Dodaj do ulubionych

Mazda CX-7 Diesel | Test Wideo

IP: *.chello.pl 17.06.10, 14:43
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • don_sobolev Re: Mazda CX-7 Diesel | Test Wideo 17.06.10, 15:05
      TYLNYCH
    • Gość: robol intelygent Re: Mazda CX-7 Diesel | Test Wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 15:11
      Cóż, silnik OK ale współczesna koncepcja produkcji auta napakowanego bzdetami,który waży 2 Tony wszystko niweczy. Ten silnik tak ale do Mazdy 3 lub 6 co najwyżej. Auto nie może być czołgiem bo wtedy nawet z takim dieslem w mieście pali 9-11Litrów!!! Jezusicku
    • Gość: miziaczka Re: Mazda CX-7 Diesel | Test Wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 15:58
      11,3 do setki dynamiczne auto??? wolne żarty, pipa z tymi turbodielsami
    • Gość: exclusive3 Re: Mazda CX-7 Diesel | Test Wideo IP: *.chello.pl 17.06.10, 16:16
      ospała benzynówka? pan redaktor powinien się przejechać 2.3 turbo benzyną i cokolwiek mówić. zresztą ten samochód bez automatu odpada. a automat ma właśnie 2.3t benzyna z USA.
    • Gość: Ass Re: Mazda CX-7 Diesel | Test Wideo IP: *.static.tkt-net.pl 17.06.10, 16:39
      cx-7 z tym dieselem nie jezdzi jakby mialo 11,3 do setki, w tym momencie byloby porównywalne do s-maxa 1.8 TDCi 125KM, a uwierzcie mi tak nie jest.. nie wiem jak oni dokonywali tego pomiaru, ale nabywce czeka miłe rozczarowanie podczas jazdy..
    • Gość: gaz Re: Mazda CX-7 Diesel | Test Wideo IP: *.acn.waw.pl 17.06.10, 17:03
      Ospałej benzynówki??? Błagam..... ten silnik jest naprawdę dobry....
    • Gość: gizmo Re: Mazda CX-7 Diesel | Test Wideo IP: *.chello.pl 17.06.10, 17:40
      Z waszego testu wersji benzynowej:

"Nadmiar pary na kołach w połączeniu z piekielnie precyzyjną skrzynią biegów przenoszą kierowcę do wymiaru kojarzonego raczej z autami o sportowej nucie. CX-7 zabiera się do wyprzedzania z dziecinną łatwością i to bez konieczności zaganiania silnika w rejony czerwonego pola. "

Gratuluję.
    • Gość: fytax Re: Mazda CX-7 Diesel | Test Wideo IP: *.chello.pl 18.06.10, 01:49
      Mam problem z zaszufladkowanem tego samochodu: czy to SUV segmentu C czy D?
    • Gość: Seero Re: Mazda CX-7 Diesel | Test Wideo IP: *.warszawa.mm.pl 18.06.10, 12:09
      Nie ma to jak mocny silnik, który mocą nie rzuca na kolana... Naprawdę te testy moto.pl są co raz "lepsze"...
    • Gość: Gość Mazda CX-7 Diesel | Test Wideo IP: *.kwidzyn.mm.pl 18.06.10, 20:38
      Jak można powiedzieć o 2.3 DISI w CX-7 ze jest ospała? Auto, które tyle waży i tak przyspiesza, a jednocześnie kosztuje stosunkowo niewiele jak na wyposażenie to gratka dla osób, które mogą sobie pozwolić zarówno na koszt 150tys złotych i paliwo.
    • Gość: Centrala Mazda CX-7 Diesel | Test Wideo IP: 85.94.228.* 18.06.10, 22:04
      śmieszne to. Czekałem na ten samochód z dieslem prawie dwa lata, bo mi się podobał a nie jestem posiadaczem stacji benzynowej. Były tylko zapowiedzi i deklaracje, a nowego silnika wciaz nie było. W końcu znudziło mi się czekanie i kupiłem XC60 i sobie bardzo chwalę. CX-7 nagle przestał mi się podobać, choć to w sumie sympatyczne autko i nie najgorzej wykonane. Jako samochód rodzinny jednak dużo lepsze volvo.
    • Gość: Gość Mazda CX-7 Diesel | Test Wideo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.10, 18:42
      Zobacz na co wchodzi Samanta: www.youtube.com/watch?v=fwWo5Q3X8rA
    • Gość: czarnuchvv12 Mazda CX-7 Diesel | Test Wideo IP: *.echostar.pl 23.06.10, 14:54
      pan redaktorek chyba sie nią nie przejechał, jest ciasna z tyłu i ma maly bagażnik a silnik w sumie jest bardzo dobry ale do auta które waży o jedną tonę mniej (ta cx7 wazy 2 tony!!! plus ładunek), w tym ten silnik aucie nie daje rady, znam słabsze i dizle i szybsze.
      2.3 benzyna potrafi dużo wiecej, na drodze i na stacji benzynowej:)
    • Gość: lew666 Mazda CX-7 Diesel | Test Wideo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.10, 09:31
      17 calowe micheliny???? przecież to wersja sport 19 235/55 heh
    • Gość: gość Mazda CX-7 Diesel | Test Wideo IP: *.146.161.211.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.06.10, 22:52
      Zobaczcie test CX-7 z turbodieslem na www.autosalonpomorski.pl - do setki przyspiesza poniżej 11 s, a więc sporo lepiej niż zapewnia producent. No więc zawsze lepiej sprawdzić samemu niż się spierać o dane katalogowe.
    • Gość: Motylos Mazda CX-7 Diesel | Test Wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 10:51
      Dwa dni temu odebrałem CX-7 w wersji SPORT - diesiel. W dniu odbioru samochód dostał do bagażnika 300kg i trasę Warszawa-Sandomierz-Łódź-Poznań-Szczecin do przejechania. W sumie 909 km. Samochód trzyma się drogi jak przyklejony ( porównanie z Lexusem IS 220d ) i nic nie jest w stanie tego stanu zmienić. W dużej mierze to zasługa 19" kół i opon z indeksem 101. Przy szybkości 50-80km/h w samochodzie... nic się nie dzieje. Jest cicho a świat za oknem ledwie się przesuwa. Auto mimo, że diesel szybko wchodzi na wyższe prędkości a z wyprzedzaniem nie ma kłopotów. Nie robiłem testów, ale do setki na pewno jest szybciej niż 11,3 sek. Byłem ciekaw średniego spalania przy większych prędkościach - mając 150-170km/h na liczniku spalanie kreci się w okolicy 10l - autostrada Poznań. Autko dynamiczne, ładne, wzbudza zainteresowanie, spełnia EURO V, wykonane z dobrych materiałów, świetnie wyposażone. Zakładam, że z awaryjnością będzie jak ze starą Mazdą 6.
    • Gość: Ad Mazda CX-7 Diesel | Test Wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.10, 22:24
      trzęsie strasznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka