teraz12 06.03.07, 13:18 Itaka powiadomiła swoich klientów z Wrocławia,że nie będzie wylotów z Wocławia chociaż w swoim katalogu umieściła takie wyloty.Chwyt marketingowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aska2000 Re: ITAKA JEST niesolidnym biurem-uwaga 06.03.07, 13:57 Może. .. a może raczej połapali się,że nie zbiorą "opłacalnej" grupy klientó, by na takie wyloty z Wrocławia się porywać ;( A co do solidności, to przemilczę może lepiej.. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
cyni Re: ITAKA JEST niesolidnym biurem-uwaga 07.03.07, 09:08 W katalogach wypisuja rózne rzeczy np ze jest all Inclusive albo umieszczają przy hotelu zdjęcie plaży (ładniejszej innego hotelu) a w odpowiedzi na reklamację odpowiedzą no przecież mogli korzystać Państwo z innych plaż. Firma super!!! Nigdy Więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: ITAKA JEST niesolidnym biurem-uwaga 07.03.07, 11:02 Zakładanie wielu wątków o tym samym ma nawet swoją nazwę. Właśnie klikam na skasowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sava Re: ITAKA JEST niesolidnym biurem-uwaga IP: 156.17.79.* 07.03.07, 11:04 Dokad anulowano wyloty z Wrocławia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ITAKA JEST niesolidnym biurem-uwaga IP: 193.59.95.* 07.03.07, 14:37 A dla mnie wręcz przeciwnie- byłam z nimi mnóstwo razy- nigdy się nie zawiodłam. Dla mnie to jedno z najsolidniejszych biur. Odpowiedz Link Zgłoś
danutka661 Re: ITAKA JEST niesolidnym biurem-uwaga 07.03.07, 18:16 Ja też uważam że są ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gras Re: ITAKA JEST solidnym biurem-uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 00:36 byłem z nimi na 10 objazdówkach w ciągu 6 lat i dalej będę z nimi jezdził Odpowiedz Link Zgłoś
teraz12 Re: ITAKA JEST solidnym biurem-uwaga 13.03.07, 13:30 Jak widzę pracownicy Itaki są czujni będzie premia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: ITAKA JEST solidnym biurem-uwaga 13.03.07, 14:08 I kto jest niby takim pracownikiem? Po co zakładasz dwa wątki na ten sam temat? Jeden nie wystarczy? Nie podoba Ci się Itaka to a nimi nie jeździj, to takie proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotka713 Re: ITAKA JEST solidnym biurem-uwaga IP: *.elsat.net.pl 13.03.07, 14:45 Widać że voyager jest fanem Itaki i zlego slowa nie da powiedzieć, jest gotów wlasną piersia bronić honoru i godnosci tego biura bo bedzie kasować posty!! Uważam że jezeli ktoś jest niezadowolony z biura podróży to ma prawo o tym napisać, jezeli jest zadowolony to tez ma prawo o tym pisać - i cała filozofia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: ITAKA JEST solidnym biurem-uwaga 13.03.07, 17:33 Ja nie jestem fanem Itaki, jestem fanem zdrowego rozsądku. Jeśli ktoś zakłada dwa wątki na tym samym forum i na ten sam temat to nie jest to norma. Zakładanie wielu wątków na ten sam temat nazywa się spamowaniem i jest niezgodne z regulaminem forum.Człowiek ma prawo pisać co chce ale nie musi tego robić dwa razy.Mam nadzieję,że pojmujesz o co chodzi, jeśli nie to trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka17 Re: ITAKA JEST solidnym biurem-uwaga 02.05.07, 21:26 A może raczej konkurencja czuwa??? Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka17 Re: ITAKA JEST solidnym biurem-uwaga 03.05.07, 15:03 Miałam na myśli twórcę tego wątku, bo jeżeli wszystkie pozytywne posty o Itace traktuje on jako twórczość pracowników, to ja jako regulerna i zadowolona klientka tego biura mogę podejrzewać, że jest on np. pracownikiem jakiegokolwiek innego biura zwalczającego niewygodną (bo lepszą) konkurencję:-) I pozdrawiam wszystkich fanów objazdówek Itaki, myślęże wiele razy sięjeszcze spotkamy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kiitek Re: ITAKA JEST niesolidnym biurem-uwaga 13.03.07, 17:48 może wstępnie mialy być takie wyloty,a potem linia lotnicza wycofala loty z Wroclawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: ITAKA JEST niesolidnym biurem-uwaga IP: *.c31.msk.pl 13.03.07, 19:37 Czy w końcu dowiem się jakie loty anulowano.Mam lecieć w sierpniu z Wrocławia do Chanii.??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajaja Re: ITAKA JEST niesolidnym biurem-uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 20:10 Kiedys praowalam w hotelu w Grecji, do ktorego przyjezdzali turysci z biurem Itaka. To, co bylo zawrate w umowie nie zgadzalo sie z tym co bylo w rzeczywistosci. Nie mowiac juz o bardzo nieprzyjemnej pani rezydentce... Nie polecam, wybor biur tyrystycznych jest ogromny! Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: ITAKA JEST niesolidnym biurem-uwaga 13.03.07, 22:32 Byłam dwa razy z biurem Itaka i dwa razy było dokładnie to,co oferowali w katalogu.Co do rezydentki,faktycznie ,jedna była paskudna.Byłam też z Triadą i też dokładnie to dostałam,co wyczytałam w katalogu i zobaczyłam na zdjęciach.Może ja po prostu nie potrafię czytać ze zrozumieniem ? A pomiędzy tymi dwoma biurami,zdecydowanie polecałabym Itakę.No ,ale oczywiście jestem pracownikiem ich biura,to co się dziwić,nie ? Wkurza mnie takie czepialstwo - a to zdjęcie w katalogu nie to,a to godzinę przesunęli,a do plaży było 200m dalej,bo z metrowcem jeżdzimy,to se mierzymy,a teraz samolot z Wroclawia nie poleci.Bo latają czartery.I czartery tak mają,dzięki temu wczasy są tańsze.Może z Wrocławia były tylko 4 osoby ? Jeszcze nie pojechali,a już nastawieni żle.Jak klienci w supermarkecie.Czytacie forum,na Itakę co rusz ktoś psioczy - to po co kupujecie ich wczasy ? Żeby mieć o czym na forum pisać ? Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: ITAKA JEST niesolidnym biurem-uwaga 13.03.07, 22:54 Tak to niestety jest, ja tez byłem z Itaką 2 razy i nie oszukali mnie, wszystko było tak jak w katalogu.Wielokrotnie też już na tym forum pisałem z jakimi biurami jeździłem na wakacje i mam porównanie.Itaka nie różni się jakoś drastycznie od innych biur. To,że komuś się trafi niemiła rezydentka itp. nie oznacza,że całe biuro jest do kitu.Można się czepiać o wszystko, tylko po co? Z Itaką byłem na Krecie i na Bali i było ok. Wszystkie zdjęcia w katalogu są dokładnie takie same jak na miejscu i opisy się zgadzały. Mnie nie oszukali, może jestem jakiś wyjątkowy? Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: ITAKA JEST niesolidnym biurem-uwaga 13.03.07, 23:33 Nie jesteś,jesteś natomiast pracownikiem ich biura ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gras Re: ITAKA JEST solidnym biurem-uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 01:07 właśnie dziś dowiedziałem się że Almatur odwołał wycieczkę która miała odbyć się w połowie kwietnia bo zapisały się tylko 4 osoby.Czy w związku z tym powinienem założyć oddzielny wątek ,narobić rabanu i twierdzić że to niesolidne biuro,wydaje mi się że raczej nie Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: ITAKA JEST solidnym biurem-uwaga 14.03.07, 10:04 Trzeba założyć nie jeden watek a co najmniej dwa, jeden to za mało.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: ITAKA JEST solidnym biurem-uwaga IP: *.n4u.krakow.pl 06.05.07, 19:20 ja dziś wróciłam z wycieczki po Chorwacji z Itaką i wszystko było OK. Polecam !!! W przyszłym roku także wybieram się z w/w biurem podrózy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia do Mary IP: *.kalisz.mm.pl 06.05.07, 22:13 Byłaś może na "Chorwackiej liście przebojów"? Ja byłam na tej wycieczce w 2004 roku i wciąż się uśmiecham na samo wspomnienie o niej :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Kasi Re: do Mary IP: *.n4u.krakow.pl 07.05.07, 18:15 Nie, byłam na: "Z pamiętnika podróżnika". Wycieczka obejmuje: Chorwację, BiH, Czarnogórę i Słowenię. Pomimo ostatnich dni deszczowych wycieczka bardzo udana. Program zrealizowany, pilotka b. sympatyczna, bardzo dobrzy kierowcy. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary do Kasi IP: *.n4u.krakow.pl 07.05.07, 18:16 Nie, byłam na: "Z pamiętnika podróżnika". Wycieczka obejmuje: Chorwację, BiH, Czarnogórę i Słowenię. Pomimo ostatnich dni deszczowych wycieczka bardzo udana. Program zrealizowany, pilotka b. sympatyczna, bardzo dobrzy kierowcy. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giani Re: do Kasi IP: *.men.gov.pl 12.07.07, 16:17 A jaką mieliście pilotkę? Panią Joannę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: do Kasi IP: *.n4u.krakow.pl 13.07.07, 16:29 Tak, naszą pilotka była Pani Joanna. Nie pamietam nazwiska. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wig Re: ITAKA JEST niesolidnym biurem-uwaga IP: *.aster.pl 15.07.07, 10:20 Wiem, że praca w supermakecie jest dla ciebie stresująca. Ale to nie czasy WSS Społem. Klienci mają prawo dochodzić swego. Biuro powinno przedstawiać wiarygodną ofertę i się z niej wywiązywać, a jeśli nie to ponosić konsekwencje błędów, jak to się dzieje w innych obszarach biznesu. Odpowiedz Link Zgłoś
anewtamm Re: ITAKA JEST niesolidnym biurem-uwaga 17.03.07, 06:46 Ja byłam z ITAKA w Grecji na Thassos i wszystko było OK. Jak pojadę jeszeszcze to właśnie z tym biurem. Trzeba dokładnie wszystko czytać, pytać a nie później narzekać takich osób jest wiele i zawsze coś nie będzie pasować. My byliśmy bardzo zadowoleni i obsługą hotelu i biura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymianek21 Re: ITAKA JEST niesolidnym biurem-uwaga IP: *.slowianin.pl 03.05.07, 15:03 cześc! 2 lata temu planowałam z mężem wyjazd do Włoch co Toskanii w ofercie "last minute". Wtedy jeszcze nie wiedzielismy ze istnieje takie forum gdzie mozna sobie poczytac o róznych biurach. W agencji zobaczyliśmy ofertę Itaki "Lazurowe Wybrzeże-objazdówka" i pojechalismy tam . No i... było przepieknie. Wszystko było zgodnie z katalogiem, super pilot, czysty hotel Campanille w Niceii a śniadania były olbrzymie!!! i takie ze kazdy znalazłby cos dla siebie. Jedyna niescislośc z katalogiem była taka że z powodu objazdów i korków pilot zaproponował zwiedzenie innej miejscowości.Więc albo mielismy szczęście, albo mamy małe wymagania! W czasie jazdy poznalismy fajnych ludzi którzy podróżowali już z Itaka kilka razy! Ale ja mam chyba dziwnych znajomych bo byli tez z Triadą(Grecja, Teneryfa, Turcja) i też wszystko bylo O.K Odpowiedz Link Zgłoś
teraz12 Re: ITAKA JEST niesolidnym biurem-uwaga 05.05.07, 18:31 Ja dalej nie rozumiem jak ITAKA mogła 2 marca ogłosić, ze za mało ma klientów na wylot z Wrocławia skoro Portugalię zaczyna obsługiwać od 25 maja,po co umieszczała w swojej ofercie handlowej Wrocław jako miejsce wylotu i taką ofertę sprzedawała.Uważacie że wszystko jest OK?.A rzekome dopłaty paliwowe?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO Re: ITAKA JEST niesolidnym biurem-uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 10:24 No właśnie! te ich rzekome opłaty paliwowe to przegięcie na maxa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryzli Re: ITAKA pierwszy i ostatni raz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 11:14 Już z ich usług nie skorzystam,za dużo miałam niemiłych niespodzianek na Wyspach kanaryjskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lida Re: ITAKA pierwszy i ostatni raz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 17:53 zal mi cie gryzli:)opisz nam te przykre niespodzianki, posmiejmy sie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryzli Re: ITAKA pierwszy i ostatni raz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 20:34 proponuję żebyś sobie wykupiła u nich wycieczkę to się przekonasz i ja się pośmieję . Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: ITAKA pierwszy i ostatni raz 13.07.07, 22:09 J wykupiłem już 3 i się przekonałem,że są ok. Czekam na Twoje zarzuty, może nie dawali kołdry w Grecji? :) Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: ITAKA pierwszy i ostatni raz 13.07.07, 22:10 Dla porządku dodam,że to była Kreta,Bali i Hiszpania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: ITAKA JEST niesolidnym biurem-uwaga IP: *.amu.edu.pl 12.07.07, 21:25 Napiszcie proszę o "pamiętniku..." coś więcej!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bym Re: ITAKA JEST niesolidnym biurem-uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 10:39 moim zdaniem to jawne oszustwo i chłyt maketigoły;)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: ITAKA JEST niesolidnym biurem-uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 09:57 taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: ITAKA JEST niesolidnym biurem-uwaga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 11:55 wystarczy czytac nic wiecej ale dla niektorych to za wiele.... 1 i ostatni dzien to transport cos jeszcze czego nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróznik Re: ITAKA JEST niesolidnym biurem-uwaga IP: *.chello.pl 16.07.07, 16:45 Właśnie wróciłem z Lanzarote. Itaka ma tam rezydenta. Nazywa się Eryk Stec. Koszmar a nie rezydent. Cham w każdym calu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brylantynka Re: ITAKA JEST niesolidnym biurem-uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 17:11 aaa podobno słyszałem ze jakiś cham, przeszedł z TUIa podobno, zreszta nawet pracownicy Itaki z Opola maja o nim zle zdanie.....przedtem byly dwie sympatyczne dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: ITAKA JEST niesolidnym biurem-uwaga IP: *.crowley.pl 24.08.07, 11:16 Byłam na Lanzarote z Itaka i niestety miałam doczynienia z panem Erykiem Stecem. Byłam i nadal jestem w szoku, że taka osoba może pracować jako rezydent. Cham to określenie zdecydowanie łagodne jak na postawę Pana Steca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolo Re: ITAKA JEST niesolidnym biurem-uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 17:09 jakos nie widze na tym watku znajomej sfory maniaców, dyrduchow i innych oszołomskich:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: ITAKA JEST niesolidnym biurem-uwaga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 19:38 ale ludzie czy wy jedziecie na wakacje dla rezydenta?co was on obchodzi?on ma mnie zawiesc do hotelu i potem na lotnisko czy wy potrzebujecie jak dzieci jego opieki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróznik Re: ITAKA JEST niesolidnym biurem-uwaga IP: *.chello.pl 16.07.07, 22:33 Właśnie o to chodzi - zawieść do hotelu z lotniska i potem na lotnisko. Wspomniany cham nie pojechał z grupa autokarem - byli tylko turyści i hiszpański kierowca. W nocy ludzie zostali wypuszczeni jakieś 100 metrów od hotelu. Powtarzam w nocy ! Nikt nie powiedział gdzie jest hotel, gdzie recepcja. 50 osobowa grupa ludzi - trudno przypuszczać, że wszyscy są wypuszczeni z lasu - miotali sie w poszukiwaniu recepcji. Rezydent dał d-y gdy powstał problem opóźnionego o kilkanaście godzin odlotu. Po prostu wyłączył komórę. Ludzie sami - via Polska- dowiadywali sie kiedy wrócą do kraju. Więcej od faceta nie potrzebuję, ale tego mogę żądac - sprawnego transferu z lotniska i odwrotnie oraz informacji gdy wydarzy sie cos nieprzewidzianego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysen ITAKA niesolidnym biurem prawda IP: *.acn.waw.pl 17.07.07, 06:00 Mi zmienili hotel na dwa tygodnie przed wylotem .Nie zaproponowali innego w tym samym miescie .proponowali inne hotele nie uwazględniając wcześniejszych rabatów .Trzeba pisać skargi i domagać się wywiazania z umowy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podroznik2 Re: ITAKA JEST niesolidnym biurem-uwaga IP: *.marquard.pl 19.07.07, 14:54 widze, ze bylismy razem na wczasach :-) Potwierdzam informacje o Panu Eryku. Nas wysłał do innego hotelu (6 osób w tym dwójka dzieci do 3 lat). wylądowaliśmy o 2 w nocy w innym hotelu i sami mieliśmy coś sobie z tym zrobić czyli np. pojechać taksówką do właściwego. W czasie spotkania informacyjnego był niekulturalny i udzielał nieprawdziwych informacji. Nie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E.K. Re: ITAKA JEST niesolidnym biurem-uwaga IP: 83.136.224.* 24.08.07, 12:23 Ja jadę z Itaki do Turcji i żadnych dopłat poliwowych nie robiłam.Dopłaty zależały od kierunku. Z tego co słyszałam to w innych biurach też były dopłaty. To zależy chyba od przewoźnika a nie od biura podróży.Z tego powodu wygadywć na BP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: ITAKA JEST niesolidnym biurem-uwaga IP: *.crowley.pl 24.08.07, 12:30 jesli wykupuje się wczasy w biurze podróży to ma się pewne oczekiwanie wobec rezydenta, za którego opiejkę jednak się płaci.A jeśli ten rezydent pozbawia twojego dziecka opłaconego miejsca w samolocie (bez uzgodnienia ze mną) to chyba mozna byc z lekka zdenerwowanym Odpowiedz Link Zgłoś
kudlata13 Re: ITAKA JEST niesolidnym biurem-uwaga 26.08.07, 16:42 chyba w żadnym kraju nie ma tylu narzekających ludzi co u nas. Smieszy mnie to roztrząsanie szczegółow- czekanie 2 godz - nie do wytrzymania, basen brzydki, śniadania niesmaczne itp. Ludzie w domu chyba nie macie luksusów to dlaczego jesteście tacy wybredni? Ja jadąc na wakacje mam gdzieś hotel- wybieram najtańszy, mam gdzieś basen i jedzenie w hotelu-ja jadę coś przeżyć, zwiedzić a nie siedzieć w hotelu i sprawdzać czy aby sprzątaczka pościeliła łóżko, zmiotła kurz itd. Marudy siedzcie w domu, po co się męczyć! A jezeli już to nie jedźcie na południe-kraje o gorącym klimacie mają to do siebie, że ludzie są tam wyluzowani i cieszą się życiem- to nie dla was!Siedzćie w Polsce tu wasze miejsce! Odpowiedz Link Zgłoś