardziej dziecinny
            • Gość: Ewka Re: punta cana 8 listopad relacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 12:20
              web czy możesz napisać jak to sprawdziłeś?
              Dzięki
              • Gość: web odp. dla ewki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 14:31
                sa takie narzędzia do sprawdzania kraju pochodzenia.
                Oczywiscie można uzyć programu do maskowania IP, ale w tym wypadku nie wierzę,
                że tak się stało.
                • Gość: Piotr Re: odp. dla ewki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 15:02
                  Jasne.... a ja mam bardzo długie łapy... Mój komputer 83.29.21.59 jest... is
                  located in Marina Del Rey, California, United States.
                  ip.discoveryvip.com/ tyle to warte...

Piotr
                  • Gość: web do Piotra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 16:25
                    nie zaskoczyłem, o czym Ty mówisz?
                    • Gość: Piotr Re: do Piotra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 17:22
                      Ano o tym, że mój komp (neostrada) źle jest lokalizowany...
                      W tym akurat serwisie, w innym jest ok.
                      Oczywiście nie mam wątpliwości, ze nasz młody kapuściński jest w dominikanie.

Piotr
                      • Gość: web Re: do Piotra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 17:28
                        to mnie uspokoiłes :)
                        wiem, że czasami kiepko znajdują
                        pozdrawiam
      • Gość: Art Nie przesadzaj z tymi 15$ IP: 212.160.172.* 10.11.05, 13:31
        Ja niedawno byłem na Malediwach - myślie że jest tam drożej niż na Dominikanie
        i płaciłem 1$ za 2 min.
        Często nie wchodziłem do netu, ale poczytałem sobie kto wygrał wybory,
        napisałem kilka maili, a kiedy indziej przesłałem znajomym fotki.
    • tartus1 Re: punta cana 8 listopad relacja 09.11.05, 12:53
      Gość portalu: czytalski napisał(a):

> to tyle napisze za kilka dni

Daruj sobie.

Tartus
      • Gość: Pawel Re: punta cana 8 listopad relacja IP: *.codetel.net.do 09.11.05, 13:38
        Ja rowniez przylecialem do Punta Cana w dniu wczorajszym.
        Zastanawialem sie czy tu cokolwiek pisac. Doszedlem do wniosku ze napisze gdyz
        Podrozom nalezy sie obiektywna ocena wyjazdu.
        Jestem w hotelu Grand Paradise Bavaro w kafejce. Hotel bajeczny polozony przy
        plazy wiec nie bardzo rozumiem dlaczego ludzie pisza o zlych lokalizacjach
        hoteli. Ocena zgodna ze standardem 4. Plaza, baseny, obsluga, atmosfera:
        skala 1-5, ocena 7. Rajsko.
        Przelot by Fischer Air - dlugi, meczacy, niemila obsluga - ocena 3
        na lotniku obsluga rezydentow - 5 (pelny profes)
        transfery do hotelu - bez szczegolnych wrazen. 4
        Nie pamietam nazwy miesca ale tam gdzie wisza w hotelu tablice informacyjne sa
        rowniez tablice TUI, Neckermana, Thomasa Cooka, wielu innych biur niemieckich,
        kanadyjskich i amerykanskich. Oni nie jezdza do badziewia. Co wiecej przed
        hotelem dumnie powiewa polska flaga. Okresle to tak: 100% perfekcja
        organizacji, obalajaca wszelkie mity. W skali 1-5 pelna 5.
        Pawel
        • Gość: Pawel Re: punta cana 8 listopad relacja IP: *.codetel.net.do 09.11.05, 13:40
          zapomnialem dodac - totalny koszt wyjazdu na 1 tydzien to 750EUR!!!!!!!:-)
          • Gość: Bernadeta Re: punta cana 8 listopad relacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 13:49
            Pawełku ale forumowiczom chodziło o hotele w Puerto Plata ,Cabarette itp. i w
            dotatku te 3*, bo w Punta Cana ( na plaży BAVARO) są wszystkie rewelacyjne i
            prawie wszystkie są przy plaży ( tylko te ogromne resorty czasami mają sporą
            ilość pokoi i wtedy możesz otrzymać pokój dość daleko od plaży),
            Grand Paradise Bavaro jest ok. ( za takie pieniądze) wprawdzie nie ma co
            porównywać do Iberostar,Barcelo czy Fiesta, ale coś za coś napewno jest to
            fajny hotelik za przyzwoite pieniądze.
            pozdrawiam i życzę udanego urlopu
            Bernadeta
            • Gość: Pawel Re: punta cana 8 listopad relacja IP: *.codetel.net.do 09.11.05, 13:55
              Bernadetko niestety nie moge sie wypowiedziec o Puerto Plata, natomiast przed
              wyjazdem sprawdzalem opisy hoteli i nie sa one takie straszne. Z tego co wiem
              tylko Hacienda Garden jest 300m od plazy a reszta wszystko przy plazy. A co do
              Barcelo to mijalismy go wiec moze sie wybiore zeby obejrzec i porownac.
              • Gość: Bernadeta Re: punta cana 8 listopad relacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 14:47
                do Iberostar i Fiesty masz bliziutko...;)) więc polecam wybrać się na spacer,
                ale do Barcelo pójdziesz z Paradise 3 godziny conajmniej ( szybkim marszem)więc
                jest spory kawał drogi, proponuję zabrać na drogę coś do picia bo po godzinie
                to uwierz że byłam skłonna pić wodę z oceanu...:)) ale przesympatyczny barman
                uraczył mnie sprite-m w hotelu Fieta Palladium.Polecam takie spacery ponieważ
                można zobaczyć inne hoteliki, plaże, i wiele ciekawych rzeczy.
                aha, a jaka pogoda w "raju"???
              • Gość: Marta Re: punta cana 8 listopad relacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 17:33
                Pawełku, a czy to przypadkiem nie ty jesteś rezydentem
                na Dominikanie ?
                Ponadto zastanawia mnie jak mogłeś zapłacić 750 EURO
                skoro wszyscy płacili w złotówkach ?
          • Gość: Marek Re: punta cana 8 listopad relacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 17:36
            750 na tydzień to kupa kasy !!!
            Z renomowanego niemieckiego biura na dwa tygodnie
            zapłacisz niewiele więcej na dwa tygodnie.
            • Gość: aska Re: punta cana 8 listopad relacja IP: 217.97.238.* 09.11.05, 20:06
              Mozesz podac jakie to biuro renomowane i jaki hotel a nawet jezeli jest jakis
              cien szansy to czy ktos mi moze powie, ze wylot jest z Warszawy.
              • alessa Re: punta cana 8 listopad relacja 10.11.05, 11:55
                A ja nie wierzę, że ktoś kto jedzie na urlop na DOMINIKANĘ , pierwszą rzeczą po
                przyjezdzie jest wejście na forum i opisanie wrażeń.
                LUDZIE TO CHYBA JAKIŚ ABSURD.
                • wiem_swoje ja też nie wierzę! 10.11.05, 12:02
                  przede wszystkim nie wierze "czytalskiemu"...

po drugie wiekszość postów na tym forum to niezadowoleni klienci, zatem taki
                  poscik to wyglada na PR pesa/podrózy i ich agencji PR Liberty...
                  przecie za cos płacą ... to chyba też wymagają!
                  • Gość: web Re: ja też nie wierzę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 12:40
                    a czy ja mówię, że jest? stwierdziłem, że IP jest z Dominikany:)))
                    cyt:
                    "IP jest dominikańskie.
                    Tylko czytalski jakiś taki bardziej dziecinny"

• Gość: Art Ci pijani w samolocie trochę mnie martwią IP: 212.160.172.* 10.11.05, 13:35
      Pewnie jacyś polscy pseudo "mafiozi" wybrali się na pierwszy raz do dalekiego
      kraju...
      Szkoda że trzeba takich tolerować...
      • Gość: eluśka Re: ja też napiszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 20:54
        Dla wszystkich niedowiarków lecę 15 i ok 16 już bede szukać neta
        żeby wam sie nie nudziło i będe pisać a wy zrobićie sobie
        zabawę wierzę niewierze i dalej będzie tu miła atmosfera jak zawsze.
        • Gość: czytalski Re: ja też napiszę IP: 196.32.128.* 10.11.05, 21:27
          witam
          jest wspaniale
          wierzcie mi oprawa by pes travel jest niesamowita \
          wspaniali rezydenci spotkanie
          brak nachalnosci jedzenie i picie
          niech kto poda e-maila do siebie to rzesle foto
          tu moze nie piosza ludzie bo 30 min internetu kosztuje 7 usd
          ale uwierzcie mi hotel jest wspanialy
          zreszta postaram sie umiescic jakos zdjecie na forum zdjecia sek w tym ze sa
          duze
          wiec powiem co wczoraj
          o 9.30 spotkanie z rezydentami nie spoznili sie byli wczesniej bardzo
          profesjonalnie opawiadali powaznie nie spotkalem sie z taka obslugo a wiele juz
          przejechalem
          po krotce ceny sa wysokie za zdjecia na plazy z papugami arami 6 usd za sztuke
          ale uwaga dzisiaj poszlismy jakis kiloetr plaza w prawo i tam jest szkola papug
          fotki za darmo
          lezymy na plazy i sie byczymy jest pieknie wszystkie zdjecia umieszcze u siebie
          na serwerze po powrocie obiecuje
          co do gniazdek sa z amerykanska wtyczka i na 110v trzeba przejsciowke u nas 12z
          w media ty 2,5 usd
          pozdrawiam i sie odezwe niech ktos napisze do mnie e-maila to podesle mu fotke
          jak uda mi sie ja wsadzic na serwer
          drineczki za darmoszke kuchnia wspaniala jest bajka
          pozdrawiam twz wiem swoje wyszlo im i sie ciesze

• Gość: czytalski Re: ja też napiszę IP: 196.32.128.* 10.11.05, 21:38
            wyjasniam gdyz nie czytalem postow tylko odpisalem na ostatniego
            jestesmy na dominikanie z podroze tv w hotelu occidental allegro punta cana
            whisky kupilem bo chcialem a nie poto zeby oszczedzic gdyz kupilem sobie 12
            letnia i bardzo dobra a przy tym i droga
            napisalem wiadomosc zeby uspokoic ludzi miedzy innymi wiem swoje
            i to jest polactwo chcesz napisac wydajesz swoja kase a tu dociekania itp itd

jest bajecznie uwierzcie mi moze nie bardziej dzieciiny jestem ale bardziej
            zmeczony po locie wiec moze i niescisly byl moj pierwszy post
            obiecuje ze napisze wiecej po przylocie do kraju a jest o czym
            e mail do mnie krzysiek@deltec.pl jak chcecie to piszcie podesle wam zdjecia
            nie obiecuje ze jutro pojutrze ale napewno cos wysle
            jak narazie ptv stanely na wysokosci zadania co mnie i wielu ktorzy sa w hotelu
            cieszy

pozdrawiam
            • Gość: czytalski Re: ja też napiszę IP: 196.32.128.* 10.11.05, 21:40
              a i jeszcze jedno na forum dominikana.pl umiescilem taki sam post z podpisem
              fasol bo taki mam tal logim tak dla dociekliwych inaczej
              • Gość: web Re: ja też napiszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 10:48
                to wypoczywaj.
                Zdjecia z chęcią zobaczymy po powrocie:)
                • Gość: czytalski Re: ja też napiszę IP: 196.32.128.* 15.11.05, 22:39
                  jeszcze tydzien w raju
                  wprawdzie od 2 dni wieje i to niezle na plazy wisi czerwona flaga ale i tak
                  jerst pieknie pierwsi wczasowicze z hotelu allegro wlasnie wylecieli dop polski
                  po tygodniowym pobycie
                  pozdrawiam wszystkich
                  napize jedna ciekawostke przy wejsciu do restauracji w naszym hotelu jest taka
                  mala gablotka i dzisiaj rano ktos z obslugi tam wlozyl kamere aparat palma i
                  discmana sa to znalezione sprzety na plazy cos niesamowitego

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka