Dodaj do ulubionych

Biznesmeniki-bezguścia

IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.04, 23:45
Czym jeżdżą biznesmeniki w PL? Czy widzieliście na drodze choćby jedno
Ferrari, Porsche, jakąś amerykańską odlotową starą brykę jak Pontiac Le Mans
z 73 roku albo Ford Mustang z 67 roku?

Odpowiedź brzmi: te bezguścia jeżdżą głównie autami produkowanymi obecnie.
Nie ma wśród nich tzw. oltimerów z jajami. Sportowych, o dużych pojemnościach
silników, oryginalnym wykończeniu wnętrza, itp.

Ulubiony samochód polskiego biznesmenika to VW Passat albo Audi A6. Co
biedniejsi zadowalają się Skodą Octavią. Ci, którym sprytny dealer roztoczy
przed oczami "powiew przygody" kupują terenowe współczesne kicze w rodzaju
Toyoty RAV, Hondy CR-V lub obrzydliwej H-RV, które z terenem i przygodą mają
tyle wspólnego, co krowa z człowiekiem.

Bogaci i wypasieni bossowie-złodzieje tego narodu jarają się wielkimi
luksusowymi furami, np. Maybachem, autem skądinąd pięknym. Ale ich d..a nie
pasuje do kilkudziesięcioletniej zachodniej tradycji motoryzacyjnej, tylko do
czarnych służbowych Wołg z nafuranym kierowcą za kółkiem, jeżdżącym od sklepu
do sklepu z wódką.

Dlaczego tak się dzieje?
Bo te kreatury nie mają gustu i przede wszystkim, co jest najśmieszniejsze,
nie stać ich na to, bo od pierwszego do pierwszego tylko patrzą jakby urwać
pracownikom parę złotych, odpisać od podatku jakąś Skodę czy innego Bogu
ducha winnego Passata, którymi powinny się wozić rodziny inteligentów i
robotników, a nie ich tłuste dupska ubrane w przepocone gajerki.

Na szczęście niektórzy prawdziwi entuzjaści motoryzacji jeszcze istnieją, i
to wcale nie ci najbogatsi. Dzięki nim na drogach jest czasami na co
popatrzeć, a nie tylko służbowe kombiki z kratką i gajerkiem w środku.

Wszystko poparte obserwacją rzeczywistości pewnej prywatnej firmy.

Co wy na to?

Obserwuj wątek
    • bananas.in.pyjamas Re: Biznesmeniki-bezguścia 19.06.04, 23:49
      dobre i niestety prawdziwe
    • Gość: Arturro Re: Biznesmeniki-bezguścia IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 19.06.04, 23:51
      Jakies kompleksy ?? zabrali ci pare zlotych z prmii i teraz nie stac cie na
      fabie ??
      • Gość: Kebab Re: Biznesmeniki-bezguścia IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.04, 00:41
        Świat nie kończy się na Fabii, chłopcze. Rozmawiasz z ustawionym gościem.
        Mieszkam za granicą i widzę, czym ludzie jeżdżą. Dla nich taki kompakcik-
        marzenie każdego karierowicza to zwykły śmieć na zakupy.

Wolę jeździć 20-letnim autem z klasą niż badziewiem z dolnej póły.
        • ensignxx Re: Biznesmeniki-bezguścia 21.06.04, 10:43
          Gość portalu: Kebab napisał(a):

> Świat nie kończy się na Fabii, chłopcze. Rozmawiasz z ustawionym gościem.
          > Mieszkam za granicą i widzę, czym ludzie jeżdżą. Dla nich taki kompakcik-
          > marzenie każdego karierowicza to zwykły śmieć na zakupy.
          >
          > Wolę jeździć 20-letnim autem z klasą niż badziewiem z dolnej póły.

Podpisuje sie obiema rekami.
          A jeszcze fajniej jest miec cos 30-letniego z klasa jako uzupelnienie do nowego
          auta z gornej polki.

• Gość: Krytyczny Bill A co to jest premia? IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.04, 00:50
        To nędzny ochłap od twojego lizania dupy klientom. Ty pewnie kupiłeś sobie
        Fabię, bo jedynym kryterium było zużycie paliwa w mieście. Na podróże i tak nie
        masz czasu, bo ci szef nie pozwala :))). Więc siedź cicho i słuchaj się
        mądrzejszych.
    • Gość: dobre sobie... Re: Biznesmeniki-bezguścia IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.04, 00:37
      Rozleciał ci się 20-letni, mało jeżdżony, prawie nówka hakenkreutz ????
      I zazdrościsz ???
      Kup sobie rikszę, koniecznie z przerzutką, to będziesz dowartościowany.
      No i też będziesz miał własny biznes !!!
      • Gość: Kebab Re: Biznesmeniki-bezguścia IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.04, 00:47
        Kup sobie drzwi do lasu i otwórz oczy, gościu. Albo wsiądź w wymarzone auto z
        dolnej póły i pomykaj do hipermarketu.
        Albo diluj dalej Fiatami Punto. Koniecznie z czujnikiem deszczu.

Nie zakumałeś tematu i od razu widać, że jesteś na etapie robienia kariery. Ale
        sądząc po sensie wypowiedzi tylko ci się wydaje, że ją robisz. Jedzie od ciebie
        szczęką z targu na kilometr.

• Gość: dobre sobie... Re: Biznesmeniki-bezguścia IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.04, 01:04
          Tylko takich znasz biznesmenów ????
          Pomagasz im skrzynki nosić ???
          • Gość: Kebab Re: Biznesmeniki-bezguścia IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.04, 01:11
            Po pierwsze: pisze się poprawnie "hakenkreuz" - jakbyś szkoły skończył to byś
            takie rzeczy miał w małym palcu.

Po drugie: nie nie noszę, a w szczególności skrzynek, Panie Biznesmenie z
            zawodu.
            • Gość: dobre sobie... Re: Biznesmeniki-bezguścia IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.04, 01:25
              Z biznesem skończyłem.
              Obecnie jestem rentierem. (wiesz co to słowo znaczy ??? )

A jeżdże Superbem 2,8 V6 comfort, bez znaczka z tyłu, żeby jakaś szmata
              się nie połaszczyła.

Dobry wozik, polecam.
              • Gość: mgr Litości !!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.06.04, 01:29
                Jeden idiota o tej porze w nocy może się trafić -ale całe stado ???
                Dopust jakiś chyba.
                Bez odbioru.
                • Gość: dobre sobie... Re: Litości !!!! IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.04, 01:30
                  Witaj w klubie,magister...
              • Gość: Kebab Re: Biznesmeniki-bezguścia IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.04, 10:57
                Jaki rentier, taki samochód.

A co, już się nachapałeś koleś? I teraz odcinasz kupony od sławy?
                Skoda Superb to zwykła produkcja, powiedziałbym dla co biedniejszych rentierów.
                tylko to cię w jakiś sposób ratuje, że silnik jest większy niż 2 litry i ma 6
                cylindrów. Ale i tak pozostaje samochodem bez wyrazu. Jakbyś jeździł Astonem
                Martinem to bym przed tobą uklęknął. Ale chyba nie stać cię na paliwo. Za mało
                masz kasy, no nie?

A na znaczek Skody to faktycznie tylko jakaś szmata może się połaszczyć. Lepiej
                powiedz, że nie chciało ci się dopłacać do firmowego znaczka i napisów z
                tyłu :)))
                Dobry wozik...i nic poza tym, z tym się zgodzę.
                • Gość: prof. dr hab. Re: Biznesmeniki-bezguścia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 14:50
                  Jakbyś jeździł Astonem
                  > Martinem to bym przed tobą uklęknął.

Wszyscy wiemy dobrze, że to byłby dopiero początek oddawania hołdu hehe
    • Gość: Anakin Skywalker Dobrze piszesz stary IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.04, 00:55
      Tak 3mać!
      • tichy_44 ufff......... 20.06.04, 03:00
        No może to juz koniec...a ka zdy niech sobie jeżdzi tym czym lubi i na co go
        stać ..tak po prostu bez szpanerstwa... mister kabab
        • Gość: Kebab Re: ufff......... IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.04, 11:07
          Wyglądasz Pan na spracowanego Polaka, Mister Tichy_44.

• Gość: Nibelung777 Re: Biznesmeniki-bezguścia IP: *.acn.waw.pl 20.06.04, 10:16
      Coraz mniej zagladam na to forum - zbyt duzo zawisci nie wiadomo o co. Chyba
      czas na puente: Swastyka to po niemiecku jednak "Hackenkreutz"
      Pozdrawiam - Nibelung777.
      PS Znam jednak paru z Porsche'ami i Jaguarami (starymi) w Polsce.
      • Gość: Kebab Sprawdź w słowniku IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.04, 10:44
        Sprawdź dobrze w słowniku, a potem się autorytatywnie wypowiadaj. Ok?
        "Hackenkreutz" to chyba po norwesku, albo w murzyńskim niemieckim.

A że większość nie zakumała tematu, to już inna bajka.
        • Gość: Pablito Pedałów z fantazją jest na pęczki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 10:50
          ...a tych bez kasy jeszcze więcej. Nie dziwię się zatem, że pojawił się tu na
          forum taki kebab, który roztacza wizję jakie auto każdy z nas powinien sobie
          kupić za swoje ciężko zarobione pieniądze. Czep się swojej starej śmierdząca
          baranino i spadaj z nocnej zmiany, bo Ci autobus do domu ucieknie.

Pzdr.
          • Gość: Kebab Re: Pedałów z fantazją jest na pęczki... IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.04, 10:59
            Co masz do pedałów, jakiś ci dogodził?
            Ty się czep swojego chodzącego inkubatora.

Dzięki za pozdrowienia :)
          • Gość: Krytyczny Bill Re: Pedałów z fantazją jest na pęczki... IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.04, 11:03
            Rozumiem, że jesteś biznesmenikiem.

"Ciężko zarobione pieniądze". Tak, ciężko, jak się płaci pracownikowi 800 zł
            brutto, baranie jeden.
            • Gość: osz Re: Pedałów z fantazją jest na pęczki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 12:11
              zalosne, kebab doczepil sie komputera swojego pana i trzaska znakami byle cos
              pisac. Po pierwsze kebabie - mozna miec oldtimera pod warunkiem ze lubi sie
              stare auta. Nie widze powiazania pomiedzy posiadaniem ogromnych pieniedzy i
              jednoczesnym poruszaniem sie starym, ale fantastycznym i stylowym samochodem.
              Byc moze jest taka zaleznosc, ale rozumiem, ze tylko ty, czlowiek ustawiony i
              swiatowy ja widzisz. \
              dalej juz nic nie napisze bo szkoda rozmawiac z niereformowalnymi, ustawionymi
              na zachodzie Polakami. Wyimaginowana rzeczywistosc przeslania wam rzeczywistosc
              realna i to jest chyba najwaznieszy wasz problem, czyz nie ?
      • jan.kulczyk Re: Biznesmeniki-bezguścia 21.06.04, 10:33
        Oj chłopcy, brzydko się bawicie. Ładnie się tak wyzywać?

A swastyka to jednak Hakenkreuz
        To wersja słownikowa, czyli ostateczna ;)
        Więc jednak pierwszy gościu miał rację.
        Niezły ubaw.
      • ensignxx Re: Biznesmeniki-bezguścia 21.06.04, 10:49
        Gość portalu: Nibelung777 napisał(a):

> Coraz mniej zagladam na to forum - zbyt duzo zawisci nie wiadomo o co. Chyba
        > czas na puente: Swastyka to po niemiecku jednak "Hackenkreutz"
        > Pozdrawiam - Nibelung777.
        > PS Znam jednak paru z Porsche'ami i Jaguarami (starymi) w Polsce.

Nie wiem po co sie wtracilem do tej pseudodyskusji ...
        Strony nie chca tu wymieniac opinii, tylko sobie dokuczyc...kolejna porazka
        na auto-moto.
    • Gość: Bill z Kebabem No więc jeden inteligentny post się trafił. IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.04, 17:55
      Ten post to była prowokacja z mojej strony. Chciałem zobaczyć jaka jest reakcja
      na drażliwe tematy. Ale nie wszyscy zakumali bazę. Z Polski wyjechałem rok temu
      dlatego, że właśnie pracowałem w takiej prywatnej firmie, gdzie wszystkie ważne
      dla żywotności firmy interesy załatwiało się przy wódzie. To jeszcze nie
      tragedia, ale tragedią było to, że wszystko szło z pieniędzy podatników.
      Zarabiałem 1200 zł na rękę i "szefunio" jeździł po mnie jak chciał. Dlatego
      pierdolnąłem tym ineteresem i wyjechałem do Niemiec. I jest spoko. Uczę się,
      nie obracam kebabów, nie liżę dupy (zresztą nigdy nie musiałem). Jestem po
      studiach humanistycznych i znam 3 języki obce. To cała prawda.
      Widać w PL ludzie przestali mieć poczucie humoru. Nie jestem
      żadnym "volksdeutschem" (żebyś Heniu chociaż poprawnie pisał obce słowa), chcę
      do Polski wrócić, ale póki co nie można tam żyć. I wy wszyscy wiecie dokładnie
      dlaczego.

That's all.

Pozdrawiam
      • Gość: mgr Re: No więc jeden inteligentny post się trafił. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.06.04, 18:15
        Gość portalu: Bill z Kebabem napisał(a):

> Ten post to była prowokacja z mojej strony. Chciałem zobaczyć jaka jest
        reakcja
        >
        > na drażliwe tematy.

Jaka prowokacja -taka reakcja.
        Póżniejsze wyjaśnienia -niepotrzebne.
        Jak chcesz mieć drugą szansę to zmień ksywkę i wal śmiało nowy wątek.
        To takie medium, że każdy ma po kilka żyć jak w grze.
        Próba odwracania kota ogonem (w tym samym wątku) wystarczająco cię
        kompromituje -humanisto.
        • Gość: Bill, bez Kebaba Re: No więc jeden inteligentny post się trafił. IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.04, 18:27
          To nie ja się skompromitowałem, tylko cywilizacja w PL się skompromitowała.
          Poza tym mój temat był o tzw. grubszych rybach, a odezwały się same płotki.
          Dlatego nie rozumiem reakcji. Wiadomo, że jak ktoś nie ma kasy to jeździ tym,
          na co go stać. I nie wszystkie posty były anty, a to już coś. Wyluzujta trochę.

Moja sprawa, jakich ksywek używam. Koniec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka