Gość: żeglarzmalutki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 19:35 czarter na mazurach to duży problem z której firmy wynając jacht ostanio czarterowałem z firmy vipczarter i było super, a czy ktoś na formu zna coś podobnego? od 15.08 na dwa tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paudarko79 Re: Czarter na mazurach 25.08.15, 12:38 Witam, Chcialabym przestrzec wszystkich przed czarterem z firmy e-jachty 24.pl (oglaszaja się tez na olx). Swiadcza usługi na najniższym z możliwych poziomow. Czarterowalismy Sasanke Fione 660 z Gizycka, jacht był brudny (zdaniem armatora nie sprzataja bo nic by nie zarobili, a pani sprztajaca bierze 50 zł za usluge), nie przygotowany do rejsu - zamiast 5 l paliwa dostaliśmy 2 l, jacht nie posiada drabinki zatem trzeba sobie radzic z własnoręcznie wykonanymi drabinkami z cumy, kolo ratunkowe w stanie opłakanym, bom wykrzywiony. Zgloszenie dot nie profesjonalnej usługi i niesprawnego jachtu spotkalo się z agresja armatora, wlasciciela firmy i tekstami typu: jak się nie podoba to wypad. W terminie w którym przyjechalismyu na mazury nie było innych już dostępnych jachtow, zatem byliśmy zmuszeni zaplacic pelna kwote (nie było mowy nawet o jakiejkolwiek rekompensacie ze str armatora) za czarter. Zmeczona po podrozy musiałam najpierw sprzatnac jacht. W trakcie kładzenia masztu trzeba było uwazac na bom, który ledwo się trzymal masztu... Cena 200 zł za dobe nieadekwatna. Jacht w stanie opłakanym, nie przygotowany, a armator zjadłby "g..." spod siebie siebie za marne 10 zł. NIE POLECAM Z CALEGO SERCA, pierwsza taka sytuacja od 5 lat, kiedy czarterujemy jachty! Odpowiedz Link Zgłoś
kjater Re: Czarter na mazurach 08.07.16, 18:59 Nie wiem czy podobne ale na pewno bardzo dobre. Korsarz nad jeziorem ryńskim. Mają świetne jachty i dogodne ceny www.korsarz.mazury.info.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś