Dodaj do ulubionych

Oszusci Wygoda Travel

IP: *.chello.pl 30.03.08, 00:21
Wyjazdy narciarskie,prosze wpisywac sie!Osoby, ktore
zostaly "Wygodnie" wystawione do wiatru,placac duze pieniadze za
stndart schroniska!
Obserwuj wątek
    • Gość: tadek Re: Oszusci Wygoda Travel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.08, 09:03
      napisz dokładnie o co ci chodzi i jakie to są duże koszty, bo z tego co wiem
      Wygoda jest jednym z najtańszych biur
    • iberia.pl jesli juz kogos oskarzasz to 31.03.08, 09:55
      badz laskaw opisac jak cie oszukali.To zadna sztuka
      napisac :"Xksinski to zlodziej"!
    • Gość: zadowolony Re: Oszusci Wygoda Travel IP: *.crowley.pl 31.03.08, 13:10
      Byłam z nimi 3 razy i wszystkie super zorganizowane, zrealizowane w
      100% a nawet biuro zaproponowało więcej niż opisane było w
      programie. Ale na jednym z wyjazdów była osoba mocno nie zadowolona
      bo buty narciarskie, które miała wypożyczone nie pasowały jej
      kolorem do kombinezonu i oczywiście winni byli organizatorzy wyjazdu
      bo to oni przywozili sprzęt z wypożyczalni. Może do takich osób
      zalicza się autor wątku.
      • Gość: Gosia Re: Oszusci Wygoda Travel IP: *.n4u.airbites.pl 01.04.08, 20:45
        Ja byłam w tym roku z BP Wygoda Travel na nartach w Dolomitach na przełomie
        lutego/marca i wszystko było OK.
        Hotel 3* - czysty z pysznym jedzeniem. Pilotka kompetentna.
        Wcześniej podróżowałam z innymi biurami m.in. z Rainbowtours, Itaką i powiem
        jedno za dużo większą kasę otrzymywałam norę - nie hotel.
        W przyszłym roku też wybiorę Wygodę Travel.
        • Gość: tadek Re: Oszusci Wygoda Travel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 07:56
          Możesz opisać w którym hotelu byłaś - trzeba się już zastanowić nad przyszłym
          sezonem ?
          • Gość: Gosia Re: Oszusci Wygoda Travel - do Tadka IP: *.wiw.krakow.pl 02.04.08, 08:16
            Byłam w hotelu Tirolerhof 3* w miejscowości Terento. Hotel położony w spokojnej
            okolicy, czysty, pokoje sprzątane codziennie.
            Jedzenie:
            śniadania w formie bufetu (bułki, chleb, różne dżemy, owoce, nabiał, wędliny
            itp. ),
            obiado - kolacje(4 daniowe):
            bar sałatkowy, I, II danie + deser.
            Ja jestem raczej osobą bardzo wybredną jeżeli chodzi o jedzenie (przyzwyczajenie
            do domowego)a nie mogłam narzekać. Wszystko było naprawdę bardzo smaczne.
            Obsługa hotelu sympatyczna i bardzo grzeczna.
            Po nartach można było skorzystać z sauny, mini siłowni lub z basenu. Polecam.
            pozdrawiam, Gosia
    • Gość: Mary Re: Oszusci Wygoda Travel IP: *.azoty.tarnow.pl 13.05.08, 15:46
      A oto dowody na to, że to biuro /oraz Partner Travel/ robi klientów w BALONA.
      To było w marcu 2007 roku. Jechaliśmy do i byliśmy w CALDES w hotelu LASTE.
      Zacznę od autokaru - miał być nowy: był stary, siedzenia pokryte dermą, nie
      gotowali wody, bo się nie dało - autokar za stary!, latający chodnik spowodował
      kontuzję u uczestnika wycieczki, klima zdefektowana, kierowcy stawali tam gdzie
      chcieli, a nie grupa; pilotka nie wiadomo po co jechała, bo chyba była niemową,
      wymiana kierowców w Bolzano to oszczędności na bezpieczeństwie pasażerów, przez
      tydzień był tylko jeden(!) kierowca, i ten jeden był ok. Dojazd do hotelu:
      porażka! ledwo autokar się zmieścił na ciasnej uliczce. Rezydent nie znał
      włoskiego, był cyniczny, lekceważył nas i był pełen "niemocy". Razem z kolega
      "animatorem" byli na wczasach! Pokoje - porażka. Ciasne, na 4 osoby 1 krzesło,
      w tym 2 łóżka piętrowe, żarówki oszczędnościowe, nie można było czytać.To
      schronisko dla małolatów, a nie dla dojrzałych ludzi. Wyżywienie stawało w
      gardle - właściciel liczył każdy kęs, wisiał nad stolikami razem z bratem.
      Śniadanie: pseudo bufet szwedzki i wciąż to samo ser, mortadela i bułki, chleba
      nie było. Poza tym terror właściciela - siadać przy stolikach pokojami! czegoś
      podobnego ani wcześniej ani później nie widzieliśmy, a od lat jeździmy do Włoch
      i Austrii. Biuro zaproponowało w ofercie kolację na stoku i zjazd z pochodniami!
      Zapomnijcie to bujda, a poza tym zjazd bez ubezpieczenia! Miała być sala
      biesiadna do dyspozycji z możliwością spożywania własnego alkoholu, nic z tego -
      zabroniono. Jednego wieczoru zamówiliśmy wino i piwo dla 44 osób i po chwili
      zostaliśmy wyproszeni, bo Włosi chcieli oglądać mecz! Ludzie nie jedźcie tam,
      gdzie Was nie chcą. A Wygoda Travel robi kasiorę na ludziach, którzy wierzą w
      pisane oferty... Tam nikt nas wcale nie oczekiwał...
      • Gość: emka Re: Oszusci Wygoda Travel IP: *.chello.pl 14.05.08, 10:12
        Po kolei:
        Stary autokar to faktycznie duzy problem, za to o przystankach w trasie nie moga
        przeciez decydowac pasazerowie.
        Dlaczego sadzisz ze wymiana kierowcow to kwiestia oszczednosci na
        bezpieczenstwie? I po co bylby potrzebny wg ciebie wiecej niz 1 kierowca na
        miejscu? Przeciez na miejscu kierowca jest potrzebny tylko zeby rano zawiezc
        pasazerow do wyciagow a po poludniu z powrotem i ew zawiezc gdzies pasazerow
        wieczorem - malo roboty nawet jak na jedna osobe, po co mialoby byc wiecej ludzi
        do tego?

Czego oczekiwalas od rezydenta? Wg mnie rezydent jest potrzebny w zasadzie tylko
        w razie wypadku, choroby itp. Bylam kiedys na wyjezdzie na ktorym rezydentka w
        przypadku wypadku narciarskiego nie kiwnela palcem, NICZYM sie nie
        zainteresowala a sprawy zwiazane z ubezpieczeniem, szpitalem itp. zwalila na
        znajomych poszkodowanego (biuro Espace Trans), na moim wyjezdzie z Wygody
        rezydentka robila wiecej niz od niej oczekiwalam (byla byla tez jedna wtopa ze
        strony rezydentki, ale nie warto o tym pisac).

Co do hotelu Laste jest najtanszym hotelem w ofercie Wygody i jego najwiekszym
        atutem jest cena, a nie komfort.
        Ja bym sie nie spodziewala wiecej niz schroniskowego standardu przy cenie ok
        1500 zl za 7 noclegów z wyzywieniem, KARNET NARCIARSKI, dojazd, ubezpieczenie
        oraz codzienne dowozenie z hotelu do wyciagow (a tego co pamietam taka byla cena
        tego hotelu w marcu, ja bylam w innym hotelu). Jesli uznamy ze karnet wart jest
        ok 500 zl (w sezonie placi sie ok 700), dojazd 400 zl, ubezpieczenie 50 zl,
        dojazdy do wyciagow 50 zl, to wychodzi 500 zł za spanie i jedzienie czyli 70 zl
        za 1 nocleg z wyzywieniem, a za sama kolacja we Wloszech placi sie normalnie ok
        15 euro czyli 45 zl.
        O sali biesiadnej Z WLASNYM ALKOHOLEM nie ma mowy w ofercie, pochodnie tylko w
        przypadku udzialu calej grupy (czy na pewno cala grupa sie zgłosiła?).
        www.wygodatravel.pl/zima/wlochy_hotel_laste_val_di_sole_autokar,opis,11.html
        Ja bylam w innym hotelu, sam hotel byl super, trafilam tez na super nowy autokar
        (tu wspolczuje i rozumiem bo dla mnie bezpieczna podroz jest bardzo wazna).

Co wiecej ze wzgledu na brak sniegu na poczatku sezonu biuro Wygoda
        zaproponowało mi zmiane terminu lub miejsca - zorganizowali w tym samym teminie
        wyjazd do Austrii gdzie byl snieg. Oczywiscie mozna bylo tez pojechac wg
        pierwotnego planu, jezeli ktos chcial jechac mimo braku sniegu. Bylam pod
        wrazeniem takego elastycznego rozwiazania problemu, uwazam ze biuro zrobilo
        wiecej niz moglam sie spodziewac i oczekiwac w takiej sytuacji.
        Emka.
        • Gość: mary Re: Oszusci Wygoda Travel IP: *.azoty.tarnow.pl 14.05.08, 15:17
          Emka! na 100 % jesteś z biura Wygoda Travel. Jak znajdę czas to szczegółowo
          odpowiem Ci na Twoją "znajomość" problemów z którymi zetknęliśmy się
          korzystając z usług tegoż biura. Na pewno nie polecam ich innym, bo szkoda kasy,
          czasu, nerwów. Nie wzruszają mnie Twoje opowieści o innych fajnych usługach, to
          bujda! Myślisz, że ja nie wiem jakie są koszty poszczególnych usług i jak to ma
          wyglądać? Nas tam było 44 osoby i mogą Ci niejedno o jakości tych usług
          opowiedzieć.
          • Gość: gagunia Re: Oszusci Wygoda Travel IP: *.146.237.1.ip.airbites.pl 28.07.08, 20:31
            Ludzie, na narty jadę,żeby pojeździć na nartach a nie pomieszkać w luksusowym hotelu. Byłam z Wygodą w lutym 2007 w hotelu Laste, ciasne uliczki dla autobusu to może i problem, ale dla kierowcy ( choć nasz Pan Grzesiu potrafił wyczarować cuda tym ogromnym pojazdem - Pinzolo i wjazd na parking:)) a nie pasażerów.Hotel czysty i ciepły ,pomimo,że mówi się ,że Włosi mają chłodniej niż my w pokojach. Jedzenie ? nie ma co narzekać,rano wybór,pyszna włoska kawa,kolacje- bez zarzutu, kolacja pożegnalna była bardzo sympatyczna, ze świecami i strudlem- Palce lizać. Franco - gospodarz hotelu - rozmowny i zabawny.Wspominamy ten wyjazd z rozrzewnieniem, prawie codziennie inna stacja, rewelacyjny ,śnieg i słońce.
          • Gość: EWELINA Re: Oszusci Wygoda Travel IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.07.13, 23:01
            WRÓCIŁAM WŁASNIE Z WCZASÓW Z WYGODA TRAVEL -20.07.2013 BASKA VODA- CHORWACJA JEŚLI CHODZI O POBYT NA MIEJSCU TO NAPRAWDĘ SUPER, VILLA PIĘKNA, WŁAŚCICIELKA PRZEMIŁĄ. DOJAZD ISTNY KOSZMAR. NA SAMYM POCZĄTKU KIEROWCA NIE MIAŁ LISTY OSÓB KTÓRE MAJĄ Z NIM JECHAĆ WIĘC BYŁ PROBLEM CZY WSIĄŚĆ DO DANEGO AUTOBUSU. GDY DOJECHALIŚMY DO KATOWIC AUTOKAR SIĘ ZEPSUŁ, CZEKALIŚMY GODZINĘ CZASU NA WYMIANĘ . JEDNĄ DZIEWCZYNĘ CO MIAŁA JECHAĆ Z NAMI OKRADLI WŁASNIE NA PKS W KATOWICACH PRZEZ TO ZE MUSIAŁA CZEKAĆ I CORAZ WIĘCEJ MENELI SIĘ CZEPIAŁO. AUTOKAR KTÓRY WRESZCIE PRZYJECHAŁ TO PORAŻKA JAKAŚ. KLIMA BYŁA ZEPSUTA, SZYBA NA PIĘTRZE AUTOKARU BYŁA ROZBITA, ZERO RADIA,ZERO FILMÓW I OCZYWIŚCIE Z WC NIE MOŻNA BYŁO KORZYSTAĆ TYLKO NA POSTOJACH NA STACJI BENZYNOWEJ. WYGODA TRAVEL TO ŻADNA WYGODA, JAK AUTOKAREM TO TYLKO Z ZAWADZKIM.
            • Gość: edi Re: IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.08.13, 15:15
              masz jakąś obsesję - !!! oczy bolą...
    • kasik46 Re: Oszusci Wygoda Travel 23.11.17, 19:21
      A po przeczytaniu opinii na okiemturysty.pl/category/biura-podrozy/wygoda-travel-opinie-komentarze-recenzje/ miałam jechać z nimi na urlop. Muszę to jeszcze przemyśleć.
      • Gość: pol Re: Oszusci Wygoda Travel IP: *.centertel.pl 03.01.18, 19:31
        chamska kryptoreklama - powinno się to skasować

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka