Gość: beaskawp IP: 195.26.72.* 01.06.09, 18:07 17 czerwca wybieramy się z ecco do Chin. będę wdzieczna za rady i wskazówki dotyczace wyjazdu od osób, które niedawno wróciły. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: miki Re: cesarskie chiny z ecco IP: *.icpnet.pl 01.06.09, 20:25 A co konkretnie Cię interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beaskawp Re: cesarskie chiny z ecco IP: 195.26.72.* 01.06.09, 23:09 1. jak znależć przedstawiciela biura na lotnisku w Pekinie? 2. ile kasy na osobę zabrać, jesli nie planuje sie wiekszych wydatków. 3. czy oprócz zwykłego wyposazenia na wyjazd wakacyjny,powinnam coś zabrac, jakies leki, cos na komary?, kubki do pociagu bo o tym słyszałam/ 4. jak wygląda na miejscu organizacja przemieszczania sie z miejsca na miejsce, tj. jak z pakowaniem ( słyszałam, ze trzeba w trakcie pakowac bagaz podreczny na dwa, trzy dni, bo bagaze sobie jada oddzielnie? 5.o czym jeszcze powinnismy wiedziec, oprócz zabrania dobrego humoru, zeby wyjazd był niezapomniany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobutu Re: cesarskie chiny z ecco IP: *.aster.pl 03.06.09, 23:48 trzeba szukac kogos na miejscu? a to dziwne, zawsze tak jest, czy tylko to biuro tak ma? nie leci z wami nikt, jakiś przewodnik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sis Re: cesarskie chiny z ecco IP: 212.76.37.* 04.06.09, 12:30 Czasami się zdarza, że grupa leci sama, w końcu przecież to dorośli ludzie, a przelot z punktu A do punktu B, nawet z przesiadką, to nie wyprawa z maczetą przez dżunglę! I nie martwiłabym się, jak znaleźć przedstawiciela, bo to głównie jego zmartwienie i obowiązek, żeby znaleźć wszystkich uczestników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beaskawp Re: cesarskie chiny z ecco IP: *.users.attu.pl 04.06.09, 20:08 Przelot jest liniami rejsowymi, a nie czarterowymi. Dlatego z organizatorem spotykamy sie dopiero w Pekinie. Ponawiam pytanie, może jest na forum ktoś kto wrócił i moze udzielić jakichś cennych wskazówek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sis Re: cesarskie chiny z ecco IP: 212.76.37.* 04.06.09, 20:18 Gość portalu: beaskawp napisał(a): > Przelot jest liniami rejsowymi, a nie czarterowymi. Dlatego z organizatorem > spotykamy sie dopiero w Pekinie. W tej sprawie nie ma najmniejszego znaczenia czy lecisz czarterem, czy rejsowym ;-) Nie od tego zależy, czy lecisz z przedstawicielem organizatora, czy nie. W każdym razie, na pewno dasz radę i będzie wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: cesarskie chiny z ecco IP: 62.237.140.* 06.06.09, 15:37 Do Azji wszyscy latają rejsowymi i dobrze, bo karmią. Rzecz w tym czym latają, bo „tanie” biura latają Aeroflotem, albo Ukraińcami. Zawsze pytajcie o przewoźnika, nie znam smutniejszego miejsca niż szeremietiewo. Z tego co wiem Ecco ma w Chinach pilotów-Chińczyków, niby dorośli „bywalcy” mogą samodzielnie dolecieć, ci Chińczycy mówią po polsku, ale to co może przeszkadzać w takim zwiedzaniu, to jednowymiarowość chińskiej prezentacji. Ilu rzeczy wam Chińczyk nie opowie... Zero wprawnego komentarza „z zewnątrz”. Również dlatego wybrałem CT Poland. Co innego nawet najsprawniejszy organizator wyjazdów „wszędzie”, co innego profesjonalni specjaliści-pasjonaci. W CT Poland chyba wszyscy w biurze to sinologowie. Do tego program. Kompetentniej przygotowany - nie lubię wiedzieć więcej od organizatora o kraju do którego jadę. Program, który polecam - byłem na rejsie z Jangcy i Hongkongiem, ale żona już na Klasycznych Chinach i też było super. Przy porównywalnych trasach było o chyba połowę więcej atrakcji „w cenie”. Ecco pewnie nie zawali, ale skoro może być bardzo dobrze proponuję CT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beaska Re: cesarskie chiny z ecco IP: *.users.attu.pl 06.06.09, 22:04 Lecimy Lufthanzą przez Monachium. Też słyszałam o Moskwie trochę. Już sie stało i lecimy z Ekko, myślę że Chiny same w sobie zrobią wrażenie i nie bedzie tak żle. Odpowiedz Link Zgłoś
taliaq Re: cesarskie chiny z ecco 07.06.09, 10:15 Turysto, możesz coś napisać o rejsie po Jangcy? Chodzi mi o sam statek, gdzieś przeczytałam, że tam nie zawsze jest ciepła woda? Czy są one porównywalnej jakości jak. np. te z Egiptu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sis Re: cesarskie chiny z ecco IP: 212.76.37.* 07.06.09, 12:03 Turysto, cieszy mnie to, co piszesz, bo właśnie się wybieram z CT (trasa prezydencka). Oni na szczęście latają przez Helsinki. No i jestem b. ciekawa, czy sprawdzą się te wszystkie pozytywne opinie, które słyszałam o biurze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w drodze Re: cesarskie chiny z ecco IP: *.users.attu.pl 07.06.09, 22:14 A może ktoś na świeżo wrócił z Chin i chciałby podzielić się wrażeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zajac1 Re: cesarskie chiny z ecco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.09, 23:11 A kto leci 10.06 miło pogadać wcześniej.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: cesarskie chiny z ecco IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 11.06.09, 21:31 Niezapomniane wrażenia, ja z Żonką byłem dwa lata temu z CT Poland, wszystko super, trasa prezydencka to super program, ale bardzo intensywny. Wszystko warte zobaczenia. W razie pytań chętnie podpowiem :D Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sis Re: cesarskie chiny z ecco IP: 212.76.37.* 12.06.09, 20:25 Krzysztofie, i inni, którzy wrócili z trasy prezydenckiej z CT - czy na tej wycieczce jest możliwość oddania rzeczy do jakiejś pralni w rozsądnych cenach, powiedzmy gdzieś tak w środku pobytu? To długi wyjazd, z częstymi zmianami miejsca, nie chcę brać dużo ciuchów ani zawracać sobie głowy przepierkami w drodze, a potem pakować niedosuszone t-shirty do torby ;-) Czy ktoś z Was coś może na ten temat napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: cesarskie chiny z ecco IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 13.06.09, 09:02 No to zostałem zaskoczony :D bo my mamy zawsze pakiet wystarczający ubrań :D więc z praktyki osobistej nie wiem, ale zakładam, że jak w danym hotelu będą dwa noclegi to przewodnik załatwi to w hotelu, bo przecież hotele pewnie świadczą takie usługi albo wiedzą gdzie można to zrobić. Tak informacyjnie, to w centrum ceramiki są bardzo łądne rzeczy, fakt podczas wycieczki potem można natkąć się na "podobne" ale są one tylko podobne :-) to samo dotyczy armii terakotowej. I ważne :D jak będzie dzień kiedy będzie się pływać na łódkach ze śpiewającymi paniami - super sprawa (LUZHI), to tam będzie sklep, przynajmniej był, gdzie dziewczyny będą pokazywać jak to malują wewnątrz szklanych buteleczek itp, takie same rzeczy dużo tańsze będzie można dostać na targu. Ogólnie ciekawych rzeczy jako pamiątek jest dużo, a wrażeń z podziwiania okolic i atrakcji bardzo dużo. Pozdrawiam Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: cesarskie chiny z ecco IP: *.chello.pl 13.06.09, 10:46 pranie można oddać do pralni hotelowej. Zostawiasz w specjalnej torbie, która jest w szufladzie koło telewizora albo w szafie rzeczy do prania, zaznaczasz na załączonej kartce, co to za rzeczy. Jeśli zostawisz do 10 rano, czyli przed wyjsciem na zwiedzanie, oddadzą uprane tego samego dni, jeśli po 10 - następnego rano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sis Re: cesarskie chiny z ecco IP: 212.76.37.* 13.06.09, 14:14 Krzysztofie, Zbyszku, dzięki za wszelkie info. Metodę prania hotelowego znam ;-), tylko często ta usługa bywa absurdalnie droga, gdy tymczasem za rogiem można znaleźć nastawioną na turystów pralnię, gdzie dosłownie za kilkanaście złotych upiorą wszystko w parę godzin, wysuszą, wyprasują i oddadzą pięknie zafoliowane. Tak jest np. w Am. Poł. i byłam ciekawa, czy coś podobnego występuje w Chinach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: cesarskie chiny z ecco IP: *.icpnet.pl 11.06.09, 19:54 Ze znalezieniem pilota nie było problemu - czekało ich na lotnisku dwóch, polak i chińczyk mówiący po polsku, mieli tabliczki z napisem ecco. Co do ich pracy - jak dla mnie wypełnili swoją rolę super, dobrze przygotowani do tematu, z dużą wiedzą i fajnym podejściem do turystow. Komarow nie widzialem, ale nie byłem tam latem. Leki - jak na każdy inny wyjazd, ja zawsze zabieram ze sobą mini apteczkę z postawowymi lekami (cos na przeziebienie, zołądek itp) ale na szczescie z niczego nie musiałem korzystać. Generalnie zadnych problemow zwiazanych z jedzeniem (jak np. miałem w Indiach czy Egipcie) tam nie ma. Organizacja na miejscu idealna-wystawiasz walizki w hotelu przed drzwi i w nastepnym hotelu dostarczają ci je do pokoju. W pociągu bagaze jadą osobno, wiec potrzebne rzeczy (szczotka do zebow, cos do przebrania itp) trzeba wziac ze sobą. Z dobrych rad-nie bierz dolarow starszych niz 2000rok-w niektorych miejscach nie chca ich wymieniac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata i jerzy Re: cesarskie chiny z ecco IP: *.icpnet.pl 20.08.09, 19:19 Właśnie wróciliśmy z mężem z Chin z programu Cesarskie Chiny, mówię Wam rewelacja... wspaniałe 2 tygodnie zwiedzania! bardzo dobra pilotka! polecamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: cesarskie chiny z ecco IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.08.09, 15:17 Tylko pozazdroscic :) byliscie w lipcu czy w sierpniu? pytam o dokladny termin, bo w przyszlym roku zamierzam skorzystac z tej wycieczki i chcialabym wiedziec jakiej pogody w lipcu mozna sie spodziewac na miejscu? bede wdzieczna za odpowiedz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś