Gość: ~domel Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: 94.127.109.* 29.04.09, 09:12 Byłem w siedzibie firmy i muszę przyznać, że z tak miłą i profesjonalną obsługą i atmosferą nie spotykam się często. Na wyprawie nie byłem, ale wiem, że opinie są do wglądu w siedzibie biura. Budzą zaufanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qvc Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.04.09, 10:15 Gość portalu: ~domel napisał(a): > Na wyprawie nie byłem, ale wiem, że opinie > są do wglądu w siedzibie biura. Budzą zaufanie. Niech zgadnę. Są wyłącznie pozytywne. ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 20:30 Przemili ludzie, zwłaszcza, gdy chcą sprzedać wyjazd. Choć niektóre dziewczyny w biurze naprawdę super! Ale na wyjedzie już gorzej, dużo gorzej. Podam konkretny przykład: byłam z Logos-Travel w Meksyku, podczas wycieczki na zwiedzanie piramid nastoletni syn skaleczył się w nogę. Krew leci, a zapytany o apteczkę pilot uprzejmie sugeruje aby raczej zapytać kierowcy autobusu bo on takich rzeczy nie zabiera- nie przydają się. Kierowca autobusu( było do niego z 600 m) również był szczerze zdziwony, bo w Meksyku nie ma takiego zwyczaju aby zabierać apteczkę. Bogu dzięki tam gdzie są rodacy zawsze znajdzie się ktoś przewidujący- pomógł współuczestnik wycieczki. Tak biuro jak i piloci Logos Travel nie czują się zazwyczaj odpowiedzialni za nic poza dostawą grupy w miejsce i zapakowaniem do samolotów w jedną i drugą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLEK Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: *.chello.pl 04.05.09, 11:35 kierowca autokaru powinien mieć apteczkę. Pilot nie musi. Tak jak powiedział - nie przydaje się, bo zazwyczaj ktos z grupy ma przy sobie, zreszta zawsze kilka osób to lekarze w grupie. Leki pilot kupuje za wlasne, bo biura nie chca zwracac. A lekarstwa traca waznosc. I pilot w ten sposob doklada do interesu. Wiec apteczki nie mial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Po co Logos Travel apteczka?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 23:39 Olku, Ty chyba żartujesz, albo nie wiesz jakim krajem jest Meksyk. Tam 90% praw jazdy zdobywa się za łapówki.Badania techniczne pojazdu, apteczka, koło zapasowe, linka holownicza, ograniczony czas pracy kierowcy to wybacz, ale przepisy z Europy. Wiem, bo rozmawiałam o tym z ludzmi tam żyjącymi którzy szczerze i bez ogródek o tym mówią. Apteczka to jak wiesz kosztuje za 30-40 złotych. Oczywiście, że powinna być na wyposażeniu grupy i przecież nie na koszt pilota. Rozmawiamy przecież o zestawie podstawowym: bandaż, jodyna, plaster. Za to między innymi p. Śliwka i całe Logos Travel bierze słone pieniądze, większe niż inne biura. A przepis o konieczności takiej apteczki obowiązywał jeszcze za schyłkowego PRL-u, gdy prowadziłam grupy harcerskie w Polsce. Idąc tą drogą, to Logos Travel może juz żerować na wszystkim, dając niezbędne minimum i rezygnując ze wszystkiego co kosztuje. Apteczki nie ma, bo w grupie przecież pewnie będą lekarze, posiłki mogą być podłe i najtańsze z możliwych, bo przecież jak kogoś stać na 5.000-7.000 na wyjazd, to ma też ze 300 $ na własne jedzenie. Muzea tylko takie, jakie są za darmo, bo przecież bilety wstępu kosztują... Przykro mi to stwierdzić, ale Logos Travel to nabijanie klientów w butelkę. W dodatku nie umytą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morlow Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: 193.59.38.* 05.05.09, 15:49 Byliśmy w lutym 2007 na 4-tygodniowej wyprawie z tym biurem do Indochin (Birma, Kambodża, Wietnam, Laos). To największa porażka w naszym długim turystycznym życiu - pilot beznadziejny, nie znający trasy, do tego nie nadający się do pracy z ludźmi. Podobno z łapanki, bo ten właściwy nawalił. Ale, przed wyjazdem, kilkakrotnie pytałem Biuro o pilota, bo już wcześniej z innym biurem (MKTramping z Krakowa) byłem na imprezie z pilotką która była z nami na trasie pierwszy raz. Pan Marek Śliwka zapewniał telefonicznie, że to "bardzo dobry, kompetentny itd". Okazało się, że to bzdura. A po powrocie nawet symbolicznego "przepraszamy" z Biura nie usłyszeliśmy. Ale - może inni mają inne z nimi doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 14:43 Właśnie wróciliśmy z trasy -Wokół gór skalistych z biurem Logos Travel i oto nasze wrażenia.Trasa super -14 dni pięknych widoków,USA od środka kowboje ,indianie, rodeo, yellowstone itp,pilot bez zastrzeżeń -duża wiedza ,kontaktowy ,dbał o nasze potrzeby ,bez większych wpadek.Minusy były spowodowne działaniami samego biura Logos.Pilot jest jednocześnie kierowcą i naprawdę widać po nim z każdym dniem większe zmęczenie,samochód mały ciasny ,siedzieliśmy upakowani jak sardynki ,zdecydowanie nie na tak długie przejazdy.Dodatkowo okazało się ,że wynajęto samochód mniejszy niż zwykle z mniejszym bagażnikiem.Tylko dzięki sprawnej grupe udało się tam zapakować wszystkie bagaże inaczej część z nich jechałaby z nami przez 2 tygodnie na kolanach.Pan Śliwka chyba przewidywał ,że będą z tym problemy bo na kilka dni przed wyjazdem dzwonił do nas z radą aby zmniejszyć bagaż i " wziąść 2 bluzki i spodenki i co kilka dni sobie je prać lub zapakować takie rzeczy które można wyrzucać".Hotele o niskim standardzie ,zawsze na obrzeżach, daleko od centrum,generalnie bez sniadań, grupa zaopatrywała się codziennie w marketach aby móc coś zjeść na śniadanie.Szczytem było wybranie połączeń lotniczych dzięki którym w drodze powrotnej po przylocie do Dusseldorfu na połączenie do Warszawy czekaliśmy prawie 12 godzin ,na miejscu okazało się że są loty wcześniejsze do Warszawy,Katowic czy Wrocławia i są na nie wolne miejsca(niestety status naszych biletów nie pozwalał na zmianę lotu nawet za dopłatą trzeba byłoby zapłacić pełną kwotę ponad 400 euro).Jednym słowem oszczędności gdzie tylko się da przy wcale nie małej cenie wyjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator rynku Prosba do Sliwki Marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 16:03 Panie Śliwko Marku, niech się Pan podpisuje Śliwka Marek jak Pan wpisuje się na tego bloga, będzie uczciwiej. Podejrzewam, że większość pozytywnych wpisów albo pisze Pan sam (dość charakterystyczny styl i słownictwo) lub pracownicy lub rodzina. ps. (tak na marginesie, między nami) Doceniam Pana pracę ale przesadzanie z chciwością nie służy Pana firmie. Ludzi da się wyciskać z pieniędzy jak cytryny, ale do czasu...... ! W dobie dużej konkurencji, wiele biur oferuje podobne i lepsze trasy, w lepszym znacznie standardzie (lepszy transport, lepsze połączenia, lepsze hotele, znacznie lepszych pilotów !, znacznie lepiej przemyślane programy) za mniejsze pieniądze. Niektóre biura organizacyjnie są już w XXI wieku, Pan nadal prowadzi manufakturę wczsnokapitalistyczną :-( gdzie właściciel musi się maksymalnie obłowić. Nic w tym niby złego nie ma, ale tak można było działać gdy Pana firma była sama na rynku (może jeszcze konkurował z Panem tylko LogosTour, Opal czy NIL). Prezentowana przez Pana chciwość stała się już przysłowiowa wśród stałych uczestników wypraw i wycieczek. Proponowanymi przez Pana cenami straszy się obecnie tyrystów. Niestety wielką elokwencją i wygadaniem nie załatwi Pan problemu. Fakt, że trudno Pana przegadać, fakt ze trudno się przebić przez Pana kwieciste wywody nie zmienia faktu ze niektórzy już nie chcą Pana słuchać tylko idą do innych biur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Prosba do Sliwki Marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 18:55 zacytuję post z 04.2009, tak ktoś już wcześniej to opisał podsumowując LogosTour Marek Sliwka Reasumując: Plusy: - są miejsca gdzie tylko z nimi można pojechać tzw. autokarowo a nie trampingowo tj. nie śpiąc w przygodnych miejscach i nie podróżując lokalnym transportem( np. Iran) - Ma kilku świetnych pilotów z którymi dobrze się podróżuje, - Ma wiele terminów wyjazdów, więc jak ktoś jest mocno uwikłany w zobowiązania zawodowe, to jest szansa się wpasować. minusy: . Zapłacicie za wyjazd słono,bo ceny mają porównywalne np. z biurami niemieckimi o podobnej ofercie, a standard zdecydowanie niższy. . hotele i jedzenie będą najtańsze i najpodlejsze z możliwych ( czyli "klimat wielkiej przygody" jak twierdzi ojciec założyciel Logos-Travel )Co jest bzdurą: kto chce owego klimatu (mycie się w menażce, noclegi pod rozgwieżdzonym niebem itp. to ma wyjazdy trampingowe - np. Turcja-Syria-Liban-Jordania z MK Tramping- polecam bo byłem !!) . Reklamacje raczej nie do wywalczenia- zazwyczaj pod pretekstem owego "klimatu wielkiej przygody", który usprawiedliwia im wszelkie niedociągnięcia, nie dotrzymywania warunków umowy itp oszczędności rzekomo "niezależne od biura" . . zadziwiająco duże ryzyko trafienia na nieprofesjonalnych i wypalonych pilotów zdecydowanie zbyt czesto pojawiających się w tej firmie jak na ceny tych wyjazdów. . poetyckie, nieprecyzyjne i często mylące opisy wyjazdów przy których trudno cokolwiek pózniej reklamować. Np. owszem zobaczyłem Muzeum Izraelskie, ale tylko budynek z zewnątrz, bo do wewnątrz o dziwo są bilety,a program tego nie obejmował- a "poza tym już jesteśmy spóznieni..." Tak więc zwoje znad Morza Martwego które tam są mogę obejrzeć sobie w domu na reprodukcjach. Do tego urok osobisty, elokwencja i jowialność p. Marka Śliwki gdy zamawiacie wyjazd i jego arogancja w przypadku jakichkolwiek reklamacji - GRATIS !! dodam jeszcze od siebie: PAZERNOŚĆ na pieniądze Pana M. granicząca z obłędem. Pam Marek nazywa to poznańską przedsiębiorczością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Panie Marku Śliwka niech się Pan podpisuje !!! IP: *.aster.pl 30.11.09, 12:50 jak pisze Pan odpowiedz na jakiś krytyczny post to wypada się podpisać. No chyba, że się Pan wstydzi tych bezeceństw jakie Pan wyprawia z turystami, ale w to akurat nie wierzę. Turyści to są wg. Pańskiej opinii wypowiedzianej do niżej podpisanego przez telefon z rok temu po prostu "wuje" !!! Każdy zabawiając się w małą grę słowną może sam sobie odpowiedzieć na pytanie co p. M.Śliwka sądzi o swoich klientach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marleniulka Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 14:21 słyszałam dużo złego o Logos Travel jak i Tour, dużo ludzie wypisują o nich że nawalają z przewodnikami itp. nie wiem czy to prawda ale trochę boję się z nimi zabrać, a chcę teraz jechać do Japonii wiec szukam jakiegoś fajnego biura i jak n razie opal i ct jakoś u mnie przodują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 10:06 bylem w Japonii z LOGOS TOUR (tym z Warszawy), bylo b.fajnie. trasa b.ciekawa, przemieszczalismy sie taksowkami, pociagiem, metrem. Trzeba byc "mobilnym" = maly bagaz na kolkach. hotele ok, pilot ok, JAPONIA jest Bardzo Droga. wiekszosc uczestnikow miala salami lub sucha kielbase na sniadania (ewent konserwy) :-) (mielismy program bez wyzywienia) Trudno sie bylo porozumiec po angielsku, raczej na migi. Ja bym tam lecial albo w czasie kwitnienia wisni (ok maja) albo ok pazdziernika gdy drzewa maja czerwone liscie (bajka) Ale w pazdzierniku dzien jest krotszy :-( Japonia byla fantastyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: *.toya.net.pl 27.10.09, 19:39 Jestem po podróży pt: "Nepal dla Koneserów", którą popełniłem z żoną. Gorąco polecem. Przygoda, dobra organizacja, świetny przewodnik - Piotr Gaszyński. Jakkolwiek to nasz perwszy wyjazd z tym biurem, to przyznam, że łatwo mu zaufać. Swoją drogą, z relacji osób częściej korzystających z usłóg "made in Śliwka" wiem, że nie napotkali wpadek i są b. zadowoleni. Pozdrawiam, Wojtek Z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: *.aster.pl 30.11.09, 12:41 Imprezy Śliwki są drogie, nieraz fajne, ale zastanawiająco często żle przygotowane i fatalnie prowadzone ( vide: Izrael). O legendarnej pazerności i drobnych i mniej drobnych "oszczędnościch" nie warto pisać, bo na tym forum opisano je wielokrotnie, szczerze, prawdziwie i z detalami !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cerberone Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka 28.10.09, 12:46 Skorzystałem raz - program Australia-Nowa Zelandia. Droga impreza - za droga jak na standard hoteli i prawie brak posiłków na trasie w ramach wyjazdu. Nie podoba mi się, że Pan Śliwka pobiera opłaty jak za 3* i 4*, a oferuje na trasie motele jak choćby ten w Sydney. Zgoda, niech będzie ten motel, ale niech obniży cenę. A tak obiecuje wyższy standard później niestety zapewnia niższy, a duża różnica w cenie wędruje do jego kieszeni. To samo dotyczy opłat wnoszonych bezpośrednio u przewodnika. Na końcu imprezy przewodnik powinien się rozliczyć - nic takiego nie ma miejsca. I znowu duża różnica do kieszeni Pana Śliwki lub być może jest to część wynagrodzenia dla przewodników, którzy się godzą tym samym na szarą strefę. Dużo podróżuję i staram się wybierać ciekawe programy. Do Pana Śliwki już raczej nie wrócę ze względu na to co opisałem. Wybieram inne biura, które są bardziej fair w stosunku do turysty i nie nabijają go w butelkę. Ich imprezy są często o połowę tańsze, z wyższym standardem hoteli i pełnym wyżywieniem na trasie. Turysta jest wożony autokarem, busem itp. a nie przez współtowarzyszy pod znakiem wspaniałej przygody jak się mu tłumaczy. Czy ktoś z Was z chęcią oddaje w cudze ręce swoje życie i pozwala mu kierować jeepem po bezdrożach albo drożach tego Świata? Moim zdaniem powinni to robić zawodowcy, a nie przypadkowi, palący się do tego, turyści współtowarzysze. Uwierzcie mi widziałem podczas tego wyjazdu kilka bardzo niebezpiecznych sytuacji z udziałem jednego z jeepów, który prowadził jeden z nas. Nie polecam. S Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koxa Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.10, 10:32 my bylismy z Logos Śliwka z Tajlandii- Malezja i Singapur. Nie polecam tego biura naciagactwo okropne, pilot nie kompetentny, jak by sam był na wakacjach. Jego rola była zadna, mało informacji o krajach, historii kulturze. Program na 5-6 godzin dziennie. Duzo kosztów dodtakowych aby wypełnic czas i wiecej zobaczyć. Nie polecam, nie polecam nie polecam. Zbyt wygórowan cena na ten program. Propozycja przejazdu pociagiem ( szczególnei ten 2 raz) służy zaoszczedzeniu na noclech. Ta trase mozna przejechac autokarem w 5 godzin. pociag tłucze się ponad 10. Do tego wymeldowanie z hotelu o 8 rano cały dzień wycieczki, wyjazd pociagiem o 21 zakwaterowanie nastepnego dnia o godzinie 12tej. Brak toalety,łazienki, mozliwości prysznica, pociag okropny, łazienki szokujące. ten numer jest dobry raz , a w programie jest ujęty 2 razy. tym sposobem biuro zaoszczędza na kosztach hoteli. w moje opinie na pewno nei było to ciekawe doświadczenie, nic z pogranicza lokalnych atrakcji. Skarjne zmęczenie, na drugi dzien poł dnia spisz bo dochodzisz do siebie i tym sposobem tarcisz duzo czasu. Bangkok hotele tragedia z mrówkami, okropne śniadanie. W Krabi ni ema noclegów. Są one w oddalonej o kilkadziesiat kilometrów małej turystycznej miescince ( sympatyczna lae maleńka,ciag sklepików i nic więcej, brodnaq plaża). W Malezji wykwaterowanie z hotelu rano a nie wieczorme, przed wspomniana wczesniej poróża nocnym pociagiem. W singapurze praktycznie czas do zagospodarowania we własnym zakresie. przewodnik zrobił spacer po miesie, nic nie miał ciekawego do powiedzenia, ciągłe zachęcanie tylko aby wykorzystac czas na zakup pamiątek. Program jest tak napisamy ze czesto za wazne atrakcje która naleząło by zaliczyc beda w tym miejscu trzeba dodoatkowo zapłaci.Duzo kosztów dodtakowych,znacznie wiecej niz uprzedzają w ofercie. Nie polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LIZOO Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 13:03 WITAM ! . W CZERWCU WYBIERAM SIĘ NA WYCIECZKĘ USA-MEKSYK-HAWAJE + NY ,Z 14 LETNIĄ CÓRKĄ , I MAM PYTANIE : CZY TA WYCIECZKA JEST BARDZO MĘCZĄCA ? I WARTA TYCH PIENIĘDZY ? , JAK MYŚLICIE : CZY TO DOBRY POMYASŁ ŻEBY ZABIERAĆ Z SOBĄ CÓRKE NA TAKA WYPPRAWĘ ? , Z GÓRY DZIEKUJE BARDZO ZA ODPOWIEDZ . POZDRAWIAM ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iri Marek Śliwka? Nie ryzykuj pieniędzy . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 01:49 Raczej nie ryzykuj, bo wyjazd z biurem p. Sliwki to jedna wielka loteria. Spora kasa wydana a gwarancji że będzie ok. nie masz żadnej. Standard żenujący, piloci w wielu przypadkach do bani, zaangażowanie biura podróży p.Sliwki żadne.Poczytaj na forum opinie ! Pewnie z 70% osób piszących na tym forum i na innych ma złe doświadczenia. Co do samego wyjazdu z biurem Sliwki do USA: przeczytaj dokładnie program, bo jak wezmiesz mapę do ręki to sam się przekonasz jak skonstruowany jest ten wyjazd: codziennie spędzisz w samochodzie większość dnia. Po 6-8 godzin dziennie jazdy po autostradach. Zabieranie nastoletniej córki jest mało rozsądne, dzieciak się wymęczy, a korzyści niewielkie, bo większość czasu spędzi w małym, zapyziałym busiku prowadzonym przez przygodnego kierowcę, czyli uczestnika wycieczki. Sprawdz w internecie: wyjazdy do USA robi wiele biur. Polecam choćby Five Stars, polonijne biuro z USA, które ma ciekawe trasy, AMERYKAŃSKI STANDARD OBSŁUGI i co najważniejsze nie nabija ludzi w butelkę jak robi to firma pana Marka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Marek Śliwka? Nie ryzykuj pieniędzy . IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.10, 15:12 Bylismy z biurem p.śliwowicy w Peru I boliwii i serdecznie wam odradzam wyjazdy z tym biurem jest to jedna wielka masakra :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: 95.108.2.* 10.05.10, 15:20 ODRADZAM WYCIECZEK Z LOGOS TRAVEL - nie mają czasu dla swoich klientów, są zmanierowani i robią wrażenie jakby zjedli wszystkie rozumy. Marek Śliwa chwali się, ze jest niby znanym globtrotterem, ale jak dla mnie jego podejście do klientów jest nie do zaakceptowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: *.icpnet.pl 05.06.10, 00:48 Zgadzam się w 100% z wszystkimi negatywnymi opiniami dotyczącymi biura LOGOS TRAVEL Marek Śliwka. Da się również zauważyć że Pan Ś. zrezygnował z wypisywania pozytywnych opinii, chyba zaczął się martwić, że klienci odchodzą, zaczął liczyć straty.... może wyciągnie wnioski i zmieni swoje chamskie podejście do ludzi w ogóle? Ku uciesze forumowiczów zapodaję link: www.tvncnbc.pl/firma-2-pierwszy-milion-pasja-podrozowania,6628260,30,klip.html# Enjoy! Może z tego dowiecie się dlaczego za wycieczki z LOGOS TRAVEL tak słono trzeba płacić, a co nijak ma się standardu wycieczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzetelna firma Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: *.30.connectic.pl 02.08.10, 23:02 Krótko i na temat: www.rzetelnafirma.pl/Information.aspx?banner=gudffcqb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALX Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 00:41 Hmm. Ja bylem teraz w Peru i Boliwii z Śliwką i szczerze to odradzam :/.Niby wszystko ok ,pilota mielismy fajnego,nie liczylem na jakis extra wysoki standard hotelu i musze powiedziec ze bylem mile zaskoczony jak zobaczylem pierwszy z nich,ale jednak cos w tym jest jak po 1 tyg zaczelem liczyc dni do powrotu .Codziennie pobudka miedzy 4 a 7 (czasami zdazaly sie wyjatki i wstawalismy o 9 ),i caly dzien w autokarze.Zatrzymywalismy sie tylko na jakies przystanki zeby zdjecia zrobic i dalej jazda ... Po 2 tygodniach bylem tak zmeczony ,ze musialem wykupic sobie tydzien w Egipcie na plazy,zeby odpoczac ;)Co do Peru to piekny kraj ,ale mysle ,ze moglem go zwiedzic o wiele lepiej .Niestety czlowiek uczy sie na bledach i juz wiecej z tego biora nie pojade . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grel Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: *.kwsa.pl 06.08.10, 07:23 a co hrabia myślał że na trampingach i objazdówkach będzie leżał na plaży i w lettyce będą nosić ? Nie wiedział z jakim biurem jechał ? analfabeta czy cóś ? programu nie przeczytał , o charakterze biura nie wiedział ? żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 16:18 Mam wrazenie ze ludzie co tu sie wypowiadaja nigdy nie byli na zadnej wyprawie z tego biora. Co prawda moja pierwsza wyprawa nie zrobila na mnie wrazenia,ale prawda jest taka ,ze nie bylem przygotowany na taka wycieczke,wiec tez moja wina.Natomiast wlasnie wrocilem z Stanowow (USA- MEKSYK-HAWAJE + NY)i musze powiedziec ,ze to moja jedna z lepszych wycieczek !. Piloci maja olbrzymią wiedzie ,na wszystko o co sie ich zapyta znaja odpowiedz.Bardzo zorganizowani, pokazali nam duzo dodatkowo ,czego nie bylo w programie. Nigdy nie spodziewalem sie ,ze w 3 tyg mozna tyle zobaczyc ! Naprawde POLECAM ! Jesli ktos bedzie potrzebowal wiecej informacji na ten temat to pisac ,podam gg :) pozdrawiam L Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: *.connect.netcom.no 11.12.10, 19:27 Witam,Czesław,polecam to biuro to profesjonaliści i fascynaci podróży.Cóż podróże kosztują ale po wycieczce z nimi nie będziesz żałował,od Śliwki byłem w Nowej Zelandii i Australii i było super,myślę jeszcze raz pojechać do Australii ale na dłużej,polecam przewodnika Andrzej Wnęk,dużo pokaże ok.przewodnik,udanej wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenakubiak9 Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka 19.11.13, 10:29 Witam, Proszę o pomoc osoby korzystające z usług organizatorów wypraw lub wycieczek egzotycznych oraz tematycznych. Jestem w trakcie budowy strony internetowej na temat podróży niestandardowych, tzn. podróży obejmujących coś więcej niż leżenie na hotelowej plaży :) Aby strona w jak największym stopniu odpowiadała potrzebom osób podróżujących bardzo Was proszę o wypełnienie ankiety: ANKIETA Ankieta ma dosłownie kilka pytań, wypełnienie jej nie powinno zająć więcej niż minutę. Z góry serdecznie dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asz Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.13, 09:47 hej a co to bedzie za strona? czy bedzie tam mozna znalezc oferty takich malych biur szyjace programy dla indywidualistow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: 188.33.185.* 10.01.11, 11:46 podobno biuro jest super - znam tylko z opowiadań znajomych Odpowiedz Link Zgłoś
katowice.23 Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka 26.02.11, 03:22 Witam Wybieramy sie do USA wschodnie wybrzeze czy wato jechac . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L./ Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 23:47 zdecydowanie warto :) tak się składa ,że byłam na tej wycieczce i mogę powiedzieć, że była to najlepsza przygoda mojego życia :)/. Przewodnicy super, wiele nam pokazali w tak krótkim czasie,hotele na trasie też ok , tylko śniadania trochę kiepskie w tej Ameryce , ale w razie co to w pobliżu pełNo marektów wiec mozna sobię coś kupić . Naprawde super , polecam ! POZDRAWIAM l/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 23:21 Biuro MASAKRA!!!!!!! Nikomu nie polecam. Byliśmy z nimi w tym roku w Australii i Nowej Zelandi. Zmarnowane pieniądze. Wycieczka kosztuje majątek a warunki masakryczne. Miały być hotele 3 i 4 gwiazdkowe a tylko jeden z wielu w których spaliśmy miał jakieś gwiazdki. Reszta to brudne speluny. Wiedza przewodnika (p.Janusza) żadna! tylko historyczna a praktyczna żadna. Cała wycieczka polegała na tym żeby przespać się w jak najtańszym motelu ( motel to i tak za dużo powiedziane), zjeść jak najtańsze chińskie jedzenie - które smakowało jak G.... Przewodnik nie potrafił nawet wskazać dobrej knajpy, gdzie podają specjały tamtejszej kuchni np:kangura. Odpowiedz Link Zgłoś
katowice.23 Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka 17.03.11, 03:39 HM napisz dominie na emila ja sie wybieram do Chin w październiku . Nie wiem co ma sadzić o opinii o Australii na temat wszystkich biur podroży są podzielone . Sam bylem redzydentem to wiem jedno każdy tursyta ma swe zdanie jednemu nie pasuje hotel a drugiem jedzenie itd . Nie powiedziala ta osoba na temat austrli nic konkretnego , czytalem opinie z tego samego pobytu ze bylo super . Dla mnie wyjazd do Chiny to są duże pieniądze ale jako jedyni oferują 21 dni w stosunku do innych 17 maksymalnie dni za te same pieniądze. Nie spodziewam sie hoteli 3* lub 4* bo jadę po zwiedzać a nie siedzieć w hotelu to raz , a dwa jak bym chciał być w Hotelu 3* lub 4* to bym pojechał na 14 dni do Egiptu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Logos Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: *.tel.tkb.net.pl 06.09.13, 23:30 Ludzie, nie dajcie się nabrać na „wyprawy życia” z biurem Logos Travel Marek Śliwka. Ja byłam na Madagaskarze i ta wycieczka okazała się najgorszym wyjazdem w moim życiu – a trochę już ich mam za sobą. Generalnie potwierdzają się opinie jakich pełno jest na tym forum – bardzo drogo, z marnym pilotem i programem, nie dość, że marnym, choć kwieciście opisanym na stronach Biura, to jeszcze nie w pełni zrealizowanym. Brak w tym biurze elementarnej uczciwości – zgarnąć pieniądze od naiwnego klienta, a potem niech się buja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAro Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.13, 14:56 Biuro jest nastawione na jednorazową obsługę klienta tak jak itaka czy reinbow u sliwki standard jest dużo duzó niższy niż w innych biurach tego typu które robią ofertę egzotyczną p.ś oczczedza na wszytkim piloci są słabi a ewentulane braki chce nadrabiać pijaństwem które to we niego jest lekarstwem na wszytko byłem raz w Afryce z tym biurem i nigdy więcje ordradzam !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maigold Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka 08.09.13, 15:12 To, co piszesz potwierdza fakt, że niektóre biura nie zauważyły wejścia tych masowych w objazdówki egzotyczne, ale nadal wiernych klientów mają. Odpowiedz Link Zgłoś
lion3333 Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka 22.09.13, 21:21 Byłam uczestniczką wycieczki "Dookoła Gór Skalistych". Na początek Nasz pilot. Kompetentny, zaangażowany, skarbnica wiedzy o USA, dbający również o muzyczną oprawę wycieczki, ale... Razem z dokumentami wycieczki, czyli jakieś 7 dni przed wylotem otrzymałam wiadomość, że podróżować będziemy vanem bez zagłówków. Rzeczywistość okazała się znacznie gorsza. Miejsca bez zagłówków i podłokietników, potrójne. Żadnego komfortu podróży. Żadnego odpoczynku. To jeszcze nie wszystko... Kierowcą tego vana był nasz pilot i przewodnik w jednej osobie. Porażka. Pod koniec Pobytu zasypiał za kierownicą, a zmęczony zrobił się delikatnie mówiąc bardzo drażliwy. Upatrzył sobie jedną z uczestniczek, 70-latkę na ofiarę i był dla niej bardzo nieprzyjemny, doprowadzając ją do łez. Kompletny brak profesjonalizmu, spokojnego podejścia do uczestników wycieczki i jakiegokolwiek rozsądku jeżeli chodzi o bezpieczeństwo pasażerów. Niejednokrotnie zagadywaliśmy pilota żeby nie zasnął za kierownicą i dowiózł nas szczęśliwie do celu. Jeszcze raz kompletna porażka. Kompensatą były piękne widoki i muzyka. Drugiego razu z tym "biurem podróży" nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.13, 09:09 Byliśmy na tej samej trasie kilka lat temu i było dokładnie tak samo.Zdecydowaliśmy wtedy ,że to nasz ostatni wyjazd z tym biurem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andreas Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: *.jetstream.xtra.co.nz 05.02.14, 05:57 Slyszalem, ze piloci tego biura nielegalnie prowadza vany rowniez w Nowej Zelandii na przykladm, gdzie bylem niedawno,jest to zabronione. Potrzebne sa specjalne prawa jazdy (zawodowe), licenecje na przewozy, wizy pracownicze oraz autoryzacja dla firmy, ze moze wozic turystow. Wiem to od miejscowych operatorow. Miejscowa policja od czasu do czasu, wyrywkowo, sprawdza takie grupy. Ponadto piloci zastepuja (nielegalnie) miejscowych przewodnikow i bez zezwolen oraz wizy pracowniczej oprowadzaja na przyklad po parkach narodowych. Moze biuro to wyjasni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tramp doswiadczony Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: *.telstraclear.net 27.03.14, 03:24 To kolejny dowod na wykorzystywanie pilota, jako kierowcy. W kazdym kraju wozenie turystow wymaga komercyjnego miejsowego prawa jazdy. Obowiazuja godziny pracy kierowcy, przerwy na wypoczynek. Zasniecie za kierownica moze byc tragiczne w skutkach. Jakim prawem piloci Logos Sliwka prowdza samochody w USA? A czy maja wize do pracy jako kierowcy? Uczestnicy pytajcie przed wycieczka u wspomnianego o podstawowe sprawy. Takie nielegalne wozenie turystow na terenie innych panstw praktukuja inne biura, w tym konkurencja wsponianego Logos, takze Logos ale Tour. nawet jak korzystaja z kogos miejscowego, to nie pytaja o zawodowe uprawnienie, jak prawo jazdy zawodowe czy inne licencje. Liczy sie kasa. Im taniej, tym lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andreas Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: *.jetstream.xtra.co.nz 05.02.14, 18:48 To nie jest odosobniona opinia, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał R Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.14, 16:44 Przeczytałem połowę wpisów na temat B.P. Logos Travel. Strasznie skrajnie różne opinie. Od samych pochwał do samych negatywów. Dosyć dziwna sytuacja. Regułą jest jakiś plus/minus środek opinii na temat jakiegoś produktu. A tutaj coś jakby walka "dobra ze złem". Efekt jest taki, że forum jest absolutnie niewiarygodne na ten temat. Czytaj: nie można podjąć decyzji o wyborze tego biura. Pozdrawiam Michał R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andreas Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: 122.62.211.* 05.02.14, 05:47 Chcialbym wiedziec, jakie i gdzie, konkretnie oplaty lotniskowe nalezy dodatkowo placic w Australii i Nowej Zelandii. Biuro oglasza w swoich ofertach, ze nalezy zabrac ze soba dodatkow 35 euro. Bylem w obu krajach (prywatnie) i zadnych oplat dodatkowych lotniskowych nie uiszczalem, bo wszystkie sa juz wliczone do biletow lotniczych. Wyglada mi to na przekret. Prosze o konkretne wyjasnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patka Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.14, 23:46 Szukam osoby towarzyszącej na wyjazd do USA + Hawaje +Ny na rok 2015 :P ktos chetny? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitanborchardt.pl Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka 20.03.14, 12:34 Jeśli szukasz oferty wakacyjnej i nie chcesz martwić się, czy dane biuro podróży przypadkiem nie upadnie tydzień przed planowaną wycieczką, skorzystaj z oferty kapitanborchardt.pl, który oferuje rejsy morskie przez europejskie (i nie tylko!) wybrzeża! Wspaniała zabawa gwarantowana! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boom Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.11.15, 07:50 Ja chciałbym przestrzec przed biurem podróży Logos Travel Marek Śliwka. Kilka lat temu mieliśmy polecieć na Islandię z tym biurem, mieliśmy ustalone dodatkowe warunki umowy na co biuro się zgodziło (to był nasz warunek podpisania umowy bo chcieliśmy polecieć na 1 dzień na Grenlandię). Tyle tylko że na miesiąc przed wylotem dostaliśmy informację że zmienił się program oraz termin wylotu przez co nasz wykupiony pół roku wcześniej wylot na Grenlandię stanął pod znakiem zapytania. Przesłaliśmy do biura trzy propozycje rozwiązania problemu ale Marek Śliwka raczył tylko wykonać obraźliwy telefon wyzywając nas od oszustów i że niby nigdy nie chcieliśmy lecieć na Islandię bo nie mamy pieniędzy. W odpowiedzi na takie argumenty postanowiliśmy nie godzić się na zmianę warunków umowy (traciliśmy cały dzień zwiedzania ? Reykiawik i Błękitną Lagunę) i odstąpić od umowy. Biuro nie chciało nam zwrócić wpłaconej zaliczki i zaczęły przychodzić pisma od prawników że wzywają nas do zapłaty kar z powodu niby rezygnacji i po dwóch latach sprawa trafiła do sądu. Wynik rozprawy - biuro przegrało z nami i w końcu zwróciło nam pieniądze co kosztowało nas dodatkowo w postaci wynajętego prawnika i kilku wycieczek do Poznania na rozprawy. A na Islandię i Grenlandię i tak polecieliśmy w tym terminie tyle tylko że cały wyjazd musiałem sam sobie zorganizować co w tak krótkim terminie było dosyć trudne (obłożenie hoteli). Jakość biura podróży można poznać nie po udanej wycieczce ale w sytuacji kryzysowej i w tym przypadku biuro Logos Travel Marek Śliwka zawiodło na całej linii. Nie jest to nasza pierwsza negatywna przygoda z biurem podróży bo podobnie zachowało się biuro podróży Sigma Travel które także nie chciało nam zwrócić pieniędzy za wyjazd do Indii który nie doszedł do skutku z powodu wybuchu wulkanu na Islandii (wulkan ten oglądaliśmy potem na naszym wyjeździe). Również oni próbowali nam wmówić że zamiast odstąpienia od umowy rezygnujemy z wyjazdu ? różnica jest w tym przypadku zasadnicza. Od tamtej pory staram się samemu organizować wyjazdy bo najwyraźniej biura podróży w Polsce za nic mają prawo i zawierane umowy bo sprawiedliwości trzeba dochodzić potem przed sądem a nie każdy ma na to ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: *.static.ip.netia.com.pl 25.07.17, 18:46 Podróżowałam z tym biurem trzykrotnie - jestem prawie pewna że Logos Travel będzie mi towarzyszyło do końca moich wypraw. Rzetelność, wiedza, uprzejmość a przede wszystkim małe grupy - brak wielkich czarterowych molochów i na każdym kroku przygody, które do teraz wspominam z uśmiechem, oraz małą łezką w oku że niestety wszystko co dobre ma swój koniec... ale mam nadzieję że ta przerwa nie będzie trwała długo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Futro Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.18, 20:55 Uczestniczyłem w trzech wyprawach: Tanzania z Kilimandżaro (pilot Monika) , Nepal (pilot Piotr) i Kanada zachodnia z Alaską. Niezapomniane widoki, spotkania i wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
11223344556677889900as Re: Opinie o Logos Travel - Marek Śliwka 12.04.25, 00:38 Mam pytanie, czy to biuro posiada konto w USD do wpłaty części kwoty w USD, czy przeliczają złotówki po niekorzystnym kursie? Pytam, bo w umowie nie podają takowego, jak inne biura, a na moje zapytanie powiedziano mi, że otrzymam nr konta, jak będzie termin wpłaty. Odpowiedz Link Zgłoś