Dodaj do ulubionych

Egipt i Ziemia święta z rainbowem

09.06.09, 08:12
Wybieramy się z żoną w końcu lipca,'Egipt+ziemia święta;+tydzień pobytu w sharm
Prosimy o porady -jaki hotel na pobycie,ile czasu jest się nad morzem
martwym,czy warto ?
Obserwuj wątek
    • yrec61 Re: Egipt i Ziemia święta z rainbowem 09.06.09, 16:07
      tu nasz opis pobytu - warto
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=66026343&a=66026343
    • Gość: loper Re: Egipt i Ziemia święta z rainbowem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.07.09, 22:19
      wróciłem z objazdówk po izraelu plus wypoczynek w egipcie. wycieczka
      klasa. jedynie przewodniczka po izraelu -rachela, opowiadała o
      miejscach świętych z punktu widzenie żyda. duzo zwiedzania, dobre
      hotele. zdecydowanie polecam. na wypoczynku w egipcie byłem w hotelu
      el farana. hotel klasa. jedzenie, baseny, wspaniała plaża, no i
      najważniejsze- lux rafa koralowa. taka jak na rasmohamed.
      • Gość: Inka 1000 Re: Egipt i Ziemia święta z rainbowem IP: 217.153.161.* 01.08.09, 21:26
        Wycieczka była wspaniała. Izraelska przewodniczka Rachela również.
        Czasami warto posłuchać innego punktu widzenia niż polsko-
        katolicki. Nie jesteśmy narodem wybranym i polska racja stanu nie
        jest najważaniejsza na świecie.
        • Gość: Milon Re: Egipt i Ziemia święta z rainbowem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 09:23
          Czy taka wycieczka 7 dni na zwiedzenie Izraela wystarczy tak aby zobaczyć
          ważniejsze miejsca ? Czy podczas tego pobytu w w następnych dniach w Sharm można
          coś zwiedzić jeszcze w Izraelu?
          Pytam tak bo bardzo mnie interesuje wycieczka do Izraela.
          Ostatnio patrzyłem na oferty biura Sigma. Mają w ofercie 2 tygodniowy objazd .
          Tylko że wylot z Warszawy. No ale coś za coś.

Pozdrawiam
          • Gość: Inaka1000 Re: Egipt i Ziemia święta z rainbowem IP: 193.26.131.* 02.08.09, 20:09
            Programu Sigmy nie znam. Na wyjeździe z Rainbow zwiedzasz miejsca
            związane z Chrystusem i jego życiem - Jerozolima, Betjem, Nazaret,
            Karanaum, góra błogosłwiństw, pływanie po jeziozie Geznezaret,
            Jordan; ruiny miast rzymskich - Cezarea nadmorska, Seforis, Beit
            Szean; wjazd i zwiedzanie twierdzy Masada, Qumran oraz kapiel w
            Morzu Martwym. Czy to jest wystarczające - musiasz sam sobie
            odpowiedzieć na to pytanie.
            Z Sharmu organizowana jest jednodniowa wycieczka do Jerozolimy.
            Innych wycieczek do Izraela nie ma.
      • piksel0301 Re: Egipt i Ziemia święta z rainbowem 03.08.09, 09:07
        dzięki
        już nie możemy się doczekać ,startujemy 9.09 też el farana
        napisz jeszcze ile kasy na na objazdówkę ,czy wejściówki są wliczone w cenę?
        • Gość: Inka1000 Re: Egipt i Ziemia święta z rainbowem IP: 193.26.131.* 03.08.09, 17:56
          pilotka kasuje po 200$ od osoby. W ramach tej kwoty są wejściówki do
          zwiedzanych obiektów, wjazd kolejką na Masadę, fakultatywna
          wycieczka do Jafy i Tel Awiwu, opłata za przewodnków lokalnych,
          napiwki dla kierowcy, bagażowych.
          Poza tym będą potrzebne pieniądze na Twoje wydatki: jedzenie napoje
          pamiątki. Woda 1,5 l kosztuje od 1do 3$, lunche 7-18$. Najdroższy
          jest lunch nad jeziorem Genezaret - ryba św. Piotra - 18$. Ryba jest
          droga, ale warto spróbować.
          • na_be Re: Egipt i Ziemia święta z rainbowem 04.08.09, 10:15
            warto pojechać, ja byłam dwa tygodnie w Sharm plus wyjazd do Izraela
            (Jerozolima), warto warto i polecam Alfa STar na wyjazd do Izraela, przewodnik
            bardzo dobry był, nie wiem jak teraz, ale wtedy super wszystko opowiadał.
            • Gość: jacek Re: Egipt i Ziemia święta z rainbowem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 15:45
              Ja mam takie pytanie jeśli można. Wybieram sie na wycieczkę Ziemia Święta i
              Egipt z Rainbow Tours .
              Czy ktoś może był na tym objeździe i wie jak jest w czasie przekraczania granicy
              z Izraelem. Wiem że na granicy są przeprowadzane rozmowy z turystami. Ja znam
              trochę angielski i boję się nie znam na tyle dobrze że się mogę nie dogadać po
              angielsku.
              Bardzo mnie właśnie interesuje Izrael. Sporo się naczytałem o tej wycieczce. I
              naczytałem sie też o tych rozmowach na granicy.
              Pozdrawiam serdecznie
              • miriam_73 Re: Egipt i Ziemia święta z rainbowem 07.01.10, 16:11
                Nie ma problemu z przekraczaniem granicy w Tabie i nie ma sie czego obawiać. Te
                "rozmowy" są zwykle pytaniami wynikającymi z przyjętych procedur bepieczeństwa.
                Podstawowa znajomośc angielskiego wystarczy, przydac się też może rosyjski.
                Pilot jest pod ręka więc tez "w razie czego" słuzy pomocą.
              • Gość: Inka1000 Re: Egipt i Ziemia święta z rainbowem IP: 193.26.131.* 07.01.10, 21:39
                Przekraczanie granicy egipsko-izraelskiej nie jest takie straszne,
                jak niektóre osoby opisują na forach. Nasza dwudziesto osobowa
                grupa przekroczyła granicę w ciągu jednej godziny. Mnie soobiście
                bardziej denerwował bałagan i pchanie się bez kolejki po stronie
                egipskiej niż granica izraelska. Nawet osoby, które były w Libii i
                Syrii przekraczały granicę bez problemu.
                Nikt też z naszej grupy nie był przesłuchiwany.
                • Gość: ewa Re: Egipt i Ziemia święta z rainbowem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 08:09
                  Witam, wybieramy się 26.01.2011 z rainbowem do Egipt i Ziemia Święta czy ktoś też w tym czasie był i może powiedzieć coś o pogodzie? A może znajdzie się ktoś kto też się wybiera w tym terminie?
                  • kryst-ynak Re: Egipt i Ziemia święta z rainbowem 26.10.10, 08:37
                    w 2008 roku w październiku byłam tam z Triadą ( 7 +7 ) i ogólnie byłam zadowolona ale też były i minusy tj. anglojęzyczny przewodnik, ściema przy wejściu nad rzekę Jordan, wiedzieli że zaczyna się szabat i ale próbowali nas wprowadzić chociaż wiedzieli że się to nie uda. Poza tym tłumy ludzi w miejscach świętych i b. szybkie zwiedzanie. Nie ma czasu na refleksję. W Izraelu jest drogo natomiast Egipt tańszy. Co do pogody to bylo ciepło. W rejonie Morza Martwego blisko 30 stopni, w Egipcie Sharm el Sheik też, więc mozna się kąpać, każdy hotel ma wydzielony kawałek plaży, leżaki za darmo. Ja bylam w hotelu Noria - polecam.
                  • Gość: małgoś Re: Egipt i Ziemia święta z rainbowem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 07:43
                    Czy ktoś jeszcze się wybiera w styczniu 2010r. ????
                    • yrec61 Re: Egipt i Ziemia święta z rainbowem 20.12.10, 10:07
                      Może bym się jeszcze raz wybrał, ale w styczniu 2010 się nie uda.
                      • Gość: Monika Re: Egipt i Ziemia święta z rainbowem IP: *.159.48.130.static.crowley.pl 10.01.11, 22:36
                        Wybieram się z Reinbow na wycieczkę Egipt i Ziemia Święta 30 marca ,wylot z Katowic,może jeszcze ktoś w tym czasie????
                        • Gość: aga Re: Egipt i Ziemia święta z rainbowem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 16:50
                          czy to jest ten termin 30.03 - 06.04? jutro przejdę się do biura i jak będą jeszcze miejsca to może się skuszę.... też z Katowic
                          • Gość: Maja-1308 Re: Egipt i Ziemia święta z rainbowem IP: *.159.48.130.static.crowley.pl 13.01.11, 17:57
                            Tak to dokładnie ten termin.....Ja dziś podpisałam umowę , mam nadzieje że będę zadowolona.....Miło by było gdyby jeszcze ktoś z Nami leciał :)
                            • Gość: ewa Re: Egipt i Ziemia święta z rainbowem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.11, 09:27
                              Wybieram się na tę wycieczkę + wypoczynek od 17.05.2011 r. z Katowic. Bardzo proszę podróżników, którzy powrócili z tej wycieczki o opinię o samej wycieczce i hotelu w Egipcie. Obiecuję, że ja także podzielę się moimi wrażeniami. Pozdrawiam. Ewa
    • Gość: magda Re: Egipt i Ziemia święta z rainbowem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.11, 12:36
      w 2008 roku byłam na objazdówce 7+7. Pierwszy tydzień Izrael mnóstwo ludzi oraz wszędzie komercja. Oczywiście kąpiel w Morzu Martwym, fajne niesamowite przeżycie- rzeczywiście można leżec na powierzchni i odpoczywać, w pobiżu "plaży" sklepy z kosmetykami.Tam był pobyt jednego dnia, potem Masada, Betlejem, Kana, Jerycho oraz inne znane z Bilbli miejsca. Izrael jest dosyć drogi. Natomiast w Sharm polecam hotel Noria świetny, wspaniała obsługa i jedzenie, hotelowy bus co 0,5 godz. zabiera gości na plażę przydzieloną do hotelu. Były też tam wycieczki fakultatywne. Podsmuowując: warto .
      • Gość: Zuza Re: Egipt i Ziemia święta z rainbowem IP: *.54.174.9.tvksmp.pl 16.05.11, 16:30
        Szukam osób które były w terminie 26.01-10.02.2011 na ziemia święta i egipt , chodzi o to czy zostały wcześniej ściągnięte do kraju bo nie dało się wjechać do Egiptu na odpoczynek - zamieszki. Mnie tak ściągnęło biuro do Polski i nie wykorzystałam tygodnia w Egipcie ale nie dostałam żadnego zwrotu za ten tydzień. Proszę o kontakt jeśli ktoś odzyskał jakieś pieniądze. Jestem bardzo rozczarowana postępowaniem biura.
        • Gość: gosc Re: Egipt i Ziemia święta z rainbowem IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.11, 16:34
          ja bylam od 27 styczen na nie tylko dla pielgrzymow i wiem ze osoby ktore chcialy zostac tydzien w egipcie musialy doplacic do izraela lub wracal;y do polski i pieniadze przepadaly jedna rodzina wrocila
          • Gość: Zuza Re: Egipt i Ziemia święta z rainbowem IP: *.54.174.9.tvksmp.pl 21.05.11, 07:57
            Nam też proponowali ale nie wszystkich było stać na dopłatę gotówką. Jak można stracić pieniądze ja myślę że jakieś ubezpieczenie w takiej sytuacji powinno coś wypłacić przecież biura muszą takie posiadać niestety ja z tym rainbow nie wybiorę się już nigdzie ponieważ mili są tylko kiedy sprzedają nam wycieczkę, a jeśli są reklamacje to panie w Biurze są opryskliwe i nie przyjemne żadnej odpowiedzi się człowiek nie doczeka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka