dorotkaf1 12.06.11, 14:29 Obecnie jeżdzę Vectrą Combi 1,8 z 2006 szukam coś do 50 tys. używane kilkuletnie z dużym bagażnikiem koniecznie z segmentu Suv - ów co polecacie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
galtom Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 12.06.11, 16:05 Szukaj zadbanego RX300 - bedzie starsze niz Vectra ale na pewno nie gorsze. Link Zgłoś
drinexile Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 12.06.11, 19:52 CRV i Rav4 byly by dla Ciebie chyba najsensowniejsza opcja. Jesli masz na oku cos innego, to polecam poczytac opinie uzytkownikow na forach miedzynarodowych (np. carsurvey.org) zanim podejmiesz decyzje. Pozdrawiam Link Zgłoś
jszafranski Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 12.06.11, 21:00 albo nowa dacka duster :) Link Zgłoś
starywyjadaczmonitora Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 13.06.11, 08:31 Kolejna kobitka będzie lasowac się w takim dużym wozie, nie wiadomo po co. Kup sobie lepiej nissana micrę Link Zgłoś
dorotkaf1 Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 13.06.11, 11:48 a masz jakiś problem z tym, że kobieta jeżdzi dużym wozem? jeżeli lubię, stać mnie to chyba moja sprawa a pytam tych co mają coś sensownego do powiedzenia Link Zgłoś
dorotkaf1 Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 13.06.11, 11:50 a i jeszcze pytasz po co? a słyszałes o czymś takim jak potrzeba wygody i bezpieczeństwa i przestronnosci jeżeli ma się kilkuosobową rodzinę? Link Zgłoś
starywyjadaczmonitora Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 13.06.11, 12:53 Słyszałem o chaosie jaki sieje przeciętna kobieta za kierownicą więc im większe auto tym większy chaos, a tym samym większe zagrożenie. No ale jak mus lansowóz to mus. Link Zgłoś
drinexile Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 13.06.11, 14:50 Wyjdz na zewnatrz i zobacz na wlasne oczy.Nie opieraj swojego osadu rzeczywistosci tylko na tym, co zasyszales. Realny swiat nie jest wcale taki straszny, a np. Rav'ka czy Crv'ka sa mniejsze od lokomotywy. Na prawde! Link Zgłoś
starywyjadaczmonitora Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 13.06.11, 15:44 Nie pitolmy wyświechtanych sloganów tylko spójrzmy prawdzie w oczy - 90% kobietek w terenówkach i suv-ach jeździ tym bynajmniej nie dla jakichś wartości użytkowych czy terenowych lecz wyłącznie dla lansu, bajeru i przy okazji tuszowania własnych braków związanych z techniką jazdy. Ot mają efektowne auto bo ich mężów było stać aby im kupić. Nie wiem jak jest z panią powyżej ale że zjawisko jest realne, potwierdzi każdy kto wypuszcza się na ulicę częściej niż co niedziela. Link Zgłoś
drinexile Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 13.06.11, 16:08 Masz problem, to nie ulega watpliwosci. Moze jakas terapia grupowa. Pomyslales o zalozeniu jakiegos klubu przesladowanych przez kobiety w SUV'ach? Moze jeszcze przyblizysz w jaki sposob posiadanie SUV tuszuje braki w technice jazdy Link Zgłoś
kubek145 Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 13.06.11, 17:06 Boli Cie ze innych stac a Ciebie nie? Niebawem bede sam przed wyborem co kupic mojej dziewczynie za auto i bedzie to na 99% SUV i jedynym minusem jest to ze moze jej byc ciezko 'wyczuc' troche wieksze auto niz te z kursow na prawo jazdy, reszta to plusy takich samochodow: - lepsza widocznosc bo wyzszy - lepszy komfort bo inne zawieszenie i wieksze kola - latwiej wsiadac/wysiadac, wsadzic dzieciaka w fotelik, wrzucic wozek do bagaznika - nawet jak kogos przyrysuje to napewno zderzakiem/stopniem a nie blacha - przylozy w kraweznik, i kolo i zawieszenie wytrzyma - wieksze auto = wiecej bezpieczenstwa dla niej i dla dziecka a jakbym chcial zeby efektownie wygladala w samochodzie to kupilbym jej np.TT w kabrio. Link Zgłoś
wicehrabia.julian Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 13.06.11, 12:04 dorotkaf1 napisała: > kilkuletnie z dużym bagażnikiem koniecznie z segm > entu Suv - ów ciekawi mnie dlaczego koniecznie suv? po co? nie jest bardziej funkcjonalny od kombi gdy jeździsz po mieście, więc po co? Link Zgłoś
drinexile Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 13.06.11, 12:46 No i mamy kolejnego, ktoremu zal doope sciska, ze kobieta chce SUV'a. Moze lepiej zaakceptowac fakt, ze ludzie moga miec rozne preferencje. "nie jest bardziej funkcjonalny od > kombi gdy jeździsz po mieście" Link Zgłoś
silje78 Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 16.06.11, 20:34 Nie zgodziil bym sie z ta opinia bo: > -jest wyzszy -lepsza jest widocznosc kierowcy tu się zgodzę > - jest wyzszy - latwiej go znalezc na parkingu jak ktoś ma problem ze znalezieniem auta na parkingu to zdecydowanie nie powinien wsiadać do niego po kilku głębszych (innego wytłumaczenia dla SZUKANIA auta nie mogę znaleźć...) > -jest wyzszy - rzadzej na SUV'ach wymuszane jest pierwszenstwo (obserwacje moje > j zony) rzadko się na mnie wymusza pierszeństwo, a jeżdżę almerą na codzień, lancerem jak małż się zlituje > - czasami tez wyjezdza sie poza miasto czasami jeżdżę poza miasto, w/w samochodami, parę razy jechałam asx'em. wyższy prześwit to to ma, ale poza tym idzie jak powyższe > -zima - nawet w miescie SUV radzi sobie duzo lepiej niz kombi jak ktoś zimą sobie nie radzi to lepiej niech korzysta z kmunikacji miejskiej > - i w koncu autorka watku kombi ma i chce SUV'a i trzeba to uszanowac, a nie wc > iskac kombi czy inne micry i to jest jedyny słuszny argument, autorka wątku chce, stać ją na to i powinna z tego powodu sobie takie auto kupić. ja tam wolę coś bliższego drodze, w wyższych mam wrażenie, że nie są zbyt stabilne, bzdura, ale takie mam wrażenie. ale jak ktoś chce, podoba mu się to czemu nie :) dobre opinie słyszałam na temat crv i rav4. od użytkowników. Link Zgłoś
dorotkaf1 Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 13.06.11, 12:47 jest co najmniej kilka powodów mojej decyzji: - oprócz powyzej wymienionych też bardzo prozaiczny - wygoda "załudunku" dzieci do auta - nie trzeba sie schylać (co przy problemach z kręgosłupem) dość istotne do jazdy miastem mam małe auto - to ma być duże rodzinne i na wypady - rowery, wózki, mnóstwo bagażu :) Link Zgłoś
dorotkaf1 do drinixile 13.06.11, 13:05 uff..dzięki za zrozumienie.. myślę ze jakbym się zalogowała jako facet nie byłoby żadnego problemu a zyczliwi koledzy radziliby co ma kolega kupić:) tak jak na watku: wlałem PB zamiast ON - napisał mężczyzna - nikt nie skrytykował - jakby to napisała kobieta to 90 % komentarzy byłoby kpiną :) Link Zgłoś
qqbek Do autorki wątku :) 13.06.11, 16:43 dorotkaf1 napisała: > uff..dzięki za zrozumienie.. > myślę ze jakbym się zalogowała jako facet nie byłoby żadnego problemu a zyczliw > i koledzy radziliby co ma kolega kupić:) > tak jak na watku: wlałem PB zamiast ON - napisał mężczyzna - nikt nie skrytykow > ał - jakby to napisała kobieta to 90 % komentarzy byłoby kpiną :) A ja jestem facetem... obecnym tutaj często (gęsto i krytycznie)... i jeszcze się nie przyczepiłem;) Nie żyjmy stereotypami, proszę :) Co do kupowania SUV-a, to raczej bym sobie odpuścił... i kupił swojemu "lepszemu pół" coś bardziej uterenowionego (swego czasu chorowała, biedaczka, na Suzuki Jimmy... ale jej przeszło). Myślałaś więc może o Land Roverze Freelander? Bo to skłaniałbym się kupić, gdybym SUV-a do 50k szukał :) Wszystkie zalety SUV-a... no i to do tego terenówka... może na Camel Trophy tym nie pojedziesz... ale zawsze "coś" a nie "udawanie czegoś":) Link Zgłoś
trypel Re: Do autorki wątku :) 13.06.11, 22:20 freelander nie jest w żadnym wypadku terenówką tylko własnie udawaniem czegoś. Determinuje to układ przeniesienia napędu. w przeciwieństwie do jimnego który jest prawdziwym autem terenowym Link Zgłoś
qqbek Re: Do autorki wątku :) 14.06.11, 15:28 trypel napisał: > freelander nie jest w żadnym wypadku terenówką tylko własnie udawaniem czegoś. > Determinuje to układ przeniesienia napędu. > > w przeciwieństwie do jimnego który jest prawdziwym autem terenowym Ani Jimmy ani Freelander nie mają blokady mechanizmu różnicowego. Jimmy ma reduktor... za to Freelander ma stały napęd na 4 koła (Jimmy dołączany). Obydwa są trochę bardziej terenowymi SUV-ami, a nie rasowymi terenówkami (choć zdaje mi się, że w celach marketingowych, przez rok Freelandery zastąpiły Disco nawet na Camel Trophy... a to już o czymś świadczy:) Link Zgłoś
trypel Re: Do autorki wątku :) 15.06.11, 07:59 bardzo mi sie podoba freelander jako autko rekreacyjne ale nazwać coś co ma tył dopędzany wiskozą autem terenowym to przegięcie :) zerknij na ostatnie parę lat na wszelkie zawody 4x4 jesli znajdziesz tam freelandera to czapki z głów... jimnych jak mrówków bo zakres przeróbek i doposażania tego auta jest nieskończony możesz dokupić blokady mchaniczne obu mostów (we freelanderze nie) mozesz zrobic lift zawieszenia (we freelanderze nie) mozesz założyć 33 calowe opony (we freelanderze nie) a fakt stałego napędu na 4 koła nie jest żadnym wyznacznikiem: ani patrol ani pajero ani prawdziwe landcruisery (nie oferowane w EU - tylko Australia i Afryka) ani wrangler nie mają takowego a wydaje mi się że są bardziej terenowe od freelandera :) a moze sie myle? Link Zgłoś
drinexile Re: Do autorki wątku :) 15.06.11, 14:05 Kolegow znowu ponioslo troche. Dziewczyna nigdzie nie napisala, ze sie chce taplac w blocie swoim samochodem ani, ze chce "terenowke", tylko szuka SUV. Nie wydaje sie konieczne wiec, zeby autko posiadalo reduktor, blokady mostow, wyciagarki etc. Napisala, ze podoba jej sie Santa Fe. I dobrze, widocznie o to jej chodzi. Wyglada nie najgorzej, ale wiecej sie nie wypowiadam, bo nie mialem. Freelander - mialem, a wlasciwie zona miala. Plusy: fajnie wyglada, przyjemnie sie prowadzi, daje rade w sniegu i nie za trudnym terenie, fabrycznie zamontowane ogrzewanie postojowe (Webasto). Minusy: Awaryjnosc (synchronizatory skrzyni biegow, nietrwale elementy zawieszenia, element masowy walu napedowego, elektryka i elektronika zyjace czasem wlasnym zyciem, silnik wycieraczki tylnych drzwi, elektryczny zamek i opuszczana szyba tylnych drzwi, zapalajace sie i gasnace kontrolki TC i ABS do konca nie ustalona przyczyna mimo diagnostyki w roznych warsztatach w tym ASO), koszmarnie drogi autoryzowany serwis i oryginalne czesci, ale podobno ostatnio troche lepiej dzieki importowi samochodow z UK "na czesci". W sumie nie polecam. Do rozwazenia dla autorki Honda CRV poprzedniej generacji (mialem taka przez ponad dwa lata). Plusy: Przyjemna w prowadzeniu, porownywalnie do osobowki, zaskakujaco duzo miejsca jak na malego SUV'a, kilka fajnych pomyslow jak przesuwane tylne fotele, dodatkowy schowek wpod podloga bagaznika przykryty skladanym stolikiem turystycznym, niezaleznie otwierana szyba tylnych drzwi, coolbox, szuflada pod siedzeniem pasazera, przez caly okres mojej eksploatacji absolutnie niezawodna. Minusy - w zasadzie brak, pomijajc stosunkowo male kola. Link Zgłoś
statystyczny.polak Re: do drinixile 14.06.11, 11:45 dorotkaf1 napisała: > tak jak na watku: wlałem PB zamiast ON - napisał mężczyzna - nikt nie skrytykow > ał - jakby to napisała kobieta to 90 % komentarzy byłoby kpiną :) Bo my faceci musimy dbać o siebie. Jak zejdzie ci powietrze z koła z tego suva, to co zrobisz? Zadzwonisz do swojego mena. Jak wlejesz Pb zamiast ON, do kogo będzie pierwszy telefon? :) Jak zaczniesz w końcu kląć po kiliku latach mając dość manewrowania suvem po ciasnych miejskich parkingach, to kto tego będzie słuchać? Tak, dbamy o twojego faceta, bo to samo przechodziliśmy ze swoimi kobietami :) Link Zgłoś
shirley.b Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 13.06.11, 13:48 Polecam zdecydowanie RAV4. Zakochałam się, a co najważniejsze, z wzajemnością. To jest dobrze zrobione auto, wygodne, (mówi się, że dla kobiet, ponieważ nawet 145 centymetrowa osoba dopasuje sobie odpowiednią pozycję kierowcy), bardzo duży bagażnik, otwierany na bok. Nie wiem, jakie są ceny używanych. Decyzja o zakupie samochodu, który ma większe kółka, to było to. Różnicę zauważysz sama. Link Zgłoś
profhenry Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 13.06.11, 15:01 Toyota Rav4 tak średnio polecam ponieważ części są drogie . Osobiście kupiłbym VW Tiguana . Części tanie i niektóre podchodzą od skody . Spalanie rewelacyjne jeśli chodzi o diesel Link Zgłoś
robert888 oo tak tak toguan do 50k będzie najlepszym 13.06.11, 15:17 wyborem, napewno trafimy na jakiś okazyjny smaczek he he:) Np. dla takiego indywidualisty jak ten: otomoto.pl/volkswagen-tiguan-2-0-tdi-sport-143km-C18293032.html I ile gratów i wózków do tego wejdzie, żadne fotele nie będą przeszkadzać:) Link Zgłoś
dorotkaf1 Re: oo tak tak toguan do 50k będzie najlepszym 13.06.11, 17:08 Do starego wyjadacza: nie wiem jakie przykre doswiadczenia masz za sobą z kobietą za kółkiem ale uwierz są kobiety na tym swiecie które: - robią w ciągu roku około 20 tys km (czyli trochę dalej niz do kościoła) - mają inny kolor włosów niż blond - przez ponad 15 lat nie miały wypadku - kupując przedmiot patrzą na walory użytkowe - i tu najciekwsze: same na niego zarabiają :) a poza tym pytanie brzmiało: jaki Suv polecacie a nie czy powinnam go kupić błagam Panowie: trochę tolerancji Link Zgłoś
eg.olsen Re: oo tak tak toguan do 50k będzie najlepszym 13.06.11, 23:50 Kolega Robert ma niestety racje. Do 50kPLN nie znajdziesz moim zdaniem nic godnego polecenia bez zastrzezen. A jezeli nie kupujesz z naprawde pewnego zrodla to koszty napraw i czesci zabola naprawde - bardziej niz przy zwyklym kombi. Rozumiem, ze nie potrzebujesz samochodu do prac polowych i lesnych - wiec zrezygnuj ze wszystkich terenowych. Jezeli nie jestes fanka mechaniki i elektryki pojazdowej zrezygnuj ze wszystkich duzych i "prestizowych" (Volvo, Merecedes itp)- w tej cenie beda w zdecydowanej wiekszosci "skarbonki". Droga eliminacji pozostaja RAV4 (szczegolnie benzynowa - diesle sa czesto kradzone/rozbite (kolega sprzedajacy rozbitki w Belgii smieje sie ze im bardziej rozbita Ravka z dieslem tym chetniej handlarze w PL kupuja)) oraz Subaru Forester. Potem Koreanczyki - szczegolnie Hyundai Tucson. Nie mam wyrobionej opinii o Sante Fe I generacji - choc mam dobra o koreanczykach w ogole. Ewentualnie Vitara (choc to za bardzo terenowe), Freelander ma kipeska opinie ogolnie - ale pewnie mozna znalezc udany egzemplarz. Podsumowujac - w tym budzecie szukalbym raczej wiekszego kombi klasy sredniej niz SUVa - ale wybor nalezy do Ciebie. Pozdrawiam Link Zgłoś
milos75 Forester, Outback, Santa Fe 14.06.11, 10:46 Ja bym wziął Forestera koniecznie benzynowego i raczej bez turbo. Druga opcja to Hyundai Santa Fe II generacji - pierwsza była dość awaryjna no i wygląd to kupa. Santa Fe II gen to już ekstra samochód, ale chyba musiałabyś trochę dołożyć (produkowany od 2007 r.). Trzecia opcja to Subaru Outback chociaż to nie SUV. Któreś z tych aut sam bym kupił gdybym szukał SUV-a w zakładanym budżecie. Link Zgłoś
kubek145 Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 13.06.11, 17:10 zalezy czy ten SUV ma sluzyc do jazdy po miescie/wypadow drogowych poza miasto, czy ma tez miec jakies zdolnosci do jazdy w terenie, no i czy liczy sie prestiz czy nie? - jak ma to byc miejsko uzytkowy suv to RAV4/Grand Vitara/Freelander - chcesz wzbudzic zazdrosc u sasiadow i miec troche luksusu to ML/X5/RX - a jak dojechac na dzialke do ktorej niema drogi i nie zwalniac przed zadnymi dziurami to Pajero/Discovery/Patrol Wszystkie modele mozna znalezc w przedziale cenowym do 50tys zl Link Zgłoś
trypel Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 13.06.11, 22:17 no vitara to akurat to tej ostatniej grupy wpada a stawianie jej w tym samym rzędzie co freelander i ravka to duża pomyłka Link Zgłoś
simon_r Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 15.06.11, 14:19 nożesz Ty Trypel zawsze musisz być pierwszy :P Link Zgłoś
szopen_cn Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 14.06.11, 08:08 Rav4 poza asfaltem radzi sobie calkiem dobrze. Nie jest to samochod do szalenstw w terenie ale w wielu sytuacjach wystarczy by wjechac i wyjechac. Link Zgłoś
only_the_godfather Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 14.06.11, 15:59 kubek145 napisał: > - a jak dojechac na dzialke do ktorej niema drogi i nie zwalniac przed zadnymi > dziurami to Pajero/Discovery/Patrol Jak Patrol to SUV to weź jej jeszcze doradź zakup Stara 266 albo Kraza. W końcu też mają napęd na wszystkie osie. Link Zgłoś
zwykly_kierowca Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 13.06.11, 23:45 Zwracam uwagę, że SUV nie musi oznaczać samochodu obszernego w środku. W rodzinie mamy RAV4 i wszystko o tym aucie można powiedzieć, tylko nie to, że w środku jest dużo miejsca. Link Zgłoś
shirley.b Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 14.06.11, 12:22 Ale chyba mówimy o RAV4 pięciodrzwiowej? To zaręczam, że w środku jest dużo miejsca. W porównaniu z autobusem pewnie nie, ale z innym SUV-em, BMW X5, już tak. O bagażniku nie wspominając. Link Zgłoś
dorotkaf1 Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 14.06.11, 12:29 Hyundai Santa Fe (pomijając klasyfikacje terenowy czy Suv) jest dość ciekawą opcją przynajmniej z tego co zdążyłam naczytać się w necie i obejrzeć oferty dzięki wszytskim za odp :) miłego dnia Link Zgłoś
eg.olsen Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 14.06.11, 16:01 Santa Fe II generacji jest OK (sam mam) - ale nie w tym budzecie! Tu musisz kupic diesla -benzynowy silnik 2.7 l V6 oferowany w Europie to byla pomylka. Na sensowny egzemplarz to musisz miec 70-80 kPLN. Chyba, ze szukasz importowanych z USA - te moga byc tansze, ale na pewno wiecej pala (silniki 3.3 i podobno bardzo udany 3.5l) Natomiast silnik diesla 2.2 (155 KM) koniecznie w polaczeniu z automatem rzeczywiscie sie Koreanczykom udal. Link Zgłoś
milos75 Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 14.06.11, 12:36 Zależy co rozumiemy przez dużo miejsca. Dla mnie każda Ravka to ciasnota, również nowa 5-drzwiowa. Bagażnik jest mały (wysoka podłoga), miejsca na nogi w drugim rzędzie mało, na środku w drugim rzędzie jest niewygodnie ze względu na małą szerokość wnętrza (oparcie to złożony niezbyt szeroki podłokietnik), do tego niedużo miejsca nad głową. Dopiero w przedłużonej amerykańskiej wersji RAV jest trochę więcej miejsca, występuje też ona w wersji 7-osobowej ale chyba nie mówimy tu o tej wersji. Porównaj miejsce we wnętrzu i bagażnik RAV choćby z Avensis, Verso czy Hondą CRV to wtedy pogadamy. Dla samotnej kobiety może być ale RAV jako samochód rodzinny to pomyłka. Link Zgłoś
zwykly_kierowca Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 14.06.11, 14:20 Dokładnie miałem na myśli nową, RAV4 5 drzwiową. Samochód z zewnątrz obiecuje znacznie więcej niż jest w środku. Po prostu ciasno, każde kombi średniej klasy ma w środku więcej miejsca i daje więcej komfortu jazdy. Link Zgłoś
milos75 Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 14.06.11, 14:28 zwykly_kierowca napisał: > Dokładnie miałem na myśli nową, RAV4 5 drzwiową. Samochód z zewnątrz obiecuje z > nacznie więcej niż jest w środku. Też mnie to zdziwiło jak pierwszy raz miałem do czynienia z nową RAV. Pod tym względem to prawdziwe przeciwieństwo Verso, które z zewnątrz jest niewielkie a w środku na tle RAV wręcz ogromne. Natomiast wsiadając do RAV, zwłaszcza przez malutkie i wąskie tylne drzwi na niewygodną kanapę, człowiek zastanawia się co oni zrobili z tą przestrzenią, którą sugeruje wygląd zewnętrzny. Link Zgłoś
amator97 Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 14.06.11, 16:52 Jeśli chcesz wyżej siedzieć, i łatwiej upinać dzieciaki na fotelikach i dysponować naprawdę dużym bagażnikiem to dlaczego nie pomyślisz o VANIE??? Czyżby jednak lans? O kierowcach suvów mam jak najgorsze zdanie i są ostatnimi, których zdecyduję się wpuścić... Link Zgłoś
profhenry Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 14.06.11, 17:02 @amator97 zgadzam się z tobą . Link Zgłoś
only_the_godfather Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 14.06.11, 17:04 Jeżeli chodzi i łatwość zapięcia dziecka w foteliku czy też przestrzeń bagażową to lepszym rozwiązaniowe jest samochód typu Grand Voyager który ma odsuwane tylne drzwi a nie SUV który ma tak samo otwierane jak zwykła osobówka. Link Zgłoś
szymizalogowany chyba niżej siedzieć do lansu 15.06.11, 14:29 kto to wymyślił że lans polega na tym żeby wyżej siedzieć i mieć SUF'a? do lansu brałbym samochód w którym się siedzi jak najniżej a samo auto ma nie więcej jak 1.5 metra wysokości jak w SUF'ie to się siedzi w bizonie mojego wuja, skoro to taki lans to przyjade nim do warsiawy w łykend hehe Link Zgłoś
milos75 Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 14.06.11, 17:03 amator97 napisał: > Jeśli chcesz wyżej siedzieć, i łatwiej upinać dzieciaki na fotelikach i dyspono > wać naprawdę dużym bagażnikiem to dlaczego nie pomyślisz o VANIE??? > Czyżby jednak lans? > O kierowcach suvów mam jak najgorsze zdanie i są ostatnimi, których zdecyduję s > ię wpuścić... Że niby ja ?? Patrz komu odpowiadasz hehe Link Zgłoś
adrian_ktostam Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 16.06.11, 20:54 Czyżbyś nie wiedział czym się różni przeciętny SUV od przeciętnego VAN-a oprócz większego prześwitu? Link Zgłoś
shirley.b Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 17.06.11, 12:31 Oczywiście, że "duży" to kwestia porównań. Ja do RAV4 przesiadłam się z Vectry (nie kombi), której to nawet nie mogę nazwać samochodem, w proteście za jej awaryjność i ból pleców na dłuższych trasach. Może też stąd mój zachwyt RAV4, gdzie wszystko się odmieniło; samochód się nie psuje, wreszcie ma wygodne fotele i duży bagażnik. Dla porównania znam tylko jednego SUVa, ww BMW (moim zdaniem w środku mniejsze choć na zewnątrz większe, z mniejszym bagażnikiem) i na dojeździe z drogi do domu (pochylenie, droga piaszczysta, łąkowo-leśna, zjazd prawie do samego jeziora, grząsko, w zimie śnieg i lód) lepiej radzi sobie RAV4 (obydwa na całorocznych oponach) Lans z powodu posiadania samochodu z ww grupy SUV? W XXI wieku śmiech na sali, autor takiej tezy naraża się na śmieszność i posądzenie o kompleksy. Lans to jest jak wsiadasz do swojego odrzutowca i lecisz na dwie godzinki na Ipanemę, tylko żeby wysączyć jedną movida flawless coctail. A nie jakieś brednie o samochodzikach. Link Zgłoś
stanczyk-5 Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 15.06.11, 08:16 .. i oczywiscie diesel ? czy ten tez da sie zagazowac ? czy ceny paliwa w polsce maleja ? i malec beda ? Link Zgłoś
adrian_ktostam Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 16.06.11, 20:57 Polecam Subaru Forester, nawet starszy model. Na zimę nie ma lepszego SUV-a. Sunie po śniegu jak po szynach. Trochę droższy w eksploatacji, ale nie powinnaś żałować Link Zgłoś
pietraligure Re: Jaki SUV do 50 tys? używany oczywiście 16.06.11, 22:18 Przecztałem cały wątek i poraziła mnie ludzka złośliwość. Od dawna (16 lat) jestem użytkownikiem samochodów marki Subaru. Ostatnie jedenaście, to niezmiennie ten sam Forester S-turbo. Auto praktycznie bezawaryjne, a w przypadku tego egzemplarza, to raczej niezrozumieły fakt, ponieważ oprócz codziennej ekspoloatacji uczestniczy również w rajdach paraterenowych. Pierwsza wymiana amortyzatorów nastąpiła po 8 latach użytkowania i pięciu rajdach. Dwa MOCNE "strzały" w kuper nie zrobiły na nim żadnego wrażenia ( w pierwszym przypadku wymiana zderzaka, delikatnymi zadrapaniami po drugim dumnie obnosi się do dzisiaj). Polecam serdecznie, zwłaszcza wersje turbo, ponieważ bezpieczeństwo, to również komfort posiadania zapasu mocy podczas wyprzedzania. O ile posiadacze innych samochodów martwią się nadejściem zimy, mnie jak i wielu moim znajomym poruszającym się Subaru, ten fakt przysparza banana na twarzy. Pozdrawiam serdecznie. Link Zgłoś
szczurek3 kaszka(j) 18.06.11, 17:39 Jak chcesz wyżej siedzieć, średni bagażnik, to może Nissan "Kaszka" ? Jeździ tego dużo - problemów z serwisem nie powinno być. Link Zgłoś