Dodaj do ulubionych

cesarskie chiny z ecco

IP: 195.26.72.* 01.06.09, 18:07
17 czerwca wybieramy się z ecco do Chin. będę wdzieczna za rady i wskazówki
dotyczace wyjazdu od osób, które niedawno wróciły.
Obserwuj wątek
    • Gość: miki Re: cesarskie chiny z ecco IP: *.icpnet.pl 01.06.09, 20:25
      A co konkretnie Cię interesuje?
      • Gość: beaskawp Re: cesarskie chiny z ecco IP: 195.26.72.* 01.06.09, 23:09
        1. jak znależć przedstawiciela biura na lotnisku w Pekinie?
        2. ile kasy na osobę zabrać, jesli nie planuje sie wiekszych wydatków.
        3. czy oprócz zwykłego wyposazenia na wyjazd wakacyjny,powinnam coś zabrac,
        jakies leki, cos na komary?, kubki do pociagu bo o tym słyszałam/
        4. jak wygląda na miejscu organizacja przemieszczania sie z miejsca na miejsce,
        tj. jak z pakowaniem ( słyszałam, ze trzeba w trakcie pakowac bagaz podreczny na
        dwa, trzy dni, bo bagaze sobie jada oddzielnie?
        5.o czym jeszcze powinnismy wiedziec, oprócz zabrania dobrego humoru, zeby
        wyjazd był niezapomniany?
        • Gość: mobutu Re: cesarskie chiny z ecco IP: *.aster.pl 03.06.09, 23:48
          trzeba szukac kogos na miejscu? a to dziwne, zawsze tak jest, czy
          tylko to biuro tak ma? nie leci z wami nikt, jakiś przewodnik?
          • Gość: sis Re: cesarskie chiny z ecco IP: 212.76.37.* 04.06.09, 12:30
            Czasami się zdarza, że grupa leci sama, w końcu przecież to dorośli ludzie, a
            przelot z punktu A do punktu B, nawet z przesiadką, to nie wyprawa z maczetą
            przez dżunglę! I nie martwiłabym się, jak znaleźć przedstawiciela, bo to głównie
            jego zmartwienie i obowiązek, żeby znaleźć wszystkich uczestników.
          • Gość: beaskawp Re: cesarskie chiny z ecco IP: *.users.attu.pl 04.06.09, 20:08
            Przelot jest liniami rejsowymi, a nie czarterowymi. Dlatego z organizatorem
            spotykamy sie dopiero w Pekinie.

Ponawiam pytanie, może jest na forum ktoś kto wrócił i moze udzielić jakichś
            cennych wskazówek?
            • Gość: sis Re: cesarskie chiny z ecco IP: 212.76.37.* 04.06.09, 20:18
              Gość portalu: beaskawp napisał(a):
              > Przelot jest liniami rejsowymi, a nie czarterowymi. Dlatego z organizatorem >
              spotykamy sie dopiero w Pekinie.

W tej sprawie nie ma najmniejszego znaczenia czy lecisz czarterem, czy rejsowym
              ;-) Nie od tego zależy, czy lecisz z przedstawicielem organizatora, czy nie. W
              każdym razie, na pewno dasz radę i będzie wszystko ok.
              • Gość: turysta Re: cesarskie chiny z ecco IP: 62.237.140.* 06.06.09, 15:37
                Do Azji wszyscy latają rejsowymi i dobrze, bo karmią. Rzecz w tym
                czym latają, bo „tanie” biura latają Aeroflotem, albo Ukraińcami.
                Zawsze pytajcie o przewoźnika, nie znam smutniejszego miejsca niż
                szeremietiewo. Z tego co wiem Ecco ma w Chinach pilotów-Chińczyków,
                niby dorośli „bywalcy” mogą samodzielnie dolecieć, ci Chińczycy
                mówią po polsku, ale to co może przeszkadzać w takim zwiedzaniu, to
                jednowymiarowość chińskiej prezentacji. Ilu rzeczy wam Chińczyk nie
                opowie... Zero wprawnego komentarza „z zewnątrz”. Również dlatego
                wybrałem CT Poland. Co innego nawet najsprawniejszy organizator
                wyjazdów „wszędzie”, co innego profesjonalni specjaliści-pasjonaci.
                W CT Poland chyba wszyscy w biurze to sinologowie. Do tego program.
                Kompetentniej przygotowany - nie lubię wiedzieć więcej od
                organizatora o kraju do którego jadę. Program, który polecam - byłem
                na rejsie z Jangcy i Hongkongiem, ale żona już na Klasycznych
                Chinach i też było super. Przy porównywalnych trasach było o chyba
                połowę więcej atrakcji „w cenie”. Ecco pewnie nie zawali, ale skoro
                może być bardzo dobrze proponuję CT
                • Gość: beaska Re: cesarskie chiny z ecco IP: *.users.attu.pl 06.06.09, 22:04
                  Lecimy Lufthanzą przez Monachium. Też słyszałam o Moskwie trochę. Już sie stało
                  i lecimy z Ekko, myślę że Chiny same w sobie zrobią wrażenie i nie bedzie tak żle.
                  • taliaq Re: cesarskie chiny z ecco 07.06.09, 10:15
                    Turysto, możesz coś napisać o rejsie po Jangcy? Chodzi mi o sam statek, gdzieś
                    przeczytałam, że tam nie zawsze jest ciepła woda? Czy są one porównywalnej
                    jakości jak. np. te z Egiptu?
                • Gość: sis Re: cesarskie chiny z ecco IP: 212.76.37.* 07.06.09, 12:03
                  Turysto, cieszy mnie to, co piszesz, bo właśnie się wybieram z CT (trasa
                  prezydencka). Oni na szczęście latają przez Helsinki. No i jestem b. ciekawa,
                  czy sprawdzą się te wszystkie pozytywne opinie, które słyszałam o biurze.
                  • Gość: w drodze Re: cesarskie chiny z ecco IP: *.users.attu.pl 07.06.09, 22:14
                    A może ktoś na świeżo wrócił z Chin i chciałby podzielić się wrażeniami.
                    • Gość: Zajac1 Re: cesarskie chiny z ecco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.09, 23:11
                      A kto leci 10.06 miło pogadać wcześniej..........
                  • Gość: Krzysztof Re: cesarskie chiny z ecco IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 11.06.09, 21:31
                    Niezapomniane wrażenia, ja z Żonką byłem dwa lata temu z CT Poland, wszystko
                    super, trasa prezydencka to super program, ale bardzo intensywny. Wszystko warte
                    zobaczenia.

W razie pytań chętnie podpowiem :D

Pozdrawiam
                    • Gość: sis Re: cesarskie chiny z ecco IP: 212.76.37.* 12.06.09, 20:25
                      Krzysztofie, i inni, którzy wrócili z trasy prezydenckiej z CT - czy na tej
                      wycieczce jest możliwość oddania rzeczy do jakiejś pralni w rozsądnych cenach,
                      powiedzmy gdzieś tak w środku pobytu? To długi wyjazd, z częstymi zmianami
                      miejsca, nie chcę brać dużo ciuchów ani zawracać sobie głowy przepierkami w
                      drodze, a potem pakować niedosuszone t-shirty do torby ;-) Czy ktoś z Was coś
                      może na ten temat napisać?
                      • Gość: Krzysztof Re: cesarskie chiny z ecco IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 13.06.09, 09:02
                        No to zostałem zaskoczony :D bo my mamy zawsze pakiet wystarczający
                        ubrań :D więc z praktyki osobistej nie wiem, ale zakładam, że jak w
                        danym hotelu będą dwa noclegi to przewodnik załatwi to w hotelu, bo
                        przecież hotele pewnie świadczą takie usługi albo wiedzą gdzie można
                        to zrobić.

Tak informacyjnie, to w centrum ceramiki są bardzo łądne rzeczy,
                        fakt podczas wycieczki potem można natkąć się na "podobne" ale są
                        one tylko podobne :-) to samo dotyczy armii terakotowej.
                        I ważne :D jak będzie dzień kiedy będzie się pływać na łódkach ze
                        śpiewającymi paniami - super sprawa (LUZHI), to tam będzie sklep,
                        przynajmniej był, gdzie dziewczyny będą pokazywać jak to malują
                        wewnątrz szklanych buteleczek itp, takie same rzeczy dużo tańsze
                        będzie można dostać na targu.

Ogólnie ciekawych rzeczy jako pamiątek jest dużo, a wrażeń z
                        podziwiania okolic i atrakcji bardzo dużo.

Pozdrawiam
                        Krzysztof
                      • Gość: zbyszek Re: cesarskie chiny z ecco IP: *.chello.pl 13.06.09, 10:46
                        pranie można oddać do pralni hotelowej. Zostawiasz w specjalnej torbie, która jest w szufladzie koło telewizora albo w szafie rzeczy do prania, zaznaczasz na załączonej kartce, co to za rzeczy. Jeśli zostawisz do 10 rano, czyli przed wyjsciem na zwiedzanie, oddadzą uprane tego samego dni, jeśli po 10 - następnego rano.
                      • Gość: sis Re: cesarskie chiny z ecco IP: 212.76.37.* 13.06.09, 14:14
                        Krzysztofie, Zbyszku, dzięki za wszelkie info.
                        Metodę prania hotelowego znam ;-), tylko często ta usługa bywa absurdalnie
                        droga, gdy tymczasem za rogiem można znaleźć nastawioną na turystów pralnię,
                        gdzie dosłownie za kilkanaście złotych upiorą wszystko w parę godzin, wysuszą,
                        wyprasują i oddadzą pięknie zafoliowane. Tak jest np. w Am. Poł. i byłam
                        ciekawa, czy coś podobnego występuje w Chinach.
        • Gość: miki Re: cesarskie chiny z ecco IP: *.icpnet.pl 11.06.09, 19:54
          Ze znalezieniem pilota nie było problemu - czekało ich na lotnisku dwóch, polak
          i chińczyk mówiący po polsku, mieli tabliczki z napisem ecco. Co do ich pracy -
          jak dla mnie wypełnili swoją rolę super, dobrze przygotowani do tematu, z dużą
          wiedzą i fajnym podejściem do turystow.
          Komarow nie widzialem, ale nie byłem tam latem.
          Leki - jak na każdy inny wyjazd, ja zawsze zabieram ze sobą mini apteczkę z
          postawowymi lekami (cos na przeziebienie, zołądek itp) ale na szczescie z
          niczego nie musiałem korzystać. Generalnie zadnych problemow zwiazanych z
          jedzeniem (jak np. miałem w Indiach czy Egipcie) tam nie ma.
          Organizacja na miejscu idealna-wystawiasz walizki w hotelu przed drzwi i w
          nastepnym hotelu dostarczają ci je do pokoju. W pociągu bagaze jadą osobno, wiec
          potrzebne rzeczy (szczotka do zebow, cos do przebrania itp) trzeba wziac ze sobą.
          Z dobrych rad-nie bierz dolarow starszych niz 2000rok-w niektorych miejscach nie
          chca ich wymieniac.
          • Gość: beata i jerzy Re: cesarskie chiny z ecco IP: *.icpnet.pl 20.08.09, 19:19
            Właśnie wróciliśmy z mężem z Chin z programu Cesarskie Chiny, mówię Wam
            rewelacja... wspaniałe 2 tygodnie zwiedzania! bardzo dobra pilotka!
            polecamy.
            • Gość: bea Re: cesarskie chiny z ecco IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.08.09, 15:17
              Tylko pozazdroscic :) byliscie w lipcu czy w sierpniu? pytam o dokladny termin,
              bo w przyszlym roku zamierzam skorzystac z tej wycieczki i chcialabym wiedziec
              jakiej pogody w lipcu mozna sie spodziewac na miejscu?
              bede wdzieczna za odpowiedz
              pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka